1 april varje dag del 16: Tappad kontroll

Att man tappat kontrollen fullständigt över vilka som kommer in i landet är sen länge ganska välkänt, det kommer ca 2000 om dagen som registrerar sig och polisen säger att bara cirka hälften av alla registrerar sig. 2000 stycken om dagen försvinner bara ut i landet utan att någon har en aning om vilka det är alltså.

Hur många av dem som är terrorister kommer vi aldrig få veta. Inte heller om det bland dem finns mördare, våldtäktsmän eller på annat sätt grovt kriminella. De bara försvinner ut i landet. Så bekvämt att de knappast själva ens kunnat drömma om det…

nyanlända registrerar asylsökande

Nu sitter alltså nyanlända och registrerar asylsökande…

Nejdå, finns ingen risk alls för korruption med ett sådant arbetssätt… Hur många extra har sökt sig till just Vänersborg sen detta blev känt? Och vad gör de mer än att bara registrerar? Säg att de har några tveksamma vänner som råkar gilla islamism ganska starkt och de ringer till dem och säger ”kom hit så fixar vi in dig!”? Om sen deras vänner i sin tur börjar kräva att de ska registrera andra också om de sticker till dem en liten slant? Migrationsverket är ju redan sen innan ganska svårt ansatt av korruption och möjligheterna till just korruption där är oändliga.

De som söker asyl i Sverige kommer inte från länder med stabil och fungerande förvaltningshistoria direkt.

Migrationsverket är nog den utan tvekan mest korrumperade myndigheten som finns i Sverige där det redan finns flera åtal mot anställda som mot betalning fixar in andra i Sverige. Det kommer nog inte att bli mindre direkt. Men det är väl naturligt kanske? Att Sverige blir mer och mer som länderna som de som nu kommer hit kommer ifrån? Vi verkar ju vilja ha det så?

ingen statistik

Migrationsverket klarar inte ens av att presentera statistik längre. Och det spelar ju ingen roll hur många som kommit hit, ingen verkar ju bry sig ändå? Man har ju presenterat siffror under lång tid som varit alarmerande men ingen har ju gjort något ändå så vad ska man med siffrorna till om man inte använder dem? Om man ändå bara registrerar hälften (om man ens vet att det är hälften, det är ju bara polisens uppskattning) så är ju siffrorna ändå värdelösa och oanvändbara?

Det läcker miljarder från Migrationsverket och ingen vill göra något åt det. I det här inlägget, ”Hur många arbetares skatt krävs bara för åldersbedrägerierna?”, kan man räkna hur många arbetares hela löneskatt det går åt bara till de ”ensamkommande barn” som ljuger om sin ålder och är vuxna i stället. Räkna noga…

Och de som raljerar och säger ”När jag vaknade så var Sverige kvar, det hade inte gått under”, de verkar inte förstå att problemen inte är störst just NU utan om två år när alla kostnader rullar ut på kommunerna. ALLA kostnader alltså. Kommunerna har stora problem redan idag, tänk hur det blir då när de ska stå för alla kostnader… Vi pratar om grupper där 50% har ett jobb efter 7-8 år i Sverige. Och då kan jobbet vara 1 timma skattefinansierat per vecka för att räknas som jobb i statistiken…

Vad skulle en miljard kunna göra?

Som radiomeddelandet i Resident Evil

MVH

MiT

Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

28 kommentarer

 1. MiT

   /  11/11/2015

  Handlar om Kawasaki

  Svara
 2. MiT

   /  11/11/2015

  I alla fall jag hörde Lindberg i Aktuellt påstå att Arpi ville sätta in militären MOT flyktingar och sen drog han upp Ungern också direkt. Fast det Arpi sa var att Migrationsverket borde be försvaret om hjälp för att helt enkelt klara av uppdraget.

  Svara
  • Pelle2

    /  11/11/2015

   Men det måste ju Arpi förstå att när dom fina vänstermänniskorna i regeringen kallar in militären är det en heeelt annan sak än när någon från högern föreslår det.
   Självklart blir det svårt för Lindberg att diskutera när hans hyckleri visas upp i starkt strålkastarsken.Då gör han som vänstermänniskor brukar göra, duckar för debatten och ägnar sig åt personangrepp.
   Mönstret i vänstermänniskornas beteende är så tydligt att det borde vara uppenbart för alla.

   Svara
  • Han är en sådan gigant. Anders slår alla rekord.

   Svara
  • maria

    /  11/11/2015

   han är så fräck ivar, tänk att påpeka vad som sagts på vänsterns tomteflaggskepp! vet han inte att man aldrig aldrig aldrig ska minnas vad som sagts eller ifrågasätta?

   Svara
 3. MiT

   /  11/11/2015

  Svara
  • Seriöst, är de så dumma i huvudet nu att de påstår att vi inte ska spendera på en månad?

   Allvarligt, hur tror de ekonomin mår om vi slutar spendera? Vad skulle hända med till exempel alla butiksbiträdejobb (ett jobb som dessutom det behövs fler av i dessa dagar) om vi inte skulle köpa julklappar, som är en väldigt viktig period för butikers ekonomi? Ligger vi på denna korkade nivån att vi nu säger ”wääääh vi kan väl spendera julklappspengarna på migrationskostnaderna istället”?

   Verkligen? VERKLIGEN? Verkligen. Jag ville bara kolla.

   Svara
 4. Tired-of-Absurdistan

   /  11/11/2015

  Ju mer det väller in, desto flera att repatriera. Jag hoppas att dessa tankegångar blir vanligare då jag önskar att tillbakasändandet går fredligt till. Vilka myndigheter kommer att besörja deporteringen?
  MENA till MENA!

  Svara
  • Pelle2

    /  11/11/2015

   Ingen är förvånad men ynkryggen Löfven låter Migrationsverket vara den som begär gränskontroller för själv vågar han inte..
   Sedan försöker han dessutom låtsas som han har kontroll över skeendet.Maken till pajas tror jag aldrig jag har sett..

   Svara
   • Olof

     /  11/11/2015

    Fascinerande att Löfven ens orkar uttala sig till EU; tror inte någon i EU kommer att bemöta Sverige i flyktingfrågan med något annat än ‘shut the fjant up’ medans de rullar ut concertina tråden och börjar producera rakbladswire för medelhavsbruk…

    Svara
   • Svenne

     /  11/11/2015

    Det är nog ”slitningar” i regeringen nu…

    Svara
  • Svenne

    /  11/11/2015

   Det går fort nu…

   Svara
 5. Olof

   /  11/11/2015

  ”Kommunerna har stora problem redan idag, tänk hur det blir då när de ska stå för alla kostnader…”

  Ja, de där 2-4 procenten räcker förmodligen inte, jag skulle tippa på 4-8% höjd kommunalskatt. Jag håller på att förbereda mig med företag för att lägga om till att arbeta som konsult istället och i worst case flytta vinsten utomlands. Jag har inte planerat att ta notan för det här, och man lär ju bli tvungen att utöka sina privata försäkringar för att täcka upp när de offentliga systemen inte fungerar längre.

  Men visst, det blir ju jobbigt för kommunalanställda och andra i verksamheter där det är svårare att bestämma hur mycket skatt man skall betala…

  Svara
 6. Svenne

   /  11/11/2015

  Undrar hur regeringsrådgivare Arnstads ”demoner” mår ikväll:)

  Svara
 7. MiT

   /  11/11/2015

  Svara
  • Jag tror rätt många är okej med att Miljöpartiet avgår från regeringen.

   Just sayin’.

   Svara
   • Pelle2

     /  11/11/2015

    Jag tror dom allra flesta skulle jubla om dom gröna khmererna avgick !!

    Svara
  • Pelle2

    /  11/11/2015

   Så Nils har lite utrymme hos sig för flyktingar både ekonomiskt och vad gäller boytan. Detsamma gäller naturligtvis Romson,Fridolin och Tovatt. Det är bara för migrationsverket att bussa dit några familjer så ordnar det sig.
   För jag antar att dessa godhetsapostlar tänker föregå med gott exempel och inte lämpa över bördan på andra..

   Svara
 8. Svenne

   /  11/11/2015

  Viktigast är vem som säger ”Stopp!”

  Svara
 9. MiT

   /  11/11/2015

  Svara
  • Rikard

    /  11/11/2015

   Hej.

   En helt ärlig fråga till bloggägaren och andra som har vana av twitter: vad menar människan (Sidén)? Varför försöker man öht diskutera mångfacetterade frågor där formatet är enormt begränsat? Det bidde ju inte ens en tumme av det.

   Menar Sidén att om en människa vill något så får politiska system inte stå i vägen? På bittert skämthumör skulle man ju kunna fråga henne hur fäst hon är vid sin bostad, sin ev bil och liknande. Att hon får ha det relativt ifred är till följd just av att vi via våra politiska system reglerar oss.

   Egendom är stöld – alltså är stöld egendom
   Det privata är politiskt – alltså är det politiska privat
   Allt åt alla – alltså inget åt någon

   Hon får mig att tänka att hon lärt sig älska Storebror.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Olof

     /  11/11/2015

    Skulle gärna också se någon förklaring till detta, eller kanske någon länk till en sådan. Twitter tycks för mig helt absurt för att försöka föra någon sorts ens enklare resonemang.

    Annars ger mig Siden lite känslan av det där gamla talesättet; den först generationen bygger det, den andra förvaltar det och den tredje river ner det. Vi får hoppas att de nyanlända är på nybyggarhumör och vill börja om från början utan någon rädsla för hårt arbete, ty systemen de kommit hit för har människor som Siden rivit.

    Svara
   • Ivar L

     /  11/12/2015

    Se Twitter som produktinformation.
    Jmf. ”in vino veritas”
    Politiker, makthavare och journalister visar att de inte kan tänka mer än ett led och det passar precis lagom på twitter. Twitterdiskussioner lockar därför fram alla brister i tankeförmågan som föreligger. All idioti kondenserad. Du kan helt enkelt för all framtid avfärda allt som Bodil Sidén säger. Du vet ju nu vad hon går för. Rätt praktiskt.

    Svara
 10. MiT

   /  11/11/2015

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: