Ni vet, vanliga svenskar?

Såg en artikel i SvD om flyktingkrisen där rubriken var ”Svenskar om flyktingkrisen: ”Öppna gränserna””. SvD hade vänt sig till ”en rad kända och okända svenskar för att få deras bild av flyktingkrisen i Europa – och frågat hur de tror att den kan avhjälpas.” och sen så följde några korta frågor till dessa kända och okända svenskar

vanliga svenskar

Redan där kan man ana åt vilket håll det går va? Men nåväl, de ska ju fråga en rad kända och okända svenskar så visst blir det intressant? Det blir väl 2-3 stycken kändisar och resten ”vanliga” svenskar va? Eller åtminstone häften vore väl rimligt? De var ju ändå 19 stycken som redovisades?

Ok, då kollar vi!

vanliga svenskar1

Den helt vanliga Nabila som är så där härligt vanligt svenskt antisemitisk. Bland mycket annat…

vanliga svenskar2

Den helt vanliga ALEXANDRA PASCALIDOU som har sådär härlig och vanlig svensk dubbelmoral och hyckleri. Flyktingar där=dåligt, flyktingar här=bra.

vanliga svenskar3

Nationalekonomen Henrik Schyffert gör precis som alla vanliga svenskar, han plockar ut mångmiljonutdelningar från sina bolag istället för lön för att slippa skatt. Ett vanlig svenskt beteende som säkert 99,9% av alla arbetande svenskar gör. Eller behöver han några fattiga som kan tvätta hans gamla sletna ArbetarVolvo som blev stulen tidigare i år?

vanliga svenskar4

Bana Bisrat, en helt vanlig svensk aktivist med kopplingar till Megafonen som eldade på rätt duktigt under Husbykravallerna, ni vet sånt där som helt vanliga svenskar gör.

vanliga svenskar5

Den helt vanliga svensken Martin Shibbye som 24 år gammal var med i Revolutionär Kommunistisk Ungdom

Intervjun är ett slags pressmeddelande. Den som agerar informationschef är Martin Schibbye. Längst ned står det (telefonnummer strukna): ”För mer information och kontakt med RKU under helgen ring XX eller till RKU:s ordförande Pär Johansson XX eller Martin Schibbye, redaktör för RKU:s tidning Rebell XX.”

Frågor om Kubas rätt att spärra in journalister kunde lika gärna ställas till Martin Schibbye som Pär Johansson.

Martin Schibbye var inte gymnasist hösten 2004, han var 24 år gammal och fil kand i statsvetenskap. Året efter rapporterar han i Proletären från ”världsungdomsfestivalen” i Hugo Chavez Venezuela, som representant för RKU:

”Vårt budskap till Venezuelas folk, som vi ofta fick upprepa i talkörsform var kort och gott: ”Chávez amigo, los suecos están contigo! Chávez kamrat, svenskarna står bakom dig.”

Ni vet, en helt vanlig svensk…

vanliga svenskar6

Är inte alla svenskar helt vanliga tv-personligheter och författare?

vanliga svenskar7

Den vanliga Bert Karlsson som precis som alla vanliga svenskar tjänar miljoner (miljarder?) på flyktingindustrin i Sverige. Alla vanliga svenskar är väl asylbaroner?

vanliga svenskar8

Carl Bennet är precis som alla vanliga svenskar finansprofil och industriman!

vanliga svenskar9

Precis som alla andra vanliga svenskar är Günter Mårder vd för Företagarna.

vanliga svenskar10

Det vanligaste man kan vara som svensk är migrationspolitisk talesperson för Moderaterna. Cirka 99% av befolkningen är det.

vanliga svenskar11

99% av svenskarna är samtidigt migrationspolitisk talesperson för Folkpartiet

vanliga svenskar12

Man kan vara migrationspolitisk talesperson för både Moderaterna och Folkpartiet SAMTIDIGT som man är ordförande i skatteutskottet. Det är exakt det som den vanliga svensken är.

vanliga svenskar13

Den vanliga svensken är även generalsekreterare för de Rädda barnen och har en månadslön på cirka 85 000. Så de första cirka 160 000 (skatt och avgifter) som kommer in till dem varje månad går till henne. Skulle det komma in 200 000 en månad så blir det inget alls till de rädda barnen för generalsekreteraren måste sätta sitt surdegsbröd på bordet först.

vanliga svenskar14

Vad man tjänar som tf generalsekreterare för Bris vet jag inte men det är otroligt vanligt att vara sådan i Sverige i alla fall.

vanliga svenskar15

Det är också väldigt vanligt att vara Kawa Zolfagary i Sverige.

Ni ser, idel ohyggligt vanliga svenskar, riktiga medelsvenssons, har de pratat med! Men lugn bara, det fanns plats för 4 kändisar också för vi vill ju veta vad de tycker också? Man kan ju inte bara gå efter vad den vanliga känslobaserade och poserande svensken tycker om saker och ting för även kändisar ingår ju i Sverige! Läs länken först i inlägget.

Hur går man tillväga på SvD när man söker en hel rad helt vanliga svenskar?

söka kändisar

söka kändisar1

söka kändisar2

Så går det alltså till, de verkar ha en lista på helt vanliga svenskar som de kontaktar på det viset. Inget personligt urval för att få fram vissa saker utan helt slumpmässigt som vi ser! Det är ju viktigt att veta vad de vanliga svenskarna, som ju lever ett helt annat liv än kändisarna, tycker om saker och ting som påverkar deras liv väldigt mycket! Ni ser ju att det kryllar av fabriksarbetare, städare, skogshuggare, bönder, metallarbetare, träindustriarbetare och så vidare på listan.

Man kan notera att Schyffert inte är den enda vanliga svenske mångmiljonären på listan som Nina gick efter och som kämpar hårt för att se till att så lite pengar som möjligt går till skatt som bekostar Sveriges flyktinghjälp utan även Krumbuktu finns med. Men de är ju inget mot Gardell, hans inkomst och förmögenhet ligger ju precis på snittet för den vanliga svenskens! Han bor givetvis i en paradvåning också, precis som alla vanliga svenskar gör.

sverige idag

Sådär tycker makthavarna. Härligt att SvD verkligen kämpar för att låta den vanliga svensken få komma till tals!

Det ska tydligen vara en manifestation i Stockholm i morgon och nu käbblas det om vilka som ska få tala där. Grön ungdom är visst med och arrangerar tillsammans med några andra och verkar inte vara så sugna på att låta partiledare tala, det är ju trots allt ungdomsförbund som spakar det hela. Ja, fast ungdomen Stefan Löfven går ju bra förstås medan Anna Kinberg Batra tydligen inte är ungdomlig nog. Eller nåt.

fnordspotting

fnordspotting1

Fnordspotting har ju helt rätt, det handlar bara om poserande och att försöka plocka tarvliga politiska poäng på en pågående katastrof. Hela manifestationen går ju ut på det och inget annat. Det kommer att slå tillbaka framöver gissar jag…

Vad skulle en miljard kunna göra?

MVH

MiT

Annons
Lämna en kommentar

106 kommentarer

 1. Viktig artikel som förhoppningsvis kommer att läsas av många vanliga svenskar!

  Svara
 2. Erik den förste

   /  09/06/2015

  För var dag som går känner jag mig mer och mer som Josef K.
  Detta är alltså en person SVD tänker har något vettigt att säga?

  Svara
  • icke-svensk

    /  09/06/2015

   Du är väl inte rasist eller hur? 😉

   Svara
   • Erik den förste

     /  09/06/2015

    Enligt yttervänstern är jag förmodligen en kapitalistisk och rasistisk fascistnazist. 😀
    Fast jag ska faktiskt ge din skämtsamma fråga ett helt seriöst svar. Till skillnad från majoriteten av hashtagantirasisterna arbetar jag mot rasism/nazism på riktigt.

    Svara
    • norskgoy

      /  09/07/2015

     Det var dårlig. Du kan bedre 🙂
     Jeg synes du bør få deg en lengre og bedre tittel.

     Svara
     • Erik den förste

       /  09/07/2015

      Du får gärna komma med förslag, så att jag kan känna mig lite kränkt så här i början av veckan 😛

 3. Vad bra att statsministern talar på en godhetsmanifestation. Då ser ju alla hur god han är, så han inte behöver göra något mer konkret.

  Svara
 4. Blåval Rödval

   /  09/06/2015

  Att det bara är koryféer som har tillfrågats handlar mer om ekonomi än något annat. Tidningarna vill publicera de rätta åsikterna så istället för att fråga hundra vanliga svenskar där nittio svarar fel så frågar man tio ”vanliga svenskar” och får full pott direkt. Kostnadseffektiv agendajournalistik.

  Vad jag tycker är mest intressant är att ”journalister” tror att folk går på såna här amsagor.

  Svara
 5. Svenne

   /  09/06/2015

  Fler och fler tröttnar…
  http://computersweden.idg.se/2.2683/1.581044/sa-manga-har-dumpat-radiotjanst
  ”Sedan Högsta förvaltningsdomstolen slog fast att en dator inte ska beläggas med tv-avgift har avanmälningarna strömmat in till Radiotjänst. Radiotjänst har sedan i juni fått in cirka 45 000 avanmälningar som avser datorer. De som avanmält har varit registrerade i genomsnitt 7,5 månader och hittills har Radiotjänst betalat ut omkring 58 miljoner kronor i felaktiga tv-avgifter.”

  Svara
  • Trolletplit

    /  09/06/2015

   Artikeln är från 2014 så det lär ju vara ännu fler nu. Men tänk att säkert 50 000 nyanlända får denna tjänst betald och registrerad.

   Svara
   • Svenne

     /  09/06/2015

    Hoppsan! Artikeln från 2014-09-02 läste jag felaktigt som 2015-09-02… My bad.

    Svara
 6. Pelle2

   /  09/06/2015

  Ja,det gäller ju att fråga människor med rätt åsikter så att ingen kan misstänka att det finns andra åsikter i landet.

  Svara
 7. MiT

   /  09/06/2015

  Svara
 8. michael

   /  09/06/2015

  Synd att man inte var mångmiljardär då skulle jag på eget initiativ öppna flyglinjer och båttransporter så att vi gick från att ta emot 3000 migranter i veckan till 13.000 i veckan så jag blev den godaste av alla.
  Om någon skulle gny om att det inte håller att vi redan nu går på knäna med 3000 i veckan skulle självklart dessa personer bemötas med att de är rasister,fascister och att dom har en vidrig människosyn,och använda mig av Åsa Lindeborgs bevingade ord det måste gå.

  Svara
  • T

    /  09/06/2015

   Några fullsatta A380 till Arlanda och sedan direkt till Rosenbad. Dessutom skulle jag göra det mycket billigare än dagens smugglare och ändå bli rikare än big Bert.

   Svara
  • Ivar L

    /  09/06/2015

   De som inte tror på Ungerns metod bör ju faktiskt göra precis det. Men det är enklare att demonstrera lite och posera.

   Svara
   • T

     /  09/06/2015

    Före jul kommer de flesta att göra lika som Ungern.

    Svara
  • Kristian

    /  09/06/2015

   Ingen fara på taket, rikssamordnare Mona Sahlin kommer att säga exakt dessa saker fast lite luddigare och utan att utpeka någon enskild eller föreslå något konkret.

   Om tio år eller nåt.

   Svara
 9. MiT

   /  09/06/2015

  Begriper man inte att det är sarkastiskt, att det faktiskt är fint och bra att hata rätt i Sverige idag, vad kan man göra då?

  Svara
 10. MiT

   /  09/06/2015

  ”Fick inte pengar – kastade sten”
  https://archive.is/zQtP6

  Svara
 11. MiT

   /  09/06/2015

  Svara
 12. Fredrik

   /  09/06/2015

  Har Schyffert Bathorytröja på sig? Då måste han vara rasist, eftersom Bathory var pionjärer inom vikingmetal. Arpi är ju det pga han gillar bandet Amon Amarth.

  Svara
 13. Ivar L

   /  09/06/2015

  I det upptrissade läget om flyktingar måste jag säga att SvD faktiskt i alla fall lyckas publicera en artikel som innehåller riktigt sansad (och skrämmande) analys av läget:
  http://www.svd.se/fraser-nelson-utvandrarna-som-flyr-fran-fattigdom

  Naturligtvis inte skriven av en svensk journalist.
  Det som fattas är en diskussion om långsiktiga konsekvenser för Europa. Men han ryggar i vart fall inte för att säga att huvudorsaken till migrationsvågen är längtan efter ett bättre liv ekonomiskt.

  Svara
  • T

    /  09/06/2015

   Man kan undra varför så många ger bort en ihopsamlad förmögenhet för en farlig och strapatsrik resa för att resten av livet få bo i ett ghetto i en no-go zon?

   Svara
   • Erik den förste

     /  09/06/2015

    Det kan i tämligen hög utsträckning bero på flyktingsmugglarnas löften om El Dorado.
    Här är en färsk artikel om det: http://www.op.se/blaljus/brott/har-ar-de-rena-lognerna-som-lurar-flyktingar-till-sverige

    Svara
   • havre@flarnstad

     /  09/06/2015

    Det är ju en väldigt liten investering för livslång försörjning utan några som helst krav på motprestation dessutom kan hela släkten slanta ihop skicka ett ankare och njuta av utdelningen i form av anhörig inv

    Jag tror absolut att det blir påfrestande för självkänslan att leva i ett med svenska mått skitområde levandes på våra allmosor i form av bidrag om du har bra utbildning och kanske var en respekterad medborgare i hemlandet.

    Men för fåraherden Ali eller analfabeten Achmed från Somalia som aldrig haft rinnande vatten eller några högre ambitioner gällande karriär är det såklart högsta vinsten att få leva lyxlivet jämfört med lerhyddan hemma.

    Svara
    • T

      /  09/06/2015

     Jag bor i en kommun där massor av Ali och Achmed klagar över för låg standard, dålig mat, dåliga TV-program, dåligt nöjesliv osv. Dvs. samma standard som en vanlig svensk pensionär får stå ut med. Nu stannar de inte kvar här utan flyttar till större orter närmare sina ”egna” efter något år. Ghettoiseringen fortsätter med vidhängande problem.

     Svara
   • Kristian

     /  09/06/2015

    Man har också lagt över ansvaret för korrekt ID på till exempel flygföretag – inget pass, ingen resa. ”transportörsansvaret” brukar det kallas. Så att vi ”har råd” att vara så goda som vi är i Sverige beror fortfarande – liksom på Palmes tid – att det är svårt att ta sig hit, och att man stjäl från biståndsbudgeten till migrationsverket.

    Låg Sverige granne med Italien eller Turkiet hade vi redan haft mycket mer restriktiva regler, och SD skulle inte existera. Ingen skulle tala om fri invandring. Dåligt med skoterleder, förstås.

    Svara
   • Kristian

     /  09/06/2015

    Ett ghetto i en no-go zon i ett i övrigt hyggligt fungerande land är nog bättre än motsvarande i ett icke fungerande land.

    Svara
 14. Ivar L

   /  09/06/2015

  För övrigt faller i stort sett hela resterande materialet i SvD:s flyktingspecial under rubriken ”Manufacturing consent”.

  Svara
 15. Törnrosa

   /  09/06/2015

  Jag har sagt det tidigare och säger det igen – Tack Toklandet för att du granskar granskarna. Det är så beklämmande att läsa om dessa manipulationer som ”propagandaministeriet från Söders nejder” utsätter vanligt folk för.
  Det är väl att alternativmedia finns så folk har en chans att bilda sig en uppfattning som inte är centralt tillrättalagd. mvh

  Svara
 16. MiT

   /  09/06/2015

  Godheten personifierad 😛

  Svara
  • Ivar L

    /  09/06/2015

   Ja, han har principiellt rätt.
   Det är ”sjukt” med sjukhus. Eller snarare i sjukhusen är det sjukt.
   Gardell köper väl ett eget enplanssjukhus som inte stör vyn för hans grannar när den dagen kommer.

   Svara
  • robin

    /  09/06/2015

   Det är lustigt att han glömmer att nämna att det specifikt gäller hans utsikt som förstörs…

   Svara
  • Lövet

    /  09/07/2015

   Cry me a river, men torka för fan inte utan handskar…

   Svara
 17. MiT

   /  09/06/2015

  Enkelt att lösa problemet då? Bara att låta alla som besöker skriva upp sig med namn och sen går man till dem i första hand när det ska betalas och letas bostad? Eller så använder man sig av fb-sidan där folk har noterat sitt intresse att vara med. De räknar med kanske 30 000, det är då åtminstone 20 000 bostäder till flyktingar!
  https://archive.is/5dF3Q

  Svara
  • Return of kings

    /  09/06/2015

   Godhetsdemonstraterna är i själva verket fullblodsegoister, de välbärgade ser massinvandring som ett sätt att slakta välfärden och få billig arbetskraft, politikerna ser framida röstare och fortsatt plats vid köttgrytorna, kulturmarxisterna ser sig som godhetsänglar (självklart skall andra betala, eller bjuda till med resurser de är ju förtrycka av patriarkatet, alla dessa vita heterosexuella män).

   Svara
 18. QED

   /  09/06/2015

  OT: Karin Olsson berättar om varför Expressen raderade Ulf Nilssons gamla krönika om Julia Caesar.

  http://unvis.it/www.resume.se/nyheter/artiklar/2015/09/04/darfor-raderade-expressen-ulf-nilsons-kronika/

  Svara
  • Törnrosa

    /  09/06/2015

   Läste Mardrömsartikeln av JC – annars har jag ingen större erfarenhet av denna skribent.
   Men kan inte låta bli att fundera över Expressens resonemang.

   På vilket sätt har innehållet i Ulf Nilsons artikel ändrat sig i före och efter att JC blev ”avslöjad”?
   Har Ulf Nilson själv bett om att artikeln ska tas bort?

   JC lever väl ännu mer utsatt nu. Just på grund av att Expressen – av alla tidningar – skiter i vad deras världsreporter befarade en gång och avslöjar JC:s namn. Ett avslöjande som även jag upplever som ren hämnd. JC ska tystas. Hyckleri. mvh

   Svara
   • William Haines

     /  09/06/2015

    Ulf Nilson gick tacksamt nog (vid 82) i pension förra månaden, så han har nog inget att säga till om längre 😛

    Svara
    • T

      /  09/06/2015

     Ulf Nilson har redan gjort mer än de flesta med boken Sverige: Sluten anstalt.

     Svara
   • Läs dagens krönika av JC på http://snaphanen.dk Där finns också länk till alla hennes krönikor längst ner – så kan du själv bilda dig en uppfattning Törnrosa.

    Svara
    • Törnrosa

      /  09/07/2015

     Tack för tipset Karin men det är inte JC:s åsikter jag ömmar för här – utan hennes rätt att uttrycka dem.

     Vill JC med hänsyn till ålder, hälsa, familj och säkerhet använda sig av pseudonym så ska det också vara OK i en demokrati. mvh

     Svara
 19. Kristian

   /  09/06/2015

  Ber att återigen få upprepa ett par siffror (källa FN, huvudsakligen):
  I genomsnitt dör 8000 barn varje dag av undernäring.
  200 miljoner personer i Indien, 140 miljoner i Kina, 200 miljoner i Afrika har för lite att äta. (Och naturligtvis är det mer komplicerat än att ”det inte finns mat” och att ”de är hungriga varje dag”.)

  Jag får det till en halv miljard, ungefär. 50 gånger Sveriges befolkning. Lite mer än hela EUs befolkning.

  Det här är inga nyheter. Faktum är att en del av siffrorna är hälften så dåliga som för ett par decennier sedan. Men nu, plötsligt, skall vi stänga av hjärnan och handla känslomässigt och oplanerat? För att visa att vi är goda?

  (Westerholm skriver om känslosåsen:
  http://ledarsidorna.se/2015/09/fast-i-kanslosasen/)

  Svara
  • Kristian

    /  09/06/2015

   (Äsch, ingen redigeringsfunktion här.)
   8000 motsvarar 21 år med förstasidor.

   Svara
 20. MiT

   /  09/06/2015

  Finns många olika bud om hur det funkar, här är det senaste
  ”Refugees allowed into Italy after threat to drown babies”
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-105630/Refugees-allowed-Italy-threat-drown-babies.html

  Svara
 21. Pelle2

   /  09/06/2015

  Johan Westerholm på Ledarsidorna skriver ytterligare ett bra inlägg om dom hycklande politikerna och kändisarna:
  http://ledarsidorna.se/2015/09/flest-tomma-ord-per-tidsenhet-vinner/

  Svara
 22. MiT

   /  09/06/2015

  Någon som sett vad hon pratar om? Men intressant twittertråd är det i alla fall, kolla svaren

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  09/06/2015

   Det är fan illa ställt med det mesta när man frågar folk på Twitter om råd. Ännu värre blir det när pansargeneralen svarar.

   Svara
  • Erik den förste

    /  09/06/2015

   De deltar inte i #jagdelar och har därmed indirekt kommit ut som rasister?

   De har inte skickat sms och skrivit hav100 eller hav200, och om de har gjort det har de inte lagt ut bild på det på FB, och har därmed indirekt kommit ut som rasister?

   De har inte skrivit statusuppdateringar om hur synd det är om alla flyktingar och har därmed indirekt kommit ut som rasister?

   Eller så har hon bara en väldigt ovanlig vänkrets.
   (Fast man blir onekligen nyfiken på vad hon egentligen menar.)

   Svara
  • Ivar L

    /  09/06/2015

   Rätt talande kommentar i hennes flöde:

   Olof ‏@olofq 8 timför 8 timmar sedan
   @arnstad @karinadelskold

   helt rätt. Häng ut! Avvikande åsikter får aldrig accepteras!

   Svara
   • Ivar L

     /  09/06/2015

    Kan ju vara ironisk iofs…

    Svara
    • havre@flarnstad

      /  09/07/2015

     Den är ironiskt hen skriver längre ner att det vore bäst att skicka alla åsiktsbrottslingar på interneringsläger(eller liknande) men det mest tragiska är att Karin och nätmobben antagligen inte förstår ironin och tyst nickar med hemma i tanken att det nog inte vore så dumt endå.

     Svara
  • havre@flarnstad

    /  09/07/2015

   Sjukt att det är så många som anser att dom med fel/andra åsiker ska isoleras eller tystas det har tydligen gått så långt att man börjat avlägsna släktingar, barndomsvänner m.m bara för dom inte delar samma åsikter i en fråga.

   Jag blir helt ärligt lite rädd för framtiden nu när invandringen verkar bli en sån extrem folkdelare att vissa hatar sin egen släkt för att dom inte stämmer in i lovsången om europas extremaste invandringspolitik.

   Min sambo och jag står väldigt långt ifrån varandra i denna fråga flera av mina släktingar sitter i helt skilda läger gällande invandringens förträfflighet och lite lustigt nog är dom mest kritiska själva krigsflyktingar eller generationsinvandrare men att frysa ut någon eller blocka dom i sociala medier vore otänkbart.

   Kan nog tacka journalisterna och medierna samt vissa politiker för att splittringen eldas på och motsättningarna bland det egna folket ökar som något jag aldrig upplevt innan TACK så mkt Karin hoppas du står på barrikaden sen under framtidens våldsamheter och kastar dom där bajspåsarna du skriver om eller gömmer du dig i ett homogent gated community bland resten av dina gelikar på redaktionen.

   Svara
 23. MiT

   /  09/06/2015

  Svara
 24. MiT

   /  09/06/2015

  Svara
 25. MiT

   /  09/06/2015

  Svara
 26. Sven

   /  09/06/2015

  Folksammannen Svärdmans yttrande är ju fruktansvärt om det är sant. Pensionssystemet byggdes ju om från att ha gynnat högavlönade till att gynna (eller inte missgynna) den som jobbar länge i Sverige. Det har ju INGET med hudfärg att göra!!!
  Den som kommer till Sverige sent i livet blir ju ÖVERKOMPENSERAD av den som jobbat därför att det finns en grundpension även till den som inte jobbat mot lön. (Min mamma är pensionär med grundpension, ca 6000 kr netto. Men det funkar om man lärt sig hushålla.)

  Svara
 27. MiT

   /  09/06/2015

  Svara
 28. MiT

   /  09/06/2015

  Svara
 29. MiT

   /  09/06/2015

  Det krigsdrabbade Danmark…

  Svara
  • Erik den förste

    /  09/07/2015

   Jag ska upp tidigt imorgon så det är skönt att jag redan tycks sova. För det kan väl bara vara i en dröm man är med om något sådant här surrealistiskt?

   Svara
 30. MiT

   /  09/07/2015

  Svara
 31. stenhjärta

   /  09/07/2015

  Våldtäktsmannen Stefan Löfven”

  ”SvD: Länderna har veto. Varför skulle de vilja ändra sig?
  – Jag har lärt mig under mitt vuxna liv att man inte ska acceptera ett nej utan man får ligga på, säger Löfven.”

  http://www.svd.se/0900-lofven-haller-presskonferens/om/flyktingkrisen-i-europa

  Svara
 32. MiT

   /  09/07/2015

  Svara
  • Ivar L

    /  09/07/2015

   Punkt tre och fyra skjuter ju Löfven och kompani i sank själva genom att fördöma och försvåra för Ungern för att leva upp till precis dessa krav. De vill förstärka sin gränsbevakning och vill att reglerna om första asylland skall gälla men kastade in handduken för det senare när EU inte gav dem sitt stöd.
   Dubbelmoralen borde skapa krigsrubriker i pressen men, näh…

   Svara
  • Kristian

    /  09/07/2015

   Punkt 6 måste vara rasistisk?

   Svara
 33. MiT

   /  09/07/2015

  Svara
 34. Ivar L

   /  09/07/2015

  Förresten: vid Medismanifestationen igår; passade publiken på att be om ursäkt till Somar al Naher?
  Det hade väl passat bra menar jag. Hon måste ju må rätt dåligt idag eftersom hon egentligen aldrig fick någon ursäkt.

  Svara
 35. Svenne

   /  09/07/2015

  #logik

  Svara
  • AV

    /  09/07/2015

   Så om man flyr från att man måste ingå i Assads dödande av civila ska man skickas tillbaka? Intressant. Skulle vi skickat tillbaka amerikaner som vägrade vara med i Vietnamkriget också? Eller chilenare som inte ville vara med i Pinochets dödsskvadroner? Är du man och mellan 18 och 40. Tillbaka och fortsätt döda tills du dör!

   Svara
   • Viktor

     /  09/10/2015

    Juste, Assad dödade en massa civila. Ungefär som när Ryssland annekterade Krim… och Saddam Hussein hade massförstörelsevapen.

    Svara
 36. Lite besviken blev jag på Rosling som i TV påstod att migration och integration inte belastar svensk budget,bara ulandsbiståndet går till flyktingstöd som minskas med 8 miljarder till ca 20 miljarder.

  Svara
 1. Lite blandat från 2015 del 4 | WTF?
 2. Flaggkrigarna | WTF?
 3. Helmersson har fel om anonymitet | WTF?
 4. Vad säger vanliga Gotlänningar då? | WTF?
 5. Sammanfattning av 2016 del 5 | WTF?
 6. Skidmaktordningens baksida – hundratals vita män försvinner varje år när de åker Vasaloppet! | WTF?
 7. Under tiden inne i bubblan | WTF?
 8. Det kommer alltid lukta trafikdödad grävling om de här frågorna i svensk media | WTF?
 9. Problemen kommer att fortsätta | WTF?
 10. Magiska glasögon | WTF?
 11. 1 april varje dag del 44: Statlig faktagranskning. För sanningens skull! | WTF?
 12. False News | Bashflak
 13. Påminnelse inför valet: Del 9 | WTF?
 14. Minns ni hur svensk media rapporterade för fyra år sedan? | WTF?
 15. Lite gammalt som ligger och skräpar del 12 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: