Per twittrar

Per Gudmundson ser på Agenda. Per ser att finansminister Magdalena Andersson inte klarar av att säga orden ”500 000 asylsökare per år är för mycket för Sverige”. Per twittrar om finansministerns ovilja att säga det uppenbara och spår lite vad detta kommer att innebära för Sverige om man drar ut det i tiden några år. Per räknar ner 3… 2… 1… Per ser argumenten mot denna lilla spådom rasa in på twitter. Per lutar sig nöjt tillbaka i fåtöljen.

nationens undergång

Så twittrade han. Han använder alltså Magdalena Anderssonss och Migrationsverkets egna siffror och drar ut dem i tiden. Det är så man måste göra när man planerar för framtiden, man utgår från det man vet NU och försöker utifrån det ”se” in i framtiden så gott det går.

Ska vi se vilka tunga motbevisande argument som strömmade in på twitter?

nationens undergång2

Argument: Fascister.

nationens undergång3

Argument: SD och fascister.

nationens undergång4

Argument: Jävla stollar.

nationens undergång5

Argument: Hatspråk och hatbilder.

nationens undergång6

Argument: Obildad, saknar matematik- och statistikkunskaper. När man använder Migrationsverkets egna prognoser och siffror. Och finansministerns…

nationens undergång7

Argument: Har inte ens förstått vad han säger.

nationens undergång8

Argument: Har inte förstått någonting.

nationens undergång9

Argument: Äckel.

nationens undergång10

Argument: Jobbar på SvD.

nationens undergång11

Argument: Tror han är en Orch.

nationens undergång12

Argument: Avpixlat.

nationens undergång13

Argument: Jämför med USA men verkar inte förstå hur USA funkar.

nationens undergång14

Argument: Obehaglig för att man drar slutsater av Migrationsverkets och finansministerns siffror.

nationens undergång15

Argument: Högerpopulist, SD, hatsida och Avpixlat.

nationens undergång16

Argument: Har inte en aning om vad finansministern sagt men det är fel i alla fall.

nationens undergång17

Argument: ”underliggande värderingar”

nationens undergång18

Argument: Språk. Inget annat tydligen.

nationens undergång19

Argument: Problemet i Sverige är visst brun retorik och inget annat.

nationens undergång20

Argument: Sjuk jävla människa.

nationens undergång21

Argument: Han vill väcka en svans. Och bränder…

nationens undergång22

Argument: Le Pen.

nationens undergång24

Argument: Jävla SD-troll. Han är visst flyktingbrännare också, tillsammans med sina polare.

nationens undergång26

 Argument: Brun retorik.

Alla ovan hittar ni i den här tråden. Där finns mycket mer också.

Jag gissar att han blev väldigt nöjd över att han lyckades visa vilka tunga argument hans antagonister har att komma med…

De verkar ha mest problem med att han skrev nationens undergång, inte undergången i sig. Ordet nation är alltså så avskyvärt för en del att de skiter i om staten Sverige går under, bara man inte säger nationen. Fascinerande…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

55 kommentarer

 1. Mm

   /  11/09/2015

  Det här med Twitter verkar vara riktigt käckt, trivsamma inlägg har de åxå förutom att de inte har gått i skolan och lärt sig bedöma kunskap. Det är väl därför de är så hatiska på allt och alla, de saknar förmåga till analys. Bröla ut sin begränsade förmåga.

  Svara
 2. Motkraft

   /  11/09/2015

  Som sagt innan, vi är vana att hatet kommer från höger eller någon Stalinistisk vänstersekt. Att se ”vanliga människor” som genomgått både grundskola och ibland högre utbildning som inte kan räkna på fingrarna och som är sådana hatare är omtumlande och skrämmande.

  Deras motargument borde ju vara

  – Krigen är slut nästa år och önskan om ett drägligare liv är också borta nästa år, det vet jag!!! Så blir inte så många som du påstår.

  – USA dubblerade också sin befolkning på 10 år och det har fungerat, så då kan vi! (Givetvis så har inte USA fördubblat antal invånare på 10 år i modern tid, någon förväxlar absoluta tal med procentsatser)

  – Jag vet med säkerhet att de flesta som kommer är mycket mer utbildade än vi så detta är rena vinsten för Sverige, vi får förstäkt konkurrenskraft mot utlandet

  – Alla människor som flyr vet hur det är att ha det svårt, så är därför av naturen icke-rasister, toleranta, arbetsvilliga, laglydiga och solidariska. Vi kommer inte att se några problem med integrationen

  – Jag och alla jag känner har anmält oss att frivilligt att till självkostnadsersättning inhysa flyktingar i vårt hem, vi har flera rum över sedan barnen flyttade ut. De första flyktingarna flyttar in idag, om alla gör som jag så är det inget problem!

  Fast de där hatarna kan fortsätta hata i lugn och ro. För innerst inne vet de att regeringen kommer att tvingas agera för att begränsa detta och innerst inne så vet de att det är nödvändigt.

  Och att det är regerigen och inte de som tvingas ta de svåra beslutetn gör att de kan hytta med näven åt regeringens osolidaritet och svek mot mänskligheten. Och sedan kan de gå hem till sin lilla lya, titta på Netflix och dricka vin. Ha det bra.

  Bortskämda människor förlorar ofta insikten till varför de har det så bra. Är hemskt egentligen, att är SD och totalkaoset som räddar dem, gör att de kan fortsätta att ha det bra. Fast de ingenting förstår och älskar att hata.

  Svara
  • Erik den förste

    /  11/09/2015

   ”För innerst inne vet de att regeringen kommer att tvingas agera för att begränsa detta och innerst inne så vet de att det är nödvändigt.”

   Jag är osäker på att de inser det.
   ”I längden är det en vinst för Sverige och det kostar så lite att låna.”
   ”Många av de som kommer är högutbildade.”
   ”De pengar som finns i skatteparadisen räcker till och blir över.”
   ”De flyr för sina liv så det är självklart att vi får offra lite för att hjälpa dem istället för att låta dem dö.”

   Svara
 3. Jan

   /  11/09/2015

  För finansministern är ingen invandring för hög. Inte ens om det kom fem miljoner invandrare under ett år skulle hon erkänna det. Naturligtvis kostar det ingenting heller. Det enda man kan göra är väl att slå dövörat till när hon svamlar på. Om det inte vore så att någon får ta springnotan i slutändan.

  För övrigt så är det inte bara pengar det handlar om. Med en halv miljon invandrare om året så blir Sverige i praktiken en arabstat i Norden inom bara några år… Till min och andras vånda men till tokvänstern och kändissveriges oförfalskade glädje…

  Svara
 4. Motkraft

   /  11/09/2015

  Lite roligt att läsa om Behrang Kianzad artikel tagen från Ur Ordfront magasin nr 6 2014. Inte en siffra fick han rätt 🙂

  http://omlinemagasin.se/2014/11/19/kritik-av-invandringskritiken-eller-sd-har-fel-2/

  Roligast tycker jag dock är hans rundgångsresonemang, samtidigt som inget problem med ökade invandringsvolymer och att SD har helt fel, så skriver han

  Invandringen till Sverige är alltså kontrollerad. Först och främst styrs den av politikerna, den svenska staten. De ser till att jämna ut inflödet, som varierar tillfälligt till följd av människors vilja att söka asyl i och/eller migrera till Sverige.

  Han borde ju enligt det han skrev då, nu vara kritisk mot att regeringen inte kliver fram och jämnar ut inflödet?

  Som sagt.. i hemlighet så litar de alla på att farbror staten ska vara ”onda” åt dem, så de kan fortsätta känna sig goda.

  Svara
  • Ivar L

    /  11/09/2015

   ”Som sagt.. i hemlighet så litar de alla på att farbror staten ska vara ”onda” åt dem, så de kan fortsätta känna sig goda.”

   Klockrent! Det ligger oerhört mycket sanning i detta.

   Svara
   • Motkraft

     /  11/09/2015

    Kanske det som Löfven missat? Han har kanske trott att alla journalister, poliker och annat PK-folk ska låta honom löpa gatlopp om han sätter ned foten och stoppar detta vansinnet? Att de ville han skulle stå med dem?

    Javisst, om Löfven gjorde det rätta så skulle skulle initialt journalister, poliker och annat PK-folk hytta med näven och utrycka besvikelse. Men sedan gå hem lättade och inte prata om detta mer.

    Så det kan vara så att Löfven har missat sin uppgift i detta? Att det är hans roll att göra det nödvändiga och ta skit, för att andra ska få känna sig goda?

    Svara
 5. Ivar L

   /  11/09/2015

  Det finns inte en enda vänstertwittrare som kan lämna någon slags analys med siffror inblandade som ens liknar trovärdig. I allmänhet finns det inga andra siffror än datum och tid på tweeten. Det är verkligen beklämmande och skrämmande. Antagligen har de aldrig gjort ett eget försök till analys över proportionerna i detta. De tror att det går att twittra sig ur problemen, eller att de försvinner genom kulturbidrag till någon teaterpjäs om mångkultur. De är helt lost faktiskt. Det är riktigt otäckt.

  Svara
  • Svenne

    /  11/09/2015

   Symbios?

   Svara
 6. När allt som tidigare tillhörde det allmänna har privatiserats –
  borde väl den tjusiga flyktingomsorgen också göra det?

  Alla som röstat för och som sympatiserar med Sveriges migrationspolitik måste själva försörja dem i sitt eget hem.
  Vi andra betalar inte!

  Varsågod – här kommer de!

  http://www.infowars.com/german-town-migrants-riot-in-church-steal-from-stores-defecate-on-gardens/

  Svara
 7. Ivar L

   /  11/09/2015

  Det viktiga nu är att INTE lösa det hela demokratiskt tycker statsvetare:

  ”- Jag tycker det är populism när man försöker ta vägen genom medborgarna i invandringsfrågan.”
  
Statsvetaren Bruno Kauffman

  Detta apropå SD:s upprop till folkomröstning. Demokratins motståndare förnekar sig inte:

  http://m.gp.se/nyheter/sverige/1.2888823-sd-kampanj-saknar-lagligt-stod

  Svara
  • Erik den förste

    /  11/09/2015

   Nu känner jag inte till kontexten, men jag håller med om själva citatet. Regering och riksdag är till för att fatta tuffa beslut som är rätt för Sverige, inte för att få virtuella klapp på axeln.
   Ta t.ex. pensionsåldern, som MÅSTE höjas. Det kommer knappast att vara en populär åtgärd, men det är ett beslut som likväl behöver fattas (eftersom människor lever längre).

   Svara
   • Ivar L

     /  11/09/2015

    Jag tror faktiskt även en sådan fråga som pensionsfrågan skulle få en bra lösning även om folket fick vara med och bestämma. Eller rättare sagt tack vare att folket fick vara med och bestämma. Det handlar naturligtvis om att ha en fri och öppen debatt innan folkomröstningar först där de olika alternativen presenteras öppet och ärligt utan massa dolda agendor.

    I flyktingfrågan är det helt säkert att folket redan för 10 år sedan hade fattat bättre beslut än makthavarna och vi hade sluppit dagens situation.

    Svara
 8. Tired-of-Absurdistan

   /  11/09/2015

  Skall bli skönt när återmigrationen av de oinbjudna ”gentlemännen” påbörjas. Skall då försöka avhålla mig från att kasta ruttna ägg på den buss eller den pråm dom slussas ut i…. sparar äggen åt politikerna och journalisterna faktiskt…

  Svara
 9. @skonaglomska

   /  11/09/2015

  Eftersom svensk skola är så kass så lärs inte djupare analys ut. Det räcker att ställa sig på rätt sida utan djupare eftertanke för högsta betyg. Man måste kunna bolla med scenarion i huvudet för att fatta beslut. Vill du att din blonda 15-åriga dotter inte kallas slampa pga kjollängd?—>feminism är lösningen. Pga visat ansikte—->begränsad invandring. Önskar Sverige deltagit i 2WW (förutom några extremister, teille KIITOS!) så vi sluppit allt detta godhetsknarkande.

  Svara
 10. MiT

   /  11/09/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  11/09/2015

   När skall Tovatt presentera en hållbar lösning för boende,försörjning och så vidare för de flyktingar som kommer hit ? Skulle t.ex vilja veta var han vill bygga en stad modell större i Sverige som kan ta emot alla flyktingar och det på bara något års tid.
   Snyggt också att påstå att Hanif Bali vill låta kvinnor bli våldtagna i flyktingläger bara för att han inte står bakom öppen invandring. Godhetsvänstern förnekar sig inte…

   Svara
   • Ivar L

     /  11/09/2015

    Kan inte Lorentz ta och praktisera lite på Migrationsverket och naturligtvis avhålla sig från att klaga när arbetsdagarna blir långa?

    Svara
  • Ptjae, Lorentz, det faktum att vårt flyktingmottagande har totalt havererat, att vi inte ens kan ge folk en madrass och tak över natten, att folk numera försvinner ut i den kalla natten som går mot vinter utan att vi ens vet vad som kommer hända dom?

   Svara
  • Idiot.

    /  11/10/2015

   Nä..det är ju såklart att föredra att de blir våldtagna här och på väg hit istället

   Svara
 11. T

   /  11/09/2015

  The meek shall inherit nothing (Frank Zappa)

  Svara
 12. MiT

   /  11/09/2015

  Svara
 13. Svenne

   /  11/09/2015

  SvD:s Ivar Arpi: M tar ansvar, vad gör regeringen?
  http://www.svd.se/m-tar-ansvar-vad-gor-regeringen/om/flyktingkrisen-i-europa
  ”Det har varit hjärtlöst från början. Sverige har hållit ut en gigantisk morot för människor i hela världen. Men behållit vallgraven. Om ni tar er hit kan ni söka asyl, men vi hjälper er inte över. Människor har offrat sina samlade besparingar och riskerat sina liv för att komma hit. Svensk asylpolitik orsakar, trots de godaste avsikter, mycket död och olycka. Den är inhuman.

  Det är det ena. Det andra är att vårt eget land inte klarar av att ta emot fler asylsökande. Utrikesminister Margot Wallström pratar om en systemkollaps. Migrationsminister Morgan Johansson säger att gränsen är nådd. Det finns inga fler bostäder i Sverige. I Norrköping sover asylsökande på madrasser på golvet hos Migrationsverket. Kommuner runtom i Sverige larmar om att situationen går ut över all annan verksamhet. Det offentliga Sverige klarar inte mer just nu.

  Och det här är bara början. Vi lever i en folkvandringstid. Nästa år beräknas fler asylsökande komma till Europa. Och i Europa är Sverige det allra populäraste målet, eftersom vår politik har avvikit från andra med sin generositet.”

  Svara
  • Pelle2

    /  11/09/2015

   Klockrent av Moderaterna att ta bladet från munnen och ta fram åtgärder som verkligen skulle fungera. Dessutom hänvisar de till ett regelverk,Dublinförordningen,som många länder har skrivit under.Också bra att de säger att alla som har fått avslag på sin Asylansökan skall skickas iväg direkt precis som de som är registrerade i ett annat Eu-land. Så skall det självklart fungera om det skall vara någon vits med asylförfarandet.

   Dessvärre tror jag inte att Sossarna ställer upp på detta för då spricker regeringen. Idioterna i MP kommer aldrig köpa en sådan politik.

   Svara
   • Idiot.

     /  11/10/2015

    Så du menar allvarligt att du tycker att Moderaterna växte i dina ögon för att det föreslår att man följer reglerna som funnits hela tiden?

    Svara
    • Idiot.

      /  11/10/2015

     Remove det föreslår.
     Insert De föreslår

     Svara
 14. Svenne

   /  11/09/2015

  Josefin Utas kommenterar:
  https://josefinutas.wordpress.com/2015/11/06/undantagslagar-ar-att-vanta/

  Svara
 15. Pelle2

   /  11/09/2015

  Johan Westerholm på ledarsidorna sågar den så kallade regeringen brutalt i denna krönika:
  http://ledarsidorna.se/2015/11/liftarens-guide-till-galaxen/

  Svara
 16. Ivar L

   /  11/09/2015

  Rimligtvis borde väl även Moderaterna portas från Nobelfesten nu?

  Svara
 17. Pelle2

   /  11/09/2015

  Lena Mellin i AB är en av de fina vänstermänniskorna som antyder att M,s utspel är ett sätt att ta tillbaka väljare från SD. Hon verkar alltså inte se något problem med dagens invandringsnivåer och presenterar heller ingen lösning på problemet. Bättre då att att smeta brunfärg på sina åsiktsmotståndare.
  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article21730958.ab

  Svara
  • Jag misstänker att Mellin har några korn rätt om M utspel. Men jag vet att de har svängt något på riktigt. (Inside information:)
   För sent? Det får de närmaste veckorna, inte valet -18 att visa.

   Svara
  • Ivar L

    /  11/09/2015

   Egentligen är det ju en helt irrelevant fråga dessutom huruvida M egentligen vill ha fri invandring men tycker återtagandet av röster från SD är viktigare. Men för vänsterpressen är naturligtvis debatt i sakfrågorna numera totalt uteslutet eftersom argumenten tog slut redan i augusti.

   Personligen känner jag mig långt ifrån övertygad om att M kommer att stå för detta om de hamnar i en situation där de med SD:s hjälp faktiskt kan genomföra det. M har efter DÖ och alla tidigare krumbukter inte ett uns förtroende från min sida. AKB känns som en marionettdocka i en dockteater som byter manus varannan vecka. Jag litar helt enkelt inte på dem.

   Svara
 18. Ivar L

   /  11/09/2015

  Den här känns inte så kul:
  http://www.svd.se/eu-toppen-flyktingkrisen-kan-leda-till-krig/om/flyktingkrisen-i-europa

  Speciellt inte som Sverige i så fall är medskyldigt i allra högsta grad.

  Svara
  • Olof

    /  11/09/2015

   Det verkar som Morgan Johansson förväxlat begreppen ‘tar ansvar för’ och ‘har ansvar för’. För vad gäller Sverige och svenska politiker så är det nog snarast så att de har rätt stort ansvar för flyktingkrisen medans de inte tar något alls.

   Morgan och regeringen skulle nog behöva läsa lite mer utländsk media om han på fullt ansvar tror att resten av EU tycker att Sverige förtjänar någon hjälp när vi som land betett oss lika ansvarigt med flyktingpolitiken som Grekland med sin ekonomi… kanske vi kan erbjudas motsvarande hjälp som Grekland? Europa hjälper oss med skiten vi satt oss i mot att vi får ett program av hårda reformer på migrationsområdet och observatörer som ser till att regelverket efterlevs?

   Svara
 19. MiT

   /  11/09/2015

  Svara
  • Att inte kunna anklaga människor för att vilja att kvinnor ska bli våldtagna i flyktingläger utan mothugg är jobbigt, uppenbarligen.

   Svara
  • Pelle2

    /  11/09/2015

   Om realism är populism i dåren Tovatts ögon så förklarar det ju en hel del om varför de världsfrånvända dårarna i MP agerar som dom gör..

   Svara
 20. MiT

   /  11/09/2015

  Svara
  • Ivar L

    /  11/09/2015

   Hundratusentals.

   Svara
  • havre@flarnstad

    /  11/09/2015

   Och var är aktivisterna varför är inte Dror Feiler där med saxofonen och river av sin vanliga repertoar med Pippi Långstrump (han brukar det vid olika aktioner) vart är mössmannen från Malmö? Och varför är det inte några som kedjat fast sig runt dagiset.

   Här är ett sånt typexempel på dubbelmoralen och skenheligheten hos dom här sk aktivisterna det är ju inte ett dugg ”trendigt” att hjälpa vanliga inhemska uteliggare när exotiska alternativ finns.

   Har skrivit om det tidigare och under alla år jag till och från engagerat mig för socialt utsatta har vänstertyperna lyst med sin frånvaro det är mest kyrkliga pensionärer som drar det tunga lasset och lite annat folk men när det gäller asylsanter och romer är det andra bullar.

   Det är heller inte samma beröringsskräck från myndigheterna som med tiggarlägren här har polisen stört uteliggarna en längre tid innan dom blev utkastade.

   Svara
 21. Svenne

   /  11/09/2015

  Norge stramar åt asylkraven på 15 punkter:
  http://www.tv2.no/2015/11/09/nyheter/frp/toppsaker/hoyre/7613209

  Svara
 22. Svenne

   /  11/09/2015

  Kristianstadsbladet: ”Nej, vänsterns godhet är inte godast”

  ”I Sverige är det gott att vara generös. Om du ger bort andras pengar eller egna spelar ingen roll; det är gott att ge – och allt annat stämplas som ONT. Den som ifrågasätter ställs i skamvrån och hängs ut, kallas namn. ”

  Svara
 23. Svenne

   /  11/09/2015

  Oscarsson skojar till det, inlägg om politik ‘for dummies’ 😀

  ”AKB SITTER I FÖRARSÄTET, EBBA BREDVID, BJÖRKLUND I BAKSÄTET, ANNIE I KOFFERTEN & JIMMIE LIGGER FÖRE PÅ MC
  – MEN LÖFVEN STÅR KVAR I DEPÅN OCH BRÅKAR MED ROMSON”

  Svara
 24. Tired-of-Absurdistan

   /  11/10/2015

  Här står dom och ”glänser”, de arabiska skogstroll som svenska staten och medierna fört pro-kampanjer för i åratal och för miljarder kronor. De är de som ”ska ta över” Sverige!
  http://www.st.nu/medelpad/sundsvall/flyktingarna-som-vagrade-kliva-av-bussen-vi-vill-be-svenska-folket-om-ursakt
  Som sagt, skall bli fest den dag då de repatrieras.

  Svara
  • MiT

    /  11/10/2015

   Du tillhör en av de få som kommenterar här och som får skärpa till dig om du inte ska bli blockad. Dina kommentarer är ofta av den här karaktären och jag gillar det inte. Jag har sagt till dig förut!

   Svara
  • Tired-of-Absurdistan

    /  11/10/2015

   Dessa ”flyktingar” som väller in i hundratusentals kommer att kosta enorma summor. De kommer att kräva och får: läkarvård, tandläkarvård, bostad, bidrag, bistånd, subventionerat körkort, skolgång, ny moské, tolkhjälp, m.m.
   De får detta gratis varvid de flesta inte kommer att arbeta iöh. De kommer inte att bidra, många kommer inte att lära sig svenska eller bry sig om Sverige utan fortsätta drömma med vattenpipan i högsta hugg. Dessa MENA-resenärer har stark dessutom en överrepresentation i kriminalitet. Många kommer att begå brott, en del ohyggliga brott: mord, gruppvåldtäkter, assistansbedrägerier m.m. En allt större klick av kravmaskinerna ljuger om identitet och ålder och likt naturens gökungar tränger sig dessa små-hjärnor in på landets gymnasieskolor för att ”bli CEOs”! Deras enfaldiga ideologi-religion och språk och mat attraherar iöh inte de flesta svenskar. In-kompatibiliteten är enorm. Men nu är dom här! Och ”skall ta över”!
   Är det då för mycket begärt, att man vill att dessa destruktiva kroppar snarast möjligt avlägsnas (repatrieras) ut ur Sverige hem till deras hemländer.
   Är det för mycket begärt Toklandet?

   Svara
 25. Tänk om dagens vänster hade haft åtminstone hälften av 68-vänsterns IQ och kunskaper…

  Svara
 1. Per twittrar del 2: Dont mention the nation! | WTF?
 2. Lite blandat från 2015 del 5 | WTF?
 3. November 2015 | WTF?
 4. Påminnelse inför valet: Del 11 | WTF?
 5. Årets folkbildare | WTF?
 6. Lite gammalt som ligger och skräpar del 14 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: