Kommer svensk media att rapportera så här om Paris?

Den första delen av det här inlägget kommer att vara en förutsägelse om hur svensk media kommer att handskas med detta om det visar sig att det är islamister som ligger bakom. Jag skriver OM eftersom vi inte vet än även om det mesta tyder på just ett islamistiskt dåd.

Svensk media kommer att ganska omgående fokusera på att berätta att det viktigaste just nu är att motverka rasism och islamofobi. Man kommer att vara noga med att påpeka att det är det stora problemet. Inget annat.

Man kommer att påpeka att det absolut inte har med islam att göra på något sätt. De kommer att säga att det inte finns någon koppling mellan islam och islamister. Ingen alls. Antagligen kommer de ha en stor skylt antingen i bakgrunden eller allra helst (som förra gången Paris drabbades…) på underdelen av bilden med texten ”Har inget med islam att göra”.

Ganska snart i svensk rapportering av SVT, SR, TV4 och så vidare om det här terrordådet kommer någon högre politiskt tillsatt politruk att säga att det viktiga nu är att öka bevakningen av landets moskéer.

Ovanstående förutsägelse är ganska precis så man rapporterade och skötte det förra gången från svensk media när det var terrorattack i Paris. Det viktiga var hur man nu skulle fokusera på att motverka rasism och islamofobi och att islamism inte har med islam att göra. Hur man nu får ihop det i huvudena…

**********

job på twitter

Som JOB på twitter säger, det finns en naiv förhoppning om att alla som sätter sin fot på europeisk mark (och framför allt svensk!) automatiskt blir medborgare som älskar fred, västerlandet och vårt sätt att leva. Tänk på att vi haft svängdörrar till Sverige de senaste åren, SÄPO vet om att det finns IS-terrorister på våra flyktingförläggningar för Sverige FÅR inte utvisa dem till ett land som inte är säkert. Sådan pajasnivå är det alltså som gäller i Sverige…

Nu, klockan 02:10, så ser jag att de räknar med minst 100 döda och massor av skadade i vad de anser vara det värsta terrordådet i Europas historia efter WW2 i en attack på sex olika platser samtidigt. Man räknar med ännu fler döda då det finns många skadade. Man utlyste undantagstillstånd i Frankrike, kallade in militären och stängde Frankrikes gränser.

Frågan är när Sverige drabbas av ett liknande dåd? Inte om utan när? Vi har haft svängdörrar in i landet i flera år, folk utan ID-handlingar har släppts in, och släpps in, som om Sverige vore McDonalds under flera år, vi har inte en aning om vilka det är. Och hur ska man kunna veta det när man tydligen inte ens vet skillnad på barn och 30-åringar?

Paris är en påminnelse om vikten av att veta vilka som finns i landet och vad de gör. Inte varje enskild men de som kan vara i riskzonen att göra sådana här grejer. I Sverige har folk släppts in hur som helst, många tusen har bara ”försvunnit” in i landet, en del har säkert haft som mål att ta sig till Norge och Finland. Men vi vet inte…

åsa romson om Paris

Det är Åsa Romsons andra tweet om terrordådet i Paris…

åsa romson om Paris1

Och det där är hennes första. Hon skulle aldrig ha skrivit det andra, tyder på väldigt dåligt omdöme…

Tänk när detta händer i Sverige och Löfven och vice statsministern ska handskas med det? Har vi aldrig hört käbbel förut så lär vi höra det då när alla postmodernister i S och MP ska berätta om att vi måste vara tydliga och ha ordning och reda. Och ska tala om att det beror på den strukturerade rasismen i Sverige och att det egentligen är synd om terroristerna och sätter dem i terapi under tiden man  planerar för att ge dem en lägenhet i Stockholm…

Vilket fruktansvärt dåd nu i Paris, minst 100 döda och många skadade!

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

110 kommentarer

 1. MiT

   /  11/14/2015

  Svara
 2. MiT

   /  11/14/2015

  Svara
 3. Claes-Peter

   /  11/14/2015

  Nazismen hade inget med WW2 att göra, och Mein Kampt hade inget med nazismen att göra?

  Svara
  • Alltså… Det han säger här är ju riktigt läskigt. Det verkar inte finnas något hopp om framtiden. 😦

   Svara
 4. Jampe

   /  11/14/2015

  Ge mig serie-strippen om Rosling och reportrar an Niklas Eriksson, tack tack på begäran!

  Svara
 5. Jonas

   /  11/14/2015

  Av vad jag sett nu på morgonen så låter det som att Frankrike får skylla sig själva eftersom de varit dumma mot muslimer och bombat dem. Vi i Sverige är snälla och kompis med IS.

  Svara
 6. Svenne

   /  11/14/2015

  Aftonbladets skönmålningar kan man lita på.

  Svara
 7. Rikard

   /  11/14/2015

  Hej.

  En hemsk tanke slår mig: Ygeman, Sahlin och Johansson är erkänt och av socialdemokrater med insyn (hr Westerholm på Ledarsidorna.se t ex) beskrivna som både inkompetenta, ignoranta och medvetet fördröjande och mörkläggande gällande arbetet mot terrorism, både inom Sverige och inom EU. Kan detta bero på att man fullt korrekt identifierar att Sverige har för dålig beredskap att försvara sig eller motverka och förekomma attentat och väpnat uppror, och därför väljer undfallenhet och samarbete? Kan det vara så att det finns så stora islamist-vänliga falanger inom SVMp och M att man väljer att medvetet fördröja och försvåra all anti-terror verksamhet? Vi vet ju att man har aktivt samarbetat med Polisario och Hamas såväl som PLO och ANC förr i världen (och ja, ANC var en terrorgrupp oavsett hur vidrigt apartheid var).

  Hur djupt går samarbetet mellan Researchgruppen, Seppuku Media (och Aschbergs nätverk), Expo, Antifa/AFA, RF och islamister i Sverige? Tillsammans med ungdomskulturen i förorten och diverse hat-musiker piskar man ju dagligen fram stämningar där Sverige och västerlandet är fienden och roten till allt ont.

  Jag hade velat höra Löfven säga att Sverige står axel mot axel med Frankrike, och erbjuder aktivt stöd av polis och militär. Ta reda på vem som står bakom, inom och utom Europa (och bli inte förvånade om spåren leder via Sverige), och mobilisera, invadera, ockupera. Salta jorden. Europa är i krig. Dags att föra striden till motståndarens hemmaplan. Jag hade velat att Löfven visade sig vara uppgiften vuxen. En gång till: Europa är i krig. Fiendens mål är vår undergång, imorgon eller om tjugo år spelar dem ingen roll.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare
  Ps Vive La France! Ds

  Svara
  • Olof

    /  11/14/2015

   Vi har ju inte ens grundläggande förutsättningar för att få kontroll på terrorism. Så länge vi har möjlighet för ‘papperslösa’ att få tillgång till vård och skola kan människor ju leva hela liv utan att de ens finns på radarn.

   Mängden oidenfierade människor vi nu har här kommer så småningom att slå över i ett nytt ‘papieren bitte’ samhälle efter några terrordåd gör situationen helt ohållbar.

   Tack, åsiktskorridoren…

   Svara
  • Sverige har blivit som mexico i västernfilmer, en plats för brottslingar att fly och vila upp säg

   Svara
 8. Har just sett TV 4 och det tycks handla om fotboll. Kan man spela eller inte?
  Sedan kom Löfven och tycker det är svår flyktingkris. Han sa kanske mer men jag har blivit allergisk för ordet flykting och stängde av.
  Hur många arga unga män släpper vi in idag?
  Vad näst?
  Tack att du fångade Romsons Tweet för hon har nu raderat det. Vissa ministrar är dummare än andra och det är en bedrift.

  Svara
 9. MiT

   /  11/14/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  11/14/2015

   Och naturligtvis dyker det upp en idiot till radikalfeminist och försöker få det till ett mansproblem att det finns terrorister och brottslingar.Helt sjukt att hon använder terrordåd för att lyfta fram sin extremistiska radikalfeminism.
   Om Susanna Eriksson från hennes twitterkonto:
   ”Doctoral candidate in criminal law at Umeå Forum for Studies on Law and Society and at the Graduate School of Gender Studies, Umeå”
   Vem är förvånad att hon studerar på Umeå universitet inom genusfältet ?
   Det verkar vara en radikalfeministisk utbildningsanstalt i klass med Södertörns lekskola.

   Svara
   • MiT

     /  11/14/2015

    Hehe, hon har figurerat här tidigare, håller på med ”Feministisk kriminologi” och sådana grejer…

    Svara
    • Pelle2

      /  11/14/2015

     Fortsatte att läsa i tråden och den var full av radikalfeministiskt snömos.
     Hon verkar vara en genuin dåre i klass med sådana som Lady D och Fanny Åström med flera.
     Skrämmande med sådana som hon i det juridiska systemet.Vilken man kan vara säker på att få en rättssäker bedömning med sådana som hon som jurister ?

     Svara
   • Claes-Peter

     /  11/14/2015

    Kvinnor, kvinnor! Alltid dessa KVINNOR som mördar spädbarn!

    http://www.expressen.se/nyheter/sju-doda-spadbarn-hittade-i-lagenhet/

    Svara
  • Ivar L

    /  11/14/2015

   Ah… alltså…
   Man blir helt mållös.

   Kan de inte ge henne något feministstipendium så hon kan åka ner till Paris och prata om ”män” med parisarna?
   Det vore väl normkritiskt och bra?

   Svara
   • Pelle2

     /  11/14/2015

    Tycker att hon skall besöka IS och missionera om radikalfeminism.

    Svara
  • Jan

    /  11/14/2015

   Det är huvudsakligen kvinnor som har röstat för massinvandringen och således indirekt orsakat den terrorism och det flyktingkaos vi nu ser i Europa. En av dessa skyldiga är Susanna Eriksson. Även om hon, naturligtvis, påstår något annat.

   Svara
  • T

    /  11/14/2015

   En av terroristerna sägs vara kvinnlig.

   Svara
   • Var det en man eller kvinna? Kvinnliga män ses kanske inte så ofta i terroristkretsar, men det går ju inte att utesluta helt.

    Svara
  • Icke-svensk

    /  11/14/2015

   Men… hur hade dessa män kommit till, vem svängde dem in i världen? 😀

   Svara
 10. MiT

   /  11/14/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  11/14/2015

   Bra av Bali att ta debatten !

   Svara
  • Pelle2

    /  11/14/2015

   Kul att ha kallar Wetterstrand för salladsmarxist 🙂

   Svara
  • Ivar L

    /  11/14/2015

   Våga ta debatten med de inhemska extremisterna!

   OK, naturligtvis inte extremister på samma sätt som terroristerna i Frankrike men deras tänkande, deras mentala låsningar, det är skrämmande. Undrar om de ens kan tänka tanken att liknande saker kan hända i Sverige?

   Svara
  • havre@flarnstad

    /  11/14/2015

   M
   A så åsedda a way

   Svara
 11. MiT

   /  11/14/2015

  Svara
 12. MiT

   /  11/14/2015

  För ca 2,5 vecka sedan

  Svara
 13. Pelle2

   /  11/14/2015

  Susanna Eriksson ovan, som vill göra terrorism till ett mansproblem, vill även ursäkta Romsons smaklösa uttalande på twitter. Hon twittrar följande:
  ”Ironin i att Twitter helt plötsligt byter fokus från det fruktansvärda som händer i Paris till att plötsligt skälla på ett tweet från Romson”.
  Som vanligt kan en kvinna aldrig göra något fel i en radikalfeminists ögon.

  Maria Wetterstrand ägnar sig åt skademinimering i samma tråd:
  ”Och visst. Jag reagerade också på att ta upp klimatmötet i det läge som var. Men det är knappast det värsta man kan göra.”
  Det är ju inte bara detta som Romson har gjort sig skyldig till utan bara en fortsättning på hennes omdömeslösa agerande i många frågor.

  Svara
 14. Ivar L

   /  11/14/2015

  Relativiseringen har redan smugit igång. I Aktuellt antydde en korrespondent angående eventuella orsaker till att just Frankrike drabbats att den hårda attityden mot religiösa symboler (burkaförbud e.t.c.) kunde spela roll.

  Det är det där med hönan och ägget. Vilket kom först problemen med islamism eller förbuden? Frankrike har en av Europas största muslimska befolkningar. Cirka 7000 antas vara radikaliserade.

  ”The AFP news agency reported earlier this year that French intelligence services were monitoring another 1,570 people who authorities believed had some kind of connection to Syrian networks, while up to 7,000 more were considered at riskof heading down the same path.”
  http://www.theguardian.com/world/2015/nov/14/france-the-secular-seat-of-europe-to-lose-so-many-to-radical-islam

  Svara
 15. Och snart kommer upmaningen att protestera mot islamobofi och främlingsfientlighet..

  Svara
  • Tired-of-Absurdistan

    /  11/14/2015

   När startar fackeltåget? ”Inga rasister….”

   Svara
   • Ivar L

     /  11/14/2015

    Ett tåg pålitligare än SJ i vart fall. Det går nog enligt tidtabell.

    Svara
 16. Blond Jävel

   /  11/14/2015

  Känns som att timingen kunde ha varit bättre…

  http://miljoaktuellt.se/politikern-med-storst-fortroende-i-sociala-medier/

  Svara
 17. Många är väl skolade i pk-media. Blogg om uppfyller din profetia.

  http://blogg.mama.nu/elaineeksvard/2015/11/14/tankar/

  Svara
 18. MiT

   /  11/14/2015

  Svara
 19. as

   /  11/14/2015

  …. men Henrik Arnstadt twittrade ju om att det troligtvis är den Identitära rörelsen/Den nya högern som låg bakom ”Fascist-attacken” i Paris… Han är ju expert, enligt Statsministern Löfven…. menar ni att man inte skall tro på sveriges statsminister och hans expert?

  Svara
  • Ivar L

    /  11/14/2015

   Pansargeneralens tweet är en jobbsökarannons, ett försök till uppmärksamhet. Det var en krok för media. I en följdtweet menar han att jihadism är en identitär rörelse och därmed samma sak som nazism (d.v.s. SD enligt hans analys).
   Så får han komma på intervju och reporten säger; ”Du Henrik har ju jämförd jihadism med nazism är det…bla…bla…”
   Och vips får de prata om fascism och SD precis som vanligt. Fast det egentligen handlar om islamism.

   Altlså, nivån i Sverige på debatten är så låg och stupid att det är helt fantastisk. Tur att vi inte talar engelska för då skulle hela västvärlden se vilka totala idioter som låtsas vara experter i det här landet.

   Svara
   • T

     /  11/14/2015

    Idiotiska svenska låtsasexperter är redan kända utomlands.

    Svara
 20. MiT

   /  11/14/2015

  Svara
 21. MiT

   /  11/14/2015

  Svara
 22. MiT

   /  11/14/2015

  Svara
  • Det säger väl allt om Margot Wallström att hon bär ett smycke med halvmånen och den femuddiga stjärnan, dvs först det Ottomanska rikets symbol och sedan islams symbol.
   Att hon sedan dessutom gör det just som Frankrike har upplevt ett fruktansvärt attentat av Daesh säger ännu mer.

   Svara
   • MiT

     /  11/16/2015

    Men det visade sig vara en hästsko, vilket många också trodde från början. Visar också på det höga och triggade tonläget att man ser saker som inte finns där eller är för snabb med att säga saker

    Svara
 23. MiT

   /  11/14/2015

  På SVT…

  Svara
  • Ivar L

    /  11/14/2015

   Ni som vet hur man gör, spara denna tweet för framtiden. Det finns tyvärr stor risk att han kommer att få äta upp den.

   Svara
  • Pelle2

    /  11/14/2015

   Hur kommer det sig då att Säpo säger att det är extremvänstern som utgör det största hotet ?

   Svara
   • Rikard

     /  11/14/2015

    Hej.

    Därför att SÄPO (och alla som säger emot/inte är tillräckligt vänster) är högerextremister. Hur vet man annars om någon är högerextremist?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
  • Jan

    /  11/14/2015

   Om den här mannen är anställd av SVT borde han väl avskedas? Eller åtminstone anmälas till personalnämnden.

   Svara
  • Kristian

    /  11/14/2015

   Han är nu tydligen tjänstledig och går inte att nå …

   Svara
 24. MiT

   /  11/14/2015

  Svara
 25. MiT

   /  11/14/2015

  Svara
 26. Ivar L

   /  11/14/2015

  Om ni vill se ett totalt intellektuellt haveri så kolla Arnstads titter. Han går all in, men han får säkert media som hugger på köttbitarna. Precis vad de vill ha relativisering och möjligheten att snacka om SD istället för jihadism. Han erbjuder så att säga ett färdigt paket på hur man kan låtsas prata om Paris men ändå prata om SD:
  Parisdåden = jihadism = identitära = nazism = sd. Problemet är SD. Trollhättan är beviset.
  Kanske något för SR:s Gomorron Världen på söndag vem vet?

  Svara
  • Ivar L

    /  11/14/2015

   Arnstads twitter menar jag såklart. Vill inte länka.

   Svara
  • Kristian

    /  11/14/2015

   Ja, logiken är solklar, men är det Norges eller Danmarks fel?

   Svara
 27. MiT

   /  11/14/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  11/14/2015

   Väntar bara på att Schyffert,Ernman,Gardell,Virtanen,Lindberg och Linderborg skall uttala sig så att vi vet vilken åsikt som gäller för dagen hos godhetsvänstern,

   Svara
  • Fredrik

    /  11/15/2015

   hahaha Zorro nej förlåt, Zara är vår räddare.

   Svara
 28. MiT

   /  11/14/2015

  Svara
 29. Ivri

   /  11/14/2015

  Öppnade upp SVT-Play:Live för att uppdatera mig. Herr Fridolin i rutan, nej tack. Spolade tillbaka lite: Mona Sahlin i rutan, nej tack. Stängde ner igen. Det är ingen idé längre med svenska nyheter.

  Svara
 30. MiT

   /  11/14/2015

  Svara
 31. MiT

   /  11/14/2015

  Svara
 32. MiT

   /  11/14/2015

  Svara
 33. MiT

   /  11/14/2015

  Svara
 34. MiT

   /  11/14/2015

  https://twitter.com/5barnsmamma_93/status/665530418314235904

  Äh, hon tog bort den :-/
  Men så här såg det ut

  Svara
  • Intenso

    /  11/14/2015

   Ha det var väl det jag tänkte, din nedrige…

   Svara
 35. havre@flarnstad

   /  11/14/2015

  SVT fortsätter blanda korten vilt
  Inbjuden expert berättar att den allra största faran för demokratin just nu vore att stoppa flyktingströmmen .
  Väldigt konstigt med tanke på att den största delen i opinionundersökningar vill minska den betydligt borde det snarare vara tvärtom.

  Vi bli även informerade om att IS är fascister och att ett av deras mål är att öka motsättningar och främlingsfientlighet sedan följer det vanliga om ”fiska i sådana här vatten”

  Inte direkt oväntat som sagt

  Svara
  • T

    /  11/14/2015

   Jag kollade TV4 ett tag men nu verkar det gå på loop (samma sak varje timme)

   Svara
  • Jag börjar faktiskt undra hur det är att vara totalt ideologiskt marinerad som dessa människor är – rasister förväntar man ju sig ska vara rasister, men dessa är ju lika uppe i det blå (för att utrycka det snäll).

   Detta är ju ett oerhört starkt argument VARFÖR vi behöver veta vilka som befinner sig i landet.

   Svara
 36. Björn

   /  11/14/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  11/14/2015

   Ja, det är väl vad Researchgruppen tänker. Åtminstone om män som inte är vänsterextremister som dom själva är…

   Svara
  • havre@flarnstad

    /  11/14/2015

   Trodde det var ett fejkkonto men inte !
   Det är alltså helt OK nu att öppet och oemotsagt inom vänstersfären skrika ut sitt hat på detta sätt.

   Skrämmande att Svt’s högsta chef och andra högt uppsatta håller dom här terroristerna om ryggen.

   Svara
 37. MiT

   /  11/14/2015

  Svara
 38. MiT

   /  11/14/2015

  Svara
  • Klockan 16:38 på BBC live rapportering på engelska förstås finns länk till det grekiska uttalandet för den som kan läsa grekiska….the passport holder passed from Leros on October 3 where he was identified based on EU rules…

   Vilka andra trevliga personer följe med? Och vart?

   Svara
 39. MiT

   /  11/14/2015

  Svara
  • Fantastiskt. Folk är rejält oroliga för attentat, speciellt nu när julrushen börjar (där det man har försökt på sig attentat tidigare) och wow… jag menar, jag förstår att SÄPO kommer hålla koll på lite olika hot som kan följa denna våg, men det säger rätt mycket om DN om en av de första saker de tänker på är hurvida moskéer kan bli anfallna.

   Svara
 40. MiT

   /  11/14/2015

  Svara
 41. Svenne

   /  11/14/2015

  Sahlin är så vilse.

  Svara
 42. Svenne

   /  11/14/2015

  Självklart!

  Svara
 43. Svenne

   /  11/14/2015

  Bra idé…

  Svara
 44. Svenne

   /  11/14/2015

  Wolodarski kan man lita på:

  Svara
  • Leffe Karlqvist

    /  11/14/2015

   Wolodarski skulle kunna gå in och vikariera för Ulvskog eller Tobé utan repetitioner.

   Svara
  • Ivar L

    /  11/14/2015

   Hur kan åtgärderna mot terroristerna för närvarande riskera att gå för långt när man precis misslyckats med att hindra terroristerna att döda över 100 människor? Om något visar det väl att åtgärderna hittills inte räckt till.

   Fan kan vi inte bara ta och samla ihop alla dessa relativiserande tokstollar, boka in dem på ett auditorium i Paris så kan de hålla föreläsningar om sina teorier för parisarna. Det skulle de aldrig våga, för de vet att de har fel egentligen. Allt handlar om SD, som vanligt.

   Svara
 45. MiT

   /  11/14/2015

  Svara
 46. MiT

   /  11/14/2015

  Svara
  • Ivar L

    /  11/14/2015

   En av de viktigaste frågorna. Postmodernister tror inte matematiska faktum existerar. De fattar inte den demografiska dynamiken och dess konsekvenser på befolkningssammansättningen och dess kuturella uttryck. De fattar inte att detta kommer att öka hur mycket man än pratar om feminism och multikultur. Det värsta av allt är att de därmed inte ens kan debattera problemet för de förstår det inte ens.

   Svara
  • Svenne

    /  11/14/2015

   Det som nu kallas för ”folkvandring”, är inget jämfört med vad som komma skall. Utan en omfattande användning av preventivmedel för att stabilisera befolkningsnivån så väntar bara kaos och anarki. Och jag vill varken ha anarki eller polisstat.

   Svara
  • Pelle2

    /  11/15/2015

   Om Alex Voronov:
   Politisk redaktör på Eskilstuna-Kuriren (lib). Ordförande i Sveriges Vänsterpressförening.

   Läste artikeln och den ökande muslimska befolkningen var bara en del av det som Cordesman skrev om som orsak till muslimsk terrorism. Han pratade om de stater som extremisterna kommer ifrån som förtrycker sin befolkning,unga muslimska män som inte får jobb och därmed inte får någon plats i samhället och då inte har råd att bilda en familj.
   Om då skaran med unga män utan arbete växer så kommer naturligtvis rekryteringsbasen till terrorism öka.
   Så jag undrar också om Voronov läste artikeln ?
   Sedan var det ju dumt av Gudmundsson att lyfta fram just den delen av artikeln i sitt tweet
   men han länkade även till artikeln så var och en som ville kunde läsa.
   Voronov är väl dock,precis som andra vänstertyckare, ute efter att tysta Gudmundsson och Arpi.
   Såg till exempel Helle Klein och filosofen Nils i tråden.
   Samma Helle Klein som driver hattidskriften Dagens Seglora med hataren Mattias Irving som skribent.

   Svara
 47. MiT

   /  11/14/2015

  Svara
 48. MiT

   /  11/14/2015

  Svara
 49. MiT

   /  11/14/2015

  Svara
 50. tompas11

   /  11/15/2015

  Sverige måste nu bestämma sig för vilka som är dess allierade och dess fiender. Fiender är de länder som har goda förbindelser med radikal islamism. Det är också de länder som har en tvetydig inställning till terroristgrupper. Alla de som bekämpar dem är Sveriges allierade och ska behandlas som sådana. Oavsett vad EU säger måste Sverige återta kontrollen över sina gränser och det för gott. Utan gränser är varken beskydd eller säkerhet möjliga. Sverige måste rusta upp. Landet har sedan lång tid tillbaka utsatts för en kalkylerad urholkning av sin förmåga till beskydd och försvar inför hot som kunnat förutses och som växer. Sverige måste återuppbygga sin militära kapacitet, sin polis, sin underrättelsetjänst och tullväsende. Den svenska staten måste återigen kunna upprätthålla sitt främsta uppdrag – att skydda svenskarna. Slutligen måste den islamska fundamentalismen förintas. Sverige måste förbjuda islamistiska organisationer, stänga radikala moskéer och utvisa utlänningar som predikar hat i vårt land, liksom de illegala invandrarna som inte har något här att göra. De med dubbla medborgarskap som deltar i dessa islamistiska rörelser ska fråntas sina svenska medborgarskap och utvisas ur landet. Hela nationen måste enas inför denna prövning.

  Svara
  • Ivar L

    /  11/15/2015

   Ungefär något i den stilen, ja.

   Tyvärr har du inte de som bestämmer med dig i dina önskemål.
   Inte heller kommer någon i stormedia att föreslå det.
   Det kommer att fortsätta på den inslagna vägen. Kanske kommer de att kunna minska asylinvandringen en aning. Men det kommer fortfarande komma säkert dubbelt fler än det föds. Sverige förändras snabbt och inte ens terrorattentat av värsta slag verkar kunna väcka politiker och media.

   Det enda du kan göra är att vänta och hoppas, men det ser inget vidare ut.
   2018 är det val. Det är långt dit. Det kommer att vara ett helt annat Sverige än 2008 även om symptomen fanns redan då.

   Svara
  • Svenne

    /  11/15/2015

   Islamisterna har höga beskyddare:

   Svara
 51. Svenne

   /  11/15/2015

  Erixon: Politikernas monumentala flathet:

  Svara
 52. Sven

   /  11/15/2015

  Kan bara hålla med ovanstående. Jag är av diverse skäl INTE Sverigedemokrat men nu måste alla svenskar ge SD rätt i att dom som enda parti hade en korrekt analys av läget med flyktingarna. Alla pull-faktorer som Sverige skapat kanske ändå gick att hantera med en flyktingström på 50000 per år men genom att Sverige så totalt avviker från övriga Europa i inställning drabbas vi nu så extremt hårt. Vi måste också komma ihåg att Sverige nu närmar sig 2 miljoner ackumulerade flyktingar i landet under en 40årsperiod, anhöriga inräknade. En del av dem är integrerade och bidragande men många är bara tärande.
  Och sen har vi nu muslimterrorn i Paris. Om terroristerna kommer med båtar och åker direkt på aktioner eller om de blir sovande agenter som kommer senare. Vem vet, inte ens de som ska vara experter.
  Men svenska politiker MÅSTE inse faran med islamiseringen av Europa och inte sopa undan alla tecken på islams maktambitioner och varningar därför som rasism utan alla måste inse att Europa i allmänhet och naiva Sverige i synnerhet är utsatta för en attack från muslimerna. Mycket smartare är korståg och krig, pumpa in troende hos de otrogna hundarna, låt mottagarländerna försörja dem, utnyttja demokratin till max så länge det behövs och ta sen över när muslimerna är många nog. Samtidigt som muslimerna inte ger ”en tum” till andra religionsutövare på sina hemmaplaner.
  Och nu måste alla med ”utländskt” utseende stå ut med kontroller. Alla självgoda idoter som skrek livet ur sig i REVA-debatten och fördömde kontroller som rasism kan nu sägas ha bidragit till att terrorister rör sig fritt. Om all koll av personer med utomeuropeiskt utseende omöjliggörs så bäddar samhället för att först kommer terroristerna, sen tar islamisterna över samhället och politiken.
  Jag kollar inte så mycket på nätet, undrar vad Expo har sagt om Parisdåden. Kan det möjligen betecknas som antirasistisk upprensning i Paris?

  Svara
 53. Svenne

   /  11/15/2015

  Lars Gåre sågar proffstyckande kändisar:

  Svara
 54. Svenne

   /  11/15/2015

  Sahlin förstår inte vad ”våldsbejakande” betyder:

  Svara
 55. MiT

   /  11/15/2015

  Svara
 56. Svenne

   /  11/15/2015

  Nej, dra inga slutsatser av terrordåden…

  Svara
 57. Jan

   /  11/15/2015

  ”Stå upp för det öppna och demokratiska samhället”? ”Värna om allas lika värde”? ”Bekämpa främlingsfientlighet och rasism”? Hur går det med floskelbingon? Har ni fått några rader än?

  Svara
 58. Vad kan man säga, förutom *STÖÖÖN!* ? Jag trodde Göteborg hade de mest korkade politikerna, men jag får erkänna att vi är utklassade!

  ”Trots terrordåden i Paris anser Malmös kommunalråd Andreas Schönström (S) att högerextremism är ett större problem i Sverige än våldsbejakande islamism.
  – De högerextrema står ut absolut mest inrikes. Vi ser mordbränder mot flyktingboenden och attacker mot manifestationer. Man ska inte underskatta att vi även har problem med muslimsk extremism men där känner jag att vi har väldigt gott samarbete med stadens församlingar, säger Andreas Schönström (S), kommunalråd i Malmö.
  Malmö förebyggande arbete riktar sig mot breda grupper och syftar till att hindra ungdomar från att glida in i såväl kriminalitet som politisk och religiös extremism”

  — Och trots detta ”förebyggande arbete” så är Malmö numera ökänt världen över som västvärldens mest antisemitisska stad?.”Man ska inte underskatta att vi även har problem med muslimsk extremism men där känner jag att vi har väldigt gott samarbete med stadens församlingar,”

  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/skane/kommunalrad-hogerextremism-storre-hot-an-is

  ”– De högerextrema står ut absolut mest inrikes”?

  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vast/svenska-jihadister-hyllar-parisattackerna

  ”Frilansjournalisten Magnus Sandelin har genom sina nätverk sett hur IS-anhängare hyllar terrordåden. – Jag tittade för bara en stund sedan på ett par profiler som strider för Islamiska staten och de hyllar detta nu. De hoppas att det kommer fler liknande attentat, berättar Magnus Sandelin för SVT Nyheter Väst.
  I facebookinlägg som SVT Nyheter Väst tagit del av så kallar en person terrordåden för ”denna vackra hämnd” och skriver att bara hycklare kan fördöma den. En annan skriver att han vaknade glad och önskade att dödssiffran skulle öka. Ytterligare en skriver att om Frankrikes president Hollande bombar muslimer i Syrien så kommer samma öde drabba civila i Frankrike.”

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: