Vad är planen?

Funderar lite på det där med regeringen och deras plan för Sverige för det som nu pågår i omvärlden. Vi såg ju på debatt häromdagen den avgrundsdjupa skillnaden mellan Danmark och Sverige, eller snarare vilka som skickas och sägs företräda Sverige.

arnstad jalving debatt

Det var Arnstad som rabblade sitt mantra ”rasism”, ”nazism” och [insert valfritt årtal 1935-1945]. Det var framtidsministern från 1300-talet som förolämpade Danmark och sen inte ens svarade på frågorna som ställdes. Det var Per Svensson från Sydsvenskan som sa att Expressen blev lite ledsna 2010. Det var Fredrik Malm från Folkpartiet Radikalfeministerna som pratade om att vara tydlig med värderingar som man sen gör allt för att skita i. Det var Boel Godner som säger att det inte finns några problem i Södertälje kopplat till invandringen. Det var Jonas Sjöstedt som försökte darra på rösten och klämma fram en tår. Och det var Paula Bieler från SD, den enda av dem på den svenska ”sidan” som verkade ha en fot i verkligheten.

Där Danmark har en linje som kommuniceras och där de faktiskt tar de problem som uppkommer med invandring på allvar så säger svenskarna… Ja vadå? Jo, att det finns inga problem alls. I princip. Det är bara guld och gröna skogar.

Att vi på några år MÅSTE bygga en halv miljon bostäder med allt som hör till nämns inte. Och det bara för att klara nuvarande situation… Och ansvarig minister, Kaplan, tycker att det är roligare att semestra i Turkiet än att ta tag i detta på allvar.

Att det inte finns jobb som är lämpliga för de som kommer nämns inte. Och nej, det är inte högutbildade som kommer, bara för att SVT skriver att någon de intervjuar på gränsen till Ungern är läkare behöver det inte vara sant alls. Går man efter vad SVT, TV4 och tidningar säger och rapporterar så består hela flyktingströmmen av ingenjörer, läkare och raketforskare. Eller av småbarn. Utan undantag. Sen när de kommer hit så har nästan alla dessa förvandlats till outbildade aggressiva unga män på något magiskt sätt. Säger de looki looki vid gränsen och förvandlas?

Och hur vet man att de är högutbildade förresten? Har ju sett siffror på att upp mot 90% av dem som kommer saknar ID-handlingar? Säger de bara att de är läkare, ingenjörer och så vidare? Låter ju tryggt och säkert i så fall…

Inte heller sjukvården eller tandvården nämns.

Eller att hela socialförsäkringssystemet går på knäskålarna. Och värre kommer det att bli…

Inte heller att skolan rasar som ett blylod nämns i samband med just invandringen fast det är helt naturligt att nyanlända som inte kan språket och kanske inte gått en enda dag i skolan drar ner totalresultatet om man har för många i samma klass och de kräver massor med resurser.

Inte heller nämns polisen som får stenar, brandbomber, handgranater kastade mot sig, bilar som brinner, skolor som brinner, skottlossningar och så vidare. Som helst inte vill gå in i vissa områden eftersom det är alldeles för riskabelt trots att vi befinner oss i Sverige! Och just polisen förtjänar nog ett eget långt inlägg om allt de får stå ut med…

Räddningstjänst och ambulans kan inte åka in i vissa områden utan poliseskort eftersom de bombarderas med stenar och brandbomber. Och då är en del av nödsamtalen fejkade för att locka dit dem så de kan kasta sina stenar och brandbomber. Har sett att man åtminstone planerar för att ha skyddsutrustning för ambulanspersonal som hjälmar, västar och sådana saker…

Kriminaliteten nämns inte alls trots att den skapar enorm otrygghet. När polisen har ett register för att effektivt kunna arbeta mot åldringsbrott så ska det stormas mot registret istället för att ses som något bra. Rån, misshandel, gruppvåldtäkter, våldtäkter, mord, hedersvåld, hedersmord, hot och så vidare ökar. En del ökar naturligt i antal eftersom det blir fler människor men inom en del kategorier ÄR folk från vissa områden i världen kraftigt överrepresenterade. Egna religiösa lagar i vissa områden finns ju också. Religiös radikalisering. Och så vidare. Inget av detta nämns alls.

Det går nog att fylla på listan rätt ordentligt med saker som inte nämns alls av politiker. Men lika illa är att det inte tas upp ordentligt av journalister! För HUR ska man kunna göra någonting om man bara förnekar? Eller tycker politiker och journalister att det ovan inte är problem? Om inte allt ovan så åtminstone en del verkar man vara bekymrade över i Danmark. I Sverige så är allt bara finfint och man anklagar istället Danmark för cynism…

Allt som räknades upp ovan som politiker och journalister helst inte vill prata om kan ses som väldigt hårt, oförsonligt, utpekande, negativt och så vidare. Och det är det nog också. Men det är väl sällan som allvarliga samhällsproblem är positiva? Har något enda stort samhällsproblem i världshistorien lösts genom att man förnekar existensen av det?

För jag är väl inte ensam om att det uppräknade kan ses som stora samhällsproblem? I så fall är vi illa ute på riktigt…

Så är regeringens plan att bara låta allt fortgå?

Eller hoppas de överleva till 2018 och önskar att någon annan vinner det valet och som då är tvungna att ta tag i de oönskade problemen och ta smällen? Om det är så så tror jag inte att det kommer att funka tills 2018, det kommer att haverera totalt långt innan dess. Tänk på vad som hänt på bara ett år? Det är tre sådana år (kanske ännu värre) till innan valet… Och lika oroande är att allianspartierna inte heller har något annat svar utan de vill också köra på som det är. Ingen skillnad alls. Allt är bara finfint enligt dem också.

MVH

MiT

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

46 kommentarer

 1. MiT

   /  09/20/2015

  Svara
  • Karl

    /  09/20/2015

   Ja han har ju uppenbarligen råd att reta upp några miljoner svenskar – det kommer ju några miljoner till inom kort.

   Svara
 2. Karl

   /  09/20/2015

  Ja som tidigare konstaterats är det fruktansvärt att den tredje statsmakten – media – valt att vända ryggen till den situation som så riktigt har beskrivits här ovan.
  Om rapporteringen utav de s.k. journalisterna hade utgått ifrån att påvisa existensen av de verkliga rådande samhällsproblemen som följer av invandringen hade oppinonen rasat.
  Det bildas nu inte ens en oppinon eftersom hela media etablissemanget lyckas trycka ner all form av medvetande kring dessa akuta problem i vårat land.
  Kvar står den politiska oppositionen – som av media fått namnet ” nazister ” – vilket i själva verket är helt vanliga människor som inte tror på den politiska idéen att släppa in miljontals människor till vårat land.
  Istället för att fullfölja sina egentliga journalistiska gärningar så ägnar sig tidningarna åt att producera artiklar kring bla genus och feministiskt arbete. Under tiden undermineras byggnaden Sverige för var dag.
  Konstruktionen kommer inte att kunna stå länge med sprickor i husgrunden, vatten i källaren som hastigt underminerar marken, bränder i flera rum och på taket, krossade rutor, mögel i tapeterna, möblemanget stulet, läckor i alla rör, husbock i bjälklaget, skorstensbrand i alla rökkanaler, jordfelsbrytaren trasig och brandröken ligger tung och kvävande i trapporna.
  Detta är Sverige inom kort. Inom mycket kort.
  När brandkåren och räddningsstyrkorna kommer om tre år – finns det då något kvar att rädda?

  Svara
  • Karl

    /  09/20/2015

   För övrigt kan man lägga till att den tredje statsmaktens uppgift skall vara att kritiskt granska den första och andra statsmakten, dvs regering och riksdag.
   Eftersom detta inte sker i Sverige av idag är det därför skäligt att påstå att regering och riksdag själva utgör såväl första- som andra- samt tredje statsmakten.
   Ett sådant förhållande brukar som regel endast råda i länder med censur och stark regeringspropaganda.
   Det är tydligt att Sverige nu mer tillhör just denna kategori.

   Svara
 3. Apropå den famösa debatten där Danmark vann mot Sverige ungefär 50-0
  http://snaphanen.dk/2015/09/19/sondagskronika-mentalt-inbordeskrig/

  Svara
 4. Return of kings

   /  09/20/2015

  En lösning är att den svenska vita mannen konverterar till islam och njuter av frukterna istället; åka kollektivtrafik gratis, få ros av etablissemanget, ha sex med svenska tjejer och gifta sig med muslimsk oskuld, gök- och skjutresor mm.

  Svara
 5. robert

   /  09/20/2015

  Det känns inte som att Löven står upp för sin befolkning. Jämför med en amerikansk president; ”I got your back!”. Känns mer som att Löven är beredd att offra sin egen befolkning. Skulle ett hot komma utifrån skulle han antagligen inte låsas om det eller så skulle han (metaforiskt) böja sig framåt och ge dom fri tillgång.

  Med så många unga män som kommer från dysfunktionella samhällen så kommer våldet/brottsligheten att explodera redan nästa år. Hur många tror vi kan lita på Löven då? Eller Batra för den delen?

  Svara
  • Visst står Löven upp för sin befolkning! Men räkna inte dit dig och dig och mig…eller din gamla mormor, inga av dem som än vågar kalla sig infödda svenskar. Det är nya tider.
   Kan inte befolkningen vara snäll och dum nog byter man bara ut dem.

   Svara
 6. Karl

   /  09/20/2015

  Kan tipsa om ett nytt smart drag av Avpixlat angående media ansluten till journalistförbundet.
  Står att läsa högst upp på deras sida.
  Nu blir det åka av!

  Svara
  • Det där eskalerade fort. 🙂

   Jag tror att man nog skulle kunna spela rätt hårt på medias paranoia. Anta att man börjar prata om kartläggning av svenska mediapersoner á la Anonymous. Ge organisationen ett läskigt namn, ex. Organisationen. Prata om hur mycket information som samlas in och behandlas. Naturligtvis samlas ingen information in men det skulle nog väcka en del primitiva känslor hos dom som känner sig ”drabbade”.

   Men så skulle inte jag hålla på för det vore oetiskt. Men man ian ju leka med tanken. 🙂

   Svara
   • Karl

     /  09/20/2015

    Good thinking!

    Svara
   • havre@flarnstad

     /  09/20/2015

    klockrent visserligen är jag emot hela grejen om det vore på riktigt även den värsta dåren har nämligen all rätt att både få uttrycka sina åsikter offentligt och om den så önskar att vara anonym MEN att skrämma upp journo-skrået med samma metoder dom själva applåderar vore sannerligen festligt att få gotta sig i hehe 😀 alltså att dom bara tror sig bli outade och kartlagda privat dvs.

    En svettig Aagård som paranoid tror att grannen spionerar på han för ”organisationen” går bersärkargång på fyllan och Arnstad tar till pilbågen (ja han nyttjar en sådan privat enligt bilder) för att fälla några nazister som visar sig vara oskyldiga turister. Ja möjligheterna är oändliga om ”organisationen” tar fäste.

    Svara
 7. Svenne

   /  09/20/2015

  Selektivt tabu… #volymer

  Svara
 8. Don

   /  09/20/2015

  Jag tror inte att det finns någon plan. Tankegången är nog att det är rasism att säga att vissa av alla dem som vill inte ska få bo i Sverige. Plus att det finns en strukturell rasism som gör att ”rasifierade” alltid måste gynnas, på samma sätt som feministerna resonerar om kvinnor. Det blir en godhetslåsning i hjärnan. Och så konsumerar de medier som serverar samma typ av budskap. De tror att majoriteten av svenskarna ropar ”Refugees welcome”, demonstrerar på Medborgarplatsen och bildar välkomstkommittéer på järnvägsstationerna. Så kör de för allt vad tygen håller. Jämför vad invandringen är budgeterad för (tiotals miljarder bara i statsbudgeten, kommunbudgetar etc, liksom den höjda invandringsprognosen oräknade), med de futtiga 5,5 miljarder som satsas på bostadsbyggen eller hemtjänstavgiftens höjning som ska spara in pyttiga 0,148 miljarder (alltså 148 miljoner). Fartblindheten gör dem ”penny wise and pound foolish”. Invandring blir i princip det enda de satsar ekonomiskt på. Denna inställning sprids naturligtvis i medier och på internetsajter som läses i Afrika och Mellanöstern, vilket gör att fler och fler därifrån söker sig hit, till våra öppna hjärtan.

  Svara
 9. Jan

   /  09/20/2015

  Anna Dahlberg i Expressen skriver vad planen (regeringsförklaringen) är i dagens Expressen: ”tralla lalla la – allt ska nog gå bra”. Personligen så tror jag att medierna kommer att tröttna på flyktingkampanjerna ju längre de håller på. Om ett halvår eller så kommer man att tvingas till någon form av insikt. Om ursäkt kommer de aldrig att be. Hur illa det än går.
  http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/halla-stefan-lofven-ar-du-vaken/

  Svara
 10. Svenne

   /  09/20/2015

  WTF? Och vad säger feministerna om detta?
  http://www.nettavisen.no/nyheter/finsk-skole-ber-jenter-kle-seg-mer-tekkelig-i-mte-med-asylskere/3423137925.html
  ”En finsk skole anbefaler sine kvinnelige elever til å kle seg i mer tekkelige klær på grunn av asylsøkere som kommer til landet, skriver avisen Savon Sanomat.” //
  ”– For eksempel når man hilser på hverandre, kan de konsentrere seg om situasjonen og ikke på det forstyrrende øyeblikket når det er synlig bar hud på kvinnene, sier en rådgiver ved skolen. ”

  Svara
 11. Svenne

   /  09/20/2015

  Dick Erixon ger politikerna en lavett:
  http://erixon.com/blogg/2015/09/en-spricka-i-asiktskorridoren/
  ”Man kan inte vara snäll utan att tänka på konsekvenserna!”

  Svara
  • Jan

    /  09/20/2015

   Politikerna har målat in sig i ett hörn. Tillsammans med medierna. Det är en godhetstävling. Godast vinner. De ger sig inte förrän Sverige är ett renodlat flyktingland. Point of no return…

   Svara
 12. Svenne

   /  09/20/2015

  Pomperipossa 2.0

  Svara
 13. Don

   /  09/20/2015

  Det planlösa tankesättet hos både Alliansen, de rödgröna och alla de andra öppenhjärtade beskrivs nog rätt bra med Blondinbellas ord i blogginlägget ”Vi måste göra allt”:
  http://blondinbella.se/2015/09/vi-maste-gora-allt/

  ”Våra landsgränser är något vi hittat på. Vi delar vårt jordklot. Du som invånare har inte rätt att neka någon att komma in till det du kallar ditt land. Du har inte ens rätt att tänka tanken att det är jobbigt. Det är familjerna som just nu behöver vår hjälp som har det jobbigt och VI SKA göra vad vi kan. Annars är vi inte värda att kalla oss för människor, då är vi barbarer”.

  Hon skriver förresten också på bloggen att hon precis är på väg att flytta, till mångkulturella Rinkeb, …hrrrrm…, förlåt, jag menar förstås till det helsvenska Lidingö utan flyktingar.

  Svara
  • Pet

    /  09/20/2015

   Det är min uppfattning att en hänsynslös propaganda spridits för att föra flyktingar bakom ljuset om hur det står till i vårt land och vår egen befolknings elits irrationella rationalisering om vart vårt ansvar ligger. Det är lustigt hur just vårt egna lands lagar om vår befolknings rättigheter och ansvar är vad som hjälper omvärldens migranter och flyktingar när dess avsaknad skulle för det första inte locka och för det andra, om det första skulle visa sig felaktigt, låta tusentals bo i trapphus, skogar, tunnelbanor, torg, under broar och viadukter och leva i total fattigdom och dö i åter tusentals av sjukdomar som vi knappt ägnar tanken åt idag. Kanske ska Blondinbella rikta uppmärksamheten till Syrien och den minst sagt komplicerade politik som råder världen över. Den enda barbar jag ser är en överklasskärring som skriver som till sina närmaste vänner men med en egentlig destination till folket som lever långt under hennes levnadsstandard. Är det verkligen bara familjerna du menar, Blondinbella? Vad anser du om alla unga män? Vad anser du om de tusentals personer som lever utan identitet och vägrar skaffa sig en? Vad anser du om språksvårigheter? Vad anser du om arbetslösheten? Vad anser du om bostadsbristen? Vad anser du om de som inte vill bo i läger? Vad anser du om minskade löner och minskad levnadsstandard? Vad anser du om kriminalitet och riktig barbari? Vad anser du om bidragen som de som beskattas ska stå för? Varför misstänker jag att du inte är lika generös med ditt egna hus som du är med ditt lands gränser och varför anser du, om så är fallet, att det är någon skillnad? Varför låsa ditt hus och din egendom undan offentligheten och förena ditt hus under din familj?
   Jag har bara åsikter och idéer men det är bra mycket mer än det känslofluff som bara ligger som en dimma över det klot av krig, misär, solidaritet och övermänskliga insatser du påstår dig bry dig om.

   Svara
  • Jag skrev detta som svar till BB fast inne hos Elaine. Hos BB bland 300 kommentarer är det inte lönt..

   ”Det var fint skrivet av BB men det är skrivet med rosa glasögon. Hon skriver att det inte finns några gränser på vår glob. Hon glömmer då att utan dessa gränser så skulle hon inte leva i en demokrati. Hon skulle inte kunna starta sitt företag pga hon är kvinna. Hon skulle inte fått föda sitt barn på ett sjukhus gratis. Hennes barn skulle inte ha skola och vård gratis. Framförallt så skulle de lagar som hon idag lever efter inte finnas som ett skydd för henne och hennes famlij. Om det är så att hon liksom Reinfeldt vill helt avskaffa all vår välfärd och att alla får klara sig bäst de kan för egen maskin, så är hon rätt på det att avskaffa våra gränser och nationen Sverige. För de två sakerna går hand i hand. Utan nationsgräns ingen skatt för det fins ingen stat att betala till. Utan stat ingen välfärd. Utan välfärd ingen vård och omsorg.
   Sju miljarder människor kan inte alla leva på den europeiska kontinenten.”

   Svara
   • Kristian

     /  09/21/2015

    Mycket bra! Mycket grundläggande sammanhang som tyvärr måste förklaras gång på gång.

    Alternativet till nationer är kanske internationella superföretag som i cyberpunk-sammanhang. Du föds, lever och dör inom företaget, som en parodi av Japan idag.
    De berättelserna brukar inte vara folkhemsutopier precis.

    Svara
  • havre@flarnstad

    /  09/20/2015

   Jag trodde helt allvarligt att det var ironiskt innan jag läste vidare i din kommentar :S

   I min enfald trodde jag att tjejen faktiskt var lite smartare en så och kanske är hon det och bara spelar med för att vinna lite pk poäng men snacket om barbarer och en nation utan gränser är ju hopplöst dumt att det blir svårt att ta på allvar.

   Vad är det med människor som verkar tro att det finns något ymnighetshorn som väller ur sig pengar och resurser antingen är dom sekteriserade på vänsterkanten och helt omöjliga att resonera med eller så förmögna själva att dom vet att dom kan hyckla utan att det drabbar dom själva ekonomiskt.

   Svara
   • Karl

     /  09/20/2015

    Svaret är ja på båda antagandena!

    Svara
   • Kristian

     /  09/21/2015

    Ja, jag förutsatte att det var satir … 😦
    galenskap.

    Svara
  • Karl

    /  09/20/2015

   En sådan hycklerska.
   Ja sådana finns det gott om dessa dagar.
   Kanske skall hon gå en sväng nattetid i Malmö för att hälsa alla nya professorer och tandläkare välkommna?

   Svara
 14. QED

   /  09/20/2015

  Legalisera all narkotika och hembränning så skall det nog gå bra. ”We only have to fear the fear itself!”

  Svara
  • Kristian

    /  09/21/2015

   Tänk vilka skatteintäkter det skulle bli!

   Svara
 15. MiT

   /  09/20/2015

  Svara
  • Karl

    /  09/21/2015

   Ja och om något år nämns inte ens våldsamma massupplopp och mord – sådana företeelser anses alltför vanliga för att omnämnas i nyhetssammanhang.

   Svara
 16. MiT

   /  09/21/2015

  Svara
 17. Svenne

   /  09/21/2015

  Lovar runt och håller tunt…

  Svara
 18. Svenne

   /  09/21/2015

  Westerholm resonerar kring medias prioriteringar:

  Svara
 19. Svenne

   /  09/21/2015

  Bostadsministern lämnade få svar i Agenda:

  Svara
 20. MiT

   /  09/21/2015

  Svara
  • Karl

    /  09/21/2015

   Ja och inom något år skjuter de med tung kulspruta istället. Detta är bara en förövning.

   Svara
  • Kristian

    /  09/21/2015

   Det finns alternativet ”misstänksam mot poliser baserat på erfarenhet i andra länder” och så finns det ”förberedelse till mord”.

   Svara
 21. Svenne

   /  09/21/2015

  http://unvis.it/www.dn.se/nyheter/politik/nu-far-alliansen-betala-priset-for-avtalet/

  Svara
 22. Svenne

   /  09/21/2015

  Favorit i repris…

  Svara
 23. Nilsson

   /  09/21/2015

  När Arnstad tittar på europakartan känns det som när Magnus o Brasse spelar piloter:
  Arnstad: Ser du några gränser?
  Löfven: Nej, men om du ser en röd stuga med vita knutar så vet jag var vi är.
  Arnstad: Vardå?
  Löfven: Småland, jag har en sommarstuga där.

  Svara
 24. Svenne

   /  09/21/2015

  #Decemberöverenskommelsen

  Svara
  • Karl

    /  09/21/2015

   Synd dock att moderaterna var vigselvittnen på brölloppet mellan S och MP –
   samt best man, marskalkar, tärnor och vigselförrättare och därtill bjöd på festen efteråt.

   Svara
 25. Kristian

   /  09/21/2015
  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: