Vita medelålders män överallt

Igår kunde ni i inlägget ”1 april varje dag del 15: Exakt så här idiotiskt är det i Sverige” se att Jämställ var så stolta över att Vinnova kastat bort 2,7 miljoner på absolut ingenting att de ska ha en konferens om det lyckade projektet. Missa inte det inlägget!

Idag är det dags för nästa grej som presenteras i DN, ”Medierna speglar inte hela Sverige”. Och det kommer från Näsviseförmedlingen och då kan ni förstå vad det handlar om. Räknande av hudfärger och kön alltså.

näsvise

Jaha, se där, Vinnova är inblandade igen. Som vanligt när det handlar om att bränna pengar till ingen nytta alls, det vill säga bränna pengar på rent trams! 3,2 miljoner den här gången! Vem mer som har finansierat den så kallade ”rapporten” vet jag dock inte. Näsvise har nog gjort som vanligt, tagit betalt för att trycka på ctrl-c och ctrl-v in i ett excel-ark. Som de brukar göra.

Ni får själva läsa på DN som länkas via unvis.it ovan men i slutet frågar de några makthavare inom media

vit medelålders man

Ni ser, bara vita medelålders män som makthavare! Bilden bekräftas omedelbart av den vita medelålders mannen Anne Lagerkrantz som säkert är heterosexuell och äter kött också. Kanske till och med har en bil? Jag gissar att han även flyger då och då vilket gör att kvinnor i Sudan svälter enligt Åsa Romson.

Är det något som är enormt överrepresenterat inom media så är det just sådana idiotiska tankar och idéer som framförs både av Näsvise och av Lagerkrantz! Får bort all sådan idioti så har man kommit långt!

För cirka 2,5 år sedan så skrev Seher Yilmaz, nu ordförande för Näsvise, en krönika på nyheter24 om hur män gav henne kväljningar. Den publicerades samma dag som radikalfeminister hade ett ”brandtalsrally” i Stockholm och då twittrade Yilmaz ut det här

kommentarer som rasar in

Jag såg hennes tweet och gick direkt in och kollade under hennes artikel och hittade…inget. Ett fåtal kommentarer totalt fanns det och kanske en idiot. Thats it. Det var inga kommentarer som rasade in alls och definitivt inga om hur äcklig hon är trots den otroligt provocerande rubriken ”Män ger mig kväljningar” som senare ändrades efter att Yilmaz blev ordförande för Näsvise och artikeln började cirkulera igen. Yilmaz ljög rakt ut om alla kommentarer som rasade in! När jag inte såg någon under den krönikan så tänkte jag att hon kanske bara menade fel så jag kollade flera stycken krönikor av henne men hittade inga kommentarer som rasade in under dem heller.

Så kommentarerna om hur äcklig hon skulle vara och som rasade in samtidigt som Sveland pratade visade sig vara en enda. Och den var inte alls om hur äcklig hon var. Sen fanns det några tveksamma till men de var skrivna före och efter tiden som ”brandtalsrallyt” pågick. Det var alltså rena påhitt av Yilmaz.

I alla fall jag förväntar mig fler än 1 om det är kommentarer som rasar in. Det verkar som om det anses som en merit och viktigt att vara hatad i de kretsarna. Det verkar vara så eftersträvansvärt att man till och med ljuger rakt ut om det.

Dessa människor öser Vinnova pengar över trots att de aldrig kommer att tillföra något alls av värde till samhället utan tvärtom, deras idéer kommer bara att sänka allt de kommer i kontakt med.

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

66 kommentarer

 1. MiT

   /  11/04/2015

  Svara
 2. MiT

   /  11/04/2015

  Samma artikel men två versioner
  Den första via google cache
  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3AK2I9o_jJPIoJ%3Ana.se%2Fnyheter%2Flindesberg%2F1.3234735-slog-hustru-och-hotade-vardfamilj%20&cd=1&hl=sv&ct=clnk&gl=se

  Den ”nya” versionen
  http://na.se/nyheter/lindesberg/1.3234735-slog-hustru-och-hotade-vardfamilj

  Undrar hur många sådana fall det är i Sverige varje år som man sedan skyller på de svenska männen?

  Svara
  • Daniel

    /  11/04/2015

   Vilken skrämmande censur. Man tog inte bara bort viktiga detaljer som är av stor vikt i samhällsdebatten och för att komma till rätta med vissa problem i samband med asyl och invandring. Man tar även bort helt orelaterad information som gör att läsaren kan få förståelse för vad bråket berodde på och vilken som var ”boven” i dramat.

   Tragiskt när det blir så uppenbart att det handlar om censur för att dölja sanningen och inte för att skydda de inblandade.

   Svara
  • Ja där var censuren kvick.

   Svara
  • Det lustiga i det hela nu är att ordet värdfamilj framstår som något märkligt. Var de på en middagsbjudning hos några vänner när bråket om kläderna till barnen uppstod?

   Svara
  • Detta, att man upptar Alla utrymmen, är en sak jag tänker på mycket på senare tid. Vad händer om vi drabbas av någon händelse som gör att ett bostadsområde behöver tömmas, kanske pga en gasläcka eller som skogsbranden sommaren 2014? Hur klarar ett så ansträngt samhällssystem något sådant?

   Svara
 3. Yilmas har begränsade matematiska kunskaper. Hon har inte hunnit att lära sig att räkna längre än till ‘ett’ … Någon som kan hjälpa henne med fler tal på twitter?

  Svara
  • Ivar L

    /  11/04/2015

   Hon kanske använde Kol-14-metoden? Det var ju innan Elisabeth Dahlin avslöjade att det är en myt att man kan räkna med den.
   ;-D

   Svara
 4. Intenso

   /  11/04/2015

  Finns det nåt Parti i Sverige som vågar gå till val på att strypa medlen till Genusfårskning, genusstudier och annat trams som inte bidrar med annat än kostnadsökningar?

  Jag önskar att de etablerade partierna kunde ta sitt förnuft till fånga och inse idiotin men det verkar döfött. Precis som om Genusstollar skulle utgöra en speciellt intressant väljar grupp Så till den milda grad att samtliga partier slåss om deras gunst. DET, äcklar mig.

  Svara
 5. Pelle2

   /  11/04/2015

  För mig och dom flesta andra handlar nyhetsförmedling om att skriva/prata om om saker som har ett nyhetsvärde för många människor. För könsrasisterna i ”Rättvise”förmedlingen
  är det viktigare att olika kön och raser är lika representerade i nyheterna oavsett om det finns något intressantare att förmedla eller ej. Helt sanslöst !

  Sedan är det ju extra roligt när vi vet att ”Rättvise”förmedlingen själva består till närmare 100% av kvinnor och rasifierade och det är inget som helst problem för dom. Då är det inte tal om lika representation för Olika kön.
  Vad gäller SVT så är Hanna Stjärne VD och Anna Lagercrantz divisionschef.Det borde väl borga för en jämn representation i media när högste chefen är kvinna ?
  Uppenbarligen är hon dock så oduglig så hon inte kan driva igenom sina egna målsättningar.

  Svara
  • Gigas

    /  11/04/2015

   De borde heta Rasräkneförmedlingen och ta över Experts gamla slogan, ”vi är vad vi heter”.

   Svara
   • Ivar L

     /  11/04/2015

    Räkmackeföreningen.
    För en del av befolkningen i vart fall.

    Svara
 6. MiT

   /  11/04/2015

  Svara
  • havre@flarnstad

    /  11/04/2015

   Ehmm enligt egen utsago är pojken 12 men misstänks vara runt 16.

   Det var redan för många år sen stopp för socialen att skicka missbrukare på vårdhem när det gällde vuxna skulle allt ha prövats innan och dom som ansågs ha fått en chans eller två tidigare i livet men misslyckats gav man upp på och nekade systematiskt vård pga kostnaden så idag lär det se ännu värre ut för den vuxna som är motiverad och ber om sluten vård.

   För unga med problem är kostnaden samma som för sk ensamkommanse dvs ca 2000+ dygnet och här började soc sätta stopp lite senare men sedan blev det samma historia. Pressade priser genom ramavtal och stuva in ungar där priset är bäst oavsett lämplighet
   och åtgärder på hemmaplan trotts föräldrar som bönar om hjälp med placering. Här är kostnaden ett jätteproblem tvärtemot den nya gruppen som flyttat in i alla gammla HvB och LVU/LVM hem som gjorde sig av med problemungar och missbrukare dom vill inte staten betala för och vilka som bor där nu utan tjafs om priserna vet ju alla och där är det verkligen inget snack om åtgärder på hemmaplan.

   Svara
 7. Micke

   /  11/04/2015

  ”Lyssnar” på radion på jobbet, P3… Inte många män eller Andersson/Nilsson typer hörs i programmen, men säkert 75% skåningar! Är det jämställt?

  Svara
  • Pelle2

    /  11/04/2015

   Framförallt domineras P3 av kvinnliga programledare och helst rasifierade och radikalfeministiska sådana.

   Svara
 8. Kristian

   /  11/04/2015

  Äsch, postade på gamla inlägg. Försöker igen.
  ”Indoktrineringsproblem i Härlanda-Örgrytes stadsdelsnämnd när det politiska blir det universella”
  http://spfoia.se/2015/11/03/indoktrineringsproblem-i-harlanda-orgrytes-stadsdelsnamnd-nar-det-politiska-blir-det-universella/
  ”… det är inte universellt att tro på könsmaktsordningars fysiska existens, ägna sig åt kulturförnekelse eller att vara socialist. Det är det svenska som är apart och konstigt här.”

  ”Feministiskt självförsvar Göteborg” talar om ”Slagen Dam” som ”fakta”.
  Jag fick slut på citattecken här.

  Svara
  • Per

    /  11/04/2015

   Det är ganska väntat från dylika sammanslutningar. Desto värre är att kurser vid Läkarprogrammet i Göteborg citerar denna kalkonrapport som trovärdig källa.

   Svara
  • Dreadlock

    /  11/04/2015

   Som passivt försvar i en situation där någon föreläser med ”Slagen Dam” som underlag, rekommenderas öronproppar,pilotglasögon och en fulladdat smartphone för surfning – Maximera självpåtagen distraktion minimera indoktrineringsflödet . Håll sinnen fria från kontaminering i miljön !

   Svara
 9. trollan

   /  11/04/2015

  Alltså först hade vi ”bästaste smartaste tjejgänget” och nu har vi media som kör i samma kramiz stil.

  Svara
 10. MiT

   /  11/04/2015

  Kolla alla svar och vad tråden utvecklar sig till…

  Svara
  • Pelle2

    /  11/04/2015

   Som vanligt får man inte kritisera en kvinna för hennes omdömeslöshet för då är man en kvinnohatare.
   Feminister brukar hävda att kvinnor är kompetenta och bra ledare så varför visar dom inte det i detta fall ?
   Det är inte något tecken på bra ledarskap att inte våga ta debatten om den politik som de företräder.

   Svara
  • Nilsson

    /  11/04/2015

   ”De hade aldrig förlöjligat en grupp med män”
   Eeeeh, jo? Regnkappsbilden?
   Förstärker ytterligare att kritik mot kvinnor ses som personliga, kritik mot män är för vad de gör.

   Svara
   • Ivar L

     /  11/04/2015

    Nja, inte en grupp män.
    Åsa Romson gjorde väl i princip ner ALLA män.
    Vita alltså.

    Svara
   • Ivar L

     /  11/04/2015

    Eller varför inte: ”Jag är jurist, jag kan det här.” Fast han var ju ensam. Kanske han och banke kan gå ut på en grabbrunda och ta en grabbselfie och posta på twitter så får vi se hur det går med inget förlöjligande.

    Svara
  • michael

    /  11/04/2015

   Att det ska vara så svårt att förstå,man får inte kritisera kvinnor i maktställning eftersom all kritik alltid handlar om,just det för att dom är kvinnor.
   Jämställdhet är att kritisk granskning ska ske mot män medans kvinnor i maktställning ska hjälpas och stöttas pga patriarkatet.
   Visst det finns en del grottmän som menar att det kan vara en fara för demokratin att lika rättigheter och samma skyldigheter inte gäller för medborgarna,men dessa har inte förstått den genialiska feministiska jämställdheten dvs alla ska vara jämställda men vissa(kvinnor)ska vara mera jämställda än andra.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  11/05/2015

   Advokaten som jobbar med asylärenden som lobbar för fri invandring och mot rasism i gratistidningarna?
   Jo men han är trovärdig.

   Svara
 11. MiT

   /  11/04/2015

  Svara
  • Grodan Boll

    /  11/05/2015

   Det roliga är att epitetsstämplarna har mist sin kraft. Nu får riddarna helt plötsligt mothugg och behöver argumentera på riktigt.

   Det brukar gå sådär.

   Svara
 12. MiT

   /  11/04/2015

  ”DF: Alle flygtninge på besøg i hjemland mister opholdstilladelse”
  http://www.dr.dk/nyheder/politik/df-alle-flygtninge-paa-besoeg-i-hjemland-mister-opholdstilladelse

  Svara
 13. MiT

   /  11/04/2015

  Svara
  • Jan

    /  11/04/2015

   Anders Lindberg tillhör de som anser att ideologi är viktigare än sanningen. Sådana personer är meningslösa att föra en debatt med.

   Svara
   • Svenne

     /  11/04/2015

    Om man inte kritiserar dem från vänster, då kan det bli riktigt kul… Högeravvikare! Du kan inte föra arbetarnas talan! Kapitalistsvin! 🙂

    Svara
 14. Jan

   /  11/04/2015

  ”Smartaste, bästa tjejgänget” förminskar faktiskt sig själva genom den rubriceringen.

  Svara
 15. Kristian

   /  11/04/2015

  Svara
 16. Kristian

   /  11/04/2015

  Svar på tal:

  Svara
 17. Kristian

   /  11/04/2015

  Svenska sedlar, Brittiska pass:
  ”New British passport design hit by sexism claims”
  http://www.japantimes.co.jp/news/2015/11/04/world/social-issues-world/new-british-passport-design-hit-sexism-claims/

  Svara
 18. Bengt-Åke Johansson

   /  11/04/2015

  javisst ni näsvisa fortsätt med era tokerier medans vi vita medelålders män och stolta svenskar går till vårt arbete så att ni får finansiering för nya tokroligheter från er bittra mörkhyade misslyckade feministlosers haha

  Svara
 19. Svenne

   /  11/04/2015

  Breitbart.com skriver om “honey traps”:

  Svara
 20. Ivar L

   /  11/04/2015

  Finns det någon som gjort sig besväret att räkna hur det ser ut i media numera?
  Bland dem som syns och hörs utåt är jag ganska säker på att majoriteten är kvinnor numera. Då och då har jag räknat lite för mig själv och kommit fram till det men aldrig gjort det systematiskt. Det måste väl andå finnas EN genusvetare som gjort det på senare tid. Det är ju mycket enkelt om man har tid och de rätta verktygen.

  Sedan hur det ser ut bakom kulisserna i medieföretagen är svårare naturligtvis men de två public servicebolagen har i vart fall haft två omgångar kvinnliga VD:ar nu. Cirka 10 års total kvinnodominans där. SVT: Hanna Stjärne följde på Eva Hamilton, SR: Cilla Benkö följde på Kerstin Brunnberg. (Visserligen var Mats Svegfors officiellt VD en tid efter Brunnberg men det var mer som affischnamn, Benkö var Vice VD och den som i praktiken styrde.)

  Svara
  • JW

    /  11/04/2015

   Varför ska dom? Om det visar sig vara mer kvinnor behövs ju inte genusvetare mer.

   Svara
   • Trade Mark

     /  11/05/2015

    Nä om det visar sig att det är mer kvinnor så ”är det ett steg i rätt riktning!” tack vare ”feminismen”

    Svara
 21. Tired-of-Absurdistan

   /  11/04/2015

  Inget nytt egentligen. Svenska politiker och media tillhör västeuropas absoluta bottenskrap. Krälande kloakdjur som rymt från en reningsanläggnings provrör. Dugbart möjligen som kompostmaterial, kanske på en frek-cirkus med – men that´s it!

  Svara
 22. Svenne

   /  11/04/2015

  ”Stefan Löfvens löften faller nu ett efter ett.”
  http://unvis.it/www.svd.se/lofvens-jobbmal-officiellt-dott

  Svara
 23. Svenne

   /  11/04/2015

  Det onda patriarkatet, igen:

  Svara
  • Kristian

    /  11/05/2015

   Föreslår separata tunnlar för män. Fast utan tåg. Så kan man gå till jobbet utan att förtrycka någon. ”Hi ho, Hi ho.”
   Det vore förstås slöseri med utrymme att ha en massa tunnlar man inte använder, så man kan väl ha dem till avloppssystem på nätterna.

   Svara
 24. Rikard

   /  11/05/2015

  Hej.

  Det skulle iof gå att skapa klassificeringar och kategorier, med intern gradering, och sammanställa den totala summan utanförskapspoäng, även utan att ha en specifik grupp eller norm som likriktare. Istället kan man sätta gradering från [Ej applicerbart/inget värde] till [Fullständig överensstämmelse]. På så vis kan man ta hänsyn till långt fler möjliga arbiträrt skapade grupper, och balansera fördelning. Dock måste ju exponeringstid och dito form i media också mätas och graderas för att korrekta kompensatoriska exponeringskvoter skall kunna fyllas. Detsamma gäller inom anställningsförfaranden: en viss totalsumma måste ständigt finnas som minimum baserat på de inledningsvis nämnda klassificeringarna.

  Pigmentering, kognitiv förmåga och intelligens, biologiskt kön, fysisk förmåga, ork och uthållighet, och andra kvantitativa faktorer kan lätt mätas antingen relativt summan av resultaten eller ett hypotetiskt idealvärde. Individens kvalitativa faktorer kan tas fram via psykologisk utredning. Allt detta kan sammanställas i ett offentligt register så att envar kan se vilka egenskaper potentiella anställda, sexpartners eller dylika för fortplantningssyfte har. Registret kan hållas uppdaterat med genealogisk information för att följa olika släktlinjers utveckling.

  Tänk vilken frihet alla kommer att uppleva i denna sköna gamla värld. Tänk så bra det blir när alla är lika värda och allas lika värde finns tabulerat i Snälla Statens register, utan risk för att någon stackars individualist blir Sönderkommenderad.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare
  Ps. Sarkasm ovan, uti fall att någon Certifierad typ läser det; vill ju inte råka dikta om synålar… Ds

  Svara
  • Kristian

    /  11/05/2015

   Kinas framtida kreditkontrollsystem verkar hamna där ungefär.

   Svara
 25. havre@flarnstad

   /  11/05/2015

  http://nyheteridag.se/knivhogg-man-i-magen-vid-ranforsok-i-sondags-har-redan-slappts-pa-fri-fot/

  Så nu har rättssamhället kollapsat där kom det alltså vi släpper personer utan att säkert veta vilka dom är fast det är väldigt troligt att dom kommer försvinna eller byta identitet.

  Tar ingen större tidning/tv upp detta brinner stubinen för vad som håller på att hända och vilka saker man väljer att lägga fokus på i rapporteringen.

  P.S hoppas Chang och hans sajt fått detta om bakfoten det låter så jävla sjukt att hjärnan inte riktigt vill tro på det.

  Svara
 26. Jan

   /  11/05/2015

  Det skrämmande är ju att material framtaget av särintressen, Rättviseförmedlingen, framställs som objektiva fakta från statliga myndigheter. Det är ju samma sak som om SVT lät Svenskt Näringsliv granska fackföreningarna. Resultatet blir ju alltid detsamma: Det som passar ideologin…

  Svara
 27. http://www.expressen.se/gt/polisen-sprangde-misstankt-tiggarliga/

  Va? Vet polisen att sådant inte händer i sverige?

  Svara
 1. November 2015 | WTF?
 2. Bäst i klassen! | WTF?
 3. Påminnelse inför valet: Del 11 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: