Skulden och ansvaret

Såg en märklig presskonferens eller vad man kan kalla det tidigare idag, det var Stefan Löfven, Åsa Regnér, Gustav Fridolin och Morgan Johansson som stod och försökte undvika att säga att hela asylsystemet i Sverige har brakat ihop samtidigt som de egentligen ville säga just det.

Det är ju så att det inte har brakat ihop idag, eller igår eller ens den här hösten utan det började braka ihop för flera år sedan. Men de som får betala priset för det är den nuvarande regeringen. Nu är de inte helt utan skuld heller, de kunde dragit i bromsen direkt för ett år sedan, Men de valde att inte göra det. Den gemensamma nämnaren för alla dessa år som orsakat haveriet fram till idag är Miljöpartiet.

Det är nu som Socialdemokraterna får betala priset för att de inte stod upp när Billström försökte tala om volymer. När de inte stod upp för polisen i det som kallades Reva utan skrek i takt med extremisterna. När de inte stod upp mot den gapiga extremismen från vänster som skränade i varje fråga som gällde invandringspolitiken. Med mera. De får betala det priset nu för hur ska de på ett trovärdigt sätt själva kunna börja prata om något som de i praktiken gett sitt medgivande till för bara något/några år sedan? De får betala priset för signalpolitiken som de själva helhjärtat under många år har stött.

På presskonferensen nämnde de inte med ett enda ord hur man ska bromsa inflödet (jag vet, det låter hemskt att prata om människor på det viset men vad är alternativet?) till Sverige. Det måste ju vara steg 1? Att se till att det inte fylls på mer i det som redan är överfullt? Ganska onödigt att ösa en båt om man inte ens hjälpligt tätar hålet? De pratade om tältläger för att inhysa de som kommer. De byter alltså tältläger där man enligt Hans Rosling kan hjälpa en människa för 25 kronor per dag mot tältläger i Sverige där summan är betydligt högre. Och till på köpet så har man tagit nästan 9 miljarder av de pengar som skulle gå till dessa 25 kronor per person. Tältläger nu när vintern närmar sig alltså. Men de kan inte heller informera i de berörda länderna att det nu är tält som gäller i Sverige eftersom informera om försämringar är cyniskt och rasistiskt. Det var det i alla fall när Danmark gör precis det enligt vår framtidsminister.

Man har hamnat här för att man själv grävt gropen man står i. Man har skapat det här på egen hand genom att i princip inte bry sig om vilka som kommit, har sett siffror på att upp mot 90% av dem som kommit saknar ID-handlingar. Finns garanterat många där som tar, och har tagit upp resurser, som inte haft skäl till asyl. För varje sådan så finns det en annan med skäl som kanske inte får den hjälp den har rätt till. För varje sådan så urholkar man systemet lite till. För varje som fått avslag som inte direkt utvisas så tar man resurser från de som inte har fått avslag. Det är ofelbart så. Och blir det många sådana fall, extremt många, så blir det också extremt stora hål i verksamheten som Migrationsverket håller i. Det kraschar ordentligt. Och där är vi nu.

Vi är där nu alltså. Men det hade vi inte behövt vara för det har funnits gott om människor som har varnat för detta i många år. Vi kan kalla de som varnat för detta för ”rasisterna” eftersom det har varit vad man kallat folk som överhuvudtaget haft synpunkter på något som har med invandringspolitiken att göra Om man inte varit för mer invandring eller inte varit översvallande positiv alltså då har man kallats en människa med rätt värdegrund. Allt annat har varit rasist. Men gott om varningar har det funnits från alla möjliga människor från hela politiska skalan. Men de har alla stämplats som rasister. Även av de som nu sitter med regeringsmakten.

Så nu står Socialdemokraterna där med kaoset i knät. Ja de har ju Miljöpartiet med sig också förstås och att det ser ut som det gör kan man ”tacka” just Miljöpartiet för. Men det låtsas inte Löfven om. Inte Miljöpartiet heller…

Glidningen mot extremism från de gamla etablerade partierna har gått fort. Jag tror inte för ett ögonblick att till exempel Löfven anser att det som orsakat det vi ser nu, havererat asylsystem som missbrukas enormt, är något bra alls. Men extremister har släppts in och har fått mycket makt även i gamla Socialdemokraterna och resultatet ser vi nu.

Men de ska fan inte komma och säga att det hände just nu, att ingen kunnat veta hur det skulle se ut, att de inte kan rå för hur utvecklingen ser ut i andra länder och så vidare. Mängden som kommer hit kan de styra över precis som de vill, det handlar om signalpolitik. Och signalerna som skickats ut under många år har varit att ett paradis bebott av lättlurade naiva idioter väntar uppe i norr.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

39 kommentarer

 1. norrmannen65

   /  10/09/2015

  Som sagt: Återinföra Tjänstemanna-ansvaret

  Svara
 2. Kristian

   /  10/09/2015

  Dags att spela ”Taps” på munspel.
  Inte satiriskt menat, det är inte så värst roligt. 😦

  Svara
 3. havre@flarnstad

   /  10/09/2015

  Kaoset som stundar i dom har tältlägren när unga stridsföra män kokande av vrede över utebliven lyx lär få en och annan att börja inse att det kanske inte var så smart att bli humanitär stormakt.

  Spår ett slut på stormaktstiden men problemen blir vi nog aldrig av med.

  Svara
 4. Ganska onödigt att ösa en båt om man inte ens hjälpligt tätar hålet?

  I stället borrar man ett nytt hål direkt bredvid och hoppas på att vattnet rinner ut där …

  Svara
  • Hypocrita

    /  10/09/2015

   ETT hål? Underdrift där…… 😉

   Svara
  • Majsan

    /  10/09/2015

   Den var ny! ”borrar man nytt hål bredvid och hoppas på att vattnet rinner ut där …”. Satan vad bra den var som liknelse till vad regeringen håller på med!

   Svara
  • Svenne

    /  10/09/2015

   Ge alla varsin borr…

   Svara
 5. T

   /  10/09/2015

  KD röstade för att lämna DÖ

  Svara
  • Kristian

    /  10/09/2015

   Myrsteg men i rätt riktning.

   Svara
   • T

     /  10/09/2015

    Behövdes bara att en stöttepelare klev åt sidan så rasade resten av luftslottet. Bara 2 i vänstra hörnet som står kvar.

    Svara
  • Anonymiserad

    /  10/10/2015

   Och vad är Lövéns kommentar?!
   ”Har man lovat nåt så tycker jag att man står för det”

   I brist på bättre uttryck på svenska.
   Det kom från rätt röv.

   Svara
 6. MiT

   /  10/09/2015

  Svara
 7. Kristian

   /  10/09/2015

  Svara
 8. Problemet är alla inkvoterade inkompetenta kvinnor som sen svaga kuklösa män inte kan säga nej till. Då blir det så här

  Svara
  • Kristian

    /  10/09/2015

   Hymla inte nu utan säg rätt ut vad du tycker! 😉

   Svara
 9. Hmm

   /  10/09/2015

  Mitt hopp infriandes för omväxling skull och jag vädrar för första gången på länge morgonluft.

  Det kan hända att detta blir till en försämring i korta loppet med S & M i en ohelig allians (dock förhoppningsvis utan Mp och bara det är en enorm vinst), men bara att bryta dödläget som vi hade nu kommer i långa loppet leda till en bättre förändring. Jag känner nu att det finns ett hopp för det nästa 7 åren.

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/kd-lamnar-decemberoverenskommelsen/

  Svara
 10. MiT

   /  10/09/2015

  ”I ett modernt samhälle är kvinnotider i simhallen inte konstigt”

  Hon säger
  ”På sin skylt har hon budskapet; Låt inte dina fördomar hindra oss från att simma,.

  Men är det inte dina fördomar som hindrar dej från att simma?

  – Varför är det mina fördomar? Är det inte min rätt att bada även om jag vill ha slöja och vara täckt? Vi lever i en modern tid i ett demokratiskt land, säger hon”

  http://www.corren.se/nyheter/linkoping/i-ett-modernt-samhalle-ar-kvinnotider-i-simhallen-inte-konstigt-8708687.aspx

  Svara
  • Hmm

    /  10/09/2015

   Om det inte vore för att jag redan har ett kraftigt blåmärke i pannan efter att om och om igen de senaste åren slagit hand för den, så hade jag gjort åt detta också. Nu är jag bara nära till tårarna över vart vi är på väg.

   Svara
   • Anonymiserad

     /  10/10/2015

    ”Gråt inte över spilld mjölk” eller vad det heter.
    och för att fortsätta i floskLandet (see what i did there ? )
    ”Det måste bli sämre innan det blir bättre”

    Svara
  • Svenne

    /  10/09/2015

   Inte trodde jag att Saudiarabien var feministernas Mecka.

   Svara
  • Rikard

    /  10/09/2015

   Hej.
   Ett svar om ni debatterar med en dylik människa: ”Mina fördomar som du kallar dem, låter dig bada när du vill. Dina fördomar förbjuder mig från att bada när jag vill; vem är det som hindrar vem?”

   Alternativt: ”Du är i Sverige och skall visa respekt för svenskars sätt att leva, eller åka hem” men det svaret kanske är kriminellt?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 11. Svenne

   /  10/09/2015

  Ojoj… DÖ ska DÖ?

  Svara
 12. michael

   /  10/09/2015

  Det finns idag två rörelser som gått all in postmodernism antirasismen och feminismen,dessa två rörelser har idag makten inom socialdemokraterna,så att partiet ska kunna vara förnuftigt och pragmatiskt är helt uteslutet eftersom just det extremistiskt postmodernistisk identitetspolitik.

  Svara
 13. MiT

   /  10/09/2015

  Svara
 14. MiT

   /  10/09/2015

  Svara
 15. MiT

   /  10/09/2015

  Intressant på KIT, ni vet sajten som Bonnier satsat 50 miljoner på. Eller det är intressant tills ideologi börjas sippra fram och man hänvisar till Bratt, Feministiskt Pärspektiv och Researchgruppen och sånt… Av Arnroth, ni vet han som recenserar spel i tv…

  ”Hur många rövhattar finns det egentligen?”
  https://archive.is/mJtTD

  Svara
  • Anonymiserad

    /  10/10/2015

   ”I´m an asshole and I´m proud of it!”

   Svara
 16. MiT

   /  10/09/2015

  Svara
 17. Svenne

   /  10/09/2015

  Ur askan i elden…

  Svara
 18. havre@flarnstad

   /  10/09/2015

  OK så kappvändaren Batra säger först nu att dom är emot DÖ precis efter att KF strypt överenskommelsen vem tror hon att hon lurar som att någon köper detta.

  Hade KD röstat för ett fortsatt DÖ hade AKB stått där och prisat fortsatt sammarbete och flosklat på om ansvar och stabilitet.

  Jag kommer inte ihåg politiken innan Bildt men har M någonsin haft såna okarismatiska sänken som ledare tidigare ? Är hon en marionett för någon grupp ljusskygga individer , en robot eller en sån där ödle alien (se reptilian conspiracy theory för kul läsning)

  Svara
 19. MiT

   /  10/09/2015

  Svara
 20. MiT

   /  10/09/2015

  Svara
 21. MiT

   /  10/09/2015

  Svara
 22. MiT

   /  10/10/2015

  ”På nationell nivå efterlyser länsstyrelsen bland annat en strategi för rekrytering av lärare och förskollärare för att komma till rätta med personalbristen inom skolan, en jämnare fördelning av inkommande flyktingar över kommunerna och åldersbestämning av ensamkommande barn.”
  http://www.ltz.se/jamtland/ostersund/flyktingsituationen-skapar-kris-i-kommunerna

  Svara
 1. Det man sår får man skörda | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: