Människovärde, ett lotteri?

I spåren efter Kreabs fullt normala lobbyarbete så dyker det upp en del intressant. Först så får man ju konstatera att vad Kreab gjort är vad just lobbyister gör, de försöker påverka beslutsfattare och andra med makt. Det sker konstant över hela linjen från höger till vänster med alla möjliga metoder. Det är så det ser ut på gott och på ont.

Nu senast är det Postkodlotteriet som bryter samarbetet med Kreab just på grund av att det var SD som de pratat med. Postkodlotteriet har använt Kreab för att utveckla? Postkodlotteriets mångfaldsprojekt. De får väl göra som de vill, men mångfaldsprojekt? De kränger väl lotter?

När Niclas Kjellström-Matseke fick veta att Kreab har uppvaktat SD träffade han såväl ägaren Peje Emilsson som Sverigechefen Markus Uvell för att få direkt information om SD-kontakterna.

”Jag har respekt för att man har en dialog med alla folkvalda. Man måste kunna ha en öppen dialog och prata med sina meningsmotståndare”, säger Niclas Kjellström-Matseke.

Han har respekt för att man har en dialog med alla folkvalda. Låter ju finfint!

”Men för mig är formerna för hur det sker väsentligt. Betraktaren ser en stor skillnad på om man bjuder in SD-politiker i riksdagen eller om man svingar öl med dem på kvällen.”

För att direkt efter visa att han inte alls har respekt för det. Varför säga att man har respekt för det när man direkt efter visar att det bara är tomma ord?

Han och syftar på Sverigechefens Markus Uvells vänskapliga umgänge med Linus Bylund, som tillhör SD:s ledarskikt.

På mikrobloggen Twitter har Markus Uvell själv vittnat om umgänget:

”Är nöjd, glad och eventuellt en liten liten smula onykter efter middag etc med Den Evige Linus Bylund, vi har fått många viktiga insikter”, skrev Markus Uvell i början av juni.

Det handlar alltså om att man inte ska få ha vilka vänner man vill. Har man en god vän som också råkar vara SD:are så är det underförstått att man ska göra sig av med den vännen. Det är då ingen god vän utan en dålig vän. Tycker Postkodlotteriet. Kan man inte bara slänga Uvell och andra som råkar ha goda vänner som är SD:are i sjön, istället för att tramsa i media, för att se om de flyter eller sjunker? Går ju snabbare. Fast egentligen tror jag detta mest är lobbyarbete från Postkodlotteriet och inget annat. Om det inte vore det så skulle de bara avveckla samarbetet utan att basunera ut det i media. De vill ju uppenbart ha uppmärksamhet för det…

Niclas Kjellström-Matseke tycker att det handlar om omdöme och vilken signal man skickar. Han önskar att Kreab hade gjort ett tydligt avståndstagande från SD och försvarat människors lika värde.

Men eftersom det inte har skett har han valt att ta en paus i samarbetet med Kreab.

”Jag måste ta ansvar för det varumärke som jag representerar och för de värderingar vi står för. Vi jobbar aktivt för mångfald i Sverige”, säger han.

”Jag väntar på en tydlig markering kring vad de står för. Det gör att man slipper få frågetecken kring sin verksamhet.”

Ok, ett spelföretag/lotteriföretag med ganska aggressiv och ful marknadsföring pratar om omdöme? Pratar om människors lika värde? Pratar om värderingar? WTF? Hur ser det ut på en gata som de besöker, är alla lika mycket värda eller är de med lotter värda lite mer…?

Jag tycker det är rätt intressant att ett spelföretag/lotteriföretag som ganska aggressivt marknadsför sig riktat mot folks avundsjuka och drömmar om bättre tillvaro (tänk om dina grannar vinner men inte du?) pratar om värderingar. Som drar in miljarder från folk som kanske borde använda de pengarna på bättre sätt eftersom jag gissar att det mesta av pengarna inte kommer från sådana som har det gott ställt utan från de som lever på förhoppningarna. Förhoppningar som aldrig infrias.

De pratar om det som om deras syfte är att stödja ideella föreningar när det egentligen är att tjäna pengar. Skänka en del till föreningar och noga tala om det är också en form av lobbyism.

2013 så tjänade Niclas Kjellström-Matseke 154 000 kronor i månaden, gissar att det inte är lägre idag. Men han är duktig på sitt jobb så han har säkert gjort sig förtjänt av den lönen. Sen tillkommer bonusar och sånt också. Så syftet med Postkodlotteriet är inte bara att stödja ideella organisationer utan också att sätta fingröten på bordet hos vissa. Och 154 000 varje månad 2013 kom från sådana som förmodligen skulle behövt pengarna till annat. Om inte Postkodlotteriet spelat på den mänskliga avundsjukan och drömmen om något bättre förstås…

Så det är alltså en människa som sniker åt sig mestadels fattigas (kanske inte fattiga men som lever på marginalen?) pengar som pratar om allas lika värde, om värderingar, om omdöme, som använder ganska ful aggressiv marknadsföring?

För som man kan läsa på Wikipedia så är Postkodlotteriet ett alldeles särskilt fult lotteri

Det finns även en etiskt motiverad kritik av lotteriets utformning pga att man använder människors postnummer utan deras medgivande. Lotteriet är av det skälet det enda som skapar otur för icke deltagare på så sätt att man får veta att man skulle ha vunnit om man deltagit i en sk grannyra. Inget annat lotteri har en sådan utformning som gör att man vet att just den lott man inte köpt skulle ha vunnit. Av samma skäl blir trycket på att stanna i lotteriet mycket starkt. ”Tänk om jag går ur och mitt postnummer och mina grannar vinner vid nästa dragning” Detta tryck på existerande kunder binder upp dem på ett sätt som starkt kan ifrågasättas.

Lotteriet skapar otur för ickedeltagare tycker jag är en bra beskrivning.

Det är intressant att se sånt här för det blir så väldigt tydligt att så fort SD är inblandat på något sätt på något litet hörn så nästan klättrar alla andra på varandras ryggar i sin iver att visa hur fina de minsann är. Och ju mer de klättrar desto mer visar de i själva verket hur fula de är…

Alla är värda lika mycket men de med lott är värda lite mer.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

66 kommentarer

 1. Grodan Boll

   /  09/29/2015

  Helt off topic, men alldeles för dumt för att missas:
  Emelie jämför hårdrock och (mainstream) RnB/rap/hiphop.

  Tydligen ska public service inte få spela hårdrock då genren, till skillnad från rap/hiphop/rnb, består av för stor andel män av samma hudfärg. Josåalltså.

  Vidare vill hon inte att mainstreamen sabbar hennes image som unik rebellisk snöflinga. Till skillnad från rap/hiphop så är hårdrock ett slag mot etablisemanget. En kaotisk underdog som inte ska få tämjas.

  Vad jag undrar är om hon gillar att trolla SVT, eller om hon på allvar är blind för vad hon just harklat ur sig.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  09/29/2015

   Borde gjort research före. Holy Diver! Hon är spritt språngades skogstokig (om än med ok musiksmak).

   Svara
  • Momatottotiasos

    /  09/29/2015

   Vilket jäkla svammel. Var får hon allt ifrån, sin egna fantasi? Hbtq fientlig? Var och när, är själv hårdrockare/metal fantast och har aldrig märkt av något sådant.
   Själv skulle jag gärna höra mer hårdrock och metall i andra kanaler än bara Bandit Rock. Hoppas ingen tror art hon talar för hela metal scenen för det gör hon verkligen inte….

   Svara
   • Herpderp

     /  09/29/2015

    Är ju bara att fråga Rob Halford hur HBTQ-fientliga han och Judas Priest är, bara för att ta ett exempel. Vilket jävla svammel, mendet är väl bara att vänta från SR/SVT.

    Svara
    • Grodan Boll

      /  09/30/2015

     Min första tanke också =)
     Och för full pott på HBTQ:n, se coverbandet Judas Priestess ( mmm-Militia ❤ ).

     Svara
  • Nilsson

    /  09/29/2015

   Hårdrock är ickenormativ på ett normativt sätt eftersom det inte spelas på SR?
   Förstår de inte hur galna de låter?

   Svara
   • Kristian

     /  09/29/2015

    Lyssnar personligen nästan inte på något skrivet efter 1710, men ber att få citera Lemmy.
    Han fick frågan ”Vad spelar ni nästa år?”
    ”Samma som nu fast högre.”

    Svara
  • Don

    /  09/29/2015

   Om vi lägger till dimensionen kulturell appropriering, så blir det ännu jobbigare för den vita, pigmentmedvetna godhetsrörelsen. När den lyssnar på hiphop, reggae och r´n´b så gör den sig skyldig till kulturell appropriering. Om de lyssnar på metal spelad av sk rasifierade musiker gör deras idoler sig skyldiga till kulturell appropriering. Inte undra på att de är så frustrerade och oförmögna att reflektera över verkliga samhällsproblem som bostadsbrist och migrationskostnader.

   Svara
 2. Hmm

   /  09/29/2015

  Om jag skippar första delen där jag tycker att alla får jobba med vem de vill eller inte med vilka knasiga motiveringar de än kan tänkas ha, så anser jag detta som ett av dina mest briljanta inlägg någonsin. Även hur du sätter fingret på deras hycklande ang allas lika värde med din ord.. ”Hur ser det ut på en gata som de besöker, är alla lika mycket värda eller är de med lotter värda lite mer…?”
  All tex som följer efter dessa ord blir bara mer och mer spot on samt faktisk beskriver på precisen vad det är som har skavt för mig ang detta lotteri. Men då jag inte är en om spelar så har jag inte tidigare spekulerat närmre på vad det har varit, så tack för bra analys av läget.

  Svara
 3. Lasse

   /  09/29/2015

  Nått säger mej att en och annan SDare där hemma i stugorna kommer sluta spela på Postkodlotteriet nu.

  Svara
 4. MiT

   /  09/29/2015

  Svara
  • Kristian

    /  09/29/2015

   Och jag som behövde banta. OK, mer popcorn.

   Expressen: Daniel Suhonen svarar Åsa Linderborg | Kultur
   http://unvis.it/www.expressen.se/kultur/suhonen-sa-vass-penna-sa-fa-segrar/
   ”Problemet är att med Åsa Linderborg blir allt intimiserat, känslobaserat, en fråga om lojalitet och därmed svek. Väldigt lite i hennes ledarskap hanteras professionellt och yrkesmässigt. Under henne har i stället utvecklats ett slags marxismens hederskultur.”

   Svara
   • Kristian

     /  09/29/2015

    Skall vi ta ”O Fortuna” av Carl Orff, eller kör vi ”Yakity Sax” som vanligt?
    Nej, jag vet, Linderborg ser på diverse personer på mässan i slow motion, och så spelar vi McLachlans ”I Will Remember You.”

    Svara
    • Dreadlock

      /  09/29/2015

     Nä, vi kan också mysa idag med vilken tolkning av In Trutina ligger närmast Orff ´s intentioner. Lucia Popp ? Vad tycker du ? Tillräckligt kyskt eller lite för erotiskt ? 😉

     Svara
     • Dreadlock

       /  09/29/2015

      Linderborg är hon inte lite Stravinsky ”Eldfågeln” över henne ?

   • Lövet

     /  09/29/2015

    Miiiiaoooow, väääässss!

    Svara
   • Dreadlock

     /  09/29/2015

    Hehe …..Beskrivningen av Linderborg passar perfekt i Yuri Besmonov´s beskrivning för vilka KGB en gång tiden ville rekrytera,bakom järnridån i väst.

    ” Try to get into large circulation established konservative media,reach movie makers,intellectuals, so called academic circles – cynical egocentric people who will look into your eyes, with an angelic expression and tell you a lie. These are the most recruitable people , who lack moral principles,who are either too gready or suffer from self importance – They feel that they matter a lot.
    These are the people that the Kgb wanted very much to recruite ”

    Man frågar sig vilka uppdragsgivare Linderborg har idag. Men hon kanske inte har några?

    Svara
    • Kristian

      /  09/29/2015

     Med andra ord E-et i MICE? (Money, Ideology, Coercion, Ego.)

     Svara
     • Dreadlock

       /  09/29/2015

      Jaha, Kristian. Är något mer vi behöver veta 😉 Typ, vad gjorde du innan 1989 ? 🙂

     • Kristian

       /  09/29/2015

      Högstadiet!

    • Anders Senior

      /  09/29/2015

     Ja jisses vad jag önskar att en journalist åker till Bstu i Berlin och gör en djupdykning i Stasi arkiven. Det skulle nog flyta upp en hel del skit i media och skolväsendet.

     Svara
  • Svenne

    /  09/29/2015

   Debatten kan sammanfattas med ”Bag-in-box”… (rödvinsvänster)
   *poppar vidare*

   Svara
 5. Karl

   /  09/29/2015

  Ja då är det bara att hoppas att Postkodbedrägeriet förlorar ett par miljoner lottköpare nu då.
  Jäkla elithyckleriföretag!

  Fast snart har de ju ett par miljoner nya lottköpare å andra sidan – som gladeligen lägger bidragslönen (dvs våra skattepengar) på spel och dobbel.
  Då får de väl börja med pyramidspel istället.

  Svara
  • T

    /  09/29/2015

   Postkodlotteriet kör med negativ avtalsbindning. Jag är inte jurist men har haft ett rättsligt mål om detta ofog för en massa år sedan där domen var till min fördel.

   Svara
 6. Karl

   /  09/29/2015

  Vill man beskåda debatten utav samma ämne så finns den på SVT play. Senaste Debatt.

  Där finns en scen där en av generaltokarna på Aftonbladet nästan avlider utav upphetsning när han inte får tillräckligt stöd för sina anti-SD idéer. Mycket underhållande.

  Måste säga att Lotta Gröning på Expressen faktiskt förvånar när hon betonar alla folkvalda politiska partiers lika värde. Inklusive SD.

  Hon fightas rejält med hyckleriprofessorn från Aftonbladet samt med någon helt absurd PR-kvinna som slår rekord i inkonsekvens bland annat.

  Svara
 7. Jimmie Åkesson bodde ett tag i samma postkod som jag. Därför bojkottar jag Postkodlotteriet. För tänk om jag tvingats dela vinsten med honom?

  Svara
 8. MiT

   /  09/29/2015

  Svara
 9. Kristian

   /  09/29/2015

  För övrigt är det mycket som förändrats sedan jag flyttade utomlands. På min tid skrev man ut post_nummer_ i klartext. Och nu har ni koder istället?
  Ja, ja, omnia mutantur.

  Svara
  • T

    /  09/29/2015

   Någon kanske hade användning av ordet postnummer i kommersiella sammanhang?

   Svara
   • T

     /  09/29/2015

    Äh, tryckte på skicka innan jag skrev klart. Någon annan kanske hade skyddat användning av ordet postnummer i kommersiella sammanhang? Postkod var kanske ledigt. Jag får inte själv använda mitt eget namn i kommersiellt syfte.

    Svara
 10. Karl

   /  09/29/2015

  Det skall snart hållas en nationell gala till förmån för UNHCR – ” hela Sverige skramlar”.

  Ja inom väldigt kort lär det behövas en beordrad nationell insamling via inkomsskatten för att ” skramla” ihop till det gigantiska invandringskalas som Svenska Staten i sammarbete med Sjuklövern arrangerat.

  Då blir det att kalibrera om taxametern rejält.

  Svara
 11. MiT

   /  09/29/2015

  Vad bra, då kan galan se fram emot att få rätt många miljoner av Gardell ikväll! För han säger faktiskt det citerade i slutet av klippet som länkas i tweeten.

  Svara
  • Karl

    /  09/29/2015

   Ja ett tydligt bevis på att kultureliten lever i en annan värld.

   Svara
 12. MiT

   /  09/29/2015

  Svara
  • Karl

    /  09/29/2015

   Ett sådant billigt försök av Lööwskan på DN att påstå att hela oppositionen är en enda jättesekt med fallenhet för konspitationsteorier!

   Tillåt mig kontra: hela Sjuklövern är en enda jätteorganism med fallenhet för landsförstörande politik. Gemensamt inom denna jättesekt är ledorden; feminism, feminism samt feminism. Även parollen ”fri invandring” är ett av de viktigaste budorden.

   Nej, Lööwskan lyckades nog inte övertyga många andra än redan intrimmade PK-läsare.
   Ett uselt försök att idiotförklara den politiska oppositionen.

   Hon kan dock gärna få ta sin vänsterpropaganda-artikel och gå ner med den på malmös gator en mörk kväll och läsa högt inför alla hundratusentals invandrade ”läkare och professorer” som tydligen befolkat stadens förorter.

   Då lär hon nog ‘hands-on’ erfara vad som är sant och falskt i den allmänna debatten..

   Svara
   • Lövet

     /  09/29/2015

    DN fortsätter att hänvisa till odefinierad ”statistik” som påstås visa att allvarliga våldsbrott minskat. Samtidigt visar BRÅ:s statistik en kontinuerlig ökning med undantag för nåt år 2013-14 av den total mängden våldsbrott (per capita). Vem är blind för statistik och vem har vilken agenda. DN har förlorat all trovärdighet. …i den mån de haft nån…

    Svara
 13. Otäckt om detta är sant:

  Svara
 14. Karl

   /  09/29/2015

  Dagens Nyheter är en tidning som är liberal-vänster orienterad med stort fokus även på feminism.

  Tidningen är till sin effekt direkt underställd decemberöverenskommelsens program.
  Dess medarbetare är lojala mot FI, lattevänstern, kafé-liberalism och generellt sosse-flum.

  Det är sådana idéer och föreställningar som är utgångspunkten för allt som produceras inom tidningens maskineri.

  And that’s the way it is.

  Svara
  • Anders Senior

    /  09/29/2015

   Ursäkta men liberal är oförenligt med vänster och feminism.
   Syntax error.

   Svara
   • Karl

     /  09/29/2015

    Jo men de kör den inkonsekventa kombinationsgrenen ändå!

    Svara
    • Anders Senior

      /  09/30/2015

     De?
     Det var väl du som skrev ovanstående?

     Sluta ge dem passivt medhåll.
     Dags att sluta dansa efter deras pipa, syna bluffen och kalla det för vad det är.
     Vänster är per definition inte liberal, hur mycket de själva än säger det.

     Svara
     • Karl

       /  09/30/2015

      Tydligen har du inte fattat att jag kritiserar DN.
      Att du ens vågar påstå att jag skulle dansa för deras pipa är en direkt förolämpning. Jag har skrivit och själv initierat ett stort antal DN kritiska inlägg.
      Aldrig har jag blivit anklagad för att dansa med
      dem.
      Kom inte hit och sprid dålig stämning säger jag bara.

     • Karl

       /  09/30/2015

      Undrar dessutom hur i helvete du kan ha fräckheten att påstå att jag ger DN medhåll!
      Jag är dokumenterat den mest DN – kritiska personen på mils avstånd.
      Om du har problem med förståndet eller läsförståelse i allmänhet ger jag fan i men kom inte och påstå, någonsin mer, att jag ger DN medhåll i något avseende!

   • Hmm

     /  09/29/2015

    Nej då. Femsimen grundades i de liberala på 1800-talet. De är bara vänster som fult har kidnappat den. 👿

    Svara
    • Anders Senior

      /  09/30/2015

     Det spelar ingen roll om det historiskt har varit en liberal rörelse, vilket jag kan hålla med om.

     Men idag, här och nu, äger mitt ovanstående inlägg giltighet.
     Feminism är precis som du säger förtäckt kommunism, och har inget med liberala värden att göra.

     (Precis som alliansen inte heller längre står för liberala värden tack vare DÖ, då de inte bara lämnat walk over till sossarna, utan dessutom kräver att V skall involveras.)

     Svara
 15. Dreadlock

   /  09/29/2015

  Vad tyckte panelen om första delen av 3:e säsongen ”Bron” ?

  Mördat homosexuell genusvetare hittas bunden till en stol,på bordet framför ett arrangemang av dockor förställande pappa och två barn. UUUUUJ !!!
  Fröken Saga ( Kör olivfärgat porsche i läderjeans och är drabbat i någon form av aspberger) förklarar för sin danske kvinnliga kollega vad ”hen” betyder för något och får den danske kollegan att framstå som trögtänkt och bakåtsträvande.

  Alla snubbar i serien är antingen hopplösa losers eller mjäkiga dörrmattor när de inte är spännande skummisar som kör suv.ar med tonade rutor. Tack SvT för dessa monumentala stereotyper av framförallt män. Kvinnoporträtten ska vi inte ens beröra. De saknar i stort sett allt egenvärde eftersom de är bara produkter av mäns helautomatiska förtyckarinstinkter. Från den mjäkiga dörrmattan till gangstern.

  You cant make this shit up. Och det är det antagligen heller inte. Only in Sweden.

  Svara
 16. QED

   /  09/29/2015

  OT: Terrorbrott mörkas av rättsväsendet:

  http://erixon.com/blogg/2015/09/terrorbrott-morkas-av-rattsvasendet/
  http://www.svt.se/ug/hemlig-fbi-rapport-avslojar-sjalvmordsbombaren-maste-ha-fatt-hjalp

  ”Terrorforskaren Magnus Ranstorp anser att åklagare och polis borde berättat om FBI-rapporten för allmänheten.

  – Här har åklagaren försökt vakuumförpacka de här händelserna till att bara handla om Sverige och en ensam gärningsman. Men de uppgifter som talar emot det har man valt att inte berätta om, jag tycker det är märkligt och i grunden missvisande.”

  Åklagaren tidigare i år: Det behövs ingen ny lag mot terrorresor.

  http://www.dagensjuridik.se/2015/02/terroristaklagare-det-behovs-ingen-ny-lag-mot-terroristresor

  Svara
 17. MiT

   /  09/29/2015

  Svara
 18. MiT

   /  09/29/2015

  Svara
 19. Karl

   /  09/29/2015

  Ja då är nationens stora ”flykting gala” i full gång då.
  Det som skulle vara en gala i syfte att samla in pengar till FNs flyktingorgan UNHCR övergick redan efter några minuter till stort propaganda spektakel för invandring till Sverige.

  Precis som misstänkt hade SVT aldrig någon avsikt att arrangera någonting alls för de människor i tredje världen som har flytt sina hem – däremot var SVTs uppenbara syfte att genomföra ett massivt propaganda jippo inför den svenska allmogen – allt för att befästa idén att massinvandringen är nödvändig och framför allt önskvärd.

  SVTs politiska dirigenter har alltså utnyttjat UNHCR för att bedriva och befästa svensk partipolitik – i detta fallet hela den samlade sjuklöverns politik.

  Det hade varit en helt annan sak om SVT verkligen avsett att understödja just själva FN och UNHCR – organisationer som vi alla vet hjälper människor som befinner sig i nöd i anslutning till direkta krigshärdar.

  Det SVT istället orkestrerat är en gigantisk partsinlaga i invandringsfrågan där olika kändisar ur SVTs politiska stall i direktsändning uppmanar invandrare att komma till Sverige.

  SVT kallar till gala och föreställning under UNHCR-flagg och då alla sitter bänkade framför TVn så övergår det hela snabbt till svensk partipolitik i enkelriktat spår som leder åhöraren direkt till slutsatsen : fri invandring.

  Väl genomtänkt av SVT. Utan tvekan.
  Mark Levengood hade fått tydliga instruktioner samt direkta repliker att bjuda in alla människor till Sverige!

  Naturligtvis medverkade sjuklöverns drottning Malena Ernman i spektaklet och dessutom i nyheterna strax innan det hela drog igång, varvid hon uttryckligen ville sprida sin politik –
  vilken är väl känd vid detta laget.

  Hela ” galan”, eller snarare; politiskt maranata möte, hade genomgående tydliga drag utav välregisserad indoktrineringsföreställning i bästa SVT-sjuklöverstil.

  Denna magic-show var uppenbarligen avsedd att utgöra ett massivt artilleri bombardemang i syfte att skrämma iväg oppositionen genom att göra massinvandringen folkligt förankrad.

  Ni vet, bröd och skådespel åt folket.

  Svara
 20. Dreadlock

   /  09/29/2015

  Hur kommer det sig att ”experter” ständigt citeras av regeringen som den här nissen från IMF som verkar tycka att Sverige har fått något slags bingo i flyktinginvandring.

  ” IMF:s delegationschef Craig Beaumont mötte journalister hos Riksbanken på tisdagen …”

  ” Han betonade också att om alla människor snabbt kommer i jobb vore det en investering i Sveriges framtida välfärd. Enligt IMF har Sverige absolut råd, och om det behövs kan kostnaderna spridas ut på flera år.”

  O.K. Vad vill Nisse från IMF-Manpower göra konkret ? :

  ”Runt om i Sverige bubblas det nu om att ingångslönerna bör ses över.”
  ” På sitt diplomatiska ekonomispråk är IMF inne på samma linje och efterlyser en ”flexibel lönesättning på företagsnivå”. För att människor ska ha en ”adekvat” levnadsstandard kan politikerna se över olika skatteavdrag eller bidrag.”

  Under tiden då ? När våra rikspolitiker trollar fram jobben, under tiden då ?

  ” Regeringens förslag om snabbspår för nyanlända får också IMF:s stöd. Men ord är en sak och handling något annat. Den krassa verkligheten är att många människor kommer att söka jobb framöver och om det inte finns jobb åt dem stiger arbetslösheten.”

  No shit Sherlock…

  Självaste Internationella Monetary Fund konstantera att om svenska politikerna är duktiga så kommer de att skapa en låglönemarknad för de speciella behov som Sverige annars inte kommer att klara av, samtidigt som vi har brickan full med bingovinster i form av framtida billig arbetskraft.

  Resten som t.ex. bostäder, personalflykt från välfärdsjobben, en skola i förfall , ett privat skuldberg i världstoppen, nödsignaler från förorterna … Är det bara liksom shit som happens ?

  Svara
 21. Svenne

   /  09/29/2015

  Utförsbacke…

  Svara
 22. Svenne

   /  09/29/2015

  Narcissism…

  Svara
 23. Svenne

   /  09/29/2015

  #ironi

  Svara
 24. Noger

   /  09/29/2015

  Jag tycker att företag och föreningar bör ta avstånd från postkodslotteriet eftersom de varken arbetar för verklig mångfald eller försvarar alla människors lika värde.

  Svara
 25. Karl

   /  10/01/2015

  Då var ultra radikal feministen Anna Ardin igång igen på sin egen sida för avancerat vansinne.
  Nu är hon rasande upprörd för att Expressen föreslagit att det statliga ekonomiska stödet till religiösa föreningar skall upphöra.
  Expressens avsikt var att stoppa statligt finansierad muslimsk extremism men där gick
  tydligen gränsen för Ardinskan. Då brast det för henne.
  Jodå, sådana är de. Feministerna.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: