Bedrägeriet mot skattebetalarna. Mångmiljonbelopp försvinner varje dag!

Igår hade jag ett inlägg som egentligen borde uppmärksammas extremt mycket varje gång det kommer på tal, ”Fritt fram att blåsa Sveriges skattebetalare!”. Det handlar om de rena bedrägerierna som sker mot Sveriges skattebetalare när det handlar om de ensamkommande barnen. Det handlar alltså om rena bedrägerier där vuxna män medvetet lämnat felaktiga uppgifter, alltså ljugit, om sin ålder för att ta del av fördelar bekostade av Sveriges skattebetalare. Och de fördelarna kostar enorma pengar! Varje ensamkommande kostar i snitt 1 miljon per år!

Och så får man reda på att Migrationsverket inte ens anmäler de mest uppenbara fallen av bedrägeri till polisen! Det trodde jag faktiskt att de gjorde men så är inte fallet fick jag reda på när jag frågade Migrationsverket på twitter häromdagen! Myndigheten strösslar massor med miljoner, kanske till och med miljarder! utan att ens försöka beivra gigantiskt fusk!

Tänkte ta upp några fler exempel som är ganska tydliga. Observera, de är TYDLIGA

ensamkommande jamaluddin från Kabul

En som ska söka asyl i Sverige och Sveriges Radio trumpetar ut att han är 16 år.

På eftermiddagen satt flyktingar som väntade på att få komma vidare runtomkring på Malmö Central. I ett hörn i Glashallen satt några unga pojkar från Afghanistan.
– Ja, jag är glad. Sverige är ett bra land, säger Jamaluddin.

”Unga pojkar från Afghanistan” skriver Sveriges Radio.

Jamshid 16 år från Afghanistan

Jamshid 16 år från Afghanistan. Han bor hos Gräns i Växjö där även hans 21-åriga bror bor.

ensamkommande barn i Söderhamn1

Två små barn i Vågbro. Hoppas de har fått gosedjur och leksaker!

ensamkommande eksjö

Barn som spelar fotboll

ensamkommande barn röda korset liseberg

Barn på resa till Liseberg. Hoppas han i mitten med kepsen vann ett riktigt stort gosedjur att trösta sig med på kvällen. Antar att de höll sig till barngrejerna och inte de otäcka sakerna på Liseberg så de inte blir skrämda för resten av livet.

ensamkommande arvika värmland

Två ensamkommande barn leker med en fotboll i Arvika… Snart i din dotters högstadieklass? Eller på lågstadiet som Fridolin föreslog att barnen skulle kunna gå i om de behövde det?

ensamkommande barnet asad ahmadi

Mannen ovan kom 2011 som ensamkommande 16-åring. Bilden är från 2014 då han är 19 år. Nu har han ablinism, dvs han är albino och man kanske kan se lite äldre ut då? Men 19 år…?

ensamkommande kritor att måla med

Tur att alla barnen får kritor att måla med när de kommer i alla fall. Så de kan kludda på ett papper som 3-åringar gör. Så där illustrerar media ALLTID inslag och artiklar som ska handla om de ensamkommande, kritor, nallar, leksaker, gosedjur, bilder på en liten flicka som springer och så vidare. Verkligheten är den som ses på de andra bilderna…

zabi nasro

Sen har vi 16-åringen på bilden ovan som GP hade ett långt reportage om. Ni vet 16 år… Och för att lösa problemet med att det väldigt klart framgick att han var 24 år och inte 16 år så ändrade GP och den otroligt hederliga journalisten helt enkelt i artikeln och tog bort allt som kunde visa att 24-åringen blåser Sveriges skattebetalare. Problemet för den hederliga journalisten var inte att Sveriges skattebetalare blåstes på enorma belopp utan att det syntes alltför klart i hans artikel. Och att han som journalist inte ens brydde sig om det. Eller så fattade han inte. Jag vet inte vilket som är värst…

ensamkommande blir yngre

Och 17-åringen som var med i SvD:s artikel om att de ensamkommande blir allt yngre, han har reggat sig på en datingsida och angett sin ålder till 34 år…

De ovan är bara några få, det finns massor och åter massor av liknande! Det här är bara några av dem som faktiskt synts i media på något sätt, tänk på de mängder som INTE syns i media alls? Alla de som skattebetalarna i Sverige inte kan se och inte vet om blåser dem? Hur många de är får vi aldrig veta för Migrationsverket polisanmäler inte dem som blåser myndigheten och skattebetalarna. Det poppar upp hem för ensamkommande barn i Sverige som kantareller ur marken i augusti. De fylls bland annat med sådana barn som syns på bilderna ovan. Känns det bra?

Hur många hundra miljoner rör det sig om varje år som skattebetalarna blir blåsta på? Är det rent av miljarder det handlar om? Hur mycket kommer att gå på Migrationsverkets blåskonto när det kommer 30 000 ensamkommande som man räknar med ska komma i år? 1 miljard? 5 miljarder? 10 miljarder? 15 miljarder? Vi kommer aldrig att få veta för Migrationsverket anmäler inte bedrägerier som de blir utsatta för…

Varje ensamkommande kostar i snitt en miljon om året. Det betalas ut en schablonersättning till kommunerna på 1900 kronor per dag tills barnen är 21 år gamla men den summan räcker inte vad jag har hört eftersom de kostar mycket mer. Och jag gissar att kostnaden kommer att stiga ännu mer ju fler som kommer.

Det är ett bedrägeri av gigantiska mått som pågår mot Sveriges skattebetalare. Och Migrationsverket anmäler inte ens bedrägerierna utan godkänner det som helt ok…

Ingen annan myndighet skulle godkänna att de blev blåsta på miljon efter miljon efter miljon efter… Generaldirektören för Migrationsverket måste ju få sparken omedelbart? Kanske åtalas också?

Det är också en jätteskandal att inte de traditionella medierna tar tag i det här på allvar. De verkar också tycka att det är helt okej att man blåser Sverige på miljarder och att det inte ens anmäls.

Vad händer om man försöker blåsa Försäkringskassan på en halv miljon?

34-årigt ensamkommande barn

Fritt fram att blåsa Sveriges skattebetalare!

MVH

MiT

Annons
Lämna en kommentar

59 kommentarer

 1. robjoh

   /  10/24/2015

  Vill mest påpeka att det även är en stöld från världens fattigaste. De som inte får vaccin eller mat då allt större del av biståndsbudgeten går till dessa bedragare.

  Svara
  • MiT

    /  10/24/2015

   Jag postade också en tweet med länken innan jag såg att du postat 😛

   Svara
  • Intenso

    /  10/25/2015

   Misstänker att tankebilden från tv-serien rötter där slavhandlarna tittade på tänderna för att avgöra om slavarna var friska eller ej kommer inklampande i sinnevärlden för motståndarna till åldersundersökningar är det som avgör mest. ”Va skall vi glo barnen i munnen för att se vem som får set bra eller inte?” Läkarna verkar hellre göra abort än försöka lista ut hur gamla vissa ensamkommande de facto är.

   Svara
 2. MiT

   /  10/24/2015

  Svara
 3. norskgoy

   /  10/24/2015
  Svara
 4. Medierna i P1 tar upp fallet Zabi Nasro, intervjuar ansvarig på GP, ca 30 min in:
  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/620914?programid=2795
  Framgår ganska tydligt av de glidande svaren att de vet att han ljuger, men skiter i det

  Svara
  • MiT

    /  10/24/2015

   26:40 in börjar det för den som vill lyssna.
   Och det är som du säger, det är glidande, han säger att reportern och fotografen träffat honom 7-8 gånger och inte kunde se att han stack ut något åldersmässigt jämfört med de andra som ska vara i samma ålder. Det betyder väl att det bara är överåriga där då?
   Men satan vad feg och ryggradslös nyhetschefen är som inte ens kan erkänna att det är en blåsning mot både GP och Sverige.

   Svara
 5. Kristian

   /  10/24/2015

  Kanske fungerar det som ”Världsmästare i Boxning” och ”President of the United States of America”? Ingo var väl ”The Champ” hela livet.

  Har man en gång kallats ”ensamkommande flyktingbarn,” kan man kalla sig ”barn” för evigt.

  Svara
 6. T

   /  10/24/2015

  Jag hade skäggväxt vid 16 men det var ganska ovanligt bland jämnåriga. Ansiktet eller tänderna säger mer om åldern.

  Svara
 7. MiT

   /  10/24/2015

  Handlar om det där med Uvell som syns tidigare i kommentarsfältet

  Svara
  • maria

    /  10/24/2015

   vänstern är ta mig fan helt jävla slut i huvudet. Eller så var det aldrig något som kunde börja ens i deras små tomma huvuden.

   Svara
  • Börjar bli så less på kolsäckarna. Hall kaft apa

   Svara
  • Intenso

    /  10/25/2015

   Den där ariadad verkar ju helt slut i rutan. Hur kan en sån person då ha tillgång till internet och sociala medier, än mindre kniv och sax? Den som har anställt henne måste vara helt oansvarig och borde själv sitta i madrasserad cell.

   För att uttrycka det med versaler: FY FAN!

   Svara
 8. MiT

   /  10/24/2015

  Svara
 9. Kristian

   /  10/24/2015

  Svara
 10. Kristian

   /  10/24/2015

  ”I ett ekorrhjul av halvsanningar”
  http://ledarsidorna.se/2015/10/i-ett-ekorrhjul-av-halvsanningar/

  ”Fundera på vad som händer om personalen vid fronten inte orkar längre. Om alla dessa poliser, migrationsverksanställda och fältassistenter ger upp eller helt enkelt kollapsar av utmattning. Fundera på hur länge du, eller framför allt ansvariga, kan tänka sig att jobba mellan tolv och sexton timmar per dag utan vila. Utan toalettbesök.
  […]
  En viss varsamhet med systemen, som statens våldsmonopol och socialarbetare i fronten men även kommunernas ekonomi, kan vara både klädsamt och på sin plats. Dessa lever inte i den prutthurtiga miljö som kännetecknar Regeringskansliets tjänstemän med fredagsöl och ”After-work” i kvarteren runt Rosenbad.
  […]
  Vad som kan hända om till exempel poliserna, statens våldsmonopols yttersta redskap, bränns ut att är helt enkelt för dystert att ta till sig. Och någon minister borde rimligtvis börja fråga sig om han verkligen gjort allt sedan i somras för att förbereda samhället på vad vi nu står i. Han, Morgan Johansson, hade informationen i sitt departement hela tiden.”

  (Bonus för ”prutthurtiga” som jag aldrig tidigare hört.)

  Svara
 11. Svenne

   /  10/24/2015

  KDU:s ordförande är verkligen ett fynd:)

  Svara
 12. Svenne

   /  10/24/2015

  Hissa vit flagg…

  Svara
 13. Svenne

   /  10/24/2015

  ”Det är dags att ställa frågan: Hur hamnade vi här?”
  http://unvis.it/www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/sa-hamnade-sverige-i-dagens-krislage/

  Svara
 14. Maria

   /  10/24/2015

  Annu en praktskandal i Sverige som fatt paga alltför länge. Visst gar det att aldersbestämma med hjälp av tänderna. Alla med visdomständer är äldre än 18 ar. Det finns ett ännu snabbare sätt att aldersbestämma nagon, ett internetverktyg som förefaller riktigt träffsäkert: ett foto pa Ebba Busch Thor gav rätt alder sa när som pa ett ar, ett annat av Anders Danielsson gav rätt alder sa när som pa tre ar men da är han i 60-arsaldern. Ett test pa första killen i inlägget gav 28 ar! Apropa Anders Danielsson är han en vandrande katastrof, helt fel man pa fel plats. Han är ingen oberoende tjänsteman utan en aktivist med tydliga sd-antipatier. Sa klart bör han bort fran sin post.

  Svara
 15. Svenne

   /  10/24/2015

  Ivar Arpi klär av kappvändarna:
  http://unvis.it/www.svd.se/180-grader-senare/om/flyktingkrisen-i-europa

  Svara
 1. Det alla förstår att man måste göra men nästan ingen vågar säga | WTF?
 2. Lappkast | WTF?
 3. Det går bra för Sverige nu… | WTF?
 4. Jävla hycklare! | WTF?
 5. Automatiskt avslag på asylansökan! | WTF?
 6. Möt 17-åriga Ramish | WTF?
 7. Vad man aldrig får glömma! | WTF?
 8. STÄNG DÖRREN FÖR FAN! | WTF?
 9. Hur många arbetares skatt krävs bara för åldersbedrägerierna? | WTF?
 10. Är Viralgranskaren makalöst feg? | WTF?
 11. 16-åriga ensamkommande Asad | WTF?
 12. De desillusionerade humanisterna | WTF?
 13. Lite blandat från 2015 del 4 | WTF?
 14. Kod 291 del 2 | WTF?
 15. Because of the ”unaccompanied children” Sweden is now a bizarre circus | WTF?
 16. Because of the ”unaccompanied children” Sweden is now a bizarre circus
 17. Gårdagens rubrik | WTF?
 18. Socialstyrelsens ensamma utredare om medicinsk åldersbedömning av ensamkommande barn | WTF?
 19. Man med adelsnamn besöker Östermalm | WTF?
 20. Asylsökande flyktingbarn | corneliadahlberg
 21. VM i hyckleri har dragit igång! | WTF?
 22. Missa inte Uppdrag Granskning ikväll! | WTF?
 23. Bisarra oktober del 2 | WTF?
 24. Påminnelse inför valet: Del 10 | WTF?
 25. Landet Bizarro | WTF?
 26. Landet Bizarro del 6: Förra årtiondets mest bisarra bild? | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: