Glöm inte bort religionens makt!

Så här efter dåden i Paris kan man fundera en hel del på vad det betyder för Europa men framför allt Sverige nu.

Jag är ingen expert på vare sig islam eller terrorism men ett visst mått av sunt förnuft har jag. Jag vet att varje muslim inte är terrorist. Jag vet att det finns muslimer som egentligen bara är det ”på pappret” liksom de flesta kristna i Sverige bara är kristna ”på pappret”. Om det gäller de flesta muslimer i Sverige vet jag dock inte men jag är tveksam till det, finns lite för många tecken som motsäger det. Och då menar jag inte att de bär ett halsband eller liknande.

Jag vet att det är islamister i första hand som utför dåden, inte muslimer. Men man kan inte vara islamist utan att också vara muslim. Det är fakta. Är du inte muslim kan du inte vara islamist. Men det betyder inte att alla muslimer är islamister! Men någonting i religionen måste finnas för att de ska kunna radikaliseras relativt lätt. Det finns många gånger fler radikala muslimer jämfört med andra religioner. Det måste bero på någonting.

Islam är ju inte bara en religion utan också ett politiskt system som ska styra varje människa in i minsta detalj och kräver total lydnad. Går det att ens hålla isär religionen islam från politiska islam? Även kristendomen har (eller kanske mer hade förr?) ambitionen att styra människor in i minsta detalj med Boken som rättesnöre men det oket har vi kastat bort. Det är nästan inga som köper det längre. De som fortfarande försöker ha det så betraktar vi med rätta som sekter. Vi skrattar åt Livets Ord, vi skrattade inte åt Knutby för att vi där såg effekterna av religionens makt men hade Knutby fått ljuset på sig på annat sätt än det som hände hade vi gapskrattat åt dem också. Dock så skickar Livets Ord inte ut mördare som ska spränga sig själva tillsammans med så många oskyldiga som möjligt med bombbälten. Finns det några kristna som gör sånt? Någon annan stor religion?

Det finns inget Knutbys Råd för Mänskliga Rättigheter som frotterar sig med kulturminister Bah Kuhnke för att få särrättigheter i Sverige. Det finns inget KUK, Knutbys Unga Kristna, som bjuds in till Aktuellt och Rapport med mera och får prata för alla kristna i Sverige. SUM däremot finns… Vi skrattar åt Knutby, Livets Ord och liknande för att de är sekter. Varför betraktar vi inte islam som en sekt? Borde vi inte skratta åt islam också? Det ÄR ju en sekt fullt jämförbar med diverse obskyra församlingar? Om inte, vad skiljer islam från diverse andra sekter? De styrs ju av Boken som uttolkas av utvalda särskilt kunniga på hur Boken ska tolkas? Boken är Lagen och tolkas bokstavligt. De har repressalier för de som vill lämna, de är slutna och man radikaliseras. Ledare styr hela ens liv in i minsta detalj, hur man ska klä sig, var man får gå ute i offentligheten, när man får gå, hur man får gå och så vidare. Precis ALLT säger ju att det är en sekt? Vill vi vi ha en jättestor sekt med makt i Sverige?

Det vi såg i Paris är ett resultat av religionens makt och inget annat. Försök inte förminska det genom att ta bort religionens del i det. Det utfördes av människor i religionens klor. Problemet med den här sekten är att den är jättestor. Man föds in i den. Man matas med dess budskap så fort man öppnar ögonen. För vad är alternativet i de länderna? Vad händer om du inte gör så, om du protesterar? Vem vill få halsen avskuren eller stenas till döds? Vilka är beredda att att tvinga andra att vara en del av sekten?

Det behövs inte 50/50 galningar och normala för att det ska skita sig, det räcker med någon/några ynka procent som är beredda att göra vad som helst mot dem som inte vill underkasta sig tillräckligt för att uppnå det man vill för de flesta är inte beredda på att möta den ynka procenten med samma metoder. Man tvingas in i det till slut ändå. Och det blir ännu lättare att tvinga in någon om man inte tycker jätteilla om det från början utan kanske till och med gillar det lite. Då krävs inte mycket alls.

Det måste bli total omdaning i de länder där problemen finns. Det är oundvikligt. De måste göra upp med sig själva och sitt sätt att leva. Religionen som stat, makt och lag måste de kasta på sophögen själva. Vi kan inte göra det åt dem utan det måste komma från dem själva. Vi som land kan hjälpa och stötta rätt krafter men jobbet måste de göra själva annars kommer det aldrig att hålla. Det vi ser är att det inte är tillräckligt många som vill det tillräckligt mycket och då händer inget. Alla länder som de hatar har lyckats med detta och är nu framgångsrika medan de själva inte är framgångsrika alls på något enda sätt.

Stora muslimska organisationer gick ut tidigt och fördömde dådet i Paris. Det är ju bra att de gör. Frågan är om det matchar det som sen sägs av samma människor i moskéerna sen? Det vet vi inte eftersom vi inte förstår språket. Jag har tidigare nämnt ett exempel här i Sverige om en moské där översättningen INTE matchade budskapet som levererades. Och Sverige har stora problem med radikala muslimer!

Frågan är om vi i framtiden kommer att kunna ha religionsfriheten som den ser ut nu i Sverige? Jag är tveksam till det. Och det är på grund av islam och hur det funkar och ser ut runt om i världen där den styr länderna. Kan någon nämna ett enda land styrt av islam som är bra fungerande? Som man kan titta på och säga ”det där har de gjort bra”? Vi kan inte riskera att det ”smittar av sig” så att säga. Tyvärr har det redan börjat och kanske redan gått för långt. Vi ser det på många olika sätt i till exempel förorterna.

Vi MÅSTE ställa krav på de som kommer hit, vi MÅSTE kräva av dem att de kastar det dåliga de har med sig på soptippen. Något sorts kontrakt eller nåt liknande som är bindande där man förbinder sig att inte leva på det gamla destruktiva sättet man är van vid. Är man inte beredd att göra det så kanske inte Sverige är rätt land för dem? Vi MÅSTE fastställa vilka som kommer in i landet, det duger inte att man får göra som nu, kasta passet och bara säga att man kommer från Syrien så är det grönt ljus. Vi MÅSTE nu i efterhand noga kontrollera alla som kommit de senaste åren när vi haft svängdörrar, alla sätt att verifiera vilka det är måste göras, även i efterhand.

Vi MÅSTE se, förstå och våga säga, att religionen har stor betydelse. Det kan inte bara vara en slump att mängden terrorister som har islam som grund är gigantisk i jämförelse med andra religioner. Det måste finnas i islam i sig. Även om det inte är många muslimer som själva är beredda att utföra dåden så är det nog ganska många som i tysthet stödjer dem. Nej, alla muslimer gör inte det men en betydande del gör nog det i det tysta. Och det är ett stort problem! Vi måste inse att det är väldigt många som avskyr vårt sätt att elva och gärna vill se våra länder slås i spillror.

Vi pratar om integration och våra problem att få invandrare att bli integrerade, vi pratar aldrig om deras egna ansvar och vilja att bli integrerade. Vill man inte bli en del av Sverige så kan VI inte göra så mycket. Detta är nog ett större problem än vad vi vågar erkänna!

Det måste bli klara budskap till dem som kommer vad som gäller. Det får inte vara som nu, helt kravlöst! Vi måste sluta vara så naiva, de som kommer hit blir inte automatiskt goda demokrater bara för de sätter fötterna på svensk mark. Många av dem vill ha sharialagar till exempel. Nu gäller det länkade England för 10 år sedan och jag vet inte om siffrorna är helt korrekta men det säger rätt mycket ändå även om man skulle halvera dem…

Vi måste alltså ta tag i det här problemet på allvar och inte lalla som vi gör idag. Religionen har stor betydelse, är bara löjligt att påstå något annat. Nej, det betyder inte att alla muslimer är radikala terrorister men att sympatierna för dem är förhållandevis ganska stor bland dem. De behöver inte heller sympatisera med själva handlingarna som terroristerna utför utan de kanske ”bara” vill ha sharialagar, de kanske ”bara” vill leva i en islamsk stat, de kanske ”bara” anser att Boken är lagen, de kanske ”bara” anser att ickemuslimer är otrogna hundar och så vidare.

Det måste finnas något i islam som får folk att älska döden mer än livet. Nyheter24 hade något om 11 saker som vi vet om terroristerna men bland de 11 fanns inte islam med alls, säger en hel del. När man listar upp saker som är gemensamma för den här typen av terrorister så nämns aldrig islam som en gemensam nämnare alls trots att den är den tydligaste gemensamma nämnaren.

Man kan inte fortsätta ignorera religionens makt över folk, vi har gjort det för länge eftersom VI inte är vana vid den makten, VI vill inte se att den finns, VI tror att den saknar betydelse när den i själva verket är betydelsefull, VI vill inte se tecknen som finns framför vår ögon. Inte ens när tecknen exploderar framför våra ögon som i Paris vill VI se dem.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

29 kommentarer

 1. MiT

   /  11/15/2015

  Svara
 2. Hypocrita

   /  11/15/2015

  Glöm inte Breivik. En sån jämförelse måste ALLTID finnas. Att nämna Breivik gör att all kritik mot islam försvinner eller förminskas….

  Svara
 3. Bo

   /  11/15/2015

  Vad har Brevik med Islam att göra? Ondska och fanatism ger samma resultat oavset avsändare.

  Svara
  • Hypocrita

    /  11/15/2015

   Ingenting. Det är just det som är poängen. Vid händelse av islamistiskt dåd dras Breivik-kortet fram för att ”skyla över…..

   Svara
   • Ivar L

     /  11/15/2015

    Jag tänker att man då bör kunna göra associationen: högerextremism->fascism->Breivik->terrordåd->IS->jihadism->islam.
    Kan man problematisera högerextremism så kan man problematisera islam. Men naturligtvis är det ingen i stormedia som kommer att göra det.

    Svara
 4. Ove

   /  11/15/2015

  Etter Charlie Hebdo terrorismen – så det slik ut i UK:

  Quarter of British Muslims sympathise with Charlie Hebdo terrorists

  Some 27 per cent of British Muslims sympathise with Paris gunmen, while more than one in ten say satirical cartoons ”deserve” to be attacked

  http://www.telegraph.co.uk/news/religion/11433776/Quarter-of-British-Muslims-sympathise-with-Charlie-Hebdo-terrorists.html

  Dette etter at Storbritannia gjennom 30 år har brukt astronomiske ressurser på integrering og for å få til et multikulturelt samfunn som lever i harmoni og glede med hverandre. For enhver som kan se er slaget omtrent tapt – etter mitt syn er eneste løsning å begrense innvandring fra muslimske land, stoppe bygging av Moskeer, kreve at Moskeer har fredagsbønn etc på engelsk/svensk/norsk etc – blir Moskeen tatt i å oppmuntre til Jihad eller lignende, steng Moskeen og utvis Imamen og de andre ansvarlige. (Dette har vært gjort i Italia i mange år – og Italia har færrest antall jihadister som har dratt til Syria.) Som en start.

  Med en stopp av muslimske innvandrere sammen med kraftige virkemidler som utvisning kan det være et lite håp om å snu utviklingen.

  ISIL har erklært krig mot Europa – hverken mer eller mindre. Sympatien overfor ISIL fra muslimer er å stor at jeg mener det rettferdiggjør sterke virkemidler. Moderate muslimer har for øvrig intet å frykte i den sammenheng.

  Svara
 5. Kristian

   /  11/15/2015

  ”Why the Peaceful Majority is Irrelevant”
  http://cjunk.blogspot.co.uk/p/why-peaceful-majority-is-irrelevant.html

  Svara
 6. MiT

   /  11/15/2015

  ”Torn apart by an open door for migrants: Sweden is seen as Europe’s most liberal nation, but violent crime is soaring and the Far Right is on the march, reports SUE REID”

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3317978/Torn-apart-open-door-migrants-Sweden-seen-Europe-s-liberal-nation-violent-crime-soaring-Far-Right-march-reports-SUE-REID.html

  Svara
  • Kristian

    /  11/15/2015

   Daily Mail får ofta kritik för att vara högerpopulistisk, men det här kan knappast avfärdas som kändisskvaller utan ser ut som fakta rakt igenom.

   Intressant att man måste gå till utländska medier för att få höra om SDs informationskampanj!

   Svara
 7. Nilsson

   /  11/15/2015

  Håller med Rocki, dra in statligt stöd till ALLA religioner/sekter, detta gäller även (radikal)feminism.

  Svara
  • Svenne

    /  11/15/2015

   Gillar!

   Svara
 8. MiT

   /  11/15/2015

  Svara
 9. QED

   /  11/15/2015

  OT:

  ”Nationella samordnaren mot extremism kan permanentas”

  bah, stor nyhet att Mona Sahlin byter frisyr …

  http://unvis.it/www.dn.se/nyheter/sverige/nationella-samordnaren-mot-extremism-kan-permanentas/

  Svara
 10. Jag uppfattar inte Islam som andligt i första hand utan politiskt. Även om det räknas som religion är det reglerna för levnadssätt de dominerande, inte andlighet. Till skillnad för kristendom där du kan välja hur och när du deltar, måste muslim manifestera sin tro offentligt med bekännelse, 5 böner om dagen, fasta, allmosor och pilgrimsfärd. De fem pelarna av islam.
  Ofta räknas jihad som den sjätte pelaren men tycks ha tagits bort i de vanligaste förklaringarna om islam, i alla fall på Internet. Dock sa Mohammed att det näst bästa var delta i Jihad mot de otrogna. Det bästa var tro på Allah och apostlarna.

  Peter Hammond kan rekommenderas som läsning, han kan vara partisk eftersom han är kristen men jag fann i alla fall hans analyser belysande. Jag – en obetydlig person – har drabbats av islam själv med dödshot och har inte mycket övers för islams möjligheter till fredlig samlevnad med oss. Eftersom vi inte erkänner Islam som problem kan vi inte göra något, fast jag vet inte vad och hur. Våra ledare är i alla fall hjälplösa.

  Svara
 11. Svenne

   /  11/15/2015

  När vi får oväntat besök…

  Svara
 12. Svenne

   /  11/15/2015

  Dålig tajming bland islamistförnekarna.

  Svara
 13. Kristian

   /  11/15/2015

  http://unvis.it/www.expressen.se/debatt/vi-har-relativiserat-bort-ideologins-betydelse/
  ” I ivern att inte stöta oss med religiösa krafter har vi relativiserat bort ideologins betydelse – den existerar inte som drivkraft. Samtidigt lyfter vi ofta enögt fram sociala faktorer som huvudorsak för varför man åker ner och ansluter sig till IS.”

  Svara
 14. Svenne

   /  11/15/2015

  Är det svårt att ta avstånd från islamism, Kaplan?

  Svara
  • Ivar L

    /  11/15/2015

   Hans aversion mot säpo och det faktum att säpo numera lyder direkt under regeringen är i detta perspektiv extremt oroväckande.
   http://www.friatider.se/regeringen-tar-ver-s-po

   ”Politikerna ska även ha möjlighet att komma med förslag och ge politisk styrning åt myndighetens agerande.”
   Om Kaplan har tumme med Stefan så kan han således styra bort säpo från islamister. Och även om han inte skulle gå så långt finns i vilket fall en klar risk för bias. Hur bra känns det på en skala?

   Svara
 15. Svenne

   /  11/15/2015

  Jan Helin är mer rädd för rasism än terrordåd:

  Svara
  • Ivar L

    /  11/15/2015

   Nej, han måste lära sig knyta skosnörena först. Sedan måste han sluta med välling och lära sig äta med bestick. Ni får ha tålamod, det är först i tredje klass de börjar läsa samhällskunskap så det är några år kvar dit.

   Svara
   • Jan

     /  11/15/2015

    Han tjänar 750 000 kronor i månaden och tillhör landets absoluta makt- och medieelit men vet alltså inte om det är en fara att terrorister smugglas in i Europa. Han måste fråga en expert först! Stackars Aftonbladet!

    Svara
    • Ivar L

      /  11/15/2015

     Och stackars alla som läser skiten han producerar.

     Svara
 16. Ivar L

   /  11/15/2015

  Du är något på spåren och många tänker som du men det är oerhört svårt att ”pin it down” till något konkret. Krav, assimilering, sekt, islam, moskeér e.t.c. Vad är vad och hur gör man?

  För det första: islam är ingen sekt utan en världsreligion. Det finns inriktningar i islam som påminner om sekter (t.ex. salafism) på så sätt att de är extrema. Men inte heller de är sekter eftersom de är alldeles för stora och spridda över världen och eftersom de inte är slutna och väl avgränsade. Där ligger ett av de stora problemen. Vi som inte är muslimer har oerhört svårt att se tydliga gränser mellan salafism och andra våldsförhärligande och medeltida islamistiska inriktningar och mer sekulär och modern islam. Det finns inga muslimska företrädare som är tydliga med var gränserna går. Jag vill i och för sig inte att sekulära muslimer skall tvingas till avbön (lika lite som judar skall behöva göra avbön för vad Israel håller på med ibland) men jag önskar att det fanns något sätt att tydligare se vilka moskéer och samfund i Sverige som faktiskt är jämförbara med högerextrema fascister eller AFA och liknande. Det är oerhört otydligt. Jag undrar om ens sekulära muslimer ens vet detta, eller är de rädda? Var är debatten? Var är experterna och medlemmarna i samfunden som är kapabla att uttala annat än islamafob-fatwan?

  Utan att ta oss ur denna återvändsgränd kommer vi knappast att kunna ställa krav, förvänta oss att de som är sekulära och moderna ställer sig på vår sida i kampen mot denna terrorism.

  Svara
  • Kristian

    /  11/15/2015

   Tja, huvudfrågan under tiden vi tar oss ur återvändsgränden är väl om vi skall göra ”lite för mycket” eller ”ingenting”. Om det är farligast att några blir ledsna i ögat, eller att många dör.

   Svara
 1. Aftonbladet eller SÄPO, vem är trovärdigast om man jobbar som reporter på SVT? | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 11 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: