SÄTT FART FÖR HELVETE!

Tält över huvudet lät det som om Björklund sa i partiledardebatten igår. Det kan vara en felsägning men jag tvivlar. Annars var det bara det vanliga tugget hela tiden. Och det är väl det som är problemet, det är bara tugg. Det har bara varit tugg under alldeles för lång tid nu. Det pratades lite löst om smågrejer samtidigt som Sverige raseras i allt snabbare takt. Som om problemen inte finns.

Vem vann partiledardebatten då? Ingen egentligen. Hur ska man kunna utse en eller några vinnare bland några som egentligen tävlar om att förneka verkligheten bäst? Det som de lite löst råkade nudda vid ska ju inte vara tugg nu utan borde varit handling för flera år sedan!

Jag skrev ett litet skämtsamt inlägg om debatten en halvtimma innan den började, ”Partiledardebatten

pldebatten

Jag glömde att Lööf är mammaledig. Jag gissade fel om Busch Thor, hon var ganska aktiv och såg inte alls ledsen ut. Björklund hade inget islamistskägg utan en knallrosa slips. Det var någon på twitter som sa att han såg ut som en överårig fransk playboy. Löfven och breda värmländskan fanns inte heller. Men allt som de käbblade om är egentligen helt ointressant, det är inte käbbel om skitdetaljer som behövs utan handling för flera år sedan!

Åkesson kan sitta kvar i fåtöljen och sippa på ölen och puffa på cigarren tills det blir val nästa gång, när det nu blir. Han fick inte så mycket tid i debatten trots att han viftade en hel del och ville säga något. Men vad ska han säga egentligen? Behöver han säga något eller räcker det med vad de andra säger och inte säger? Verkligheten är ju på hans sida och den kommer allt närmare människor för varje dag. De diskuterar skitdetaljer och verkar tro att det kommer 100 eller 200 i veckan till Sverige när det i själva verket kommer över 10 000 per vecka.

Någon vinnare i debatten går inte att utse egentligen om man ska gå efter vad de säger. Den enda som vinner i verkligheten är ju Åkesson och det gör han för att de andra lever i förnekelsens tid, inte för vad han säger i debatten. De andra sitter fast i sina låsta politiska positioner som de själva skapat, de verkar sätta personlig prestige framför Sveriges väl. Ett litet minnesvärt ögonblick som säger ganska mycket om Sverige och våra politiker är när Åkesson kallar hela alliansen för hycklare som står och klagar och gnäller på regeringen och sen ändå bara släpper igenom allt (1:58:55 in i programmet). För några sekunder var det knäpptyst i studion…

Så någon vinnare finns inte efter debatten igår. Däremot kan man utse en förlorare

Sverige

Där är förloraren. The Big Loser. Den som drar den fetaste nitlotten som finns. Det är Sverige som är den gigantiska förloraren för att politikerna inte förstår att det är handling NU som krävs, eller helst för flera år sedan. Eller inte vågar eller vill förstå det. Sverige behöver inte diskussioner om små skitsaker som inte ens skrapar på ytan, inte käbbel, inte drömma om enhörningar som en del verkar göra. Sverige behöver HANDLING!

Löfven, släng ut Miljöpartiet NU och gör det som krävs! Det finns stöd i riksdagen om du bara vill och vågar.

SÄTT FART FÖR HELVETE!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

15 kommentarer

 1. MiT

   /  10/12/2015

  Det där ”Sverige tillsammans” som Löfven har sjösatt eller vad man kan kalla det

  Svara
  • Sofia

    /  10/12/2015

   Punkt 3 bevisar att Sverige är belägrat av ondskefulla orcher.

   Svara
  • Rikard

    /  10/12/2015

   Hej.

   Är bilden verkligen på riktigt?!

   Avsätt Löfven! Är det inte dags för statskupp nu? ÖB? Hallå? Landets fortsatta existens är hotad. På riktigt.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 2. MiT

   /  10/12/2015

  Svara
 3. MiT

   /  10/12/2015

  “VI HAR GJORT DET FÖRR…”
  http://www.6mannen.se/vi-har-gjort-det-forr/

  Svara
 4. Sofia

   /  10/12/2015

  Svara
  • T

    /  10/12/2015

   ”Vi gör det av kärlek” hotellägaren glömde ”till skattepengar”

   Svara
 5. Kristian

   /  10/12/2015

  Jag har hört om folk som enas under olika paroller. Positiva som negativa. Men en icke-paroll, det är ganska nytt. Tveksam till genomslagskraften.

  ”Vi finns inte! Hurra!”

  Svara
 6. En intressant sak under parodin igår var att Löfven flera gånger anklagades för att stå och hånle. Och det är väl SJÄLVKLART att han hånlog, och det var av samma anledning som han inte brydde sig om att skälla ut failiansen för att de lagt ner DÖ: Han VET att Åkesson har helt rätt i att de ändå kommer släppa igenom precis allting. Han VET att failiansen är hans hycklande bitchar som låter honom göra precis vad han vill. Därför hånler han åt dem.

  Det är en bra idé att kasta ut MP ur regeringen. En annan bra idé är att skrota failiansen och äntligen låta det vara fyra olika partier- för vad är failiansen egentligen annat än en mindre decemberöverenskommelse?

  Svara
 7. Tja, kungen hade rätt… ^^

  Svara
 1. #Sverigetillsammans: Well done idioter | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: