Hårmaktsordningen!

Det kryllar ju av maktordningar att hålla reda på, nu har vi kommit fram till hårmaktsordningen

hårmaktsordningen

Frisörer får bara lära sig att klippa rakt hår! Känn upprördheten!

Eller nåja, här kan jag faktiskt känna lite sympati, kan gissa att det skiljer sig rätt mycket mellan afrohår och nordiskt hår och sen finns det väl massor däremellan. Men är det verkligen ett så stort problem att man ska lägga in det i utbildningen? Hur har de med afrohår klarat sig hittills? De har ju bevisligen klippt sig? Eller?

Vad är nästa gigantiska problem? Vi väntar spänt…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

50 kommentarer

 1. Blåval Rödval

   /  08/26/2015

  Svara
 2. MiT

   /  08/26/2015

  Se där ja, SR och etc tätt omslingrade

  Svara
 3. MiT

   /  08/26/2015

  Hmmm, jag var visst tvåa på bollen med rubriken 😛

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  08/26/2015

   Du är en vinnare även när du är förste förlorare.

   Svara
  • Larsson/Hrafninn

    /  08/27/2015

   Kampen fortsätter 😀

   Svara
 4. Ivar L

   /  08/26/2015

  Samtidigt i Tumba. Nu bekräftat.
  Handgranat mot polisbil. 105 hål i bilen.
  Granat med kapacitet att döda inom en radie av 12-18 meter och laddad med 3000 stålkulor.
  Stora rubriker i tidningarna?
  Nix.
  Hårmaktsordning och skattekäbbel.
  Det är f-n inte sant det som händer i landet.

  Handgranat mot polisbil och MSM rycker på axlarna.
  Släpp ut mig ur den här mardrömmen!

  Svara
  • Handgranaten nämndes inte ens i SVT Aktuellt.

   I stället ägnades ca 10 minuter av nyhetsdelen (alltså nyhetsdelen, ej kulturdelen) åt intervju med nån vänstervriden kiosklitteraturförfattare och lika mycket tid åt att nån SVT-chef stod och envist förnekade att SVT är vänstervridet, trots alla handgripliga bevis

   Svara
  • Svenne

    /  08/27/2015

   Svara
 5. MiT

   /  08/26/2015

  Svara
 6. Pelle2

   /  08/26/2015

  Kränkthetsindustrin firar nya triumfer varje dag..
  Är det inte fel färg på plåster och smink så hittar dom på något annat att
  bli kränkta över.

  Svara
 7. MiT

   /  08/26/2015

  Svara
  • Svenne

    /  08/27/2015

   Högeravvikare!

   Svara
 8. Hmm

   /  08/26/2015

  Det är en stro skillnad i hur ”rakt hår” ser ut och beter sig gentemot afrohår. Hårstråna från ett affrohår är tex trekantiga och det påverkar mycket mer än man kan tro på hur man ska behandla det.

  I tex USA så får man inte klippa affrohår om man inte har speciell licens för det. Men det är lika på andra hållet med. Har du endast en licens för affrohår så får du inte klippa indoeuropeiskt.

  Det är lite som att du skulle gå till en ögonläkare när du vill ha hjälp med öronen. Så stor skillnad är det, Och ofta så vill man ha sin specialist och inte en allmänläkare som kan lite om allt. Resultatet bli då sällan optimalt.

  Svara
  • Hmm

    /  08/26/2015

   PS Skitsnack. Så klart får de lära sig att klippa lockigt hår. Skillnaden är som sagt formen på hårstråna och dess form avgörs av formen på hårsäckarna. Ett indoeuropeiskt lockigt hår har inte stråna tillräckligt med annan form för att det ska ha betydelse något nämnvärt.

   Svara
  • Kristian

    /  08/26/2015

   Jag har hår i öronen, vem kan hjälpa med det?

   Svara
   • Hmm

     /  08/26/2015

    Kristian: Ha ha, du får faktiskt gå till en som gör skönhetsbehandlingar för det. Eller kanske din lokale barberare känner sig kapable utmaningen. 😀

    Svara
   • Glöm inte näsan … 🙂

    Svara
    • Kristian

      /  08/27/2015

     ”It’s like puberty that never stops. Ear puberty, nose puberty, knuckle puberty, you gotta be vigilant.”
     -George, Seinfeld ”The Muffin Tops”

     Svara
  • Håller med om att detta faktiskt kan vara ett reellt issue, och något man faktiskt borde kolla upp i utbildningen, att man borde ha med alla hårtyper där.

   Det som är dumt är att de väljer att lägga denna nyhet/kritik/debatt alldeles efter #plåstergate vilket innebär att marknaden är övermätt på dessa typer av diskussioner. Alla dessa ”vargen kommer” och rop på diskriminering gör att alla nyheter kommer hamna i samma löjeväckande fack. Även i de fall det faktiskt kan ligga något i kritiken.

   Svara
 9. MiT

   /  08/26/2015

  Svara
 10. MiT

   /  08/26/2015

  Svara
  • Finns inte mycket värre än politiker som använder våra pengar till att träna sig själv att inte svara på folkets frågor.. Om man som politiker vägrar svara på frågor så bör det bli avsättning omedelbart. Så less på att ”mina” anställda tror dom kan slippa undan. Du är min anställde lena i knivsta.

   Svara
 11. MiT

   /  08/26/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  08/27/2015

   Såg den där tweeten från Sima.Är hon så korkad att hon tror på det hon skriver ?
   Se bara på hennes vänner som brunmålar t.ex Alice Teodorescu när hon ifrågasätter vår integrationspolitik istället för att diskutera sakfrågan eller kom ihåg hur t.ex Fredrik Reinfeldt blev ifrågasatt när han inte ville kalla sig feminist. Vad är det om inte en åsiktskorridor ?
   Klart att Sima inte vill att det skall uppmärksammas att SVT är vänstervridet.Då kanske någon är tvungen att göra något åt det.
   För övrigt är det ju roligt att hon först skriver att det inte finns någon åsiktskorridor för att sedan försöka utmåla dom som har en annan åsikt än henne som troll.

   Svara
   • Ivar L

     /  08/27/2015

    Egentligen behöver de ju inte diskutera volymer alls utan enbart berätta hur de tänker sig lösa situationen. Konkret alltså. Det har de aldrig ens varit i närheten av. Själv är jag långtifrån mot invandring i sig, men jag har väntat i åratal på att någon som förespråkar det som händer nu kommer och berättar för mig hur de tänker sig att det hela skall lösas. Jag tror ta mig f-n ALDRIG jag hört annat än floskler. Hur skall vi som då faktiskt skulle kunna vara för en relativt öppen invandringspolitik kunna lita på människor som bara rapar upp en massa svammel. Det måste ju bero på att de inte har någon lösning och då säger jag bara, sorry men det här duger inte. Det här verkar faktiskt inte fungera. Jag drar i nödbromsen.

    Svara
 12. Jan

   /  08/26/2015

  Jonna Simas skygglappar tyder på sekt- och revirtänkande. Hon verkar dock fortfarande sköta sitt yttre så det finns fortfarande förhoppningar om henne. Om fem år sitter hon där med make, två barn, Volvo och villa i Bromma eller prestigevåning på Söder (och sommarboende på Österlen eller Provence) och tänker tillbaka på sin ”radikala” medelklassungdom. Precis som gauche caviar plägar göra.

  Svara
 13. Svenne

   /  08/27/2015

  OT: Nyhetsvärdering.

  Svara
 14. MiT

   /  08/27/2015

  Svara
 15. Anders

   /  08/27/2015

  Om det nu är så, vilket jag tvivlar, att frisörseleverna endast lär sig klippa rakt hår, är det då kunderna som ska känna sig kränkta? Skandalen är väl isf att skolan ger dem en ofullständig yrkesexamen? Uppenbarligen hittar mina afrikanska elever ett ställe att klippa sig, även i lilla staden med 50000 invånare i kommunen. De går inte runt som stora mikrofoner som på 70-talet.

  Svara
 16. MiT

   /  08/27/2015

  Svara
 17. Med tanke på fotografierna på tumblern Offentlig sektor-frisyren som MiT länkade till tidigare verkar det inte precis som om hårstudenterna får lära sig att klippa rakt hår heller: en hel del av de avbildade kvinnorna såg ju snarast ut som om de haft en tragisk olyckshändelse med någon sorts fårklippningsapparat.

  Svara
 18. http://www.dn.se/nyheter/varlden/danmark-chocksanker-flyktingbidrag/

  ”Till exempel ska ett gift par över 30 år nu få 16.600 danska kronor i månaden före skatt istället för 29.000. ”

  Va i helvete…? När man va student klarade man sig fint på 9 per månad, o dessa idioter tycker att folk svälter på 16?

  Svara
 19. Grodan Boll

   /  08/27/2015

  Vad är nästa gigantiska problem?

  Får jag föreslå brasiliansk vaxning, för män?
  Lycka till att hitta någon som utför det, än mindre är utbildad att göra det =)

  Svara
  • Svenne

    /  08/27/2015

   ”Vaxmaktsordningen”…

   Svara
  • Hmm

    /  08/27/2015

   Inga problem där med varken utbildning eller att hitta någon som vill göra det. Jag gissar på att du faktiskt aldrig har frågat efter det, men det finns dem som gör det. 😉

   Svara
   • Grodan Boll

     /  08/27/2015

    Tvärt om, jag hittade efter mycket sökande en i hela Göteborg, och hon försvann därefter i mammaledighet. Så min fråga till dig får bli en klassiker:

    ”Källa på det?”

    Svara
    • Hmm

      /  08/28/2015

     Jag måste säga att jag är förvånad. Kan bara tro att det beror på att”snuskisar” är utnyttjat situationen. 😦

     Svara
    • Hmm

      /  08/28/2015

     Efter en minuts gogling så hittade jag en salong till dig i GTB. Vassego… 🙂

     http://www.studioaveny.se/index.php?pageName=brasiliansk_vaxning

     Svara
     • Grodan Boll

       /  08/28/2015

      Hmm, intressant. kan vara nyöppnat eller missat från min sida (det var två år sedan förra sökningen). I will look into this.

      Tack.

     • Hmm

       /  08/28/2015

      Det var så lite så. Jag hittade minst en till dessutom men vågade inte lägga in för många länkar. Vet inte om kommentaren blir postad då. 🙂

     • Grodan Boll

       /  09/17/2015

      Pratat med dem. Dubbla priset för herrar, men den är legit. Vackert!

 20. Rick

   /  08/27/2015

  Problemet med afrikanska hårtyper kanske inte alls är så svårt. I en dokumentär berättade en svart amerikansk man som deltagit i andra världskriget att en vit frisör vägrade klippa hans hår. En (vit) officer som bevittnade situationen blev rasande på frisören och beordrade hon att klippa (”If an American soldier wants a haircut, then you, bloody hell give him a haircut!”). Så var den frågan avgjord och klippningen gick bra. ,

  Svara
  • Hmm

    /  08/27/2015

   Stor skillnad på att raka någons huvud och att klippa en frisyr. Elever i Sverige blir tillsagda att inte ta emot kunder med den hårtypen om de inte har rätt utbildning.

   Svara
 21. Leif

   /  08/28/2015

  Intresseklubben noterar: hår-klipp-nings-prob-lem, klart!

  Svara
 1. Har påven en lustig hatt? | WTF?
 2. Genuspåsar på bibliotek | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: