Extremistparti utestänger riksdagsledamot!

Nej, det handlar inte om Miljöpartiet den här gången även om man skulle kunna tro det utan om Centern. Det är Staffan Danielsson som inte längre får vara med i partiets möten när migrationsfrågor diskuteras.

Att Centern numera (på riksnivå!) är ett parti som är enormt extremistiskt och totalt saknar kontakt med sina gamla väljare är ganska uppenbart. Förr i tiden var Centern ett ganska självklart val för landsbygdsväljaren. Så är det inte längre, det har gått mot extremismen under ett antal år och fjärmat sig från landsbygden mer och mer. De anser inte längre att landsbygdsväljarna är något att ta på allvar utan slåss hellre med galningarna i MP, V och Fi om Södermalms väljare.

Att utestänga en av de få i partiet som verkar ha sunt förnuft från diskussioner och möten visar att de tänker köra extremismen in i kaklet. Precis som Miljöpartiet gör.

Landsbygden för Centern numera är bara ett pittoreskt och piffigt inslag när de åker till sommarstugan.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

51 kommentarer

 1. MiT

   /  11/12/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  11/12/2015

   Han är ju inte den enda vänstertomten som uttrycker sig rasistiskt om folk som inte delar deras extremistpolitik.Det sjuka är att dom kommer undan med det. Om en Högermänniska hade kallat El salim för husneger så hade det blivit ett djävla liv på media men när en vänstertomte gör detsamma så är det ok.
   Helt sjukt !

   Svara
   • Grodan Boll

     /  11/12/2015

    De tror på fullaste allvar att det inte är rasism när de gör det dessutom.
    Skrämmande, på ett religiöst sätt.

    Svara
   • havre@flarnstad

     /  11/12/2015

    Ja om någon hade gjort så och samtidigt skrev för en tidning och var aktiv i någon liknande förening hade det enligt standardutförande 1A slagits upp krigsrubriker om näthataren och föreningen hade självklart fått ta ställning offentligt där förövaren hade både fått gå samt göra offentlig avbön det är inte ens att man behöver fundera över saken det är ett faktum.

    Inte heller osannolikt att Aftonbladet skulle göra en av deras skampåle uthängningar när det är såpass grova brott.

    Svara
 2. Intenso

   /  11/12/2015

  Börjar misstänka att det är något riktigt giftigt i den gröna partifärgen.

  Svara
 3. MiT

   /  11/12/2015

  Svara
  • Olof

    /  11/12/2015

   Absolut, jag klarar helt klart av lite höjda skatter. Jag tänker klara av dem genom att sadla om till konsult och betala mindre skatt istället.

   Hur tänker E. klara av dem? Och hur menar E. att höjda skatter skall ge intäkter som kan finansiera flyktingmottagande? Hon tycks inte riktigt förstå det här med att det inte finns en direkt relation mellan höjd skatt och höjda intäkter.

   Svara
   • Jo, men precis, höjer man skatten för företag så kommer dessa företag hitta andra sätt att komma runt det. Tjänster som anses onödiga dras ned, dvs istället för två butiksbiträden i tjänst kan lika gärna vara ett och vips så försvinner ett (lågkvalificerat) jobb som behövs till exempel. Pengar kan gå under bordet och i värsta fall flyttar de och samtliga skatteintäkter från Sverige.

    Dessa människor saknar konsekvensanalys.

    Svara
 4. MiT

   /  11/12/2015

  Svara
 5. MiT

   /  11/12/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  11/12/2015

   Då tycker jag att vi drar in partibidraget till V och C eftersom de inte har något problem ta pengar från folk för att finansiera flyktingströmmen.

   Svara
 6. MiT

   /  11/12/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  11/12/2015

   I så fall är väl alla typer av gränskontroller,t.ex passkontroller generellt, detsamma som raskontroller eller gäller det bara om det ”drabbar” rasifierade ?

   Svara
  • Blir raskontrollerad varje gång jag hälsar på familjen… Nu fattar jag hur kränkt jag är.

   Hur kan dom alltid dra sådana korkade slutsatser? Måste vara iq. Dom är helt enkelt. Dumma i huvudet.

   Svara
 7. MiT

   /  11/12/2015

  Svara
 8. MiT

   /  11/12/2015

  Svara
 9. Jan

   /  11/12/2015

  Är det det faktum att dagens medelklassungdom är bortskämda bortom räddning som gör att de blir förespråkare för fri invandring i ungdomsförbunden? KDU och SDU undantagna.

  Hur kan någon, som inte är efterbliven, rösta på Centerpartiet? Det övergår mitt förstånd. En floskelmaja som inte är torr bakom öronen till partiledare och outrerad nyliberalism och fri invandring till politik. Vad har det med svenska landsbygdsintressen att göra?

  Svara
  • När jag växte upp i en liten svensk småstad på 90-talet/tidigt 00-tal så var CUF/Centern verkligen partiet alla var med i. Detta var innan den s.k. Stureplanscentern tog över dock, sist jag kollade så var CUF på hemorten helt utdöda idag.

   Men som med alla partier så kan faktiskt det lokalpolitiska skilja sig rätt nämnvärt från riksdagspolitikens agenda. Skulle tro att det finns fortfarande rätt många lokalpolitiker inom Centern som har landsbygdsintressen och irriterar sig nog på att deras vurm för nyliberalismen idag går framför allt på riksnivå. Svårt att få ut Lööf och kompani från partitoppen dock, speciellt då C faktiskt verkar vara ett av de få partier utöver SD som faktiskt lyckats växa lite.

   Lite som hur alla konservativa och traditionsbundna Moderater knöt näven i fickan under Reinfeldt-åren för att allt gick framåt i opinionen.

   Svara
 10. MiT

   /  11/12/2015

  Svara
  • Ivar L

    /  11/12/2015

   Jag tror det enklast förstås som så att hans twittrande liknar en öppen diskussion men är egentligen en enda lång jobbsökar/karriärannons. Han vill inte har störande inslag som svärtar ner hans fina teser.

   Svara
  • HEXANMEXAN

    /  11/12/2015

   jomen godheten med vänstra handen då initialt strömmen började komma till centan, ”swisha hit” men före 8 typ för sen skulle han se nån match, och det är tydligen till Moskén vid medborgarplatsen grejer skulle levereras. Det gick väldigt snabbt med ordrar hit å dit på hans twitterkonto. Han fick på pälsen åxå just i samband med reklamen för hjälpleverans till moskén

   Svara
 11. När Centern ville införa sharia-lagar i smyg –
  ”Fri invandring och månggifte i Centerpartiets idéprogram
  POLITIK Innan jul presenterade Centerpartiet utkastet till sitt nya idéprogram. Med förslag på fri invandring, månggifte, slopad skolplikt och platt skattesystem har idéprogrammet redan skapat stora diskussioner både i och utanför partiet. /—/”

  http://www.skovdenyheter.se/article/fri-invandring-och-manggifte-i-centerpartiets-ideprogram/

  Svara
 12. Månggifte och kvinnor kan ärva mindre – som i sharia.
  Hemundervisning – som de extremt högerkristna i USA och som hos diverse manipulativa sekter.
  Platt skatt som hos de libertarianer som förordar slopade myndigheter och en ”nattväktarstat”.

  Omstritt C-program får kritik i Skaraborg
  POLITIK Tidningen har frågat de C-politiker som är högst upp på kommunlistan i Skara, Skövde, Tidaholm och Falköping om utkastet till Centerpartiets förslag till nytt idéprogram.
  Publicerad 7 jan 2013
  Tidningen har frågat de C-politiker som är högst upp på kommunlistan i Skara, Skövde, Tidaholm och Falköping om utkastet till Centerpartiets förslag till nytt idéprogram.
  Vad tycker du om förslaget med fri invandring?
  ”(…/ Annelie Sandstedt, företräder Centerpartiet i kommunfullmäktige i Tidaholm.
  – Det är inte ett bra förslag, vi kan inte ta emot alla om vi inte kan hjälpa dem och om det inte finns jobb./…/

  2. Vad tycker du om förslaget om månggifte?
  Leif Walterum: – Jag delar absolut inte den synen.
  Gunilla Druve-Jansson: – Det är inget jag står bakom och inget vi ska falla tillbaka till.
  Annelie Sandstedt: – Tycker absolut inte det

  3. Vad tycker du om förslaget om slopad skolplikt?
  Leif Walterum: – Jag vill sätta mig in bättre i det innan jag ger en kommentar. Men dagens skola fungerar inte så något måste till.
  Gunilla Druve-Jansson: – Jag tycker att skolplikten ska vara kvar, särskilt när man hör om exempel på hemundervisning med religiös grund. Alla har lika värde och rätt till en bra skolgång.
  Annelie Sandstedt: – Jag tycker inte att skolplikten ska slopas. Det blir inte bra för barnen och alla föräldrar har inte samma möjligheter.

  4. Vad tycker du om förslaget om platt skattesystem?
  Leif Walterum: – Det stämmer inte överens med partiets fördelningsinriktning. De mer bemedlade ska fördela sina resurser till de mindre bemedlade. Förslaget kommer nog inte att gå igenom.
  Gunilla Druve-Jansson: – Vi har redan platt skattesystem på kommunalskatt och regionskatt, det är bara statsskatten som är progressiv. Jag tycker att alla ska betala efter bärkraft.

  http://www.skovdenyheter.se/article/omstritt-c-program-far-kritik-i-skaraborg/

  Svara
 13. MiT

   /  11/12/2015

  Svara
  • Nykteroklok

    /  11/12/2015

   Det är alltså ingen nyhet att Hanif är mer korkad än Behrang tror? Detta hade varit möjligt för någon annan att hävda, men när Behrang säger det blir det en självmotsägelse. Om Behrang menar att det inte är någon nyhet måste han själv vara medveten om det. Med andra ord känner han till att hans egen trosuppfattning är inkorrekt, ändå framhärdar han i den. Han vet att Hanif är dummare än han själv tror, något som egentligen är logiskt omöjligt. Man kan inte fortsätta tro på något som man själv medger är motbevisat. Å andra sidan är inte jag jurist, så vad vet jag.

   Svara
 14. Pelle2

   /  11/12/2015

  Kianzad är väl en levande satir i sig själv.

  Svara
 15. Centern – förr Bondeförbundet – spelade en stor roll för att förhindra att det under 30-talet växte upp några livskraftiga nazistiska partier i Sverige. Genom att vinden ur deras segel genom att knycka deras idéer. Se särskilt punkt IV.

  http://snd.gu.se/sv/vivill/party/c

  SND = Svensk Nationell Datatjänst – har ingenting med SD eller Nationaldemokraterna att göra, utan tillhör Göteborgs Universitet

  Bondeförbundets grundprogram – Antaget vid 1933 års förbundsstämma (Utsnitt)

  ”II. Under århundraden ha Sveriges bönder bevarat tron på kristendomen som en rik källa till andligt liv. Då kristendomen är den säkraste grundvalen för en redbar och allmängagnelig livsföring, måste kristen tro och livsåskådning främjas och bevaras som grundval för svensk folkuppfostran. Det religiösa livet bör beredas möjlighet att utveckla sig fritt och ostört av kristendomsfientliga inflytelser. /…/”

  ”III. För bondeklassen måste som en naturlig uppgift framstå bevarandet av de svenska hemmen, hävdandet av familjebandens värde för individerna och samhället, liksom av de värden som ett verkligt hem har att ge åt familjemedlemmarna och särskilt åt det uppväxande släktet. Härmed sammanhängande sociala och ekonomiska problem böra uppmärksammas i syfte att underlätta familjebildningen och bereda ökade möjligheter för de unga att vid någorlunda tidig ålder bilda hem. De sedligt och moraliskt nedbrytande krafter, som verka i riktning att upplösa familjebanden, måste bekämpas.”

  ”IV. Som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkandet av invandring till Sverige av icke önskvärda främlingar. Folkmaterialets bevarande och stärkande är en livsfråga för vår nationella utveckling.Ett energiskt arbete måste bedrivas för folkhälsans höjande och vårt folk skyddas mot degenererande inflytelser.
  Folkfienden alkoholens fördärvliga verkningar måste genom upplysning, lagstiftning och på annat sätt effektivt bekämpas. Målet allmän folknykterhet, får aldrig lämnas ur sikte.”

  ”VI. Liksom Sveriges bönder från urminnes tid haft en rättsvardande uppgift av grundläggande betydelse, så utgöra de alltjämt det säkraste värnet för vår gamla svenska rätt och lag mot nedrivande läror, liksom mot orosstiftare och våldsmän. Det folkliga inflytandet inom rättsskipningen bör bevaras och stärkas, tro och heder hävdas som grundpelare för svensk rättskultur, liksom rättvisans och rättfärdighetens principer i allmänna angelägenheter. Lagöverträdelser av alla slag måste utan slapphet bekämpas och alla försök att omstörta den bestående samhällsordningen nedslås.”

  ”VII. De senaste årtiondenas sociala utveckling har fört med sig en utvidgning av ämbetsverken och en ökning av statstjänstemännens antal, som är ägnad att inge betänkligheter. Landsbygdsbefolkningen, som alltid bekämpat ämbetsmanna och fogdevälde, måste alltfort kräva, att ämbetsmannainflytandet inom vårt offentliga liv begränsas, att tillskapandet av icke nödvändiga ämbeten och tjänster förhindras samt att skärpt uppmärksamhet ägnas åt kontroll av administrationen och revision av medelsförvaltningen. Största möjliga sparsamhet bör iakttagas med allmänna medel. ”

  ”VIII. Bondeförbundet vill främja en nationell näringspolitik, som tillvaratager det svenska folkets intressen och bereder arbete åt svenska armar.
  Vi motsätta oss en sådan utveckling av vårt lands näringspolitik, varigenom näringslivet blottställes för utländskt godtycke och vår ekonomiska och politiska självständighet äventyras. Det svenska näringslivet bör i första hand inriktas mot tillgodoseende av de egna behoven med företrädesrätt, för svensk produktion till den egna avsättningsmarknaden.”

  ”XI. Bondeförbundet bekämpar storkapitalistisk utsugning, bankväsendets monopolisering liksom andra slag av truster och monopolbildningar, vilka avse att bereda sina utövare oskäliga vinster, onödigt fördyrande av varorna på vägen mellan producenter och konsumenter, så ock fackföreningsväsendets skadliga utväxter. Kreditinrättningar i jordbrukarnas egna händer böra kraftigt stödjas, så att landsbygdens sparkapital bevaras åt det egna kreditbehovet. Näringslivet måste utvecklas mot ökad planmässighet och ändamålsenlighet till gagn för hela folket.”

  ”XII. För Sveriges jordbruksfolk, som av sin historia lärt, vilka offer av blod och egendom som krig, utländskt övervåld och förtryck medföra, måste fred och samförstånd mellan folken samt värnandet av vårt lands frihet och oberoende vara en hjärtesak, som efter måttet av våra krafter bör främjas. Även inom vårt eget folk vilja vi verka för fred och förståelse mellan klasserna på grundval av inbördes aktning och respekterande av varandras livsintressen, för övervinnandet av vålds- och hatpropaganda, för samhällsfred och fosterländsk folkgemenskap.”

  Svara
  • Jan

    /  11/12/2015

   …och idag bedriver de den rakt motsatta politiken! Ordet fosterländsk torde Lööfs nyliberala Centerskojare inte ens veta vad det betyder…

   Svara
 16. havre@flarnstad

   /  11/12/2015

  Är det någon som kan förklara till vilken nytta dom här gränskontrollerna är om varenda person utan i.d endå släpps in sålänge dom har för avsikt att söka asyl här.

  Det stoppar ju bara alla normala passager och gör ingen nytta alls som jag förstår det eller har jag fattat helt fel nu?

  En liten bonus i sammanhangen kankse är att tiggarinflödet stoppas tilfälligt sålänge dom inte har i.d

  Svara
  • Maria

    /  11/12/2015

   Har inte hunnit följa allt ännu, men saknas id så släpps man inte in. Bl.a. ska 43 ha stoppats från att åka med färjan från Rostock.

   Svara
  • Olof

    /  11/12/2015

   Bara de som når gränsen behöver ges möjlighet att söka asyl. Eftersom Sverige kan införa transportörsansvar på de förbindelser som går till Sverige, och passagerare då kontrolleras innan de når Sveriges gräns så har de ingen rätt att söka asyl i Sverige, utan hänvisas att söka asyl i det land de befinner sig i.

   Samma sak fungerar ju inte lika bra för t.ex Danmark att införa mot Tyskland då det är mycket enklare att ta sig till själva gränsen där.

   Svara
 17. Maria

   /  11/12/2015

  Grr, Staffan Danielsson är den absolut vettigaste centerpartisten. Han är en av få riksdagsmän i sjuklövern som drivit på för en vettigare migrationspolitik. Detta är alltså tacken.

  Svara
 18. MiT

   /  11/12/2015

  ”All time high för SD – 26,8 procent i Nyheter Idag/Sentios opinionsmätning”
  http://nyheteridag.se/all-time-high-for-sd-268-procent-i-nyheter-idagsentios-opinionsmatning/

  Svara
 19. MiT

   /  11/12/2015

  Stackare, hur ska de överleva när de måste ha ID-kort med sig…

  Svara
  • Pelle2

    /  11/12/2015

   Som sagt var, dom som t.ex är medborgare i Danmark, Sverige eller något annat Eu-land kommer få åka in i Sverige om dom kan legitimera sig.
   Är Lööf verkligen så korkad att hon tror att att legitimationskontroll är detsamma som att hindra någon Eu-medborgare från att åka in i Sverige ?
   Skulle inte tro det men hon vill väl få det att framstå på det sättet för att legitimera Centerpartiets extremistpolitik.

   Svara
 20. MiT

   /  11/12/2015

  Svara
 21. MiT

   /  11/12/2015

  Svara
 22. MiT

   /  11/12/2015

  Ok, ska de skrämma bort ev SD-röstare med det här får de nog fila på argumenten lite tror jag…
  ”Sverigedemokraternas 
mönsterkommun”
  http://expo.se/2011/sverigedemokraternas-monsterkommun_4534.html

  Svara
  • Svenne

    /  11/12/2015

   Läste texten, mönsterkommunen låter norsk eller amerikansk, tex:
   ”I Sverigedemokraternas mönsterkommun präglas samhället nämligen av det lokala och svenska kulturarvet. Den nationella identiteten manifesteras så ofta som möjligt på så många platser som möjligt. Svenska flaggor och vimplar vajar i vinden, kommunfullmäktiges möten, där den svenska fanan hänger bakom presidiet inleds och avslutas med nationalsången.”

   Svara
 23. MiT

   /  11/12/2015

  Svara
 24. MiT

   /  11/12/2015

  Såg den här via Veronica Svärd (Fi) igår…

  Svara
  • Pelle2

    /  11/12/2015

   Veronica Svärd skulle väl hellre vilja vara med i Warszavapakten om det var möjligt…

   Svara
 25. MiT

   /  11/12/2015

  Svara
 26. MiT

   /  11/12/2015

  Svara
 27. MiT

   /  11/12/2015

  Svara
 28. bob

   /  11/12/2015

  LO värnar sina medlemmars intresse?

  Svara
 29. Svenne

   /  11/12/2015

  @frisprakig om #lussekatter

  Svara
 30. MiT

   /  11/12/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  11/12/2015

   Hade dårarna i MP fått bestämma fullt ut så hade gränserna varit vidöppna och alla som ville hade fått komma hit. Fridolin låtsas bara vara nöjd för att de skall kunna sitta kvar i regeringen…

   Svara
 31. Svenne

   /  11/12/2015

  Tino Sanandaji mosar Metro:
  https://m.facebook.com/tino.sanandaji/posts/10153227579893231

  ”Herregud. Var ska man börja.
  • Det är inte ”julhandeln” som omsätter 75 miljarder, det är total detaljhandel för december månad. Förra året omsatte detaljhandeln ca 600 miljarder kronor, alla svenska hushålls samlade shopping. Själva julhandeln är runt 15-20 miljarder kr.”

  Svara
 32. Sven

   /  11/12/2015

  Synd på Staffan Danielsson som varit en kraft som jobbat för landsbygden inom Centern. Centern får en konstig situation med många vettiga aktörer på lokalplanet, ännu, men på riksnivå verkar det vara totalkaos och man kan fundera om partiet kan hänga ihop länge till.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: