Har påven en lustig hatt?

Igår på Aktuellt var det en lite minidebatt där frågan var om SVT är vänstervridet

vänster svt

Cred till SVT för den fantastiska bilden!

Det spontana svaret på frågan är väl en motfråga: Har påven en lustig hatt? Eller: Är påven katolik? Eller varför inte Jonas Sjöstedts: Skiter björnar i skogen?

Bakgrunden till den lilla debatten var en artikel i Expressen, ”SVTs blinda fläck är röd” och medverkande i Aktuellt-studion var artikelförfattaren Naomi Abramowicz och Robert Olsson, programdirektör på SVT. Det första som slog mig när jag såg på debatten var vilken otroligt arrogant inställning Olsson hade, han bara viftade bort Abramowicz som om hon var en irriterande fluga på kaviarskeden. Han gav ett otroligt osympatiskt intryck. Han förnekade vridningen givetvis och det är klart, är man själv mitt i smeten, och vänster, så ser man det nog inte utan tycker att man själv är neutral och objektiv och bara förmedlar just objektivt och neutralt. Felet är ju att det som de själva uppfattar som just objektivt och neutralt är långt till vänster. Fnordspotting har också tagit upp debatten lite. Robert Olsson ÄR en del av problemet, klart han inte ser det då.

Men är det konstigt att SVT (och SR, det vill säga Public Service) uppfattas som långt åt vänster? VD:n Hanna Stjärne har en bakgrund i organisationer LÅNGT till vänster, det flimrade förbi på twitter igår kväll att även Robert Olsson har det. De anställer filurer som Lina Thomsgård och de är NOGA med att varje gång hon kommer på tal berätta att hon var med och startade Näsviseförmedlingen. Det är en politisk organisation som står LÅNGT till vänster om V. Men det säger ju inte SVT förstås, utan då berättar de varje gång att det handlar om jämställdhet och rättvisa istället. Det låter mycket bättre…

Man är dock inte lika noga med att berätta att den obehagligt leende Selulah Alsaati som var med i debatt (samma program som Behrang ”jag kan det här, jag är jurist” Kianzad) varit ordförande för Vänsterpartiet Stockholm. När folk frågar om det så svarar SVT på twitter att det var ju så länge sedan att det inte var relevant att nämna det. Jo, det var ju hela 2-3 månader sedan hon lämnade den posten… Thomsgård hoppade av Näsvise för över 1,5 år sedan men på SVT är man mycket noga att nämna just Näsvise så ofta det går. Man är noga med att nämna när det ska uppfattas som positivt men lika noga med att dölja när det förmodligen kommer att uppfattas som negativt. Och av någon märklig anledning så sker sånt UTESLUTANDE när det ger ”fördel” åt V-hållet. Det är MP-politiker som tillfrågas som ”experter” utan att nämna att de är MP-politiker, man är extremt okritiska och positiva till MP, V och Fi. Och det är inga ”misstag” utan systematiskt.

Hanna Stjärne uttrycker TYDLIGA vänsteråsikter som ska prägla SVT.

Hon uttrycker samma sak här i intervjun med Journalisten.

När en författare som är till vänster skrivit en bok som kan väcka debatt så är det myskvart i morgonsoffan där författaren får breda ut sig och berätta om sin förträfflighet, när någon som INTE är vänster skrivit liknande bok så är det debatt med med minst en motståndare PLUS programledare. Ingen myskvart där inte…

Gudrun Schyman bjuds in ständigt för att orera fritt trots att Fi är ett marginalparti som knappt syns i mätningar. Vill minnas att det även var en del twistar med SVT inblandat när det gäller Fi inför valen förra året men kommer inte ihåg exakt. Kritiska följdfrågor på det Shyman säger förekommer givetvis inte utan hon får gå loss fritt.

Man bjuder in Ida Östensson, en radikalfeminist, som ska berätta om ”maskulinitetsnormer” som orsaken till världens ondska. Dock utan att specificera en enda… Och inga jobbiga frågor till henne heller givetvis…

Kulturnyheterna är varje kväll genomdränkta med radikalfeminism (som ju är extremt åt vänster). Inte ens barnkanalen slipper ju undan radikalfeminismen, där pumpas propaganda ut med jämna mellanrum. För säkerhets skull så har bland annat även Lina Thomsgård varit med där och rapat propaganda…

Man anställer Kakan Hermansson, en känd radikalfeminist och polishatare, typiska vänsteråsikter.

Man driver räknande av kön och hudfärg, också typisk vänsterpolitik. Man ska använda Näsviseförmedlingens räknarapp för att räkna ännu mera. Man har rubriker som ”Snoppens dagar är räknade” i samband med detta. Hanna Stjärne stod i Almedalen och debatterade tillsammans med Seher Yilmaz och Anne Lundberg mot Alice Teodorescu, tre mot en alltså, om just räknande och hon påstod att hon inte alls uttryckt att hon var för det. Men hon är är högsta ansvarig för SVT som ska räkna som tusan, tror inte direktiven kommer ur tomma luften direkt…

Det ovan är bara väldigt lite, nästan allt från SVT handlar om maktordningar och identitetspolitik på något sätt. Det märks så extremt tydligt till och med på sportnyheterna som är otittbart numera.

Bara för att bryta av lite så kommer en från SR också

mariela etcsr11

Givetvis hade hon skrivit om en TYPISK vänstergrej på SR. Undrar hur det känns att ha rumpan på två stolar samtidigt? Blandar hon ihop vart hon ska skicka material? Eller är SR och etc så lika att det kvittar…

Det är aldrig bara nyheter utan den där vinkeln finns alltid där. Och det är inte bara vinkeln som är viktig utan även urvalet. Det är ingen tillfällighet att den skarpladdade handgranaten mot polisbussen inte fick plats i nyheterna, det var ju ”bara” poliser. För en typisk vänsteråsikt är att vara mot polisen på alla plan, helst hata dem. Tills de själva får ”makten”, då kommer det att krylla av alla möjliga sorters poliser, allt från åsiktspoliser till vanliga. Selekteringen av vad som är ”värt” att visas eller tas upp på något sätt säger också otroligt mycket!

Det är så mycket från SVT som SKRIKER att de är långt åt vänster, det är EDIT som bara handlar om identitetspolitik. Bara skribenter som står LÅNGT till vänster finns med. Och kommer ni ihåg #MVH?

knuten näve i luften

Bilden ovan är från Robert Olsson som precis innan han lämnade bad alla på Aktuellt-redaktionen som inte tycker att SVT är vänstervridet att räcka upp en hand…

Och som ett sista exempel så kan man ju nämna inslaget i Aktuellt om besöket i Rinkeby. Hur ofta vill nyhetsredaktioner FÖRMINSKA och dölja hoten mot journalister och deras arbete? Normalt sett så genererar några arga e-mail till en journalist minst ett inslag om det ökande hatet och uppföljande debatt i morgonsoffan, med uteslutande vänsteråsikter givetvis, men när de blir bortjagade från Rinkeby med skurar av hot så tonas det ner och nämns inte ens…

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

93 kommentarer

  • Fredrik

    /  08/27/2015

   Just Sveriges radio råkar ju ha två av Sveriges vassaste grävande journalister (Daniel Valesco och Bo-Göran Bodin) och ett gäng till med stort kunnande och gott om civilkurage.

   Man kan inte såga hela SR bara för att P3 har blivit en feministisk tramskanal.
   Förvisso hörde jag även en programledare i P1 idag, som vägrade lyssna till en man som invandrat och var skarpt kritisk till situationen med många icke arbetande kontra pensionärer med allt sämre levnadsstandard.
   Programledaren mer eller mindre insinuerade att mannen var rasist (trots att det var uppenbart att så ej var fallet).

   Angående att SVT och SR befolkas av en stor majoritet rödgröna, så är det väl inte särskilt märkligt i sig.

   Ett engagemang för de svaga i samhället och viljan att granska makten brukar ha sitt ursprung i ”vänster”-tänk. Att många av dessa journalister glömmer av sina ideal på vägen, det krävs det inget geni för att se.

   Sveriges främste grävande journalist Hannes Råstam, han var väl röd ända in i ryggmärgen. Men det hindrade honom knappast från att granska det som behövdes granskas.

   Svara
   • Jan

     /  08/28/2015

    Du är inne på rätt spår, Fredrik. SR/SVT står ju fortfarande skyhögt över sina kommersiella konkurrenter vad gäller kvalitet, djup och bredd. Jag har alltid varit förespråkare av god public service. Därför måste man försöka minimera skadeverkningarna av kulturmarxisternas (det finns inget bättre ord..) förlöpningar i public service.
    P3 är ju ett paradexempel på identitetspolitik ”gone bananas”. (Sedan måste man förstå att många unga och obildade alliansare alltid föredrar Mix Megapol framför P1 och Hotel Paradise framför Agenda. Men det finns inga argument mot dålig smak…).

    Svara
    • Pelle2

      /  08/28/2015

     Så det är bara unga och obildade alliansare som gillar kommersiell radio och dokusåpor ?Har hört en hel del av radikalfeministiska journalister och programledare på t.ex P3 som berättar hur dom tittar på Paradise hotel och antar att många vänstermänniskor lyssnar på kommersiell radio precis som det finns många alliansare som kollar på Agenda.
     Sedan håller jag med dig om att det fortfarande finns en del bra program och programledare inom public service.

     Svara
   • Pelle2

     /  08/28/2015

    Nej,det kanske inte är så märkligt att det finns många vänstermänniskor inom public service
    t,ex med tanke på att Svt,s VD Hanna Stjärne vad jag förstår har åsikter långt till vänster.Det finns ju också en tradition med vänsteråsikter inom public service.
    Det är helt ok att medarbetarna har vänsteråsikter så länge dom inte låter det skina igenom i sitt arbete men tyvärr är det ju många av dom som inte klarar av att förhålla sig neutrala.

    Svara
    • Fredrik

      /  08/28/2015

     Kruxet är att du får ett liknande resultat om du gör undersökningen på JH och folkhögskolorna med journalistutbildningar. Det är en majoritet av rödgrönt hos de studerande.

     Jag vågar påstå att man inte ens kan frambringa en besättning av 50% blåa journalister för public service, det vill säga att underlaget saknas helt enkelt.

     Själv uppskattar jag även ultrablåa journalister (exempelvis fd ledarskribenten nuvarande riksdagsledamot M. Abrahamsson) men även hos dessa så ser man vilken grundsyn de har på samhället.

     Fenomenet är alltså inget unikt för ”vänster”-folk.

     Svara
     • Pelle2

       /  08/28/2015

      Skillnaden är väl att M Abrahamsson skriver t.ex i SVD och aldrig har påstått att hon är neutral medan Public service påstår sig vara det. Sedan håller jag med dig om att det kan vara svårt att rekrytera annat än vänsterfolk eftersom journalisterna ofta är vänster
      Janne Josefsson påstås ju vara vänster men jag uppskattar mycket av det han gör så visst kan även journalister med vänsteråsikter göra ett bra jobb.

     • Fredrik

       /  08/28/2015

      Absolut, men även om man skulle sätta en sådan som Abrahamsson på exempelvis SVT, så skulle hon svårligen kunna dölja sin partitillhörighet.

      Däremot finns det (i överflöd) journalister som inte är så hårt arbetandes, dessa kan man nog säga är neutrala. De är likgiltiga och rapporterar bara det de får serverat.

      Japp, Josefsson är definitivt röd (arbetargrabb som gjort klassresa) men numera något tröttare och inte lika brinnandes. Förr uppskattade jag i princip alltid hans reportage. Numera har han tyvärr ibland helt och hållet förlitat sig på andras research och i vissa fall hängt folk som verkligen inte förtjänar att hängas.

      Nuförtiden tror jag att Göteborgs främste grävande journalist är Josephine Freje. Hon lär leverera stordåd i framtiden (är mycket skärpt samt har stor talang kombinerat med rätt drivkraft).

 1. Intenso

   /  08/27/2015

  Public Service har blivit en kloak där all möjlig skit tillåts bubbla och gro. Balanserad rapportering har vi nog inte sett på ett par decennier men de senaste åren har det blivit övertydligt. Det dröjer inte länge förrän vi får se fyra feminazis flamsa med Lasse Kronér i Doobidoo.

  Dags att från grunden reformera PS, rensa ut rödgardisterna och rekrytera bättre medarberare som kan hålla isär egen åsikt och nyheter. Nyhets värdering och nyhetsskildring MÅSTE bli konsekvensneutral och sen måste man hålla fingrarna från den rödstöpta folkbildningen där vi får lära oss att vänster är bra och borgerligt är farligt och fult.

  Nä fy faan för dagens Public Service inte ens skuggan av sitt forna jag.

  Svara
  • Public Service har alltid varit politiskt snedvridet, aldrig neutralt eller objektivt. Jag minns barnprogram från 70 och 80-talen som var ren vänsterpropaganda.

   Svara
   • Intenso

     /  08/27/2015

    Håller med med det var inte så övertydligt och öppet som det är nu. Nu finns det bara Ville,Valle, Viktor typer på varje position. Var det inte Guillo som sa en gång för länge sen att TV2 var ett första majtåg som inte stannade förrän de kommit innanför grindarna till TV-huset. Sen har de fyllt på med tokvänster och en hel uppsjö med knallröda akademiker och proffstyckare från Södertörn och andra kvasiinstitut.

    ett beroende kan bara hävas med självinsikt. SVT saknar detta totalt och innan man själva ser att det gått åt helvete med opartiskheten lär inget hända.

    Svara
  • T

    /  08/27/2015

   Slå igen SVT/SR och sälj sändningsrättigheterna till högstbjudande.

   Svara
   • Jan

     /  08/28/2015

    Då skulle vi ju få ännu mer skräp-tv/radio. Typ kanal 5/6/7 eller Mix Megapol. Fast å andra sidan så finns det ju de som tycker att ”Hotel Paradise” och ”Bonde söker fru” är kvalitetsunderhållning och vill ha mer av samma vara….

    Svara
    • T

      /  08/28/2015

     Skillnaden blir att ingen behöver betala eller titta på det om det inte faller i smaken om SVT/SR försvinner. Tyskland klarar det utmärkt att göra bra TV som även lockar annonsörer men å andra sidan är tyskarna långt ifrån lika infantila som svenskarna.

     Svara
  • Lövet

    /  08/27/2015

   Tja ifjol tävlade ju Thomsgård med Krumbuktu i På Spåret och i år är hon med i Intresseklubben…

   Svara
 2. MiT

   /  08/27/2015

  Svara
  • norskgoy

    /  08/28/2015

   Da er dere oppe i 156k pr år med slike rundetider. Gratulerer med å bli nordens Libanon. God på mat, men ikke så meget mer.

   Svara
 3. Perry

   /  08/27/2015

  Ändå extremt förvånansvärt att SVT tar upp det till debatt. Och en debatt på 6! minuter dessutom. Lägg där till att ”oppositionen” i detta fall Naomi Abramowicz faktiskt får komma till tals. (även om man kunnat önska att hon var lite mer förberedd med konkreta exempel)

  Kudos till programledaren. Har får det nog kanske jobbigt i fikarummet framöver……

  Svara
  • morpheus

    /  08/27/2015

   Jag tror alla tyckte det var en bra idé, de är övertygade om sin egen förträfflighet och oavsett hur diskussionen går rent objektivt så kommer de att klappa varandras ryggar efteråt. Genidrag också att sätta lilla Naomi mot självaste SVT-chefen, hur ska hon kunna vinna den debatten liksom?

   Kanske till skillnad från SD-frågor där de vill minimera mediatiden för dessa frågor eftersom de vet med sig att de faktiskt själva döljer en del av bilden, och de vill inte att vissa obekväma frågor ska ställas eller vissa fakta ska komma fram.

   I det här fallet är de ju övertygade att vänster = neutralitet och godhet så de kan spela med öppna kort och gå segrande ur diskussionen.

   I sina egna ögon alltså.

   Svara
 4. MiT

   /  08/27/2015

  Svara
  • Bo

    /  08/27/2015

   Vadå ”…vill israeliska tjejer vara soldater…” Vad jag vet (kan ha ändrats) så är det obligatorisk värnplikt (2år?) för BÅDE män och kvinnor i Israel.

   Svara
   • norskgoy

     /  08/28/2015

    1,5 for kvinner og 2,5 for menn. Ekte likestilling der også.

    Svara
  • Kristian

    /  08/27/2015

   Hon skiljer på ”stridssoldater” och … vad? Svenska genusvetarsoldater?

   Svara
  • Lövet

    /  08/27/2015

   Hon är en duktig liten antisemit den tjejen.

   Svara
 5. MiT

   /  08/27/2015

  Hahaha, en skitrolig text! Får inte missas!

  ”Lära dina barn att hata lekland?”
  http://www.sydsvenskan.se/skane/lara-dina-barn-att-hata-lekland/

  Svara
  • Karl

    /  08/27/2015

   Sanslöst bra skrivet! Tack för tipset!

   Svara
  • Ivar L

    /  08/27/2015

   Hehe, kul text.

   Men man är en mes om man jämt ger upp mot sina barn. De skall lära sig att kunna följa med på sånt som föräldrarna gillar också, utan att skrika och gapa. Finns det något mer stimulerande för barns kreativitet än att ha lite tråkigt ibland?

   Svara
   • Kristian

     /  08/27/2015

    Håller med Granström i originaltexten om ”tiotimmarspass i hockeylagsstora, underbemannade dagisgrupper.” Tack och lov att man slapp det.

    Svara
  • Gurkburken

    /  08/27/2015

   Jag läste det som ”lär dina barn att hata Leksand”.

   Svara
  • morpheus

    /  08/27/2015

   Jag tyckte den var jätterolig men jag kan fan inte lista ut till vilken grad artikelförfattaren menar allvar eller skojar…

   Svara
   • Kristian

     /  08/27/2015

    Kalle Lind har skrivit julkalendrar, böcker om 70-talets barnböcker och en hel del om diverse kändisar (ofta Cornelis). Bloggar, twittrar och poddar. Ofta vänligt satiriskt inställd till den välmenande medelklassen som vill vara lagom vänster, lagom intellektuell och lagom klimatsmart.
    Det finns en reklamfilm för hans ”proggiga barnböcker” på youtube.

    Svara
 6. Karl

   /  08/27/2015

  Som vanligt mycket bra presenterat utav MiT!

  Jo SVT’s Robert Olsson fullföljde sina uppgifter som Politisk Kommissarie mycket väl.
  Som redan påpekats var hans ytterst arroganta uppträdande i studion särskilt störande – i synnerhet då man betänker att han är avlönad av staten för att egentligen vara objektiv och lyhörd för kritik av detta slag. Så var åtminstone tanken en gång i tiden – om inte, så borde det varit så.
  Hur som helst hade han alla möjligheter att uttrycka en vilja att titta närmare på saken i fråga men den vägen valde han uppenbarligen inte.
  Hade det hela istället gällt kritik som avsett en högervridning (vilket skulle vara omöjligt i just detta fallet) så hade det garanterat blivit stort pådrag med mängder av klassiska svenska myndighetsundersökningar etc etc infinitum.
  Polit-officeren Olsson kunde nu kort och torrt och arrogant vifta undan hela saken.
  Eftersom debatten tyvärr var mycket kort (naturligtvis) fanns det inte utrymme att ge en mer omfattande beskrivning av exempel på den uppenbara vänsterorienteringen inom SVT. Det urval av exempel på just denna vänstervridning som MiT här ovan presenterat, hade varit mycket svårt för Robert Olsson att värja sig emot. Ta till exempel det regelbundna användandet av Kakan Hermansson. Herrejösses, hon låter ju som ett brandtal av feministiskt initiativ bara hon visar sig – liksom hundratals andra karaktärer som SVT regelbundet använder sig av.
  Hela frågan är så pass allvarlig, ja det går nästan inte att tänka sig en viktigare fråga, så vi får nu hoppas att SVT ger denna fråga det uttymme den förtjänar.
  Eftersom man har dussintals debatter varje år kring de mest meningslösa ämnen kanske man kunde tänka sig några stadiga reportage och debatter även i detta ämne.
  Om detta inte sker så vet vi i alla fall varför.

  Svara
 7. MiT

   /  08/27/2015

  Svara
 8. Jock Rockman

   /  08/27/2015

  Ja Robert Olsson var verkligen nonchalant. Hörde inte om hon från Expressen tog upp att SVT är feministvridet. Men det är väl inte troligt, så vriden som den tidningen är på det hållet…
  SVT är sedan lång tid otroligt feministinsyltat, långt utanför demokratisk anständighet.
  Själv är jag centerextremist och kritisk både mot vänster och höger – och center, vridna eller mer moderata…
  Feminister är de ju alla hur som.

  Svara
 9. De ser helt enkelt inte skogen för alla träd …

  SVT har länge varit vänstervridet. Det är uppenbart via alla de barnprogram de sände sedan 1970-talet: ‘Vilse i pannkakan‘, ‘Tårtan‘, ‘Ville, Valle och Viktor‘ m.fl. …

  Svara
  • Kristian

    /  08/27/2015

   Utan att aktivera hjärnan: kan vi få en genusanalys av Kalles Klätterträd?

   Kalle är typisk representant för antiplugg-kulturen. Efter att ha besegrat en tydlig fallossymbol, trädet, ser han inget behov av att uträtta någonting mer. Han objektifierar ständigt Emma – som ju rent bokstavligen är ett fantasiobjekt han skapat. Morfar som symboliserar patriarkatet agerar som ett filter för vilka ”nyheter” som skall tillåtas nå folket.

   Svara
  • Ivar L

    /  08/27/2015

   Ehhmmm Tårtan?
   På villket sätt skulle det vara vänstervridet?
   Det finns väl till och med ett avsnitt med ett blackface vill jag minnas. Ivart fall är en utklädd till ”österlänning” och låtsas brytning på ett idag ytterst PK-inkorrekt vis. Annars är det mest ohyra, trollkarlar och tre lustiga bröder med deg i näsan.

   Svara
   • Vänstern var inte ”tillräckligt pålästa” på 70-talet. Det var före kommunisterna anammade USA-inspirerade raskonflikter, islam och feminism.

    Svara
   • T

     /  08/27/2015

    Tårtan var roligt. Det var inget av de andra nämnda barnprogrammen.

    Svara
  • Storpotäten var min favorit. ‘PUTTPUTTPUTTPUTTPUTT!’

   Svara
   • Lövet

     /  08/28/2015

    Han var ju ”Patriarkatet” materialiserat…

    Svara
 10. morpheus

   /  08/27/2015

  På tal om Eric Helmerssons text häromdagen om normkritiken i skolan.

  https://www.commentarymagazine.com/article/the-fainting-couch-at-columbia/#.Vd5tiQB0Beo.twitter

  Det är obligatorisk närvaro på kursen om rape culture, masculinity, etc.

  Det är inte obligatorisk närvaro på någon annan kurs på universitetet.

  Svara
  • morpheus

    /  08/27/2015

   Förmodligen bara en tidsfråga innan det här kommer till Sverige.

   Och som de skriver i artikeln, det räcker inte med att tyst delta utan du måste mer eller mindre erkänna att du köper och håller med om narrativet med allt vad det innebär.

   Annars blir du fråntagen din plats på utbildningen.

   Snart i en skola nära dig.

   Svara
   • T

     /  08/27/2015

    Jobbar hellre på telefonsupporten hos Elgiganten än att vara lärare.

    Svara
   • Ivar L

     /  08/27/2015

    Bristen på manliga lärare lär fortsätta.
    Feminkvisition.

    Svara
  • Kristian

    /  08/27/2015

   Bra analys.
   Påminner om ”good lads” kurser som är obligatoriska för den som vill delta i sportaktiviteter. Sport är dock oftast inget som krävs för att få sin examen.

   Svara
 11. morpheus

   /  08/27/2015

  Angående bilden som många tycker är bra och rolig… Jag tror tyvärr att den bistra sanningen är att SVT inte förstår kritiken och tror att man menar att SVT är ärkekommunister, och sedan argumenterar man emot denna halmgubbe, samtidigt som man förlöjligar överdriften.

  De fattar helt enkelt inte hur det här visar sig i de vardagliga detaljerna i deras arbete.

  Svara
 12. morpheus

   /  08/27/2015

  En bättre jämförelse än med påvens hatt är kanske fiskarna i vattnet.

  Fisken som simmar förbi och frågar ”how’s the water?”, och de andra fiskarna undrar vad ”vatten” är för något…

  Ok, det kanske inte alls var en bättre liknelse… 🙂 Men media är så indränkt i sin egen ideologi att de inte märker det själva.

  Svara
 13. Vad man missar när TV n är inte på! Snart hänger jag inte alls med vad som är rätt och hur ska man tycka. Ungarna tänker också själv för vi hade ingen TV när de växte upp. Har jag utövat psykisk misshandel mot dem?

  Svara
 14. Jock Rockman

   /  08/27/2015

  Ähum, jag undrar när någon journalist skall skriva om SVT, att de är feministvridna. Måste jag vänta länge? Vill gärna se honom Olsson igen förneka detta.
  Eller om någon journalist kan skriva om att regeringen är feministvriden?
  Fast det är den ju, det säger den ju själv…
  Är inte detta ännu konstigare? Vänster-höger är väl ändå riktiga sociala konstruktioner?

  Svara
 15. Polypen

   /  08/27/2015

  Ett exempel av många på SVT’s vänstervridning: Valvakan efter EU-valet. Vilka var där som ”opolitiska” kommentatorer? Jo, Alexandra Pascalidou och America Vera Zavala.

  Svara
 16. Rötan är så mycket djupare än så vilket faktiskt gör det svårt att påvisa att SVT är vänster. Visst har de många vänsterradikala anställda och frilansare men om du lyfter fram vad dessa vänsterradikaler säger kommer du inte ens bland KD och Moderaterna hitta några som säger emot. Kan man säga att SVT-medarbetare som inte ens får kritik från KD och Moderaterna är vänster?

  Först när någon vågar stå för helt andra perspektiv syns det att SVT är vänster men vi har enbart enstaka debattörer och teoretiker som är frihetligt liberala eller konservativa så det finns egentligen inget offentligt perspektiv som inte täcks av SVT:s vänster. Därför kommer de undan med det.

  Först när det finns en rörelse som använder andra mentala figurer än att se strukturella orättvisor och hoppas på statligt ingripande kommer vi kunna peka på SVT och säga, ”ni täcker inte in vårt perspektiv!”.

  Vare sig i grundskolan, på gymnasiet eller på universitetet kommer du idag lära dig tänka i något annat perspektiv än de som täcks av SVT. Därför förstår de inte och högern kan inte förklara för dem vad de saknar. Jag menar, visst kan vi säga att alla de anställer har varit med i vänsterpartier men när de frågar oss vad det gör för skillnad, vad svarar vi då? Kan vi beskriva hur ett liberalt perspektiv på samhället skulle skilja sig från det de presenterar? Kan vi beskriva hur ett konservativt perspektiv skulle skilja sig från det de presenterar?

  Men det är hoppfullt att det börjar dyka upp offentliga högerdebattörer som vågar sticka ut som Arpi, Teodorescu och Formgren.

  Och den här bloggen gör ju under för att belysa vansinnet.

  Svara
  • Kristian

    /  08/27/2015

   Sant.
   Som Formgren skrev här senast, så ställer 7 av 8 riksdagspartiet upp på det här, och därtil är SD också ”värdegrundsdemokrater” och vill också ha en viss uppsättning godkända åsikter.

   Svara
 17. MiT

   /  08/27/2015

  Svara
  • Kristian

    /  08/27/2015

   Jag trodde det var grabbarna som bakar surdeg?
   Det är väl bara tjejer som får vara med i Roller Derby?

   Svara
   • The Perfect Man

     /  08/27/2015

    Kön är en social kunstruktion…

    Svara
    • Grodan Boll

      /  08/28/2015

     Inte i Roller Derby, där får bara biologiskt födda fittbärare ingå bland spelarna.
     Män är dock välkomna som personal / tränare.

     Svara
 18. MiT

   /  08/27/2015

  Nu är den besatta Lars Lindström igång IGEN. Helt makalöst, han uppvisar det värsta sektbeteendet bland journalister jag sett tror jag. Precis allt handlar om SD för honom, kan inte vara hälsosamt att vara så besatt.

  ”Nu skriver SD om sin historia igen”
  http://www.expressen.se/kronikorer/lars-lindstrom/nu-skriver-sd-om-sin-historia-igen/

  Svara
  • Ivar L

    /  08/27/2015

   Jag tänker inte försvara Ultima Thule eftersom jag faktiskt inte vet hur pass rasistiska deras tidiga texter var och naturligtvis har LL rätt att tycka de är hur dåliga som helst alldeles oavsett.

   Det som däremot fick mig att höja ögonbrynen var denna lilla förrädiska passage i hans text:
   ”Ultima Thule toppade listorna 1993, samtidigt som den förra främlingsfientliga, nationalistiska vågen svepte över landet.”

   Lägg märke till det lilla ordet ”förra”. Jag var med på 90-talet och som jag minns det var det både en helt del högerextrema demonstrationer och även en mängd våldsdåd och till och med bankrån (Klas Lund?) med högerextrema förtecken. Så jag delar LL:s bild av att det var en högerextrem våg då.

   Men nu? Han skriver ju ”förra” som att han menar att det är en högerextrem våg nu också. Really? Var då? Jag ser två aktuella vågor just nu och det är jihadistvågen (som lyckligtvis mest leder till att skumma element lämnar landet och åker till Syrien, förhoppningsvis för gott för annars kommer svallvågorna hit) och handgranatsvågen/stenkastarvågen mot blåljus i problemförorterna.

   Sedan finns i och för sig en slags högervåg i och med att fler röstar på Sverigedemokraterna och att låtsas att den innehåller samma nationalism och främlingsfientlighet som 90-talets högerextrema våg är så kvalificerat skitsnack att man kan gissa att han tänker att många läsare är så unga att de går på trixet. Pajasmedier med pajasskribenter.

   Svara
  • Jan

    /  08/27/2015

   Att ta avstånd från SD är som en drog för vissa journalister. Med varje avståndstagande från SD så höjer de sitt kulturkapital. Inte nog med att de blir ”finare” och finare – det finns pengar att hämta här också. Att dissa SD kan lätt bli en heltidssysselsättning. Särskilt lämplig för avdankade kvällstidningsjournalister som inte riktigt vet vad de ska göra av de där sista femton åren i yrket. Bättre det än att slå dank och ta till flaskan antar jag…

   Svara
  • Karl

    /  08/27/2015

   Tack för tipset!

   Ja karln verkar ju fullkomligt galen.
   Han resonerar ju som en berusad despot på Norrskensflamman.
   Väldigt synd att Expressen använder sig av sådana knickedicker.
   Hela hans resonemang verkar fullkomligt konstruerat endast med syfte att försöka kräkas lite åt SDs håll. Ytterst pinsamt försök till journalistik.
   Frågan är om han skulle ha råg nog i ryggen att granska miljöpartiets och feministernas samt vänsterns kampsånger? Det är mycket väl känt att dessa grupperingar håller sig med förtryckta häften med kampsånger från hela världen – sånger vars texter direkt uppviglar till våld, vandalism, terror och även mord.
   Där har han något att ta tag i!
   Nu förhåller det sig emellertid så att ärkevänstermänniskan Lindström själv gärna stämmer in i sådana sånger efter några glas rött. Därför känner han sig tvungen att skriva något bisarrt kvasireportage om SD och musik – mitt upp i allt.
   Ytterst patetiskt!
   Expressen kan gärna få veta att de snarast bör göra sig av med sina renodlade vänsterpropaganda skribenter. Annars blir Expressen nästa tidning man får avlägsna från skrivbordet på datorn. Aftonbladet och DN har rykt för länge sedan.

   Svara
 19. nr. 13

   /  08/27/2015

  Tycker SVT är en märklig blandning av nazister och kommunister som vurmar för islam.

  Svara
 20. morpheus

   /  08/27/2015

  Samma visa här förresten:

  Svara
 21. MiT

   /  08/27/2015

  Svara
  • Ivar L

    /  08/27/2015

   Kolla in kommentarena också nedanför.
   Visst blir man glad över den frejdiga stämning som råder i Europa?
   Det kommer att sluta fint det här.

   Svara
 22. MiT

   /  08/27/2015

  Hmmm, har för mig att det aldrig?? ska vara ett ”och” innan ett ”dels” utan ett kommatecken? Slarvar jag säkert med också gissar jag men OM det är så så är det roligt att en som klagar på andras språk gör ett sådant 😛

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  08/27/2015

   Mmmkay… Det är tunt med bra notargument när förmågan att stava är det som avgör om någons åsikter är okej eller inte.

   Svara
  • Johan

    /  08/28/2015

   ”Jag ser SD-troll som inte kan stava för fem öre. Jag vill håna dem, men det vore funkofobiskt och att sänka sig till deras nivå”

   Är inte ovanstående mening ett korrektare sätt att uttrycka den havda åsikten?

   Svara
 23. MiT

   /  08/27/2015

  Svara
 24. MiT

   /  08/27/2015

  ”Politiskt sakkunnig hos kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. 0708103604. Det privata är politiskt. Stockholm”

  Svara
 25. Ivar L

   /  08/27/2015

  Ny debatt i dagens Aktuellt.
  Angående det fruktansvärda fyndet med döda flyktingar i en lastbil i Österrike:
  http://www.svtplay.se/video/3192470/aktuellt/aktuellt-aktuellt-217?start=auto

  Gustav Fridolin mot Mattias Karlsson.
  Jag måste säga att första 2/3 av debatten är riktigt bra. Båda får tala och får relevanta frågor. Men mot slutet känner väl studioreportern att det går alldeles för bra för Mattias avbryter Mattias resonemang om Ungerns gränsmur samt slänger in en typisk vi-måste-nita-SD-fråga. Hur skulle du vilja bli behandlad om du var flykting då?

  Svara
  • Bra svar: ‘Då skulle jag hoppas kunna få grundläggande trygghet, husrum, mat, rent vatten och skolgång för barnen i Norge eller Danmark’. Helt i linje med partiets policy om ‘hjälp i grannländerna’.

   SD:s största problem är att de drar till sig en massa öppet rasistiska idioter som gör att jag inte gärna skulle rösta på dem, men deras idé om ‘hjälp i närområdet’ kan jag mycket väl ställa mig bakom. Syriska flyktingbarn får mycket bättre förutsättningar om de kan gå i skola i Libanon där de redan kan språket, än om de måste börja från 0 i Sverige där de inte begriper en bokstav.

   Svara
   • Jock Rockman

     /  08/28/2015

    Det är ”naturligt” att den minoritet som är verkliga rasister, söker sig till det parti som är kritiskt mot invandringspolitiken. Rasisterna söker en politisk hemvist, men tröttnar kanske efter ett tag? Och en del av dem kommer väl från M eller S?
    Att hjälpa flyktingar i närområdet är det mest humana och ekonomiska. Och inte latt ocka folk hit med falska förespeglingar, (som ofta vill hem igen när kriget tar slut), Och nu när nästan deras enda möjlighet är flyktingsmugglare! Vad gör EU åt det förutom krokodiltårarna?
    Nu är (enligt SVT!) Sveriges pengar slut för flyktingläger. Så att SD för fram den agendan om närområdet är bra, men har skett rätt lamt hittills. Och nu är problemet så många flyktingar, att t.ex. Libanon med 5 milj inte mäktar fler, och med egna stora problem.
    Så här är ett nytt dilemma för EU. Och även för SD. Alla miljonerna på väg från Syrien.

    Svara
 26. MiT

   /  08/27/2015

  Svara
  • Jan

    /  08/27/2015

   Visst, men det är bättre att göra någonting än att inte göra något alls. Vad än sossarna gör här kan de knappast lyckas sämre än borgarna. Deras närings- och bostadspolitik bestod i att inte göra något alls. De trodde att skattesänkarpolitiken skulle lösa alla samhällsproblem med automatik. Vilket det knappast gjorde…

   Svara
   • Pelle2

     /  08/28/2015

    Precis som sossarna tror att allt kan lösas med skattehöjningar och bidrag då.
    Tror du på fullt allvar att höjda bensinskatter,minskade rut-avdrag och höjd skatt på kostnaden för att anställa ungdomar kommer minska arbetslösheten ?

    För övrigt har lär väl inte Kaplans kaffepengar till byggsektorn påverka nybyggnationen i någon större grad.

    Svara
 27. MiT

   /  08/27/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  08/28/2015

   Om hon hade vinnlagt sig om att lyssna på vad han sa istället för att ägna sig åt smutskastning så vore det ju seriösare.
   Han sa följande
   ”Sveriges misslyckade integrationspolitik och en extremt ansträngd migrationspolitik kan jämföras med en cancer.”
   Men Erika tycker kanske att integrationen och flyktingpolitiken fungerar bra ?
   För övrigt är ju inte all invandring asylinvandring utan en stor del består av anhöriginvandring.

   Svara
 28. Karl

   /  08/28/2015

  För övrigt så har nu yrkeshycklarna Anna Ardin och Mona Sahlin enats kring måttot att bygga FLER moskéer i syfte att hindra terrorresorna.
  Hur i helvete tänker man där?!

  Om det är något Sverige INTE behöver så är det fler moskéer!

  Anna Ardin verkar dock glad åt att ge sig hän åt Mona Sahlins visdom.. allt enligt Anna Ardins twitter.

  Jösses. Tre år till med detta vansinne.

  Ardin, Sahlin, Kakan Hermansson, tanten med knullkurs för tiggare, Somar Al Naher, Romson, Schyman……………

  Siste man tar flaggan!

  Svara
 29. Leif

   /  08/28/2015

  Men är det inte uppenbart: S(V)T!?

  Svara
 30. Svenne

   /  08/28/2015

  OT: Lika bra att vänja sig?

  Svara
  • T

    /  08/28/2015

   I dont want my grandchildren to grow up in a house on wheels. (The Big Bang Theory)

   Svara
 31. Grundproblemet, symtomatiskt för såväl minidebatten som den ”fantastiska” bilden, är väl att forumet för att ”debattera” SVT är…SVT, med en programledare från…SVT?

  Hur legitimerar det minidebatten?
  Det är inte första gången SVT debatterar sig självt inom den ”objektiva” ramen för sig självt.

  Detta förfarande undergräver demokratin, som är betydligt viktigare än SVT.

  Svara
 1. 1 april varje dag del 7 | WTF?
 2. Kampen fortsätter! | WTF?
 3. Jämställdhet på SVT. Kampen fortsätter! | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: