Löfven: Raka vägen in i arbete gäller alla! Alla utom mina partikamrater…

Stefan Löfven höll ett sommartal igår och han tryckte på vikten med att alla har ett arbete. Samtidigt kunde man se det här

riksdagspension

Av 28 socialdemokrater som på ett eller annat sätt lämnade riksdagen i höstas lever 18 fortfarande på bidrag från skattebetalarna, så kallad ”lönegaranti”. Nästan 1 år senare…

Varför gäller inte ”raka vägen in i arbete” dem?

Löfvens regeringskollegor i Miljöpartiet har en som lämnande riksdagen 2010 och fortfarande 2015 inte har sökt ett enda jobb (vad det verkar…) och han kan kvittera ut 38 000 kronor i månaden utan att ens behöva lyfta rumpan från stolen hemma…

regler

Ovan några förslag från inlägget igår. Ett förslag till kan ju vara att de som fortfarande lever på bidragen efter vanliga A-kassereglernas tid står partiet för i form av minskat partistöd med just den summa som var och en av dem kostar (inklusive skatter och sociala avgifter givetvis!)? Om partikassan minskar i samma takt som pengarna betalas ut till softare så skulle det nog bli fart på alla partier att se till att de verkligen söker jobb och inte bara snyltar på andra…

Och de ska inte få tacka nej till något jobb, är det en städfirma som erbjuder jobb till en före detta riksdagsledamot så ska han/hon tacka ja och inga extra pengar ska rulla in från skattebetalarna för att täcka upp skillnaden i lön. Tackar de nej så ryker bidragen direkt. Det är ingen mänsklig rättighet att alltid få samma eller högre lön när man byter jobb. Det gäller inga andra i samhället så varför ska det gälla politiker? Och första arbetslösa dagen så SKA de skriva in sig på Arbetsförmedlingen med hot om att bidragen dras in om de inte gör det, precis som alla andra i landet måste göra.

Om det ska bli någon jävla ordning i landet så MÅSTE samma regler gälla för politiker som för resten av befolkningen. Man måste börja uppifrån, om fiffel och sko sig själv gäller i toppen så kommer botten också att göra så på alla sätt som finns. Ändra reglerna NU och ändringarna måste gälla även de ”gamla” som sitter där och häckar! Och ändringarna måste gälla retroaktivt så att gamla avdankade politiker som inte vill söka andra jobb sen flera år också får en pinne i röven! Ge dem 3 månader att klippa sig och skaffa sig ett jobb och efter de 3 månaderna så stängs bidragskranen direkt. Oavsett! Har de inte hittat något annat sätt att försörja sig på så får de helt enkelt besöka socialtjänsten.

När de sitter i riksdagen ska de ha en bra lön. Under tiden de sitter där alltså, vad som händer EFTER deras tid där kan ju knappast vara skattebetalarnas ansvar!

**********

boork

Något säger mig att det kommer att fläkta runt Boorks öron idag

MVH

MiT

Lämna en kommentar

28 kommentarer

 1. uffenordholm

   /  08/17/2015

  SVT eller någon annan TV-kanal hade för några år sedan hittat en vänsterpartist som levde på riksdagens pengar. De for och intervjuade henne, och hon berättade att hon ägnade sin tid åt att måla och annat kreativt. När de frågade henne om detta erkände hon att hon var oerhört privilegierad. Journalisten frågade med en gång om inte vänsterpartiet hade som politisk idé att utrota privilegier! Hon hade inget svar….. Tyvärr minns jag inte vad idioten heter.

  Svara
  • Pelle2

    /  08/17/2015

   Aftonbladets kulturmarxister och radikalfeminister verkar ha fått panik när dom blir emotsagda av andra journalister. Åsa Linderborg och Karin Petterson jobbar stenhårt på att utmåla dom som Nazister och sd:are och smetar sin GBA på dom med breda penslar.
   Undrar om deras bästa tid har varit och att dom är rädda att bli av med sina välbetalda jobb ?

   Svara
  • AV

    /  08/17/2015

   Åsa Lindberg pratar om journalistisk trovärdighet? Moahaha

   Svara
 2. Kul idé det där med minskat partistöd. 🙂 Fast på det stora hela är idén ändå inte bra, för det borde inte finnas något partistöd alls…

  Svara
  • MiT

    /  08/17/2015

   Nä, men då kan man åtminstone använda det till något positivt, sätta en blåslampa i röven på latmaskar som hellre medvetet och självvalt lever på andra. För nog fan skulle det bli fart på partierna om de fick stå för fiolerna 😛

   Svara
   • MJ

     /  08/17/2015

    Men det är inte möjligt. Platserna är ju personliga. Men många politiker får ju lön från sitt parti även när de sitter i Riksdagen. T.ex. fick Beatrice Ask tre löner eftersom hon hade tre heltidsjobb. Lundby Wedin hade ju åtta heltidsjobb och över 20 deltidsjobb, men det var nog inga statliga alls.

    Svara
 3. MiT

   /  08/17/2015

  Svara
  • Anders Senior

    /  08/17/2015

   Ja, vänstern i ett nötskal.

   I den riktiga världen beror sig allt i grund och botten av ett antal sakfrågor .

   Svart på vitt att de lever i en fantasivärld där verkligheten i form av sakfrågor saknar betydelse.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  08/17/2015

   Hon är inte direkt tydlig när hon pressas på att förklara sig i tråden.

   Svara
 4. MiT

   /  08/17/2015

  Svara
  • Intenso

    /  08/17/2015

   Jaha då så. Då gör det inget. Ha snutarna får lära sig att ta stryk. Ser man ut som en byling så är man en byling. Gammal devis.

   Svara
  • MJ

    /  08/17/2015

   Marmgren var väl han som utropades till hjälte när han skröt om hur han hade försökt vinkla och styra en sexbrottsutredning till fällande dom. Han erkände väl 4-5 grova tjänstefel och flera fall av falsk tillvitelse m.m. och blev hyllad för det av feminister (det var visst neger-ungar han gav sig på så en del rasister var också glada).
   Den jävel ska man nog inte lita på.

   Svara
 5. MiT

   /  08/17/2015

  ”Som lärare handlar det bland annat om att lära sig de symboler som olika extremistiska organisationer använder sig av, säger Thomas Gustafsson och tar ett exempel från ett klassrum i Sverige där eleverna skulle sätta upp olika länders flaggor på väggen och där en elev satte upp IS-flaggan utan att läraren reagerade, eftersom läraren inte kände igen den.”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=159&artikel=6231692

  Svara
  • MJ

    /  08/17/2015

   Det är bara början. Snart ska skolan rapportera om elever som inte är feminister eller som använder patriarkala symboler.

   Svara
  • Lövet

    /  08/17/2015

   Jag tror att läraren i själva verket tidigare hade stött USA:s politik i mellanöstern och därför ansåg att det var konsekvent att även i fortsättningen stötta IS – oaktat all sentida utveckling!
   …eller vad tror du MJ?

   Svara
   • MJ

     /  08/17/2015

    Vilken sentida utveckling?
    Att de blev osams med USA om den Irakiska oljan?
    Tror du inte bara att han hade glömt att läsa på?

    Svara
 6. MJ

   /  08/17/2015

  Det här med stämpelklocka är ju roligt också.
  För några år sedan såg jag ett reportage från högste sovjet i Bryssel. Ledamöterna där har ju ett invecklat system för ersättning, men bland annat får man ersättning per dag som man deltar i Högste sovjets arbete. Ett filmteam jämförde utbetald ersättning med antalet personer i kammaren och märkte att fredagar var det nästan tomt i kammaren men det betalades ändå ut lika mycket ersättning för deltagande som andra veckodagar. Systemet gick till så att man signerade sin ankomst till parlamentet och fick därmed ersättning. Journalisterna ställde sig därför med kamera vid ingången en fredag. Där kom ledamot efter ledamot med fullpackade väskor och signerade att de kommit för dagen för att sedan försvinna hem för helgen! Ingen ville prata med journalisterna om saken.

  Svara
  • Lövet

    /  08/17/2015

   Det är EU-parlamentet du refererar till men ”same – same”….

   Svara
 7. MiT

   /  08/17/2015

  Svara
  • Eftersom den ledande (icke rumsrena) ‘expertisen’ inom klimatområdet är i stort sett bara de som får komma till tals via de traditionella kanalerna (Media, Nature osv) …

   En ren parallell till de inom åsiktskorridoren här i Sverige …

   Svara
 8. Ja, tokis du har rätt. Sätt en maxgräns på 8 år på en som inte märks och 12 för en partiledare så blir det rörelse på platserna i riksdagen. Alla verkar ju ha ett jobb på listorna och det är väl bara gå tillbaka till sin gamla försörjning när uppdraget i riksdan slutar. Som vilken tjänstledighet som helst…

  Svara
 9. MiT

   /  08/17/2015

  Svara
 10. MiT

   /  08/17/2015

  Svara
 11. … och ‘pensionerna’ då …?

  Svara
 12. MiT

   /  08/17/2015

  Hoppas att han är bra. Tänk om det kommer fram att han stödjer Al shaabab eller liknande, vilken cirkus det kommer att bli då. Men de har väl kollat upp noga innan antar (hoppas) jag.

  ”Han blir samordnare mot våldsbejakande extremism”
  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/stockholm/samordnare-mot-valdsbejakande-extremism

  Svara
 1. Vilka nuvarande riksdagsledamöter skulle DU vilja se skriva in sig på Arbetsförmedlingen? | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: