Kampen fortsätter!

I går var det Public Service-dag verkar det som. Det började i Gomorron Sverige där de pratade om en film (börjar ca 1:27:02 in i programmet) som skulle vara någon sorts Fröken Julie men ändå inte. Och det visade sig ganska fort var det är för en film, det är en politisk film, en film med radikalfeministiska förtecken.

kampen fortsätter

Så heter alltså filmen. När hon på bilden, Shima Niavarani, börjar berätta om den så tar det inte många sekunder förrän hon börjar rabbla buzzwords, det är ”kön”, ”makt”, ”klass”, ”feministisk teori”, ”klassresa” och ”det privata vs det politiska”.

kampen fortsätter1

Regissören, Fia-Stina Sandlund, ville som manlig skådespelare ha en ”samtida kille” som är ”politiskt medveten”, en man som är ”kritisk mot sig själv” och som ”vill avsäga sig sina privilegier”. Och så var det lite buzzwords om feminism, manlig feminism, feminister och så vidare även från henne. Hon säger att det i slutändan handlar om att ”ta ett steg tillbaka och ge plats”.

I slutet pratar Shima om ”-ismer” och att man tillhör någon och vilka vi är som identitet. Det hör alltså ihop enligt henne.

Och att de rabblar radikalfeminism är väl inget att vara förvånad över för om man kollar regissörens facebook så kunde man hitta det här

kampen fortsätter2

Hon hade förtidsröstat på Fi också skrev hon i ett annat inlägg så ingen tvekan…

Så det är alltså en extremt politisk film det handlar om. Ren radikalfeminism. Och för det får man naturligtvis 8 minuter i morgon-tv och kan ostört sitta och rabbla radikalfeminism som en inspelad skiva. Inte ett ljud om att det faktiskt är extrem vänster det handlar om. Filmen behöver nu inte vara dålig bara för det men jag tycker att det vore ärligare av SVT att faktiskt berätta att det är en film med ett tydligt, och med tanke på vad de rabblade, extremt politiskt budskap.

Men SVT är absolut inte vänstervridet, det är nog bara ”tillfälligheter” att det varje dag ”råkar” finnas flera inslag som är ren radikalfeminism. Sporten går inte att titta på längre, när man bläddrar förbi så ser man direkt att de baserat innehållet på medvetna beslut grundat i radikalfeminism a la Näsviseförmedlingen. Det är övertydligt. Lilla Aktuellt hyllar Che Guevara och matar ut ren radikalfeminisk propaganda. Kulturnyheterna tittar man mest på för att se vilken propaganda de ska krysta fram idag. Och så vidare. SVT matar ut det varje dag, det finns ingen balans alls.

Så Kampen fortsätter! på SVT.

**********

 Sen var det en grej på Sveriges Radio, ”Ny satsning ska bryta vithetsnormen på vita duken”, som är helt galen på så många sätt

normkritisk film

Det finns så många galenskaper i den texten att man inte vet var man ska börja. Jag kan bara konstatera att de som verkar vara mest fast i stereotyper är Filminstitutet och Karim.

Man kan ju tänka sig att den på SR som gjort intervjun kunde ställt åtminstone några rimliga frågor? Kan till exempel inte en muslim vara vit? Man kunde frågat om inte islam faktiskt är som störst i just Asien? Och det är möjligt att två biologiska syskon kan ha olika färg men gissar att det är EXTREMT ovanligt och då kunde man fråga vad det är för mening med att ens ha med sånt i filmer om det KNAPPT förekommer? Finns det ens någon i Sverige som det är så för? Man kunde fråga om han verkligen tycker det är underligt att det faktiskt förekommer mest vita i svenska filmer? De är ju cirka 80% av befolkningen i Sverige? Man kunde frågat vem som är fast i stereotyper egentligen. Och så vidare.

Men inte en enda fråga alltså utan allt är bara finfint. 2,8 miljoner (enligt Filminstitutets egna sida om projektet) utan minsta lilla fråga tycker nog de som får ta del av pengarna också är finfint…

kampen fortsätter6

Sådär mångfaldig är Filminstitutets sida om just det här projektet. Det är bilden man möts av. Mångfalden knockar en när man tittar in. Man ser till och med Ylva Habel, lektor på Södertörn på bilden. Hon var mästare på att kalla folk saker på twitter i sitt eget namn förut. Ser även Sara Abdollahi där, förmodligen svenska twitters absolut mest osympatiska person. Även revolutionskommunisten Athena Farrokhzad är med. Frågan är om det finns en enda som INTE är långt åt vänster med på bilden?

2,8 miljoner till det ovan alltså…

Inga tomma lador, Kampen måste ju fortsätta!

Sen var det rätt tung och berättigad kritik mot SR från Lars Åberg i GP i förrgår också. Det var SR:s policy om mångfald (som stinker Näsviseförmedlingen och radikalfeminism…) som var i skottgluggen.

Public Service har en hel del att jobba på…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

43 kommentarer

 1. Pelle2

   /  11/11/2015

  Dessvärre är det ju inget som förvånar mig längre vad gäller Filminstitutet,SR och SVT.
  Dom är så genomdränkta av radikalfeminism, allmän vänsterideologi och identitetspolitik att det får genomslag i hela deras produktion.
  Att ifrågasätta sådana ideologier finns inte på kartan eftersom cheferna för dessa institutioner alla omfattas av dessa ideologier och gör allt dom kan för att normalisera dom.
  Skulle tro att de få som skulle vilja opponera sig inte törs det för då blir dom av med jobbet.

  All nyrekrytering sker säkert också på ett sådant sätt att dom säkerställer att alla som blir anställda omfattas av rätt ”värdegrund”…

  Svara
  • Ivar L

    /  11/11/2015

   Det som kommer att bli roligt är när kvoteringen sipprat ända upp till den översta ledningen. Det kommer inom ett till två decennier om nu public service finns kvar då. Då kommer det att bli 100% jämställt och 100% rättvist. Och vad det betyder rent konkret lämnar jag som övning till läsaren.

   Svara
   • När? Vdn är radikalfeminist. Vem väljer vd? Genomsyrat redan från topp till tå

    Svara
 2. Jan

   /  11/11/2015

  SVT/SR är lite lustiga på de sättet. Traditionellt har man vit nepotism å ena sidan och sedan mångfaldspolicyn ovanpå det. Det gör att personalen dels blir barnen till tidigare anställda, dels inkvoterade rasifierade, radikalfeminister och hbtq-folk. Den senare kategorin dominerar exempelvis P3 helt och hållet. Det man dock aldrig kommer ifrån är Stockholmscentreringen. SR/SVT speglar Stockholm till 65 procent och övriga landet till 35 procent. På ett ungefär…

  Svara
  • Ivar L

    /  11/11/2015

   Många av de som kan betecknas som inkvoterade är dessutom del av samma kompisgäng och innefolk och kommer dessutom endast från ett ytterst litet etniskt urval där ett fåtal etniciteter är extremt överrepresenterade.

   Tänk dig en blyg kille från landsbygden med arbetarklassbakgrund. Tror du han skulle ha en chans? Inte en blyg tjej heller. Speciellt inte om de inte skulle ha socialistiska och postmoderna åsikter.

   Svara
   • Jan

     /  11/11/2015

    Ett exempel på det är kulturredaktionen på SVT. De är i princip ett kompisgäng i Stockholm (Söder?) i ungefär samma åldrar frontat med en och annan rasifierad för korrekthetens skull. Kulturnytt skulle för övrigt ingen, utom de själva, sakna om det lades ner.

    Kategorin du nämner sållas mycket riktigt bort eftersom de får konkurrera på riktigt. Dels med storstadsbor, som redan har en fördel med bostäder och kontaktnät, dels med de anställdas egen släkt (som de inte har en chans mot). Trots att de behärskar svenska språket bättre än de rasifierade slås de ut mot dessa också eftersom ”lantisen” inte har tillgång till någon kvoterad gräddfil….

    Svara
   • Senior

     /  11/11/2015

    ….och det är det som är hela vitsen med deras ”satsning på mångfald”, den är bara en potempkinkuliss för att godtyckligt (enligt ett flummigt mångfaldsperspektiv som de själva sätter beroende på etniciteten på den likasinnade kompisen de vill anställa) kunna sålla bort sökanden med fel politisk åsikt.

    Svara
    • Senior

      /  11/11/2015

     Etnicitet/kön/läggning skall det vara, listan förändras helt enkelt från fall till fall dör att passa kompisen.

     Svara
 3. Rick

   /  11/11/2015

  Det är dags för rejäla normbrott, tycker jag. Jag har nämligen aldrig sett ens en antydan till förhållanden där kvinnan är arabiska och muslim medan mannen är vad som helst annat förutom muslim. Varken på vita duken eller i verkligheten.

  Svara
  • havre@flarnstad

    /  11/11/2015

   Det finns men är nog inte så vanligt.

   Det beror ju på hur man definierar muslim vissa är inte mer troende än oss det brukar sträcka sig till att inte äta gris och fira lite udda högtider ungefär som vi och julen.

   En sådan muslim är det inte så svårt att hitta jag har själv varit tillsammans med en afrikanska vars religiösa identitet såg ut så , hennes religiösa mor och faster däremot ville inte acceptera hennes förhållanden.

   En troende sunni i huckle är det nog nästintill omöjligt att hitta tillsammans med en ateist/kristen.

   Svara
  • Jag känner en muslimsk kvinna som har nordiska partners. Hon är noga med att inte äta gris, men alkohol och äktenskapsbrott tror jag det är lite mer godtyckligt med. Fast hon är från Indonesien, deras islam är nog lite friare än i arabvärlden.

   Svara
 4. Ivar L

   /  11/11/2015

  OT: Mycket insiktsfull debattartikel om migration och öppna gränser:
  http://www.svd.se/ar-oppna-granser-en-bra-losning/om/flyktingkrisen-i-europa

  ”Öppna gränser, fri invandring och alla människors rätt att bosätta sig var de vill […] Det är fantastiskt bra och godhjärtade visioner – men kortsiktigt orealistiska, naiva och verklighetsfrämmande. För att få det att fungera måste i så fall alla människor i hela världen först lämna sina etniska och nationella identiteter, och enbart definiera sig som individer och världsmedborgare. […] Tyvärr är få människor i dag är sådana kosmopolitiska idealister, och det är en situation vi måste räkna med på allvar i den praktiska demokratiska politiken. […] En enad värld är ett mycket svårt och långsiktigt projekt.”

  Här finns inte ett uns rasism men desto mer realism.
  Tänk om man nu kunde få en seriös debatt utifrån dessa utgångspunkter i tradmedia. Inte troligt tyvärr.

  Svara
  • norskgoy

    /  11/11/2015

   Det eneste som vil samle mennesker er ”mars attacks”. Og dypest inne vet selvsagt alle dette.

   Svara
  • Jonas

    /  11/11/2015

   Läste vi samma text?
   Han börjar med att fördöma den ”vita” kolonialismen
   ”I andra fall ledde öppna/överskridna/oförsvarade gränser till att etniska grupper, folk och nationer i Asien och Afrika förblev i majoritet, men förlorade den politiska och ekonomiska makten till främmande och våldsamma ockupanter. Se den vita västerländska kolonialismen i Syd. Se rashatets Sydafrika.”

   För att sen övergå till
   ”Om gamla svenskar upplever att de får det sämre när integrationen av nya svenskar kräver alltmer resurser, så kommer detta att skapa ett folkligt missnöje. Vilket högerpopulistiska partier alltid kommer att exploatera. Så kommer det att vara så länge som inte alla medborgare avsett ursprung känner sig som, och accepteras som svenskar.”

   Är det inte bara samma gamla visa av Fy oss vad vi än gör?

   Svara
 5. Jan

   /  11/11/2015

  Samtidigt får vi skylla oss själva. Genom att släppa in ett halvt Mellanösternland i Sverige så blir det ju så här. Para det med bögerier och radikalfeminism så har du Sverige 2015!

  Svara
 6. Ivar L

   /  11/11/2015

  ”Filmen behöver nu inte vara dålig”
  Nej, rent teoretiskt kan du ha rätt men om vi istället pratar sannolikheter så är det mycket stor sannolikhet att det handlar om riktiga skräpfilmer som snabbt kommer att förpassas till glömskan trots ihärdig pr i medierna.

  Det kan naturligtvis finnas någon talang på lut bland de som har rätt ras och könsöverskridande uttryck för att få göra film enligt de nya normerna men frågan är hur stor chans en talang som verkligen vill göra film har i konkurrens med skrikande twitterkarriärister. Om det var självgoda uppblåsta bergmankopior som fick filmstöd för 20 år sedan (mycket skit på den tiden också) så är det inte ett dugg bättre idag. Samma problem, annan kostym.

  Svara
  • T

    /  11/11/2015

   Jag har inte sett en svensk film på bio sedan den första om Jönssonligan.

   Svara
 7. Fred

   /  11/11/2015

  Hon låter som en liten flicka när hon pratar. Inte speciellt normbrytande…

  Svara
 8. michael

   /  11/11/2015

  Alltid hög humorfaktor att lyssna på revolutionära kulturarbetare som är försörjda via skattemedel.

  Svara
  • Pelle2

    /  11/11/2015

   Inte lika kul att betala för skiten dock..

   Svara
   • michael

     /  11/11/2015

    Nej självklart inte,men man kan tycka att någon av dessa revolutionära kulturarbetare borde ställa sig frågan hur revolutionär och samhällsomstörtande man är när t,ex staten betalar en för att framföra sina åsikter.

    Svara
 9. Jan

   /  11/11/2015

  I många företag är det VD:n som sätter ramarna. Så också på SVT. Mer mångkultur och feminism var väl det enda nya VD:n Hanna Stjärne lovade när hon tillträdde. Har hon sagt så så lär det väl bli så också. Det är inte mycket de anställda kan göra åt det.

  Svara
 10. Jan

   /  11/11/2015

  Filmbranschen måste konkurrensutsättas. Som vilket företag som helst. Lyckas du inte göra filmer som publiken vill se så är det bättre att du sysslar med något annat. Ta inte för givet att skattebetalarna vill betala för politisk propaganda och personliga egotripper. Den som vill fortsätta att vara ”konstnärlig” får väl skaffa en annan mecenat än skattebetalarna.

  Svara
 11. Pelle2

   /  11/11/2015

  OT:
  Frida Boisen hyllar,tro det eller ej, kvinnor som sliter med matkassar och letar billiga priser för att överleva.
  Självklart är det inga män som sliter för att överleva i hennes värld eller åtminstone skulle det aldrig falla henne in att skriva om det för alla män har det alltid bättre än alla kvinnor
  för att patriarkatet.
  http://unvis.it/www.expressen.se/gt/kronikorer/frida-boisen/mamma-var-min-forsta-forebild-och-hjalte/

  Svara
 12. Jag blev skrämd när jag hade barn på besök. 12 år gamla barnet lät som radikalfeminist. När jag undrade hur det kan hända i en normal familj som inte ens ser på TV fick jag en förklaring. De läste i DN av läraren utvalda artiklar varje dag i skolan. Det var samhällskunskapslektionen.
  Det var inte lätt att slå hål på dom uppfattningarna.
  Vad gör man?

  Svara
  • Svenne

    /  11/11/2015

   ”Vad gör man?” En retorisk fråga förstås men…
   Vid 12 år är det nog för sent, tyvärr. Men att bli intresserad för naturvetenskaperna hjälper mot många ideologier. Att söka fakta, förstå orsak – verkan, pröva teorier, vara källkritisk mm är helt klart underskattat.

   Svara
  • michael

    /  11/11/2015

   Hänvisa henne till bloggen genusdebatten t,ex.

   Svara
 13. Tired-of-Absurdistan

   /  11/11/2015

  Usch vad osympatiska dessa feminister är! Jag får ont i magen nu.

  Svara
 14. Jerry

   /  11/11/2015

  SVT har överlevt sig självt. Gick an på 70-talet att bedriva propaganda när inga andra nyhetskällor fanns. Idag när man får det mesta av sin information från annat håll är det mest pinsamt. Som att växla över till Nordkoreansk TV en stund och skratta åt skiten.

  Svara
 15. havre@flarnstad

   /  11/11/2015

  Alltså vad är det med Aftonslasken och deras skampåle mentalitet här hänger dom alltså ut en busschaufför som bara gör sitt jobb .

  Unvis.it/http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/98012

  http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/98012

  Beskrivning för dom som inte vill klicka länken (tror inte unvis.it fungerar för videos) :

  Någon placerar sitt/sina barn på den där grejen som brukar finnas i mittgången man tex kan lägga bagage på vet inte vad det kallas varvid chaufören tillslut surar till och ber föräldrarna att använda sätena och undrar varför det är så svårt att göra som han säger.

  Sen begår han dödssynderna han frågar varför kommer ni hit om ni inte vill följa våra regler.

  Inga nedsättande epitet inga hot han är bara upprörd över att dom tydligt skiter i han och säkerheten på hans arbetsplats.

  AB ringer såklart hans arbetsgivare för ett uppläxningssamtal eller ännu bättre avsked sen hänger dom ut han på nätet och har upprepade gånger sökt honom för offentlig avbön.

  OM en busschaufför skrikit till mig något i stil med varför åker du på min buss om du inte kan följa reglerna alternativt varför kommer du till sthlm om du inte …
  Hade ingen på AB höjt på ögonbrynen och samma fega skit som filmade händelsen hade inte skickat den till media.

  Undrar hur det hade sett ut om busschauffören istället surat på någon gubbe som man-spreadar (heter det så?) medalj och nominerad till årets hjälte på AB .

  Svara
 16. tompas11

   /  11/11/2015

  Det är inte feministerna som är hotet utan detta:

  Svara
  • Jerry

    /  11/12/2015

   ”Det är inte feministerna som är hotet utan detta”
   Skulle inte varit ett problem om alla länder tog sitt ansvar. Sverige ensamt kan inte lösa världens problem men om alla länder i Europa hjälpte till så skulle det inte vara så farligt. Att vi valt att öppna våra gränser och tappat kontrollen får ses som resultatet av den PK-ism feminismen är en del av. Det är för få som tänker och för många som vill vara populära. Vill man vara populär så stoppar man huvudet under armen och följer flockens beteende.

   Jo feminismen är ett hot. Det finns plats för flera tankar samtidigt. Jag tror Sverige hade fattat bättre beslut om det rått verklig jämställdhet, dvs vi hade plockat det bästa från manligt och kvinnligt. Generellt tenderar kvinnor att styras mer av sina känslor och män att vara kallt målmedvetna. Feminismen är en form av extrem kvinnlighet som för närvarande dominerar vår kultur. Istället för tänkande män har vi fjantar som försöker vara till lags. Allt positivt med manlighet har sopats undan och stämplats som ondskefullt. Vi behöver både hjärta och hjärna, annars blir det galenskap.

   Svara
 17. Ja, vi har ju faktiskt passerat år 1984, så… Fast vi har tydligen en Storasyster istf en Storebror
  Det enklaste för chaufförerna är att meddela i högtalarna att han tyvärr inte har tillåtelse att köra pga säkerhetsreglerna – och så får passagerarna stå för skällandet på sociopaterna.

  ”…men hunnernas invasion i början av 370-talet e.Kr. kom att få mycket stora konsekvenser för Europas framtid. Invasionen ledde till en stark oro bland de germanska stammarna och trycket mot Romarrikets gränser ökade. Hunnerna själva skapade så småningom en kortlivad stormakt som i mitten av 400-talet sträckte sig från floden Volga i öster till Rhen i väster….”

  Svara
 1. Andres Lokko, SvD, inser äntligen att han är så korkad att han borde fråntas sin rösträtt | Jämställdhetsfeministerns blogg
 2. Andres Lokko, SvD, inser äntligen att han är så korkad att han borde fråntas sin rösträtt | Jämställdhetsfeministerns blogg
 3. Jämställdhet på SVT. Kampen fortsätter! | WTF?
 4. SVT rekordsatsar på radikalfeministiska kvinnor | Jämställdhetsfeministerns blogg
 5. SVT avslutar året med ännu en radikalfeministisk vänstersatsning | Jämställdhetsfeministerns blogg
 6. Lite blandat från 2015 del 5 | WTF?
 7. November 2015 | WTF?
 8. Påminnelse inför valet: Del 11 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: