Sverige mot Danmark

Var ju ett annorlunda Debatt på tv igår, det var danskar och svenskar i en samproduktion och skillnaden mellan hur länderna hanterar lite svårare frågor blev pinsamt uppenbar. Jag tar upp en del av det som jag tycker är intressant men det finns mer så jag rekommenderar starkt att man tittar på avsnittet! Och jag tycker också att man ska ha läst Thomas Gürs debattartikel ”Avståndet mellan migranter och infödda riskerar öka”!

Sverige ställde inte bara upp med Arnstad utan också med framtidsministern från 1300-talet, Jonas Sjöstedt från V som gjorde sitt allra bästa för att darra på rösten och klämma fram en tår men misslyckades, Per Svensson från Sydsvenskan, Fredrik Malm från Folkpartiet Radikalfeministerna, Boel Godner från Södertälje och Paula Bieler från SD.

framtidsministern”Det är inget problem för Sverige idag, vi klarar av det bra” säger framtidsminister Persson om antalet som kommer till Sverige idag. Samtidigt som Migrationsverket sjösätter krisplaner… Det är något som inte stämmer riktigt, ”Vi klarar av det bra” och ”krisplaner i Rosenbad” gifter sig inte med varandra så att säga. Man har väl inte krismöten med regeringen om man fixar det bra…? Och samtidigt som hon ljuger tittarna rakt i ansiktet med detta så har hon mage att kalla Danmarks politik för ”cynisk”! De pratade om listor där vi i norden ligger i topp och framtidsministern talade om att vi ska vara stolta över att ligga i topp. Vad hon inte säger är att samma listor också kan tolkas som naivitetslistor. Vi ligger i topp på listorna över naiva länder. 09:04 in i klippet säger hon dessutom att det är välutbildade som kommer.

stark press debatt

Programledaren Clement Kjersgaard (han verkar för övrigt vara mycket bra!) sammanfattar lite vad Martin Henrikssen från Dansk Folkepari säger, att Danmark är satt under stark press och att det är likadant i Sverige, att väldigt många svenskar inte håller med om den politiska linjen här men att man inte pratar om det i Sverige utan försöker sopa det under mattan. Framtidsministerns ljugande om att vi klarar av det bra samtidigt som det ska sjösättas krisplaner bekräftar ganska väl det han sa. Sjöstedt möter Henrikssen och Sjöstedt gör sitt allra bästa för att klämma fram en tår men misslyckas när han pratar om att det är hjärtat som ska styra.

Sen så ska de plocka upp en dansk vänsterpolitiker och en svensk högerpolitiker och då väljer de att plocka upp Fredrik Malm från Folkpartiet Radikalfeministerna. Mycket roligt val. För som är väl känt så innebär radikalfeminism extremt mycket vänster som vill styra folk ända in i sängkammaren. Stor humor. Men lyssna på vad den danske socialdemokraten Thomas Gyldal säger för det är ganska vettigt. Men så fort det börjar bli lite jobbigt (och intressant!) så är Hedberg där och avbryter. Sådär som svenska journalister och media brukar göra…

debatt prarallella samhällenKjersgaard frågar om man kan ta emot så många som Sverige gör och undvika parallella samhällen. Malm säger att risken för sådana samhällen finns om man inte är tydlig med vilka värderingar som gäller i landet, till exempel i Sverige. Och där har han ju helt rätt. Felet är bara att man i Sverige fullständigt har skitit i det! Här är alla kulturer lika bra. Alla utom den svenska då förstås eftersom den bara är barbari enligt Reinfeldt. Mona Sahlin har sagt att det är svenskarna som ska integreras i Sverige. Och så vidare. Det är horribla grejer som skadestånd när man inte vill skaka hand, ”islamofob”- och rasiststämplarna viner genom luften så fort ämnet tangeras på något sätt. Till och med när kvinnorna själva påtalar problemet så WHACK! rasist- och islamofobstämpeln bara smäller till i pannan på dem fortare än någon enda politiker hinner säga ”parallell”. Återigen, läs Thomas Gürs debattartikel som länkas tidigt i inlägget! Vi har redan detta i Sverige och de är långt gångna, Rinkeby är inte Sverige enligt några som bor där. Sverige är, och har varit, fullständigt kravlösa! Resultatet ser vi i till exempel Rinkeby. Men det finns på många platser i landet. Man klarar inte ens av att erkänna vilka som hotar judarna i Malmö! Politikerna där är väldigt nöjda och stolta över sitt arbete mot extremism samtidigt som judarna flyr i panik. Så prata som Malm gör går ju bra när man sen ändå skiter i det man pratar om.

Journalister och politiker i Sverige skriker ”RASIST” så fort de inte gillar något och det var inget undantag igår, Arnstad gick full Arnstad ganska omgående, viftande med rasistkortet och han slängde in Tyskland 1938 ett par gånger också för säkerhets skull. Detta gjorde han alltså mot Mikael Jalving när han presenterade fakta.

För visst var det Jalving sa väldigt likt det som Thomas Gür skriver om i sin debattartikel ”Avståndet mellan migranter och infödda riskerar öka”? Att allt egentligen handlar om volymer? De använder lite olika ord bara men menar samma sak i stort? Mot det som verkar vara fakta kontrar alltså Arnstad och Sverige med ”RASISM” och ”1938”. Thats it. Inget mer och inget mindre. Det är vad Sverige ställer upp med mot fakta och kunskap. Visst är det pinsamt?

arnstad jalving debatt

På bilden ovan säger Arnstad till Jalving att han främjar islamismen i Europa varje gång han använder bokstäver eftersom de är arabiska. Nej, jag skojar inte, han säger så samtidigt som han formar bokstäver? i luften med pekfingret. Man ser hur Jalving undrar vad det är för en tomte som Sverige skickat fram. Jalving himlar med ögonen, skakar på huvudet och ler uppgivet. Och vad ska han göra? På den korta stunden som Arnstad är med här så nämner han ”rasism” 12 gånger, ”1938” 4 gånger och hela hans resonemang går ut på att vi är tillbaka på nazismens tid. Jo, han nämner också ”judar” 6-7 gånger… Precis allt i Arnstads värld är nazism, fascism och rasism.

Arnstad sa också i början när han var med att vi i Sverige har en levande debatt när det gäller rasism och invandringspolitik. Nu vet vi, att ständigt kasta fram rasismanklagelser är i hans värld en ”levande debatt”.

Sen finns det mer i programmet som var intressant så glöm inte att kolla på det!

Formatet på gårdagens Debatt var däremot bra och man får gärna fortsätta med det. Men då måste man antingen byta ut Kristina Hedberg mot någon som inte ser skräckslagen ut varje gång någon fråga tangerar det som journalister i Sverige anser för jobbigt eller låta den danska programledaren sköta ruljansen själv. Då slipper man också en som avbryter så fort ämnet blir lite jobbigt för ömma svenska journalisttår. För det var väldigt tydligt att Hedberg omedelbart försökte avbryta alla försök till intressant diskussion när det närmade sig väggen eller taket av det som kallas åsiktskorridor i Sverige. Det var SÅ tydligt…

Intressant är också artikeln ”Gästskribent Nils-Olov Johnson: ”Preference falsification” – ett aktuellt exempel” på Det goda samhället.

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

86 kommentarer

 1. Det svenska laget hör hemma i en Monty Pythonfilm.

  Svara
  • Svenne

    /  09/19/2015

   Argument slits med tiden…

   Svara
 2. Om och om igen bekräftar verkligheten att Danmark vinner i realitet:

  Svara
 3. Kristian

   /  09/18/2015

  Lättsam Fredag. Mer om Nacka’s dansbyggnad. Byggnadsdans? En intervju med projektledaren:

  Ett uttryck som används är ”visionsorden får sin form”. Det finns något som heter ”livsdans”. ”Peace pods.”
  Ja, sannerligen, som hon säger i avslutningen, vilken ”berättelse eller icke-berättelse krävs på en plats för att människor skall känna sig omfamnade och inkluderade?”

  En riktig bra ide nämns förövrigt omkring 10:30.

  Svara
  • robert

    /  09/19/2015

   Hon måste göka nån beslutsfattare i nacka kommun

   Svara
   • Törnrosa

     /  09/19/2015

    Robert: Väldigt primitivt sätt att bedöma kvinnor på. Kan du inte komma på bättre sakliga argument när du inte gillar en kvinnas idéer? mvh

    Svara
    • robert

      /  09/19/2015

     Min kommentar var faktiskt en bedömning av nackas beslutsfattare. Folk gör saker som tjänar dem själva. Jag kan ha fel, det kan ha varit gratis vin som lockade när dansande lyftkranar brände kommunpengar men troligast så har mossiga kommungubbar fallit offer för en succubus

     Svara
     • Törnrosa

       /  09/20/2015

      Men Robert ditt inlägg går ut på att insinuera att den namngivna kvinnan gjort sig skyldig till något brottsligt. Inte bra alls. Din förklaring förstärker det och drar in ytterligare personer i ditt tänkta skeende. Och det i en tid när det kampanjas mot förtal. mvh

     • Det är inte brottsligt att ligga med beslutsfattare. Det skulle däremot vara brottsligt av beslutsfattaren att kringgå upphandlingsreglerna och ge uppdrag till sin älskarinna, om det nu är det som hänt, vilket jag inte påstår.

     • Törnrosa

       /  09/20/2015

      Ulf T: Vet inte om jag delar din mening här. Klart att man får lov att ligga med beslutsfattare. Frågan är dock om man får ta emot ett uppdrag eller tacka för ett uppdrag på det sättet. Då börjar det handla om korruption- och jävssituationer.

      Svårbevisat och därför ska man vara väldigt försiktig när man går ut på sociala medier och insinuerar sådana saker, allra helst som det finns en film till och namngiven kommun.

      Att sedan förstärka det ytterligare med att antyda att kvinnan i intervjun skulle vara en succubus och anklaga mossiga kommungubbar för att ha fallit för en sådan gör inte saken bättre.

      Det var därför jag inte ville släppa den här grejen. mvh

     • På en helt fri marknad är det helt upp till parterna vilken sorts affärsuppgörelse de vill ingå. I detta fall är beställaren kringgärdad av en hel del bestämmelser, eftersom den har att förvalta skattebetalarnas pengar. Leverantören är främst begränsad av rådande lagar (som inte förbjuder att man har en relation med beställaren) samt eventuella avtalsparagrafer, som skulle kunna avkräva leverantören en jävsdeklaration. Om man ljuger på sin offert begår man ett brott.

      Det är f.ö. inte okomplicerat i sig att ha omfattande restriktioner för vem tjänstemän får beställa ifrån. Dessa regler tar i praktiken bort tjänstemännens rätt att utöva sitt (förhoppningsvis) goda omdöme. Fria aktörer kan välja att beställa från en något dyrare leverantör, om maggropskänslan säger att det nog är det bästa, men offentliga upphandlare kan inte göra det, utan tvingas som regel av ramverket att välja den som får högst betyg enligt den färdiga formeln. I ivern att reglera bort möjligheten att lura systemet, reglerar man även lätt bort det goda omdömet.

      Thomas Sowell skrev följande i Economic Facts and Fallacies, om The Zero-Sum Fallacy:

      One result of the zero-sum fallacy is the government intervening into economic interactions between parties in order to help one side, such as employees or tenants. But when a third party’s interests come into the equation, they limit the available terms that might be otherwise acceptable and fewer terms mean that fewer economic transactions are likely. This is true for many kinds of economic transactions, such as imposing rent control, for example. ”Almost invariably, landlords and builders of housing find the reduced range of terms less acceptable and supply less housing.” The same is true for laws heavily regulating the pay, conditions, benefits, and termination of employees, such as those found in Europe, which results in fewer new jobs created and fewer employees hired.

      Samma princip får sägas gälla offentlig upphandling: en tredje part ger sig in och begränsar vilka affärstransaktioner som är möjliga. Så länge det offentliga håller sig till sådana saker som verkligen behöver vara gemensamt finansierade, är det en motiverad begränsning.

      Med vill jag inte ha sagt att det är OK att ligga med tjänstemän för att vinna offentliga kontrakt, utan att det är klokt att begränsa antalet offentligfinansierade uppdrag där det är frestande att gå den vägen. 😉

      Vill privata aktörer använda sina pengar på det sättet, gör det inte mig något.

     • Törnrosa

       /  09/20/2015

      Ulf T: 😀
      Visste att jag kunde lita på dig. Och nu förstår jag varför det tog så lång tid.
      Har läst igenom ditt långa inlägg ett par gånger nu. Och vi tycker lika i en hel del. Men här diskuterar du och jag om olika saker enligt min uppfattning.

      Jag pratar inte om relationer. Utan om att få eller tacka för ett uppdrag. Och då skulle ordet mutor ligga närmare ordet brottsligt än relationer om du förstår min tankegång.

      Alltid intressant och roligt när man stöter på dig Ulf T.

      Det som jag först upplevde som en unken kvinnosyn från robert visade sig, i mina ögon, bli ännu värre när han skrev sitt tillägg. mvh

      PS: Dansande kranar och ställen där man kan skrika loss verkar faktiskt inte dumt alls.

  • Dr Mabuse

    /  09/19/2015

   Mycket inkännande, mjuk och fin intervjuare för övrigt.

   Svara
 4. TV-tips: i det senaste avsnittet av South Park får staden påhälsning av ett gäng självgoda och diktatoriska PK-galningar som med våld lär de obildade förtryckarna i den lilla staden om saker som male/white privilege, transfobi och den varma känslan man fylls av när man uttrycker stöd för minoriteter. Avsnittet kan ses via länken nedan:
  http://southpark.cc.com/full-episodes/s19e01-stunning-and-brave

  Svara
 5. MiT

   /  09/18/2015

  ”Polsk partiledare: Sverige har sharialagar”
  https://archive.is/2p5Lu

  Svara
 6. Svenne

   /  09/18/2015

  Nå’n som har inkvartering?

  Svara
 7. Svenne

   /  09/18/2015
  Svara
 8. MiT

   /  09/18/2015

  Svara
  • Erik den förste

    /  09/18/2015

   Jag undrar VERKLIGEN hur ett dylikt rykte har kunnat uppstå…

   Fast är det något särskilt just den här gången?

   Svara
   • Jan

     /  09/18/2015

    Tror jag inte. Ett illasinnat rykte förmodligen. Bland andra. Skulle det vara sant är det en bomb!

    Svara
   • Daniel

     /  09/18/2015

    Seriöst, sista två veckorna jag lyssnat på radio har det varit olidligt.Totalt fullsmäckat med tårdrypande diskussioner om migranter. Av någon anledning kallar man alla för flyktingar, även de som kommer från stabila länder utan krig eller oroligheter alls. Och varenda reportage är fullt av endast kvinnor och barn, trots att 70% är män. Aldrig någon som ställer en endaste fråga eller gräver i några fakta.

    Är faktiskt förvånad om det INTE pågår medveten propaganda för om nuvarande rapportering inte är ren propaganda blir jag fundersam, krävs det Nordkorea nivå för att det ska räknas?

    Typ som när vi hyllade våran 15-åriga löparstjärna som var egentligen en vuxen man fast ”ensamkommande”? Vänta nu, vi är redan där också 😛

    Svara
  • Kristian

    /  09/18/2015

   En av de längsta trådar jag läst på Twitter. Inte många som håller med.

   Svara
  • Karl

    /  09/18/2015

   Just nu sprids sanningen att regeringen styr SVTs journalistik. Det kan vi alla bekräfta.
   ( Vi debatterar denna sanning här)

   Svara
  • Anders Senior

    /  09/19/2015

   Där har förvisso SVT rätt, de driver sin kommunispropaganda oavsett regering.

   Oberoende? -Ja.
   Opartisk? -Knappast!

   Svara
 9. Ja, läs nu Thomas Gür. I korthet säger han ungefär:
  Bara för att man flyttar bagaget ändras inte innehållet.

  Svara
 10. MiT

   /  09/18/2015

  Svara
  • Kristian

    /  09/18/2015

   Det kan jag säga på finska, för det stod på mjölkpaketen när jag var liten:
   Saippuakivikauppias

   Svara
   • Rick

     /  09/18/2015

    Vilken förstås är en palindrom( läs bakfram) och betyder i folkmun ungefär skitsnackare (”tvålstenshandlare”, för att översätta ordagrant).

    Svara
    • Kristian

      /  09/19/2015

     Intressant! Var inte medveten om annat än den ordagranna betydelsen.

     (Väldigt fint språk, inte konstigt att Tolkien använde det som grund för hur alviskan skulle låta.)

     Svara
 11. Anmärkningsvärd at tefan Löfven, Margot Wallström och Morgan Johansson tackade nej

  http://snaphanen.dk/2015/09/18/sjunnesson-carlqvist-og-sahlstrom-udvandrer/

  Svara
 12. Svenne

   /  09/18/2015

  OT: ”Socialdemokraternas valanalys visar att partiet blundade för viktiga frågor.”

  Svara
  • Törnrosa

    /  09/18/2015

   Såg att Jämtin kommenterade valanalysen med att S och även de andra partierna inte fångat upp vad folket ville debattera. Om de missat det så är det banne mig grovt tjänstefel.
   Men det är klart alla var så upptagna med att skrika rasist och brunmåla kritikerna att de inte hade tid att sansa sig.

   Dessutom är det sorgligt hur ”Den Tydlige” gång på gång säger ett och gör ett annat. Snacka om ledarskap.

   När det gäller debattprogrammet så var det enbart pinsamt för svenskarnas del. Speciellt Arnstad verkar ha kontaktproblem med verkligheten och Hedberg uppförde sig precis som väntat. Stackars oss.

   Svara
 13. Erik den förste

   /  09/18/2015

  Åh, jag har sällan skrattat så mycket.
  Gillade verkligen när t.o.m. Jonas Sjöstedt började känna sig obekväm med att stå bredvid Arnstad. Vad gjorde egentligen Arnstad där över huvud taget?

  Och så mycket vettigare de danska politikerna låter. Hade det bara inte varit för att de pratar danska så skulle det vara så lockande att ta sig över sundet och bosätta sig där.

  Svara
 14. MiT

   /  09/18/2015

  Svara
 15. Rikard

   /  09/18/2015

  Hej.
  alltså vad är det med moderna vänsteråsikter som lockar fommar som Arnstad? Han påminner om proggarna som kopplade allt till Ådalen. Polisrazzia? Ådalen! Väktare avhysar stökig pundare från Tsan? Ådalen! Får inte röka & supa på tricken? Ådalen! Eller i nutid: Kulturkrock? Rasism! et cetera…

  Var är socialist-demokraterna som var något så när kunniga i nationalekonomi, statsvetenskap och teknologiskt/vetenskapligt intresserade? Det var ju med kunskap, teknisk utveckling och bättre offentlig förvaltning orättvisorna skulle elimineras.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
  • Svenne

    /  09/18/2015

   Socialdemokraterna >> socialist-demokraterna >> socialist-anarkisterna…

   Svara
 16. MiT

   /  09/18/2015

  Svara
 17. MiT

   /  09/18/2015

  Svara
 18. MiT

   /  09/18/2015

  Svara
  • T

    /  09/18/2015

   Fara och färde på tågen i Sverige. Man kan inte räkna med att finna några modiga amerikanska soldater på semesterresa heller.

   Svara
  • På tal om tåg. CNN rapporterar att Ungern beslagit ett tågset med mestadels syrier som passagerare. Lokföraren är tagen i förvar av polisen. Såg inte hela nyhetsinslaget, då jag kom in mitt i inslaget, men det nämndes att vapen även hade beslagtagits …

   Man rapporterade i sammanhanget att migranter försökt att ta sig in i Ungern via Serbien, blev stoppade och söker sig vidare via Kroatien. Kroatien som kritiserat Ungern för att inte vara humana mm., gjorde som Tyskland och välkomnade öppet migranterna. Ungern har besvarat kritiken med att förmedla att Kroatien inte följer EU:s lagar och regelverk. En pågående pajkastning m.a.o. Nu har man bittert ångrat välkomnandet i Kroatien och insett misstaget, då beslutshavarna likt i Tyskland och Sverige inte tidigare insett proportioner och konsekvenser. Frågan är när även de tvingas stänga gränsen.

   Det rapporterades även om migrationsvåg genom Makedonien, där migranterna villigt betalade för att ta sig fram. Konstaterar själv än en gång, att de som nu kommer hit till Europa inte är de som är i mest behov av hjälp.

   CNN nämner vidare att i Nederländerna har man nu börjat agera i sak och arresterat personer involverade i människosmuggling. När kommer detta att ske i Sverige, då berörda kriminella inte direkt har varit osynliga här …?

   Svara
   • … och så rapporterar CNN nu under dagen, att Kroatien har stängt gränsen mot Serbien … Man har givit upp och kan inte ta emot fler migranter.

    De vapnen som konfiskerades på tåget som stoppades i Ungern, bars tydligen av ‘officerare’, som CNN benämner dom som. Militär eller polis? Inte helt utan problem, oavsett …

    Svara
 19. MiT

   /  09/18/2015

  Svara
  • Svenne

    /  09/19/2015

   Episkt tragikomiskt:)
   Det verkligt trista är att tjejen riskerar att bli feminist, börjar hata alla män efter detta.

   Svara
  • Jan

    /  09/19/2015

   Dåligt omdöme att reproducera mobbning säger jag.

   Svara
 20. MiT

   /  09/18/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  09/19/2015

   Och vem bryr sig om vad en medarbetare i vänsterextrema researchgruppen som Sundman tycker ?

   Svara
 21. Svenne

   /  09/19/2015

  Debattkommentar:

  Svara
  • Svenne

    /  09/19/2015

   Ännu en ilsken dansk:

   Svara
   • robert

     /  09/19/2015

    Gud vad jag skäms nu

    Svara
   • Polypen

     /  09/19/2015

    Och denna man har statsministern refererat till som en kunnig och oberoende ”historiker”. Man rodnar långt ner på halsen.

    Svara
   • Dr Mabuse

     /  09/19/2015

    Ha ha ha! Undrar om detta i någon mening blev Arnstads inverterade ”genombrott” – så att en bredare publik äntligen fick ta del av hur oerhört enkelspårig och tunn han är! Han svarade ju inte ens på tilltal utan for ut i repetitivt svammel om 1938, fascism, rasism….till synes oförmögen att länka till diskussionen. Att trotsigt titta bort när motdebattören talar till honom och svara god dag yxskaft. Han förstod förmodligen inte danskan – därav denna tondöva respons.

    Dock – stor, surrealistisk underhållning.

    Svara
 22. V

   /  09/19/2015

  Bortsett från att det hela var väldigt surrealistiskt och bitvis vansinnigt kul: Jag tror inte precis att Arnstad kommer vinna på sin arrogans.. Att stå där som värsta greven med näsan i vädret och titta bort när hans meddebattörer tilltalar honom. Och sedan lägga åsikter i munnen på andra. DEN attityden skapar väl barriärer mellan människor om något på samma sätt som rasism gör det.

  Svara
 23. Svenne

   /  09/19/2015

  Lite Arnstad-bashing:

  Svara
 24. Dreadlock

   /  09/19/2015

  När man trodde att man har läst och hört allt i debatten…så publicerar SvD en ren idiotartikel som får klockorna att stanna och röra sig baklänges i ren chock.

  http://www.svd.se/forskare-genusgapet-bor-tas-pa-allvar/om/debatt

  Vad sägs t.ex. om t.ex. om den matematiska logiken som läggs fram som ett problem ? Den som ser den får ett pris.

  Svara
  • Törnrosa

    /  09/19/2015

   Många män och färre kvinnor, som bäddat for gruppvåldtäkter. Och sådana manifestationer har drabbat en hel del svenskor också de senaste åren. Här spelar alltså volymen en stor och problematisk roll i kombination med våra olika kulturer. mvh

   Svara
  • Kristian

    /  09/19/2015

   Skillnaden är väl en ren logisk följd av den svenska modellen: ”Lyckas ni komma hit får ni allt gratis, ta er hit får ni göra bäst ni kan.” (Så uppfattas det i alla fall.)
   Män och pojkar tål mer (eller anses tåla mer) och kan skickas ut i förväg och för att sedan ta in resten av familjen.

   Om vi inte sätter in de där Herculesplanen kommer det att förbli mest män som kommer. Alternativt kan man (gärna på EU-nivå eller högre) satsa på ordentlig hjälp ”på plats” och välja dem med störst skyddsbehov. Då blir det väl fler barnfamiljer.

   Svara
   • Dreadlock

     /  09/21/2015

    Undersökningen premiss :

    ” Med tanke på att kvinnor i dag utgör hälften av de internationella flykting- och migrationsströmmarna framstår genusgapet i Sverige som ett problem som bör tas på stort allvar. ”

    Falskt.
    Migrationsströmmarna är initialt inte jämställda.
    Det är männen som riskerar liv och lem för att gå i förväg.

    Svara
  • Pelle2

    /  09/19/2015

   Klart att någon var tvungen att anlägga ett genusperspektiv även på invandringen.Dröjer nog inte länge innan någon genustomte menar att det är de vita,svenska männens fel att inte flera kvinnliga flyktingar kommer hit..

   Svara
 25. Karl

   /  09/19/2015

  Ja det är verkligen beklämmande att SVT alltid håller sig med programmledare i debattprogrammen som är uppenbart partiska i sakfrågorna.
  Detta har ju som vi alla vet blivit en regel och det är knappt man reagerar för det längre.
  Den kvinnliga programmledaren lyckades som redan påpekats avbryta varje beskrivning utav invandringen som ett problem.
  Denna metodik är som sagt starkt befäst inom hela SVT.
  SVT tillämpar öppet och oemotsagt rena propagandametoder för att styra debatten åt det håll de vill. Partiskheten har blivit normaliserad.

  Svara
  • Utvandrare

    /  09/19/2015

   Otrolig nivåskillnad på programledarna trots ett Svenskt Pravda-format inkl. problemen med språkbarriären. Har sett en del DR betydligt liberalare och mindre styltigt.

   Clement Kjersgaard är alltid proffsig och saklig, kan anpassa sig efter svaren, nyansera och använda flera angreppsvinklar för att skapa balans. Hedberg är enkelspårig, hetsig och oförmögen till flera vinklar, klarar bara en vilket hon ganska ofräscht dessutom driver och framstår mer som debattdeltagare (och simpel partiagitator) än programledare. Ena sidan får tala ostört medans andra sidan avbryts konstant, poänger avbryts (tom innan de hinner göras) samtalet hackas sönder. Väldigt utstuderat.

   Svara
 26. Karl

   /  09/19/2015

  SVTs officiella konto på Twitter;

  Översättning:

  Vårt uppdrag vilar på en propagandistisk idé.
  Vi gör TV om vissa för vissa.

  Svara
 1. Vad är planen? | WTF?
 2. RESPEKT | WTF?
 3. Skulden och ansvaret | WTF?
 4. Dags att slänga Miljöpartiet på komposten! | WTF?
 5. Lite blandat från 2015 del 4 | WTF?
 6. Nationaldagen | WTF?
 7. Påminnelse inför valet: Del 9 | WTF?
 8. Smugglarkungen | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: