Bidragsdjungeln

MUFC, före detta Ungdomsstyrelsen, delar ju ut massor av miljoner till föreningar och organisationer varje år. Det har man ju känt till eftersom det inte är någon hemlighet. Man har ju också anat att det säkert finns rejält med fuffens där men man har inte riktigt pallat med att ta tag i det.

Nu slipper vi ta tag i det för det har SlösO gjort! Det tackar vi för! I tre ganska långa inlägg med förfärande läsning…

Bidragsmecka – Ungdomsstyrelsen

Bidragsmecka Ungdomsstyrelsen -del 2

Bidragsmecka Ungdomsstyrelsen – del 3

Man blir nästan uppgiven av att se hur lättvindigt de kastat ut miljoner hit och dit utan minsta kontroll. När de väl har kontrollerat och velat ha in redovisning så har de inte fått det men ÄNDÅ fortsatt ge nya bidrag. När man läser så är det UPPENBART att bidragen har som syfte att trilla ner i fickorna på de som sökt och inget annat.

Det enda rimliga vore att göra en omfattande granskning av samtliga ansökningar som beviljats, säg 5 år tillbaka, och kräva fullständiga redogörelser om hur pengarna har använts. Varje krona borde redovisas! Om man inte kan det så ska summan omedelbart krävas tillbaka.

Värt att komma ihåg är att stor del av pengarna som strösslats ut har gjort det under tiden som Alice Bah Kuhnke var generaldirektör för Ungdomsstyrelsen. Hon är numera minister…

mufcsverok

En av besökarna i bidragsdjungeln har visst fått över 65 miljoner!! sen 2011…

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

57 kommentarer

 1. havre@flarnstad

   /  08/24/2015

  hoho SVEROK ja dom kommer jag ihåg ifrån tiden innan internet då pysslade dom med vettiga saker dvs främst med att sponsra ungdomar som ville ha egna föreningar för penna och pappers rollspel samt diverse brädspel och modellbyggande. Samlade man ihop ett gäng på över fem pers fick man en slant insatt på sitt PG utan något som helst motkrav eller insyn i att man faktiskt gjorde vad man hävdade.

  Sen hände något och i dagsläget åker dom landet runt och håller temadagar och konferanser om spelkultur och feminism tillsammans med en annan storspelare i sammanhanget Arvsfonden.

  Det verkar gå en röd tråd i att vissa aktörer som tex allmänna arvsfonden alltid dyker upp när det upptäcks att man slängt iväg andras pengar på ren skit utan några motprestationer.

  Svara
 2. E.S

   /  08/24/2015

  Sverok känns lite som lottoreklamen- Bra Lajvat! Jättefett! 🙂

  Svara
 3. MiT

   /  08/24/2015

  Det är mer sanning i den här dock… :-/

  Svara
 4. Dreadlock

   /  08/24/2015

  I min egen stadsdel på torgets forumlokaler (festlokal från sent 50 tal i typisk folkhemssossestil) 200meter härifrån hade T.U.F.F ( Troende unga framtida förebilder) konferens med dragplåstret Bilal Phillps som huvudattraktion. Nu kanske inte många vet vem Bilal Philips är. Det är en persona non grata i Tyskland, Australien och England. Arresterat i otaliga länder p.g.a. uppviglande verksamhet.

  Men detta stoppar inte dåvarande Ungdomsstyrelsen. De gav ett bidrag på 550 000 skattepengar till hela konferensen, antagligen finansierat till 100%.

  Gudmundson har rapporterat om det hela : http://gudmundson.blogspot.se/2013/02/tuff-laggs-ner.html

  I många länder där inte (s) marineringen gått så långt som i Sverige, hade dåvarande VD på ungdomsstyrelsen fått sparken, och skaka galler och för evigt utesluten från alla tänkbara politiska poster, hade vårt rättssystem fungerat någorlunda.

  Svara
  • MJ

    /  08/24/2015

   (S) marineringen ja.
   Vilka hade makten 2013 och 2011?

   Svara
   • Dreadlock

     /  08/24/2015

    Fega borgare som glömt bort att dra undan budgeten till ganska många s.k. demokratiförstärkande styrelser med tillräcklig budget för att finansiera sammankomster som angriper demokratins fundament inom ramen för demokratisk yttrandefrihet.

    En paradox som inte kan upprepas ofta nog. Det är vi som betalar.

    Svara
 5. MiT

   /  08/24/2015

  Äh, gjorde en jag med

  Svara
  • Ivar L

    /  08/25/2015

   Vadå man kan väl ta tunnelbanan om bensinen blir dyr.
   😀

   Svara
   • Kristian

     /  08/25/2015

    Jajemen, har man inte tunnelbana så har man väl i alla fall en sådan där exotisk spårvagn. [Försöker förgäves uttala Feskekôrka och Ashebergsgatan, ger upp.]

    Svara
 6. MiT

   /  08/24/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  08/24/2015

   Bra och intelligent argumentation av Grön Ungdoms språkrör Tovatt. Men vem är förvånad ? Det är väl på den intelligensnivån Grön ungdoms företrädare befinner sig..
   Att deras skattehöjningar gör det ännu svårare att bo kvar på landet skiter han i eftersom han själv bor på Fridhemsplan.

   Svara
 7. Dreadlock

   /  08/24/2015

  ”Grön Dumbom” ny Cornflakesblandning, du hittar den i alla större livsmedelsaffärer nära frysdisken med frysta ärthjärnor

  Svara
  • Ivar L

    /  08/25/2015

   Fast som lantis numera boende i Stockholm måste jag ändå få påpeka att det är djävligt dyrt att bo i Stockholm. Jag undrar om det inte är billigare att bo på landet trots höjd bensinskatt.

   Svara
 8. MiT

   /  08/24/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  08/24/2015

   Och är det någon som tror att MP kommer vilja sänka skatten när priserna ökar ??

   Svara
  • robert

    /  08/25/2015

   Jag var tvungen att googla bensinpriset 2005

   Fann detta: http://bibblansvarar.se/sv/svar/vad-kostade-bensinen-18-novemb

   ”Bensinpriset 2005 var 11,13 på bemannad pump utan rabatter”

   Hur tänkte han här?

   Svara
   • Anders

     /  08/25/2015

    Kanske jmf med köpkraften. För tio år sedan var medellönen för en arbetare 19000 och idag knappt 25000. Det ger en ökning på 31%. Om bensinen samtidigt har gått från 11 till 14 kr/l är det en ökning med 27%. Men det är marginell skillnad. Medellönen drivs ofta upp över medianlönen av få som tjänar mycket. Det är alltså fler som ligger under medellönen och kanske inte haft denna löneutveckling på tio år.

    Svara
   • MJ

     /  08/25/2015

    Om du lägger på ca 1/9 för inflationen så får du justerat pris på 12,36 kronor (KPI)
    Billigast bensin idag är 12,34 kronor.

    Men knappast billigare.

    Svara
  • Gurkburken

    /  08/25/2015

   Han kanske menar att bilarna har blivit bränslesnålare?

   Svara
 9. MiT

   /  08/24/2015

  Svara
  • robjoh

    /  08/24/2015

   Ibland undrar jag om jag är den enda som kan räkna…låt oss säga att Sverige imorgon skulle bli helt oberoende av fossila bränslen. Ska sanningen fram så är ekvationen faktiskt inte särskilt svår, närmare 50% av vår energi kommer redan idag från fossilfria bränslen (främst vattenkraft och kärnkraft), så jag ser det inte som en omöjlighet. Hur mycket skulle vi minska världens CO2 utsläpp?

   CO2 utsläpp per capita 2011 var 5,5 ton/person.
   Vi har en befolkning som närmare sig 10 miljoner (avrundat uppåt för att göra det enklare att räkna).

   Det ger ett totalt CO2 utsläpp på ca 55 miljoner ton/år för Sverige. För att sätta det i perspektiv:

   Kina släppte 2010 ut 6,17 ton CO2/capita. 2011 hade det stigit till 6,71 ton CO2/capita. Kina hade en befolkning på 1,36 miljarder. Den lilla ökningen mellan 2010 till 2011 på 0,54 ton per capita motsvarar 734 miljoner ton CO2 per år eller ca 13 gånger mer än vad lilla Sverige släpper ut per år.

   Om Sverige verkligen hade velat förbättra för klimatet hade vi satsat på en politik som innebär att vi i Sverige hade producerat mer av de varor vi konsumerar. Detta innebär paradoxalt mindre skatt på energi och då framförallt mindre skatt på el.

   källa:
   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=en_atm_co2e_pc&idim=country:DNK&dl=sv&hl=sv&q=co2%20utsl%C3%A4pp%20danmark#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=en_atm_co2e_pc&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:DNK:SWE:FRA:DEU:CHE:CHN&ifdim=region&hl=sv&dl=sv&ind=false

   Svara
   • Varför göra något som saknar verkan? Det är bara slöseri med resurser! Koldioxid har heller aldrig någonsin varit ett reellt (mätbart) problem! Endast inom politisk fiction, i avsikt att just tvinga till sig makt och pengar … (mycket vill ha mer …) Det är svårt att ha missa det, med allt fusk och fifflade som uppdagats i sammanhanget. Det finns inga åtgärder som fått någon mätbar effekt och det är inte konstigt, om man inser helhetsperspektivet …

    Vi har haft flera perioder genom jordens historia med betydligt högre koldioxidnivåer än idag, utan några som helst problem. Klimatet har också alltid förändrat sig, så länge det har funnits (i mer än 3 miljarder år …) Inget vi kan göra något åt! (Här på våra breddgrader förändras klimatet två gånger om året. Missat det …?)

    Ledsen att behöva göra dig besviken, men koldioxiden behövs för att avancerade livsformer skall kunna överleva på jorden, vilket alla i dag som gått i skola där naturkunskap förmedlats skall kunna! Varför är då enkelt att räkna ut …

    Svara
    • Idiot

     Svara
     • Hade du otur i skolan eller har du inte hunnit längre än till lågstadiet …? Sunt förnuft gäller, vilket bygger på det du skall ha lärt in i mellan- och högstadiet …

 10. MiT

   /  08/24/2015

  Svara
 11. MiT

   /  08/24/2015

  Svara
 12. MiT

   /  08/24/2015

  Hahaha!

  Svara
  • Lövet

    /  08/24/2015

   Parodi eller allvar – alltid lika svårt att avgöra…

   Svara
 13. MiT

   /  08/24/2015

  Svara
  • Joakim Steneberg

    /  08/24/2015

   Visst, M Sahlin (vem har förtroende för henne?) gjorde det hela till en feministfråga, vad annars. ”Kvinnor är förtryckta, män är förtryckare”. Punkt slut, flera gånger, om och om igen. Typ, ”alla män är talibaner”.
   Gå inte i fällan, att det finger som pekats ut mot vita män. skall vita män hjälpa feminister att peka ut mot icke vita män.
   Det är mycket mer komplicerat än så, oavsett var män och kvinnor befinner sig.
   Nyanser.

   Svara
   • MJ

     /  08/25/2015

    ”Gå inte i fällan, att det finger som pekats ut mot vita män. skall vita män hjälpa feminister att peka ut mot icke vita män.”
    Fällan har nog redan slagit igen. 90% av antifeministiska röster har redan börjat klaga på att icke-vita män är problemet med samma argument som feminister använder mot män i allmänhet.

    Svara
 14. MiT

   /  08/24/2015

  Svara
 15. MiT

   /  08/24/2015

  Svara
 16. MiT

   /  08/24/2015

  Svara
  • Svenne

    /  08/24/2015

   När skattehöjningar är ett sätt att straffa ”de andra”, bilister eller vegetarianer. Politik är att straffa?

   Svara
   • Kristian

     /  08/25/2015

    Det är väl det logiska slutresultatet av ”värdegrundsdemokrati.” Oavsett varifrån den kommer.

    Svara
 17. MiT

   /  08/24/2015

  Svara
 18. Fuktig

   /  08/24/2015

  Ha!
  Sverok, en organisation som är bestående av spelnördar. Att utnyttja reglerna till max ingår i kulturen. Extrem demokrati med absolut det förbund som tar ”demokratisk fostran” på största allvar. Det är det som är motiveringen för utbetalandet av bidrag till ungdomsorganisationer(Eller var iallafall.) mycket transparant organisation.

  Nu är den ju infiltrerad av radikalfeminister tyvärr.

  Dessutom är det mitt fel att de får så mycket pengar.

  Tidigare så betalades pengarna ut per sammankomst. En sammankomst var en aktivitet med minst fyra personer som varade i minst tjugo minuter. (Tänk studiecirkel, möte eller en scoutträff). Det genererade massa pengar till Sverok eftersom det är enkelt att träffas och spela ett spel. De andra förbunden blev avis och krävde en regeländring (Vid den här tiden ca 2000 så hade sverok bara 20-30000 medlemmar.) Varje förening som var knutet till förbundet fick ett basbidrag på 2000 och sen 150 kr per medlem och år. Detta gynnade Scouterna och Skytterörelsen som hade fler medlemmar. Detta var vad Sverok betalade ut till sina föreningar, sedan fick de söka bidrag per förening och medlem av ungdomsstyrelsen. Jag tror de fick det dubbla av vad de betalade ut, Sverok var det ungdomsförbund som delade ut mest pengar till sina medlemsföreningar.

  Det som dock inte skrevs in i reglerna var att det var tvunget att vara unika medlemmar. Dvs en person kan vara medlem i två föreningar och då dubbla bidragen. Det andra som stod var att föreningen inte behövde ordna faktiska fysiska aktiviteter.

  Enter internet.

  Vi skapade en förening som sysslade med counter-strike. Vi hade ett liga och rankingsystem på nätet och lånade ut servers och hade ett system för admins att lösa konflikter. Det var gratis, det ända man behövde göra var att gå med i en förening (som var gratis). Vi granskade varje ansökan så det var riktiga människor och ringde upp alla och kollade så det inte var fejkat så vi inte kunde anklagas för bidragsfusk. ALLT var enligt reglerna.

  Vi fick snabbt 20000 medlemmar i vår förening. Andra såg vad vi gjorde och snart växte Sverok EXPLOSIONSARTAT. På några år var det tredubbelt antal medlemmar. Inte fysyska men i varje förening.

  Enter butthurt, nya regler och akut besservisserism. SÅ sista året gick vår förening ur Sverok bara för de inte skulle vara berättigade att söka bidrag för oss (ca 5 miljoner).

  Men typ så har det fortgått sen dess.

  Svara
 19. #SlösO. Fy fan vad deg det rinner ner till pissludren på kvinnolobbyn.

  Svara
 20. MiT

   /  08/24/2015

  ”Journalistikens uppgift är inte att berätta allt”
  http://www.svt.se/opinion/article3237706.svt

  Svara
  • Ivar L

    /  08/25/2015

   Ur artikeln:
   ”bland journalister och studenter jag möter hörs uppgivna suckar om att det kanske är lika bra att vi börjar berätta allt vi vet.”

   Tänk att behöva hamna i den situationen som journalist. Att berätta det man vet. För folket. Tänk om de röstar på SD? Ajajajaj….

   Svara
  • Kristian

    /  08/25/2015

   ”Vill man verkligen veta mer, veta allt, värdera själv så är journalistiken värdelös”
   Så att ”värdera” är en viktig del av journalistiken? Vad i helvete, Börjesson?

   Lägg ned SVT.

   Svara
 21. Rikard

   /  08/24/2015

  Hej.
  Frågan som skall ställas till politiker och politiskt tillsatta byråkrater (oavsett parti) är:
  ”Varför skall mina skattepengar finansiera någon annans hobby?”

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
  • havre@flarnstad

    /  08/24/2015

   Det handlar faktiskt om baaaaarn! ! !
   Eller njae i detta fall är det mest barn/ungdomar och då är det bara att slanta upp för du vet ju vad som händer om man snålar eller inte har 2.1 fritidsgård per elev, din bil brinner upp och farbror polis får smaka gatsten 😉

   Svara
   • Barn och ungdomar mellan 7-25 år närmare exakt, vilket torde innebära att somliga av dem har ett välbetalt arbete. Säg att de går på Chalmers 3-4 år efter gymnasiet, då kan de snabbt få jobb som dataingenjörer och håva in gott med slantar i flera år innan de fyller 25 och inte längre räknas som ungdomar…

    Svara
 22. Haha Sverok ja, den SKITEN. Tidigare var det en spelorganisation, nu betraktar de sig mer som en ”nördorganisation”. Det spelar liksom ingen roll vad det handlar om- japansk popkultur som manga, anime eller precis vad som helst. Det är oväsentligt, för Sveroks enda mening är att vara en kassako. Sen de senaste åren har de dessutom blivit radikalfeministiska naturligtvis. Jag är glad att jag lämnade den skiten innan dess.

  Svara
  • Kristian

    /  08/25/2015

   Ja, det var lite kul en gång när det handlade om ”Roll- och Konfliktspel” men det är det väl ingen som spelar längre.

   Svara
   • Rent normkritiskt sett vet vi ju att den som spelar ”roll och konfliktspel” vanligen är en lönnfet medelålders heterosexuell vit kränkt MAN. Det är väl därför Sverok söker sig bort från sådant… 😉

    Svara
 23. Svenne

   /  08/24/2015

  OT: Tryggare kan ingen vara?
  http://nyheteridag.se/kalla-inom-polisen-handgranat-kastades-mot-polisbilen-i-tumba/
  ”Nu kan Nyheter Idag avslöja att det med stor sannolikhet var en skarp handgranat som kastades mot en polisbil i Tumba i samband med stenkastning. Händelsen utreds som mordförsök. – Jag är ganska säker på att det var en handgranat. Det finns hundratals splitterskador, berättar en mycket insatt källa inom polisen för Nyheter Idag.”

  Svara
 24. MiT

   /  08/24/2015

  Svara
 25. Svenne

   /  08/24/2015

  OT: Tämligen entydigt…

  Svara
  • MJ

    /  08/25/2015

   Problemet är ju bara att folket inte har en aning om vad straffskalorna är idag.

   Svara
   • Ivar L

     /  08/25/2015

    Precis.
    Det är bättre att politikerna bestämmer utan att stämma av mot folket.

    Svara
 26. Svenne

   /  08/24/2015

  OT: Skattar sig lycklig?

  Svara
 27. Skulle inte förvåna den här läsaren om alice bah kunke köpte sin ministerpost genom att ge ut så många bidrag men inte till sdu…

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: