Är det den dramatiska dödsdansen vi ser?: ”Kontext” och sånt

Som jag skrev i förra inlägget, ”Är det den dramatiska dödsdansen vi ser?”, om den ganska bisarra helgen med bland annat Jenny Bengtsson, ordförande för HRF Stockholm/Gotland, så är ju ”kontext” väldigt viktigt för extremvänstern. Allt ska alltid sättas in i en ”kontext”, minsta lilla grej ska in i ”kontexten” för att man ska ”förstå” någonting. Det gäller ju inte dem själva givetvis, när de säger något eller tycker något och folk undrar lite så är kontextens viktighet som bortblåst. Då ska det anklagas och kletas om vartannat.

arpiklasskamp

Jenny Bengtsson skrev alltså en agiterande rant på twitter om att andra inte ska få finnas och att fälla dem och sånt. Bengtsson är också en råkommunist och revolutionsromantiker förutom att vara riktigt dryg, arrogant, nedlåtande, hatisk, osaklig och så vidare. Ja ni förstår vad ”kontexten” är när det gäller henne? Ivar Arpi  samlade ihop hennes lilla rant om att andra inte ska få finnas och om att fälla dem och ställde en berättigad fråga där han uppenbart tagit hänsyn till just ”kontexten” runt Bengtsson. Alla här ser hans frågetecken va? Bra, det gjorde ingen på twitter verkar det som eftersom Bengtsson med vänner gick bananas istället för att bara enkelt svara ”Nej, vad menar du?”.

Så i förra inlägget så var det mest om Guilt By Association, GBA, från Bengtsson och hela hennes kavalleri av revolutionsromantiska kommunister. Och det ingår ju i ”kontexten” runt Bengtsson givetvis. Den här gången är det lite mer ”kontext” runt Bengtsson. Lite grejer bara för att visa att skiten hon får och sen lipar över skapar hon själv och att Arpis FRÅGA förmodligen var genomtänkt och berättigad med tanke på just ”kontexten”.

Jag roade mig med att kolla snabbt lite bilder hon postat på twitter

klasskampsprider8

Så det där är att kritisera? Jag skulle nog inte kalla det kritisera i alla fall… Men så där ser det ofta ut när det gäller henne, det är allmänt känt att hon tycker illa om SD. Och det får hon gärna göra! Men det är inte underligt att många reagerar när hon använder sin fackliga plattform för personlig partipolitik och bajskastande. För rent krasst så är säkert 15-20% av hennes medlemmar SD-sympatisörer, undrar om de känner att hon jobbar för dem eller känner de att hon jobbar mot dem? Hon verkar ju mest jobba för sig själv tycker jag i alla fall. Nu vet jag inte hur det ser ut i HRF men efter vad man vagt hört och sett på bland annat twitter så är HRF ett av de sämsta när det gäller att förhandla. Kanske lägga mer tid på det fackliga och mindre på att kasta bajs dagarna i ända skulle hjälpa lite i alla fall? För det finns en anledning till att jag bara skummade igenom några av bilderna hon postat, hennes skitkastande åt olika håll på twitter skulle fylla inlägg efter inlägg efter…

klasskampsprider9

Sånt som ovan ingår också i hennes repertoar på twitter. Väldigt ofta…

klasskampsprider10

Och där är några svar på det. Hon hatar män men inte män som personer… Och genast dyker det upp en duktig idiot som förklarar att stackars lilla ynkliga maktlösa Jenny, som ju befinner sig längst ner på samhällets botten, bara sparkar uppåt. Det förstår man ju…

klasskampsprider11

Sånt här är också mycket vanligt, inte bara hos Bengtsson utan hos de flesta (alla?) radikalfeminister, allt tolkas som kvinnohat trots att det UPPENBART inte är det. Vem som helst kan se att det är Jenny Bengtsson-hat och inget annat. Idiotiskt är det att skriva så dock men det är INTE adresserat till ”kvinnor” i allmänhet på något sätt utan specifikt till Bengtsson. Alltså inte kvinnohat. Och det personen uttrycker på ett jävligt dumt sätt är ju den enkla ”orsak och verkan” eller ”aktion och reaktion” som så många verkar ha så otroligt svårt att förstå. Kastar man ständigt bajs på människor så kommer det i retur. Gör man det dessutom från en position med makt så kommer det garanterat tillbaka MINST lika mycket. Rätt eller fel? Men så är det i alla fall. Kastar en person mycket bajs på många människor så kommer många människor att svara den enda personen med samma mynt och då får den enda personen mycket skit tillbaka. Ganska enkel matematik.

klasskampsprider12

Återigen adresserat till henne och inte kvinnor generellt. Och den där länken är intressant, kommer ni ihåg ”Köks-Emma” för ett år sedan? Helt plötsligt dök en ”Receptionist-Jenny” upp också? Och visst skriver ”Receptionist-Jenny väldigt mycket som en facklig företrädare skulle göra?

Jag tycker i alla fall att det är väldigt fel när ganska höga fackliga företrädare skriver insändare under annat namn även om hon inte försökte dölja det jättemycket utan bara lite. Men det tog trots allt en vecka innan det avslöjades ordentligt i till exempel Arbetet. Frågan är om det skulle avslöjats ordentligt om inte en hel del redan hade gjort kopplingen? Och givetvis så är hudfärgen väldigt viktig för Jenny som man kan se i artikeln i Arbetet…

klasskampsprider13

Gränsfall om det är kvinnohat, den är adresserad till henne och kvinnor som är som henne och inte till kvinnor generellt. Däremot tycker jag att de tre ovan är rejält onödiga och ruskigt korkade.

klasskampsprider14

Ännu en onödig och korkad som inte är kvinnohat utan ”bara” Jenny Bengtsson-hat. Illa nog i och för sig. Men man får fan lära sig att hålla isär sådant som är riktat till en person eller position och sånt som är mot ett kön generellt. Det är skit att skriva Jenny Bengtsson-hat men det är inte kvinnohat för hon får inte skiten i egenskap av kvinna utan i egenskap av bajskastare. Det ackumuleras hos folk och rätt var det är så tar någon chansen även om det är ett extra dåligt valt tillfälle som till exempel ovan.

klasskampsprider15

Knutna nävar i luften efter ”opinionsarbete”…

klasskampsprider16

Titta där, en punktad tweet för att locka in kavalleriet! Kanske för att försöka starta ett drev…

klasskampsprider17

Och vem dök upp om inte en bekant drevstartare

klasskampsprider18

Ungefär som Pierre sa, han betedde sig NÄSTAN lika lågt som Bengtsson själv…

klasskampsprider19

klasskampsprider20

Då har hon ingen tolerans för Bengtsson heller då antar jag…

klasskampsprider21

Nu blev det nog inget resultat av drevstartsförsöket. För ett gott försök av Bengtsson var det, den punktade tweeten säger det!

klasskampsprider22

Handlade om Ica Maxi i Växjö och deras lilla kampanj om schyssta meloner. Och om man tror att det är sexism så vet man inte vad sexism är överhuvudtaget.

klasskampsprider23

Jag tycker kommentaren säger så jävla mycket om Jenny Bengtsson. Hudfärg, hudfärg, hudfärg och åter hudfärg är hennes argument.

klasskampsprider24

Jag vet inte var hon hittar rasismen någonstans? Postade hon fel bild?

klasskampsprider25

Och så lite GBA också, saknade det lite faktiskt.

klasskampsprider26

klasskampsprider27

Nu kanske de ovan kan betyda olika saker men mig ger de inga goa vibbar i alla fall. Skulle någon av mina äldre släktingar möta henne och tatueringarna skulle de nog gå omvägar för att inte explodera…

klasskampsprider28

Undrar om de eventuella 15-20% HRF-anslutna som är SD:are känner sig nöjda med vad deras företrädare håller på med?

Så visst är kontexten intressant när det gäller Jenny Bengtsson? Dryg, arrogant, nedlåtande, hatisk, osaklig, kommunist, revolutionsromantiker och så vidare handlade det om… Det ovan är alltså bara en YTTERST liten del av liknande som finns av henne. Skulle man kolla hennes övriga twitter och inte bara några av bilderna hon postat skulle man ha att göra i veckor.

Att hon får mycket skit här och där tvivlar jag inte på alls för det brukar ha samband med mängden skit man själv öser ut. Kastar man mycket så kommer mycket tillbaka också, kanske till och med mer totalt än vad man själv kastar ut för om man slänger ut en enhet till tusen personer så kommer också tusen personer att kasta tillbaka en enhet vilket ger att man själv får tusen enheter tillbaka, var och en av dem har kanske inte kastat mer än vad man själv gjorde men det kommer ändå otroligt mycket större mängd tillbaka. Och nej, det handlar inte om att yttra ”starka åsikter” och sånt utan hon väljer aktivt och medvetet att kasta just skit, vara dryg, arrogant, nedlåtande, hatisk, osaklig och så vidare.

Tillbaka till den aktuella händelsen under den bisarra helgen. Nyheter idag frågade henne om hon ville ställa upp på en intervju, frågan var ju medvetet ställd för att retas lite med henne för Frick har tidigare varit medlem i just SD men är vad jag förstår det inte medlem längre och om man går efter vad han skriver på Nyheter idag så tycker jag inte att han behandlar SD på något särskilt utan som de andra. Men sånt spelar ingen roll för Bengtsson, man är brännmärkt för livet. Hon vinner säkert över dem till sin revolutionära kamp på det viset…

klasskampnyheteridag

Och som vi såg i förra inlägget om detta så är hon en sådan facklig företrädare som blir nöjd när folk förlorar jobbet. Var väl därför hon tweetade till SAAB också antar jag…

klasskampnyheteridag1

Rassetidning kallar hon en libertariansk tidning. Och vilket härligt språk!

klasskampnyheteridag2

Hon verkar ha en riktig biff med Birro, om vad vet jag inte för han har väl vad jag vet aldrig varit medlem i HRF eller haft med det att göra på något sätt? Eller? Har aldrig sett att han haft med Bengtsson heller att göra faktiskt. Bara attacker från henne och inget annat.

klasskampnyheteridag3

Nå, han fortsatte småretas lite med henne. Det var ju tacksamt som ni ser…

Vore jag HRF-medlem så skulle i alla fall jag gå på nästa årsmöte eller vad fan det heter när de ska välja ordförande, kan ju bara vara en liten klick kommunistiska revolutionsromantiker som är med i HRF Stockholm/Gotland så varför låta dem välja henne som ju uppenbarligen lägger mycket tid på att enbart bygga sitt eget varumärke på bekostnad av medlemmarna? Välj någon som kämpar för medlemmarna istället för en som mest verkar kämpa för sig själv. Någonting säger mig att hennes brinnande hat åt olika håll är en bromskloss, klart det tar tid och engagemang att hela tiden spotta hatiskt åt olika håll, tid och engagemang som kunde lagts på medlemmarna istället.

Men ”kontexten” runt henne är kasta skit, vara dryg, arrogant, nedlåtande, hatisk, osaklig, ständigt använda GBA och så vidare. Och råkommunist och revolutionsromantiker ovanpå det.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

23 kommentarer

 1. Pelle2

   /  08/11/2015

  Vet inte om hennes varumärkesbyggande kommer att vara särskilt framgångsrikt med tanke på hur illa hon beter sig och uttalar sig. Möjligen bygger hon ett varumärke hos Revolutionära fronten,AfA och Researchgruppen.

  Tycker som sagt vara att det är anmärkningsvärt hur HRF,s medlemmar kan välja en sådan hatisk människa som hon till ordförande och att HRF,s ledning låter henne vara kvar.

  Håller med om att det är lustigt att pratet om kontext helt plötsligt tystnar när det gäller Bengtsson med anhang. Men det är väl som vanligt med radikalfeministiska vänstermänniskor att dom har specialregler för sig själva som låter dom bete sig som de svin dom är.

  Svara
 2. DanielS

   /  08/11/2015

  Jag förstår inte hur man kan vara medlem i ett fack som HRF. Inte nog med att det har absolut sämst avtal och ersättningar av alla, det spottar dessutom alla medlemmar i ansiktet som inte är kommunister och har en mycket smal politisk åskådning.

  Jobbar man inom HRF område är det bättre spenderade pengar att skaffa en schysst hemförsäkring med rättshjälp i arbetstvister. Då slipper man också chansen att facket offrar dig som enskild för att vinna poäng i det långa loppet.

  Svara
 3. Anders Senior

   /  08/11/2015

  Vad skall jag säga?
  Inget faktiskt, uttömmande och bra skrivet!

  Svara
 4. En sak har hon dock rätt i: Den där armén av tomtar säger mycket om Sverige. Alltför mycket. Sverige, kanske världens enda land med en uttalat feministisk regering…

  Svara
 5. Tor

   /  08/11/2015

  Efter denna uppvisning av Jennys Tweets är det bara att ta fram Lasse Berghagen från melodifestivalen 1975 ”Jennie Jennie”

  Eller texten på svenska. Tycker att Jenny 2015 faktiskt kunde läsa och lära lite av den.
  http://4lyrics.eu/mf/mf-1975/lars-berghagen-jennie-jennie-se/

  ”Jag vet att du sitter ikväll
  På ditt rum med ett brev i din hand
  Du vill blunda och drömma, men kan inte glömma
  Att allt känns så hopplöst ibland

  Du spelar en skiva och minns
  Några bilder du har i ett skrin
  Jag vet att du gråter, kanske aldrig förlåter
  Att tiden förändrat melodin

  Jennie, Jennie, Jennie, Jennie
  Världen väntar på ditt svar
  Jennie, Jennie, Jennie, Jennie
  Livet har så mycket kvar att ge dig

  Jennie, Jennie, Jennie, Jennie
  Melodin bestämmer du
  Jennie, Jennie, Jennie, Jennie
  Lev ditt liv och lev det nu

  Du vill vända tillbaka ikväll
  Till en värld du levt i förut
  Men din dagbok i handen är som tecken i sanden
  Som havet nästan suddat ut….”

  Svara
 6. Läsvärt om politisk korrekthet vid amerikanska universitet, eller snarare om ”vindictive protectiveness”, som artikeln föredrar att benämna det: http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2015/09/the-coddling-of-the-american-mind/399356/

  Svara
 7. MiT

   /  08/11/2015

  ”Rasism kommer alltid från vänster”
  http://nyheteridag.se/rasism-kommer-alltid-fran-vanster/

  Svara
 8. MiT

   /  08/11/2015

  Svara
 9. MiT

   /  08/11/2015

  Svara
 10. MiT

   /  08/11/2015

  Tror det handlar om IKEA-morden

  Svara
  • DanielS

    /  08/11/2015

   Man hade förstått om bevakningen ökade på IKEA. Med tanke på hur ofta polisen är ute på dessa boenden pga interna konflikter tycker man kanske det redan är polis så det räcker där. Hotbilden utifrån mot asylboenden är mer eller mindre obefintlig. Långt farligare att vistas i nån av no-go zonerna om man har fel hudfärg.

   Svara
   • morpheus

     /  08/11/2015

    Det framgår av övrig rapportering att man ökar bevakningen på köpcentret.

    Ändock märklig vinkling.

    Svara
 11. MiT

   /  08/11/2015

  Svara
 12. Svenne

   /  08/11/2015

  OT: Lite väl förutsägbart. Är förövarna viktigare än offren?

  Svara
  • Svenne

    /  08/11/2015

   Ett trollkonto?

   Svara
 13. Jan

   /  08/11/2015

  Kontext, diskurs och narrativ är modeord när genusvetare skriver pseudovetenskapliga texter. När de pratar så fyller de på med liksom och ”såhära” i var och varannan mening.

  Svara
 14. Ivar L

   /  08/11/2015

  Rätt intressant. Fackförbundet Unionen hade en liknande manshatare Seher Yilmaz, som brukade skriva hatkrönikor på Nyheter24. Hon fick ”presigejobbet” som ordförande för räkmackeföreningen så det verkar löna sig att hålla på så där i fackförbund.

  Kanske är det så att fackförbundens tid är över i vilket fall som helst. De gör lite lite grand men inte mycket tycker jag. Synd, men tiderna förändras. Numer står man ensam. När jag försökte få hjälp av facket i en arbetsplatskonflikt så var det ett bra svalt mottagande i varje fall. Ledde ingen vart.

  Svara
 15. Pettersson

   /  07/24/2016

  En sån som Jenny Bengtsson kan inget annat än att ha haft en taskig barndom med alkoholiserade föräldrar. Skulle inte förvåna mig om hon själv tar droger då och då. Det måste vara väldigt synd om hennes barn. Jävla pack!

  Svara
 1. Är det den dramatiska dödsdansen vi ser?: GBA och självcensur | WTF?
 2. Gott nytt år på er! Lite blandat från 2015 del 3 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: