Aftonbladet eller SÄPO, vem är trovärdigast om man jobbar som reporter på SVT?

Att man ens ska behöva ställa sig den frågan säger rätt mycket om hur det ser ut på SVT.

svt-journalist

Carl Larsson är alltså en reporter på SVT och han säger detta samma dag som omfattningen av terrordådet i Paris börjar bli klarare…

svt-journalist1

Ari ger en länk till SÄPO där de förklarar just att jihadismen är en ”historisk utmaning”.

svt-journalist2

Alla kan ha fel om saker och ting såklart!

svt-journalist3

Han drar upp skolattacken i Trollhättan som ett exempel på att högerextremism är ett större hot än jihadism. En ensam galning utan organisation i ryggen jämförs alltså med 7 stycken hyfsat samordnade attacker i Paris där hittills mellan 120 och 130 stycken har dött och över 300 skadades varav cirka 100 allvarligt…

svt-journalist4

Och för att stärka sin tes så länkar han till…trumvirvel…Aftonbladet… Han länkar till en 2 år gammal krönika i Aftonbladet och sätter större trovärdighet till den än till SÄPO:s information från i våras. En krönika är tyckande av skribenten och inget annat även om denna var baserad på en rapport från just SÄPO. Men det är fortfarande bara tyckande. Men en krönikörs tyckande väger tyngre än officiell information från SÄPO. Om man är reporter på SVT då förstås…

svt-journalist5

svt-journalist6

Om man ägnar stor del åt muslimsk terrorism så kan det bero på att det kanske är ett jättehot och extremt viktigt enligt SÄPO? Det kan finnas flera skäl till att högerhotet inte nämns, kanske det är så att högerhotet, som vi känner till och lägger i det, är så marginellt i jämförelse med med andra hot att det försvinner? Bara för att det inte nämns så betyder det inte att man ignorerat det?

svt-journalist7

Kan nog inte bli tydligare vad som är problemet hos Larsson på SVT, här demonstrerat av @intesexistmen

Glöm inte bort religionens makt när det handlar om människor och vad de är beredda att göra!

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

32 kommentarer

 1. Ivar L

   /  11/15/2015

  Det har visst varit lite oroligt och brunnit i Örebro efter Paristerrorn.
  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/orebro/polisen-vi-har-vidtagit-atgarder-for-sakerheten

  Krigsrubriker i Aftonbladet imorgon?
  Ministrar som fördömer?
  Twitterstorm?

  Svara
  • Tired-of-Absurdistan

    /  11/15/2015

   Dessa rasifierade fjantar kan hålla på ett tag till – sedan är det bums tillbaka till asien och den bekanta tillvaron som `ladyboy´ till en flinande, svettig emir, rasslandes med radband. ”Dance you little devil! Daaance while I clap my filthy hands I tell you!”

   Svara
 2. Tired-of-Absurdistan

   /  11/15/2015

  Aftonbladet, SVT, Säpo och för all del även Migrationsverket, SR och Expo – Vad är skillnaden? Finns det vattentäta skott dem emellan? De är alla kände för sin totala uppslutning bakom tolerans, öppenhet, öppna gränser, islam, NATO, Assad- och Putinaversioner och naturligtvis Sverige- och svenskhat. De kan lätt byta jobb med varandra, låter likadant ändå.

  Svara
 3. Dreadlock

   /  11/15/2015

  Har inte sett ”Agenda” där Maggot Wallström intervjuades, men Ledarsidorna återgav detta :

  http://ledarsidorna.se/2015/11/den-nyttiga-idioten/

  Man saknar ord. Sveriges utrikesminister är en farlig mytoman som låter munnen pladdra på i konspirationer och personligt agg .

  Det personliga är det politiska ? Gäller det utrikesärenden också ? Jag skäms ,känner mig förnedrat av den här vänsterfeministiska galningen,inför hela världen.

  Jag vill passa på att be alla Israeler om ursäkt för Wallströms uttalande.

  Svara
 4. Svenne

   /  11/15/2015

  Viker sig sossarna, och vad säger MP?

  Svara
 5. Pelle2

   /  11/15/2015

  Carl Larsson är väl en vänsteranhängare som inte vill se några andra hot än de som kommer från extremhögern. Att Säpo till stor del ägnar sig åt att följa muslimska terrorister och vänsterextremister passar inte in i hans ideologiska världsbild. Då gäller det att med alla medel försöka få högerextremisterna till att vara det allvarligaste hotet.
  Annars kanske folk börjar ifrågasätta den goda vänstern och det får ju inte hända…

  Svara
 6. Svenne

   /  11/15/2015

  Verkar vara rationellt:

  Svara
  • Kristian

    /  11/15/2015

   Som vanligt kommentarer från någon som först vill ha en definition av ordet …

   Svara
  • Ivar L

    /  11/15/2015

   Personligen är det inte denna utveckling jag vill se. Visst vill jag slänga ut islamister och jihadister men urartar detta så blir oskyldiga goda människor förföljda och Arnstad får rätt i den frågan. Det kan faktiskt hända, inte minst i Frankrike.

   Däremot, en analys Arnstad aldrig skulle klara, finns det numera en ännu värre dimension på ökad högerextremism, förföljelse av muslimer e.t.c. Nämligen islamister. De har redan ett avsevärt våldskapital. De kommer inte stillatigande låta högerextrema få övertaget, de kommer att slå tillbaka med full kraft. Det kommer att bli Bagdad av det.

   Svara
 7. Kristian

   /  11/15/2015

  OT: Trollheter24: ”Är vi redo för att feminismen dör?”
  https://archive.is/ixJCY

  Är vi redo? Är björnar katoliker?
  Skumpan klar i kylen!

  Svara
  • Svenne

    /  11/15/2015

   ”Feminismen går sönder både inifrån och utifrån och snart tror jag inte den finns kvar.” Man kan ju alltid hoppas…

   Svara
  • Pelle2

    /  11/16/2015

   Det roliga var att hon skrev att näthat var en anledning till att feministerna drar sig tillbaka. De feminister som hon hänvisar till är ju några av de största näthatarna som finns. Dom säger ju öppet att manshat är ok.

   Svara
 8. Ivar L

   /  11/15/2015

  Tänkte på detta när jag följde början på händelseutvecklingen i SVT.
  Närhelst ord som ”islam”, ”jihad”, ”moské” eller liknande behövde nämnas så var det som att de i studion saktade ner och liksom scannade av nästa mening så de inte skulle kunna säga något som kunde misstolkas ens en uns åt kritik mot islam.

  Svara
 9. MiT

   /  11/15/2015

  De har jagat bort Gudmundson från twitter nu…

  Svara
  • Ivar L

    /  11/16/2015

   Skrev han något innan han stängde sitt konto eller vad föregick?
   Har Svd kickat honom?

   Svara
   • havre@flarnstad

     /  11/16/2015

    Nä lägg av har den samlade trojkan av salladskommunister(tack till H.Bali för benämningen)
    vänsterextremister och pk-fanatiker tystat en av dom viktigaste representaterna för normala åsikter 😦

    Är det så är det en skammens dag på riktigt just Gudmundson har gjort enormt mycket för att visa att världen inte bara behöver tolkas postkollonialt med röda förtecken.
    Utan han, Arpi, Theoderescoue och några ganska få till finns det ingen motvikt alls längre om man ser utanför bloggosfären och webben.

    Ska skicka en uppmuntrande hälsning när jag vaknar #rör inte Gudmundson # Backa

    Svara
   • Ivar L

     /  11/16/2015

    Mer info på Flashback:
    https://www.flashback.org/t2649087

    Bland annat detta:

    Om den skärmdumpen är äkta och det han skriver stämmer så är han inte tystad av SvD. Frågan är ju bara vad föräldrarledigheten han har egentligen innebär. Har han tvingats till en time out? Vi får se allteftersom.

    Att han försvinner från Twitter är ju skitsamma egentligen. Det är ju bara helt urspårat i vilket fall som helst. Twitter är ett symptom på sjukan i vår tid. Däremot vill jag verkligen ha kvar honom på ledarsidan. Det finns ju inte direkt ett överflöd av människor i Sverige som fattar vad som håller på att hända med jihadismen i världen.

    Svara
  • Pelle2

    /  11/16/2015

   Ja, för det är ju troligt att Gudmundson och Arpi med flera kommer gå ut och skjuta eller spränga ihjäl sina åsiktsmotståndare….
   Om Djalaie:
   Producent SR.
   Inte konstigt att SR producerar den typ av program som dom gör med sådana medarbetare som han….

   Svara
  • maria

    /  11/16/2015

   har de verkligen gjort det? Han stängde ju ned några dagar efter att han sa att han går på pappaledighet. Han kanske vill vara med barnet/en istället för att hantera idioter på twitter?

   Svara
 10. Ivar L

   /  11/16/2015

  Lite humor innan läggdags:

  NEWSFLASH!
  Svensk delegation skall åka ner till Paris och hålla i ett seminarium i syfte att hjälpa Parisarna hitta en väg vidare efter terrorattentaten:

  SEMINARIEPROGRAM
  ==================
  10.00 Fredrik Reinfeld: Öppna era hjärtan, fransmän!
  Om vikten av att möta allt främmande med ett öppet sinne och att det enda egentliga hotet mot Europa är de europeiska välfärdsstaterna och outnyttjade skogspartier.

  Samtidigt i salen bredvid hålls ungefär samma anförande men utan femtriggers.
  10.00 Åsa Romson: Öppna era hjärtan, franshen!
  Om vikten för vita cis-män att möta allt främmande med tyst mun och skam. Och att det enda hotet mot Europa är uteblivna miljökonferenser och naturligtvis vita cis-män.

  11.00 Annie Lööf: Öppna era gränser!
  Om vikten av att inte dra förhastade slutsatser utan att återigen öppna gränserna så att det livsviktiga flödet av precis allt möjligt inte avtar. Annie Lööf skall också berätta om hur svårt det var att införa gränskontroller på Öresundsbron, den enda förbindelsen mellan den europeiska kontinenten och Sverige, så det är lika bra att låta bli.

  12.00 Fikapaus.
  Kom och provsitt den revolutionerande svenska innovationen: Androstolen.

  12.30 Peter Wolodarski: Vi är alla strutsar! (eller: Lagom är bäst)
  Det gäller att sansa sig i kristider och inte titta alltför mycket på skuldfrågan hos socialt stigmatiserade terrorister. Vem som är skyldig är inte så viktigt. Åtgärder bör endast genomföras i lagom omfattning enligt svensk modell. Eventuellt våld är oundvikligt och inte så farligt som det låter om man förstår vikten av öppenhet och multikulturellt samhälle i förorterna där inte journalister och makthavare bor.

  13.30 Özz Nujen: Skrattspegeln Sverige-Syrien
  En humoristisk spiskumminkryddig skrattfest om likheterna mellan IS-extremism och europeisk nationalism, med särskild fokus på SD. Nationalism i alla former utom kurdisk är det största hotet mot stabiliteten i Europa.

  Efteråt blir det frågestund med Özz men man får inte fråga om kurdisk nationalism eftersom det inte finns någon sådan.

  Svara
 11. Tired-of-Absurdistan

   /  11/16/2015
  Svara
 12. otillstaendig

   /  11/16/2015

  Nu även i svenska tidningar:

  ”Gärningsmän tog sig in som flyktingar
  Publicerad i lördags kl 21.49

  Nyheter. Två män som fransk polis söker för inblandning i Parisattackerna registrerades som flyktingar hos grekiska myndigheter tidigare i år, bekräftar grekisk polis enligt AFP”.

  http://www.folkbladet.nu/1534849/garningsman-tog-sig-in-som-flyktingar

  Svara
 13. Svenne

   /  11/16/2015

  Samtidigt i USA:

  Känns igen…

  Svara
 1. Nog har vi all anledning att vara oroliga | Cattasbubbla - Just read it !
 2. Lite blandat från 2015 del 5 | WTF?
 3. November 2015 | WTF?
 4. Påminnelse inför valet: Del 11 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: