Företrädare för Dagens Nyheter kastar ägg på judiska barn!

Det här inlägget blir lite annorlunda som ni kanske märkt redan på rubriken, förklaring kommer sist.

*****

Det var den 30 augusti som företrädaren för Dagens Nyheter, Kajsa Ekis Ekman, var på en antijudisk demonstration i Stockholm. Den antijudiska demonstrationen var en motdemonstration till en annan demonstration för goda kontakter med Israel.

kasta ägg på judar

DN-företrädaren Ekis Ekman ska där enligt uppgift ha kastat ägg på barnvagnar med judiska barn och skrikit ramsor med fula ord mot judar. DN-företrädaren Ekis Ekman är mycket välkänd i sådana här sammanhang och har tidigare deltagit i aktioner med tydlig antisemitisk prägel och hon ses som en väldigt viktig röst för antisemitismen som frodas på tidningsredaktioner i Sverige.

Enligt uppgifter var DN-företrädaren Ekis Ekman bland annat där tillsammans med en företrädare för Vänsterpartiet, Dror Feiler, som också är välkänd i sådana här sammanhang. Om Dror Feiler också kastade ägg på judiska barn är i nuläget oklart.

DN-företrädaren Ekis Ekman ska ha blivit polisanmäld för händelsen och vittnen ska också finnas. Enligt uppgift ska även en polis ha sett DN-företrädaren Ekis Ekman när hon kastade ägg på judiska barn.

Dagens Nyheter är alltså en tidning som stödjer att man kastar ägg på judiska barn!

*****

Tycker ni att inlägget ovan är bra? Är det för mycket insinuationer och kletande? För mycket DN-företrädare? För mycket som man inte vet? För mycket overifierade påståenden? Stödjer DN att man kastar ägg på judiska barn?

Sådär ser det ut VARJE dag i de traditionella medierna. De gör en hönsfarm av ett litet dun och smetar så mycket de bara kan och de tar varje liten mikroskopisk möjlighet som finns endast för att försöka svärta ner andra som de anser är misshagliga på något sätt. Och så kallar de det pressetik och god journalistisk sed. Hur de kan sova på nätterna och undvika magsår vet jag inte…

Men ungefär så ser artiklarna och rubrikerna i de traditionella medierna ut. Inte med Ekis Ekman då utan andra. Men stilen och metoderna är precis sådana och då har jag ändå varit snäll när jag skrev inlägget. Man bygger sina artiklar på precis samma sätt, man insinuerar och påstår, man kletar och smetar. Och så vidare. Nu senast är det Marika Formgren som ska brännmärkas på allvar. En som var framme med brännjärnet var en osignerad ledare i Eskilstuna Kuriren som också klagade enormt på anonymiteten. En osignerad som gnällde på anonymitet alltså… Men det fanns fler och de var alla likadana. Leden sluter sig. Att näthata från de stora tidningarnas plattform är mycket finare har vi märkt…

Vi vet ju ingenting om någon eventuell äggkastning, det vi vet är att en påstår att Ekman kastat ägg och det finns en bild där Ekman (troligtvis) pratar med polisen. Om vad vet vi inte alls. Thats it.

Om jag trampat över gränsen med det här inlägget så får det vara så.

Tidigare inlägg om det här med Julia Ceasar:

Intressant om media och journalister

Hänga ut adress och sånt

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

109 kommentarer

 1. MiT

   /  09/02/2015

  Hamrud har definitivt klivit över gränsen här när hon outar JC. Men gissar att övriga media-Sverige jublar högt…

  ”Hon är Julia Caesar”
  https://archive.is/NMFdR

  Svara
  • robert

    /  09/02/2015

   Läs hennes twitter. hon har slängt mycket skit på sistonde

   det finns mycket mer

   Svara
 2. MiT

   /  09/02/2015

  Klicka INTE på länken i tweeten utan den här istället https://archive.is/NMFdR

  Svara
 3. MiT

   /  09/02/2015

  ”Haten och hoten utgör en påfrestning på den fria journalistiken”
  https://archive.is/DMUq3

  Svara
 4. MiT

   /  09/02/2015

  Kommer efter det här inte att länka en enda artikel i de stora tidningarna efter det här, kommer varje gång att gå via Unvis.it eller Archive.is oavsett om det är en bra artikel eller ej. Vore bra om ni som brukar posta länkar och sånt här kan göra detsamma. Tweetar är ju lite annorlunda, där kommer jag säkert också att slarva en del men ska försöka att klistra in en Archive.is- eller unvis.it-länk till det som länkas i tweeten. Lätt att glömma bort sig, kommer jag med att göra men försök att undvika åtminstone Expressen, Aftonbladet och DN. Ok?

  Svara
  • T

    /  09/02/2015

   Dessa nyttiga idioter är nu plogen som banar väg för innehållet i Pandoras ask.

   Svara
 5. Ivar L

   /  09/02/2015

  Finns det någon nu som på allvar tror att inte Hamrud (och kanske även Orrenius) hade gjort den här publiceringen i vilket fall som helst och att inte detta redan från början handlade om att tysta JC? Jag vet vad jag tror i vart fall.

  Svara
 6. MiT

   /  09/02/2015

  Svara
  • Kanske upprepar mig men Perlenberg verkar ha spårat ur totalt. Har han fått nobben av Formgren på nån firmafest eller vad tusan är det för fel på karln?

   Svara
 7. ”Vi vet var du bor, vi har dina barn” en fånig ramsa som på skoj hojtades i kör efter en fotbollsdomare för många år sedan när jag gjorde lumpen, har nu blivit journalistisk sanning. Gör du inte som vi vill kommer vi dra ditt namn i skiten vare sig du vill eller inte. Detta är makt. Utskickade av Wolodarski att outa en skribent som inte följer mallen.

  Alla vi som skriver under något annat än vårt riktiga namn är nu fritt villebråd. Anonyma ”hatar och hotar” per definition och om man inte kan ignorera deras rasistiska, fascistiska, nazistiska åsikter så är det fullt okej att göra hembesök och outningar för att inkassera ryggdunkar och godhetspoäng från liberaler och vänstertomtar.

  Drevet mot Marika Formgren är riktigt äckligt i sammanhanget IMHO då det helt medvetet feltolkas och fulmålas. Formgren har flera gånger skrivit att hon har en konservativ, gammalmoderat, inställning och ändå kletar man Nazism och fascism på henne utan hejd och återigen är det liberaler och vänsterjournalister som driver och eldar på. Usch.

  Svara
  • Lövet

    /  09/02/2015

   Det här är tyvärr en metod som kortsiktigt fungerar. Det fungerade när man mobbade Ingrid från hennes jobb på Villaliv. Det fungerade när man knäckte Marcus Birro och man lyckades få Formgren utslängd från Corren och nu från Neo:s redaktion. Jag tvivlar på att ens Alice T törs släppa fram henne på GP en gång till.

   De har fler på sin lista – jag gissar att Ivar Arpi ligger illa till framöver. De har fått smak på blod nu.

   Man tvingar ut oliktänkande röster från mainstreammedia till alternativa media. Om de tror att det långsiktigt gynnar saken så tror jag de har fel. När vi läsare inte längre finner det vi söker i de gamla kanalerna letar vi bland nya – när de röster som sätter ord på våra funderingar, tankar och tvivel inte får höras i de etablerade kanalerna lyssnar vi någon annanstans.

   Där – precis där – ligger själva fröet till Avpixlat, Fria Tiders, Dispatch Internationals, Snapphanens m fl framgångar.

   …en annan aspekt är naturligtvis att dessa vidriga KGB-metoder bara radikaliserar de oliktänkande rösterna – genom att tränga in skribenter som de jag nämnde ovan i hörnet och rycka undan deras levebröd – ja kort sagt förstöra deras liv så skapar de naturligtvis en fiendeskap.

   Jag anser att svensk mainstreammedia är vidriga just nu där de anförs av Helin, Mattsson och Wolodarski.

   Svara
   • Ivar L

     /  09/02/2015

    Och de vet ju av erfarenhet att den här metoden är ett mycket effektivt sätt att bekämpa sitt största hatobjetk, SD. Varje gång en anonym hängs ut, varje gång det görs hönor av fjädrar, smetas nazism eller till och med då SD:are själva gör bort sig med järnrör… Varje gång minskar SD lite i popularitet. Snart ligger de under 4%-spärren.

    Eller hur var det nu?
    Det är något som inte stämmer.
    Varje gång är det något annat som händer… Hmmm…

    Det finns något som kallas ”trial and error” men det vet inte ”de goda”. Lika bra kanske?

    Svara
 8. Opie

   /  09/02/2015

  Ajaj, msm med DN i spetsen har nu helt tappat det verkar det som. Vad tror de sig kunna uppnå genom detta? Givetvis förstår dom att detta kommer öka konflikterna, hatet och hoten exponentiellt. Det är bara en tidsfråga innan någon labil idiot gör verklighet av sina hot. Är det det som är syftet? Att skapa martyrer för att på så sätt kunna driva igenom lagar mot ”hatsiter”, förbjuda anonymitet på nätet och öka övervakningen? Låter kanske konspiratoriskt men jag kan för mitt liv inte förstå varför man väljer att agera på detta sätt.

  Svara
  • Svenne

    /  09/02/2015

   ”Det är bara en tidsfråga innan någon labil idiot gör verklighet av sina hot. Är det det som är syftet?”
   Jag börjar tyvärr tro det. Att någon labil vapendåre gör en ”A.B.”, och därigenom kan MSM få igenom hårdare medielagstiftning och höjda bidrag ”i demokratins tjänst”… Tidningsdöden skrämmer. Nej, låt MSM somna in stilla och fridfullt, utan störningar.

   Svara
  • Ivar L

    /  09/02/2015

   Fast Expressen var det väl som Hamrud skrev i?

   I och för sig intressant att JC varit både elallergiker och lidit av oral galvanism. Fast intressantast är att det av Hamrud i så stor utsträckning används för att göra JC till en foliehatt. Problemet är väl bara att tidningen hon själv skriver i var minst lika foliehattade då galvanismen och elallergin var på tapeten i media. Det var väl ett himla tjat överallt om fenomenen? Den som orkar gå till bibblan kan nog hitta en hel del Expressenartiklar med snyftvinkel från den tiden.

   Svara
 9. MiT

   /  09/02/2015

  Svara
 10. MiT

   /  09/02/2015

  Han slickar på så gott han kan 😛
  https://archive.is/NMFdR

  Svara
  • Kristian

    /  09/02/2015

   Undrar om de har interna regler som hos Apple: den som ger egna organisationen lägre poäng än åtta av tio föreslås söka sig annorstädes.

   Svara
 11. michael

   /  09/02/2015

  Intressant karaktärsmord Annika Hamrud gör av Julia Cesar där man vill framställa henne som en psykiskt sjuk kvinna tillika dissident där allt hon skrivit ska ses ur det perspektivet.
  Oralgalvanism när JC skrev om det så var det inte bara hon som framförde dessa tankar utan flera inom media och även forskare.
  Påminner en hel del om Julian Assange efter våldtäktsanklagelserna där flera svenska medier gick ut med att han var psykiskt sjuk,självklart tar svensk media aldrig ansvar för att man antyder eller skriver rakt ut att någon är psykiskt sjuk,vilket man gör för att misskreditera personer.Ungefär på samma sätt som man gjorde i forna Sovjet med dissidenter där dessa sinnessjukförklarades av den regimtrogna median.

  Svara
  • Kalle

    /  09/02/2015

   Kanske borde Annika Hamrud ha betänkt att precis på samma sätt som hon avfärdar Julia Caesar så avfärdades förr HBT-personer.

   Svara
 12. MiT

   /  09/02/2015

  Svara
 13. Perry

   /  09/02/2015

  Knyckte denna från kommentarsfältet på expressens FB. Intressant frågeställning ändå.

  Har jag rätt att vara anonym?

  En författare har rätt att vara anonym och i ett tryckfrihets- eller yttrandefrihetsmål är det förbjudet att göra efterforskningar om vem som ligger bakom en pseudonym eller signatur. Om författare eller utgivare har angetts på en bok med namn, pseudonym eller signatur, och det är allmänt känt vem som ligger bakom namnet, eller om författaren i något sammanhang gett sig till känna, får dock frågan väckas om vem som ligger bakom ett anonymt namn.

  http://www.forfattarforbundet.se/radgivning/vanliga-fragor/har-jag-ratt-att-vara-anonym/

  Svara
  • Ivar L

    /  09/02/2015

   Mycket bra fråga. Jag gissar att det kom ett utförligt och genomtänkt svar från Expressen i retur.
   Va, nähä?

   Svara
 14. Karl

   /  09/02/2015

  Ja vad gäller just DN har jag sedan en tid tillbaks meddelat den tidningen att jag aldrig mer önskar ta del av deras journalistiska utbud.
  Detta beslut grundades på tidningens uppenbara och ihållande flört med vänster- och feminist- Sverige.

  Vänstern, feministerna och latte-liberalerna har hela statstelevisionen och de stora tidningarna som sina redskap.
  Oppositionen är hänvisad till det fria ordet.
  När det fria ordet spörs så går tidningarna till attack med hela sitt maskineri.
  Det hela är hyckleri i sin mest organiserade form.
  Länge leve Julia Ceasar.

  Svara
 15. MiT

   /  09/02/2015

  Och den där bilden som finns med, den med den mörke killen och vita tjejen som har sex, den kommer från RFSU och UR som 2011 gjorde en sexualupplysningsfilm
  https://archive.is/gBUCZ

  Svara
  • Grodan Boll

    /  09/03/2015

   Vilket hade klassats som barnporr om det inte vore för att våra politiska domstolar hävdat att det är ok, för det är ”samhällsgod” barnporr.

   Och igen:
   Skulle det motverkas normer? Varför inte blonde blåögde Sven på top och huckleklädda Aisha under?

   Svara
 16. MiT

   /  09/02/2015

  Svara
  • Vad var det för debatt som inte kunde föras ‘öppet’ innan Julia Caesars identitet avslöjades då menar denne Gunnar Johansson?

   De åsikter och idéer hon framför i sina artiklar, samt även de fakta hon hänvisar till som stöd för dessa, måste ju gå alldeles utmärkt att diskutera även utan att veta det? Och är det inte det sakfrågor vi bör diskutera snarare än någons identitet?

   Den beskäftiga skenhelighet många journalister har uppvisat de senaste dygnet har inte varit särskilt smickrande för yrkeskåren.

   Svara
   • Ivar L

     /  09/02/2015

    Jimmie Åkesson myser.
    Nu blir det en procent till.

    Svara
    • En procent är inte mycket om man utgår från valets 13% eller opionionsundersökningarnas 18-23%. Jag hoppas på en procentenhet till, så det i varje fall ligger i närheten av vad opinionsundersökarna kallar för ”statistiskt säkerställt”.
     /Mäster Smitt

     Svara
 17. Jan

   /  09/02/2015

  Så, allas lika värde och värdegrunden omfattar inte ”Julia Caesar” då. Hon är värdelös eftersom hon är/var sjukpensionär? Och Formgren ska löpa gatlopp för att hon bojkottar Dagens Nyheter? Och alla åsikter andra än att invandringen är lönsam och absolut nödvändig är rasism och nazism….

  Svara
 18. MiT

   /  09/02/2015

  Svara
  • Ivar L

    /  09/02/2015

   Har de inte twitter i USA?

   Svara
   • norskgoy

     /  09/02/2015

    Nei, der er de kapitalister. Og kapitalister er dumme. Sic Kommunistene

    Svara
 19. Karl

   /  09/02/2015

  Hon människan Hamrud och hennes kollega bör nog inse att deras illaluktande tilltag har retat upp ett par miljoner människor vid detta laget.
  Vanliga människor – som anser sig ha rätten att ha en åsikt.
  Det är ett mycket fult drag av dessa DN antällda att använda hela sin oinskränkta makt till att söka krossa en enskild individ.
  Det är fegt, felaktigt och fult.
  Länge leve Julia Ceasar.

  Svara
 20. Jan

   /  09/02/2015

  Jag tror att retoriken trappas upp nu. Den liberala eliten känner sig trängda nu. De sluter leden. Det är de mot folket. Ett folk som de ändå känner avstånd till. Vilket skymtar fram mellan raderna i deras fina ”liberala” texter. Nu knyts nävarna i kulturhusen på Mosebacke och sexmiljonersvåningarna runt Mariatorget. Eller på genusvetarinstitutionerna och i departementskorridorerna…

  Svara
  • Trolletplit

    /  09/02/2015

   Dagen då ska insåg vilka svin visa journalister är.
   Dagen då varje normal människa förstår att tidningen Expressen är likställt med Sovjet; på riktigt.
   De försöker att ta hedern av henne, outa henne precis likt en diktatur.
   Kväs de som att emot oss.
   Jag tror aldrig jag har varit med om något mer obehagligt i detta land.

   Svara
 21. MiT

   /  09/02/2015

  Svara
 22. MiT

   /  09/02/2015

  ”På det hela taget kan man påstå att unga syriska män lockas till Sverige genom de äldsta tricken i boken – pengar och tjejer. Det publiceras bilder på blonda skönheter och man skriver att upprörda svenska kvinnor demonstrerar eftersom de kräver män.”

  ”Här är de rena lögnerna som lurar flyktingar till Sverige”
  http://www.op.se/blaljus/brott/har-ar-de-rena-lognerna-som-lurar-flyktingar-till-sverige

  Svara
 23. Kristian

   /  09/02/2015

  Ställde mig frågande till Bjurvalds uttalande här:
  https://archive.is/8sGKU
  där hon skrev att ”MSM” är ”Rasistslang för ‘mainstreammedia'”

  Nej, Lisa Bjurvald, det är du som inte vet hur det används. Se till exempel hur ofta förkortningen syns på dailykos.com – mitten/vänster av Demokratiska partiet – eller boomantribune.com – en bit längre till vänster. Du får svårt att på relativt milda amerikanska ”liberal” forum hitta fler artiklar från ”rasifierade” och feministers synvinkel. Är de ”rasister?”

  Svara
 24. E.S

   /  09/02/2015

  OT:

  Kan man nu säga att ”alla kvinnor” sextrakasserar sina chefer?

  (artikeln fanns inte på archive.is- därför länken till dn, Byt gärna ut när/om den dyker upp. mao)
  .
  http://www.dn.se/sthlm/kvinna-sparkas-efter-4-000-sexmeddelanden/

  Svara
  • Kristian

    /  09/02/2015

   https://archive.is/5bwPu

   Kort handledning:
   1) Kopiera länk till originalsida.
   2) Gå till http://archive.is/
   3) Klistra länken i rutan.
   4) Klicka Save the Page.
   5) Vänta. Det kan ta ganska lång tid. Det är inte säkert att archive.is kan hämta allt.
   6) Kopiera den nya länken.

   Ofta fungerar de nya länken även om inbäddade länkar till google-analytics och liknande inte fungerar.

   Svara
  • bornagainchristian

    /  09/02/2015

   N U måste du väl vara nöjd E.S? en 70-årig gammal dam med hjärtsjukdom har hängts ut med namn och bild och visst tycker du att hon förtjänar det? rasist och labil som hon är. O C H du påstår att journalisterna inte tycker detta vara ett scoop – vänta bara tills ryggdunkningarna kommer på twitter. Resarch-gruppen bokar av oss en efter en på sin lista och rädslan breder ut sig eftersom samhället har nolltolerans mot rasism och åsikter som avviker från den demokratiska värdegrunden.

   Det märks att du är moderat och jag förmodar att du rullar tummarna i väntan på nästa val när borgarna (troligtvis) kommer tillbaka och sedan får styra ostört medan det rödgröna blocket lägger ner alla sina röster fram till år 2022.

   Nåja: jag ber att få gratulera till att vår kritiskt granskande journalistik har lyckats avslöja en av de värsta rasisterna i hela den ”svenska” historien. (Jag valde att sätta citattecken runt ”svenska” eftersom det inte finns något svenskt eller några svenskar – till skillnad från kurder och samer har våra föräldrar hittat på oss genom sociala konstruktioner)

   Pengar på banken, nationalteatern på stereon och en pensionerad kvinna vid skampålen – det måste kännas bra för dig nu va, eller hur E.S?

   Svara
   • E.S

     /  09/02/2015

    Varför skulle det kännas bra för MIG? Jag har väl knappast med det att göra.

    Som jag tidigare skrivit så ansåg jag att man faktiskt kan be om en kommentar/ intervju med garanterad anonymitet, precis som MiT ansåg. Jag gillar inte konceptet att outa folk. Om du läste mina tidigare kommentarer så ansåg jag att de kanske borde avstått detta pga att hon verkar vara labil. När det dessutom framkommit att hon är ”elallergiker” vilket bara är hokuspokus och trams så är det väl självklart att hon är lika frisk som kolliodalt silverförespråkarna. Därför borde de avstått att outa.
    Tycker för övrigt detta är en bra blogg. DU däremot verkar bara vara allmänt otrevlig. Men det är Ditt problem och inte mitt. Ha det gott nu.

    Svara
    • bornagainchristian

      /  09/02/2015

     Du tyckte att hon var en virrig rasist och när det dessutom framkommer att hon är en elallergiker så får du ytterligare vatten på din kvarn: psyksjuk+rasist=skyldig! Att du tycker att jag är otrevlig beror på att du förtjänar det och då blir det inget problem för mig eftersom jag tvärtom blir glad att du upplever dig otrevligt bemött (= syftet uppnått som AFA skulle sagt det. Och nej, jag tänker verkligen inte önska dig att ha det gott. Att skriva ner äldre kvinnor och utmåla dom som värsta rasister verkar vara din stil och därmed faller du i mina ögon i samma division som romer (dom får man visst skoja om enligt dig?) som rånar äldre.

     Svara
     • E.S

       /  09/02/2015

      Om du undrar om jag anser att det finns några tabu:n för mig för skämt? Svar Nej. Anser att man bör kunna skämta om allt. Gällande humor så faller vissa skämt platt. Andra är smilgropsskämt. Vissa uppskattar vissa skämt och förkastar andra. Humor handlar om hur skämt levereras. OCH humor är alltid subjektivt.

    • bornagainchristian

      /  09/02/2015

     Jag brydde mig inte ens om att läsa ditt svar om skämt och humor eftersom din motivering kan avfärdas bäst i 2 ord nämligen: Afrosvenskarnas riksförbund. Fråga dom vad de tycker att det skämtas om människor pga stereotypiska rasfördomar. Fråga Soraya Post vad hon tycker om ditt sätt att skämta om romer. Du uttrycker samma rasism som JC fast medan hon gör det mer öppet så döljer du din rasism genom att åberopa humor. Den formen av vardagsrasism är mer subtil och den är farligare i längden (allt enligt EXPO). ”Ord som sårar” som afrosvensken Zakaria Zouhir har sagt.

     Dessutom är du moderat och alla vet ju vad moderaterna säger i valstugorna när de inte tror att de blir avlyssnade. Plus att moderaterna har förlorat mest väljare av alla partier till de rasistiska Sverigedemokraterna. Vad inom M är det som triggar igång medelsvenssons att ta steget fullt ut och bli rasister?

     Som du märker min käre E.S så krävs det inte mycket för att bli stämplad som rasist i det här landet – tänk på det nästa gång du brännmärker människor såsom Julia Cesar som rasist och gottar ner dig i hennes sjukdomsjournaler (också ett bra exempel på grävande journalistik?) och påstådda psykiska ohälsa.

     Snacka om att skyffla skit mot strömmen…………..

     Svara
     • E.S

       /  09/02/2015

      Du tror alldeles för mycket om mig. Jag gottar mig verkligen mig inte i hennes journaler. Och rasist är jag verkligen inte. Gällande bilden är det humor efter som den är samhällskritisk. Fattig mot rik. Rom och Cola. Men det kanske var lite väl långsökt för dig att förstå? ”Fin” och ”ful”. Humor som belyser samhällsproblem ur ett annat perspektiv och får en att tänka ett varv till. De flesta stannar upp och tycker att den är en taskig bild. Jag tycker det är en smart och väl uttänkt bild. Men det är naturligtvis subjektivt.

      Rasism uppträder tyvärr i alla politiska partier på individnivå. Som idioter gör. Träffat fler VP och MP som är invandringsfientliga än liberaler eller som bekänner sig till något av allianspartierna. Nu rör jag mig inte politiska kretsar, men det är min erfarenhet. Du har kanske en annan. Det handlar nämligen inte alltid om att ”skrika rätt” saker. Ibland är det handlingar som räknas.

     • bornagainchristian

       /  09/02/2015

      Säg det till Soraya Post och se vad som händer…. ;-P

 25. MiT

   /  09/02/2015

  https://archive.is/NMFdR

  Svara
  • bornagainchristian

    /  09/02/2015

   Läs den här länken E.S så får du ytterligare förklarat för dig på vilket sätt och hur stor rasist Julia Cesar verkligen är! Mera vatten på din kvarn så att du kan skryta sedan att – ”hon fick vad hon förtjänade” :-()

   Svara
 26. norskgoy

   /  09/02/2015

  Offtopic (deluxe);
  Hvis dette medfører riktighet, så er det så hylende artig at det nesten ikke er mulig å stoppe å le.

  http://www.minmote.no/#!/artikkel/23516545/cindy-crawford-hevder-det-uretusjerte-bildet-er-falskt

  Svara
 27. Karl

   /  09/02/2015

  Dessa DN journalisters tilltag är tänkt som ett första slag emot oppositionens hjärta.
  Eftersom opposotionen endast kan yttra sig i stugorna hemma hos folk samt på nätet – väljer DNs journalister att slå till där de på bästa sätt kan uppnå maximal effekt.
  Genom att krossa en enskild människa är nu tanken att alla oppositionella skall börja titta sig över axeln efter DN reportrar i trädgården.
  På samma sätt som röstningen till riksdagsvalet sker anonymt för den enskilde så har den enskilde rätt till sin anonyma åsikt.
  I alla lägen.
  Detta vill nu DN ändra på och det är tydligt att andra stora tidningar kliver på tåget direkt.
  Emellertid är det så att oppositionen känner sig redan jagad och orättfärdigt beskylld för allehanda fabricerade fantasipåståenden och
  detta nya drag i bästa Stalin-stil kommer sannerligen inte att tysta oppositionen.
  Snarare tvärt om.

  Svara
 28. Dreadlock

   /  09/02/2015

  Jag såg just att Expressens Karin Olsson, kulturchef , hakar på outningen :

  http://www.svd.se/expressen-rojer-anonym-bloggare/om/sverige

  Samma Karin Olsson som gjorde karaktärsmord på Assange i självaste The Guardian.

  http://www.theguardian.com/profile/karin-olsson

  Ganska obegripligt hur en kultur-nisse från en sensations tabloid i Stockholm får spalter i den mycket ansedda The Guardian som från början haft mycket goda kontakter med assange, men som försämrades. Detta ‘r alltså hämden när Assange inte gjorde som Guardian ville.

  Svara
 29. Goran

   /  09/02/2015

  Journalister som hämnas på en ensam privatperson. Så….omoget. Den mentala nivån hos den stolta svenska journalistkåren förvånar trots att den inte borde förvåna längre.

  Svara
 30. MiT

   /  09/02/2015

  Svara
 31. MiT

   /  09/02/2015

  Svara
  • michael

    /  09/02/2015

   Ja att exkludera människor har svensk feminism förespråkat och jobbat länge med.så det är ju ingenting nytt.

   Svara
  • Pelle2

    /  09/02/2015

   Exklusivt manliga miljöer i samhällen där vita,svenska män är utsatta för radikalfeministiskt hat är praktisk politik som bygger egenmakt.Någon som tror att Palm håller med om det ?
   Palm är verkligen en kulturrelativistisk och radikalfeministisk dåre som skämmer ut Socialdemokratin som den en gång var.
   Vore väl bättre om hon tog klivet över till V eller Fi. Fast hon inser att hon då inte skulle kunna njuta av det fina livet vid maktens köttgrytor så därför låtsas hon vara sosse.

   Svara
 32. Kristian

   /  09/02/2015

  Ledare, Bohuslänningen:”Jo, vi måste knacka på”
  https://archive.is/3M0PK
  ”Att vi journalister återkommer flera gånger är dessutom ett skydd för intervjuoffret själv.”

  Vilken planet osv.

  Svara
 33. bornagainchristian

   /  09/02/2015

  Nu kommer säkert E.S att gråta blod men Daniel Friberg på Motpol har skrivit en synnerhet bra text om Julia Cesar – slutklämmen kan nog alla vara överens om (frånsett Orrenius då och E.S som tycker att Orrenius gör bra journalistik):

  ”När man trodde att Expressen inte kunde sjunka lägre, lyckas de ändå. Uthängningen (med namn och bild) av den 70-åriga hjärtsjuka och pensionerade Julia Caeasar blev ett nytt lågvattenmärke.

  Det blev Annika Hamrud på Expressen som vågade träda över den pressetiska gränsen innan någon annan av hennes kollegor. Förmodligen kommer det att generera en klapp på axeln från Thomas Mattsson och gynna hennes kortlivade karriär på den snabbt döende kvällstidningen.

  Som jag skrev i ”Högern kommer tillbaka”, blir den svenska vänstern (i synnerhet medievänstern) alltmer desperat. Folk har tröttnat på oseriös propaganda, och deras kampanjande biter inte längre. Politikerföraktet och invandringskritiken tilltar i styrka i en närmast exponentiell hastighet. Tidningsdöden är ett faktum. Vänsterns svar, att skruva upp tonläget och göra sig skyldiga till allsköns moraliska övertramp tycks inte vara det rätta motmedlet – opinionsutvecklingen talar sitt tydliga språk.

  De verkar äntligen ha insett det, och i nuläget verkar det mest handla om ren elakhet och förstörelselusta. Man har liksom konstaterat att ”ok, våra glansdagar är över, vi lever på lånad tid, alla våra medier är på utdöende, men låt oss åtminstone vara elaka, jävliga och förstöra så mycket vi hinner medan vi fortfarande kan”.

  Detta är vad vi ser idag, i och med den smaklösa uthängningen av en opinionsbildare med goda skäl att vara anonym, från samma tidning som gör sitt yttersta för att dölja grova våldtäktsmäns och mördares identiteter, för att inte tala om de orsaker som ligger bakom deras brott.

  Till Julia Caesar vill jag meddela att vi finns här för dig. Även om du kanske tycker att vi är lite otäcka och att vi inte är överens i exakt alla frågor, har du vårt fulla stöd. Behöver du hjälp med något i denna svåra tid ställer vi upp. Vare sig det handlar om ekonomiskt bistånd, hjälp att ordna fram ett tryggare boende nu när pressen bussat hatpöbeln på dig, eller något annat, så hör av dig. Vi är inte helt resurssvaga, och att hjälpa äldre som blivit offer för den svenska pressens sadism är en anständighetsfråga.

  Till Annika Hamrud och Expressen har jag ingenting att säga överhuvudtaget. Er tid är förbi och ni kommer snart att vara helt irrelevanta. Mata inte trollen, som man säger.”

  Svara
  • E.S

    /  09/02/2015

   ”Vi har tidigare sett Orrenius arbete. Tycker själv det är förbannat vinklat och obehaglig journalistik. ” skrev jag igår. Du säger att jag tycker att Orrenius gör bra journalistik.??? Som sagt- Läsförståelse bör vara ett minimikrav för att debattera på nätet.

   Svara
   • bornagainchristian

     /  09/02/2015

    Eh, ursäkta men du tyckte att det var en journalistisk skyldighet som Orrenius gjorde när han besökte JC för att få till en intervju och det var inte trakasserier enligt dig. Nej, JC var enligt dig bara en psyksjuk och labil rasist som fick vad hon förtjänade.

    Du hade ju läst hennes texter så du kunde ju gå i god för att hon var rasist (några rader senare skojar du om romer och tillmäter dem egenskaper för att de utgör en grupp – rasism alltså! du skickade mig en länk till Wiki rentav så var det med den läsförståelsen) Exakt det du hävdar att JC gjorde i sina texter och där tycks ju både du och Orrenius vara rörande överens.

    Svara
 34. bornagainchristian

   /  09/02/2015

  Måste bara uppmärksamma det här stycket:

  ”Även om du kanske tycker att vi är lite otäcka och att vi inte är överens i exakt alla frågor, har du vårt fulla stöd.”

  Bra! Det är dags att lägga undan meningsskiljaktigheterna och göra gemensam sak mot svenskarnas fiender; femtekolonnarna i media, och politikerna som tillåter övertrampen från journalist-adeln.

  För att citera en SVT-medarbetare: ”Kampen fortsätter!”

  Svara
 35. bornagainchristian

   /  09/02/2015

  Hej E.S! här har du svart på vitt att du har rätt i din bedömning att JC är en rasist =)

  Frilansjournalisten Annika Hamrud som omnämns i krönikan, driver bloggen ”Svensk, svenskare… – Ett reportage om Sverigedemokrterna” https://svensksvenskare.wordpr… tillsammans med sin ”maka” Elisabet Qvarford. Den senaste publiceringen är daterad 2012-11-17, vilket tyder på att den har gått i dvala.

  Hamrud har skrivit en artikel titulerad ”I GP om Julia Ceasar, populism och näthat” https://svensksvenskare.wordpr… av vilken det framgår att hon inte har mycket till övers för krönikören. Två citat:

  – En av de anonyma näthatarnas främsta företrädare är pensionerade journalisten ”Julia Ceasar”.

  – Några av ”Julia Ceasars” åsikter bär också fascismens prägel. Hon anser att jämlikhet och alla människors lika värde är myter. Jämställdhet, värdegrund och journalisters etiska regler är begrepp hon hånar.

  (Notera felstavningarna av Caesar). Blogginnehavarna kan nås på svensksvenskare@gmail.com

  Alltså precis det som du (som ju inte har några problem med läsförståelsen) kunde finna i Julias texter har även hittats av högpresterande journalister såsom Hamrud och Orrenius ;-P men nu är hon fast den gamle banditen Julia så både du kan vara glad nu. =D

  Svara
  • E.S

    /  09/02/2015

   Du går på som en sprucken skiva. Hakat upp dig på mig? Det är okej. Värre saker har hänt i världen. Jag föreslår att du skaffar dig ett liv. Kram kram.

   Svara
   • bornagainchristian

     /  09/02/2015

    Vad menar du? Jag serverar ju artiklar som stöder din tes om att Julia Cesar är en rasistisk knäppgök? Blir du inte glad? Nåja, om jag istället berättar att världen kommer att bli en bättre plats nu när hon är ute ur skuggorna då kommer nog det lilla leendet fram ;-P

    Svara
    • (Notera felstavningarna av Caesar)

     Jepp, noterat … 😉

     Noterar även ditt nyttjande av olika epostadresser …

     Svara
     • bornagainchristian

       /  09/02/2015

      Nein baby, jag använder samma epostadress….. ;-P

     • Varför har du då olika avatarer i dina kommentarer? (Hur de ser ut beror helt och hållet på epostadressen …)

     • bornagainchristian

       /  09/02/2015

      Hm, det vet jag faktiskt inte. Jag surfar med TOR kan det påverka saken? För jag tvingas ha samma e-postadress på alla sidor jag är inne på för annars glömmer jag den :-S

     • WordPress-systemet utgår ifrån vilken epostadress förmedlas till det. ‘Risken’ är stor att en uppmärksam bloginnehavare snart drar slutsatsen att det trollas och berörd kommenterare blir blockerad som följd …

      Tro inte heller att du sitter helt skyddad via Tor. Det finns sätt att komma åt vad som sker där i det systemet utifrån, trots vad än folket bakom Tor-projektet lovar. Internet är inte uppbyggt på ett sådant sätt, att absolut anonymitet kan garanteras. (Internet hann att bli för stort för att göra det möjligt, innan någon ens kom på tanken …)

     • bornagainchristian

       /  09/03/2015

      Aha, det visste jag inte. Tack för tipset!

 36. Pet

   /  09/02/2015

  Inte nog med att de själva blir så uppspelta och glada över att inse att det är en vanlig människa bakom anonymiteten, de tror dessutom att de behöver övertyga omvärlden om det.

  Svara
 37. Kurban Said

   /  09/02/2015

  Je suis Julia Cecar.
  Je suis Marika Formgren.

  Svara
 38. Kristian

   /  09/02/2015

  OT. Favorit i repris

  (Måste nästan vara tjugoårsjubileum för den.)

  Svara
 39. MiT

   /  09/02/2015

  När politiker från de stora och mäktiga partierna går loss…

  Svara
 40. MiT

   /  09/02/2015

  Svara
 41. Kristian

   /  09/02/2015

  Svara
 42. MiT

   /  09/02/2015

  Svara
 43. MiT

   /  09/02/2015

  Svara
 44. MiT

   /  09/02/2015

  Svara
 45. MiT

   /  09/02/2015

  Svara
  • Lövet

    /  09/02/2015

   Som om toklibertarianen Norberg skulle vara mindre stollig än nån annan. En empatistörd Nietzche-wannabe!

   Svara
  • Pelle2

    /  09/02/2015

   Undrar om Perlenberg får betalt av Wolodarski för att indirekt slicka hans arsle ?

   Svara
  • Lövet

    /  09/02/2015

   Indirekt? Tror fan han lapar på ackord!

   Svara
 46. MiT

   /  09/02/2015

  Svara
 47. MiT

   /  09/02/2015

  Länk i tweeten går hit: https://archive.is/0tUkj

  Man kan ju undra varför Umeå universitet är ett epicentrum för galenskap?

  Svara
 48. Gorby

   /  09/02/2015

  Angående Julia Caesar.
  Expressens krönikör Ulf Nilsson har tidigare varnat för att Julia Caesar kan bli mördad.

  Citat ur Expressen (artikeln finns inte att hitta på Expressen):
  “Julia Caesar” tvingats skriva under skydd av anonymitet – hon riskerar att bli mördad för det hon skriver. Det menar Expressens tidigare krönikör Ulf Nilsson när han kommenterar Caesars bok “Världsmästarna, när Sverige blev mångkulturellt”.

  “Allt detta skriver ‘Julia Caesar’, en kvinnlig journalist som valt pseudonym av säkerhetsskäl. Ja: säkerhetsskäl, risken att bli attackerad, kanske mördad. För den som sysslar med frågor av det här slaget är Sverige ett farligt land – lite ofattbart för oss som visserligen växte upp under knappa förhållanden, men ändå i något som på många sätt var en idyll”, konstaterade Expressens dåvarande krönikor Ulf Nilsson i en krönika publicerad hos Expressen.

  http://nyheteridag.se/expressens-kronikor-caesar-riskerar-bli-mordad-idag-hangs-hon-ut-av-tidningen/

  Svara
 49. Karl

   /  09/02/2015

  Jaha, då har Svenska Dagbladet klivit på tåget också.
  I dagens SvD står att läsa i en artikel av SvD journalisten Sam Sundberg att en av de mest hotande samhällsföreteelserna i Sverige idag är högerextremismen.
  ( !!! )
  I artikeln resonerar även samma skribent om historien kring Julia Ceasar och han lyckas komma till slutsatsen att det är helt fruktansvärt med hela den högerextrema situationen i landet.

  Ja med det så var det klart.
  Nu har även SvD lämnat över fanan i villkorslös kapitulation mot vänstern och dess olika falanger.

  Då till och med SvD väljer att beskriva oppositionen som HÖGEREXTREM samt som EN AV DE MEST HOTANDE SAMHÄLLSFÖRETEELSERNA I LANDET – ja då är det uppenbart vart SvD står i det hela.

  Att utmåla åtminstone ett par miljoner svenskar som är missnöjda över att Sverige har historiens största invandring, som högerextrema och dessutom med beskrivningen att dessa svenskar skulle vara den kanske mest hotande samhällsföreteelsen i landet just nu – är fullkomligt bisarrt!

  Hade sådant tal förekommit på FI’s eller MP’s olika maranata- möten så hade jag inte förvånats. Sådana uttryck är ju regel i deras kretsar. Men här talar vi om SvD, som dagen till ära anser det vara en ypperlig idé att kalla hela oppositionen för rasister, högerextremister och att utmåla den samma som samhällets största hot av idag!

  För egen del kommer jag från och med idag aldrig mer att läsa SvD i någon form.
  Det är just sådana artiklar som den i SvD idag som gör att all opposition endast kan ske på nätet och i stugorna.

  De stora tidningarna utgör tillsammans ett gigantiskt propagandamonster som medvetet blundar för verkligheten och biter den som kritiserar den samma.

  Det känns mycket tråkigt att behöva konstatera allt detta men nu är det hela så långt gånget att man bara måste.

  Svara
 50. Mats K

   /  09/02/2015

  Lite ot men bra av Birro
  http://marcusbirro.se/?p=954

  Svara
  • Lövet

    /  09/02/2015

   Inte alls OT utan en ganska exakt – och mycket mer suggestiv och nästan vacker – illustration till det jag skrev ovan. Hur etablissemangets (”trollens i Birros text”) hatkampanjer radikaliserar de oliktänkande.

   Svara
 51. Kommande måndag kl. 21.00 sänder TV8 programmet ‘I hjärnan på en seriemördare‘. Detta gör man ‘reklam’ nu för. I programtrailern ingår ett enkelt kollage bestående av två foton på Breivik (varav ett ur fokus).

  Kommer bli intressant att se hur de får Breivik till att vara en seriemördare …

  Svara
  • Ivar L

    /  09/02/2015

   Vad menar du?
   Det är väl ingen ansträngning att få honom ”till att vara en seriemördare”. Det är väl precis vad han är fast i sådan omfattning att det är totalt vidrigt och extra obegripligt.

   Svara
   • Jo …

    Wikipedia har en intressant formulering:

    Seriemördare kallas en person som mördar minst tre personer, om morden sker vid olika avgränsade tillfällen, …” (min betoning)

    I Breiviks fall rör det sig om två angränsande tillfällen – Oslo (8 liv) och Utøja (69 liv). Det är snarare terroristhandlingar, det gör honom till terrorist …

    Svara
    • Ivar L

      /  09/02/2015

     OK, vet inte om jag känner att jag tycker distinktionen är viktig annat än av rena kalenderbitarskäl. Massmördare, seriemördare… I vilket fall en vidrig människa som inte kan sluta mörda.

     Tror å andra sidan inte att någon TV-kanal någonsin kommer att kunna producera en vettig analys av den människan vad de än kallar honom. Jag tycker hans existens skall tigas ihjäl. Han skall inte ha mer uppmärksamhet.

     Svara
     • Det handlar i grunden om kommunikation. Att inte nyttja rätt begrepp skapar förvirring och missförstånd. Jag antar att du själv inte vill bli missförstådd, när du förmedlar något till någon (?).

   • Det går även att titulera honom ‘massmördare’.

    Mer Wiki under just rubriken ‘massmördare’:

    Till skillnad från seriemördare dödar massmördaren sina offer vanligen i ett plötsligt utbrott av våld på en offentlig plats, …”, vilket beskriver det som hände på Utøja. En seriemördare försöker att undvika att bli avslöjad.

    Svara
 52. Ivar L

   /  09/02/2015

  Nu hoppas jag att Expressen och DN gör en rejäl satsning på att få stopp på Sveriges insatser för att hjälpa människor utomlands att vara anonyma på nätet:

  http://fof.se/tidning/2012/9/artikel/svenskt-bistand-hjalper-hackare-att-lura-natcensuren

  Kanske intervjuer med kinesiska ledare och Putin om otyget att publicera sig anonymt på nätet och hur uselt det är av Sverige att stödja möjligheterna till detta oskick.

  Svara
 53. MiT

   /  09/02/2015

  Svara
 54. http://www.metro.se/kolumner/det-vaxer-brunt-ogras-i-utkanten-av-den-borgerliga-rabatten/EVHoib!ZtVKVFVjWC6PM/

  Sidan mot vänstern då, med tanke på ursprunget …?

  (Annan rubrik i tidningen: ”Dags för självrannsakan, ledarsidor”)

  Svara
 1. Lite blandat från 2015 del 4 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: