Skandal! Var är Södertörn på listan?

Rankingen för världens universitet har kommit och skandalen är ett faktum, bara TVÅ svenska universitet på topp 100-listan! Det är Lund på plats 70 och KTH på 92:a plats. Den stora frågan är: VAR ÄR SÖDERTÖRN? Jag hittar inte Södertörn någonstans bland de 400 högst rankade i världen! Är inte detta den största skandalen i utbildningsvärlden i år?

I DN skriver två från Vetenskapsrådet om att Sverige tappar i forskarvärlden och de kräver ett vägval för att få Sverige på rätt väg igen. Vi vet ju alla vad det innebär även om de inte skriver det rakt ut? Vi måste givetvis satsa på MER genus! Sverige törstar ju efter radikalfeminism!

Sverige måste åstadkomma ett forskningssystem som stimulerar nytänkande, är attraktivt för de bästa forskarna, kombinerar grundforskning med samhällets behov och som utnyttjar resurser effektivt. Bättre villkor för forskarna är avgörande.

Och direkt kan man se att genus är svaret! Nytänkande? Genus är svaret för det finns otroligt många fler olika sätt att skylla allt dåligt i världen på den vita medelålders heterosexuella mannen, sätt som de inte uppfunnit än! Samhällets behov? Genus förstås, behöver inte ens motiveras! Effektiva är de också så varje krona är väl spenderad.

Men det handlar inte om att sprida forskningsresurserna mer, utan om att fördela dem rätt. Fördelningen ska ske i nationell konkurrens efter sakkunniggranskning. De forskare som prioriteras ska ha de resurser och det stöd från sina lärosätens ledningar som gör det möjligt att bedriva långsiktig forskning, kombinera forskning med undervisning och sprida sina forskningsresultat till samhället.

Om de förstår hur viktigt genus är för samhället så behövs ingen annan forskning alls! Då behöver man bara fördela miljonerna på den prioriterade genusforskningen där den nationella konkurrensen är den mellan olika genusinstitutioner. Den som hittar på de bästa sätten att skylla allt dåligt i världen på den vita medelålders heterosexuella mannen vinner. Enkelt! Man slår alla flugor med en smäll!

vetenskapsrådet9

De har 8 punkter som de menar ska lyfta Sverige som forskningsnation

vetenskapsrådet1

Vad kan vara mer långsiktigt och kvalitet än genus? Öka finansieringen men bara till genus för det är där alla fantastiska forskningsgenombrott finns som är till nytta får samhälle, individ och näringsliv!

vetenskapsrådet2

Ja, mera stöd till genusforskaren för maximal effekt! Och den enda infrastruktur som behövs är väl kanalen där pengarna kan strömma in? Och då behövs bara en enda enkelriktad väg, den till genusfältet!

vetenskapsrådet3

Varför måste de världsledande miljöerna öka? Det finns ju bara en sådan miljö och där är vi redan i topp: Genus!

vetenskapsrådet4

Ja minst tioåriga forskningsprogram inom genus är vad hela nationen vill ha och suktar efter! Och givetvis så SKA de riktas mot genus också eftersom den är stark och av stor strategisk betydelse! Och som vi alla vet så berikar de redan andra vetenskapliga miljöer ordentlig då allt ska genomsyras av genus.

vetenskapsrådet5

Mera medel måste skjutas till för att genus ska bli ännu viktigare, inte bara för Sverige utan nu ska världen erövras av våra framstående genusforskare! Får de bara chansen att visa vad de går för internationellt så lägger sig länderna platta direkt inför visdomen!

vetenskapsrådet6

Som jag sa tidigare, den enda infrastruktur som behövs är den enkelriktade kanalen där pengarna strömmar till genusfältet med sin spetsteknik och hela bibliotek av vetenskapliga genombrott. När den finns så är det en högklassig forskningsinfrastruktur automatiskt. Och givetvis måste regeringen ta sitt ansvar och ge mer pengar till genus!

vetenskapsrådet7

Ja det viktigaste för forskning är att den är rättvis, alla förstår att det är mycket viktigare än resultat! Allt annat är resursslöseri! Förstår inte att detta kommer först som punkt 7 i deras lilla åtgärdslista, den borde vara nummer 1! Men de har lärt sig lite i alla fall när de tycker att radikalfeminismen ska integreras i alla strategiska forskningssatsningar. Det är bland annat det som är ”berikar andra vetenskapliga miljöer”.

vetenskapsrådet8

Japp, mer genus även utanför akademin! Folk måste lära sig hur dålig den vita medelålders heterosexuella mannen är, och har varit, för hela västvärlden! Allt annat är bara trams! Regeringen måste tillsätta en utvärderingsgrupp, som vanligt ska den bestå av genusforskare givetvis, för bästa genomslag utanför akademin.

Men visst var de onödigt omständliga? Hade ju räckt med att säga:  Mer pengar till genus, mindre pengar till annat oväsentligt. Klappat och klart!

Skandalen att Södertörn inte ens finns med på en topp 10-lista för världens mest framstående universitet och högskolor är ju fruktansvärd! Hur har det gått till? Är det mutor? Vänskapskorruption? Något annat? För visst måste det vara något fuffens som ligger bakom? Södertörn har ju en given 1: plats på listan! Sen får Umeå, Lund och Uppsala slåss platserna 2, 3 och 4.

MVH

PEPPelina

Annons
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

73 kommentarer

 1. MiT

   /  09/15/2015

  Svara
 2. Peter Jacobsson

   /  09/15/2015

  Sarkasmen och elakheten är superb i denna bloggposten.

  Svara
  • Vad sägs om detta då?
   HALLÅ ALLA MÄN!

   Svara
   • Dreadlock

     /  09/15/2015

    Ganska vanligt bland utflippade aktivist flator. De finns i rätt stort antal även i den svenska akademiska miljön. Inget att fästa sig vid. Alla ser och hör att dessa individer har en skruv lös,och att de egentligen har en del oupptäckta diagnoser.

    De är varken ”feminister” eller ”Akademiker” eller medmänniskor , de är bara i behov att synas och höras till varje pris. Antagligen njuter sådana människor också av att bli hatat för sina uttalanden.

    Svara
 3. MiT

   /  09/15/2015

  Alltså, man förstår varför media är bekymrade…

  Svara
  • Mattias Borg

    /  09/15/2015

   Och inne på de stora mediehusen kan man tro att de nu frågar sig ”varför vänder sig fler till alternativmedia? Är de missnöjda med oss? Tycker de att vår vinkel är orättvis och att vi utelämnar relevanta detaljer?”

   Men istället kommer man fråga sig ”hur kommer det sig att svenskarna blir mer hatiska och läser rasistiska propagandasidor?”

   Svara
 4. Rick

   /  09/15/2015

  Den svenska genusforskningen publiceras inte internationellt. Anledningen är att den är så långt framme att de korkade utlänningarna inte begriper den. Detta är också orsaken till att Södertörn och liknande institutioner inte syns på de här listorna över mediokra utbildningssäten runt om i världen.

  Svara
  • Kristian

    /  09/15/2015

   Rothstein undersökte några forskare som tyckte ett rasregister vore bra:
   https://www.gp.se/nyheter/debatt/1.2748138-ska-vi-registrera-gu-s-forskare-efter-ras-

   ”I genomsnitt har deras alster (enligt databasen Google Scholar) blivit refererade av andra forskare sextio gånger. Detta är jämförelsevis en extremt låg siffra. I realiteten betyder det att vad de producerat inte har något eller bara ett knappt mikroskopiskt genomslag i resten av forskarsamhället.

   Jämförelsevis kan nämnas att snittsiffran i Google Scholar för de 16 professorerna på den Statsvetenskapliga institutionen där jag arbetar är drygt 3 000 citeringar. Skillnaden är inte tredubbel, inte tiodubbel utan faktisk femtiofaldig.”

   Svara
   • Dreadlock

     /  09/15/2015

    Håller med till, punkt och pricka i Rothsteins analys. Speciellt i historiskt perspektiv angående register över människors biologiska egenskaper och politiska preferenser.

    Den typen av registrering trodde man inte skulle bli skattemedelssubventionerade projekt.

    Vad blir nästa steg ? Register över aktivister som inte delar den aktuella statliga doktrinen ?

    Svara
 5. havre@flarnstad

   /  09/15/2015

  Nej nej du har självklart fått det om bakfoten Södertörn finns självklart med men du får kolla på andra sidan spektrat dom lär ju finnas på sammanställningar över nordens sämsta universitet på hedrande första plats.

  Förstår att du är ironisk men ”riktiga” forskare måste ju endå förstå att pseudovetenskap inte kommer rädda ett skit inom den akademiska världen.

  Det enda jag kan tänka på är att akademikerna kapitulerat och vänder sig till genus för att ha något att briljera i internationellt även om dom innerst inne vet att det är ren skit.

  Svara
  • ”riktiga” forskare?!? Vafalls? De enda riktiga forskarna värda namnet kommer ju från Södertörn. Har jag missat något?

   Svara
 6. Jihadtroll

   /  09/15/2015

  http://unvis.it/svd.se/hundratal-flyktingar-pa-centralen/om/flyktingkrisen-i-europa

  Se på bilden. Var gömmer IS, jihad sina krigare enklast.
  Jo.
  Läs sedan texten att flera flyktingar bara försvinner.
  Oj…
  Ja, är det bara månader kvar till en terroristattack?

  Svara
  • Anders Senior

    /  09/15/2015

   Har också funderat lite på detta.
   Siffrorna nedan är rent hypotetiska, en ren gissning utan förankring i verkligheten, men är ändå värt att fundera på.

   Ponera att det finns 1000 sovande agenter totalt i varje eu-land.
   Säg att de har skaffat varsitt vapen, kanske en enkel kniv.
   (Propagandavärdet av en avskuren hals är nog minst lika bra som en pistolkula)

   Vi har 28 medlemsländer i EU, vilket då ger 28 000 vilande terrorister.
   28 000 motsvarigheter till Breivik.

   Säg att deras order var att skära halsen av/döda så många som möjligt på ett givet datum, på ett givet klockslag, på en välbesökt plats tex IKEA eller på torget mitt i torghandeln.
   (Gärna kompletterat med tidsinställda bomber, icke medräknat i siffrorna nedan)
   Ponera att varje terrorist hann döda i snitt fem offer innan de övermannats.

   Det skulle bli 140 000 döda i ett svep, plus eventuella bomboffer. Över hela EU.
   Samtidigt. Plus ett antal skadade.

   Svara
 7. Pelle2

   /  09/15/2015

  Fördelen med att satsa på ”genusforskning” är ju att den vilar på en postmodern grund.
  Det innebär ju att dina sanningar och din vardagsförståelse av olika ämnen är lika mycket värd som patriarkala saker som fakta. Det har ju Moira von wright slagit fast.
  Det borde innebära att lärarna inte kan ifrågasätta det du säger och alla får högsta betyg.
  Med andra ord blir det då självklart att Södertörns lekskola är världens bästa skola ;-).

  Svara
 8. All forskning borde vara genusforskning. Då slipper en mödan med att undersöka och en slipper allt hat (”kritisk granskning”, som äckliga cismän kallar det). Gudrun och Åsa kan producera 100 mil genusforskning till ett värde av miljarder på 1 vecka. Nu gäller det att vita män-lekstugor och rasisttempel som SCA, Boliden, Clas Ohlsson och Volvo förpassas till manshistorien där de hör hemma. För Sverige – För Framtiden – För Genusforskning! Rösta MP!

  Svara
  • Eller F!. F! är också bra att rösta på.

   Svara
  • Ja genusforskningen har verkligen allt: empiri (prövande av hypoteser, teorier, modeller och lagar genom experiment, observation, mätning, datainsamling och konfirmativ dataanalys) och deduktion (formulering av nya hypoteser genom logisk slutledning, matematisk härledning av samband, teoretiskt modellbygge, explorativ dataanalys och upptäckt av nya samband). [fritt från https://sv.wikipedia.org/wiki/Vetenskap%5D

   Svara
   • Kristian

     /  09/15/2015

    Du radar bara upp en massa härskartekniker. 🙂
    Empiri är inget de vill veta av.

    (Ninni på Genusdebatten har läst och kommenterat de där ”hela biblioteken” och i flera fall skriver feminister rent ut att ”dessa strukturer är svåra att påvisa i fält”, dvs det teoretiska bygget faller samman som ett korthus ute i verkligheten.)

    Svara
 9. Don

   /  09/15/2015

  Kul skrivet! Håller med om att mer genus inte kommer att stärka Sveriges konkurrens som kunskapsnation mot Ostasien. Jag tror ändå inte att det främst är genus som har gjort att svensk forskning tappar. Genus är ett symptom på flummet, inte orsaken. Orsaken är tanken att elever ska uppfostras i rätt statlig vänstervärdegrund och leka till sig mjuka värden och elevdemokrati in absurdum, på bekostnad av hårda ämneskunskaper. Jan Björklund hade säkert goda avsikter att ändra på det, men kunde inte nerifrån maskinrummet ändra kursen för skolväsende-Titanic när resten av besättningen ville styra mot det fluffiga isberget. Redan på 1990-talet, innan Pisa-mätningarna, kom larmrapporter om att svenska studenter presterade allt sämre. Jag har inte full koll på statistiken, men förflumningen av skolan började för länge sedan och nu ser vi fallande resultat även i forskningen. Och värre blir det. Sverige blir ingen toppforskningsnation igen innan Sverige blir en toppskolnation.

  Svara
  • Lövet

    /  09/15/2015

   Jag tror du har rätt genusvetenskap och intersektionalitet och normkritik mm är de cytokinstormen och de blodfyllda lungorna som blir resultatet av den fluminfluensa som gått som en pandemi genom svenska samhället de senaste decennierna.

   Svara
  • Karl

    /  09/16/2015

   Härliga liknelser!

   Svara
 10. Ja jag tycker det var illa att Stafström och Anell inte hade med något om KÄNSLOR i sin lista. Men så är de väl män också, antar jag. Säkert vita medelålders cis-män och det skulle inte förvåna mig alls om det dessutom är heterosexuella. Kränkta med antar jag!

  Svara
 11. michael

   /  09/15/2015

  Dom som lett oss in på fel väg ska få ännu mera pengar för att bygga en flerfilig motorväg,visserligen åker resten av länderna åt motsatt och fel håll men det är för att dom inte förstår bättre.

  Svara
  • Kristian

    /  09/15/2015

   Radion: ”Se upp, resenärer på motorväg X. En galning kör mot färdriktningen.”
   Bilisten: ”En? De är ju flera hundra!”

   Svara
 12. Kristian

   /  09/15/2015

  Punkt 7 undergräver de andra.

  Som vi säger i IT-branschen: du kan få det snabbt, billigt, eller rätt utfört. Välj två.
  Inom högre utbildning kan du få självständigt tänkande eller rätt ideologi. Välj en.

  Sedan är väl 2% av universiteten med en befolkning av mindre än 1% av världens befolkning inte så tokigt?

  Svara
  • Kristian

    /  09/15/2015

   Jämställdhet är förövrigt i motsatsförhållande till ”spetskompetens”.
   Gör du alla lika får du inte fler Mozart, Einstein, Jobs, eller vad folk nu tycker är bra. I den svenska modellen får du inga alls.
   Utanför norden vet man detta.

   Svara
   • Björn

     /  09/15/2015

    Fy faaaaaan Kristian… Rabbla upp gubbiga gubbar. Här behövs lite fräsch normkritisk genusvetenskap!

    Svara
 13. Björn

   /  09/15/2015

  ”Skandalen att Södertörn inte ens finns med på en topp 10-lista för världens mest framstående universitet och högskolor är ju fruktansvärd! Hur har det gått till? Är det mutor? Vänskapskorruption? Något annat? För visst måste det vara något fuffens som ligger bakom? Södertörn har ju en given 1: plats på listan! Sen får Umeå, Lund och Uppsala slåss platserna 2, 3 och 4.”

  Det är ju såklart mätfel!

  Svara
  • Lövet

    /  09/15/2015

   ”Mätning” har en unken doft av homosocial herrbastu över sig…

   Svara
 14. Kristian

   /  09/15/2015

  Klarspråk igen från Östbring
  https://bjornostbring.wordpress.com/2015/09/13/svar-till-peter-wolodarski/

  ”Jag tror inte det är någon tillfällighet att ni till skillnad från andra organisationer som kampanjar för humant flyktingmottagande inte direkt ifrågasätter upprätthållandet av EU:s yttre gräns, transportörsansvaret, eller driver frågan om humanitära visum. För en snabb konsekvensanalys av sådana åtgärder leder till att verkligt svåra frågor måste ställas.”

  Svara
 15. MiT

   /  09/15/2015

  Svara
  • Kristian

    /  09/15/2015

   Nu slutar säkert Turkar och Kurder bomba varandra i Stockholm.

   Svara
 16. MiT

   /  09/15/2015

  Svara
 17. MiT

   /  09/15/2015

  Svara
  • Svenne

    /  09/15/2015

   Bra betalt per motion…

   Svara
  • robert

    /  09/15/2015

   Så en hel motion i månaden då alltså..

   Svara
  • Blåval Rödval

    /  09/15/2015

   Hmm, jag måste ha sökt dåligt. Hittade inte åt hennes motioner. Eller bluffade hon och hoppades att ingen skulle syna? Ljug aldrig om saker som är lätta att verifiera.

   Svara
   • Svenne

     /  09/15/2015

    Motionerna ska behandlas innan de läggs upp på riksdagen.se – tar väl någon månad eller så…

    Svara
    • Blåval Rödval

      /  09/15/2015

     Intressant. Hon hävdar att dom finns där. Då var det bara ljug alltihopa. Kan man inte hålla sig till sanningen i små saker så kan man inte hålla sig till sanningen i stora saker. Min gissning är att motionerna inte existerar.

     Svara
 18. Mattias Borg

   /  09/15/2015

  Jag studerar (tyvärr) av olika anledningar på Södertörns Högskola. Kan bekräfta att genus- och mångfaldsvinkeln letar sig in på alla möjliga olika ämnen. Till exempel gjorde jag en fotouppgift då jag skulle ta porträttfoton på fem slumpmässiga personer. Jag fick göra om den eftersom att det enligt min examinator var för dålig mångfald – alltså för få raser och kön representerade. Det kändes väldigt märkligt när jag, som sällan lagt stor vikt vid folks hudfärg, aktivt behövde gå och leta upp människor med mörkare pigment. Riktigt bisarrt.

  Nästan alla mina lärare har också tydligt tagit ställning för feminism och mot Sverigedemokraterna. Man märker att några inte är riktiga feminister men de är totalt kuvade under feminiarkatet. När någon duktig feministisk elev till exempel undrar varför man tagit in fler manliga gästföreläsare än kvinnliga så ursäktar man sig genast och erkänner vilken total jämställdhetsmiss man gjort.

  Utöver det har min linje varit ett organisatoriskt haveri, men för att vara rättvis så verkar det vara något unikt för just min linje då andra elever sagt att det inte varit så när de läst andra kurser. Och jag har faktiskt haft ett par riktigt bra och sakliga lärare, men de är i minoritet.

  Svara
  • Rikard

    /  09/15/2015

   Hej.
   Tänkte ta chansen att fråga om ni har mallar och tabeller för vem som är av vilket kön/genus. Annars går det väl inte att avgöra när det blir fel proportioner? Ta en kollega till mig t ex: farfadern från Brasilien, med afrikanskt påbrå, farmodern från Dorothea med samer längre bak i släkten, mormoder och morfader bägge från Sunne. Vilken ‘ras’ blir det?

   Menar inte inte att du skall fråga åt mig, men om det finns någon sorts klassificeringssystem för hur Södertörn gör rasbiologisk sortering vill jag gärna ha länkar till detta. Har egna erfarenheter av genus-nys från Lund; att föreslå kvotering eftersom 94% av de anställda (föreläsare, doktorander et c) vid institutionen var kvinnor, och endast vaktmästare och annan teknisk personal var män, togs emot som en sk*tkorv på en gräddtårta.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, luttrad lärare i engelska och samhällsvetenskap

   Svara
   • Mattias Borg

     /  09/16/2015

    Jag känner inte till några mallar eller tabeller tyvärr. Man skiljer nog bara på ”vita” och ”icke-vita” egentligen(eller rasifierade och icke-rasifierade). Säkerligen pluspoäng på om man lyckas samla ett helt spektrum av hudfärger dock 😉

    När jag fick beskedet från examinatorn om den bristande mångfalden var jag ju bra sugen på att säga ”nejnejnej, Stefan Persson kanske ser ut som en vit man men hen identifierar sig som nigeriansk kvinna. Cisnormativa jävla transfobrasist!”

    Svara
    • Rikard

      /  09/16/2015

     Hej.
     Tack för svar. Trodde väl egentligen inte att nån måttstock skulle finnas, men man vet ju aldrig.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard

     Svara
  • Anders

    /  09/15/2015

   Intressant att man klagar på fördelningen i ett slumpvist urvalt sample. Så om inte slumpen visar det man vill visa tar man om urvalet tills fördelningen är ”rätt”. Då är det knappast slump längre. De borde sagt att uppgiften var att skildra människor med olika etnicitet och kön. Men sånt som matematik och icke förutbestämt utfall är tydligen manliga härskartekniker, liksom objektivitetskrav och dissande av känsloargument.

   Svara
 19. Jan

   /  09/15/2015

  ”Journalisten” L-M Nilsson är igång igen och klagar på killarna i Paradise Hotel. Man kan ju undra a) varför hon ser på smörjan om hon blir kränkt hela tiden, b) varför PH är så populärt bland unga kvinnor? http://bloggar.expressen.se/paradiset/2015/09/14/kronika-det-acklar-mig-nar-ni-hanar-hennes-vikt/

  Svara
  • Mattias Borg

    /  09/15/2015

   Texten handlar om skribentens mindrevärdeskomplex över sin vikt. ”Vi är lika vackra som alla andra och har samma människovärde”, skriver hon. Samma människovärde absolut men tyvärr den överväldigande majoriteten tycker inte att tjockisar är vackra. Det går liksom inte att bestämma vad man själv eller någon annan ska tycka är vackert. Visst, det är nog jävligt trist att känna sig ful och tjock men istället för att försöka förändra hela världen kanske man kan pröva att ändra på sig själv?

   Jag känner en kille som blev mobbad i gymnasiet för att han var ”smal och klen”. Visst, mobbing är hemskt men hör och häpna – istället för att blogga på Expressen om hur dumma de andra var så började han gymma och blev riktigt biffig. Efter det vågade ingen reta honom.

   Svara
   • Jan

     /  09/15/2015

    Nja, jag tycker att problemet i det andra fallet, den klene killen, är mobbningen snarare än pojkens fysionomi. Ingen ska behöva gå mobbare till mötes. Därmed inte sagt att överviktiga kvinnor (det första fallet) är lika vackra som normalviktiga kvinnor. De är de sällan. Och det har ingenting med människors ”lika värde” att göra.

    Svara
    • Mattias Borg

      /  09/15/2015

     Jag håller i stort sett med, ville mest belysa skillnaden i inställning mellan de två. Den ena väljer att inte vidta några som helst åtgärder utan istället bli proffsoffer och skriva texter om hur synd det är om henne. Den andra konstaterade sakligt och helt utan självömkan att så här var det och det här gjorde jag åt det. Allra bäst vore så klart om han inte hade blivit mobbad från början, men jag tycker att hans handlade förtjänar mycket respekt.

     Ingen ska behöva gå mobbare till mötes säger du och så vore det förstås i en perfekt värld. Ingen ska heller behöva misshandlas, rånas, våldtas osv heller. Men det sker ändå tyvärr. Du struntar ju inte i att låsa dörren för att du inte ska behöva utsättas för inbrott, eller hur? 😉

     Svara
   • Grodan Boll

     /  09/15/2015

    Would bang, i båda fallen.
    Men jag kanske är en minoritet som sagt.

    Svara
    • Mattias Borg

      /  09/15/2015

     Hehe ja ingen av tjejerna var ju jättetjocka egentligen. Sen kan man undra var Nilsson gick i skolan där alla betedde sig som deltagarna i Paradise Hotel…

     Svara
 20. MiT

   /  09/15/2015

  Frångår att länka via unvis.it för det är en jätterolig text
  ”Hur känns det när det känns så, känner du?”
  http://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/hur-kanns-det-nar-det-kanns-sa-kanner-du/

  Svara
 21. Men – byggnaden där berömda Södertörn huserar, är ju så vacker! Det borde definitivt räknas in. Dessutom kom den nästan demokratiskt till. Vi som arbetade i Huddinge sjukhus fick rösta om vilket av förslagen skulle byggas. Nästan demokratiskt sa ja, för även medelålders män och icke feminister fick rösta, t ex alla läkare som på den tiden var oftare män än kvinnor.
  Vi kunde inte ana husets blivande öde då.

  Svara
 22. MiT

   /  09/15/2015

  Svara
 23. Svenne

   /  09/15/2015

  ”Titta, clowner” 🙂

  Svara
 24. Svenne

   /  09/15/2015

  Rayman analyserar:

  Svara
 25. jaha

   /  09/15/2015

  Vilka skojare.

  Vad Svenne och Lasse borde fråga sig innan de skramlar med pappmuggen på DN-debatt -om de har ett genuint intresse av forskning – det är hur mycket skattemedel som läggs på ideologisk kunskapsproduktion istället för på forskning.

  Svara
 26. Viktor

   /  09/16/2015

  Men så blev ju Högskoleverket (föga förvånande för någon som varit vid medvetande senaste 10 åren) utsparkat från ENQA för några år sen också såå… härliga tider för svensk utbildning! 🙂

  Svara
 27. Jan

   /  09/16/2015

  Nu ska vågarna bort från badhusen efter ett kvinnligt Facebookuppror. Barnen far illa av vågarna enligt kvinnorna. Ska vi tro att speglarna i omklädningsrummen ryker nästa gång? Eller männen? Det senare är väl redan på gång efter muslimskt mönster.

  Svara
 28. robert

   /  09/16/2015

  Intressant att hon väljer att citera just det stycket, hon har ej förklarat sig i kommentarerna

  Svara
  • Erik den förste

    /  09/16/2015

   Jahaja, kände hon att det var dags för en ny semester och ville få en välbehövlig ”hatstorm” mot sig först? Rubriker om hatande rasister och #backapascalidou nästa?

   Svara
  • Perry

    /  09/16/2015

   WTF!!??
   Kan man skylla på kortslutning? eller tillfällig sinnesförvirring? eller bara någon dum jävla ursäkt?
   Förhoppningsvis har fru Pascaliduo gjort sitt i det offentliga rummet.

   Svara
   • MiT

     /  09/16/2015

    Hon citerar något som någon annan har sagt, vet dock ej vem eller vad. Och varför hon valt just det, om det beror på medhåll eller idioti.

    Svara
 29. MiT

   /  09/16/2015

  Svara
 30. MiT

   /  09/16/2015

  Svara
 31. Karl

   /  09/16/2015

  Hela gender-genus-könsperspektivet är ett rent påhittat och på alla sätt fabricerat synsätt.
  Det är som det skulle finnas ett ”kaffe-perspektiv” på allt. Eller ett ”snöflinge-perspektiv” som skall finnas representerat i alla situationer.
  Begreppet genus är skapat ur ingenting och det är heller ingenting –
  på samma sätt som det helt fabricerade uttrycket ”hen” ( som jag för första gången i mitt liv använde nu i rent pedagogiskt syfte ).

  Det bästa vore om man kunde bygga en egen liten värld åt alla genusmänniskor där de kunde få hålla på och dansa fram sina könsperspektiv.
  På så sätt skulle de inte behöva störa alla oss andra som är i kontakt med verkligheten.

  Svara
  • jaha

    /  09/17/2015

   kaffeperspektiv låter mer vettigt än genusperspektiv i mina öron.

   hellre en schysst böna än en gammal fet feministkärring med hår under armarna som och står och skriker i ett hörn.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: