Förlusten för Politism: 850 000 per månad…

Sajten Politism har gått med 850 000 kronor i förlust varje månad. Varje månad alltså! Det rapporterar Dagens Media.

politism

Gissar att LO, Schibsted och Kommunal är JETENÖJDA. Medlemmarna i Kommunal och LO är säkert extra nöjda och tycker att det är välinvesterade pengar från dem. Jag driver min blogg gratis och den kostar inte en enda krona. Det enda det kostar är min tid som jag kan lägga på den. Men visst, Politism har säkert fler besökare än vad jag har även om jag tror att det är ganska marginellt i förhållande till hur mycket deras lilla blogg kostar jämfört med min…

Tror nog Politism får tänka över sin lilla affärsidé att ”låta fler komma till tals genom att låta färre komma till tals”, folk verkar inte riktigt köpa konceptet, framför allt verkar inte annonsörer tycka om det…

MVH

MiT

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

21 kommentarer

 1. Newsmill kunde ha blivit något. Men istället så slog man av kommentarerna och sålde sajten till TV4 som lät den dö sotdöden.

  Så broder. Vad är det då som behövs? En sajt där fler får komma till tals genom att fler får komma till tals?

  Svara
  • Ivar L

    /  08/19/2015

   Ja det som hände Newsmill och hela drömmen om ett lagom modererat offentligt samtal för ALLA är verkligen en tragisk historia. Det hade kunnat bli riktigt bra och betydelsefullt men PK hade ihjäl det.

   Svara
 2. Jan

   /  08/19/2015

  Politism är egentligen en fas 3-arbetsplats för Södermalmsvänstern. Dessa hipsters koppling till LO och Kommunal är dock, minst sagt, vag.

  Svara
 3. michael

   /  08/19/2015

  Ja det måste ju kännas bra för alla medlemmar i facket som inte är vänster,att tvingas betala för att politism ska spotta på deras åsikter.
  Politism är väl för dessa medlemmar likt prästen i filmen Fanny och Alexander där prästen säger att han ger Alexander stryk av kärlek,och där Alexander underdånigt måste kyssa prästens hand efter han fått stryk.

  Svara
 4. Gorby

   /  08/19/2015

  Sådärja 100% jämställt…
  Nu kanske det är de mest kompetenta för rollen.
  Men jag är inte så säker att en man kommit undan med att bara ha män i en jämställdhetsgrupp.
  http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/ny-jamstalldhetsgrupp-i-stadshuset-bestar-enbart-av-kvinnor/aRKohs!r5SvLM0BUEfArkrC@Ai2ew/

  Svara
  • Svenne

    /  08/19/2015

   Så här ser de ut…

   Svara
  • Pelle2

    /  08/19/2015

   Citat från nyhetsartikeln:
   ”Den nya gruppen i Stockholm stadsledning ska arbeta med demokrati- och jämställdhetsfrågor. Att den består av enbart kvinnor tycker gruppens chef Annika Hjelm (MP) är i sin ordning. ”
   ”Annika Hjelm svarar på kritiken:
   – Jag har varit medveten om frågan. Även om det inte är allt, så är det klart att representation har betydelse. Det har funnits väldigt mycket kompetens bland de sökande som inte valts ut. En massiv majoritet av de sökande har varit kvinnor och jag har nog intervjuat fler män än kvinnor i relation till hur många som har sökt.”
   Om t.ex en manlig styrelseordförande hade sagt något om att majoriteten av de sökande till en plats i styrelsen var män och att det var orsaken till att det var en man som fick jobbet,
   hade radikalfeministerna accepterat den förklaringen ?
   Eftersom vi vet hur det gnälls från feministerna om kvinnlig ”underrepresentation” i styrelser så är svaret på frågan naturligtvis nej.I genussammanhang däremot, där kvinnlig överrepresentation är standard, är det aldrig ett problem med kvinnlig dominans

   Radikalfeminismen har gett dubbelmoralen och hyckleriet ett ansikte !

   Svara
 5. Svenne

   /  08/19/2015

  OT: Sminkgate…
  ”Var är sminket för oss afrosvenskar?”
  http://www.svt.se/opinion/article3190133.svt

  Svara
  • Pelle2

    /  08/19/2015

   Först färgen på plåster och nu färgen på smink. Det är väl självklart att om ett företags marknad till stor del består av människor med ljus hud så är man inte speciellt intresserad av att ta in varor som inte säljs. Ett företag är ingen välgörenhetsinrättning och rättviseaktivist utan de drivs av att gå med vinst.
   Daisy Kintu som skrev artikeln påstår att efterfrågan på smink för mörkhyade är jättestort.
   Jättebra för dig Daisy. Då kan du starta ett företags som säljer svarta plåster och smink för mörkhyade eftersom det finns en sådan stor marknad för det enligt dig.
   Fast som vanligt när det gäller identitetspolitiker och radikalfeminister så är det någon annan som skall ta risken och göra jobbet….

   Svara
  • Erik

    /  08/19/2015

   Jag blir alltid så jäkla trött på de som anser att argumentet om att efterfrågan saknas inte håller.
   Om man nu är så säker på att det faktiskt finns en marknad för den produkt man efterfrågar är det ju bara vidareutveckla sin affärsidé och ”börja håva in pengar”.

   Har du rätt? Ja, men då är det ju jättebra för då har du dels täppt till en lucka på marknadens utbud, dels har du en affärsverksamhet som går med vinst.

   Har du fel? Trist, men då har du åtminstone gjort en slags empirisk studie och kommit fram till att marknaden inte efterfrågar det du har att erbjuda.

   Svara
  • Ivar L

    /  08/19/2015

   Alltså, jag tycker nog det är lite konstigt att det inte finns plåster och smink till människor med mörkare hudfärg. De senaste 20 åren har det funnits rätt många med mörkare hud i Sverige. Däremot är proportionerna och slutsatserna i MSM totalt vridna. Lugn i båten säger jag.

   Men man undrar ändå lite, i linje med vad som skrivits ovan, får vi hela historien av MSM? Är det kanske dålig efterfrågan? Finns det redan alternativ (t.ex. från nätet) för de som tycker det är viktigt? Annars ÄR det någon som kan bli rik snabbt på detta. Marknaden KAN ha missat detta. Vi får se.

   Svara
   • De mörkhyade understiger 5% av Sveriges befolkning, inte direkt vad jag skulle kalla ‘rätt många’. Förvisso fler än Folkpartiet…

    De flesta är tämligen nyanlända och har fullt upp med att lära sig språk och kultur i sitt nya land, kanske inte prioriterar ytliga frågor som plåsterfärg och smink? En rätt stor andel går dessutom runt i heltäckande klädsel och tillhör en kultur där smink inte lämpar sig offentligt.

    Svara
   • Hmm

     /  08/19/2015

    Det finns redan smink för mörkhyade i Sverige. Det kanske inte finns på hyllorna i småstäder men i varje medelstor stad och uppåt finns det + det finns gott om sajter som du kan beställa hem smink ifrån via nätet. De skickar även testers så ingen behöver köpa grisen i säcken.

    Svara
 6. Pelle2

   /  08/19/2015

  Jag är verkligen tacksam att jag inte är medlem i Kommunal eller något annat LO-förbund.
  Inte nog att de mot många av medlemmarnas vilja skänker pengar och arbete åt sossarna utan de slösar också bort medlemmarnas pengar på kulturmarxistiska projekt som Politism.
  Snacka om att de gör facket mer och mer ointressant för sina icke socialistiska medlemmar..

  Svara
 7. En ny sajt… namn? Propagandism? Agitprop? (är loggan ledig?) Minitrue?
  FooledU? The Forked Tongue? The Sucker Punch? Pants On Fire? (”liar, liar, -”)

  Sverige har väl i alla fall världens och alla tiders rikaste proletariat?
  Så vem av dem vill EGENTLIGEN beblanda sig med simpla arbetare, pottkuskar coh skurgummor? Fi donc!

  Svara
 8. Rick

   /  08/19/2015

  Det var då goda nyheter att hatsajten Politism inte går hem hos konsumenterna. Jag förstår bara inte hur man lyckas dra upp ett så där stort minustecken. De fasta kostnaderna för att driva en sajt kan göras mycket små och har man engagerat folk så skriver de av purt intresse. Som t.ex. på Genusdebatten. Antagligen har de betalat ut rejäla styrelsearvoden åt diverse vänsterkoryféer.

  Svara
  • Ivar L

    /  08/19/2015

   De kanske måste betala till maffi… jag menar genuscertifierare och annat fint folk.

   Svara
 9. MiT

   /  08/19/2015

  Svara
 1. Politismbloggen är en succé! | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: