Cykel möter lastbil

Ett klipp som cirkulerar lite är det från Jönköping och Vättersnäs där en korkad cyklist står mitt i vägen och blockerar trafiken fullständigt för alla men mest för en lastbilschaffis.

Det är så korkat att klockorna stannar oavsett vem som har ”rätt” där.

cykel mot lastbil

Bilden ovan är från Google maps, lite gammal men samma ställe som man ser i filmen ser man längre fram. Går man förbi bara lite så går Särlavägen ner till Vättern till höger och bara en liten bit ner på den så är det en cykelväg som korsar. Nu var det ett tag sedan jag var i de krokarna så vet dock inte om den finns kvar eller om den är ofarbar på annat sätt.

cykel mot lastbil1

Här ser man skolan och cykelvägen tydligt på Google maps.

Det måste vara något annat som ligger bakom cyklistens agerande, det är som om det är något gammalt som ruttnat upp till ytan.

Men oavsett om det finns cykelväg eller ej eller vem som har ”rätt” eller ”fel” så är det EXTREMT korkat beteende av cyklisten. I trafiken så får man ju för fan se till att vara smidig och hjälpa varann för att det ska funka så bra det går? Bara att ta cykeln och rulla upp på trottoaren tills lastbilen åkt förbi och sen fortsätta om inte cykelvägen duger?

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

67 kommentarer

 1. MiT

   /  10/06/2015

  Svara
  • Svenne

    /  10/06/2015

   Troedsson… #epic #fail

   Svara
  • Hrafninn/Larsson

    /  10/06/2015

   Han känns så väldigt ung och oförstörd, Isak Skogstad.

   Svara
  • Pelle2

    /  10/06/2015

   Skrämmande om någon skola anlitar en flummare som Troedson. Hans recept till ”framgång” är en säker väg till utanförskap.

   Svara
  • Liten

    /  10/06/2015

   Japp och när vi har slutat lära våra barn att läsa så kan vi sluta lära våra barn att räkna också. Sen kan vi lära dom att sluta tänka själva. Fyll på med fler förslag!

   Svara
  • V

    /  10/07/2015

   Man skulle kunna tro att Troedsson faktiskt lever som han lär, om ni förstår vad jag menar. Fast å andra sidan så måste man nog ha en akademisk utbildning för att komma på såna absurda idéer

   Svara
  • The Perfect Man

    /  10/07/2015

   I en värld där ingen kan läsa, är den läskunnige kung…

   Svara
  • Rikard

    /  10/07/2015

   Hej.
   Klippet med cyklisten visar väl vad vi levererar från den svenska skolan: en människa som har huvudet fullt med rättigheter. Frågan är om vi kan ha allmän rösträtt med fôlk som är dumma i hela huvet hela tiden?

   Isaks inlägg är inte ens satir, de är verklighet. Håller man sig till att framkväka dylika floskulösa och barocka plattityder så sitter man säkert som innovatör och progressivt radikal utbildningsförnyare, förlåt verklighetssökare och kaospilot.

   Att påstå att jag som lärare skall lära ut kunskap bemöts med ‘vems kunskap?’ i sann postmodern anda. Mitt råd: sätt barnen i privatskola om ni kan, och håll noga koll på innehållet i kurser och läromedel.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 2. MiT

   /  10/06/2015

  Svara
 3. Svenne

   /  10/06/2015

  Det blir nog bra…

  Svara
  • Pelle2

    /  10/06/2015

   Så det som har varit skolans lösning under relativt många år och som har lett till sämre och sämre resultat skall ökas på ännu mera ?Snacka om att göra eleverna en björntjänst.

   Svara
  • The Perfect Man

    /  10/07/2015

   -Fort, vi måste släcka branden! Var är bensindunken?
   Typ…

   Svara
 4. MiT

   /  10/06/2015

  Södertörnslektorn:

  Svara
  • Pelle2

    /  10/07/2015

   Nej,vad Janne Josefsson sa var att om man inte får diskutera bärandet av slöja,vilket Dirawi verkar tycka,så kanske man skall flytta till Nordkorea.
   Men i sann identitetspolitisk anda så tycker väl Dirawi att en vit, privilegierad man inte får ifrågasätta seder och bruk som finns hos t.ex muslimerna.

   Svara
 5. Hmm

   /  10/06/2015

  Alltså jag var sååå kluven när jag såg det klippet.

  Min första instinkt var, jäkla tävlings cyklist. Finns där cykelbanaor så SKA de cykla där och FÅR INTE cykla på vägen.
  http://www.ntf.se/konsument/lagar/cykel/

  Det skiter cyklister i som är klädda i denna mundering som killen här i klippet. Vet inte hur ofta de hindrar mig i trafiken + att de kör mycket vådligt. Jag avskyr dem, men….

  Jag avskyr också bussar och lastbilar som kör på att störst går först. Vi få inte se vad som föranledde incidenten men det pratas om i klippet något om att cyklisten har företräde och lastbilschauffören är medveten om att han bommade detta. Jag gissar på att cyklisten har råkat ut för detta flera gånger och nära på fått sätta livet till. Nu var han trött på detta och ville statuera exempel. OM han har helt rätt (vilket jag inte är säker på för lastbilschauffören verkar inte känna till att cyklisten har PLIKT på att använda cykelbanan utan verkar tro att det bara är en bekvämlighet som är frivillig att använda) men som sagt OM han har rätt så säger jag kudos och heja honom. För så trött på stora bufflar som skiter i reglerna för att det vet att folk flyttar på sig då de blir rädda för kolossen, är jag. Jag är så trött att jag har gjort samma sak med en buss. Jag hindrade hela trafiken. Vid två olika tillfällen t o m. Det har dessutom gett resultat. De problemen jag och alla andar trafikanter hade på de vägarna med bussarna har upphört. För alla. Och ja, en av gångerna var det mitt i rusingstrafik och vi fick vänta tills polisen kom.

  Ibland behövs det att någon sätter ned foten, hur osmidigt det än är just i den sekunden för alla andra. I långa loppet räddar det liv.

  Svara
  • Hmm

    /  10/06/2015

   Kan dock erkänna att jag skrattade högt när någon av de förbipasserande anklagade cyklisten för att vara miljöpartist. 😆

   Svara
  • Johan

    /  10/06/2015

   Varför var du kluven? OM cyklisten hade rätt så är det väl självklart att han ska få stå på sig? Fega kräk till lastbilschaufförer som skiter i de små kan enligt mig dra åt helvete och de kan gott få skämmas för sitt vidriga trafikbeteende.

   Notera att jag pratar i generella termer. Jag har ingen aning om just DEN HÄR cyklisten hade rätt eller fel. Inte heller vet jag om lastbilschauffören i det specifika inslaget är klandervärd eller ej.

   Alternativet vore att stora alltid ska gå först, oavsett vem som har rätt. Personer som har den åsikten skulle jag gärna se på Systemet en fredagseftermiddag när Stor-Bengt tränger sig före dem med en halvböj i sitt dasslock till högernäve. Sannolikt skulle de gärna se ett efterlevt regelverk då…

   Svara
   • Hmm

     /  10/06/2015

    Hej Johan!

    Saknar du läsförståelse?

    ”OM han har helt rätt (vilket jag inte är säker på för lastbilschauffören verkar inte känna till att cyklisten har PLIKT på att använda cykelbanan utan verkar tro att det bara är en bekvämlighet som är frivillig att använda) men som sagt OM han har rätt så säger jag kudos och heja honom. För så trött på stora bufflar som skiter i reglerna för att det vet att folk flyttar på sig då de blir rädda för kolossen”

    Varför kluven? För att enligt min erfarenhet så var det 50/50 chans om vem som hade rätt. Bägge sorterna som chauffören och cyklisten representerar är lika ofta rövar i trafiken. Sannolikheten för vem som var minst rövig kunde jag inte räkna ut enligt egna observationer om vanligt förekommande beteende..

    Svara
    • Johan

      /  10/07/2015

     Jag saknar inte läsförståelse och förstod din citerade mening ovan.

     Däremot är ditt andra stycke nytt och finnas alltså inte i den ursprungliga texten. Jag hade därför ingen möjlighet att vara säker på din motivation rörande kluvenheten.

     Eftersom du så vänligt förklarade den för mig och väntade med förolämpningarna till andra meningen så tar jag tacksamt emot informationen.

     Svara
     • Hmm

       /  10/07/2015

      Nej du kanske inte förstod varför jag var kluven, men din uppläxning av vad som hände ifall man inte sätter ned foten ifall berättigad var het uppåt väggarna. DÄR var jag synnerligen tydlig.

      Ang min fråga till dig så får du nog räkan med att som du ropar får du svar.

     • Hmm

       /  10/07/2015

      * ..var HELT uppåt väggarna..

   • Hmm

     /  10/07/2015

    Du missade också… ”Ibland behövs det att någon sätter ned foten, hur osmidigt det än är just i den sekunden för alla andra.”

    Svara
  • Soundtrack

    /  10/06/2015

   Hmm. Störst går först din miljöpartist 🙂

   Svara
  • Hmm

    /  10/07/2015

   och..”jag har gjort samma sak med en buss. Jag hindrade hela trafiken. Vid två olika tillfällen t o m.”

   Svara
 6. michael

   /  10/06/2015

  Vem vet cyklisten kanske är lärare som läst genuspedagogik,lastbilar är patriarkala uppfinningar som förtrycker(dom är ju stora och otäcka)och måste stoppas till varje pris.Gods ska transporteras med cykel tycker man något annat är man ett gubbslem.

  Svara
 7. MiT

   /  10/06/2015

  Svara
  • Hypocrita

    /  10/06/2015

   Såvitt jag såg, var det väl mest icke-män som var läkare i reportaget…..

   Svara
 8. MiT

   /  10/06/2015

  Svara
 9. MiT

   /  10/06/2015

  Handlar om Uvells senaste inlägg, tror hon nämnde något om var någon bodde, inte exakt men område och gata.
  ”Kacka i eget bo”
  http://www.uvell.se/2015/10/06/kacka-i-eget-bo-28651090?1023854245

  https://twitter.com/danielswedin/status/651487825389600769

  Jaha, han tog bort tweeten. Här kan ni se vad han skrev i alla fall. Jag hann inte ta en dump tyvärr…

  Svara
 10. MiT

   /  10/06/2015

  Det vänder fort, inte lätt att hänga med i svängarna 😛
  ”Vi hade fel – Hans Rosling är inte vår kung”
  https://archive.is/o5NV5#selection-1131.0-1131.43

  Svara
  • Svenne

    /  10/06/2015

   Storm i ankdammen…

   Svara
  • Erik den förste

    /  10/07/2015

   ”Problemet var bara att ingen riktigt lyssnade. I all vår yra läste vi in precis det vi ville höra i det Rosling sa.”

   Jag måste ge lite cred till nyheter24, de tycks åtminstone ha en gnutta självinsikt. Synd bara att de inte kan göra något åt saken.
   Det där kan ju också förklara varför det var så många av artisterna som medverkade i ‘Hela Sverige skramlar’ som helt tycktes ha missuppfattat vad syftet med galan var.

   Svara
  • Karl

    /  10/07/2015

   Fantastiskt roligt!

   Svara
 11. MiT

   /  10/06/2015

  Svara
 12. MiT

   /  10/06/2015

  Svara
  • Karl

    /  10/07/2015

   Se där ja. Somar Naher är lika spydig som vanligt.

   Trodde hon tagit ledigt från förolämpnings- VM efter hennes insats på nationaldagen då hon lyckades att förolämpa åtta miljoner svenskar.

   Kanske skulle hon gå en sväng nattetid genom någon svensk förort och träffa alla de gulleungar och raketforskare hon dragit hit.

   Svara
 13. Mike E

   /  10/06/2015

  Bara i Sverige står folk som idioter och låter en liten fjant på cykel i påfågelsdress blockera all trafik. I alla andra länder hade han transportats bort från körbanan så det rök om det!

  Svara
 14. Svenne

   /  10/06/2015

  Det onda patriarkatet, igen:

  Svara
  • Pelle2

    /  10/07/2015

   Hon företräder väl en ideologi där kvinnokön går före kompetens så vem är hon att klaga på andra?

   Svara
 15. MiT

   /  10/06/2015

  Svara
  • michael

    /  10/06/2015

   Inte rasist men.
   Borde byta namn till Inte åsiktspolis men.

   Svara
  • Liten

    /  10/06/2015

   Den sista idioten är inte född än, men stolpskottet som skrev det här är jävligt nära. Ni får gissa vem jag menar.

   Svara
 16. Svenne

   /  10/06/2015

  Avsändaren är viktigast?

  Svara
 17. MiT

   /  10/07/2015

  Svara
 18. MiT

   /  10/07/2015

  Svara
 19. Karl

   /  10/07/2015

  Sverige som nation är dött.

  Det finns inget kvar i dess själ.
  Det finns inte längre något som förenar dess medborgare.

  Sverige har nu blivit så svagt och förstört av den medvetet okontrollerade massinvandringen att ingen svensk längre vet vad som är svenskt.

  Nationalstaten Sverige har upphört. Landsgränserna står vidöppna och myndigheterna står handfallna.

  Svensken står med mössan i hand och tittar på.

  De ansvariga politikerna lever i sina egna
  världar och vägrar att inse vad som sker.
  Det är viktigare för varje politiker att vara politiskt korrekt i sitt agerande, snarare än att slå på larmklockan och påbörja livräddning.

  Fegheten och det politiska hyckleriet är totalt.

  Oppositionen, som vägrar att stå handfallen, har utmanövrerats politiskt och parlamentariskt genom en osannolik uppgörelse mellan övriga deltagare.

  Övriga oppositionella hålls stångna medelst glåpord och falska anklagelser.

  Sverige har utplånat sig självt.
  Det finns ingen annan nation i hela världen som skulle låta detta hända.
  Inte på det här sättet.

  Rädde sig den som kan.

  Svara
 20. MiT

   /  10/07/2015

  Svara
 21. MiT

   /  10/07/2015

  Nu vet vi, det finns inga sådana områden eftersom en skribent har varit i flera av dem och inte sett något…

  Svara
  • Pelle2

    /  10/07/2015

   Tydligen tycker Inte rasist men att det viktiga är att diskutera terminologin på en företeelse istället för att försöka komma till rätta med problemen.
   Dom anser tydligen att det är ok med områden där polis,brandkår och ambulans attackeras av invånarna med handgranater och brunnslock t.ex så länge man inte kallar områdena för No go zones.Lite fin kulturrelativism med andra ord..

   Svara
  • Gurkburken

    /  10/07/2015

   Vad kallar IRM ”områden där polisen möts av mycket våld och hot”? Och är terminologifrågan det viktigaste, inte att det finns sådana områden?

   Svara
  • Karl

    /  10/07/2015

   Yes!
   Då var det bara 999 960 kvar.
   I alla fall något!

   Kanske var det inte så hemskt hemma ändå när allt kom ikring.

   Svara
 22. Karl

   /  10/07/2015

  Dagens nyhet i den stolta och starka nationen Sverige:

  KD vill att varje invandrare skall få tjäna en halv miljon skattefritt.

  (!!!!!!!!!!!??????????)

  Vilket skjutjärnsförslag.

  Hade hoppats att KD nu på fredag skulle vara de första att bryta med DÖ, på KD stämman.
  Om det är sådana förslag de tänker sig istället
  så är ju idiotin total.

  Fast det visste vi ju redan.

  Svara
  • Opie

    /  10/07/2015

   Ja fy fan så dumt! Först ska de hårt prövade svenskarna försörja välfärdsinvandrarna i ca ett decennium och när de sent omsider skaffar sig lönearbete så ska de slippa att bidra till det allmänna? Kan man vara så här frikopplad frånverkligheten och vanliga svenskars vardag eller är det faktiskt ren taktik för att påskynda sammanbrottet och framväxandet av radikalt nationalistiska grupper?

   Svara
   • Karl

     /  10/07/2015

    Det måste vara det sistnämnda alternativet.
    Svenskens kokpunkt är för visso mycket högre än den internationella standarden på 100 grader celsius men snart är även den svenska kokpunkten nådd.

    Svara
  • T

    /  10/07/2015

   Hur blir jag invandrare? En halv miljon fördelar!!!

   Svara
 23. Greger Palm

   /  10/07/2015

  Kör över cyklisten, jag ställer upp och vittnar att han klätt sig utmanande….

  Svara
  • T

    /  10/07/2015

   Har inga lastbilar rejäla signalhorn längre? Förr sprack nästan trumhinnorna om man stod för nära om det tutades.

   Svara
 24. Svenne

   /  10/07/2015

  Breitbart.com:

  Svara
 25. Svenne

   /  10/07/2015

  ”Sparka de som utför oskuldskontroller”

  Svara
 26. Karl

   /  10/07/2015

  Den svenska staten skickar en enda signal;

  ”vi tar hand om utlänningar men vi tar inte hand om Sverige eĺler svenskarna”

  Senaste rapporten är att från och med idag kommer minst 100 000 invandrare att anlända till Sverige innan nyår.

  Som vanligt utan krav på att uppge landstillhörighet eller att ens identifiera sig.

  Ca 200 000 nyanlända endast i år.
  300 000-400 000 under 2016?
  400 000 – 500 000 under 2017?
  Etc, etc, etc

  Det finns ännu dussintals miljoner människor från arabiska områden som avser att komma till Sverige.

  Självfallet – när det nu mer är känt över precis hela världen att Sverige tar emot alla – utan något krav på vare sig identifiering eller att någonsin behöva prestera någonting över huvud taget.

  Nu är det kört!

  Siste man tar flaggan!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: