När bakslaget kommer

Det är ett uppskruvat tonläge när det gäller flyktingarna som strömmar in i Europa, tv rapporterar från områden där flyktingarna samlas, tidningar tävlar om att samla kändisar som berättar hur fina människor de är, hjälporganisationer står på kö för att anlita kändisar som får berätta hur goda de är som skänker pengar och så vidare i en oändlig och outsinlig ström. Inte ens fotbollslandslaget slapp undan frågor om detta.

Det har varit massor med tv-bilder och reportage på kvinnor och ledsna småbarn, på misär i läger där man alltid ser kvinnor och småbarn i utsatthet. SVT lyckas hitta en kvinna som kommit hit med två barn att intervjua och hon säger att hon är så glad för nu kan hon återförenas med sin man som varit här sen 1 år. Jag personligen undrar varför han varit här sen 1 år tillbaka utan familjen, drog han bara och lämnade dem åt sitt öde? Men ingen sådan fråga från SVT givetvis. Och så vidare, det bara rullar på.

Det är nästan som en sorts masshypnos i media, eller kanske masspsykos, där de tävlar om att leta upp det mest ömmande fallet att rapportera om, de letar upp sällsynt goda exempel på lyckad integration att intervjua på morgon-tv eller i tidningarna.

En del handlar om helt groteskt korkade jämförelser med historiska händelser där svenskar flytt till andra länder och det sjuka är att precis ALLT här i Sverige handlar om SD, om hur man kan vara mot dem på alla tänkbara sätt

evakuera

Karlsten är definitivt inte dum i huvudet, han förstår mycket väl att den jämförelsen är något alldeles oerhört korkad men han kan ändå inte låta bli att sprida den med en kommentar. En kommentar som inte talar om hur oerhört korkad jämförelsen är utan som bekräftar den.

Ernman och SD

Ännu en oerhört korkad jämförelse, den här gången från Erman. Alla som har några celler kvar i huvudet förstår att det går inte att jämföra alls med 2015. Inte på en enda punkt. Alla utom Ernman och 121 som förmodligen tyckte det var jättebra och slagkraftigt förstår det…

Ganska uppenbart att det är ryggdunkar man är ute efter av likasinnade, för att boosta egot och för att bekräfta att man fortfarande tillhör ”gruppen”.

Viljan att vara mot SD är större än viljan att försöka lösa problemet. Tunnelseendet är otroligt befäst, hellre låta det fortsätta vara kaos genom att fortsätta på spåret som lett till kaoset än att ens försöka tänka utanför lådan för precis allt som kan tänkas vara just utanför lådan är de livrädda för eftersom det kan gynna SD. Då får det hellre vara kaos…

Men jag förstår inte varför man ska blanda in SD i allting? De har exakt 0 makt i Sverige, de har absolut INGEN del i hur politiken ser ut på något område idag. Det som funkar kasst idag kan man faktiskt inte lasta dem för oavsett vad man tycker om dem. Det är inte deras fel om något har havererat. Tror ni inte att folk fattar det? Amanda Björkman på DN gör idag precis samma sak, ger sig på maktlösa SD och bland annat Ekeroths ganska smaklösa raljerande. Men SD har fortfarande ingen makt alls att göra något så varför bry sig om dem?

Problemet med media i Sverige är att det bara visas upp en sida av problemet. Det visas inte upplopp i Grekland där flyktingar drar fram och misshandlar och rånar, det visas inte hur aggressiva unga män kastar bort mat och vatten som delas ut i Ungern och där något fåtal skrämda barn försöker ta det som de aggressiva föraktfullt kastar bort. Det cirkulerade en film på facebook (som är borttagen nu, vet inte sanningshalt i den) där någon nyhetsmedia filmade flyktingkaoset och en ung man gick i bakgrunden och demonstrativt riktat mot kameran drog fingret över halsen i en lättförstådd gest.

Så hur stort kommer bakslaget att bli när folk upptäcker att de blivit lurade? För bakslaget kommer! När media ständigt visar upp ledsna småbarn och deras mammor men de som kommer är mestadels unga män? När folk på allvar börjar undra varför de flyr från Tyskland och Danmark som om de länderna är krigszoner? När de aggressiva unga männen dyker upp istället för de förväntade ledsna småbarnen? När de mer och mer märker att de lyckade exemplen på integration som tv har lyckats hitta inte riktigt matchar verkligheten där man själv bor? När de upptäcker att Kim Källström absolut inte kommer att bosätta sig i Bergsjön eller Biskopsgården när han kommer tillbaka till Sverige utan tvärtom, på väldigt behörigt avstånd från ”världsmedborgarna” som han pratade om? Hur många tror att han kommer att bo granne med en flyktingförläggning? Hur många av kändisarna gör det? Av journalisterna? Av politikerna? Ni vet svaret…

Och vad händer när folk på allvar börjar upptäcka det politikerna inte berättar, att välfärden som vi känner den kommer att vara ett minne blott? Att samhällskontraktet är brutet ensidigt av dem utan att de berättat det? Det är ett faktum som redan har börjat göra sig påmint på många ställen runt om i landet och det kommer att öka väldigt fort.

Så bakslaget kommer, det kan man nog vara rätt säker på. Folk gillar inte att bli lurade hur mycket som helst…

Steg nummer 1 som måste ske OMEDELBART är ju att göra som Danmark gjorde, informera om att det inte längre är lika fördelaktigt att söka sig till Sverige så man kan börja strukturera upp strömmarna som kommer genom Europa. Gör Sverige inte det så kommer kaoset bara att fortsätta och bli ännu värre. Jag har svårt att se hur man ska kunna komma någonstans alls utan att börja med det. Och man skulle börjat med det för flera år sedan.

Lite länkar till andra:

Hösten när socialdarwinismen återkom – Den oreflekterade socialdarwinismen

Uppgifter: IS smugglar terrorister till Sverige

Folkvandring på väg till Sverige

Panikläge

Det ser mörkt ut

Jultomten, finns han?

Moment 22

När godheten bedrar förnuftet

Seriös vetenskaplighet om migration existerar

Jag avslutar med regeringens särskilda rådgivares syn på omvärlden

arnstad danmark 1943

Ett Danmark ockuperat av nazisterna 1943 anser han vara samma sak som Danmark 2015. Regeringens Löfvens särskilda rådgivare alltså, det går bra nu…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

57 kommentarer

 1. Jan

   /  09/09/2015

  Den sedvanliga killkritiken i Paradise Hotel levereras här av en nyanställd bimbo på Expressen:
  http://bloggar.expressen.se/paradiset/2015/09/08/kronika-killarnas-kvinnosyn-i-arets-paradise-hotel-ar-vidrig/

  De frågor hon inte ställer är: a) varför är det mest tjejer som glor på knull- och supa-såpan? b) borde inte de tjejer som söker till såpan inse vilken typ av killar som deltar i programmet? c) om tjejerna inte vill bli betraktade som sexobjekt – varför gör de allt för att framställa sig som sådana då?

  Svara
  • Pelle2

    /  09/09/2015

   Det är ju också fascinerande hur många radikalfeminister det är som pratar om att de tittar på Paradise hotel och uppenbarligen gillar det. Har vid ett antal tillfällen hört radikalfeministiska programledare på P3 berätta om det dom har sett med uppenbar förtjusning. Förstår inte hur det går ihop med tanke på all sexism och mans och kvinnoförnedring som det programmet innehåller.

   Svara
 2. MiT

   /  09/09/2015

  Svara
  • Pet

    /  09/09/2015

   Det absolut svagaste i min mening är ”Googla. Läs på. Läs dina egna tweets. Orkar inte förklara. Du är en sådan rasist/sexist så du förstår inte. Etc etc.” Vad är detta egentligen? Är det dagens goda gärning? Fan vad pinsamt. Det är ett intellekt som inte hänger med ens hybris.

   Svara
  • Loan sundman är en av sveriges äckligaste personer

   Svara
 3. MiT

   /  09/09/2015

  Svara
  • Erik den förste

    /  09/09/2015

   Det stör mig en hel del när man skryter över det, särskilt som det ofta har visat sig vara såväl ineffektivt som direkt kontraproduktivt och samtidigt är på väg att slopa skatteavdraget för gåvor.

   ”Prioritering av stöd med skattemedel till ideell verksamhet ska avgöras av demokratiskt valda organ och deras representanter”, är vad regeringen tycker.

   Jäkla nötter, är vad jag tycker.

   Svara
  • Kristian

    /  09/09/2015

   Hehe, ”ger”.

   Svara
 4. Jan

   /  09/09/2015

  Mellanösternkrisen är egentligen ett exempel på omvänd socialdarwinism: De svagaste grupperna vinner och förökar sig mest. De starka (Europa) förlorar och får försörja de svaga (Mena) som i sin tur förökar sig mest. Mellanöstern (utom Israel) slipper ta ansvar för sitt moras och exporterar sin befolkning till Västeuropas välfärdsländer. Syriens diaspora blir stor och livskraftig genom värdländernas försorg. Alltså omvänd socialdarwinism – den svage vinner….

  Svara
  • Ivar L

    /  09/09/2015

   Den som vinner är den starke.

   Ekonomiskt och militärt är Europa starkare men det finns en annan parameter i ekvationen; värderingarna. Vår religion, vårt dåligt samvete för kolonialtiden, ekonomiska och sexuella fördelar för de som ”uppoffrar” sig, postmodernism e.t.c.

   Summan blir att vi är svagare och konsekvenserna är ganska uppenbara.
   Hade vi haft samma värderingar hade vi varit starkare.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  09/09/2015

   Jag är mer rädd för vad ”svaga” västeuropa kan ställa till med om de känner sig kränkta/lurade/utnyttjade och samtidigt besitter modern teknik och preussisk effektivitet.

   Apropå backlash.

   Svara
  • JW

    /  09/09/2015

   Oh Allah make their children orphans
   Oh Allah make their wives life hard
   Oh Allah make their children orphans
   Oh Allah grant victory to Islam and Muslims everywhere
   Oh Allah help our weakened brothers in Palestine
   Allah Akbar
   There is no god but Allah
   The Zionists are the enemy of Allah
   There is no god but Allah
   The martyrs are beloved by Allah

   Svara
   • havre@flarnstad

     /  09/09/2015

    Seriöst är det vad dom obehagliga dårarna skränar ? Isåfall är det skrämmande och tyvärr bekräftar det dom värsta farhågor.

    Om inte varför drog du till med det öht.

    Svara
 5. Jag känner x, därför är det så! Det ska ingen nazist, fascist, hatare, brun, vit kränkt man, vit privilegierad, islamofob komma här och ifrågasätta (= ”hata mig”) med sitt pragmatiska resonemang.

  Känna måste kombineras med tänka. Annars får vi en regering och media som nuvarande. Det vill man aldrig ha. Pendelsvingen som helt förkastar vision till förmån för enbart verklighet vill man inte heller ha.

  Svara
 6. Jag ser dock inte varför det skulle vara mer synd om ledsna småbarn och kvinnor än om män eller varför de skulle ha viktigare flyktingstatus?

  Svara
  • Kristian

    /  09/09/2015

   Tror vi är överens om det, men media visar oproportionerligt mer av ”skyddsvärda” grupper.

   Besvikelse är som bekant skillnaden mellan förväntning (”ponny”) och verklighet (”yllestrumpor”.)

   Svara
 7. Du är som bäst när du är förbannad! Håller med i allt!
  I tillägg, de som gör analogier med tidigare migrationer är sällsynt okunniga. Exempelvis svensk migration till USA undan fattigdom och svält på 1800-talet. I Karl.Oskars och Kristinas fall togs ingenting från den befolkning som invandrat tidigare. Vad de tog, var det land som tillhörde URSPRUNGSBEFOLKNINGEN och immigranterna var inte populära bland dessa!
  Sedan anser jag liksom du att det är inte SD som är orsak till flyktingströmmarna eller döden på Medelhavet.
  Minst sagt märkligt med den ofattbara hjärtliga, toleranta och med allt överseende attityden till flyktingar oavsett var de kommer ifrån eller vad de varit med om. Men den balanseras upp av motsvarande hat mot SD-anhängarna, verkliga och inbillade.
  Som om det skulle hjälpa de som är i behov av det?

  Svara
 8. Ivar L

   /  09/09/2015

  Här kan man läsa lite om hur det kommer att se ut framöver:
  http://www.migrationsinfo.se/demografi/befolkningstillvaxt/

  ”Enligt SCB:s scenario kommer Sverige att uppleva ett födelseunderskott år 2033; all ökning därefter kommer därför bero på ett invandringsöverskott. Med dagens prognos kommer det att från och med 2010 fram till 2050 komma 3,15 miljoner invandrare till Sverige. Utan dessa skulle befolkningen minska från ungefär 9,42 miljoner 2010 till 7,58 miljoner 2050 om utvandring och födelseöverskott förblev desamma som under huvudscenariot. ”

  Observera att det inte är en invandringskritisk sajt detta hämtats från. Snarare nyliberal.

  Svara
 9. MiT

   /  09/09/2015

  ”Socialtjänsten får hjälp av specialstyrka”
  https://archive.is/jKNMY

  Svara
 10. MiT

   /  09/09/2015

  Svara
 11. Kristian

   /  09/09/2015

  Den här har väl alla sett redan via Twitter, gissar jag:
  http://unvis.it/www.stockholmdirekt.se/nyheter/hjalpinsatsen-for-flyktingar-pa-centralen-avbruten/aRKoih!hHYeeITeCXl1R4GX14mY9g/
  ”Under dagen har en del mat och förnödenheter ändå gått åt. Bland annat har EU-migranter och andra hemlösa samlats framför ”Refugees Welcome”-stationen. Något som alla frivilliga inte uppskattat.”

  Då fick vi det svart på vitt: vi skall inte hjälpa alla.

  Svara
 12. MiT

   /  09/09/2015

  Svara
 13. Kristian

   /  09/09/2015

  Löfvens berömda lista är ett plagiat. Ja, ja. Man kan tvista om ordet ”plagiat”.

  http://www.6mannen.se/kopiator-lofven/
  http://ledarsidorna.se/2015/09/den-stora-showen/
  ”Vad som inte framkommit tidigare i media är att den svenska linjen i realiteten baseras på ett brev från förbundskansler Angela Merkel och Francois Hollande, Frankrikes president, till bland annat ordföranden i EU-kommissionen Juncker och EU:s president Tusk.”

  (Förutsägelse, Twitter-svar från rörelsen: ”Han har aldrig påstått att han skrivit det själv”, ”Dålig stil av Westerholm, skulle han inte byta till SD?”, ”Det viktiga är väl att någonting görs – tänk på barnen!”)

  Svara
 14. Malena Ernmans hårblekningsmedel har trängt långt in i hennes hjärna…
  illa, mycket illa!

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  09/09/2015

   Hihihi… Intressant teori 🙂

   Min teori är att hon har fuskat med att stryka på Cuprinol på träskallen sin och att det nu har bilvit sprickor där fukt och mögel har fått fäste.

   Svara
 15. MiT

   /  09/09/2015

  Svara
 16. MiT

   /  09/09/2015

  Hahaha, den är skriven ungefär som ”hon är dum!” 😛
  ””Julia Caesars” böcker på östgötska bibliotek”
  https://archive.is/PBFrv#selection-2401.0-2401.45

  Svara
 17. Mähä

   /  09/09/2015

  Christian Swidén. En liten PK-nolla som försöker göra sig lustig för att skaffa sig PK-poäng och ryggdunkar på twitter. Hen har alldeles för mycket fritid verkar det som.

  Svara
 18. MiT

   /  09/09/2015

  I slutet jämför en professor Toll de som smugglar flyktingarna till Sverige med som hjälpte folk förbi Berlinmuren…
  ”Att hjälpa en flykting över sundet kan ge fängelse”
  https://archive.is/QoMMb

  Svara
  • Kristian

    /  09/10/2015

   Lagom gråtmild skylt har hon: ”we are not all bad.”

   Svara
 19. Ungern skickar militär till den ungersk-serbiska gränsen. Nya lagar från den femtonde september: inga asylsökande får komma in i Ungern, Serbien är ett säkert land. Vi får uppleva intressanta tider.

  Svara
 20. Sven

   /  09/09/2015

  Det som nu pågår är ju en sorts invasion. Syrien sänder inte ut en arme med soldater utan en arme med bidragstagare som mottagande land får försörja. Även om vi i Sverige lyckas ge Syrierna jobb så blir lika många svenskar oxh tidigare invandrare istället arbetslösa. För att likna med Maos uttalande ”Ett land har alltid sina arbetslösa, sina egna eller invandrare.”
  Hela frågan borde riskanalyseras och utredas ordentligt, inte bara att svenskarna måste stå på tå för att betala Syriens inbördeskrig.
  Tänk också på att Sverige är i nästan samma situation som Libanon. Dom påstås ha 1 miljon flyktingar på 4 miljoner människor. Vi har troligen ackumulerat sedan grekerna kom på 60-talet chilenare, somalier, jugoslaver, eretraianer, iranier, irakier, you name it ca 2 miljoner flyktingar på en ursprunglig befolkning på ca 7 miljoner 1970. Så vi är som Libanon egentligen.

  Svara
 21. Varenda artikel i dagens metro handlade om invandrare, o då skojar jag inte. Snabbaste läsningen jag haft hittils iaf…

  Svara
  • Karl

    /  09/09/2015

   Ja Metro är ju en modern version av de propaganda blad som släpptes från flyg under andra världskriget.
   Budskapet är det samma; ” ge upp ! ”, ” överlämna er till oss! ”.

   Jodå, direkt från propagandaministeriet.

   Svara
 22. Dagens tidningsversion av Metro är nära på en fullständig propagandaskrift, som får Norrskensflamman att verka blek i jämförelse …

  Naturligtvis hade man frågat ‘folk på gatan’. Är någon förvånad över att alla tillfrågade, av de som blev publicerade, svarade ungefär lika? (Tror för egen del att de frågade betydligt fler och att man fortsatte tills de hade tillräckligt med ‘rätt’ åsikt för att fylla 3/4 uppslag …)

  Svara
  • Jan

    /  09/09/2015

   Metro är väl en gratistidning för invandrare. Var det inte så tidningen marknadsfördes från början? Många invandrare, inte alla, vill väl ha hit sina landsmän så att de till slut känner att Sverige är deras. Att de blir regeln snarare än undantaget. Den största lojaliteten känner de mot sina ursprungsländer. Sverige är bara en tillflyktsort, bland andra, för dem. Ett välfärdshotell för orienter. Nöjda blir de inte förrän svenskarna blir en minoritet i Sverige. Då ”medelsvensson” heter Ali eller Muhammed i förnamn.

   Svara
   • Tydligen. En av ledarkolumnerna i dagens utgåva var t.o.m. skiven på arabiska. Dock fanns en översättning (?) längre bak i tidningen.

    Funderade här på jobbet om det inte var läge att börja använda Metro som reserv på toaletten, utifall pappret tar slut, men insåg – vem använder begagnat toapapper? Inte jag i alla fall. Avsikten brukar vara att man vill bli renare där bak, inte tvärt om …

    Svara
 23. Fy fan för NWO-Sverige

  Svara
 24. Karl

   /  09/09/2015

  Regeringens ” Samordnare mot våldsbejakande extremism” – Mona Sahlin – höll ett skjutjärnstal idag då hon välkomnade fler element som kan åstadkomma just våldsbejakande extremism i vårat land.
  Publiken jublade.
  Som vanligt utan att inse konsekvenserna av det sagda.
  Skulle föreslå en ändring i hennes titel:
  ”Samordnare för fler potentiella terrorister i vårat land.”

  Svara
 25. @MiT: ”Ännu en oerhört korkad jämförelse, den här gången från Erman.”

  Jag tycker inte att hennes jämförelse är jättekorkad, endast delvis. Det rådde ju inte något krig i Sverige när svenskarna flydde, inte heller fick de sitt uppehälle betalt av USA:s medborgare när de kom dit. Det som däremot är intressant med svenskarnas och andras invandring till Amerika, är ju att ursprungsbefolkningen på vissa håll utplånades helt och de resterande stängde de in i reservat. Det är kanske vad Ernman menar kommer hända i Sverige om invandringen fortsätter i den här skalan?

  https://en.wikipedia.org/wiki/Genocides_in_history#Americas

  Svara
  • MiT

    /  09/09/2015

   Jo, visst är det så hon menar 😛

   Svara
   • Ja, jag tror det också. Jag är rädd för att vi snart kommer att se Ernman i en sådan här film:

    🙂

    Svara
 26. Har som sagt aldrig sett sämre liknelser. Tecken på deras intelligens…

  Svara
 27. Karl

   /  09/10/2015

  Det Ernman inte vet eller medvetet struntar i är att de flesta svenskar som invandrade tiöl USA trodde starkt på idén kring Conformity – dvs anpassning till det nya landets spelregler.
  Glöm inte de tusentals svenskar som frivilligt deltog i det nordamerikanska inbördeskriget för att de ville visa sin trohet till det nya landet.
  De ville anpassa sig. Smälta in. Göra rätt för sig. Bli Amerikaner!

  Tror knappast att motsvarande förhållande råder vad gäller den muslimska invandringen till Sverige.

  Ernman – lär dig historia. Sedan kan du försöka uttrycka dig.

  Svara
 1. Så många frågor utan svar | Löjesguiden
 2. Rätt människovärde | WTF?
 3. Påminnelse inför valet: Del 9 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: