Rektor vill ta fram hagelbössan

Såg den här på twitter

rektor hagelbössa

Han är rektor för Laboraskolan, en skola som drivs av sekten Plymouthbröderna. Men varför han ogillar svenska barn som springer omkring och har roligt så mycket att han antingen vill flytta till Rumänien eller ta fram hagelbössan vet jag inte. Låter lite drastiskt tycker jag.

Han kanske är en typisk folkpartist eller vad tror ni?

MVH

MiT

Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

35 kommentarer

 1. Jag tror nog förklaringen är så enkel att han har jäst sitt socker innan han konsumerat det.

  Svara
 2. Senior

   /  10/31/2015

  Han som rektor borde väl vara bildad nog att veta att halloween urprungligen kommer från england och kanppast firats alls här i sverige förrän andra hälften på 1990-talet.
  Knappast en fornnordisk tradition med andra ord.

  Eller pratar han om påsken tro?
  Fast på påsken ger ju barnen gåvor mot godiset, inte bus.

  Jämförelsen med tiggande Rumänska romer ger jag mig inte ens in på.

  Svara
  • Irland, inte England

   Svara
  • Svenska wikipedia påstår förvisso att Irländarna anammade vikingarnas höstblot, vilket skulle ge rektorn rätt.

   Engelska wiki säger däremot att högtiden firades av kelterna redan innan kristendomen kom och nämner inga vikingar överhuvudtaget.

   Svara
   • Senior

     /  11/01/2015

    Vikingarnas höstblot har inte många likheter med halloween.
    I så fall har nog vikingarnas höstblot tagit vägen genom druiderna, vidare till utvandring till USA och återgått till sverige den vägen.
    Den halloween vi ser idag är en förvanskning till oigenkännelighet jämfört med höstblotet.

    Är möjligen rektorn så inskränkt att han därmed motsätter sig det nya multikulturella samhället som försöker formas i sverige?

    Svara
    • Senior

      /  11/01/2015

     Personligen kan jag hålla med rektorn så pass att jag föredrar värt egna allahelgonafirande i lugn och ro med tända ljus och en tacksam tanke till våra förfäder som gett oss det samhälle vi nu förstör i rasande takt…. Vi behöver inget bus-eller-godis. Den funktionen sköter påskfirandet bättre. -Utan bus.

     Svara
 3. Jan

   /  11/01/2015

  Folkpartiet tackar aldrig nej till lärare och rektorer. Det finns väl inte en lärare i Sverige som inte blivit uppringd av Folkpartiet?

  Svara
 4. Svenne

   /  11/01/2015

  OT: Virtanen uppsnurrad på läktaren:)

  Svara
  • Ivar L

    /  11/01/2015

   Fast med stollevänsterns glasögon är det väl mer en fråga om ett nättroll eller möjligen en nazist som hatar ”utsatta människor” som måste blockas av Virtanen så det inte blir ”stöveltramp i gränderna”

   Svara
 5. Ivar L

   /  11/01/2015

  Låter som en bra idé att han flyttar till Rumänien. För oss här i Sverige alltså. Inte så bra för Rumänien dock, speciellt inte om han tar med sig hagelbössan.

  Svara
  • Rick

    /  11/01/2015

   Det finns nog en och annan med hagelbössa i Rumänien som dessutom är skickligare skytt än rektorn, så han gör klokt i att ligga still där….

   Svara
 6. havre@flarnstad

   /  11/01/2015

  Om det vore en daglig företeelse så kör på!

  Vem bryr sig om någon enstaka högtid däremot om en packe ungar hoppade på en mutttrandes pleeeeeesssee frenetiskt skramlandes med en nyligen vittjad godishink var eviga gång man ska in i affären är det lite annorlunda men det förstår nog Rektorn inte. Tyvärr gör dom inte heller sina behov på hans gräsmatta eller bygger otillåtna kojor på hans egendom.

  Det är något SM i kassa jämförelser när godhetsmaffian ska tänka till och tycker dom får till det.

  Svara
  • Erik den förste

    /  11/01/2015

   Fast det skulle vara ganska underhållande om en hop utklädda ungar stod utanför varje livsmedelsbutik och på allehanda andra ställen. Inte under skoltid så klart, men det skulle gärna få ägna höstlovet åt det 🙂

   Svara
 7. Trolletplit

   /  11/01/2015

  Hur kan en lagändring som tvingar svenska kommuner att ta emot ”flyktingar” gå på en kvart att ändra, medan en som gör att ”flyktingarnas” gåva PUT ändras till TUT ta minst 10 månader?

  Är det verkligen möjligt att det ens går att ändra så snabbt åt ena hållet, men det andra inte. Hur gick det då att ändra till PUT?

  Vi hamnar då i en intressant scenario: allt regeringen sagt hittills om, vi klarar inte mer, vi måste bla bla är det bara spel för massan?

  Det händer ju inget. Jo, att tvinga kommunerna att ta emot fler, samt att ändra tillbaka RUT så fler kan ta emot.

  Slutsats. De tänker inte alls minska något flöde. De säger bättra det för att undvika revolten. Om ett halvår så kommer ingen lagändringarna utan det körs på till systemkollapsen, hela tiden med olika varianter av. Vi klarar det. Vi ska stoppa det.

  När sedan systemkollapsen kommer införs undantagstillstånd.

  Mycket andra ord, går inte regering, eller riksdag till handling, så måste vi gå till handling.

  Svara
  • Njae, det är såklart det är ren politik som ligger bakom att PUT till TUT-beslutet dröjer – inte för att jag inte tror att S inte bara skulle ändra på det imorgon om de politiskt kunde, men det var ju deras samarbetspartners MP som till stor del drev genom den nuvarande politiken tillsammans med Reinfeldt-falangen inom M.

   Att det tar sådan tid beror helt enkelt på att de, på något sätt, nu måste hamra ut ett beslut som inte kan utläsas som att allvaret i situationen nu på något sätt beror på tidigare beslut som M (och MP) gjort. Och nu har jag inte räknat in oundvikligt argt muttrande från den ultra-liberala falangen inom C som vill ha totalt oreglerad invandring och ser allt försök till att stoppa inflödet som ett hot mot den iden och att vi har en generaldirektör på Migrationsverket som mer och mer verkar agera som en aktivist istället för pragmatiskt inför politiska beslut.

   Detta är alltså det S måste navigera mellan i frågan om beslutet av TUT. Lägg sedan till att vi har en otroligt svag regering och då blir det inte ett dugg bättre då de inte bara kan ta akuta beslut hur som helst.

   Sedan så är det klart, man sitter säkert och hoppas på att naturens krafter helt enkelt ska stoppa inflödet till Europa och, i absolut bästa fall, folk inte ska sätta sig i en osäker jolle så att man får andrum att försöka lösa den mest akuta situationen. Sedan så hoppas man väl också att folk ska läsa om att man numera får tält i Sverige och även det ska minska pressen något.

   Svara
 8. Pelle2

   /  11/01/2015

  OT:
  Expressen sällar sig till skaran av rasbiologer. Karin Olsson lyfter fram ett program som tre kvinnor och förmodligen feminister har tagit fram som mäter representationen av män och kvinnor på de största nyhetssajterna.Expressen använder sig nu aktivt av denna applikation för att se till att balansen mellan män och kvinnor skall bli bättre.
  http://unvis.it/www.expressen.se/kultur/karin-olsson/den-sanna-fornyaren-2015-ar-inte-en-man/.
  Jag som i min enfald trodde att dom skulle skriva om nyheter och inte om kön…

  Hon inledde med att klaga på att de flesta nominerade till stora journalistpriset är män.
  detsamma gjorde en kvinnlig journalist på DN igår. Dom anser tydligen att man skall kvoteras till priset och inte får det tack vare sin yrkesskicklighet.

  Hon menar också att priset årets förnyare i branschen skall gå till hjärnan bakom programmet som räknar kön. Att vara en könsrasist är alltså något bra i Karins Olssons
  värld..

  Svara
 9. HETS MOT FOLKGRUPP!
  Åtala rektorn!

  Svara
 10. Nilsson

   /  11/01/2015

  Tycker båda alternativen är bra? Han menar väl att han ska sätta pipan i sin egen mun?
  I första alternativet lakrits och i andra stål.

  Svara
 11. Rikard

   /  11/01/2015

  Hej.

  Har han anmälts till den lokala polisen? Han har uttalat hot om dödligt våld med vapen; ett potentiellt terrorbrott med religiös motivering. Andra tolkningar är förstås möjliga, som att mannen är suicidal. Även då bör polis och även psykiatri informeras. Psykiskt instabil person får mig veterligen varken äga, förvara eller hantera eldvapen.

  Att han inte kan sin mytologi kan jag förlåta honom. Han tillhör en extremistisk sekt som driver skola för att indoktrinera medlemmarnas barn. Därifrån går de vidare in i de företag sekten äger och kontrollerar.

  Dagens Arbete har gjort en granskning av sekten; man kan hitta den på tidningens hemsida genom att söka på ‘Plymouthbröderna’. På siris.skolverket.se kan man söka på Laboraskolan om man vill få fram inspektionsrapporter om skolan.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
  • Kristian

    /  11/01/2015

   Laboraskolan verkar … har haft många olika mediakonsulten som inte pratat med varandra. Spridda punkter från olika ställen på sajten:
   ”* SDL självstudie – Survival of the fittest
   * Detta innebär att eleven själv tar initiativet att 1) följa en lärandeprocess och 2) ansvara för att avsluta sina studier.
   * Vi förbereder våra elever för livet i stora vida världen – där endast den starkaste överlever, där man får själv söka efter information och skicklighet kommer som resultat av egen insats.
   * Trivsel – No Zeroes : Only Heroes
   * Skolans verksamhet genomsyras av ledorden Glädje, Engagemang och Fokus.
   * Utbildningen ska förmedla den värdegrund som genomsyrar ett demokratiskt samhälle och som är uppbyggd på individens frihet och integritet och alla människors lika värde och jämställdhet.
   * Laboraskolan verkar även för internationell förståelse och insikt i olika länders kulturer och traditioner och då även i ett affärsmässigt perspektiv.”

   Traditioner i affärsmässigt perspektiv? Blir det vad Asimov talade om: ingen aning om vad den vetenskapliga metoden innebär, men klara av två martini till lunch?

   Från siris:
   ”* Det finns dock exempel på att lärare har valt bort relevant bredvid-läsningslitteratur utifrån föräldrars krav.
   * Övervägande antalet av lärarna är inte anställda av huvudmannen utan är anställda i ett annat bolag.
   * Skolan lever inte till fullo upp till kraven att undervisningen ska vara saklig och allsidig (9 kap. 2 § skollagen).
   * Flertalet av de anställningsförhållanden som råder vid Laboraskolan är inte förenliga med skollagens bestämmelser (9 kap. 2 och 16 b §§ skollagen).”

   Svara
 12. Sven

   /  11/01/2015

  Ändå lite olyckligt att Halloween etablerats som ännu en helg att storsupa på. Och barnen had gott kunnat nöja sig med påskkärringar som efter gammalt.
  Utmaningen ”trick or treat” är ju inte speciellt rolig heller, det är ju mera som utpressning, ”ge oss något, annars så skadar vi något för dig”. Lägg ner Halloween medan det går, det kanske redan är för sent.

  Svara
  • T

    /  11/01/2015

   Det är långt till nästa påsk och alla vill väl ha en orsak att ha lite kul och äta godis. Halloween är alltid 31 oktober i USA oavsett veckodag. ”It’s always five o’clock somewhere”

   Svara
  • Kristian

    /  11/01/2015

   I USA får man räkna med raklödder på dörren och toalettpapper i träden.

   Svara
   • T

     /  11/01/2015

    Finns en risk att man blir skjuten om man busar där. I USA är påskhelgen som en vanlig lördag-söndag så våra ungar har 2 stora godishelger per år.

    Svara
 13. Jag skulle bli besviken om grannens ungar inte ansträngde sig med tiggeri ens 2 gånger i året, Påsk och Halloween. Något får de väl göra för att få godis!

  Svara
  • T

    /  11/01/2015

   Jag hade godis hemma men några små barn har jag inte sett till.

   Svara
   • MiT

     /  11/01/2015

    Så du fick knorrande offra dig och äta upp allt det äckliga godiset själv? 😛

    Svara
    • T

      /  11/01/2015

     Absolut, köpte bara sånt som jag själv gillar. Inget lösgodis.

     Svara
 14. Svenne

   /  11/01/2015

  OT: Erik Helmerson sågar:
  http://unvis.it/mobil.dn.se/ledare/signerat/erik-helmerson-ni-kan-aldrig-forbjuda-manniskors-sexfantasier/

  Svara
  • Anders

    /  11/01/2015

   Om syftet med deras feministiska porr är att ”bredda diskussionen om porr och låta fler uttryck och vinklar komma fram” kan de ju gå in på valfri samlingssite för porr och undersöka ”categories” eller bara söka på valfritt porrigt ord. Där finns för alla smaker. Porrindustrin är mycket mer än nattfilmerna på betalkanalerna. Hur var det om de kom in i nutiden, istället för att leva kvar i 90-talet med porrtidningar på macken med bilagd DVD/VHS-film?

   Svara
   • T

     /  11/01/2015

    Alla har vi våra böjelser. Feministerna torde uppskatta CBT.

    Svara
    • Rikard

      /  11/01/2015

     Hej.

     Varför skulle de uppskatta Cognitive Behaviour Therapy?

     I övrigt kan man i alla fall uppskatta att de (filmproducenterna) står för något med både djup och bredd, och inte lägger sig platt för första framstöt. Nästan något oskuldsfullt över det hela, och de är ju ståndaktiga i all sin glans.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
     • T

       /  11/01/2015

      CBT går ut på att fysiskt tortera män i de lägre regionerna. Ungefär som de redan gör psykiskt idag.

 15. Svenne

   /  11/01/2015

  OT: Margot Wallströms uttalande når internationell press:

  Svara
 16. Svenne

   /  11/01/2015

  OT: Alla har inte samma värde? ACAB?

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: