I morgon kommer twitter att gå bananas…

Metro hade en nyhet idag om att Sverigedemokraterna för första gången är största parti i en opinionsundersökning. En nyhet som omedelbart togs bort men länken finns kvar på Metro om man söker

sdstörstaparti

Att den blev borttagen kan vara så enkelt att de vill krama ur så mycket det bara går av nyheten och att den publicerades av misstag. Den dyker nog upp i morgon på något sätt.

Men av allt att döma kan man se att SD skulle få 25,2 procent, S 23,4 procent och M 21,0 procent. Nu är det bara en opinionsundersökning men gissar att det om det stämmer kommer att orsaka ett och annat magsår i partiledningarna. För att inte tala om att twitter kommer att gå bananas…

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

32 kommentarer

 1. William Haines

   /  08/19/2015

  De tog inte bort nyheten – de publicerar sina YouGov-undersökningar på torsdagar, däremot så får de givetvis in den dagen innan och skriver en artikel om det, sätter en timer som gör att den publiceras vid en viss tidpunkt nästa dag (00:01 eller 04:00 eller annan tid). Av någon anledning så kommer nyhetsartikeln upp när man söker på vissa nyckelord, vilket man nog kan skylla på deras IT-tekniker.

  Det är ingen konspiration eller att de vill krama ut nyheten, den kommer upp någon gång i natt.

  Däremot så finns det nog få ord som kan beskriva vad som kommer hända på Twitter imorgon.

  Svara
  • MiT

    /  08/19/2015

   Så är det nog, något gick snett helt enkelt.
   https://www.flashback.org/sp54404424

   Svara
  • Larsson

    /  08/19/2015

   Nej, jag tror inte heller på någon konspirationsteori. Däremot har jag sett rykten att något är på gång, så det kom inte som någon överraskning ifall Yougovs siffror nu stämmer.

   Ja… antingen ska man helt enkelt stänga av i morgon eller också bara titta med ett öga. Jag är nog mest orolig att jag ska gå igång på alla dumheter som kommer skrivas från vänsterhåll. Inte bra för hälsan. För någon.

   Svara
 2. Peter Jacobsson

   /  08/19/2015

  Jag är så djävla orolig att majoriteten i riksdagen ska stifta en lag som förbjuder SD.
  Henrik Arnstad har övertygat Löfven & CO att SD är fascistiskt och så hatiska som dom är mot SD så finns inget som förvånar mig.

  Svara
 3. uffenordholm

   /  08/19/2015

  Nu är jag inte lastgammal, men jag kan inte komma ihåg att ett svenskt parti har gått fram så här snabbt i opinionsundersökningar. Om de redan nu är största parti, hur stora kommer de då att kunna bli till valet?

  Svara
  • Svenne

    /  08/19/2015

   För att citera Åkessons Almedalstal: ”The sky is the limit”…
   Vi får nog anledning att återkomma till ämnet.

   Svara
 4. MiT

   /  08/19/2015

  Och självklart…:

  Svara
  • Pelle2

    /  08/19/2015

   Tycker Rosén och Sara att när man kommer från andra länder så skall myndighetsåldern höjas från 18 till 21 är rimligt ? Dom skall inte ens bedömas som ensamkommande barn utan behandlas som alla andra flyktingar/invandrare enligt mig.

   Svara
 5. MiT

   /  08/19/2015

  Svara
  • Larsson

    /  08/19/2015

   Det kanske skulle vara bra om personer med intresse för matematik också fick lön och förtroende (stolthet är viktigt) att undervisa matematik.

   Svara
  • trash

    /  08/20/2015

   När jag läste matematik fanns inget krav annat än tentan. Lektioner och föreläsningar var helt frivilliga och ingen närvaro kontrollerades. En grupp studenter flummade runt och hade härligt, en grupp gick på allt lärarlett. Vi i den senare gruppen sågs också året efter.

   Svara
 6. Pelle2

   /  08/19/2015

  Hoppas att denna undersökning blir en väckarklocka för de övriga partierna så att dom begriper att dom inte kan behandla befolkningen som mindre vetande idioter.

  Svara
 7. Pelle2

   /  08/19/2015

  OT:
  Thomas Bodström tycker att man skall söka tillstånd för att få tigga på vissa platser under vissa tider:http://www.dn.se/nyheter/sverige/bodstrom-vill-ha-tiggeritillstand/
  Citat från Bodström:
  ”Tillståndet ska stärka rättigheterna och visa att de är en del av vårt samhälle. Vi kan inte bara vänta på att saker ska hända i Rumänien och Bulgarien för det kommer säkert ta lång tid, säger han. ”
  På vilket sätt är de Rumänska tiggarna en del av vårt samhälle ? Dom har inte sökt och inte fått permanent uppehållstillstånd i Sverige utan är här pg.a att Eu-reglerna låter dom vara här under en begränsad tid utan uppehållstillstånd.Förutom att Eu skickar pengar till Rumänien för att lösa Romernas problem så vill alltså Bodström att vi skall ge dom tillfälle att”försörja sig”genom att legalt tigga i Sverige.
  Han jämför dessutom detta tillståndet med tillstånd för demonstration och alkoholservering mm

  Och sedan undrar politikerna i sjuklövern varför folk röstar på SD när den goda sidans höga företrädare gör sådana utspel….
  Jag är verkligen ingen SD:are men jag kan förstå varför så många väljer att rösta på dom när de etablerade partiernas nuvarande eller före detta företrädare gör sådana utspel.
  Skulle tro att många röstar på SD för att dom är trötta på de etablerade partiernas taskspeleri och vill ge dom en känga mellan benen.

  Svara
  • T

    /  08/20/2015

   Är det någon som tror att tiggare kommer att ansöka? Jag menar den svenska byråkratins kvarnar mal långsamt. Är det sen kombinerat med en avgift, uniformskrav osv. Det finns så många svarta branscher redan, varför inte svarttiggare också?

   Svara
  • Ivar L

    /  08/20/2015

   De borde få söka licens för att söka jobb i tre månader och inget annat. Det är det enda rimliga. Naturligtvis med krav på att identifiera sig och anmäla sig till arbetsförmedlingen en gång i veckan.

   Å andra sidan är det bra om de partier som vill behålla tiggeriet mer uttryckligt stödjer det på detta sätt. Så man vet att de partierna står för att vi för överskådlig framtid skall ha en människa framför varenda affär och varje större offentlig inrättning som sitter och glor på alla svenskar och mumlar hej hej. Det känns som ett parti som ser an framtiden med tillförsikt och verkligen har som mål att försöka lösa tiggarfrågan långsiktigt.

   Svara
 8. Erik

   /  08/19/2015

  Frågor jag undrar över:
  Har #Metrospriderrasism börjat trenda än på Twitter?
  Finns det något event om att bränna Metrotidningar på Facebook?

  Svara
 9. Svenne

   /  08/19/2015

  Verkar så…

  Personligen så har jag haft fel många gånger nu, SD:s utveckling följer inga prognoser…

  Svara
 10. MiT

   /  08/19/2015

  Svara
  • Svenne

    /  08/19/2015

   Citat Metro:
   ”Det är en misstrosförklaring till alla andra partier än SD. Om de vill klara den här debatten måste de ta sig i kragen och fundera på hur de ska göra, det funkar inte att befinna sig i samma ringhörna.
   – Klart att var fjärde svensk inte är rasist eller vill slänga ut invandrare, men däremot vill man röra om i grytan och att de andra partierna ska lyssna på deras oro.”

   Svara
   • T

     /  08/20/2015

    I Schweiz är Schweiziska folkpartiet SVP/UDC största parti med 54 av 200 platser i Nationalrådet. Det är ett högerkonservativt parti. De har en del gemensamt med SD

    Svara
 11. MiT

   /  08/19/2015

  Svara
 12. MiT

   /  08/19/2015

  Svara
  • Fredrik

    /  08/20/2015

   Det där är i det närmaste standardiserad argumentationsteknik för 85-90talister (främst för ett av könen men jag säger inte vilket).

   Om Gudmundsson skulle ställa en följdfråga på ”Håll käften idiot”, då skulle ”sluta trakassera mig” komma som ett brev på posten. Eller möjligen ett ”sluta analysera allt jag säger”.

   Svara
 13. MiT

   /  08/19/2015

  Svara
 14. MiT

   /  08/19/2015

  Har varit lite livat bland twitterkomiker också, det har hojtats om stulna skämt och sånt… Nä, skojar inte, stulna twitterskämt har det mestadels handlat om…

  Någon har gjort en Hitlerfilm om det

  Svara
 15. MiT

   /  08/19/2015

  Svara
 16. MiT

   /  08/19/2015

  Hahaha, det som kallas OUCH 😛

  Svara
 17. michael

   /  08/20/2015

  Ja man kan ju fundera vilka bortförklaringar som kommer med dessa siffror från vänstertwittrarna,jag gissar att nummer ett blir att yougov inte är seriöst.

  Svara
  • havre@flarnstad

    /  08/20/2015

   Ja faktiskt eller rättare sagt att sk självrekryterande webpaneler inte är seriösa.

   Det verkar inte spel någon roll för vissa att en del institut historiskt sett haft dom mest träffsäkra resultaten spec gällande SD för om inte resultatet faller dom i smaken avfärdas det med alla möjliga konstiga ursäkter.

   Värst är alla politiska undersökningar där dom medvetet bara ger svarsalternativ som garanterat ger det resultat man är ute efter.

   Svara
 18. Twitter går väl bananas hela tiden? 😛

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: