MP och energin

Kommer ni ihåg för snart 2 år sedan när Niklas Svensson på Expressen intervjuade Åsa Romson i programmet Bar och Politik och Romson sa att bredband är näst intill viktigare infrastruktur än både elektricitet och vägar?

romson och bredband

Cirka 20:25 in i klippet kan ni faktiskt höra henne säga det…

Nu är det brunkolen som är på tapeten. Innan regeringsmakt sa de att man absolut inte skulle sälja verksamheten utan avveckla. Alltså säljer man nu…

Ett tydligt tecken på att de tycker det är lite jobbigt är att de tackar nej till att medverka i nyheterna. MP skickade fram någon helt okänd förmåga istället. Och när linslössen inte ens vill sticka fram ansiktena i SVT så är det illa. För man ska veta att SVT:s lilla kontaktbok för personer med extraordinära expertkunskaper oavsett ämne bara består av två namn och de är Romson och Fridolin. Kärnfysik? Matematik? Skola? Lantbruk? Fiske? Arbetsmarknad? Gruvor? Skogsbruk? Rymdforskning? Oavsett ämne så sticker de fram huvudena i SVT:s nyhetssändningar som fantastiska oberoende experter. Nu ville de inte synas alls helt plötsligt… Kolbiten som Fridolin hade i fickan under valrörelsen har förvandlats till Svarte Petter.

Om ni missade Agenda och intervjun med Kaplan där så titta på den, nästan overkligt att se honom ”svara” på frågorna, det var som om han inte ens hörde dem utan svarade mekaniskt på något inövat. Eller som Patrik Kronqvist på Expressen skrev

Något riktigt svar får Holmberg dock aldrig. I ena stunden låtsas Kaplan som att det inte är så noga med de där prognoserna. ”Ibland så inträffar dom och ibland så gör dom det inte.”

I nästa stund levererar han obegripliga cirkelresonemang. ”När vi började arbetet var minst 250 000 bostäder viktiga målsättningar för att kunna uppnå det.”

När Holmberg frågar om regeringen inte endast når halvvägs med sin politik avslöjar Kaplan till slut en rent postmodern syn på politik: ”Det beror på hur man ser på frågan”.

Säg hej till miljöpartistisk bostadspolitik där prognoser och planer inte handlar om fakta. Välj i stället själv: Hur stort känner du att bostadsbehovet är?

Det var inte bara för att jag satt med en skämskudde i famnen som jag blev svettig där framför tv:n.

Det är lite omvänd Kung Midas över Miljöpartiet, allt de rör vid förvandlas till skit.

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

76 kommentarer

 1. Rick

   /  09/23/2015

  Jag känner (mycket intensivt, förresten) att MP:s bostadspolitik är ett fiasko. En annan sak är att jag dessutom vet det eftersom det kan påvisas, men sådant är av mindre betydelse. 🙂

  Svara
 2. Jan

   /  09/23/2015

  Miljöpartiet borde aldrig släppas utanför miljöfållan. Bostadspolitik är ett alldeles för viktig politikområde för att skötas av en miljöpartist. Ibland känns det som det delas ut ministerposter i cornflakespaketen. Så genomtänkta verkar vissa utnämningar vara.

  Svara
 3. Daniel

   /  09/23/2015

  Min uppfattning är att MP inte alls är ett Miljö Parti utan har tagit en skarp sväng åt vänsterhållet. Utåt sett pratar man om miljö osv men då som argument för höjda skatter, aldrig i form av återföring av miljöskatter till miljöteknik utan för att lägga på bidrag eller invandring osv.

  Så länge media gullar och aldrig ställer några besvärliga frågor kommer man nog att kunna hålla charaden uppe för många MP väljare. Men tids nog ser de flesta genom teatern själva och slutar rösta på vårt nyaste vänsterparti.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  09/23/2015

   Tyvärr är en konstant del av befolkningen ung, dum och röstberättigad.
   Något de är väl medvetna om då det bara är de som är cyniska nog att vilja sänka åldersgränsen för att få rösta.

   Svara
 4. Svenne

   /  09/23/2015

  MP har verkligen svårt att ”bära regeringsmakten”. Så fort det hettar till, tex när Romson får problem med giftig båtbottenfärg eller svartdiesel eller kol, så gömmer sig språkrören bakom sossarna. Sossar brukar åtminstone ställa upp för intervju när det krisar. Ynkligt MP!

  Svara
 5. Pelle2

   /  09/23/2015

  Hade dom varit smarta i MP så hade dom erkänt att det förmodligen är Sossarna som inte gick med på att bara lägga ned den tyska kolkraften istället för att sälja den. Sossarna tycker förmodligen,med all rätt, att det räcker att miljöpartiet fick tvinga fram en förtida avveckling av kärnkraften genom den höjda effektskatten..
  Vad gäller kaplan så är han ju ett skämt som bostadsminister men jag är inte säker på att någon annan hade lyckats bättre med utgångspunkt från den valda politiken.
  Deras så kallade stimulanspengar för ökat byggande är ju ett skämt. Det påverkar ju inte nybyggandet mer än marginellt. Om dom vill göra någon skillnad så måste dom snabba på planprocessen och göra så att det blir mera lönsamt att bygga hyresrätter.
  Alternativt att staten fullt ut finansierar ett byggande av ett nytt miljonprogram men det har dom inte råd med…

  Svara
 6. Pelle2

   /  09/23/2015

  OT:
  En undersökning som har publicerats visar att män som vabbar får sämre löneutveckling än kvinnor.
  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/nyheter/article21460530.ab
  Undrar hur många artiklar vi får se från Fi och diverse andra genustomtar som kräver förändring på detta ?
  Förmodligen får vi väl dock istället artiklar som ifrågasätter undersökningen eller menar att det är rätt åt männen att vi drabbas av detta eftersom det historiskt har drabbat kvinnorna..

  Svara
  • Rick

    /  09/23/2015

   Viktig fråga, Pelle2.

   Svara
   • Pelle2

     /  09/23/2015

    Tack Rick !
    Tror dock att radikalfeministerna och genustomtarna kommer att göra vad de kan för att tysta ner detta eftersom det motsäger deras teorier om att kvinnan alltid är offret !

    Svara
    • Rick

      /  09/23/2015

     Jag har länge haft en känsla (!) att så är fallet, men inte kunnat ge belägg.

     Svara
    • Opie

      /  09/24/2015

     Inte för att förstöra er lilla konspirationsspekulation här men är studien i fråga inte en korrelationsstudie? Den säger inget om huruvida vabbandet är orsak till den sämre löneutvecklingen.

     Svara
     • Pelle2

       /  09/24/2015

      Så här står det i artikeln:
      ”I studien ingår 23 000 personer som fick sitt första barn 1994. Efter fem år har pappor som tagit ut mycket vab, minst 13,5 dagar, 2 procent lägre lön än de som vabbat ”normalt”.”
      Visst, ingen kan ju med säkerhet säga att det enbart beror på vabbandet men forskarna ansåg ju att det gick att dra sådana slutsatser.
      Om jag som privatperson hade påstått något sådant utan att gå på något annat än personliga erfarenheter eller rykten så hade det kanske handlat om konspirationsteorier.
      För att gå över till riktiga konspirationsteorier Opie:
      Är du en radikalfeminist som tycker att det är jobbigt när det är någon som kan visa på att även män drabbas av orättvisor och vill tysta ner alla sådana saker?

  • michael

    /  09/23/2015

   Att män drabbas värre än kvinnor är feministisk jämställdhetspolitik för att patriarkatet och könsmaktsordningen.

   Svara
   • Pelle2

     /  09/23/2015

    Egentligen drabbas kvinnorna värst eftersom deras män får en sämre löneutveckling än de hade haft utan barn 😉

    Svara
    • michael

      /  09/23/2015

     Självklart är det så,man kan anklaga feminister för mycket men konsekvenstänk är inte ett av dom.

     Svara
 7. Kaplan är gjord av skit från början. Drypande rinnande rännskit.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  09/23/2015

   Du har förstås rätt, men det är alltid trevligt att informera om varför.

   Svara
 8. Kristian

   /  09/23/2015

  Inget nytt, men alltid bra att någon skriver om det.
  ”Naomi Abramowicz: Nej tack till statligt finansierad normkritik”
  http://www.gp.se/nyheter/ledare/ledarkronika/1.2840555-naomi-abramowicz-nej-tack-till-statligt-finansierad-normkritik

  (unvis.it verkar inte fungera med gp.se eller tvärtom.)

  Svara
  • Svenne

    /  09/23/2015

   Länk till ovan:
   https://archive.is/qJzmb
   ”Om några veckor tillkännages de nya projekten som ska finansieras genom Vinnovas Mångfaldslabb. Bevare oss väl för vilka normbrytande och nydanande satsningar som kan komma härnäst.”

   Svara
 9. Karl

   /  09/23/2015

  Den dag om något år framöver då MP tillfrågas om den situation de skapat i Sverige genom sin invandringspolitik kommer de ansvariga inom MP att hålla sig långt borta från offentligheten.
  Så enkelt är det tydligen – bli politiker, fatta beslut som totalpajar ett helt land – därefter dra dig undan frågor eller växla till annat yrke.
  Så får andra människor söka skapa ordning i det kaos som skapats.
  Själv sitter vederbörande inom diverse nya styrelser och behöver inte längre låtsas om de
  det som sker.

  Svara
  • Trolletplit

    /  09/23/2015

   Och vi alla känner hur ilskan byggs upp Dag för dag. Pengar tas från biståndet, bostäder fattas, idioter sitter i regeringen och kan faktiskt inte ett skit; de är helt okunniga.

   Vi vet att kommunerna måste höja skatten snart. Staten maste höja. Momsen kommer att höjas, men intäkterna kommer ändå är minska.
   Katastrofen är snart här.
   Kommunskatt 36%. Tältläger. Polisen blir underbemannad, likaså vård, skola,.
   Nu är snart pratet om att fly landet inte en tanke utan en konkret handling.
   Jag tror, tyvärr, att det går fortare än vad vi tror.
   Sommaren 2016. Hu.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  09/23/2015

   Så även lokalt.

   Kia har redan avgått, Anneli Hulthén går i januari. Ett klokt drag efter att de mot invånarnas vilja beslutat att Göteborg ska bli totalt kaos de närmaste 20 åren. Om tio år när den påtalat underdimentionerade budgeten landat med näsan i blåleran hoppas jag att folk kommer ihåg vilka de ska ställa mot väggen.

   ( Det sagt hade jag helst önskat ställa invånarna mot väggen. )

   Svara
   • Trolletplit

     /  09/23/2015

    Jag har en teori att Göteborg kommer implodera, likt Detroit. Statskärnan kommer inte ha några dyra br länge. Många unga med en två för 2.5-3 miljoner kommer aldrig kunna sälja utan förlust i 1.5-2 ,5 miljoners klassen.
    Tippingpoint kan vara nära.
    Trx när Sverige måste börja låna.

    Not. Jag tror även att det föreligger ett mätfel i inflationen, inom 2 år är räntan Mycket högre.

    Svara
    • Kristian

      /  09/23/2015

     Men mycket kollektivtrafik blir det i Muteborg, det måste ni hålla med om!

     Svara
 10. Fredrik i Malmö

   /  09/23/2015

  Ja, framtiden ser minst sagt dyster ut. Avvecklad kärnkraft och höjda skatter på bensin och diesel kommer leda rill ökad inflation (ökade produktionskostnader och transportkostnader på allt som produceras i landet).
  Inflation är aldrig bra för en ekonomi, särskilt inte för en så exportberoende ekonomi som Sveriges (exporten står för 50% av BNP).
  Minskade exprtintäkter kommer leda till arbetslöshet och minskade skatteintäkter. Lägg därtill den allt större belåninging för svenska hushåll för bostäder och den allt mer krisande bostadsmarknaden.
  Just det, höll på att glömma alla hundratusentals flyktingar vi måste hjälpa, vilka kommer klaga om standarden sänks.

  Svara
  • Trolletplit

    /  09/23/2015

   Att byggbranschen kommer gå bra är givet, dock så betalas det med lånade pengar, båda till investeringen och till framtida intäkter(hyresbidrag). Den kostnaden kommer framtida generationer att få dras med 700 000(?) Bidragsberoende i minst 20 år.

   Räddningen är enbart om vi, entreprenörer, lyckas ska skapa företag, samt att utvecklingen med teknik skapar välfärd.
   Problemet är att regeringen hatar entreprenör och älskar bidrag.(se budget). På lång sikt går det att helvete.

   Svara
   • T

     /  09/23/2015

    Jag har slutat utveckla ny teknik. Det är bara slöseri med tid och egna pengar här. De kopierar det jag redan gjort men de har inte kommit på vilka beräkningar som ligger bakom. Sug på den Sverige.

    Svara
 11. havre@flarnstad

   /  09/23/2015

  Miljöpartiet får hälften av sina röster enbart pga namnet alla gillar ju miljön och många jag känner som inte är det minsta insatta eller ens intresserade av politik kör resonemanget att miljön gillar jag och det är ju bra så en röst på MP blir lite som att lägga en tia i rödakors burken på ICA det är för det egna samvetet.

  Om dom bara visste vilka nötter och stolpskott som representerar MP men det gör dom inte för radarparet Fridolin och gift-åsa är dom enda som släpps fram i media … tänk er filosofen Nils på bästa sändningstid det skulle sänka MP med 50%

  Och miljön bryr dom sig så värst mycket om den mellan flygresor och giftbåtar ?

  Svara
  • Pelle2

    /  09/23/2015

   Fridolin och Romson är ju också stolpskott som i sig själva borde skrämma alla tänkande människor på flykt. Wetterstrand och Eriksson var ju rena dream teamet i jämförelse..

   Svara
  • Karl

    /  09/23/2015

   Gift-Åsa!
   Mycket skoj!

   Svara
  • Jan

    /  09/23/2015

   Bor hon i Sverige eller i USA?

   Svara
   • Kristian

     /  09/23/2015

    Svårt att säga, samtliga meningar om inte hela texten går väl att klippa och klistra från annorstädes.

    ”wearing a culture like it was a costume for halloween”.
    Hmm, det känns som om det finns ett samband här med svensk mediafeminism …

    Svara
  • T

    /  09/23/2015

   Det har ZL inte skrivit själv. För lite svenglish.

   Svara
  • Pelle2

    /  09/23/2015

   Känns som om den kära Zara borde gå en språkkurs och stavningskurs innan hen skriver något.

   Svara
  • Lövet

    /  09/23/2015

   Ah Pascalidoumetoden sprider sig!

   Svara
 12. Jan

   /  09/23/2015

  För den med förstånd finns inga partier att rösta på längre i Sverige. Alla har snöat in antingen på besinningslös nyliberalism eller vansinnig identitetspolitik. Eller båda tillsammans toppat med suicidal massinvandring. Till och med Sverigedemokraterna har låtit sig köpas av särintressen nu (den privata vårdlobbyn).

  Om det bildades ett parti vars partiprogram var en antites till alla de andras skulle jag rösta på det. Även om det hade en ännu större idiot än Stefan Löfvén eller AKB som partiledare (om det överhuvudtaget är möjligt…).

  Svara
  • trash

    /  09/23/2015

   För oss besinningslösa nyliberaler kommer antagligen invandringen att minska mot idag. Vi vill släppa den fri, fast man få betala för sig, precis som alla gamla inbyggare i Sverige. Men det är rätt iakttaget, vi räds inte volymer.

   Vi har även en fäbless för äganderätt, det anser vi ska vara statens sak att se till att man bara befinner sig på platser där man har markägarens välsignelse. Tältläger utan tillstånd kommer alltså ryka.

   Svara
   • Jan

     /  09/23/2015

    Säkert, men det förblir nog en utopi. Kommer aldrig att inträffa i bidragsparadiset Sverige….

    Svara
    • Kristian

      /  09/23/2015

     Förr eller senare kommer de som lyckats ta sig hit meddela de där hemma att ett ”boende” på vischan inte är det utlovade paradiset. Andra EU-länder håller sina gränser. Sakta sjunker ”volymerna” av sig själva.

     Då kommer ”de goda” att ha fått SDs politik bakvägen (jag tänker mig en mindre smickrande beskrivning) utan att ha behövt röra ett finger, de kommer att ta åt sig äran över att det blir bättre, och inget kommer att ha förändrats i vare sig lägren i mellanöstern eller förläggningarna i de oändliga granskogarna.

     Svara
     • Jan

       /  09/23/2015

      Så länge de får sina bidrag och gratis boende plus pensioner för sina föräldrar och retroaktiva föräldrapenningar så är nog ett ”utanförskap” i Sverige bättre än alternativet….

     • Kristian

       /  09/23/2015

      Ja och nej. Var det inte en tillfällig minskning för ett tag sedan när det framkom hur överbelastat Migrationsverket var och hur lång tid det tog?

      Men du har förstås rätt, ”allt gratis” är lockande för vem som helst.

     • Olof

       /  09/23/2015

      Tror tyvärr det är mer komplicerat än så. De som har råd att betala flyktingsmugglare stora summor är sannolikt inte direkt botten av samhället där de kommer från, utan snarare medel till övre medelklass. Att komma från en sådan position till kalla, mörka Sverige, där de normala bidragsnivåerna knappast medger något direkt lyxliv med priserna här utan förmodligen innebär väldigt mycket sämre livskvalitet än man haft. Så ofta är det förmodligen inte direkt bättre än alternativet, eller de flesta alternativen man haft på vägen. Det ser kanske bra ut på pappret, och i svenskars självberömmande fantasi, men om man själv valde mellan knapert liv i Sverige, eller någonstans med medelhavsklimat…

      Och när man sedan inser att man själv kanske har begränsade möjligheter att någonsin förbättra situationen, och att man än värre dömt sina barn till ett liv på botten av samhället man flyttat till så är ju frågan om man inte ångrar sig…

    • trash

      /  09/23/2015

     @Jan: Antagligen har du rätt, men min utopi är allt jag har kvar.

     Som jag tycker det ser ut i dagsläget kommer SD få egen majoritet 2018. Då kommer PUT bli TUT för alla, ersättningarna skäras ner till en bråkdel och gränsen bli en backventil. Så lång förutsebart.

     Problemet är att av de tre (demokrati, stor invandring och generöst välfärdssystem) kan man bara i längden välja två. Om man fortsätter som nu och inte väljer alls, riskerar man att förlora alla tre. Tyvärr verkar det vara demokratin som de flesta svenska politiker kan tänka sig att offra.

     Svara
 13. Jan

   /  09/23/2015

  Vad nu då? Aftonbladet fiskar i grumliga vatten? Fascism, rasism? Döm själva. Det här inslaget är ju mer avpixlat än Avpixlat själva: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21462049.ab

  Svara
 14. T

   /  09/23/2015

  Ingen el, inget bredband! Doh!

  Svara
  • Kristian

    /  09/23/2015

   Har du inte vindsnurra på taket? Och solceller? Det installerades väl samtidigt som tunnelbanan? Vad hette det? ”Utanför tullarna”? Har jag aldrig hör talas om. Flytta till Sverige vetja!

   Svara
 15. Jan

   /  09/23/2015

  Dags för den evigt kvinnliga kroppsfixeringen igen. Det tar aldrig slut. Kan man tänka sig att det är patriarkatets fel? Bara en gissning… http://www.expressen.se/noje/du-har-ingen-ratt-att-hana-min-kropp-katrin/

  Svara
 16. Kristian

   /  09/23/2015

  OT: EUs förslag om de (första) 120,000:
  http://europa.eu/rapid/press-release_IP-15-5596_en.htm
  4500 till Sverige. Verkar inte så ansträngande.

  Får vi nu SD-politik via EU?

  Svara
 17. Svenne

   /  09/23/2015

  Ledarsidorna om åsiktskorridoren:

  Svara
 18. Svenne

   /  09/23/2015

  Saftig nota…

  Svara
 19. Svenne

   /  09/23/2015

  Budgetrysare…

  Svara
 20. Svenne

   /  09/23/2015

  Det börjar hetta till:

  Svara
 21. Svenne

   /  09/23/2015

  Orolig folkpartist:
  http://unvis.it/www.svd.se/tank-om-do-ar-forgaves

  Svara
  • Kristian

    /  09/23/2015

   Fortfarande mer snabbtänkt än Mona. Där tar det tio år innan något går in.
   Men hur långt blir det till handling?

   Svara
 22. Svenne

   /  09/23/2015

  Marcus Birro: ”Nu ska alla likformas och stöpas i samma mall. Vi andra ska ha stryk.”

  Svara
 23. notsure

   /  09/23/2015

  Arnstad borde varit med för att berätta att vi gett bredband till danskarna 1938.

  Svara
 24. Svenne

   /  09/23/2015

  SVT:s ‘Uppdrag Granskning’ har rört om i grytan:

  Svara
  • MiT

    /  09/23/2015

   Svara
  • Jan

    /  09/23/2015

   Knallkork! Det var ett bra namn på korridorvakten My Vingren….

   Svara
 25. ”Amnesty sade tidigare i år att Boko Haram kidnappat fler än 2 000 kvinnor och barn sedan januari förra året”

  … och inga män? Sicken patriarkal organisation som låter männen gå fria!

  http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.2842653-militaren-241-fangar-har-befriats-fran-boko-haram

  Svara
 26. MiT

   /  09/23/2015

  Svara
  • Börjar inte alla dessa korridorvakter upprepa sig lite väl mycket? Deja-My, när du tycker att du har hört henne säga det förut.

   Svara
  • Pelle2

    /  09/23/2015

   Det borde väl hon veta som umgås med de kriminella elementen i researchgruppen.
   Dom gillar ju att stjäla andras information med hjälp av uppbackning från t.ex Expressen.

   Svara
  • Pelle2

    /  09/23/2015

   Fast det var ju ändå inte en tillräckligt feministisk budget enligt Gud run. Det finns väl fortfarande lite saker som man kan stjäla från männen och göra det lagligt…

   Svara
 27. Rikard

   /  09/23/2015

  Hej.
  Nu är du väl snäll mot Mp. Skit kan ju i alla fall användas till gödsel. Mp är snarare som en heroinist i kris; allt man får labbarna på används till verklighetsflykt och att hålla abstinensen borta.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
 28. Karl

   /  09/24/2015

  Samma dag som Försvarsmakten redovisar att svenskt vatten garanterat kränkts i oktober förra året, underlåter SVT att nämna ett enda ord om saken i de sena kvällsnyheternas sammanfattning.
  Det ansågs uppenbarligen inte vara information som skulle spridas i nyhetssammanhang.
  Det säger ganska mycket om den selektiva granskning av information som SVT ägnar sig åt.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: