1 april varje dag del 14: Genusgodkänt bibliotek på förskola

Det rullar på i Sverige. Man kan fråga sig hur bra det är med ett bibliotek vars böcker har godkänts av en genuspedagog?

genusgodkänt bibliotek

genusgodkänt bibliotek1

Jättebra tycker någon att det är.

Visst låter det härligt? Lite… sovjetiskt…?

Bara böcker kontrollerade och godkända av en präs… av en kommiss… av en genuspedagog på det lilla biblioteket på förskolan. För att skydda barnen. För säkerhets skull…

Bara för att illustrera hur djupt sjukdomen sitter i Sverige

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

36 kommentarer

 1. MiT

   /  10/27/2015

  Svara
  • Ett sånt där hus rymmer ett par timmars migrantström. Hur många är under nybyggnation just nu?

   Svara
   • Kristian

     /  10/27/2015

    Hade alla haft balkong hade det räckt en timme till. Men sånt tänker folk jävlar inte på.

    Svara
    • Svenne

      /  10/28/2015

     Hade fler haft kattvind… Det torde finnas i varje Brommavilla. Har man lagt upp 5-7 miljoner så vill man väl ha avkastning?

     Svara
  • Från den svenska debatten: ”Gör du skillnad människor! Då är du nazist!”
   Så till denna jul kommer alla barn i kvarteret få lika många julklappar som föräldrarnas egna barn.
   ”Alla djur är jämlika, men några är jämlikare än andra.” George Orwell, ”Djurens Gård”.

   Svara
 2. MiT

   /  10/27/2015

  Svara
 3. Från 2014, en lång och välskriven bekännerlse från en f.d. SJW: ”I’ve pinned down four core features that make it so disturbing: dogmatism, groupthink, a crusader mentality, and anti-intellectualism. I’ll go into detail about each one of these. The following is as much a confession as it is an admonishment. I will not mention a single sin that I have not been fully and damnably guilty of in my time.”
  http://www.mcgilldaily.com/2014/11/everything-problematic

  Svara
 4. Pelle2

   /  10/27/2015

  Helt sjukt att dom släpper in genusdårarna i förskolan.Det är illa nog att dom finns högre upp i skolsystemet men att hjärntvätta små barn är oacceptabelt.

  Svara
  • Kristian

    /  10/27/2015

   Det skall böjas i tid, det som alldeles åt helvete skall bli.

   (Nu har jag svurit på samma blogg två gånger på ett par minuter. Läggdags!)

   Svara
 5. MiT

   /  10/27/2015

  Svara
 6. En blir ju glad i hela kroppen! Peppelipepp- Ned med Patriarkatet! 😀
  Bra idé det där om böcker med starka flickor. Såna böcker fanns minsann inte på 50-talet! Utom de där rasistiska böckerna om Pippi Långstrump då förstås, men de gills ju inte för de har så unkna värdegrunder.

  Svara
  • Anders

    /  10/27/2015

   Minns 70-talets politiska barnböcker och seriealbum på biblioteken. Genom litteraturen skulle barnen formas i klasskampen. Gick ju sådär. Den revolutionära klasskampen dog och vi barn av denna tid är mer upptagna av platt-tv och andra prylar. På tal om böcker. Vi fem och Katitzi kanske ska komma tillbaka. Är de tillräckligt godkända idag, med transkille och starka kvinnor.

   Svara
   • Näe det tror jag inte, de heteronormativa i Vi 5 har alldeles för unkna heteronormativa åsikter och i Katitzi används väl Z-ordet? 🙂

    Svara
 7. Rikard

   /  10/27/2015

  Hej.

  Mitt råd är att kontakta relevanta chefer inom förskole-/skolförvaltningen och begära ut genuspedagogens anställningsförordnande, hur just den specifike individen utvaldes för anställning samt det dokument som ger genuspedagogen mandat att plocka bort/rekommendera böcker. Spara alla svar och begär helst fysiska kopior på beslut.

  Kontakta ditt lokala bibliotek och fråga om dylik censur pågår där. Om ja, fråga hur, av vem/vilka, begär få ut kriterier och hur personen/-erna som genomför detta utsetts.

  Kontakta lokala media. Sprid informationen, gärna med länkar till källor o/e annat referensmaterial, via sociala nätverk.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
 8. V

   /  10/27/2015

  Man önskar ju att fler europeiska länder rapporterade om idiotierna i Sverige. Hade nog varit lättare för våra representanter att vara lite mer självkritiska om de blev konfronterade (och utskrattade?) när de träffar våra grannar.

  Svara
 9. Alltså – om man gör bilder av Noas Ark och djuren som går ombord – så gäller inte hetereonormativet, utan två gaya lejonhannar följer två lesbiska strutshonor över landgången – och så normbrott av tvåsamheten och kärnfamiljen – en stor apflock, där alla knullar med alla oberoende av kön och eventuell släktskap?

  Svara
  • Ivar L

    /  10/30/2015

   Det låter som humor men jag skulle inte förvånas om genuspedagoger rensar ut även bilogiska beskrivningar som beskriver en natur där det i huvudsak handlar om att honor och hanar söker sig till varandra för att få avkomma. Noaks ark måste ju bara en paria för dem. Närmast obegriplig. Hur kunde gud vara så enögd att hen trodde att hen kunde rädda djuren genom att välja en hane och en hona av varje djurart?

   Svara
 10. Karl

   /  10/27/2015

  Genusbarnböcker är två sagor i samma bok.

  Den ena är själva sagan och den andra är själva genusfantasin.

  Svara
 11. Karl

   /  10/28/2015

  Ytterst vidrigt att plantera politiska föreställningar och irrläror i böcker för små barn.

  Skäms alla djävla batikhäxor och feminist-genusterrorister!

  Svara
 12. Skrattretande likt 1984. Fast Orwell tänkte på Stalin och det allsmäktiga kommunistpartiet – och här lyckas en liten självutnämnd skara vänsteropportunister av starta en utveckling mot 1984’s totala förtryck. Någon fjant sitter och bestämmer vad du får tycka, tänka, säga, skriva eller läsa. Alla är livrädda för ist-stämplarna. Men vad skulle hända om alla som misstycker skulle publicera dussintals med icke-PK texter på nätet varje dag? Att dränka hycklarna så att de inte hinner formulera fördömanden om en text innan det kommer tio, tjugo till? Skulle stressa dem ordentligt.

  Svara
 13. ”The protagonist of the novel, Winston Smith, is a member of the Outer Party, who works for the Ministry of Truth (or Minitrue in Newspeak), which is responsible for propaganda and historical revisionism. His job is to rewrite past newspaper articles, so that the historical record always supports the party line. The instructions that the workers receive specify the corrections as fixing misquotations and never as what they really are, forgeries and falsifications. A large part of the ministry also actively destroys all documents that have been edited and do not contain the revisions, in this way there is no proof that the government is lying.”

  Svara
 14. Kalle

   /  10/28/2015

  Mördarens val av offer: ”De såg svenska ut”
  http://vlt.se/ikeamorden/1.3213362-mordarens-val-av-offer-de-sag-svenska-ut-

  Svara
 15. MiT

   /  10/28/2015

  Käre gode gud, hur kan någon vara så korkad att man trodde på detta…
  Att de började sälja tändare efter att bränderna började alltså. Jag vägrar tro att någon är så dum att man tror på det.

  Svara
  • havre@flarnstad

    /  10/28/2015

   Herregud vad är det för stollar som tror att ett av dom absolut största partierna skulle börja sälja asylbrandständare vad lever dom här i för fantasivärld egentligen snacka om att projicera sina egna villfarelser och sjuka världsbild på andra.

   Vad man än må tycka om SD är dom mästerliga på att marknadsföra sig själva och skulle aldrig någonsin medvetet göra ett sånt självmål.

   Svara
   • Kristian

     /  10/28/2015

    Hmm, håller delvis med. Framförallt är SD bra på att få andra att marknadsföra SD.

    Svara
  • Senior

    /  10/28/2015

   ”Vi måste ta till utomparlamentariska metoder”

   Det var vänsterledaren som sade i sitt tal efter valnederlaget 2010 då han mer eller mindre uppmanade autonoma vänstern att göra revolt. Det stod inte att läsa något om det spektakulära uttalandet i pressen vad jag kommer ihåg.

   Svara
 16. Svenne

   /  10/28/2015

  Danskarna förundras:

  Svara
 17. Jag är glad att barnbarnen har slutat i daghem och går i engelska skolan dit stolleriet inte har hittat in. Men kanske blir det olagligt med tiden att slippa sånt? Som tur har vi sparat alla icke feministiska barnböckerna som Nalle Puh vilket är visst olämplig enligt en EU lobbygrupp, alla gamla klassiker har vi också,men kanske måste vi hitta ett bättre gömställe för de? Censuren kan ju börja göra hembesök.

  Svara
  • Rikard

    /  10/28/2015

   Hej.

   Mitt råd som lärare är att du engagerar dig i Engelska skolans inre och yttre arbete. Det nu liggande förslaget (den sk MÖK, MigrationsÖverensKommelsen) innehåller möjligheten för kommuner att tvinga friskolor att ta emot nyanlända ekonomiska flyktingar, oavsett vad friskolan själv anser lämpligt eller möjligt. Tala med andra föräldrar, koordinera med skolledning och protestera högljutt via social och lokala media om och när sådan tvångsplacering skall ske. Kom i föräldragruppen överens om att hålla koll på vilka beslut som fattas i kommunens BUN (Barn och utbildningsnämnd, tror dock namnet kan variera) och i kommunfullmäktige.

   för den som till äventyrs vill anföra att mångkulturella skolor uppnår bra resultat kan med fördel följande databas användas: [http://siris.skolverket.se]
   Hakparenteserna skall inte skrivas in i sökningen.
   Det är den officiella statistiken över betyg, andel invandrare, diverse sociala faktorer.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Tur att den skolan är proppad med 35 elever per klass och då var rummet fullt och där går redan flera elever av andra nationaliteter de barn har gått förut i engelska skolan utomlands så valde de detta. Ett par minuter efter anmälan fanns att tillgå hade skolan 1000 elever i kön, så det blev flera tomma platser i de kommunala skolorna. Dit får de fylla på med de nyinkomna barnen.

    Tack för rådet för man måste vara på alerten hela tiden för sina barns skull. Efter några värdelösa skolår med hemundervisning på fritiden så barnen skulle lära sig det skolan nu mera inte lär ut är de nu nöjda i skolan fast de får slita en del. Det är ju som att gå i skolan utomlands även om läraren tar till svenska när det behövs.

    Svara
   • Kristian

     /  10/28/2015

    Tack.
    Ytterligare statistik till mitt sifferberoende …

    Svara
 18. Björn

   /  10/28/2015

  Svara
 19. Ivar L

   /  10/30/2015

  Inte svårt att förstå varför just vänsterfolk tycker det är viktigt att barn börjar pionjärbrigad… jag menar dagis så tidigt som möjligt. Roligt nog når de ju enbart svenskar med sin propaganda. Den nya befolkningen som flyttar in i landet skiter i allt sånt och sätter knappt sina barn i förskolan.

  Svara
 1. Bisarra oktober del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: