Ha, inga män!

Finns ett twitterkonto som heter @Paintpolitik och som postar enkla men roliga teckningar som fångar lite aktuella händelser och sånt.

inga män

Otroligt rolig och träffande bild! Ungefär så de flesta ser på Fisarna  😀

identitet

Alltid kränker man nån!

veganer på fyllan

Såg något som surrade förbi för några dagar sedan om veganer som inte var så noga med käket när de var på fyllan. När fyllehungern sätter in så gör de som resten av befolkningen alltså, skiter i vad man stoppar i sig.

kommunpolitiker

Inte lätt att vara kommunalråd!

CQENJ0BUAAAQhLM

Så otroligt träffande!

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

45 kommentarer

 1. Leif

   /  10/19/2015

  Såg ett inslag på Svt från Indien på morgonen där småbarn arbetar med att sortera fram glimmer i brytningrester från en nedlagd gruva. Mineralen används för framställning av smink och läppstift.
  http://www.svt.se/nyheter/utrikes/8-ariga-lalita-riskerar-livet-i-indiens-glimmergruvor
  Nu är det väl dags för en storm mot kvinnor som med sitt sminkande exploaterar Lalita och de andra barn som delar hennes olycka. Inte?

  Svara
  • Pether

    /  10/19/2015

   Kvinnoförtryck!

   Svara
  • Senior

    /  10/19/2015

   Självklart inte!*
   Det är ju patriarkatet som tvingar dessa stackars kvinnor att utnyttja dessa barn!
   Om de inte behövt göra sig fina för oss män skulle det aldrig skett, jävla mansgris! 😉

   *detta inlägg kan inehålla spår av ironi.

   Svara
   • Lambi

     /  10/19/2015

    ”Om de inte behövt göra sig fina för oss män skulle det aldrig skett, jävla mansgris! 😉 ”

    Klart kvinnor gör sig fina för er män, hur ska dom annars fånga sin prins? Finns inte många män som skulle uppskatta en ”ovårdad” kvinna lika lite som en kvinna skulle uppskatta en ”ovårdad” man 😉
    Därmed säger jag inte att det är patriarkatet som tvingar kvinnor till detta då jag inte tror att patriarkatet ens finns. Utan människan är mer eller mindre ytlig.

    Svara
 2. Johan

   /  10/19/2015

  Apropå satirteckningar kan jag ju direkt säga att den här är rätt bra och rättvisande också utan att ha hunnit se Agenda, eftersom man lätt av kommentarerna på Twitter att döma kan förstå att varken AKB eller EBT verkar ha kunnat säga rent ut att invandringen måste ner, och att det är det som den nya politiken syftar på.

  Svara
  • Svenne

    /  10/19/2015

   Samt enhörningar som parar sig med regnbågar, halelujah!
   Och jag såg, tyvärr, Agenda.

   Svara
 3. Svenne

   /  10/19/2015

  Rättviseförmedlingen och PASCALIDOU sågas, (JP:s sida verka ligga nere för tillfället): http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:http://www.jp.se/article/kronika-kompisformedlingen/

  Svara
 4. MJM

   /  10/19/2015

  Hej!

  Suveräna illustrationer! Fångar verkligen det verklighetsfrånvända cirkelresonemanget och den totala frånvaron av logisk reflektion.

  Jag vill passa på att tacka MiT för att han/hon uppmärksammade min kommentar häromdagen. Det är smickrande men framför allt tragiskt att så många verkar känna igen sig i vad jag skrev. För mig var det i vilket fall välbehövlig katarsis att skriva det.

  Jag minns väldigt väl känslan när jag började ifrågasätta den officiella versionen av invandringsfrågan i Sverige. Det började ju med att jag med egna ögon såg sådant som gick stick i stäv med vad som framfördes offentligt. När jag då letade efter andra källor till information råkade jag surfa in på Tino Sanadajis gamla blogg, som jag läste med skräckblandad fascination. Kunde man verkligen skriva så där? Var det inte rasistiskt att säga så? Om detta är sant, varför i h-e gör ingen i maktposition något åt det? Det var som ett uppvaknande, men dock ett smärtsamt sådant. Jag tror någon annan har skrivit om det som Neos situation i The matrix – blue pill or red pill. Man kan välja att fortsätta leva i ovisshet och bara ana att det kanske finns något annat därute eller svälja det beska pillret (sorry, kunde inte hjälpa det:-)) och se saker för vad de är.

  Det är en oerhört jobbig process, jag skulle nästan likna den vid att hoppa av från en totalitär rörelse. Först och främst måste man ta in att nästan allt man har fått höra från media och myndigheter är tillrättalagt eller direkt felaktigt och att det man har fått höra i viskningar och via hörsägen snarare visar sig stämma. Sedan kommer förståelsen att förvanskningen ofta sker medvetet, främst förmodligen med aningslösa godhetsintentioner, men även kallsinnigt manipulerande i syfte att främja maktutövning. Oavsett vilket är det ett förhållningssätt som nedvärderar dig som tänkande individ med förmåga att föra ett självständigt resonemang, det vill säga ett förhållningssätt som undergräver demokratins grundtanke. Därefter följer insikten om man nu är väldigt ensam, för hela ens omgivning är ofta fortfarande fullt och fast övertygad om att den offentliga diskursen är korrekt, och att ifrågasätta den är behäftad med allvarliga sanktioner både på det personliga och professionella planet. Att ifrågasätta är att sälla sig till SD och då är man ju per definition rasist, och i ett konsensussamhälle som Sverige är det att begära att bli förvisad (jmfr Birro och andra)

  Jag tror att det är detta som är nyckeln till att det fortfarande är så många som inte kan eller vill se sanningen i vitögat. Oavsett vad man ser eller vad man hör är tabut i invandringsfrågan så starkt. Vi har fått lära oss att rasism är det värsta som finns, näst nazism/fascism, och ett ifrågasättande av den officiella versionen av fördelarna med invandring och ett framhållande av nackdelarna för med sig att man stämplas just som rasist. Därför tror jag att folk värjer sig mot tankar och analyser som kan leda i den riktningen. Jag har för mig att Arnstad skrev om detta: att det är så psykologisk smärtsamt att tänka sig att man skulle kunna vara någon form av rasist (enligt det urvattnande svenska begreppet) att man istället skapar mentala konstruktioner som projicerar detta på andra och på så vis slipper hantera det jobbiga. Detta sker naturligtvis samtidigt som man i sina de facto livsval agerar på motsatt vis (white flight, byter förskola/skola, har svenskt umgänge o.s.v.).

  Det är inte bara att komma ut som ensam ”rasist” som är så smärtsamt och skrämmande, utan det är också insikten att du står ensam rent generellt – staten finns egentligen inte där för dig som du alltid har trott. För har man väl börjat ifrågasätta invandringsfrågan, och inser att det offentliga är berett att strunta i konsekvenserna för dig och de dina av den ohållbara invandringspolitiken, så fattar man snart att det inte går att lita på att staten uppfyller sin del av det övriga samhällskontraktet heller. Skola, vård, omsorg, rättsväsende och försvar – alla är de områden där staten presterar allt sämre eller knappt alls. Är man då som de flesta svenskar skolade i att lita på att staten tar hand om en från vagga till grav, är det väldigt obehagligt att inse att man plötsligt måste stå på egna ben. Om vi till detta lägger den högt reella risken att man blir utstött ur den sociala gemenskapen, är det inte konstigt att så många duckar. Är man dessutom lagd åt det politiska vänsterhållet är viljan att ifrågasätta extremt låg av ideologiska skäl. Skulle man trots detta skulle komma på andra tankar är det sociala priset så mycket högre än för en person som med politisk hemvist höger. Därför tror jag att processen är ännu svårare för dessa människor. Kanske dags att inrätta EXIT för vänstermänniskor som vill hoppa av mångkultursekten?

  Det handlar också om att man, hittills i varje fall, blir tvungen att göra en politisk ökenvandring. Fram till 2010 var SD en ickefråga, som ingen tog på allvar. Ingen sansad person kunde tänka sig att rösta på dem. I och med Alliansens migrationsöverenskommelse med MP och de expanderande invandringsvolymerna som därpå följde ledsnade allt fler av de invandringskritiska konservativa väljarna och gick över – resultatet såg vi förra valet. Trots detta har alliansen framhärdat med migrationsöverenskommelsen genom att ingå den demokratiskt förkastliga DÖ, och detta i kombination med migrantkrisen har ytterligare ökat flödet till SD. Det är dock fortfarande väldigt många som inte kan eller vill ta det steget och jag är också övertygad om att de flesta som idag lägger sin röst på SD, hellre skulle lägga sin röst på något annat konservativt alternativ. Detta grundar jag på tre saker:

  1.SD har fortfarande så dåligt rykte att befattar man sig med partiet blir man nersolkad. Man kan tycka vad man vill om detta, men faktum kvarstår.

  2.SD har också, trots sina försök till upprensning, partimedlemmar som är uppenbart tvättäkta rasister (enligt det egentliga begreppet) och gång efter annan visar prov på detta. Detta gör att många invandringskritiska drar sig för att ta steget över.

  3.Skulle SD komma i en maktposition på riksplanet är det troligt att partiet skulle få väldigt svårt att få fram kompetent folk att fylla alla platser som behöver tillsättas. Med andra ord är det inte alls säkert att SD i verkligheten kan åstadkomma något.

  Nej, personligen tror jag inte att SD är frälsningen, och jag tror att de flesta rösterna på partiet är missnöjesröster. Trots detta kommer partiets stöd att öka snabbt om inget av de övriga konservativa partierna gör något drastiskt. För vad har man i dagsläget för alternativ? DÖ är visserligen överspelat, men inga av de borgerliga verkar ha någon brådska att fälla Löfven & co. Och det är oerhört bråttom. Därför lutar jag, och jag tror många med mig, ändå mot SD i ren desperation. Som det nu är har vi åtta partier som står och tittar på ett badkar som rinner över. Ingen har egentligen någon aning om vad man ska göra med vattnet, även om en del tycker att så mycket vatten som möjligt borde beredas plats i trossbotten så att det slipper de läskiga vattenledningarna och andra tycker att allt vatten har rätt att komma in i huset för att det är ett fritt och öppet hus. Ett enda av de partierna föreslår att man tills vidare ska stänga av kranen. Det går att ta fasta på, och kommer det till kritan och inget händer, blir det vad jag röstar på.

  Vänligen
  Magnus

  Svara
  • Kristian

    /  10/19/2015

   Mycket bra skrivet!
   (”Red Pill” är standardterminologi inom bland annat MRM/MGTOW rörelsen. Gissar att du visste det.)

   Svara
  • MJM

    /  10/19/2015

   Ooops, snacka om att råka hänvisa till helt fel person. Det var Arnstberg som skrev om den psykologiska försvarsmekanismen. Inte Arnstad. Skulle aldrig citera nåt av den karln!!!

   Svara
  • DÖ kan ju vara skendöd, sånt händer.

   Svara
   • Kristian

     /  10/19/2015

    Som Fingal Olsson? ”Är det inte DÖ som sitter där borta?”

    – Får jag tala med Statsministern?
    – Han talar i tungor.
    – Får jag tala med vice statsministern?
    – Hon åker båt.
    – Får jag tala med bostadsministern?
    – Han är i Turkiet.
    – Utbildningsministern?
    – Nej, det är efter läggdags.
    – Framtidsministern?
    – Det går bra, hon kommer att vara ledig igår.
    – Vad? Strunt samma. Får jag tala med oppositionen?
    – Vem? Har inte hör talas om den.
    – Får jag tala med Åkesson, då?
    – Rasist!
    – Ja, men vem fan skall jag då tala med?
    – Ni kan ju tala med DÖ, han sitter där borta.

    Svara
  • Rikard

    /  10/19/2015

   Hej.
   Väl formulerat och med både folklighet och saklighet, utan bitterhet eller konspirationsteorier. Mer sånt, tack. Du har tyvärr helt rätt om att en avhopparverksamhet för vänsterextremister hade behövts. Jag gjorde den resan för egen maskin för cirka tjugofem år sedan; redan då var judehatet starkt bland Vänsterpartiets medlemmar och det var när jag insåg att socialism och nationalsocialism bara är varianter av samma totalitära ideologi jag kunde ta steget. Med konsekvens att snart sagt hela umgängeskretsen försvann. Att jag fram tills dess trott att nazism var en högerideologi kan jag tacka skolan för.

   Vad vi som är missnöjda med dagens politiker och övriga mediala personers sektliknande åsiktshegemoni är en ny upplysning, att damma av ideal som opartiskhet och saklighet, och att inse att vänstern tror sig vara cirkelns mitt och därmed att de är sanningen och objektiva. All avvikelse är därmed för dessa kätterskt mot sanningen, och när man är i den rörelsen upplever man en stark impuls att stäva mot att alltid vara lite mera extrem, lite mera progressiv, än de andra.

   På en annan blogg (genusdebatten tror jag det var) nämndes begreppet ‘the left pole’, det är den liknelsen jag försöker beskriva ovan.

   I alla fall, bra skrivet.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Senior

     /  10/19/2015

    ”det var när jag insåg att socialism och nationalsocialism bara är varianter av samma totalitära ideologi jag kunde ta steget.”

    Du kan inlemma feminismen där också, samma skit.
    -Olika målgrupper för reklamen bara:

    Judar v.s. ”Arier”
    Arbetare v.s. ”Överklass”
    Invandrare v.s. Svenskar
    Kvinnor v.s. Män

    Samma totalitära ideologiska retorik, olika målgrupper för propagandan bara.

    Den retoriska finten att kalla en nationalsocialistisk ideologi för högerextrem är som att säga att Finland ligger västerut, extremväster.

    Någon förresten som vet var gränsen mellan arbetare och överklass går?
    Det har jag undrat i alla år. Är det enbart psykologiskt eller finns det mer påtagliga gränser, tex ekonomiska? Kan någon med förståelse för vänsterresonemang svara på detta?

    Svara
  • Svenne

    /  10/19/2015

   Samtidigt i Norge:

   Svara
   • Jan

     /  10/19/2015

    Det där kan ju inte stämma. Dagens Nyheter har ju gång på gång berättat att invandringen enbart är en jättevinst. Och ett kompetenslyft dessutom. Allt annat är rasism…

    Svara
    • Intenso

      /  10/19/2015

     Där har vi det. Norrmännen betalar till Sverige för sina Syrier. 430 Miljarder norska oljekronor rakt ner i den svenska statskassan.

     Det är detta DN m.fl. redan har listat ut.

     Eller vänta lite nu…..

     Snöpligt för norrmännen som har sparat och gnetat för att få ihop den där fina oljefonden och en statsskuld på noll bara för att få den uppäten av folk som inte har eller kommer att bidra.

     Svara
  • För bövelen MJM, varför har du inte en egen blogg?
   Alltså, har absolut inget emot att läsa dina alster i MiT’s kommentarsfält, tycker bara att du borde blogga själv.

   Svara
   • Svenne

     /  10/19/2015

    Eller ett gästinlägg i någon lämplig fråga…

    Svara
 5. V

   /  10/19/2015

  Många bra analyser, tycker jag. Det gäller nog för de borgerliga att prioritera sina intressen nu. Fäller de regeringen och det blir en ny valrörelse så kommer det inte hända något under tiden fram till valet. Politiken kommer alltså vara helt stillastående under valrörelsen och det är ju på många sätt problematiskt.

  Svara
 6. MiT

   /  10/19/2015

  Svara
  • Intenso

    /  10/19/2015

   Är det nån som på fullaste allvar inbillar sig att det skulle bli några som helst konsekvenser för dessa två individer?

   Svara
 7. MiT

   /  10/19/2015

  Svara
  • Rikard

    /  10/19/2015

   Hej.
   Har de lärt sig mediateknik av Julius Streicher eller? Misandristerna stormar verkligen hårt fram! Nu väntar vi med spänning på en aktion där man belyser könsapartheid och fallokratiska patriarkala strukturer inom religioner.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Pelle2

    /  10/19/2015

   Rummets medarbetare visar verkligen vilka jubelidioter dom är.Dom tror att satir är detsamma som att smutskasta sina åsiktsmotståndare å det grövsta.

   Svara
  • Lite kul är det ju faktiskt. Fast det är nog för att jag tolkar bilden dubbel-ironiskt 🙂

   Svara
 8. MiT

   /  10/19/2015

  40% av muslimerna i Danmark vill att lagen ska baseras på koranen. Sharia alltså. Hur ser det ut i Sverige?

  Bakom betalvägg tyvärr.
  ”4 af 10 muslimer i Danmark: Lovgivningen skal bygge på Koranen”
  http://www.jyllands-posten.dk/protected/premium/indland/ECE8125408/4-af-10-muslimer-i-Danmark-Lovgivningen-skal-bygge-p%C3%A5-Koranen/

  Svara
 9. MiT

   /  10/19/2015

  Svara
  • Svenne

    /  10/19/2015

   MP frågar sig: Går det hem på Södermalm? Då funkar det i hela Sverige!

   Svara
  • Kankse dags för planekonomi också när vi ändå är i farten…

   Svara
 10. MiT

   /  10/19/2015

  Ett proffsoffer?
  ”Vi är kvinnorna som går sönder”
  https://archive.is/VPZmL

  Svara
 11. Här försvann offentlighetsprincipen…

  ”Flyktingboenden hålls hemliga”
  https://archive.is/stdMC

  EDIT: Jag ändrade till archive.is /MiT

  Svara
 12. MiT

   /  10/19/2015

  Och mer apropå Miljöpartiets kulturpolitik…

  Svara
 13. Svenne

   /  10/19/2015

  #särrättigheter #identitetspolitik

  Svara
 14. MiT

   /  10/19/2015

  Svara
  • trash

    /  10/19/2015

   Förutom röda näsor, vad är skillnaden?

   Svara
  • Kristian

    /  10/19/2015

   Tror hon till höger är fluortant i det civila. För den som minns dem. (De kommer tillbaka, ser jag på wikipedia.)
   Tre decennier senare och fortfarande noll hål. Det är svensk kultur.

   Svara
 1. Bisarra oktober del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: