Koma

Det är intressant att människor kan gå in i någon sorts koma när det gäller SD. För några dagar sedan så dök det upp något rykte på facebook (eller om det var twitter?) om att SD hade börjat sälja tändare EFTER att bränderna börjat. För att ”elda på” så att säga. Jag tog ingen vidare notis om det utan tänkte bara ungefär så här

Se där, kreativt från deras motståndare. Alla förstår ju att det inte är sant utan bara ett drag från de kreativa motståndarna

För så är det ju anser jag, att INGEN kan ju gå på att ett riksdagsparti skulle göra en sådan sak. Men jodå, det finns folk som tror på sådana saker. Eller snarare vill tro på det

sdtändare

sdtändare1

I Ekströms text kan man läsa

Sverigedemokraternas webbshop säljer för övrigt tändare

Så stod det INTE från början utan (från Metros kommentarsfält och det är som jag kommer ihåg det också)

Först publicerar Ekeroth en lista över de fastigheter som ska användas som boplatser för skyddsbehövande. Som av en händelse börjar Sverigedemokraternas webbshop sälja tändare i samma veva.”.

Det är rätt stor skillnad på de två sakerna. Men inte ens en liten notis om att man ändrat i texten finns på Sydsvenskan.

sdtändare2

Men oj ja, så kan man ju säga om man tror blint på vad andra skriver utan kritiskt tänkande. Om det kommer från dem som är ”rättänkande” alltså. Då kan inget vara fel utan allt är sant. Som de flesta förstod omgående så ”stämde” det inte alls. Hon är alltså en prisbelönt journalist som inte ens kan vara kritisk mot något som uppenbart kommer från SD:s motståndare. För att förstå att det kommer från dem behöver man inte gnugga de grå särskilt mycket. Man kan ju tycka att en prisbelönt journalist ska vara lite mer kritisk mot uppenbara dumheter. Ett uppenbart påhitt blir inte sant bara för att en rättrogen kollega skriver att det är sant utan bara en dålig ursäkt för att få vara en dålig journalist.

sdtändare3

Tänk att jo, det är precis vad han vill tro. Och därför också skrev det i sin artikel. För om han inte ville tro det utan använde de grå istället för känslor så hade han ju inte skrivit det?

sdtändare4

Tänk att Viralgranskaren ens måste skriva en sådan sak, helt otroligt…

Jag fattar ju att både Bergfeldt och Ekström hatar SD över allt annat, förmodligen till och med mer än alla idioter som eldar tilltänkta asylboenden.  Ekström har ju till och med kallat SD ”lågpannade as” tidigare. Men i det läge som Sverige befinner sig i nu, behövs det FÄRRE av sanningsenliga och korrekta artiklar eller behövs det fler? Jag vet vad jag tror i alla fall…

På vilket sätt hjälper det på något sätt alls i Sverige idag att som erfarna journalister sprida uppenbara påhitt? Eller trodde de verkligen att SD börjat sälja tändare efter att bränderna börjat? Trodde de verkligen att SD var så dumma i huvudet eller struntade de i att det var uppenbart påhitt bara för att få chansen att försöka klämma till dem?

Och vilket är värst, att tro på det eller att strunta i om det var sant eller inte, att ändamålen helgar medlen?

Och hur har det funkat hittills med att inte vara ärlig i rapporteringen när det gäller SD tycker ni? Bra? Dåligt?

Tänk att man fortfarande efter så många år springer med huvudet rakt in i betongväggen och tror att ”Nästa gång slår jag nog hål på den”.

Vad Sverige inte behöver nu är komajournalistik, det har vi haft alldeles för mycket av som det är! När det ser ut som det gör i landet så behövs rak, ärlig, sanningsenlig och korrekt information och rapportering. Inte en massa påhitt och personliga agendor. Om inte journalisterna kan leverera det så är det faktiskt bättre att de håller käft! Det gäller även på sociala medier för dessa personer hade inte haft sina stora plattformar på de sociala medierna om det inte var för deras yrkesroll. De kan inte vara privata alls på dem eftersom de flesta av dem skulle vara ytterst ointressanta personer utan deras jobb!

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

12 kommentarer

 1. Nykteroklok

   /  10/28/2015

  Vore intressant att se Ekströms originaltext – borde väl finnas någon som sitter på en version? Internet glömmer inte. Om det du skriver visar sig stämma skulle jag betrakta det som mycket anmärkningsvärt, rent utav bedrägligt från Ekströms sida. En rättelse ska lyftas fram, inte gömmas genom att fuländra på det där sättet.

  Svara
  • Kristian

    /  10/28/2015

   Dumheter24 verkar ha tagit bort sin artikel:
   ”Sverigedemokraternas tändare bränner ner Sverige”
   https://archive.is/TDudz
   Det var inte Ekström som skrev denna utan Knut Green.

   (Tack till viralgranskaren som sparade.)

   Svara
   • Kristian

     /  10/28/2015

    Green frågar sig ”Hur kommer det sig att ett parti som byggts upp på så många illusioner och motsättningar lyckas klättra så högt på maktstegen?”

    Ja, det är underligt att V, S, Mp, Fp och andra har lyckats så bra.

    Svara
 2. ulftis

   /  10/28/2015

  ”Tänk att man fortfarande efter så många år springer med huvudet rakt in i betongväggen”

  Finns inget alternativ till att springa för dumvänstern, om någon i flocken saktar in och försöker problematisera så kastar de andra sig över hen med dragna knivar.

  Svara
 3. Brännbollsträ och påkar med AFA-tryck?

  Svara
 4. Björn

   /  10/28/2015

  När sa SD ”vi måste ta till utomparlamentariska metoder”?
  Den enda jag vet som talat om sånt är Lars Ohly, valnatten 2010 (eller var det redan 2006 kanske?)

  Svara
 5. Hur tänkte ni där ?

   /  10/28/2015

  Jag råkar veta att Netto säljer tändare med sin logga på…gäller det samma sak då ?att Netto står bakom bränder av asylboenden?Det finns massor av företag i så fall som ställer sig bakom mordbrand..och det finns massor av företag som helt inriktat sig på försäljning av brandfarliga vätskor som exempelvis Preem och Statoil.
  När kommer rubrikerna om det?Nu i veckan eller först till helgen när det är brist på annat spännande att skriva om ?

  Svara
 1. Lite blandat från 2015 del 4 | WTF?
 2. Årets Martyr | WTF?
 3. Bisarra oktober del 2 | WTF?
 4. DN faktagranskar och kommer fram till att DN är högerextrema och populistiska | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: