Vad man aldrig får glömma!

Sent har polletten sakta börjat röra sig ner hos vissa när det gäller situationen i Sverige. Den började röra sig sist hos dem som den i ett normalt land skulle vara först, media och politiker. Men Sverige är inget normalt land.

Nu har Moderaterna börjar vakna och vill ha tester för de ensamkommande ”barnen”. Jag skrev ”barnen” bara för att de flesta är över 18. När våra grannländer införde ålderskontroll så sjönk antalet som sökte sig till de länderna drastiskt samtidigt som antalet till Sverige stigit enormt. Det behövs ingen högre utbildning för att förstå varför.

ensamkommande barn i Söderhamn1

Man kan ganska enkelt sålla bort en del av dem direkt bara genom att använda ögonen, Migrationsverket och Hela Hälsingland tycker de på bilden ovan är 17 respektive 16 år…

Vi får inte glömma vilka det är som startade den här flodvågen av galenskap från början, det är Moderaterna och Miljöpartiet! Och resten av Alliansen eftersom de inte sa nej! Jag hoppas att namnen Miljöpartiet och Moderaterna (och Reinfeldt!) i framtiden har samma klang i Sverige som Quisling har i Norge. Sen får vi inte glömma Ullenhags myter heller som beställdes från Alliansen! Nuvarande regering har ärvt en stor del av problemen MEN de hade kunnat sätta stopp för dem. Om de velat göra det vilket de inte ville eftersom det gått ett helt år innan man ens tar tag i det lite på låtsas. Men återigen så dyker Miljöpartiet upp som den minsta gemensamma nämnaren till att Sverige är på väg mot totalt kaos. Så när Moderaterna nu börja låta nyktra igen så är det minsta man kan begära ordentliga rationella förklaringar till varför man lät det gå åt helvete så totalt under sitt styre när man visste bättre! Det vi ser nu är resultatet av Alliansens (och Miljöpartiets) styre i de här frågorna.

Varför ska de få en röst på att först högst medvetet låta landet sjunka ner i dyn och sen komma med förslag på lösningar på problemen som de själva orsakat och kunde undvikit? Lösningar som de dessutom kunde kommit med för flera år sedan när de hade makten ett genomföra dem? För det är inga nya kunskaper utan de har funnits länge.

Och de frågorna ska ALLA partier svara på!

**********

Nästa sak vi inte får glömma är medias roll i det hela. De har varit extremt pådrivande till vad vi ser nu. De har vetat om att det kommer gå åt skogen men har skitit i det utan sett som sin främsta uppgift att granska folket åt makten. De har jagat folk som inte tycker det är en bra ide att köra landet i botten, stämplat dem och gjort allt för stigmatisera dem. Privatpersoner som små makthavare eller kändisar som sagt något som inte passar agendan har alla åkt in i medias slåttermaskin.

Därför är det rent stötande att som Cilla Benkö blanda in svenska medier i det som drabbar journalister i andra länder! Det är en enormt viktig sak att journalister mördas och hotas till tystnad i en del länder eftersom det inte finns några andra som granskar korruption och maktmissbruk där.

Över 60 medieanställda dödades under det första halvåret 2015, enligt en sammanställning gjord av The International News Safety Institute (INSI). På grund av attacken mot just Charlie Hebdo ligger för första gången ett fredligt land i väst överst på listan med dödade journalister.

Men det är inte i västvärlden de flesta brotten mot journalister sker. Enligt INSI är det länder som Sydsudan och Jemen som sticker ut, där sex mediearbetare dödats i varje land. Det är lokala journalister som granskar korruption och kriminalitet som utgör mer än 90 procent av de som dödats.

De dödas för att de gör sitt jobb. Det är avskyvärt!

Om vi vill ha ett fritt och öppet samhälle kan inte detta få fortsätta. Ett mord på en journalist är en attack mot det fria ordet och ytterst mot demokratin. Journalister måste kunna granska makten utan att riskera sina liv eller riskera att bli kidnappade.

De måste kunna granska makten utan att riskera livet. Vem håller inte med? Frågan är om journalister i Sverige riskerar livet om de granskar makten? Vem vet, de har ju inte provat än då de varit fullt upptagna med att granska folket istället. Eller är det kanske därför de inte granskar makten i Sverige?

Bara under det senaste året har tidningar och etermedier i Sverige hotats och trakasserats vid över 300 tillfällen, enligt en undersökning som organisationen Utgivarna gjort tillsammans med TNS/SIFO. På var tredje redaktion har medarbetare undvikit bevakningsområden eller arbetsuppgifter som en följd av hoten.

Viktiga granskningar riskerar att aldrig bli gjorda.

Viktiga frågor riskerar att aldrig bli ställda och debatteras.

Viktiga händelser riskerar att aldrig bli bevakade.

Och där kommer det. I en del länder blir journalister mördade, hotade, kidnappade, mutade och så vidare för att de gör sitt jobb. I Sverige blir de utsatta för ”näthat” för att de INTE gör sitt jobb utan tvärtom driver agendor! Jag skriver ”näthat” för att det i många fall bara är att man har en avvikande åsikt. Thats it. Visst, det finns säkert en del riktiga grejer med också men den stora massan är bara att man undrar hur fan de kan sova på nätterna när de medvetet bidrar till Sveriges raserande. Hennes fetade punkter ovan KÄMPAR man ju i Sverige för att INTE göra?

Hur har hon mage att jämföra riktiga journalister, som granskar makt och korruption åt folket och får hot, kidnappningar och mord som tack, med svenska journalister som granskar folket åt makten och själva är en del i korruptionen?

Där är folk förbannade för att journalisterna gör sitt jobb, här för att de inte gör sitt jobb. Stor skillnad på de två sakerna…

public service drivhus

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

70 kommentarer

 1. Genialisk kommentar ”hemliga drivhuset….” 😉 😉 😉

  Svara
 2. MiT

   /  11/02/2015

  Ni vet, det gamla vanliga, män som ”myser” med varandra. Jättevanligt att män ”myser” med andra män 😛
  ”Det var i förra veckan som de nominerade för Stora journalistpriset presenterades och där endast två kvinnor återfanns bland de 16 nominineringar. Det ledde fram till en kritisk debatt om ”mansmys” kring juryns beslut.”

  https://archive.is/TxiVF

  Svara
  • Pelle2

    /  11/02/2015

   Som sagt var, vill dom att kvinnor skall kvoteras till stora journalistpriset ? Ingen av gnällkärringarna har presenterat alternativa, kvinnliga pristagare med motivering till varför dom borde få priset eller skall det räcka att man har ett visst kön för att man skall få priset ?

   Vi kanske skulle kvotera in pristagare inom alla områden ? Strunt samma om de har presterat något så länge utfallet blir 50% av vardera kön..

   Svara
   • Intenso

     /  11/02/2015

    Kanske är hög tid att då dela in samtliga pris på samma sätt som sporterna har delats upp. Det skulle garantera 50/50 fördelning i alla fall. Att det kanske samtidigt drar ner värdet på själva prisen är säkert ett beklagligt resultat som kan ursäktas i jämställdhetens namn.

    Funkar det med med Oscars så funkar det nog för Nobelpris och Journalistpris också.

    Svara
    • Nej, nej, ta bort fördelningen män och kvinnor från sporten i stället. Jämlikhet, inte sortering i två kön för kön var ju bara en social konstruktion. (Utom när feministerna får bestämma förstås men dem kan vi ju skita i.)

     Svara
   • Ivar L

     /  11/02/2015

    Men snälla nå’n, känner ni inte till…?
    ”struktuuuurerna”
    LÄS PÅ!

    Svara
    • Pelle2

      /  11/03/2015

     Och glöm inte att Googla patriarkatet 😉

     Svara
 3. Vi får inte glömma vilka det är som startade den här flodvågen av galenskap från början, det är Moderaterna och Miljöpartiet! Och resten av Alliansen eftersom de inte sa nej!

  Japp. Dessutom fortsätter de att inte säga nej trots det har alla möjligheter att välja ta ansvar – vilken dag som helst. En minoritetsregering kan inte verka utan riksdagsmajoriteten låter så ske.

  Svara
  • Nilsson

    /  11/02/2015

   Varför skulle de ändra sig? Välfärden är snart borta och den ”billiga” arbetskraften väller in över gränserna.

   Svara
  • Ivar L

    /  11/02/2015

   Det värsta är att de har tre år på sig att bygga myten om att de minsann kommer att vara restriktiva med både invandring och tiggeri om de återfår makten och jag tror tyvärr en hel del kommer att gå på bluffen.
   Och så… hösten 2018: ”men de gick ju till val på att…”
   Jag är verkligen inte någon som identifierar mig med SD särskilt mycket men att rösta på något parti i sjuklövern de närmaste två-tre valen anser jag helt uteslutet faktiskt.

   Svara
 4. Pelle2

   /  11/02/2015

  Skulle vilja säga att problemet med både den förra och den nuvarande regeringen är att dom satte sig i beroendeställning till MP för att kunna få makten.
  Tror inte att varken M eller S egentligen vill/ville bedriva den extrema immigrationspolitiken som vi har idag. Dom var bara så sugna på att inneha makten att dom accepterade extremisternas i MP,s politik.
  Centern däremot verkar ju vara lika extremistiska som MP på detta område men dom hade förmodligen accepterat en lägre nivå på invandringen i utbyte mot en plats i regeringen.

  Svara
  • Ivar L

    /  11/02/2015

   M:s ledning vill nog ha detta. Reinfeldismen finns där i bakgrunden, men det är ett tudelat parti. Kanske att C tar över Reinfeldismen. Raserandet av välfärdsstaten, vi får se.

   Svara
 5. Pelle2

   /  11/02/2015

  OT:
  Nätverket Centrum för sociala rättigheter vill stoppa avhysningen av Romerna i Malmö med
  följande motivering:
  ””Det ska tilläggas att lägret har funnits på platsen sedan våren 2014 utan att någon olycka inträffat. Att därför låta en eventuell brandrisk utgöra skäl för kränkning av flertalet mänskliga rättigheter är orimligt”, står det i överklagandet.”
  Så bara för att det ännu inte har brunnit så är det ok att de bor i ett läger och eldar bland
  bostäderna ? Vad skulle godhetsapostlarna säga om det började brinna ? Dessutom så var väl en av orsakerna till vräkningen sanitära olägenheter och det har ju inte förändrats.

  Så det är en kränkning av de mänskliga rättigheterna att vräka någon som olovligen har ockuperat privat mark ?Undrar vilken paragraf dom hänvisar till då ? Skulle dom tycka samma sak om någon ockuperade deras mark ?

  Dessutom har Sverige ingen försörjningsplikt för andra länders medborgare eller plikt att
  tillhandahålla boenden till dom.

  Svara
  • Rikard

    /  11/02/2015

   Hej.

   De flesta som hänvisar till ‘mänskliga rättigheter’ gör det som en trollformel. De har endast kommit i kontakt med den nedbantade version som presenteras i skolan, där inte samtliga paragrafer finns med. Inte heller försiggår det någon egentlig analys av FN-deklarationens innehåll. Tilläggas kan att de flesta lärare inte heller verkar ha läst vare sig de fulla texterna från FN, inte heller diskussioner av statsvetare och jurister om implementering, och definitivt inte genomfört någon intersektionell tvärdiskursiv analys av den kulturella bakgrunden till deklarationen (jag brukar då det dyker upp rekommendera att man börjar med Trettioåriga Kriget och jobbar sig framåt). Än färre är de som har läst Genève-konventionen, eller Barnkonventionen i sin helhet.

   Tomten där lägret står är giftig då det legat kemisk industri där tidigare. Marken måste schaktas bort och deponeras. Så sent som 2007 avhyste Malmö stad svenska hemlösa som hade tältläger där, och den gången gjorde man det genom att köra in med traktorer och ploga bort tält och skjul. Malmös SVMpF!-styre är stadens största samling rasister, men de ‘godas’ hat mot psykiskt sjuka och förståndshandikappade är ju inget nytt (steriliseringspolitiken från S exempelvis).

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Intenso

    /  11/02/2015

   Är man inte inskriven på arbetsförmedlingen omedelbums och efter tre månader inte har nåt jobb så är det ajöss. Har man inga medel att försörja sig själv eller anda som står i behov så är det ajöss.

   Romerna har gått från att ha varit mer eller mindre diskriminerade i samtliga där de finns till att bli, i alla fall europas, nya kelgrisar. De har minsann aldrig gjort något illa, aldrig lurat nån, aldrig blåst nån vid bilköp/hästköp etc. Istället är det västerlänningarna som hållit dem i kylan i över tusen år. Tänk er från dag ett i Europa ett paria. Klart man inte anpassar sig då. Och nu tusen år senare börjar man skörda frukterna från räddhågsna Gadjos.

   Svara
   • Ivar L

     /  11/02/2015

    Visst gullas det och det finns en rasism bakom det. Just därvör skall inte vi som tycker hela Sorgenfrieländet är fel hemfalla åt likartad kollektivisering av romer. Det blir bara fel. De som är där vistas olagligen på marken, de är i Sverige för länge (eftersom de inte får jobb inom tre månader). Egentligen borde det inte vara något snack. De har inte rätt att vara där och dessutom bryter de mot mängder av lagar gällande nedskräpning, bilar med körförbud, brandsäkerhet e.t.c. Man behöver inte bry sig om att etikettera människorna i lägret, de skall inte vara där oavsett etikett. Det är helt makalöst att de överhuvutaget fick börja ockupera mark. Har någonsin någon lyckats med detta tidigare i Sverige? Husockupanter, vilket är det längsta rekordet? Trädkramare, hur länge brukar de lyckas?

    Svara
  • T

    /  11/02/2015

   De kan väl köpa marken? Allt är till salu om priset är rätt. Problemet är att ägande även innebär eget ansvar, inte någon annans.

   Svara
 6. robert

   /  11/02/2015

  Kanske ålder bara är en social konstruktion? Kanske inte idag men definitivt när dagens feminister närmar sig klimakteriet.

  Svara
 7. MiT

   /  11/02/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  11/02/2015

   Som vanligt skriver hon negativt och generaliserande vad gäller mäns ansvarstagande för familjen och glorifierar kvinnorna.
   Hon anser heller inte att det finns något värde i att männen i snitt arbetar mera och därmed tar ett större ekonomiskt ansvar för familjen.
   I sedvanlig radikalfeministisk anda så kan män inte göra något rätt och förtjänar inte att hyllas på något sätt.
   Jag hoppas innerligen att dåren inte lever ihop med någon man men om hon gör det tycker jag uppriktigt synd om honom..

   Svara
   • Ivar L

     /  11/02/2015

    Rätt åt honom tycker jag. En vuxen man som väljer att sätta barn till världen med en feminist får stå sitt kast.

    Svara
  • Ivar L

    /  11/02/2015

   Kul att vara pappa till henne.
   Eller också är det där skon klämmer. Hon har en skitfarsa och är avundsjuk på de som har trevliga pappor.

   Svara
 8. MiT

   /  11/02/2015

  Svara
 9. TradeMark

   /  11/02/2015

  På tal om att bränna pengar i onödan.
  http://www.vk.se/1564040/anhallna-kors-28-mil-for-frisk-luft-2

  Hade det inte vart billigare och mer miljövänligt att bygga en rastplats på stället ?

  Svara
 10. Return of kings

   /  11/02/2015

  Läs gärna detta av Arnstberg, hur de ”godas” gärningar leder till avgrunden och ett skitsamhälle, spot on. https://morklaggning.wordpress.com

  Svara
 11. norskgoy

   /  11/02/2015

  http://www.medier24.com/magasin/rolness-om-islam-og-flyktninger-norsk-presse-vil-ikke-kan-ikke-og-tor-ikke-a-skrive-om-fakta/

  Harstadværingen kom på 25 minutter pluss med en rekke fraspark og kritikk mot de vel 100 redaktørene i forsamlingen.

  Men, en positiv ting skulle de i det minste få:

  – Det kunne vært verre. Dere kunne vært Sverige…

  Svara
 12. MiT

   /  11/02/2015

  Svara
 13. MiT

   /  11/02/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  11/03/2015

   Och vilka argument har Anne Ramberg när hon säger att Arpi har fel ? Trodde att en advokat kunde argumentera sakligt för sin sak men det gäller uppenbarligen inte Ramberg..,

   Svara
 14. MiT

   /  11/02/2015

  Svara
 15. MiT

   /  11/02/2015

  Svara
  • Kristian

    /  11/02/2015

   ”The old prudish brigade said ”Don’t do certain things”; the new prudish brigade calls into question our very ability to act autonomously.”

   Svara
   • Ivri

     /  11/03/2015

    Mycket läsvärd text. Påminner mig om när jag (faktiskt för ganska länge sedan nu) försökte begripa mig på en då ung framgångsrik kvinna som var feminist. Det var något i trendigheten och moderniteten hos henne som inte stämde, då slog det mig…
    – Hon är ju precis som en gammal moraltant fast med trendigt språk och moderna namn på moralkakorna. Hon är en riktig tråkmåns. Det var en sådan befrielse att förstå det.
    Precis samma slutsats (fast naturligtvis inte så välformulerad) som Brendan O’Neills, när han jämför feminister med det VIctorianska pryda England.

    Svara
 16. MiT

   /  11/02/2015

  Svara
 17. MiT

   /  11/02/2015

  Svara
 18. MiT

   /  11/02/2015

  Svara
 19. MiT

   /  11/02/2015

  Svara
  • Ivri

    /  11/03/2015

   Är de förvuxna fjortisar eller?
   Det är ju helt makalöst omoget till och med om de bara hade jobbat på ett helt vanligt kontor eller så. ”Smartaste bästa tjejgänget” – det är ju episkt.

   Svara
  • Kristian

    /  11/03/2015

   Har sparat här, om den skulle råka tas bort.
   https://archive.is/CzMS8

   För övrigt: ”Har ni fest eller?”

   Svara
  • Svenne

    /  11/03/2015

   Resten av regeringen har lärt sig av Romson, TV är inget för amatörer…

   Svara
  • Karl

    /  11/03/2015

   I hytten på finlandsfärjan eller?
   Vi vet vilka som väntar i baren.

   Svara
 20. Kristian

   /  11/02/2015

  Det allt tryggare Sverige:
  http://www.gp.se/nyheter/ledare/ledarkronika/1.2883847-alice-teodorescu-det-som-nu-intraffar-ar-ett-enormt-svek
  ”Under de senaste fem åren har fem gånger så många skottskadats i svenska storstäder som i våra nordiska grannländers huvudstäder tillsammans.
  […]
  Jag har sällan känt sådan uppgivenhet som i dag. Det Sverige min familj sökte sin tillflykt till för 26 år sedan finns i mångt och mycket inte kvar.”

  Svara
 21. MiT

   /  11/02/2015

  Svara
  • Ivri

    /  11/03/2015

   Har inte vänsterfolk idkat rasbiologi ganska länge nu? Nassejämförelser har vi haft tidigare, t.ex. Ametist Azordegan vs. Janne Josefsson.
   Men det blir ju inte mindre beklämmande för det.

   Svara
  • Pelle2

    /  11/03/2015

   Snacka om att inte ha några vettiga argument mot alternativt vara skiträdda för Arpi när det enda dom har att komma med är att utmåla honom som Nazist.

   Svara
 22. Kristian

   /  11/03/2015

  http://ledarsidorna.se/2015/11/smygmobilisering-som-ett-brev-pa-posten/
  ”Det borde inte gå någon förbi att regeringen nu genomför planläggning för en ”mjuk mobilisering” av det svenska samhället. Med mer än 1 000 asylsåkande per dag, för ett system som i grunden dimensionerades för en femtondel, eller runt 70 per dag, så borde denna mjuka mobilisering istället vara som ett brev på posten. Något som borde vara självklart men som regeringen fortfarande förnekar.”

  Såvitt jag förstår betyder detta att alla statsanställda nu kan anses jobba för Migrationsverket.

  Svara
  • T

    /  11/03/2015

   Du var snabb 🙂

   Svara
   • Ivri

     /  11/03/2015

    Ganska skrämmande läsning faktiskt. Är inte själv statsanställd så jag slipper ta ställning, men det måste nog vara en del som kommer att vägra vissa arbetsuppgifter om det blir omfattande tvångskommendering.

    Fast polisbrevet är nästan värre. Trots de stora problemen i City är det alltså färre poliser ute i tjänst än förr om man få tro det som skrivs. Rejält mycket färre.

    Finns det någon vadslagningssajt där man kan satsa pengar på Sveriges framtid? Det lär vara höga odds på att det kommer att gå bra i så fall.

    Svara
   • Kristian

     /  11/03/2015

    Detsamma! 😉

    Svara
 23. Karl

   /  11/03/2015

  Undrar hur många av invandrarna som bryr sig om miljöpartiets miljöfrågor.
  Fem?
  Ganska märkligt att det parti som verkat mest för sveriges invandringskrasch inte insett att deras nya gosedjur skiter fullständigt i miljön.

  Svara
  • T

    /  11/03/2015

   Vid 1.20 händer det saker som knappast någon då trodde skulle bli sant nu.

   Svara
 24. QED

   /  11/03/2015

  Här var det ett nytt skämtinlägg …

  http://nyheter24.se/nyheter/kronikor/816290-jag-hatar-ert-ackliga-ullaredssverige

  Av samma person (@kycklingkiev) som skriver på parodikontot Nöjesgaiden

  https://twitter.com/nojesgaiden

  Svara
 1. Som ett fiskstim? | Jan Millds blogg
 2. Socialtjänsten har nattjour och står på Centralen. | iniskogen
 3. Lite blandat från 2015 del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: