Arbete är inte det viktigaste

Att arbete är en jätteviktig faktor inom många områden är ju väl känt och problemet med arbetslöshet är ju varje regerings gissel. Men det finns ett område och en grupp människor där arbetslösheten inte är ett problem alls utan tvärtom, där de arbetslösa är jättenöjda och belåtna över situationen

riksdagspension

Politiker handlar det om givetvis! För dem är arbetslöshet en ren vinstlott. Reglerna ändrades för ett par år sedan

riksdagspension1

Jo reglerna ändrades, lite. Och klart de ändras så lite det bara går i ”sämre” riktning, det är ju så bekvämt att riksdagsledamöterna själva beslutar om de ska få sämre ersättningar och det var ju vid tillfället, 2013, INGEN som skulle drabbas själv…

Politiker har BRA lön och många förmåner, det har de just för att det är ett ”osäkert” jobb. Det är därför de har en bra lön och bra förmåner. Nej, reglerna MÅSTE ändras ordentligt, politikerföraktet bara ökar och det motverkas INTE genom att de lever gott på väljarnas pengar resten av livet trots att de slutat.

Några förslag:

 1. Endast A-kassa när man slutar, samma villkor som för ALLA andra i Sverige vad gäller nivå/tak och så vidare.
 2. Regeln ska gälla retroaktivt, det vill säga att de som lever på riksdags”pensionen” idag får 3 månader på sig att rycka upp sig, klippa sig och skaffa ett jobb. Och jo, man kan visst ändra villkor för människor, det gör riksdagen HELA TIDEN för resten av Sveriges befolkning så det ska inte vara något hinder alls! Och det är faktiskt på gränsen till kriminellt det som de håller på med när det gäller sina egna förmåner! De ska inte bli återbetalningsskyldiga men bidragsströmmen ska kapas direkt!
 3. Hittar de inget jobb inom tiden för A-kassa är det samma regler som för alla andra i Sverige naturligtvis, ingen gräddfil!
 4. Vid föräldraledighet gäller samma regler som för alla andra, uppenbart fusk för att utöka antalet dagar hemma med barnen, som Linda Snecker (V) håller på med, ska slås ner på direkt! De som ändå väljer att ”jobba” när riksdagen är stängd, som Snecker, ska ges möjlighet till det i riksdagshuset med STÄMPELKLOCKA så man kan kontrollera att de verkligen är där och jobbar. Inget ”hemarbete” i sådana fall ska accepteras överhuvudtaget. Alternativt så betalar partiet de tillhör lönen inklusive alla skatter för dem under tiden de ”jobbar”. I övrigt samma tak och nivåer som för alla andra.

Bara 4 små punkter, går säkert att fylla på med fler och givetvis ändra i de fyra. Finns det något rationellt skäl till att de ska ha speciella extremt gynnsamma regler FÖRUTOM en bra lön plus andra förmåner?

Givetvis så ska det vara en BESLUTANDE folkomröstning om detta! Och det ska vara en sådan folkomröstning varje gång riksdagen vill ändra reglerna för sina egna ledamöter så att reglerna går utanför de som gäller för övriga svenskar (i positiv riktning). Det är sjukt att de ska kunna besluta om sånt för sig själva!

brottsanalys

Det handlar om livslång försörjning av fullt arbetsföra människor. De anser sig förmodligen lite finare och lite mer värda än oss andra. De vill inte inställa sig på arbetsförmedlingen som alla andra är tvungna att göra för att få sin ersättning. De är nog lite för fina för det själva.

Och ändringar ”till det sämre” måste gälla retroaktivt för att ha någon trovärdighet alls. Eller är det någon som tror att det var en slump att de små ändringar som beslutades 2013 bara gällde nya ledamöter efter valet 2014…?

Gårdagens inlägg

Nya rasbiologiska institutet inte rasbiologiskt nog

Nu blir det andra bullar

MVH

MiT

Lämna en kommentar

73 kommentarer

 1. MiT

   /  08/16/2015

  Svara
  • MJ

    /  08/16/2015

   Så lät det inte från JN tidigare. Då lät det t.ex. så här:
   http://www.svd.se/syrien-langt-ifran-ett-libyen-for-usa
   (En av många syrien-kolumner av henne).

   Då var medeltiden bra. Idag är de som INTE klagar tillräckligt, på den medeltid som hon nyss förespråkade, de onda.

   Svara
   • Pelle2

     /  08/16/2015

    Citat från artikeln:
    ”Men skicka vapen åtminstone, ber de syriska rebellerna. I det fallet nämns däremot Libyen som varnande exempel: ingen förstår vilka oppositionen egentligen utgör i Syrien heller. Ingen vet vad som händer efter att regeringen eventuellt störtas, när alla, inklusive lokala jihadister, ska börja använda vapnen på varandra för att försöka ta makten. Saudiarabien gillar dock idén, och de har ju för övrigt svensk kvalitet att dela ut.”
    Låter det som om hon tycker att det är oproblematiskt att stödja oppositionen när hon uttryckligen skriver att ingen förstår vilka oppositionen egentligen utgör i Syrien heller.Ingen vet vad som egentligen händer efter att regeringen eventuellt störtas ?

    Hon beskriver också den Syriska regeringens handlande:
    ”Har ni sett dem: bilderna på spädbarn med hål i? Så blir det när rysktillverkade granater exploderar mitt inne i syriska bostadskvarter. Det är meningen att de ska spränga igenom väggar, få hus att rasa samman och göra hål i människor. De är så kraftfulla att reglerna som absurt nog finns för krig inte ens tillåter att så tunga vapen används mot tätbebyggda städer. Men så gör en regering som slaktar sina egna.

    Eftersom den Syriska regeringen stöttas av Ryssland så har du uppenbarligen inga problem med deras agerande mot sin befolkning.

    Som vanligt byter du fokus från Virtanens hånande av de kvinnliga offren för Isis och hans vilja att stödja radikalfeministerna. Allt i syfte att idka ditt favoritnöje att hata USA.

    Du verkar heller inte förstå konceptet att man över tiden upptäcker att de som man har stöttat visar sig vara kriminella och därför går över till bekämpa dom dels verbalt och dels i militära handlingar.Har man en gång haft fel så är det ok att låta t.ex Isis fortsätta sina kriminella handlingar enligt dig.Detta för att den gode socialisten och allvetaren MJ tycker att den onde satan USA bekämpar Isis enbart pg.a pengar.

    Svara
    • MJ

      /  08/16/2015

     Bortförklaringar. Hur kunde jag veta exakt vilka ”rebellerna” var men inte Ni? Ni hade ju precis innan hjälpt dem med folkmord och Kalifat i Libyen, ändå visste ni inte vilka de var när USA och Saudiarabien skeppade över dem till Syrien och gav dem amerikanska vapen och fordon. Låter jävligt märkligt.

     Ännu märkligare blir det när ni ALLTID hamnar i luven på forna allierade. Varför alltid göra samma fel?

     Vad ska ni säga när nazisterna i Ukraina blir osams med USA? Samma som vanligt? Tänkte inte på det, ingen kunde veta och det är kommunisternas fel.

     Jag fattar att det är många spån som bara flyger med vinden. Men du kan ju sätta ihop meningar korrekt m.m. så du är knappast en av dem.

     Vad gäller den Syriska Baathistiska regimen eller den ryska nationalistiska regimen så gillar jag dem inte. De är bara mindre onda än ert IS och ert USA. För barn med hål i skiter ju ni i. När USA slaktade 500 000 Irakiska barn så applåderade ni och krävde lika många till (för att ni hade haft fel om Saddam, ingen kunde veta, tänkte inte på det och det var vänsterns fel att ni hade älskat och stöttat Saddam).

     Svara
     • Pelle2

       /  08/16/2015

      Ja, vi vet att du är allvetande MJ. Frågan är om du kan bevisa att du visste något om Isis innan alla andra eller om vi som vanligt skall tro dig på ditt ord ?
      Och vad då bortförklaringar ? Du påstod att Jenny Nordberg stöttade Is och länkade till en artikel där hon rätt ut skriver att hon inte vet vet om det är rätt att stödja oppositionen i Syrien och jag kan inte ens se att hon skriver att hon vill att vi skall göra det. Det får du till bortförklaringar och ser som en anledning att ifrågasätta hennes artikel om varför Svenska feminister håller tyst om våldet mot kvinnor som IS begår.
      Nej,jag har vid många tillfällen sagt att jag inte visste vilka is var, Har för mig att det var Ulf T som länkade till en artikel där någon Amerikansk tjänsteman sa att inte dom heller visste det.
      Vilka källor har du som visar att det var uppenbart redan från början vilka is är ?
      Förstår inte varför du hela tiden skriver att ni har gjort ditt eller datt. Jag är inte Amerikansk eller ens svensk tjänsteman och har därmed inte tagit något beslut.Jag applåderade heller inte George Bush den yngres beslut att invadera Irak eftersom jag inte var säker på att han hade atomvapen som väl var den officiella anledningen. Sedan var ju Saddam en fruktad diktator som jag inte tror någon saknar.
      Förstår att du tycker att det är bättre att bli dödad av sin egen regering om den är ryssvänlig.
      För tredje gången undrar jag vad du tycker om Virtanens hån av de våldtagna och förslavade kvinnorna hos IS ? Det var det som detta handlade om innan du som vanligt red ut på ditt korståg mot Usa och högern,

     • MJ

       /  08/16/2015

      Det har stått om dem i all media som inte kontrolleras av amerikanska eller europeiska mediehus. Till och med Israelisk media har skrivit om dem.
      2011 släppte Wikileaks dokument som visade att USA kände till vilka de stödde och att Syrien bad dem låta bli.
      2012 släppte amerikansk underrättelsetjänst en rapport om dem.
      Fan, det läckte ju till och med igenom TV-bilder i vår media där de åt folk, avrättade folk osv.
      På videosajter har man kunnat se deras egna propagandavideor.
      Osv. Man måste ju vara antingen korkad som ett spån eller blind och döv för att inte ha klarat av att ta reda på vilka de var.

      Så. ..en person som inte vet om det är rätt eller fel att delta i krig på IS sida tycker att någon grupp inte kritiserar IS tillräckligt. …

      Virtanen är såklart en jävla tönt. Men det är inte IS offer han förlöjliga.

      Det är visst ni som har gjort det. Ni har ju röstat på den regim som stödde IS och fortfarande stödjer dem i Jemen och Libyen. Men ingen kunde väl veta att det var IS man hjälpte i Jemen?

     • Då borde du inte ha några som helst problem att länka till några av dessa artiklar.

      Wikileaks har släppt flera tusen dokument om Syrien och IS. Jag har tittat igenom åtminstone några hundra utan att ha sett det du påstår. Men eftersom du tydligen har läst dem, kan du väl länka till dem också?

     • Pelle2

       /  08/16/2015

      @MJ
      Ja,jag är väl korkad i så fall. En alternativ förklaring är att jag helt enkelt inte tog mig tid att ta reda på det. Kalla mig lat, men det försiggår krig och konflikter i hela världen och det är nog få som är tillräckligt engagerade och intresserade för att ta reda på vilka grupperingar som strider mot varandra.
      Om det nu fanns så mycket information att hämta om Is redan 2012 så kan du väl länka till någon sådan källa ?
      Ja, Jenny skrev att hon inte visste om det var rätt att stödja oppositionen vid det tillfället. Feministerna och vänsterpartisterna däremot, som säger sig värna om kvinnorna och som vet hur IS agerar mot dom,klarar inte av att kritisera IS ens då de har facit i hand.

      Jag förstår nog också att Virtanen vill förlöjliga Jenny men han gör det verkligen på ett klumpigt sätt. Men det beror väl på att det inte går att försvara feministernas underlåtenhet att kritisera IS och andra patriarkala och kvinnoförtryckande länder och kulturer.Då ger han sig på budbäraren istället.

      Du har ingen aning om vad jag eller någon annan har röstat på men låt oss för argumentationens skull säga att vi åtminstone röstade borgerligt.

      Var i valrörelsen sa den förra regeringen hur de skulle agera utrikespolitiskt
      vad gäller t.ex Syrien ? Om det nu är så att vi fortfarande stödjer IS i Jemen och Libyen så är det ju dina vänsterpolare i S och Mp som gör det sedan snart ett år. Jag har definitivt inte röstat på någon av dessa partier och varför avslutar dom inte engagemanget där om de nu tycker att det är fel ?
      För övrigt är det ju så att man röstar på det parti som mest motsvarar ens ideologi men det innebär inte att man köper allt dom gör och tycker.När valet sedan är avgjort så kan du som väljare inte göra så mycket mer än att möjligen protestera.
      Du har för övrigt inte svarat på om du tycker att det är mera ok att som Syriens regim skjuta sin egen befolkning eftersom du tycker att den regimen är bättre än t.ex USA,s.

     • MJ

       /  08/16/2015

      Wikileaks som sagt.
      Sök på liveleak om Syrien före 2014.
      Sök på Russia Today.
      Young turks, mother jones, al jazeera osv.

      Man tycker att när statsministern som du röstade på står i sitt sommartal och lovar 110 miljoner till IS-rekryterare så borde du kolla upp vad din representant gör med ditt mandat. 2011 var ju också Sverige med i kriget i Libyen på IS sida, så då fanns det kanske också skäl att kolla upp, både för sådana som dig som lagt sin röst på IS-revolten och för alla andra som bor i landet som går i krig på IS sida.

      Det är ett jävligt dåligt argument att säga att man själv STÖDDE IS av oförstånd och lathet, men andra som INTE TAR AVSTÅND TILLRÄCKLIGT är hemska.
      Wafan, de kanske inte heller har orkat läsa på?

      Har borgarna någonsin varit på någon annan sida i en konflikt än den som USA och Saudiarabien är på? Visste du inte det heller?
      Fascisterna i Libanon, Pinochet, Franco, Contras, Folkmordet i Rwanda, Den muslimska styckning av Serbien, Apartheid och allt annat de har stött och som ni sedan påstår att ni glömt. Ni glömmer väl inte det på riktigt? Det är väl bara för att ni aldrig vill kännas vid alla vidrigheter som ni möjliggjort och stött?

      S = M, det vet du väl? Det var väl inte politik som avgjorde vilken deltagare i dokusåpan ni röstade på? Ni visste ju inte ens vilken politik de skulle föra. En S-regering hade gjort exakt samma sak.
      Bara två riksdagspartier var (om än halvhjärtat) emot den islamistiska våren. SD och V. Samma som är emot kriget i Afghanistan och som också var emot t.ex. kriget mot Serbien (även om SD var utanför riksdagen då).

      Syriska regimen har såklart inget att vinna på att skjuta sina egna. Dessutom har de flesta förutom USA fattat att överdriven våldsamhet är kontraproduktivt. USA är så extremt brutala att så fort de lägger sig i en konflikt så uppstår enorma flyktingströmmar. I Syrien flyr folk från USA:s allierade inte från Armén.
      Med andra ord tror jag att det är lögn. Däremot är Assadregimen brutal på en massa andra sätt som är obehagliga.

      Du undviker alltid frågan om nazisterna i Ukraina. När de blir osams med USA, vad ska du säga då?

     • Pelle2

       /  08/17/2015

      @MJ
      Dom flesta av oss länkar till saker vi påstår.Du däremot hävdar oftast att det finns massor av källor som stödjer det du säger men har väldiga problem med att visa några länkar.Ulf T säger sig ha letat ordentligt på Wikileaks men inte hittat något.Om det nu är så lätt att hitta källor som stödjer ditt påstående så varför inte visa upp en sådan ?

      Återigen,du har inte en aning om vad varken jag eller någon annan röstade på.
      Kan du länka till något som stödjer att Reinfeldt lovade 300 miljoner till IS-rekryterare ?Om han gjorde det så är det för jävligt.

      Jag har aldrig sagt att jag stödde IS.Feministerna däremot vet att IS begår brott mot kvinnor.Det står i tidningarna i Sverige och tas upp i nyheterna.Ingen kan ha undvikit det.
      För övrigt vill dom ju heller inte kritisera hederskulturen som finns i vissa förorter och som förtrycker kvinnor utan går tvärtom ut och rasiststämplar dom som kritiserar den kulturen.
      Ja, jag erkänner att jag inte har satt mig in i alla detaljer kring Syrienkriget. Vore det bättre att jag ljög och påstod något annat ?

      Ja, Sverige har oftast stöttat USA det är riktigt och det är definitivt så att de har
      stöttat regimer som väl ingen gillar.Jag har många gånger sagt att jag inte köper allt som USA gör men det går tydligen inte in i din hjärna.
      Dina polare i Vänsterpartiet stöttade kommunistregimerna i Sovjet och DDR och några av dom även kommunistregimerna i Kina och Kambodja som begick mord på stora delar av befolkningen. V stöttar väl fortfarande kommunistregimen i Cuba så dina fina kamrater är väl inte så mycket att hurra för heller.
      Jag vet vad jag röstade på utifrån det som sas i valrörelsen.Att borgarna och S sedan gjorde upp om att stötta varandra för att hålla SD borta från besluten var inget som det sas något om och det är för jävligt.
      Du påstår gång på gång att S och M är samma sak. Mycket är dom överens om men det finns definitivt skillnader också som t.ex synen på skatter och bidrag.
      Du pratar hela tiden om vad vi röstade på i valet och får det att verka som om du inte har röstat. Om du inte har röstat så har du ju i någon mening passivt bidragit till det parlamentariska läget vi befinner oss i. så vad ger dig i så fall rätt att klaga på oss andra ?
      Du skriver”Syriska regimen har såklart inget att vinna på att skjuta sina egna.”
      Varför gör dom det då ? Du skriver ”Med andra ord tror jag att det är lögn”.
      Så bra. Om Mj tror att det är lögn så är det säkert sant…
      Du skriver”I Syrien flyr folk från USA:s allierade inte från Armén.”
      Har du något som stödjer det påståendet ?
      Vad tycker du ger Ryssland rätt i att invadera Ukraina med hjälp av soldater utan rysk uniform ? Sedan är regimen i Ukraina inget under av demokrati.

     • MJ

       /  08/17/2015

      Jag visste inte att ni var i åldern då källa betydde länk. Jag har sedan en tid bara tillgång till pekskärm och då är det jobbigt att leta länkar men jag kan ordna det senare om nu inte klarar av att söka information enligt anvisningar.

      Hans sommartal 2012 som sagt. Då låvar han ytterligare 110 miljoner, han tar upp frågan 2013 och 2014 också och pratar om att islamisterna ska få pengar.
      Troligen är det ju mycket mer pengar, krig är dyrt. Enbart den militära insatsen i kriget på IS sida i Libyen kostade över en miljard.

      Så när det står i Svenska tidningar så vet alla att det är sant?
      Har du förresten märkt att svensk media börjar propagera mot Assadregimen igen? Märkligt att det startar direkt efter att USA skickat in första kullen av USA-tränade al Nusra-rekryter eller hur?
      Regimens övergrepp ska dessutom ha skett i västra delen av landet där al Nusra håller till. Vad tror du om det? Kommer du ha glömt att läsa på den dagen som al Nusra blir jävulen på jorden också?

      Det som sas i valrörelsen….. Det är nästan gulligt.
      S och M har gjort upp om allt sedan 1991 och du tror att de ska föra olika politik för att de ena vill ta ut lika mycket skatt men lite mer av fattiga och de andra vill ge 5% mer i socialförsäkringsersättning istället för att ta ut samma summa som skatt. Det är ju detaljer. Det är större skillnader inom partierna än mellan dem. De måste ju ha några futtiga detaljer att bråka om.
      Redan 2010 pratades det om möjligheterna med S+M-regering och förra året var det till och med politiker som föreslog det, t.ex. Maria Abrahamsson i Almedalen.
      Det är mycket som överraskar om man inte hänger med. Jag som nästan struntar i dokusåpan vet tydligen mer om den än ni som röstar i ö-rådet.

      Du glömmer tydligen ofta att läsa på. V har inte stött Östblocket. Splittringarna av partiet bestod ju i att Sovjetvänliga bröt sig ur. Roligt obildat att påstå att samma parti skulle ha innehållit både Maoister och Leninister, förresten.
      Vet du vilka som stödde Röda Khmererna förresten? USA och svenska högern. Kommer du ihåg när Vietnam störtade dem och att borgarna protesterade och begärde att Sverige liksom USA skulle vägra att erkänna någon annan regim än Pol Pot?
      Men det är klart, de kunde ju inte veta och hade nog glömt att läsa på redan på den tiden.

      Jävligt kul att en gammal IS-vän skulle få för sig att kritisera Kuba för demokratibrister.

      Jag tycker inte att Ryssland har rätt att invadera Ukraina oavsett hur soldaterna är klädda.
      Men problemet i Ukraina är att nazister har tagit makten från en folkvald regering med våld. Ni tyckte plötsligt att polismord, upplopp och gatuvåld var jävligt trevliga sätt att bedriva politik på, bara för att USA blev kompis med nazisterna. Äktenskapet kommer ju inte hålla den här gången heller. Nazisterna var ett sista halmstrå eftersom det inte gick att få västagenterna att vinna flera val i rad. Nazisterna tycker ju inte om USA och de kommer bli osams.
      Men jag undrar mest om du även när det sker kommer ha glömt bort att läsa på.

  • Grodan Boll

    /  08/16/2015

   Godwin, men jag hoppas att de likt nazisterna fortsätter med byråkratin. Det gör det mycket enklare att åtala dem för brott mot mänskligheten efteråt.

   Svara
  • Pelle2

    /  08/16/2015

   Virtanen visar vilket svin han är men det är ju känt sedan länge…
   Men det är klart, om han skall kunna fortsätta vara journalist på AB så måste han demonstrera sin lojalitet mot radikalfeministerna i hans omgivning Annars åker han ut illa kvickt för ingen får ju andas den minsta kritik mot den radikalfeministiska eliten.

   Svara
  • Björn

    /  08/16/2015

   Angående den där artikeln i NYT (tror jag att det var?), så är det rätt intressant att man i en bisats nämner att alla män, och pojkar som fått hår under armarna, leddes ut på ett fält och sköts ihjäl. And that’s that. Inget mer om sådana massmord. Visst, artikeln handlar om våldtäkt som vapen men det kändes lite äckligt att liksom i förbifarten läsa om hur ISIS mördade alla män.

   Svara
  • Blåval Rödval

    /  08/16/2015

   Det enda som exempelvis såna som Güdrün behöver göra är att kalla bara talibanerna för talibaner. Men jag antar att den sortens feminism kräver annat än opportunistiska syltryggar i leden.

   Svara
  • Lövet

    /  08/16/2015

   Vilken liten lort han är…

   Svara
  • Anonymiserad

    /  08/17/2015

   Är tweeten borttagen?Jag hittar inte den i Virtanens flöde,Fast jag ska erkänna att jag är inte speciellt ”grym” på twitter.

   Svara
 2. Bra förslag. Nog med förslag, det röstar vi på. Sänk också antalet riksdagsmän och riksdagshen till rimlig nivå, 146 är lagom för Sverige. Däröver ska de ha 5 veckors semester som andra ”vanliga” människor.
  Lönen medellön i Sverige. Kanske kan det krävas vanligt lönearbete i tio år innan man får ställa upp?
  Vem nappar på detta?

  Svara
  • T

    /  08/16/2015

   Instämmer men det bör vara udda antal ledarmöter. I USA räcker det med 99.

   Svara
   • Så klart 147/145. Dumt av mig, tack! Hjärnan var inte inkopplad men det är väl vanligt idag?

    Svara
  • En minskning av antalet rikstagsmän är väl motiverad, eftersom beslutprocessen har allt mer flyttats över till Bryssel. Våra fuskdemokratiskt ‘folkvalda’ bidragstagare har fått mindre att göra och bättre betalt för det … (Höll på att flika in ‘ansvar’ i sista meningen, men något som inte finns kan inte minska …)

   Frågan är om varför de skall någon lön eller förmåner alls, då volontärarbetare gör mer för samhället än vad dessa bidragstagare gör …

   Svara
   • Blåval Rödval

     /  08/16/2015

    Kanske bara erbjuda ersättning för förlorad inkomst. Torde bli rätt skralt med pengar för vissa då.

    Svara
  • MJ

    /  08/16/2015

   Eftersom de ändå röstar enligt partigränserna så skulle det väl räcka med en person per parti men med olika röststyrka.

   Svara
 3. Pelle2

   /  08/16/2015

  Ja,politikerna älskar ju att prata om vikten av att vi jobbar mycket och länge men det gäller ju naturligtvis inte dom själva…
  Håller också med om att svineriet med att politiker avbryter sin föräldraledighet när riksdagen har stängt och påstår att dom arbetar måste stoppas.Om detta skall vara möjligt i fortsättningen borde det,precis som du skrev,inte vara tillåtet med hemarbete.Dom borde också få redovisa vad dom har gjort under riksdagens stängning.

  Svara
 4. Sune

   /  08/16/2015

  Bra förslag, även tilläggsförslag från Elina. Jag har ännu ett förslag: tillsätt Riksdagen via lottning. Nej, jag skämtar inte. Slumpen får avgöra vem som får förmånen att sitta i Riksdagen i 4 år. Erbjudandet går att tacka nej till, och i så fall får stolen stå tom. Genom lottning får vi optimal representativitet hos befolkningen, både när det gäller bakgrund och åsikter. På liknande sätt gjorde de gamla grekerna, vilket kallades för demokrati. Så blir vi även av med korrupta, skattefinansierade partier och en korrupt politikerklass med livstidsförsörjning.

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  08/16/2015

   Du är fullt införstådd i riskerna med att lotta ut platserna? Om allt går bra så får vi en handlingskraftig riksdag. I värsta fall så går alla platserna till genusfolket på Södertörns lekskola.

   Svara
   • Sune

     /  08/16/2015

    Genusfolket på Södertörn kan vara nog så handlingskraftiga 😉 Skämt åsido lär det inte hända. Det kanske blir en eller ett par feminister fler eller färre än vad motsvarande andel utgör bland befolkningen. Jag tror att en sådan riksdag skulle vara minst lika handlingskraftig som dagens.

    Svara
  • Svenne

    /  08/16/2015

   Ja, lottning är i alla fall bättre än det vi har nu…
   Danmarks Folketing har 179 ledamöter. Just say’in…

   Svara
   • Erik

     /  08/16/2015

    Jag tycker förvisso att man bör sänka antalet riksdagsledamöter, men antalet personer en riksdagsledamot representerar jämfört en ledamot av danske folketing skiljer sig faktiskt inte åt alltför mycket.

    Befolkningen i Danmark är knappt 57 % av den svenska.
    Antalet ledamöter i Danmark jämfört med Sverige är drygt 51 %.
    (Dock är det egentligen drygt 50 % då två ledamöter kommer från Färöarna och två från Grönland.)

    Finland har t.o.m. fler riksdagsledamöter per person än vad Sverige har. Norge har snäppet färre än Danmark. Island är – självfallet – det land i Norden som har flest ledamöter i förhållande till befolkningen, men det beror naturligtvis på att Islands befolkning är så liten.

    ”Problemet” blir att de enskilda partierna utåt sett i princip alltid står för en enad front och att voteringarna i princip handlar om att kunna trycka på en knapp. Att det därtill är allmänt känt att enbart någon enstaka procent av riksdagsledamöternas motioner går igenom gör att det inte vållar särskilt stora problem att sänka antalet riksdagsledamöter avsevärt. (Som en bieffekt gäller det givetvis antalet stolar i de olika utskotten.)

    Svara
 5. Gigas

   /  08/16/2015

  Det skulle vara intressant om man började räkna blankrösterna så att man lät de platserna stå tomma i riksdagen. Då skulle de inte vill rösta på DÖ eller SD kunna visa sitt missnöje och även spara en slant åt moder Svea.

  Svara
 6. Jock Rockman

   /  08/16/2015

  Här kan jag hålla med rakt ut, utom det där med att klippa sig förstås. För mycket pseudostrebers (försöker se ut som) och annan kameljont-ustyrsel, mental och fysisk, hos våra politiker. Lite mer hår och skägg skadar inte.
  Manliga, om de nu finns kvar, måste enligt regler idag, ha kavaj och slips. Kvinnorna får som vanligt se ut och uppträda(!) hur som helst, knytblus eller kort-kort, allt dock lika ”feministiskt” idag. Knytblus även till manliga riksdagsmän kanske?
  Men över huvud taget måste synen på politiker ändras, även hos dem själva. Och ända upp till EU, som blivit en allvarlig stoppkloss, tyvärr.

  Svara
 7. QED

   /  08/16/2015

  OT: Serien Statens ovänner om kvotering:

  http://statensovanner.se/kvotering/

  Svara
 8. MiT

   /  08/16/2015

  Och om vi follwar the money så hamnar vi hos… Schyffert.

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  08/16/2015

   Han straffar ut sig ur hela diskussionen. Han skatteplanerar och kör dyr sportbil. Hans snack hade haft lite vikt om han bodde i en ksrtong på E4:an.

   Svara
   • MiT

     /  08/16/2015

    OCH har en kniv i foten! 😛

    Svara
   • Erik

     /  08/16/2015

    Det blir ju onekligen väldigt märkligt när någon som de flesta, utgår jag från, betraktar vara kapitalist sprider en dylik bild, givet att personen ifråga inte gör det ironiskt eller helt sonika faktiskt är främlingsfientlig.

    Schyfferts ironiska tid är väl sedan länge förbi och jag betvivlar att han är främlingsfientlig. Jag utgår därför från att han helt enkelt har lite otur ibland när han tänker.

    Svara
  • Pelle2

    /  08/16/2015

   Och vad gör Schyffert för att minska klyftorna i samhället ? Säger lite floskler,skatteplanerar och skrattar åt dom som tror att han menar vad hans säger.

   Svara
  • Svenne

    /  08/16/2015

   Den där Schyffert är en äcklig fan…

   Svara
   • Pelle2

     /  08/16/2015

    Ja,där visar han väl sitt rätta ansikte.Han är en skolgårdsmobbare som förtrycker folk med andra åsikter än hans och låtsas därefter vara en god,solidarisk Sosse.

    Svara
    • Anonymiserad

      /  08/17/2015

     Faktum är att Schyffert själv var rätt mobbad som liten.
     Jag antar att det ligger till grund för hur han beter sig nu?
     Inget försvar,men en möjlig förklaring.

     Svara
 9. MiT

   /  08/16/2015

  Svara
 10. MiT

   /  08/16/2015

  Svara
  • Erik

    /  08/16/2015

   Jag förstår verkligen hur Antonsson resonerade när han snabbt lade ner dagens fake-Arnstad med motivering i stil med att verkligheten överträffar dikten.

   Det riktigt sjuka är att de flesta som retweetat honom troligen gjorde det därför att de tycker att han är briljant och kommer med vass kritik.

   Jag kom precis att tänka på att det varit väldigt tyst om Mattias Gardell på senare tid. Är Sverige inte stort nog för två bindgalna ”historiker”?

   Svara
  • Pelle2

    /  08/16/2015

   Ja,det var ju en rimlig jämförelse av Arnstad.
   De ledande Feministerna påstår att dom jobbar för jämställdhet och för att krossa patriarkatet och de förtryckande könsrollerna i samhället. Konstigt nog stannar solidariteten hos vita kvinnor i Sverige och all kritik riktas mot svenska män och det svenska samhället.Att kritisera samhällen som är patriarkala och förtryckande mot kvinnor på riktigt vågar eller vill dom inte.
   Har Arnstad hört att frimärkssamlare, Allers-prenumeranter och cykelreparatörer har sagt sig vara uttalade feminister och att de har samma politiska agenda som feministerna ?

   Snacka om att han gör bort sig mera och mera i sin så kallade argumentation.

   Svara
   • MJ

     /  08/16/2015

    Men det är ett dåligt argument från er sida. Att feministerna ska misstänkliggöras för att de inte tar tillräckligt tydligt avstånd från Era gamla kamrater.

    Svara
    • Lövet

      /  08/16/2015

     Men har du helt fastnat i vinkelvolten?

     Svara
     • MJ

       /  08/16/2015

      Observera att jag bara påpekar ert tidigare stöd till IS när ni själva tar upp ämnet. Blir det tjatigt? Vad sägs om att sluta försöka kleta era egna synder på andra.

     • Pelle2

       /  08/17/2015

      @MJ
      Du behöver inga argument för att börja veva din trasiga skiva om hur dåligt allt som USA gör och står för är fel. Jag kan hjälpa dig genom att skriva upp din argumentation en gång för alla så slipper du komma hit och göra det flera gånger.
      Evangeliet enligt MJ:
      1.USA är den store satan och kan inte göra något rätt
      2.Israel är USA;s hantlangare och kan därmed heller inte göra något rätt.
      3.Högern är djävulens högra hand.
      4.Vänstern är guds gåva till mänskligheten och gör aldrig något fel.
      5.Den som kritiserar vänstern är en fascist.
      SÅ MJ, nu kan du lämna denna sida i stark förvissning om att vi vet vad du tycker.

     • MJ

       /  08/17/2015

      Vad jag tycker är inte det intressanta. Det intressanta är att ni ska komma ihåg vad ni tyckte när vinden blåste annorlunda.

    • Pelle2

      /  08/16/2015

     Man behöver inte misstänkliggöra dom eftersom det är helt uppenbart att dom skiter i alla andra än sig själva.Men förstår att du måste upprepa din gamla repiga skiva om Usa.

     Svara
    • Pelle2

      /  08/16/2015

     För övrigt är Arnstads argumentation en ren halmdocka. Ingen av de grupper han nämner har sagt sig vara uttalade feminister och därmed kan ingen förvänta sig att dom skall ha en stark åsikt som grupp om is övergrepp. Feministerna däremot säger sig jobba mot kvinnoförtryck men dom glömde skriva kvinnoförtryck i Sverige. Om det sker någon annanstans så är det rasism att kritisera dom.

     Svara
   • Anonymiserad

     /  08/17/2015

    Var det inte en feminist som för övrigt tyckte att ansiktsbehåring var ett del av det manliga förtrycket mot kvinnor?Undrar hur den personen tänkte då för att i ett senare skede tycka att män från Mellanöstern(som OFTA) är skäggiga är bättre än ”vita, cis.. etc ” ?

    Svara
 11. MiT

   /  08/16/2015

  Svara
 12. MiT

   /  08/16/2015

  Svara
 13. MiT

   /  08/16/2015

  Ojdå, det kommer att fläkta runt öronen på honom imorgon…

  Svara
  • Erik

    /  08/16/2015

   Gruppledaren för MP i Stockholms läns landsting med ‘ansvar för ekonomi, miljö och regionplaneringsfrågor’ saknar kunskap om att EU-medborgare inte behöver något särskilt arbetstillstånd?

   Låt gå för att jag inte har särskilt höga förväntningar på MP, men hur är det möjligt?!

   Svara
 14. Men det förstås, om du menar att JN’s artikel som du länkade till är ‘bevis’ på att hon tyckte om jihadisters medeltida metoder, då behöver du inte länka. Enligt den typen av slutledning är jag övertygad om att det finns hur många artiklar som helst som bevisar vilken konspirationsteori man än vill tro på.

  Svara
  • MJ

    /  08/16/2015

   Nej precis. För om man tycker att IS ska få vapen och pengar men bara kanske ska få militärt stöd genom direkt deltagande i kriget så är man ju inte det minsta positiv.
   Det går ju inte att jämföra med folk som inte är kritiska nog mot IS eller hur?

   Om en feminist skulle föreslå att Sverige ska ge militärt bistånd till IS men att svensk personal bara kanske ska delta, är det också ickestöd från den feministerna då?

   Svara
   • Pelle2

     /  08/17/2015

    I artikeln skrev hon inte att hon tyckte att dom skulle få vare sig pengar eller vapen utan hon undrade om det verkligen var rätt att stötta dom eftersom vi inte kunde veta hur dom skulle agera.
    Du sa från början att hon hade skrivit massor av artiklar som stöttar IS.Varför inte länka till en sådan istället för till en där hon inte skriver något sådant ?

    Svara
    • MJ

      /  08/17/2015

     Det skriver hon inte alls. Det hon är osäker på är om väst ska gå in med egen personal i Syrien på IS sida eller inte. Du vet det som Ivar Arpi var säker på att han tyckte att man skulle göra, men han var rädd att USA inte skulle göra det kraftfullt nog.

     Svara
     • Pelle2

       /  08/17/2015

      Hon listar lite olika sätt som Fn och olika regeringar kan tänkas agera på i Syrien men skriver inte med ett ord om hur hon vill att dom skall göra.Motbevisa mig med ett direkt citat.
      Som vanligt skiftar du dessutom fokus mot Arpi eftersom du inte kan visa att dina anklagelser mot JN stämmer.

   • Eftersom ingen av de du anklagar någon gång faktiskt sagt att de stöder, eller vill stödja, IS, måste du mena att allt stöd till någon i den regionen (utom möjligen några som du kanske kan räkna upp?) implicit innebär att man stöder IS.

    Kan du ge några exempel på grupper i eller kring Syrien som det skulle vara OK att stödja, utan att hamna på din lista av IS-apologeter?

    Det verkar ju som om t.om. Assad-regimen ‘stöder’ IS…

    Spiegel Online: Caliphate Under Pressure: Is Islamic State in Trouble in Iraq? (26 mar 2015):

    Aside from well-organized Kurdish forces, IS is under no real threat in Syria. Although Syrian dictator Bashar al-Assad is officially waging war on IS, the fighting is limited to oilfields and a small number of towns. And wherever there are Syrian rebel groups, IS is tacitly cooperating with the regime. Assad’s army is neither able to defeat IS, nor would such a defeat be in the regime’s interest. The horrifying Islamic group, after all, has proven itself to be an enemy of immeasurable value: Assad’s atrocities and the more than 215,000 victims of the civil war have been largely forgotten due to the West’s fear of the brutal violence meted out by IS jihadists.

    The most severe blows against the terror state are currently being struck by the international coalition’s targeted airstrikes against IS positions, convoys and heavy weapons. IS is no longer able to launch major attacks or make the kinds of troop movements they pulled off up to last summer. Even within the territory it controls, Islamic State is increasingly becoming invisible: The black flags that waved over every village until last fall have been taken down in many places, and in Mosul, they have instead been raised over the houses of families that have refused to swear allegiance to IS. Instead of moving about in conspicuous pickups and Humvees, they are now using commandeered taxis. Even the new IS license plates quickly disappeared again from their vehicles.

    Svara
    • MJ

      /  08/17/2015

     Ja det finns ju nästan lika många miliser som slåss på regimsidan, stöd till dem är såklart inte stöd till IS.

     Det var intressant struntprat. Dock bara samma strunt som andra sidans motsvarande propaganda. Flygbombbingarna fungerar inte bättre nu än vid de tjogtals andra konflikter som USA försökt vinna från luften. Det är dags att sluta upprepa det som inte fungerar. Precis som stödet till IS, vilken gång i ordningen är det egentligen som man stödjer fascister och sedan blir osams med dem?
     Samma sak kommer hända med al Nusra inom kort. Men då kanske de blir sams med IS igen och ni får berätta att ni alltid gillat dem och det var nog några andra ni menade att kritisera, och ni hade inte läst på osv.

     Svara
 15. MiT

   /  08/16/2015

  Svara
 16. Svenne

   /  08/16/2015

  En annan som det kommer blåsa vänstervindar runt öronen på…

  Svara
 17. Svenne

   /  08/17/2015

  Schyffert fick en samlarbild…

  Svara
 1. Löfven: Raka vägen in i arbete gäller alla! Alla utom mina partikamrater… | WTF?
 2. Vilka nuvarande riksdagsledamöter skulle DU vilja se skriva in sig på Arbetsförmedlingen? | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: