1 april varje dag del 15: Exakt så här idiotiskt är det i Sverige

För cirka 1,5 år sedan hade jag ett inlägg om vad som händer när genusfolk på högskola får miljoner att leka med och att de då medvetet väljer att göra något så dåligt som möjligt istället för något bra. Syftet var alltså att det skulle bli så dåligt som möjligt, de fick 2,7 miljoner för det ändamålet av Vinnova!

Man kan ju tycka att man gärna ville gömma och glömma något så bortom ord korkat, jag menar 2,7 miljoner för att gå bakåt i utvecklingen, vem kan tycka det är något bra? Jodå, det finns de som tycker det är lysande, nämligen Jämställ.nu som ska ha en konferens om Origo-projektet som det hette nu den 2 december. Rubriken på deras nyhet är ganska talande ”Så bekvämt är det inte – normkritisk design

androstolen

Det handlar givetvis om Androstolen som de ”utvecklade” för att vara så dålig som möjligt som något slags hämnd för den vanliga gynstolen som ska vara dålig som tusan enligt dem som gjort besök i den. Nu är de så stolta över att ha bränt 2,7 miljoner på inget att Jämställ ska ha en konferens om det!

Jämställ.nu är en nationell resurs för jämställdhet. Här hittar du fakta och nyheter om jämställdhet, praktiska exempel och konkreta verktyg för jämställdhetsarbete.

Jämställ.nu lanserades i december 2009 och drivs idag som en unik samverkanssatsning mellan Nationella sekretariatet för genusforskning, länsstyrelserna, Svenska ESF-rådet, Sveriges Kommuner och Landsting samt VINNOVA.

Om man inte fattar vad genusfältet är efter att ha sett det ovan så finns inget som hjälper. Och Sveriges Kommuner och Landsting och länsstyrelserna tycker sånt här är så bra att man till och med vill anordna en konferens om det. De tycker att det är jättebra att bränna 2,7 miljoner på något som de från början visste skulle bli så dåligt som möjligt.

Varför är motstånd, provokation och nejsägare viktiga för innovatörer, verklig kreativitet och seriöst nytänkande? Kom till Högskolan i Halmstad den 2 december och ta del av resultat och erfarenheter från det Vinnova-finansierade projektet Origo som med normkritisk design har lyft jämställdhetsfrågor på ett helt nytt sätt.

Det där kan man läsa på Jämställ.nu om detta, ”Varför är motstånd, provokation och nejsägare viktiga för innovatörer, verklig kreativitet och seriöst nytänkande?”. Är det inte just nejsägare som de BORDE haft? Det saknas en hel del människor som har de sunda vätskorna kvar i behåll och som kan säga nej till sån här idioti! De säger att de lyft ”jämställdhetsfrågor på nytt sätt”. Och det må jag säga, det är verkligen ett nytt sätt att ge 2,7 miljoner till något som man medvetet gör så dåligt det går. Jag skulle säga att det är så nytt att det sen länge passerat gränsen för korkat. Men visst, jag kan ge dem att det verkligen är normkritiskt att försöka göra något som ska vara så dåligt som möjligt. Vad vitsen är att vara kritisk mot normen att försöka göra så bra man kan vet jag dock inte. Antagligen tycker de att görasåbradetbaragår-normen är dålig på något sätt.

Samma människor som var inblandade i det här har också varit/är inblandade i räddningstjänsten som de anser har machoproblem. Blir säkert jättebra när sådana kommer in i livsviktig verksamhet där sekunder kan betyda skillnaden mellan liv och död…

Miljon efter miljon efter miljon efter… strösslas över de här galningarna i Sverige.

Sånt här kan man komma ihåg när de äldre inte får ett helt frukostägg längre eftersom det kostar för mycket. Eller när priset på den äckliga, på gränsen till oätliga, plastmaten höjs till det dubbla. Kom då ihåg att det finns miljoner till det ovan…

MVH

MiT

Annons
Lämna en kommentar

37 kommentarer

 1. Dreadlock

   /  11/03/2015

  ”Varför är motstånd, provokation och nejsägare viktiga för innovatörer, verklig kreativitet och seriöst nytänkande?”.

  Därför att det finns skattepengar för att tillverka något som normalt funtade människor inte har någon som helst användning av ? Eller, ja kanske i androstolens fall kanske lockar det för en liten marknad för de som gillar Sadomachistiska sexlekar. Och det är ju j-ä-t-t-e- mycket normbrytande ju ..

  Vinnova, är det förresten något slags branch till konstfack ?

  Svara
  • Viktor

    /  11/03/2015

   Vinnova är en statlig myndighet… samma myndighet spenderade år 2011 2,7 MILJONER på interna konferenser och chokladprovningar enligt SR. När mina vänner ser det här så förstår de säkert varför jag är emot höga skatter…

   Svara
 2. Viktor

   /  11/03/2015

  Min slutsats så här långt är att människans dumhet är konstant, men graden av dumhet är oändlig. Förmodligen kommer framtidens människor se på ”oss” postmodernister ungefär som vi ser på dom som tillsatte bly i maten under 1700-talet för att det skulle vara hälsosamt.

  Nu är det kanske lätt att tro att jag är en bitter misantrop, men egentligen är jag faktiskt motsatsen. Men jag tror att idéer (och ideologier) sprider sig otroligt lätt bland människor när de tillfredsställer bakomliggande psykologiska behov, som t.ex. behovet att känna sig värdefull, att känna sig fri från skuldkänslor, att känna mindre ångest, att känna sig socialt accepterad, att känna att man bidrar till något stort och gott osv.

  Psykologen Darryl W. Ray har skrivit en bok kallad ”The god virus” och presenterar en teori om hur religion sprids på just nämnda sätt. Är själv inte ateist, men tror att hans teori i mångt och mycket stämmer, framförallt när det gäller förr i tiden.

  Svara
  • Dreadlock

    /  11/03/2015

   +1

   Svara
   • Dreadlock

     /  11/03/2015

    Till Bokcirkeln vill jag också rekommendera, förutom Darryl W.Ray :

    Amos Oz – Hur man botar en fanatiker

    Loretta Napoleoni – Islamiska Staten

    Dostovejski- Idioten

    Efter kuren rekommenderas uppföljning av gammal god Action – Tarantinos Kill Bill del 1 och 2.

    Upprepa och skölj.

    Svara
 3. Alex Nyström

   /  11/03/2015

  Har inte Nils själv i ord (och eventuellt gärning) gått i bräschen för just det motsatta han nu predikar?

  Svara
  • Alex Nyström

    /  11/03/2015

   Läs gärna hela ranten.

   Svara
   • Dreadlock

     /  11/03/2015

    Men han är ju full !

    Han svänger ju 180 grader mot det han har sagt hela tiden.

    Han är i något slags delirium ?

    Svara
  • Pelle2

    /  11/04/2015

   Vad har det tagit åt Nils ? Kan han verkligen ha en vettig tanke angående äganderätten och allas likhet inför lagen ?
   Läste några kommentarer i ranten och där var det naturligtvis en som tyckte att Malmö skulle fixa boende åt romerna. Varför skall dom göra det ? Om jag kommer dit så är det ingen som fixar boende åt mig. Varför skall vi då göra det åt ett annat lands medborgare ?
   Någon pratade om att de söker jobb. För att söka jobb här måste de väl ha arbetstillstånd eller ha uppehållstillstånd i Sverige ?Vad jag vet har de inte det så då kan dom ju inte få något lagligt jobb här.
   Är heller inte säker på att dom verkligen söker jobb utan nöjer sig med att tigga..

   Svara
 4. T

   /  11/03/2015

  Var det inte nån för 30-40 år sedan som fick för sig att testa en kolsyrad dryck med saltsillsmak? Tror det var i Norge. Något för Vinnova idag?

  Svara
 5. Ivar L

   /  11/04/2015

  Det kanske mest skrämmande av allt är att det inte verkar finnas en enda feminist i Sverige som är förbannad på att det fick 2,7 miljoner för att förbättra gynekologsituationen (som jag vet att en hel del kvinnor tycker är rätt obekväm) och i princip spolade ner allt i toaletten. Borde det inte i alla fall finnas en feminist som tycker att det är provocerande att inte använda pengarna på ett bra sätt när man får chansen?

  Svara
  • Dreadlock

    /  11/04/2015

   Androstolen har i.a.f. en hållare för toalettrullar. En viktig innovation. Är det inte värt 2,7 miljoner ?

   Svara
  • Pet

    /  11/04/2015

   Bra poäng!

   Svara
 6. Ivar L

   /  11/04/2015

  Apropå innovation.
  http://www.svd.se/bud-pa-king-vart-50-miljarder

  En del gör androstolar och andra gör datorspel och tjänar 50 miljarder.

  På minglet under innovationskonferensen för några år sedan:
  S: Hej, jag heter Sebastian, jag gjorde ett spel som börjar bli rätt populärt. Kan nog faktiskt bli något. De säljer som smör på Appstore? Vad har ni uppfunnit då?
  A: En gynekologstol för män.
  S: Aha, det låter intressant i vilka sammanhang behövs en sådan?
  A: Nä, den skall inte användas.
  S: Nähä… ? Jag fattar inte riktigt, vilka är det som skall köpa den menar ni?
  A: Den skall inte tillverkas, den är normkritisk.
  S: Normkrit… Ok… Jag fattar inte riktigt vad det går ut på. Vad är syftet.
  A: Normkritik. Läs på! Nu tycker vi att du mansplainar. Fatta hur många arbetstillfällen som Sverige missar eftersom så lite satsas på normkritiska produkter.
  S: Ja, ok. Ni har säkert rätt i det. Måste dra nu. Lycka till med androiden eller vad den hette.

  Svara
  • Lövet

    /  11/04/2015

   Vi måste råda bot på underskottet av kvinnor i spelbranschen. Låt oss be Vinnova om stöd för att utveckla ett riktigt tråkigt spel som absolut ingen vill spela och så visar vi upp det i en debattartikel som argumenterar för vår sak!

   Svara
 7. Ivar L

   /  11/04/2015

  Låt oss inte glömma:
  ”Rum, rytm och resande: Genusperspektiv på järnvägsstationer.”
  http://www.avhandlingar.se/avhandling/7a0a7595c0/

  Den avhandlingen och androstolen visar väl vilket oerhörd spetskompetens Sverige har när det gäller framgångsrik forskning och innovation i den lukrativa normkritiska branschen.

  Järnvägsavhandlingen är en riktig ögonöppnare. Klar nobelklass men androsolen är ändå min favorit. Dyr, oanvändbar, elak och så oerhört idiotisk att det är 100% ren normkritik. All in så att säga.

  Svara
 8. Pelle2

   /  11/04/2015

  Det riktigt normkritiska hade varit att be dom som tillverkade androstolen att dra åt helvete !
  Helt sjukt att uppmuntra dårarna som skapade stolen genom att slösa bort skattepengar på rena idiotier.
  De som beviljade pengarna till projektet förtjänar en normkritisk spark i arslet och avsked från sitt jobb.

  Svara
  • Gigas

    /  11/04/2015

   I vissa kretsar skulle det mest normkritiska vara att använda sina egna pengar istället för skattepengar.

   Svara
  • Suoni

    /  11/04/2015

   Jag råkar vara känna till han som gjort själva ritningen och den praktiska framtagningen av stolen. Måste jag säga att han precis kom in på Konstfack.

   Svara
 9. Pelle2

   /  11/04/2015

  Den feministiska gnällkärringen Frida Boisen har funnit ytterligare en sak som hon retar sig på,nämligen hur man bokstaverar med hjälp av mansnamn.
  http://unvis.it/www.expressen.se/gt/kronikorer/frida-boisen/varfor-ska-vi-bara-rapa-bilder-som-tillhor-man/.
  Vårt sätt att bokstavera togs, så vitt jag förstår, fram för militära ändamål i slutet av 1800-talet och militären dominerades av män. Då är det kanske inte så konstigt att man valde mansnamn ? Men naturligtvis måste Boisen ondgöra sig över det.
  Snacka om I-Iandsproblem.

  Svara
  • Anders

    /  11/04/2015

   Bara att gå med i Nato, så löser det sig https://en.wikipedia.org/wiki/NATO_phonetic_alphabet

   Svara
  • Ivar L

    /  11/04/2015

   Äntligen!

   Denna oerhört viktiga normkritiska fråga har jag väntat på skall dyka upp i feministmedia. Det har tagit oerhört lång tid vilket tyder på att feminister inte bokstaverar så ofta. Är det inte förresten oerhört manligt att bokstavera? Ett mer normkritiskt förhållningssätt till stavning är väl att man känner efter vilka bokstäver det skall vara och skriver dem var man vill på pappret?

   Svara
 10. MiT

   /  11/04/2015

  Som väntat börjar den interna kannibalismen till slut

  Svara
  • Pelle2

    /  11/04/2015

   Det är väl inte så kul för vänstermänniskor som Nils när deras smutskastande av åsiktsmotståndare börjar drabba dom själva.
   Sedan kan man ju undra hur FI vill lösa problemet med olaglig ockupation av mark ?
   Låta alla människor bryta mot lagen efter eget gottfinnande eller i vanlig,feministisk anda införa speciallagar utifrån ras och kön..

   Svara
  • Ivar L

    /  11/04/2015

   Han är man, han hade aldrig en chans egentligen.

   Svara
 11. Kristian

   /  11/04/2015

  ”Indoktrineringsproblem i Härlanda-Örgrytes stadsdelsnämnd när det politiska blir det universella”
  http://spfoia.se/2015/11/03/indoktrineringsproblem-i-harlanda-orgrytes-stadsdelsnamnd-nar-det-politiska-blir-det-universella/
  ”… det är inte universellt att tro på könsmaktsordningars fysiska existens, ägna sig åt kulturförnekelse eller att vara socialist. Det är det svenska som är apart och konstigt här.”

  ”Feministiskt självförsvar Göteborg” talar om ”Slagen Dam” som ”fakta”.
  Jag fick slut på sarkastiska citattecken här.

  Svara
 1. Vita medelålders män överallt | WTF?
 2. Lite blandat från 2015 del 5 | WTF?
 3. Det finns ett rykte … | WTF?
 4. Vinnova igen | WTF?
 5. November 2015 | WTF?
 6. Påminnelse inför valet: Del 11 | WTF?
 7. Lite gammalt som ligger och skräpar del 3 | WTF?
 8. Lite gammalt som ligger och skräpar del 14 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: