Dödsnazistrasistfascist

Det går fort i det här landet, det som var ett tydligt tecken på att man var en riktigt ond avfälling för bara några månader sedan är idag något väldigt bra och vettigt. Då var hjälp på plats, som alla med några hjärnceller förstår är säkra närområden, helvetets avgrund. Idag är det något bra. Eller bra och bra, det beror på vem som säger det och förordar det. Det blir i alla fall fler och fler som tycker att det är kanske inte en dum idé.

Ett exempel på detta gäller tiggarna som finns här, det är ju ganska närbesläktat med flyktingfrågan så tillvida att det är en viss sorts människor som gapat mycket om dem här. Samma sorts människor har nu glömt bort tiggarna totalt och gått över till att gapa om flyktingarna istället. Fuck tiggarna, nya utsatta att skräna om. Ni vet ungefär vilka ”aktivister” jag menar på twitter, facebook och så vidare.

Men hur bär man sig åt för att rättfärdiga något som var rena dödsdansen med djävulen för bara några månader sedan? Jo då gör man som Erik Helmersson

Begreppet ”hjälpa på plats” har solkats av att SD använder det som universallösning på all världens flyktingproblem. Men missbruket betyder inte att det alltid är fel att göra just det.

Och vips så har man löst problemet. Nu vet jag inte vad just Helmersson tyckt om detta tidigare utan det intressanta är hur man nu måste slingra sig av kroken.

**********

Sen är det flyktingarna och vilka som kommer hit, media översvämmas av bilder på ledsna barn.

mullatyper

Artikeln handlar om en stad i Serbien. Det är inga ”skäggiga mullatyper direkt” utan enormt mycket barnfamiljer. Det där att de inte är några mullatyper ”direkt”, betyder det att många av dem ligger i riskzonen att bli det eller är det talspråk som betyder att de är långtifrån att bli det? Och han har aldrig sett så många kvinnor och barn, det kan betyda att han tidigare knappt sett några och att det nu finns ett antal. Hur många kommer att nästan magiskt förvandlas till just skäggiga mullatyper så fort de fått uppehållstillstånd i Sverige?

mest män

Men det är ändå rätt intressant att 75% av de som söker asyl i Sverige är män om det finns så många barnfamiljer som flyr. Av alla totalt så är det 50/50 men ändå är det 75% män här? Man ser massor av barnfamiljer och kvinnor och barn runt gränserna till Europa men man ser dem inte här? Hur kommer detta sig? Här passar Ricks inlägg på Genusdebatten bra.

mest män1

Det här är det ingen som pratar om i Sverige! Hänger ihop med Ricks inlägg också.

**********

Och sen har vi de extremt naiva också som driver på och skapar känslostormar. Och om man slår upp ordet naiv i ordlistan så kommer det framöver illustreras av en bild på Bryndis Björgvinsdóttir. Dock ska hon ha cred för att hon faktiskt också gjort en liten personlig uppoffring så det är inte bara tomt prat hon kommer med till skillnad från svenska kändisar som mest vill posera! Men artikeln är en uppvisning i sällan skådad naivitet.

Jag är en ensamstående mamma till en sexåring… vi kan ta hand om ett barn som behöver hjälp. Jag är lärare och kan lära barnet isländska och hur det isländska samhället fungerar. Vi har kläder, en extra säng, leksaker och allt ett barn behöver. Jag skulle naturligtvis betala för flygbiljetten, skriver bland annat en Hekla Stefansdottir.

Undrar vad Hekla säger när 6-åringen visar sig vara en vuxen skäggprydd man som inte har det minsta lilla intresse av isländska, hur samhället fungerar, leksaker och allt vad ett barn behöver? Tror hon att dagens krigsbarn som kommer är som de finska krigsbarnen som kom till Sverige med en lapp om halsen så blir hon nog lite snopen…

Nu har Island en sällsynt restriktiv invandringspolitik och Bryndis facebook-upprop såg ut så här

I hennes upprop, som är skrivet som ett brev till socialministern Eygló Harðardóttir döpt ”Kära Eygló – Syrien kallar”, skriver Bryndis om flyktingarna som behöver hjälp: ”De är vår blivande make eller hustru, bästa vänner, själsfrände, en trummis till våra barns rockband, nästa arbetskollega, Miss Island 2022, snickaren som äntligen gör klart renoveringen av badrummet, kocken i fiket, en brandman och programledare. I framtiden kommer vi aldrig kunna säga till de här människorna: ‘Ditt liv är mindre värt än mitt’”

Här exploderar naiviteten i ett rosa moln.

För är det en sak som många av de här personerna har med sig och inte släpper i första taget så är det en dysfunktionell kultur. De kastar inte den i Atlanten bara för de är på väg till Island utan den kommer kanske till och med att förstärkas, kvinnorna kommer kanske att vaktas ännu mer noga, hedern kanske blir ännu viktigare, klanerna kanske blir ännu viktigare och så vidare. Den kastas inte i Öresund på vägen till Sverige heller, vi såg på Aktuellt hur det är i Rinkeby och då hade ändå SVT kört inslaget genom PK-filtret några gånger.

**********

Här i Sverige funderar man på att ta lån för att finansiera flyktingmottagningen

vinst

Kan inte Sverige bara göra som Sandviken som självaste Erik Ullenhag påstod tjänade flera hundra miljoner?

För inte visste jag att vinst kostar så mycket att man behöver låna?

Nåja, allt i inlägget kokar ju ner till ett ord/begrepp egentligen och det är ”ärlighet”. Man kommer ganska långt med just det begreppet. Det är inte ärligt att det som var rena döden, sånt som bara rena rasister/fascister kunde föreslå, för några månader sedan nu är jättebra och önskvärt. Det är inte ärligt att hela tiden visa upp ledsna barn när de som kommer är vuxna män. Det är inte ärligt att försöka lura i folk att krigsbarn idag är samma sak som de som kom från Finland med en lapp om halsen. Det är inte ärligt att under så många år påstå att det är en vinst när man sen funderar på att låna för att finansiera. Och så vidare.

Det är tvärtom väldigt oärligt, falskt och ett rent ruttet beteende. Sånt raserar tilliten och när den är raserad tar det LÅNG tid att bygga upp den igen…

**********

Jag har ju raljerat en del om poserande kändisar, till exempel Henrik Schyffert har ju förekommit en del. Såg reklam på tv för Arga Snickaren där han ska fixa till Schyfferts jaktstuga (flimrade förbi men tror att det handlade om hans jaktstuga). Jag antar att Schyffert är så vänlig att han fixade till den för att kunna ge några flyktingar tak över huvudet…? Någon som vet?

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

57 kommentarer

  • robert

    /  09/12/2015

   Bra text som handlar om ett citat från en polis: “Man kan inte stirra sig blind på en lag”
   Alltså en svensk polis som säger så…

   Svara
   • Lövet

     /  09/12/2015

    Utan att veta sammanhanget så tycker jag att det låter relativt sunt.

    Svara
    • Grodan Boll

      /  09/13/2015

     Vilket inte gör saken bättre =/

     Svara
    • Hamon

      /  09/13/2015

     Exakt på vilket sätt är det sunt att en polisman säger att han strutar i lagen? För det är faktiskt det som han egentligen säger.

     Svara
     • Kanske avis på trafikpoliserna som inte ens behöver följa trafikreglerna, när de är ute i privata ärenden med tjänstebilen …

  • Karl

    /  09/12/2015

   Ja det är ganska bisarrt att det måste vara en skribent som påpekar sådana självklarheter.
   Man skulle kunna tänka sig att myndigheterna själva inser att de direkt finansierar terrorism genom sitt uppenbart felaktiga stöd till världens ondska.
   Men icke.
   Sådana allvarliga missförhållanden måste tydligen påpekas av helt civila skribenter!

   Var är myndigheterna!??
   Är det överhuvud taget någon inom statsmakten som har koll på vad som händer!?

   Svara
 1. MiT

   /  09/12/2015

  Svara
  • Där var två barnfamiljer vid Refugees Welcome på Malmö C när jag var där, men dom tog Migrationsverket hand om. Volontärerna får ta dem som kommer på natten, utanför MVs arbetstider. Volontärerna på plats tog mitt telefonnummer, men ingen har ringt ännu. Det är nog lite långt att köra ända hit, de vill ha bostäder närmare Malmö.

   Svara
   • Pet

     /  09/13/2015

    Det borde väl vara bra att ta emot ditt erbjudande, Bashflak?
    Att dessutom komma en bit från Malmö är väl inte så dumt?

    Svara
    • Varken Migrationsverket och volontärerna tycks kunna hantera små privatbostäder långt borta. Fastighetsägare med mindre än 50 sängplatser göre sig icke besvär. Jag tror matförsörjningen är största hindret, de kör inte gärna iväg tiotals mil med mat från storköken. Och system för matpeng till egen matlagning tror jag inte finns.

     Svara
     • Pet

       /  09/13/2015

      Det är ju logiskt, men trist.
      Kudos att du kollade. Kanske kommer ett system utvecklas med voluntärer för både matpengar och uppföljning på olika orter. Lycka till!

 2. Europeiska Investeringsbanken kanske har SMS-lån. Såna brukar korkade människor med strulig ekonomi gilla.

  Svara
  • Rick

    /  09/12/2015

   Nu får de äta upp att de stramat åt villkoren för SMS-lån för dem som inte riktigt har koll.

   Svara
 3. jaha

   /  09/12/2015

  Studie: Manliga soldater snabbare

  http://www.svt.se/nyheter/utrikes/studie-manliga-soldater-snabbare

  ”Soldatgrupper med bara män är betydligt effektivare i markstrider än grupper där kvinnor ingår.

  Helmanliga enheter rör sig snabbare och uppnår bättre precision med tunga vapen. Kvinnorna ådrar sig också oftare skador.

  Den slutsatsen dras i en studie som USA:s marinkår låtit göra. Analysen kommer inom kort att överlämnas till försvarsminister Ash Carter.

  Ray Mabus, minister med ansvar för flottan och marinkåren, menar dock att studien är behäftad med flera fel, bland annat den förhandsinställning som flera av de frivilliga deltagarna hade.

  – När det hela drogs i gång ansåg en rätt stor grupp av männen att kvinnorna inte skulle klara av det. Då är utfallet nästan givet, säger han till radiokanalen NPR.”

  Frågor på det?

  Kvinnors sämre prestationsförmåga beror på männens inställning till kvinnors prestationsförmåga.

  Gudrun förbjude men tänk om det vore precis tvärtom, att männens inställning till kvinnors prestationsförmåga hade något att göra med kvinnors prestationsförmåga.

  Tänk om det vore så att marinkårssoldater som tränas för att hantera svåra situationer i strid skulle bli än mer motiverade av att höra att de inte skulle klara av en uppgift.

  Vi som bor i feminismens Mecka vet. När kvinnor presterar sämre så beror det på männens inställning till kvinnors prestationsförmåga.

  Kors i taket Svedland bevare min själ.

  Svara
  • Anders Senior

    /  09/12/2015

   Spelar ingen roll, det är ändå männens fel!
   Kvinnornas mindre muskelmassa, som man kan anta är den logiska förklaringen på problemet beror ju på att vi patriarkala män stulit maten från kvinnorna genom århundradens evolution. Det vet jag för det sade de på TV, vetenskapens värld, sådeså!

   Frågor på det?

   Skicka dem till neutrala och oberoende SVT i så fall.

   Svara
   • jaha

     /  09/12/2015

    Patriarkatets vägar äro outgrundliga.

    Svara
   • Frågan kvarstår, om det fanns en tid när kvinnornas muskelmassa var i paritet med männens, varför spöade de inte bara skiten ur de män som stal och tog tillbaka maten?

    Svara
    • Anders Senior

      /  09/13/2015

     Därför att kvinnor alltid är goda och aldrig gör fel, och allt är männens fel; för att patriarketet!

     Frågor på det?

     Googla patriarketet i så fall, jag orkar inte förklara hela tiden!

     Svara
     • Anders Senior

       /  09/13/2015

      ….patriarkatet skall det givetvis vara, hur fan kunde det bli fel två ggr?

  • Hamon

    /  09/13/2015

   Varför bemödar man sig ens med att göra en sådan här studie, när man vet att all form av resultat som bevisar det vi som vi redan visste, ändå kommer att offras på jämställdhetens och feminismens altare. Verkligheten är inte relevant när samhället styrs av ideologiska doktriner istället för logik och sunt förnuft.

   Svara
 4. Angående att 75% av asylsökanden som kommer nu är män,och att de traditionellt har försörjningsansvar gör att förvärvsfrekvensen bland kvinnor i landet kommer att störtdyka den dag dessa kvinnor kommer hit med sina många barn.Om man sedan som en del vill skapar en låglönemarknad för män utan utbildning,vojne vojne adjöss med det mesta av offentligt finansierad vård skola och omsorg!

  Svara
 5. Svenne

   /  09/12/2015

  OT: Folkpartiets Birgitta Ohlsson – #vindflöjel

  Svara
 6. Svenne

   /  09/12/2015

  Från SvD:

  Svara
 7. MiT

   /  09/12/2015

  Svara
 8. MiT

   /  09/12/2015

  Svara
 9. MiT

   /  09/12/2015

  Svara
 10. MiT

   /  09/12/2015

  Jodå, det går bra för Sverige nu…

  Svara
  • Erik den förste

    /  09/13/2015

   Det skulle jag också ha gjort om jag vore lärare!
   Det är oerhört viktigt att eleverna lär sig att tänka källkritiskt!

   Problemet är sannolikt att Cilla inte använder det till källkritiska övningar. Därtill blir jag aningen irriterad över att hon är förstelärare. Borde man inte ha lite bättre källkoll om man ska ses som ett lärarföredöme?

   ”Att göra min undervisning så tydlig som möjligt är mitt mål, alla ska kunna lyckas!”

   Och helt plötsligt förstår jag precis varför hon tycker så mycket om Ernmans texter. Det är svårt att finna särskilt mycket enklare och tydligare texter.

   Svara
  • Karl

    /  09/13/2015

   Se där ja.
   Lite klassisk politisk indoktrinering av barn.
   Ja det skall börjas tidigt.
   Så sade man i Kina och Ryssland på 50-talet också.

   Svara
   • Anders Senior

     /  09/13/2015

    Det har man gjort länge i Sverige också.
    Bara inte riktigt lika uppenbart som idag, helgat vare internet och slutet på informationsmonopolet!

    Svara
    • Rikard

      /  09/13/2015

     Hej.
     Som lärare i Sverige idag skall du undervisa i enlighet med värdegrunden så som den beskrivs av Skolverket. Du skall alltså inte vara opartisk och saklig, eller eftersträva objektivitet. Du skall inte bibringa kunskap befriad från normativa påståenden, utan lära ut vad som är goda och rätta åsikter, och vad som är onda och felaktiga dito. Hård-draget förvisso, men så ser det ut när man skär in till benet.

     Att som jag framhålla att jag aldrig framför mina privata åsikter till elever på arbetstid, och inte heller entydigt väljer sida (åter, på arbetstid) har av en del kollegor ansetts suspekt. I våra fackförbund diskuteras det ”i korridoren” s.a.s om man skall lobba för ett system med ‘frivillig’ redovisning av partisympatier.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
     • Hedersamt! Indoktrinering är aldrig bra oavsett innehåll.

      Hade själv två lärare under högstadiet vid slutet av 1980-talet, som båda var mycket politiskt aktiva. Båda på varsin kant. Den ene var en ‘råmoderat’ med konservativ hållning och vissa nyliberala tankebanor. Den andra var kommunist. Båda förmedlade var för sig var de befann sig politiskt och betonade att deras personliga åsikter inte hade något med skolans verksamhet att göra. Eventuella diskussioner inom skolans väggar skulle ske vid rätt tillfälle och med rätt person, dvs med vår lärare i samhällskunskap. De två lärarna hade redan innan tillfällena vunnit vår respekt, då de var bland de bättre av alla våra lärare att lära ut på enkelt och pedagogiskt sätt (matematik och biologi resp.). Den blev inte mindre efteråt.

 11. Alex Nyström

   /  09/12/2015

  ”Nåja, allt i inlägget kokar ju ner till ett ord/begrepp egentligen och det är ”ärlighet”. Man kommer ganska långt med just det begreppet. Det är inte ärligt att det som var rena döden, sånt som bara rena rasister/fascister kunde föreslå, för några månader sedan nu är jättebra och önskvärt. Det är inte ärligt att hela tiden visa upp ledsna barn när de som kommer är vuxna män. Det är inte ärligt att försöka lura i folk att krigsbarn idag är samma sak som de som kom från Finland med en lapp om halsen. Det är inte ärligt att under så många år påstå att det är en vinst när man sen funderar på att låna för att finansiera. Och så vidare.”

  Med risk för att göra dig mallig, MiT, det här är bland det bästa du skrivit. Det borde skrivas ut med guldbokstäver på äggskalsvitt papper och skickas till samtliga ministrar i regeringen. Samt chefer på SR/SVT.

  Att något som egentligen är så enkelt och självklart idag är fullständigt otänkbart för så många. Hur har vi kommit hit? Omvärldens alla psykologer och framtida beteendevetare kommer att kunna inrätta hela institutioner för att forska i den kollektiva svenska galenskapen 2006-2015 när detta når sitt slut (om det nu gör det …).

  Svara
 12. Det sega tjatet om ”hjälp på plats” handlar om att du inte vill ha invandrare i Sverige, punkt. Vare sig EU-migranter eller flyktingar, med eller utan skägg. Så varför hymla med det och kleta ”hycklare” på de politiker och journalister, som inte lever som de lär?

  Varför utgår du från detta:
  ”Hur många kommer att nästan magiskt förvandlas till just skäggiga mullatyper så fort de fått uppehållstillstånd i Sverige?”?
  Ja, hur många? Berätta! Finns några som helst belägg för det? Nähä, jaså inte. Var det bara främlingsfientliga fördomar? Så förvånad jag inte blir.

  När du frågar dig: ”Man ser massor av barnfamiljer och kvinnor och barn runt gränserna till Europa men man ser dem inte här? Hur kommer detta sig?” så är det inte utan att en undrsr om du alls läste Migrationsverkets förklaring längre upp.

  ”Och sen har vi de extremt naiva också som driver på och skapar känslostormar.”
  Det sista gäller händelsevis inte för den här bloggen?
  Vars raljerande inlägg efter inlägg slår in redan öppna dörrar för de redan troende.
  Där fördomsfull tes efter tes bekräftas av en aldrig sinande uppsjö egna kommentarer och länkar och där aldrig något, som motsäger teserna, lämnas utrymme.

  Och det finns ju absolut inga ensamkommande minderåriga?
  ”Undrar vad Hekla säger när 6-åringen visar sig vara en vuxen skäggprydd man som inte har det minsta lilla intresse av isländska, hur samhället fungerar, leksaker och allt vad ett barn behöver? Tror hon att dagens krigsbarn som kommer är som de finska krigsbarnen som kom till Sverige med en lapp om halsen så blir hon nog lite snopen…”

  Nej bättre då att romantisera om och drömma sig tillbaka till tiden för de finska, skötsamma, funktionella, lättintegrerade krigsbarnen? Javisst bör man ställa krig mot krig och var Andra världskriget så pjåkigt egentligen?

  Och här är några fler fördomar, som uttrycker obekräftade påståenden:
  ”För är det en sak som många av de här personerna har med sig och inte släpper i första taget så är det en dysfunktionell kultur.”.
  ”den kommer kanske till och med att förstärkas, kvinnorna kommer kanske att vaktas ännu mer noga, hedern kanske blir ännu viktigare, klanerna kanske blir ännu viktigare och så vidare.”
  God/Funktionell kultur mot dålig/dysfunktionell kultur, alltså. Så enkelt och svartvitt. Vadå krigsretorik?

  Varför rycker en antifeminist, som vanligtvis slår ifrån sig påståenden om ”mäns våld mot kvinnor”, eftersom det anses vara ”radikalfeminism”, i dessa sammanhang omedelbart ut som en sorts ”mangina-riddare” på sin vita springare, till försvar för i i huvudsak invandrarkvinnor, så att de inte ”vaktas”? Inte särskilt trovärdigt! Nej, kvinnor används här bara som slagträ i en illa dold hatretorik mot islam.

  Så var vi där igen: ”Det är inte ärligt att hela tiden visa upp ledsna barn när de som kommer är vuxna män. Det är inte ärligt att försöka lura i folk att krigsbarn idag är samma sak som de som kom från Finland med en lapp om halsen.”.
  Vem är det som luras om det?
  Vem är det som luras rent allmänt?
  Det är inte ärligt att ge sken av att vilja hjälpa flyktingar ”på plats”, samtidigt som man har en betydligt bättre uppfattning om finska krigsbarn, från ”rätt” land, än om dagens flyktingar, från ”fel” länder.

  Skärpning!

  Svara
  • MiT

    /  09/13/2015

   ”Ja, hur många? Berätta! Finns några som helst belägg för det? Nähä, jaså inte. Var det bara främlingsfientliga fördomar? Så förvånad jag inte blir.”
   Har du missat att de redan står på kö i Tyskland för att värva? Gävle? Eskilstuna? Göteborg? Rinkeby? Osv…

   ”När du frågar dig: ”Man ser massor av barnfamiljer och kvinnor och barn runt gränserna till Europa men man ser dem inte här? Hur kommer detta sig?” så är det inte utan att en undrsr om du alls läste Migrationsverkets förklaring längre upp.”
   Jo, jag gjorde just det…

   ”Det sista gäller händelsevis inte för den här bloggen?
   Vars raljerande inlägg efter inlägg slår in redan öppna dörrar för de redan troende.
   Där fördomsfull tes efter tes bekräftas av en aldrig sinande uppsjö egna kommentarer och länkar och där aldrig något, som motsäger teserna, lämnas utrymme.”
   Du får gärna lämna länkar som motsäger, jag har aldrig förbjudit någon att göra det som skippa det skitsnacket! Så lämna gärna länkar och då helst svenska som motsäger mig eftersom jag pratar om Sverige…

   ”Och det finns ju absolut inga ensamkommande minderåriga?
   ”Undrar vad Hekla säger när 6-åringen visar sig vara en vuxen skäggprydd man som inte har det minsta lilla intresse av isländska, hur samhället fungerar, leksaker och allt vad ett barn behöver? Tror hon att dagens krigsbarn som kommer är som de finska krigsbarnen som kom till Sverige med en lapp om halsen så blir hon nog lite snopen…”

   Nej bättre då att romantisera om och drömma sig tillbaka till tiden för de finska, skötsamma, funktionella, lättintegrerade krigsbarnen? Javisst bör man ställa krig mot krig och var Andra världskriget så pjåkigt egentligen?”
   Jodå, det finns säkert minderåriga. Jag noterar att du använder termen ”minderåriga” och inte barn. För barn var de som kom från Finland. Jo nog var de hyfsat lättintegrerade eftersom de inte hade med sig någon dålig kultur att upprätthålla, så jävla mycket skiljer inte mellan Sverige och Finland. Och det där med att WW2 inte skulle vara så pjåkigt får stå för dig. Historielösheten är din, inte min.

   ”Och här är några fler fördomar, som uttrycker obekräftade påståenden:
   ”För är det en sak som många av de här personerna har med sig och inte släpper i första taget så är det en dysfunktionell kultur.”.
   ”den kommer kanske till och med att förstärkas, kvinnorna kommer kanske att vaktas ännu mer noga, hedern kanske blir ännu viktigare, klanerna kanske blir ännu viktigare och så vidare.”
   God/Funktionell kultur mot dålig/dysfunktionell kultur, alltså. Så enkelt och svartvitt. Vadå krigsretorik?”
   Tycker du att de har en funktionell kultur? Om de har det i den delen av världen, varför går alltid flyktingströmmarna FRÅN dem och inte TILL dem? Och det oavsett om det är krig eller inte. Strömmarna går ALDRIG till den delen av världen eller de länderna… Och tror du verkligen att de slänger det dåliga i sjön på vägen hit? Hur ser det ut i Rinkeby? Att skita i verkligheten har mig veterligt aldrig någonsin löst ett enda problem någonstans. Kan du ge ett enda sådant exempel?

   ”Varför rycker en antifeminist, som vanligtvis slår ifrån sig påståenden om ”mäns våld mot kvinnor”, eftersom det anses vara ”radikalfeminism”, i dessa sammanhang omedelbart ut som en sorts ”mangina-riddare” på sin vita springare, till försvar för i i huvudsak invandrarkvinnor, så att de inte ”vaktas”? Inte särskilt trovärdigt! Nej, kvinnor används här bara som slagträ i en illa dold hatretorik mot islam.”
   Tja, inga andra verkar ju bry sig så mycket om dem mer än vi hemska ondingar? Tydligen finns ingen godhet kvar efter att man med näbbar och klor försvarat dem som utsätter de kvinnorna för skiten…. Kvinnorna själva blir ju också kallade rasister och islamofober när de påtalar problemen. Återigen, Rinkeby på Aktuellt? Men visst, kör upp huvudet djupare upp i arslet så blir det ännu mörkare och ännu svårare att se något. Har ju funkat lysande hittills, eller hur?

   ”Så var vi där igen: ”Det är inte ärligt att hela tiden visa upp ledsna barn när de som kommer är vuxna män. Det är inte ärligt att försöka lura i folk att krigsbarn idag är samma sak som de som kom från Finland med en lapp om halsen.”.
   Vem är det som luras om det?
   Vem är det som luras rent allmänt?
   Det är inte ärligt att ge sken av att vilja hjälpa flyktingar ”på plats”, samtidigt som man har en betydligt bättre uppfattning om finska krigsbarn, från ”rätt” land, än om dagens flyktingar, från ”fel” länder.”
   Återigen, de som kom då var inte ens i puberteten, de kom med en lapp om halsen som talade om vilka de var. Är det så idag? Är det barn som kommer? Minns att du själv inte ens kallade dem barn utan ”minderåriga” tidigare? Vilka är det som luras? Tja, alla som hela tiden pratar om barn, svt som varje gång de tar upp ämnet illustrerar det med silhuetter av 3-åringar eller med en bild av dockor och nallar. Varje gång alltså. Vad kallar du det? Jag kallar det att medvetet lura så mycket det går.

   TILLÄGG:
   Man kan ju undra om några av de här är i riskzonen att bli ”skäggiga mullatyper”? Risken är väl ganska överhängande gissar jag…
   ”Migranter gripna – misstänks ha kastat passagerare överbord”
   http://www.svt.se/nyheter/utrikes/migranter-gripna-misstanks-ha-kastat-passagerare-overbord

   Svara
   • Ett stort antal av barnen som kom ifrån Finland var svensktalande och hade även kulturell bakgrund och gått i skola som inte skiljde sig mycket från Sverige (min ena förälder kom med lapp runt halsen och kunde inte mycket finska) Ingen större anpassning m.a.o.

    Svara
   • Oj, 1-34 är ställningen hittills för den kommentaren.
    Det i sig belyser min poäng om att slå in redan öppna dörrar.

    Ungefär som vore jag somaliska bandylandslaget i en match mot det svenska. Likafullt har vi somalier rätt att spela bandy, även om isen är hal och vi ramlar ganska ofta.

    Vi gör vårt bästa och känner oss svenska. Därtill är vi av naturen solbrända, till en grad många infödda svenskar bara kan drömma om att kunna bli.

    Nu, marsch pannkaka, benen sträck och ögona böj…mot frågorna och svaren.

    1.
    SVAR:
    Ok, om du läste Migrationsverkets förklaring, så ger den ju en ganska god förklaring till att en majoritet av flyktingarna är män.

    2.
    SVAR:
    Nej, det må så vara att du inte uttryckligen har förbjudit länkar, som kanske säger emot dina, men varför kan du inte själv föregå med gott exempel och balansera inläggen med sådana länkar och lämna åt läsaren att bedöma själv, snarare än tala om vad läsaren ska tycka?

    Om nu ”gammelmedia” är så agendafärgad, o.s.v., så borde väl du visa att du själv absolut inte har någon agenda i motsatt riktning?

    Här är t.ex. ett par länkar om ensamkommande flyktingbarn. Ja, barn. Återkommer till det ordet längre ned.

    ”Förra året anlände cirka 3900 barn ensamma till Sverige. Förutom den långa och ofta traumatiska resan till Sverige blir mötet med det svenska samhället i allmänhet och den svenska skolan i synnerhet ofta ytterligare en påfrestning för barnens trygghet och självkänsla.”
    (http://www.hejsverige.nu/om-kampanjen/syfte-och-innehall/)

    ”Nyheter från UNHCR

    3.
    SVAR:
    Jag använde ”minderåriga” istället för ”barn”, dels därför att jag ville flytta fokus från ditt på 6-åringar, dels eftersom jag ville betona att alla människor mellan 0 och 18 år räknas som både ”minderåriga” och ”barn”.

    Jag kunde alltså lika gärna ha valt att skriva ”barn” som ”minderårig”, då det för mig inte är någon större skillnad.

    Genom att att jämföra dagens flyktingar, från bl.a. Syrien, med flyktingarna från Finland, begår du i princip samma misstag som dem som jämför dagens flyktingkris med när svenskar emigrerade till USA.

    Det går lika lite att jämföra 1800-talets Sverige med 2015 års, som det går att jämföra 1940-talets Sverige med 2015 års.

    Olika tider har olika problem, som beror på olika saker och kräver olika lösningar.

    Förutsättningarna i 1800-talets Sverige skilde sig enormt från såväl 1940-talets som dagens Sverige.

    Vill du ha en till länk, som kanske nyanserar din syn på s(D)aker och ting?

    ”Det samhälle som i början av 1800-talet skildrades i ”Ett år i Sverige” utgör en mycket annorlunda värld än det enhetliga ursprungsland som SD gärna vill föreställa sig. Här var det snarast summan av alla löst sammanhållna avvikelser som ansågs utgöra nationens storhet.”
    (http://www.svd.se/mangkultur-bland-det-svenskaste-som-finns/om/kultur:under-strecket)

    Just nu pågår den största flyktingkatastrofen sedan andra världskriget. 51,2 miljoner människor på flykt, hälften av dessa är barn.”
    (http://www.hejsverige.nu/nyheter-fran-unhcr/)

    25,6 miljoner BARN på flykt alltså!

    4.
    SVAR:
    Ligger inte bevisbördan, eller snarare skyldigheten att förhålla sig objektiv, på dig?

    Men om jag ska försöka besvara dina motfrågor.
    (med motfrågor)
    Hur beskriver du ”funktionell kultur”?
    Har Sverige enligt dig någonsin haft en sådan? I såfall när då?
    Tror du att folket i ett land väljer att starta krig?
    Tror du att krig beror på kultur? (snarare än naturtillgångar eller brist på sådana)

    Varför inte flyktingströmmarna går FRÅN Sverige (undantaget när svenskar emigrerade till USA) kan ha sin förklaring att Sverige råkar vara i ett land, vars styrande genom div. permittenttrafik, s.k. ”neutralitet” och senare ”alliansfrihet”, mygel och vapenförsäljning är såpass lyckligt lottat att det har kunnat leva i fred längre än vissa andra länder.

    Var det inte du som skrev att Sverige kanske har haft fred för länge? Utveckla gärna, för den uppfattningen är jag beredd att dela.

    Ja, förklaringen till flyktingströmmarnas enriktning kan vara att Sverige är ett av de länder, som dels blåögt och naivt, eller tvärtom kallsinnigt, beräknande, bidrog till Nazitysklands ockupation av det kära grannlandet Norge och som ännu bidrar till kriget i Syrien och andra krigförande länder. Som ett kvitto på posten kommer också resultatet av detta, i form av flyktingar till Sverige.

    Du har väl skrivit att om en journalist kastar skit på 1000 personer, så får personen betydligt mer tillbaka, genom någon sorts naturlag?

    Aldrig tänkt på att samma resonemang kan appliceras på krigshärjade länder? Aldrig hört talas om uttrycket ”som man sår får man skörda?” och funderat över det?

    Jag har svårt att tro att fler än ett fåtal, blinda och maktfullkomliga, skiter (och strutsen) i verkligheten på det sättet du illustrerar. Därför har det nog aldrig löst några problem, åtminstone inte på längre sikt, för dem som drabbas.

    Det är fullt möjligt att ett fåtal personer skapar problem, t.ex. krig, för andra och sedan skiter i dem.

    Det finns emellertid lika många verklighetsuppfattningar som det finns människor och uppfattningar om vad som anses vara att skita i något eller inte.

    Ja, hur ser det ut i Rinkeby? Antagligen som det gör i de flesta andra förorter, förutom när det kommer dit någon uppenbart kontroversiell, kristen konvertit i form av t.ex. Mona Walter och ett kamerateam från SVT, som vill göra en story.

    Mona Walter tycks vara ett rött skynke för somliga, rätt eller fel. Vad är då enklare än att ta med henne till en plats som Rinkeby?

    Det lustiga med dig (/er eftersom ni ju är fler än en person!) är att du ibland ondgör dig över SVT och deras oprofessionalism men ibland höjer deras reportage till skyarna, förutom att man i fallet med Rinkeby borde ha visat mer.

    Har SVT bra och dåliga dagar? Selektiv professionalism?

    5.
    SVAR:
    Det är bara lite märkligt att invandringskritik blandas med falskklingande månande om invandrarkvinnor och antifeminism. Det borde råda vattentäta skott mellan de områdena.

    Vilka belägg har du för att ”inga andra verkar ju bry sig så mycket om dem mer än vi hemska ondingar” och vilka räknar du till den gruppen?

    Lite kränkande skrivet här, inte sant:
    ”Men visst, kör upp huvudet djupare upp i arslet så blir det ännu mörkare och ännu svårare att se något. Har ju funkat lysande hittills, eller hur?”?

    Var det ditt bästa argument?

    Det är lite väl mycket skitretorik och könsord från din sida, är det inte?

    Allt i yttrandefrihetens namn, den som du höjer över allt annat?
    Eller är det en personlig fetisch?

    Det anala stadiet brukar annars vara passerat vid omkring 4-5 års ålder.

    Ge oss EN anledning att rösta på ditt parti SD?
    (för det kan väl ändå ingen vara så naiv att tro att du röstar på S?!) (bara SD-anhängare talar om ”skäggbarn”, etc!)

    6.
    SVAR:
    Även om det du skriver skulle vara sant, hur är det relevant?!
    Vad spelar det för roll om flyktingbarn inte ens är i puberteten eller är i puberteten?

    Ja, jag minns att jag kallade dem ”minderåriga” och förklarade också varför längre upp. Läs gärna det jag citerade och att hälften av alla flyktingar – 25,6 miljoner, är på BARN.

    3900 till Sverige under förra året.
    Möjligen ett blygsamt antal i förhållande till helheten men det hindrar inte att hälften av det aktuella flyktingarna är BARN.

    Svara
  • havre@flarnstad

    /  09/13/2015

   Tar vi ”barn” biten kan du fundera på varför nästan varenda nyhet om invandringskatastrofen har bilder/filmer på kvinnor eller barn när dom är i stor minoritet det om något är oärligt och den enda anledningen är att försöka spela på känslor och förfalska hela bevaknningen.

   Jag arbetar i anslutning till t-centralen och det är nästan inga barn alls som kommit där och kvinnorna är en på tjugo om ens det dom flesta som står vid röda korset borden och aktivistgrupperna är mycket riktigt män i 20-40år åldern men varenda löpsedel och metro har haft kvinnor med barn på bilderna och tittar man noga är dom alltid omgivna av massor av män i den åldern. Ibland gör dom själva bort sig som när dom skickade en reporter från p1 till tågstationen i ungern och inte hittade en enda familj när studion frågade korren i direktsändning. …. ”ehh nej jag ser ingen nu men det har tydligen funnits några tidigare”

   Hela debatten från media är förljugen notera att jag tidigare skrev invandringskatastrofen inte ”flykting” för majoriteten är inte flyktingar enligt gällande FN-konventioner dom är invandrare på resa av olika skäl tex ekonomiska men alla presenteras som flyktingar och nu talas det som om alla med arabisk härkomst skulle vara syrier på flykt från kriget vilket inte alls är sant det är precis tvärtom enligt FN.

   Argumenten är helt sjuka det jämförs tex med invandring till usa från sverige när det är ointressant eftersom ingen välfärdsstat existerade där man fick klara sig själv i ett land som skrek efter kolonisatörer ja förutom den redan existerande befolkningen dom hamnade snabbt i reservat men var säkert skitglada endå.

   Slälktingar och gammla vänner säger upp kontakten med varandra för att någon har länkat fel sidor på facebook och många vågar inte uttala sig på jobbet när cheferna haft personalmöten där det deklarerats att dom med fel sk värdegrund gärna kan se sig om efter ett annat jobb. Dom äldre och sjuka dras det in pengar för men vår regering pratar om lån utifrån för att klara ännu större invandring som tidigare kallats en ren vinstaffär och förskönats med direkt lögnaktig propaganda som sandviksrapporten m.m

   Fler märker hur den här frågan polariserar samhället och SD växer snabbare än något annat tidigare parti någonsin medan extremister knivar ihjäl varandra och spränger bomber hos meningsmotståndare och missnöjda asylsökare mördar på ikea.

   Det går bra med invandringsfrågan i sverige nu eller hur.

   Hälsningar från en krigsflyktingfamilj.

   Svara
 13. Svenne

   /  09/13/2015

  Det svänger fort i politiken…

  Svara
 14. Svenne

   /  09/13/2015

  Joakim Lamotte: ”Var är flyktingkvinnorna?”

  Svara
  • Return of kings

    /  09/13/2015

   Lamotte skriver att kvinnor drabbas värst av krig, påminner om Hillary Clintons famösa uttalande att kvinnor drabbas värst i krig när deras män dör på slagfältet. Han skriver samtidigt att kvinnor aldrig startar krig. Kvinnor har startat krig och om kvinnor vore ointresserade av män med resurser så skulle många krig undvikits. Visst har en poäng med att det är en majoritet män som invandrar, men att männen skulle lämna kvar kvinnor och barn vind för våg är inte troligt snarare att en bedömning gjorts att de är relativ trygga och därför så kan männen söka sig till det land som ger mest ekonomiskt.

   Svara
 15. Svenne

   /  09/13/2015

  Källa: Brå.

  Svara
 16. Svenne

   /  09/13/2015

  Prioriteringar, prioriteringar.

  ”Polisen bevakade fredagsbönen i moskén så att den kunde ske lugnt.
  Man befarade att den kunde störas efter det som hänt på GD.

  Det uppmärksammade telefonsamtalet om en bomb som gällde Gefle Dagblad har nu fått ändrad brottsrubricering från misstänkt hot till falskt larm. Kvinnan som ringde var arg på en publicering GD gjort om moskéns imam och GD berättade att polisen under torsdagen bedömde att hon hade kopplingar till moskén.”

  Svara
 17. Svenne

   /  09/13/2015

  Svara
 18. robert

   /  09/13/2015

  Svara
 19. Karl

   /  09/13/2015

  Är det någon som sett svenska polisens film som nyss utkommit.

  Oavsett vilka skäl Polisen anser sig ha att göra en sådan film är hela filmen ett mycket tydligt politiskt budskap – ett direkt ställningstagande i invandringsfrågan.

  Det hade varit trevligt att bo i ett land där polismakten är objektiv och inte ger sig in i politiska diskussioner genom att producera propagandafilmer.

  Man kan nog lugnt konstatera att statsmakten nu mobiliserat samtliga enheter till massinvandringens försvar.

  Svara
 20. Självständig röstare

   /  09/13/2015

  Nu är det dags för Omval! Du nuvarande styrande klarar inte sina uppdrag. Och varför ger Sverige PUT; permanenta uppehållstillstånd i så hög grad? Och dessutom generösa ekonomiska fördelar till invandrare och eumigranter? Det innebär ju att andra, som ålderspensionärer, inte får ta del av den begränsade resursen.

  Svara
  • Intenso

    /  09/14/2015

   Vi som är begränsade i våra tankar klara inte av att förstå det enkla faktum att det inte finns några begränsade resurser. Grupper behöver ALDRIG ställas mot varandra. för det finns ett ymnighetshorn inne på Rosenbad. Det är lite hemligt och mycket av pengarna går till att betala inkompetenta politiker och tjänstemän men det finns där redo att pumpa ut mer pengar, guld eller vad som än tänkas kan.

   Hade vi bara fattat detta hade vi inte behövt klaga så på att det tas från en grupp för att ges till en annan.

   Fast det kan vara en amsaga för vänsterliberaler.

   Svara
  • Karl

    /  09/14/2015

   Ja tänk er ett nyval idag!
   Ho hoo!
   Inte svårt att räkna ut hur det skulle gå.
   Det är tyvärr därför oppositionens enda chans är 2018.
   Året då det inte längre går att komma in på t-centralen och då det krävs vakter på Ica Tratten i Härnösand.
   Svenskarna får bygga in sig i rena ”svenskbyar” runt om i landet.
   2018.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: