En disciplin- och attitydsgrupp…

Visst låter det härligt med en ”disciplin- och attitydsgrupp? En sådan har de visst på Malmö nation vid Lunds universitet.

Det började med att två kvinnor tyckte de hade blivit utsatta för kränkande och sexistisk behandling på en sittning utan att vakten ingrep. En av dem skrev det på Malmö nations facebooksida, inlägget togs bort och efter det är det livat.

malmö nation

Så han vill jobba som journalist i framtiden och håller på principen att inget ska tystas ner? Lycka till med det… Om han funderar på att jobba som journalist i Sverige alltså, då gissar jag att han kommer att få hålla till på en anonym blogg om han vill hålla på den principen. För att göra det på någon tidning eller på någon annan media i Sverige är nog lika möjligt som att föra ihop två likadana poler på en magnet.

malmö nation1

Malmö nations ”disciplin- och attitydsgrupp” ska prata med vakten…Och själv har han inga problem att återge berättelser som säkert är överdrivna som om de vore korrekta. Några principer att hålla där verkar inte finnas. Nu tror jag säkert att det kan finnas en del att jobba med på sådana ställen men att basera ett sådant arbete på överdrivna berättelser är knappast en bra metod.

Disciplin- och attitydsgrupp, visst låter det härligt? Hur tänker man om man har en sådan? Jag blev lite nyfiken på den men hittade inget om den på deras hemsida heller…

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

31 kommentarer

 1. Pelle2

   /  11/20/2015

  Det är väl det vanliga att man med hjälp av en påhittad värdegrund skall tysta alla som inte håller med om och agerar utifrån ledningens ideologier.
  Du skriver att vakten inte hade agerat när ett par kvinnor sa sig ha blivit utsatta för kränkande och sexistisk behandling. Man får inte veta om Vakten bevittnade det hela. Om han inte gjorde det så kan han knappast ingripa utifrån vad någon påstår har hänt.

  Svara
 2. OT:

  SVT m.fl. inom media har fortfarande inte lyckats ta in att Folkpartiet bytt namn … Symtom på något?

  Svara
  • Intenso

    /  11/20/2015

   Kanske för att beslut om namnändring tas först på söndag.

   Svara
   • Formellt, ja, men ta en titt på bakgrunden de har vid t.ex. presskonferanser, tal osv …

    Svara
 3. Försöker att gå in och titta på http://unvis.it/http://www.storajournalistpriset.se/ för att se vilka som vunnit Stora Ryggdunkar-/Propagandapriset och motiveringen, men pga bristande kompetens hos berörda hemsidemakare, fungerar inte hemsidan (alls) i min mobil …

  Svara
 4. När det gäller problematiska fyllon så brukar ju kvinnor vara de som använder ”onda mannen” kortet mest.

  Skulle inte vara förvånad om de flesta av påståendena om att inte få drink, att vakten snackar med den anklagade killen för att senare bli arg på tjejen i fråga- beror på att tjejen i fråga var väldigt berusad, och betedde sig otrevligt.

  Är ju bara att titta på de två tjejerna på killtoan häromsistens som försökte få rätt även dagen efter, när de uppenbarligen var packade och stökiga, och försökte få extra fördelar pga sitt kön.

  Killar måste låtsas vara ”hot-shit” vilket har sina nackdelar och kan spåra ur, tjejer å sin sida behandlas konstant som VIP-medlemmar på klubben just pga killarna betalar drinkar och ständigt försöker charma dom med komplimanger och få dem i säng- de får en enorm status.

  Kan förstå att man med den makten får hybris, oavsett kön- även om det är tjejer som har makten i just nattlivet.

  Svara
 5. michael

   /  11/20/2015

  Vem vet killen kanske sa att feminism är skit,vilket självklart är kränkande och sexistiskt.
  Verkar som om det fortfarande finns alldeles för många killar som går omkring och tror att de får säga vad dom tycker och tänker,självklart ska killen korrigeras av disciplin och attitydgruppen.Annars finns det risk att skolan aldrig kommer kunna bli den trygga plats med konsensus kultur utan obekväma åsikter som ska fostra våra framtida demokratiska ungdomar,det ska böjas i tid det som krokigt ska bli.

  Svara
  • Att prakticerad (pseudo-) ‘feminism’ ÄR skit, är ett faktum. Det skall inte behövas (förrådande) kvinnor för att förmedla det.

   Svara
 6. MiT

   /  11/20/2015

  Intressant, handlar om Lucas som tog sitt liv efter hat från Unga Feminister…
  ”Näthatad till döds?”
  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/635248?programid=3103

  Svara
  • Det var som fan. På SR också, mitt i Fis högborg. Programledaren verkar jobba från Karlstad så hon kanske sitter tillräckligt långt ifrån södermalm för att våga göra ett sådant program.

   Svara
 7. MiT

   /  11/20/2015

  Svara
  • Nu är jag inte – vad jag vet – någon troll, snarare en häxa men den aktuella terroristen bodde visst påvert på en flyktinganläggning och åkte buss. Kanske han bara provade hur det är för vanligt folk innan Monas utlovade lägenhet på Östermalm blev renoverad?

   Svara
  • havre@flarnstad

    /  11/20/2015

   Vilken lirare konstant förnekelse och dom som talar emot kan enligt Mats inte klara av att ”förstå fakta och komplicerade sammanhang”.

   I Mats värld hittades ingen/inga terrorister på något asyl boende igår det var bara en del av ett komplicerat sammanhang han inte kan förklara det är nämligen bara sådana som han som kan förstå.

   Ett genomgående drag bland dom här personerna och då syftar jag både på journalister , politiker , LO och pk-fanatiker (Mats summerade bakgrund) är bristen på ödmjukhet det är nästintill aldrig man ser dom erkänna att dom har fel och tydligt felaktiga påståenden ska försvaras in absurdum sålänge dom har den goda värdegrunden.

   Det känns bra och det borde vara så därför ÄR det så.

   Svara
   • MiT

     /  11/20/2015

    Hans tweet är ju några dagar gammal, var därför jag tog den, för att visa hur snabbt tvärsäkra saker kan förändras. Det som bara ”SD-troll” pratade om igår är verklighet idag så att säga.

    Svara
    • havre@flarnstad

      /  11/20/2015

     Du har helt rätt men det jag syftade på hans resonemang senaste tiden efter Paris och svenska händelserna han fortsätter med att andra helt enkelt inte klarar att förstå. Mitt citat var ett par timmar gammal.

     Svara
   • Kristian

     /  11/20/2015

    Svara
  • Tänker folk alls innan de lägger ut oneliners? Det enda som är rimligt att anta om en organisation som försöker smuggla in terrorister är väl att de försöker göra det på ett sätt som minimerar risken för upptäckt. Att diskutera hur mycket pengar de har avslöjar ju bara att man inte förstår skillnaden i drivkraft mellan en turist och en terrorist.

   Svara
  • michael

    /  11/20/2015

   Ja självklart vill inte terrorister smälta in i mängden utan utmärka sig.

   Svara
  • Naiv som Löfvén & Co …

   Svara
 8. Nilsson

   /  11/20/2015

  Malmö nation har ett eget Gestapo? Ingår åsiktsregistrering?

  Svara
 9. Gurkburken

   /  11/20/2015

  Sveriges framtid? Från kommentarerna på Facebook. ”Jag är ordförande i Djurens Rätt i Lund och har fått höra liknande berättelser och vittnesmål från studenter om ålagillet som du beskrivit i ditt blogginlägg. Berättelserna handlar om hur ålar plågats till döds under påhejande från berusade studenter. Det handlar om nutida vittnesmål från förra året, och inte ”förr i tiden” som nationen nu påstår.
  Djurens Rätt kontaktade Malmö Nation för ett par månader sedan med information om ålars känsloliv och med budskapet att vi ämnade anmäla detta till länsstyrelsen om det fortsatte.
  Då försvann bilder ur album från ålagillen på deras hemsida och de påstod att de inte visste något om saken, men lovade att det aldrig skulle hända igen. Bra att det verkar stämma att det inte längre plågas djur på sittningarna”

  Lysande satir, om det är det.

  Svara
 10. Lövet

   /  11/20/2015

  Bara i Sverige: en troende muslim som Julvärd i statstelevisionen. I give you: Gina Deravi…

  Svara
 11. Kristian

   /  11/20/2015

  Sjätte Mannen har talat om ”hjälpsamma” journalister:
  http://www.6mannen.se/den-skrattande-terroristen/

  Svara
 12. Var inte vår gode utrikesminister i Lunds universitets ledning? Har ett dimmigt minne av att hon fick en post där när hon återvände från sina fantastiska insatser i FN? I så fall har hon ju lämnat feministiska spår? Ursäkta om jag har fel. Minnet kan krångla på en gammal kvinna.
  Har faktiskt letat efter vad hon åstadkom i FN men inte hittat men jag är ju inte så duktig på internet sökningar. Någon annan?

  Svara
 13. Rikard

   /  11/20/2015

  Hej.

  För den som har möjlighet rekommenderas ett besök på Smålands Nation: den enda med posten ‘Propagandakommissarie’, åtminstone när jag låg i Lund. Om man ibland känner sig en smula fördomsfull mot extremvänstern gör ett besök att man formligen svallar över av känslor av det motsatta: de är värre, mycket värre, när de tror att du är en av dem och därför försöker vara ‘plus ett’-radikala inför varandra.

  Kolla in deras hemsida: smalands.org

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
 14. Svenne

   /  11/20/2015

  Det räcker med de rätta åsikte(r)na…

  Svara
 15. Om man ska ta ett vetenskapligt grepp – kanske ovant för dagens akademiker – så borde man ju direkt förbjuda alkoholförtäring vid tillställningar där båda (enligt den gamla indelningen) könen är tillsammans. Förutom de som dricker alkohol för den goda smakens skull, då utnyttjar de flesta alkoholens förmåga att bedöva vissa centra i hjärnan, främst frontalloberna där socialt umgänge, ansvarskänsla och impulskontroll mm styrs.
  Även kvinnor kan någon sällsynt gång befinnas uppträda både sexistiskt och burdust under inflytande av alkohol. Fast killarna har väl inte fattat, att numera är ‘lipsill’ och ‘skvallerbytta bing-bång’ hederstitlar! Vi är kanske i den mesozoiska eran, eller i alla fall i mesokratin.
  ——
  Sann historia, fast minst 20 år gammal: Min bäste vän var ute på stan med hela kontoret, och chefen drack mycket och började att mer än råflörta med den manliga servitören. Till slut släpade personalen ut henne på gatan i förhoppning om att hon skulle lugna sig, men hon skrek med hög röst: – Ska det vara så förbannat svårt att få en kuk i den här stan?

  Hade det varit på senare tid, men med manlig chef osv, så hade det väl blivit löpet och förstasidan på Aftonbladet?

  Hon föregrep i alla fall Arne Anka med åtskilliga år….

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: