1 april varje dag, del 5: Jämställdhet i bokhyllan…

I Sverige kan 1 april infalla vilken dag som helst och hur många gånger som helst på ett år. Den har redan infallit flera gånger i år och för några dagar sedan var det dags igen då man i etc kunde läsa om jämställda bokhyllor

räknabokryggar

Man blir liksom tom och bara häpnar över dumheten…

räknabokryggar1

Men visst, räkna ni bokryggar och kvotera författare om ni vill. Vi andra bara skakar på huvudet under tiden. Bäst att ingen sprider det här utomlands, folk kan ju tro att vattnet i Sverige är förgiftat av något…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

94 kommentarer

 1. genusfoljaren

   /  08/11/2015

  Hur man läser en bok, genom att läsa på dess omslag!
  Innehållet är inte viktigt, bara att det är rätt omslag på den.
  MVH

  Svara
  • Grodan Boll

    /  08/12/2015

   Vilket också är en snabb summering av svensk identitetspolitik.

   Svara
  • Pet

    /  08/12/2015

   Riktigt bra kommentar, genusföljaren. Judging a book by its cover.

   Svara
 2. Anders Senior

   /  08/11/2015

  Det är alltså en nyhetschef som har kommit på den iden?

  Svara
 3. Per

   /  08/11/2015

  Detta är ett substitut för de politiskt korrekta att de bara äger böcker med en enda politisk inriktning. ”Olika perspektiv” handlar inte då om att man ser på samma sak på lite olika sätt, utan att man tittar på samma sak på samma sätt med att attributen skiljer sig. Naturligtvis saknar det fullständigt relevans för innehållet. Men de kanske inte ens kan förstå innehållet?

  Svara
  • Ivar L

    /  08/11/2015

   Vem vet hur många av böckerna de ens läst. Det viktiga är väl att lägga ut en genusneutral bokryggsbild på instagram.

   Svara
 4. Ivar L

   /  08/11/2015

  Vem vet om personen bakom ett namn är man eller kvinna egentligen? Det har väl funnits en hel del pseudonymer genom historien? Skall man gå på om namnet ”låter” manligt/kvinnligt (svårt om de kommer från länder med främmande språk) eller skall man göra en full bakgrundscheck för att säkerställa könet? Kräva DNA-bevis? Ibland har det väl t.o.m. varit mer än en författare bakom ett författarnamn? Blir det ”trans” då om det är en man OCH en kvinna?

  Blir nog inte mycket tid att läsa böcker, men det är väl precis det som det handlar om. Är det något som dagens ”kulturskribenter” verkligen inte vill skriva/tala/twittra om så är det kulturens egentliga innehåll. Det enda man pratar om är kulturens mediala yta vilken i vart fall jag finner nästintill bedövande ointressant. Precis därför som jag nästan helt slutat läsa massmediala kulturartiklar. och recensioner Det står ändå inte något i dem längre som intresserar mig. Med några få undantag. Och då är jag alltså en stor kulturkonsument. Fast det blir mest klassiker numera eftersom det som hyllas i svensk media mest är skit.

  Svara
 5. Svenne

   /  08/11/2015

  OT: Pihl levererar!
  http://m.gp.se/nyheter/ledare/ledarkronika/1.2798778-karin-pihl-jamlikhet-pa-latsas
  ”Att satsa pengar för att kvinnor ska skriva på Wikipedia är snarare översitteri, skriver Karin Pihl i en ledarkrönika.

  De flesta som skriver artiklar på Wikipedia är män. Det går inte för sig, tycker Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Det användarskapade uppslagsverket har fått en halv miljon kronor i bidrag för att få kvinnor att klicka på redigeringsknappen.

  Det är lätt att avfärda statliga pengar till kvinnliga Wikipediaskribenter som trams, eftersom det är det.”

  Svara
 6. MiT

   /  08/11/2015

  En som är arg på Löfven…

  Svara
  • Svenne

    /  08/11/2015

   Löfven, vem? Osynlige Mannen…

   Svara
   • Jan

     /  08/12/2015

    Löfvén eller Reinfeldt, det spelar ingen större roll. När det gäller invandringsfrågan så är alla i DÖ rörande överens. I invandringsfrågan är Sverigedemokraterna, sannskyldigt, det enda oppositionspartiet. Sjuklövern kör hellre Sverige på grund än att de tar till sig av kritiken. Invandringsfrågan håller på att bli Sveriges ödesfråga.

    Svara
 7. Pelle2

   /  08/11/2015

  Som sagt var,vem köper böcker utifrån författarens kön?
  Snacka om symbolhandlingar och politisk korrekthet som har gått över styr när man räknar antal böcker skrivna av respektive kön.Genustokeriet och radikalfeminismen firar nya triumfer varje dag i toklandet Sverige !

  Svara
 8. Björn

   /  08/11/2015

  ”Väcker många tankar”… Ännu ett floskelbegrepp som inte förpliktigar till något.

  En av personerna som uttalade sig hade 164 kvinnliga och 149 manliga författare. Väcktes tanken att man måste springa ut och köpa femton böcker av manliga författare eller vad?

  ”Ska åtgärda att det inte finns nån transförfattare”
  Jaha? Så transpersoner är så exotiska så de skriver heeeeeelt annorlunda och spännande än andra? Luktar fördom lång väg 😀

  Själv har jag aldrig valt en bok baserat på författarens kön, det är helt oviktigt. Förmågan att uttrycka sig i skrift och att berätta en historia är väl det viktiga? Eller spelar det ingen roll kanske så länge man kan posta kommentarer om hur bra man är och hur många tankar som väcks?
  Fjanterier! Putin, rädda oss!

  Svara
 9. Björn

   /  08/11/2015

  Man tar sig för pannan…
  Så här skriver ETC krönikören
  ”…ju fler gånger jag ögnar igenom en manlig vän eller bekants bokhyllerad för att konstatera att snubben har valt bort nära hälften av världslitteraturen på grund av kön…”

  Valt bort. På grund av kön.
  Är hon på riktigt denna skribent?!

  Svara
  • Ivar L

    /  08/11/2015

   Om han valt bort halva världslitteraturen så måste han ha en extremt stor bokhylla. Själv har jag säkert inte mer än en promille av världslitteraturen i mina bokhyllor. Förmodligen ännu mindre.

   Svara
 10. MiT

   /  08/11/2015

  ”Polisen vägrar förklara vad som menas med mörka krafter: “Tolka det som du vill””
  http://nyheteridag.se/polisen-vagrar-forklara-vad-som-menas-med-morka-krafter-tolka-det-som-du-vill/

  Svara
  • Ivar L

    /  08/11/2015

   Han är en pigg buspojke den där Chang Frick. Jag blir visserligen inte klok på honom politiskt (verkar både konservativ och libertariansk) men han är skojig. Nästan lite Dan Parks över honom.

   Svara
 11. Return of kings

   /  08/11/2015

  OT. IKEA morden pratar vittnen om att minst en av offren blev halshuggen och i video så kan det höras att en av de gripna skriker allah akbar, vilket oftast görs vid terrordåd. Om detta är sant så är det en av de största mörkläggningarna som håller på att ske i Sverige nu.

  Svara
  • Anders Senior

    /  08/11/2015

   När jag var inne på aftonbladet nyss var den största och fetaste rubriken ”IKEA slutar sälja knivar”….. Fy fan för gammelmedia!

   Svara
 12. MiT

   /  08/11/2015

  Svara
  • notsure

    /  08/11/2015

   Du kommer snart få reda på att detta ar USA:s fel medelst högst två fantasifulla hopp.
   Wait for it…

   Svara
  • Anonymiserad

    /  08/12/2015

   Jag hittade ett litet faktafel som Expressen står för i sin ”rapportering”

   Stefan Gustafsson, presstalesman hos polisen säger i intervju med GP såhär.
   Det är alltså inte jag som hittar på och leker Breivikare utan det är ett faktiskt citat.(jag lämnar till och med en länk som referens.Plus att jag screengrabbat hela sidan om nu någon skulle få för sig att ”manipulera” artikeln.

   ”- Det var EU-migranter som slogs med varandra. Det var ett allmänt tumult på p-platsen där de bor i sina bilar.”

   https://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2799368-jatteslagsmal-pa-heden

   Svara
   • Intenso

     /  08/12/2015

    Ja de där Tyska läkarna, polska tandläkarna, ungerska ingenjörerna för inte tala om alla tekniska experter från Holland och England de är så ruggigt sviniga mot varandra.Att de får hålla på som de gör? Eller menade de andra EU-migranter, alltså folk som inte bidrar till vår välfärd och framtid? Eller är det en grundläggande skillnad på en EU-migrant (tiggare) och en EU-emigrant (valfri person med riktigt jobb) Nån kanske ekan förklara.

    Svara
   • Kristian

     /  08/12/2015

    Samling vid pumpen?

    Svara
 13. MiT

   /  08/11/2015

  Svara
 14. notsure

   /  08/11/2015

  Ayn Rand? Nä?

  Svara
 15. MiT

   /  08/11/2015

  Svara
  • Grodan Boll

    /  08/12/2015

   Jag ser att Esbati lyser med sin frånvaro i sin egen tråd.

   Svara
 16. Liten

   /  08/11/2015

  Jösses, mitt största problem är att jag måste finansiera idioti som det här via min skattesedel. Presstöd borde avskaffas omedelbart.

  Svara
 17. Svara
  • MJ

    /  08/12/2015

   Ja tänk vad ledsna de ska bli när de får veta att det dödliga våldet minskar och att den misstänkte mördaren av deras anhöriga är livshotande skadad.
   Det vet ju alla att folk som fått anhöriga mördade vill att det dödliga våldet ska öka och att misstänkta ska må så bra som möjligt.

   Svara
 18. Får känslan av att det råder sysselsättningsbrist på vissa arbetsplatser och man låter ‘kreativiteten’ flöda för att ge sken av att man gör något vettigt, för att inte verka överflödiga …

  Svara
 19. Rikard

   /  08/11/2015

  Hej.
  Egentligen är det väldigt hög representation med en transperson som författare av totalt 303 stycken, som i det sista exemplet. Trans- och intersexuella, oavsett specifik typ, är inte fler än ett par stycken per hundratusen födda. Om man nu tycker författarens (författarhens?) kön är viktigt. Tycker att den som råkar ha en dylik rygg-räknare i bekantskapskretsen bör fråga varför de inte läser böckerna på originalspråken, det måste ju vara någon sorts kolonialism att översätta.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
  • Kristian

    /  08/12/2015

   Ja, men kan det inte också vara kulturell appropriering att lära sig språk?

   Svara
  • havre@flarnstad

    /  08/12/2015

   Är det en åsikt du kan framföra utan repressalier i din undervisning ?
   Går det öht att framföra kritik emot tokigheterna utan att få en reprimand från övriga lärare/rektorer för om man ska tro dom få vittnesmålen andra lärare presenterat är det som att svära i kyrkan.

   Hur mycket postkolonialism, femmenazism och extrem pk’ism finns det inom skolväsendet idag? Och vad kan en lärare göra om hen vill upplysa eleverna att det är helt OK att motsätta sig ovan nämnda.

   Svara
 20. MiT

   /  08/11/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  08/12/2015

   Linda Sneckar gör bort sig mer och mer..Staffan Danielsson må ha haft fel vad gäller åldersbestämning av flyktingar men gör det honom till rasist ?

   Svara
   • Kristian

     /  08/12/2015

    Danielsson är en av de fåtal (från höger till vänster) som jag kunde tänka mig att personrösta på, om det inte gav en röst till ett i övrigt tokigt parti. Vill sträcka mig till att kalla honom klok.

    Svara
 21. Dreadlock

   /  08/11/2015

  Ganska mycket ” Följa John” i den politisk korrekta människans kulturella konsumtion. Och vad bövelen betyder en ”jämställd bokhylla” ? det kan betyda vad som helst för vem som helst.

  Men en p.k. människa kan aldrig begripa det, därför är det upplagt för ännu en ångestladdat twittertråd om p.k. människor som biktar sig och gör bot mot den fruktansvärda ojämlikheten I DET EGNA BIBLIOTEKET !

  Svara
  • Ivar L

    /  08/11/2015

   Det råder väl knappast någon tvekan om att det krävs intersektionalitetskurser hos Kronofogden så att de på ett korrekt sätt kan göra utmätning av det könsöverskott var och en har i bokhyllan. Jag menar, se bara på föräldrarförsäkringen, det är ju först när staten tar tag i saken och pekar med hela handen som folk tar ut rätt föräldraledighet.

   Biblioteken kan i vart fall enkelt se till att var och en lånar jämställt. Jag tror man kan bygga in sensorer i böckerna som avgör om de hanterats på ett sätt som överensstämmer med att man verkligen läst dem. Så att inte folk lönnlånar det ena könets böcker enbart för att fylla kvoten.

   Svara
 22. Blåval Rödval

   /  08/11/2015

  Nu har jag försökt skriva något spetsigt i säkert tio minuter. Jag ger fan upp. En samling fullblodsidioter gjorde Blåval Rödval mållös.

  Tar dom fram såna här människor i laboratorium? För dom kan fan inte vara resultatet av det naturliga urvalet.

  Naturen måste ha sagt: ”Åt helvete med det här, nu går jag på lunch!”

  Det är den enda förklaringen.

  Svara
 23. MiT

   /  08/11/2015

  Svara
  • Ivar L

    /  08/11/2015

   Jag vill inte vara patetisk som gammelmedia och påstå att Vänsterpartiet är ett hot mot demokratin (de går ju att välja bort, fortfarande) men deras folkvalda är ju så pinsamma så klockorna stannar.

   Räcker det inte med att 99% av allt som skrivs i media är på nivån skoltidning? Måste riksdagen bli dagis nu också? Nä, fram med vårdnadsbidraget och plocka hem barnrumporna. Det är inte rimligt att så små barn lämnas utan tillsyn i kammaren. Det märks rätt tydligt. De skriker och bråkar ständigt för att få uppmärksamhet.

   Svara
 24. MiT

   /  08/11/2015

  Svara
 25. @skonaglomska

   /  08/11/2015

  För att riktigt få en jämställd bokhylla bör vi kompensera för den 1/3 pojkar som går ut grundskolan utan att kunna läsa ordentligt och följaktligen inte skriver böcker.

  Svara
 26. MiT

   /  08/11/2015

  Svara
  • robert

    /  08/12/2015

   ”är ju föräldraledig…” åsså en hånfull smiley

   din giriga jävla….

   Svara
  • Jan

    /  08/12/2015

   Staffan borde polisanmäla Linda. Jag är ingen jurist men såvitt jag kan se så finns åtalsgrunder här. Man har rimligen ingen rätt att kalla kollegor rasister hur som helst. Någon gång måste det stämmas i bäcken.

   Svara
  • Erik

    /  08/12/2015

   Jag reagerade också på det, men även om hon ”jobbar” lär hon inte hålla några tal i talarstolen innan hon går på föräldraledighet igen så jag antar att har något slags rätt i det hon säger, i just den tweeten.

   Håller med Jan om att han borde polisanmäla henne för förtal.
   Riksdagsledamöter som näthatar helt öppet, fattar de inte vilka signaler dylikt skickar?
   Och om de inte gör det, hur i helvete kan de vara riksdagsledamöter?

   Svara
   • Det handlar om ett av de minst kravfyllda ”yrken” som finns …

    Minst 10 år av (seriös) yrkesverkssamhet och minimiålder 30 kan vara en bra inledning. ”Dubbelarbete” skall ej vara tillåtet, då om man engagerar sig politiskt på riksnivå, skall det vara 100% närvaro och fullt fokus. Det skall inte vara en möjlighet till att utan prestation bli livegen på andras bekostnad …

    Svara
 27. Svenne

   /  08/11/2015

  OT: Kollisionskurs? Låtsas som att det regnar…

  Svara
  • Grodan Boll

    /  08/12/2015

   Inget nytt. Det här har amnesty sagt sedan länge, vilket är anledningen att det i görligaste mål sopats under mattan i Sverige.

   Svara
 28. MiT

   /  08/11/2015

  Svara
  • Ivar L

    /  08/12/2015

   Tydliggör dessutom ett annat problem och TT verkar känna till det. Att tidningsredaktörerna ibland publicerar texter utan att läsa dem först. Att vi läsare får sköta korrekturen är ju inte direkt en nyhet, men även innehållet alltså.

   Svara
  • Anders

    /  08/12/2015

   Lathund till dagens journalister.
   1. Markera text.
   2. Ctrl C
   3. Sätt markören där du vill ha texten.
   4. Ctrl V
   5. Färdigt!

   Överkurs. Att faktiskt skriva själv.
   1. Sätt markören där du vill ha texten och använd bokstavstangenterna.
   2. Observera att områden som objektiv rapportering, rättstavning, sär skrivning, syftningsfel och källhänvisning INTE ingår i denna lathund. Var därför extra försiktig om du skriver egna texter. Är du minsta osäker, håll dig till grundläggande procedur.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  08/12/2015

   Jag har fortfarande inte träffat en eritreansk invandrare till Sverige som inte varit kristen och väluppfostrad.

   Nog för att de har sina rötägg (spårvagnsvåldtäkten i Göteborg), men att dessutom skandera muslimska slagord innan brutalt våld.

   Jag anar ugglor i mossen.

   Svara
 29. Svenne

   /  08/12/2015

  OT: Tur att Fridolin har ‘fixat skolan på 100 dagar’…

  Svara
 30. MiT

   /  08/12/2015

  Svara
  • Röd och gul saknas … (den förstnämnda kan även bli populär inom tokvänstern, så är den på sin rätta plats …)

   Svara
 31. Anonymiserad

   /  08/12/2015

  när man talar om 1:a april.
  http://www.dagenssamhalle.se/kronika/arbetsraetten-intressantare-aen-kinberg-batras-sovrum-17195

  ”Frustrationen över att Moderaternas första kvinnliga partiledare inte visar mer hud har löpt som en röd tråd under våren.”

  Jag skrattade högt och tänkte för mig själv :
  -Mer hud?kan jag slippa se människan alls så är jag nöjd!

  och ”frustrationen” vem är det som är frustrerad över att hon ”visar för lite hud” ?David möjligtvis men han är ju gift med häx..henne så han får väl sitt ändå ?

  Svara
 32. Anders

   /  08/12/2015

  Hahaha å va historien går igen. Under bokstavsvänstern på 70-talet var bokhyllan ditt skyltfönster. Den sa vem du var och hur renlärig i gruppen du var. Fel bok kunde innebära korsförhör, självkritik eller uteslutning. Ja och så föll den samman också. Nu ska man visa vilken god feminist man är genom att räkna kvinnor i bokhyllan. Om man gillar gamla klassiker i skinnband mer än svenska deckare är man en mansgris. Moahaha.

  Svara
  • Olof

    /  08/12/2015

   Med tanke på att topplistan av säljande författare dessutom är väldigt jämnt fördelad mellan män och kvinnor så är det något väldigt fånigt att räkna på. Agatha Christie, Danielle Steel, Barbara Cartland, Enid Blyton, Jackie Collins, JK Rowling, alla sålda i hundratals miljoner ex.

   Men naturligtvis kan man anta att det egentligen handlar mer om vilka kvinnliga författare man vill se där. Och visst har man kört ett varv ideologisk gallring i bokhyllan så kanske de stora kvinnliga författarna rensats ut…

   Svara
 33. Pelle2

   /  08/12/2015

  OT:
  Ytterligare en vit riddare,Mohamed Touzari,skriver i Metro om att vi lever i en våldtäktskultur och beklagar sig över att kvinnor uppmanas att tänka sig för var man går med mera.
  Mohamed Touzari.http://www.metro.se/metro-debatt/kvinnor-ska-inte-behova-vara-radda-for-att-bli-valdtagna-nar-de-gar-hem/EVHohk!mxGrjzXah9XM/.
  Han påstår i vanlig ordning att våldtäkter beror på machokulturen,mansdominansen och patriarkatet trots att det är ett litet fåtal av oss män som våldtar någon.
  Han menar också att det är vi som män som upprätthåller en våldtäktskultur trots att det knappast finns någon som skulle försvara en våldtäkt.

  Han menar också att kvinnor inte skall behöva vara rädda. Vad är hans lösning ? Varje kvinna skall ha en egen livvakt ?

  Sedan måste han givetvis försvara att feminister skriver det svepande ordet män t.ex när de skriver att män våldtar. De menar då naturligtvis inte alla män säger han.

  Så om jag skulle skriva att muslimer är självmordsbombare,Romer är tjuvar och kvinnor är horor så är det ok om jag säger att jag inte menar alla muslimer,Romer och kvinnor ?
  Skulle inte tro det.
  Han jobbar alltså enligt den feministiska traditionen att fortsätta tjata om osanna saker för att etablera osanningarna som fakta.

  Svara
 34. Lövet

   /  08/12/2015

  Hoppsan:; Ärkefeministisk krönikör ropar efter en stark och tyst man…
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/kerstinweigl/article21242750.ab

  Svara
  • Svenne

    /  08/12/2015

   Krönikören vill ha ”strama ämbetsmän”, som inte visar känslor…
   http://unvis.it/www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/kerstinweigl/article21242750.ab
   ”Så vad vill [polisens ­kommenderingschef] Per Ågren säga?

   Problemet är att han inte vill säga ­något. Han vill uttrycka känslor.

   Känslopjunket har hittat in i polisväsendet. Efter att ha återfunnit Lisa Holm ­dödad skrev polisen själva på Facebook om känslorna. ”En stor vältränad man vars rygg det står Polis på sitter och skakar och gråter bakom ett uthus”.

   Behövdes det?”

   Svara
 35. Anders

   /  08/12/2015

  Btw, hur har de helt kunnat missat det intersektionella perspektivet? Om man ska ha en bokhylla värd namnet måste man göra en analys av författarnas hudfärg, etnicitet, sexuella läggning och ev funktionsnedsättningar. Då är det ok med män som Alexander Dumas och Oscar Wilde, men Strindberg åker ut. Misstänker att de nu fyller sina bokhyllor med vita författarinnor, svensk genuslitteratur och deckare. När det kommer till kritan är deras hyllor säkert både rasistiska, heteronormativa och funkofoba. Varför inte go full retard?

  Svara
  • Anonymiserad

    /  08/14/2015

   Jag trodde inte vi använde oss av begreppet ”full retard” här utan ”full Arnstad” ?

   Svara
 36. Anders

   /  08/12/2015

  Åsa Romson räknar ryggar både hemma och på jobbet. Förvånad? Tyvärr inte.
  http://www.etc.se/kultur-noje/asa-romson-har-raknat-ryggar-i-sin-bokhylla

  Svara
  • Olof

    /  08/12/2015

   Oj, och männen verkar mer produktiva inom fackliteraturen, hoppas det inte påverkar lönen för då kan det ju bli löneklyfta. Men vi får väl kasta några miljoner på kvinnliga forskare såväl som på wikipedia så de skriver lite mer fackliteratur med…

   Svara
   • Anders

     /  08/12/2015

    Frågan är om det är männen som tar plats och ska flytta på sig eller kvinnorna som inte tar sitt ansvar och publicerar sin forskning. Förlåt, kvinnor är ju inte ansvariga för några samhällsstrukturer, för att könsmaktsordningen. Tänkte inte på det.

    Svara
  • Pelle2

    /  08/12/2015

   Hon måste väl räkna ryggar för att få veta hur en sådan ser ut.Själv är hen ju ett ryggradslöst mähä !

   Svara
  • Pelle2

    /  08/12/2015

   Citat från Åsa i artikeln:
   ”Av totalt 100 böcker är 60 skrivna av kvinnliga författare i Åsa Romsons komprimerade bokhylla, där en in en ut gäller”.
   Då har Åsa alltså en hel del utrensningar att göra i sin hylla så att det blir lika många manliga som kvinnliga författare.Något säger mig dock att hon inte tycker så utan att hon är på väg mot 100% feministisk jämställdhet bara hon rensar ut de resterande böckerna som är skrivna av män…

   Svara
 37. Svenne

   /  08/12/2015

  OT: Om vår otillräcklige statsminister:

  ”Det är nu statsmannen bör kliva fram. Som vi sett göras i USA, Norge och Tyskland. Varför våra politiker är så mycket sämre kan vi fundera över. Nästa gång vi vet att vi kommer få höra något av vår statsminister är på söndag i Vasaparken när han talar till partitrogna. I en för honom trygg och invand miljö bland människor som dyrkar honom som Messias. Vad han har att prata om då får tiden utvisa.”

  Svara
 38. Svenne

   /  08/12/2015

  OT: Normkritik.

  Svara
 39. Svenne

   /  08/12/2015

  OT: Dick Erixon sablar ner Batra…
  http://erixon.com/blogg/2015/08/kinberg-batra-vi-har-inget-val/
  ”Det politiska etablissemanget är orkeslöst, viljelöst, utan idéer och utan kompetens att förändra det som gått snett. Det är den sorgliga slutsatsen av den här intervjun med Anna Kinberg Batra.”

  Svara
 40. The Perfect Man

   /  08/12/2015

  Borde vi inte få människor att läsa mera, framför allt unga män. Det är väl viktigare att folk läser, än vad dom läser kan jag tycka.

  Svara
 41. Snabbkoll på min bokhylla gav till resultat ca 10 böcker av troliga kvinnor. Resten några 100 var skrivna av män om inte någon har feluppfattad av namn. Inte en enda av min samling på över 100 fotoböcker är plåtad av en kvinna.
  Det sistnämnda är särskilt upprörande. Måste vi inte kvotera kameror?

  Svara
  • Anonymiserad

    /  08/14/2015

   Nej vi måste inte kvotera kameror,det är ordet kamera som är manligt och behöver ändras,jag föreslår ”linsbärare” det låter mjukare och mer kvinnligt.På samma gång ändrar vi ordet kamrér(om någon nu använder det fortfarande) till något mer passande.

   Svara
 1. Gott nytt år på er! Lite blandat från 2015 del 3 | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 8 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: