Skadeståndskrav

Idag i Sydsvenskan kan man läsa om en student som krävde 8000 kronor i skadestånd för att handledaren enligt studenten varit för dålig så uppsatsen underkändes.

underkänd student

Studenten tycker att det enbart är handledarens fel att hon misslyckades (jo, det står hon på något ställe i texten även om man försökt att tvätta bort det…)

Men enligt JK är inte handledning vid uppsats myndighetsutövning så inget skadestånd här inte.

Hade det varit en han som inte ville ta en kvinna i hand på grund av ”religion” så hade det säkert varit en annan sak gissar jag. Då hade bankomaten nog varit öppen för stora uttag som vanligt eftersom sådant jävla trams har belönats förr.

Men slutklämmen i artikeln är bäst ändå

Helt omöjligt är det dock inte för studenter att få skadestånd av staten. 2008 krävde en student 650 000 kronor i skadestånd efter att ha blivit underkänd på en obligatorisk praktikkurs.

Den gången sa JK delvis ja. Studenten fick 500 kronor i skadestånd.

Vilken härligt torr avslutning  😛

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

32 kommentarer

 1. Erik den förste

   /  09/11/2015

  För lite mer info om den student som fick rätt mot universitetet (Umeå), men som inte direkt fick lika mycket skadestånd som önskades: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbotten/jk-reducerar-skadestand

  Svara
 2. Curlad och ‘skyll på någon annan’ …

  Svara
 3. Hur kommer folk fram till skadeståndskravens storlek?

  Dr. Evil: Shit. Oh hell, let’s just do what we always do. Hijack some nuclear weapons and hold the world hostage. Yeah? Good! Gentlemen, it has come to my attention that a breakaway Russian Republic called Kreplachistan will be transferring a nuclear warhead to the United Nations in a few days. Here’s the plan. We get the warhead and we hold the world ransom for… ONE MILLION DOLLARS!
  Number Two: Don’t you think we should ask for *more* than a million dollars? A million dollars isn’t exactly a lot of money these days. Virtucon alone makes over 9 billion dollars a year!
  Dr. Evil: Really? That’s a lot of money.
  [pause]
  Dr. Evil: Okay then, we hold the world ransom for…
  Dr. Evil: One… Hundred… BILLION DOLLARS!

  Svara
 4. Inget som har med detta att göra men ngt intressant har hänt.
  http://www.borgerligframtid.se/
  Kanske ngt att titta närmare på?!?

  Svara
  • Får det där partiet luft under vingarna så har pansargeneralen ytterligare ett parti att hata.

   Annars så var det ett rätt så klassiskt borgerligt parti. Jag får önska dom lycka till.

   Svara
   • Kommer smetas SD på detta parti då ordförande en gång gjort en valfilm för partiet. Trist när det mest handlar om vem istället för vad.

    Svara
    • havre@flarnstad

      /  09/12/2015

     Dom vanliga smetarna har redan kladdat på dom och dragit till med dom standardfraserna du vet rasister,bruna,antisemiter osv

     Det kämpas verkligen stenhårt att beröva alla betydelse och mening från ordet rasist undrar vad man ska kalla dom ifall det blir en ny våg av skinnskallar som på 90-talet
     super-rasister, überfacister. Förslag på nya termer nu när fånarna har mjölkat bort all mening med dom gammla?

     Svara
 5. Karl

   /  09/11/2015

  Det säkraste sättet att bli rik i detta land är att vara antingen kvinna eller utlänning och dra ihop någon beskyllning emot en man i något myndighets- eller institutionsrelaterat ärende där den klagande skall anse sig förfördelad pga kön eller enticitet etc etc etc.
  Sedan är det bara att casha in.
  Vänsterpartiets och FIs bank skriver ut checken – med våra pengar.
  High five.

  Svara
  • Karl

    /  09/11/2015

   Ja dessa feminister ja.

   Anledningen till att feministerna fullkomligt älskar utländska män är att de hatar svenska män.
   De män som är mest olika svenska män är muslimska män. Just därför älskar feministerna all invandring av muslimer.

   Men – det feministerna inte tänkt på är att muslimska män skulle kunna ha vissa synpunkter på den feministiska ordningen.
   Det är nämnligen så att de muslimska männen har en lite annan syn på det här med kvinnor och män. Men som sagt, om detta vet
   feministerna ingenting.
   Feministerna har bestämmt sig för att riddarna från österlandet en dag skall komma och rädda dem alla och därtill straffa alla hemska svenska män som ju inte förstår det där med kvinna och man.
   Feministerna har nämnligen allihopa läst samma sagoböcker. Eller inga böcker alls.
   I varje fall har feministerna pratat ihop sig och kommit på att någonstans i stora sagoboken berättades det om att det var kvinnor som betytt mest i historien och styrt utvecklingen. Sedan har männen hittat på en massa lögner om allt möjligt, för män ljuger nämnligen. Åtminstone svenska män.
   Och så var sagan slut.
   Ja det här går väl att gå till val på.

   Svara
   • Karl

     /  09/12/2015

    Tydligen var det någon som misstyckte och gjorde tummen ner.
    Kanske någon som inte bott i Sverige de senaste åren och därför missat det faktum att Sverige styrs utav just feminister.
    Det är något av en gåta hur dessa feminister lyckats få sådant inflytande på hela samhället. Emellertid är svaret på denna fråga väl känt inom den av samhället som kallas Oppositionen ( dvs de som inte tycker som de sju feministiska partierna tycker).
    Så här kommer en kort presentation av hur det är möjligt att dessa feminister kom att styra det en gång stolta landet Sverige.

    Feminister är alltid arga och sura.
    Deras paradgren är att skälla på män.
    Eftersom alla feminister har starka politiska åsikter och eftersom feministerna finns inom alla sjuklöverns partier så finns det således en massa arga och sura feminister inom alla politiska partier – dock förutom inom Oppositionen.
    Dessa arga och väldigt sura kvinnor ser alltid till att höras mest och att klaga på de mest märkliga saker hela tiden.
    Eftersom precis alla män inom sjuklöverns partier som regel alltid utgörs av svaga män som blir mycket rädda för arga och sura kvinnor så inträffar hela tiden det mycket skadliga att de arga och sura kvinnorna tvingar de svaga männen att hålla med om de feministiska klagomålen.
    Eftersom de svaga männen som inte vågar ta konflikten hela tiden viker sig för feministernas anspråk blir resultatet
    att männen avtvingas en bekännelse att de också är sådana här feminister.
    På så sätt inträffar det otroliga att alla på så sätt blir feminister (men som sagt, detta har inte inträffat inom Oppositionen).
    Eftersom feminismen på detta märkliga
    sätt har fått fäste inom svensk politik
    så finns det inte mycket annat att hoppas på än att Oppositionen skall få makten en dag så att feminismens inflytande kan förminskas, helst ner till den nivån att feminismen inte existerar alls.
    Det är alltså detta som hänt under de år
    du varit bortrest.

    Svara
    • havre@flarnstad

      /  09/12/2015

     Du har rätt i flera saker men att extremfeministerna själva skulle ha några extraordinära kärleksintressen av just muslimska män låter inte så troligt. Har då inte märkt att dom själva lever som dom lär och några särkbärande religiösa partners brukar inte Fisarna jag ser på söder springa runt med.

     Personligen tror jag att dom mycket väl vet om att religiösa muslimer inte alls är några älskvärda räddare men det skiter dom i sålänge det inte stör dom i deras egna vita områden dom skiter fullständigt i kvinnorna i förorten där muslimerna och all skit relaterat till för invandringen är dominerande. Alla muslimer är ju inte heller praktiserande troende har ett fåtal på jobbet som varken är vänligt inställda till massinvandring , IS eller ens besöker mosker oftare än jag går i kyrkan dvs nån gång om året.

     Svara
     • Karl

       /  09/12/2015

      Ja jag kan hålla med dig i det du skriver. Du har flera poänger.
      Vad jag främst far efter är egentligen den märkliga inkonsekvensen feminismen manifesterar där man är kroniskt och ytterst euforisk över invandrare medan man tvångsmässigt utmålar endast svenska män som djävulens bländverk.

 6. Dreadlock

   /  09/11/2015

  Handledarfunktionen inom en högskoledisciplin har ganska tydliga regler för vem som får utöva den. Huvudhandledaren måste, enligt reglerna både utbilda och delegera uppgifter till handledare som rent praktiskt skall lotsa eleven (Doktoranden) . Huvudhandledaren skall alltid vara minst Docent i den akademisk hierarkiska ordningen.

  Det är lite oklart vem docenten utser som sina mellanhänder. Så därför kommer här en punkttabell (Sorry) Med det sagt, så döm inte ut på förhand. Det finns slappa Institut inom högskalan som frångår regelverket.

  se till att doktoranden tillägnar sig de kunskaper som anges i studieplanen
  se till att adekvata resurser för projektets bearbetande ställs till doktorandens förfogande vid institutionen
  underlätta för doktoranden att delta i relevanta forskarutbildningskurser, symposier och konferenser enligt den individuella studieplanen
  stödja och uppmuntra och vara tillgänglig för diskussioner med doktoranden i den utsträckning som angivits i studieplanen. För att vidga doktorandens kontaktyta på institutionen är det ofta lämpligt att doktoranden i början av sitt arbete och därefter med jämna intervaller presenterar sitt projekt i seminarieform
  se till att avhandlingsarbetet framskrider i rimlig takt så att arbetet blir slutfört inom stipulerad tid. Detta sker bäst genom en kontinuerlig och nära kontakt i forskningsarbetet
  ansvara för och ta initiativ till att årlig uppföljning och halvtidskontroll utförs och dokumenteras
  avgöra när avhandlingsarbetet nått den omfattning att det är klart för disputation. Det är i första hand på handledaren ansvaret ligger att bedöma när avhandlingen uppfyller de krav som kan ställas på en akademisk avhandling med avseende på såväl kvalitet som omfattning. (Fakultetsnämnden anser att avhandlingens alla delarbeten skall fylla de vetenskapliga och formella kriterier som gäller för publicering i erkända internationella vetenskapliga tidskrifter)
  tillsammans med prefekten föreslå fakultetsopponent och ledamöter i betygsnämnd samt informera doktoranden om reglerna kring disputation

  Tills dess allt är utredd och prövat. Så finns det ett mervärde i att faktiskt kunna stämma sin egen fakultet för slappt bemötande och – handledning.

  Svara
  • Dreadlock

    /  09/11/2015

   Glömde : Ett mervärde för eleven,och en uppsträckning för både Docent och Dekanus på aktuell universitet.

   Svara
 7. MiT

   /  09/11/2015

  Svara
  • Dreadlock

    /  09/11/2015

   Virtanen behöver en lång varm kram, av någon som han fortfarande kan fråga chans på 🙂

   …eller jag vet inte ? Läggas in för avgiftning ?

   Svara
  • Grodan Boll

    /  09/12/2015

   Menar Virtanen att heta brudar inte kan vara trollrasister?
   Låter som sexism baserad på fördomar om vad kvinnor kan och inte kan vara.

   Svara
 8. Svenne

   /  09/11/2015

  OT: Men, det var ju lönsamt? Förstår inte alls…

  ”Sverige kommer nu att fundera på om behov finns för billiga lån från Europeiska investeringsbanken för att finansiera flyktingmottagning. Det sade finansminister Magdalena Andersson vid en pressträff efter ekofinmötet på fredagen.”

  Svara
  • T

    /  09/12/2015

   Ha-ha. Det ska tydligen gå åt helvete riktigt ordentligt. Som tulpanlökar på 1630-talet.

   Svara
  • Rick

    /  09/12/2015

   Vi kan ju ta SMS-lån om inget annat funkar.

   Svara
 9. MiT

   /  09/12/2015

  Svara
  • Dreadlock

    /  09/12/2015

   I ett jämställt samhälle så är våra humanistiska skattebetalda fakultet perfekt jämställda, så studenterna kan lämna sina kurser med en fördjupat förståelse om marxistisk kulturrelativsm , nysociologisk kroppsuppfatting och feministisk nydanande härskartekniker.

   … Låter för mig som en helt ny teknik för norpa stafettpinnen från ”borgarsvinen” för att byta ut ledning ,personal och logistik, för att ersätta samma sak med att klistra på röda etiketter på samma sak.

   Låt er inte luras.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  09/12/2015

   Vill minnas att jag länkat i tidigare inlägg här varför jag ogillar karln.

   Svara
 10. MiT

   /  09/12/2015

  Svara
  • Dreadlock

    /  09/12/2015

   Nisse filosofen behöver omgående få akututbildning i Sveriges enormt tillåtande invandringspolitik. Men eftersom han inte vet Sveriges utlänningslag (Den minst restriktiva i hela västvärlden) Så behöver han återvända till skolbänken. Allt han vill, finns redan. Sverige är världsbäst.

   Svara
  • Svenne

    /  09/12/2015

   ”extremt restriktiva migrationspolitik” Wtf?
   Javisstja, Nils Karlsson är ju MP-kommunalråd…

   Svara
 11. Svenne

   /  09/12/2015

  OT: Erixon kommenterar mediacirkusen:

  Svara
  • havre@flarnstad

    /  09/12/2015

   Håller med detta är den absolut bästa text jag läst som kortfattat förklarar hur samhället förvandlas till nånslags bizzaro-land på rekordtid. sprid och dela gott folk #jagdelar 😀

   Svara
  • Karl

    /  09/12/2015

   Instämmer!
   Mycket bra!
   Jo den texten kan gärna få stor spridning!

   Svara
 12. Don

   /  09/12/2015

  Det är ingen mänsklig rättighet att få sin uppsats godkänd. Gör om, gör rätt. De söndercurlade barnen har nu blivit studenter. De har vuxit upp utan att växa upp.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: