När man är ”överlägset bäst i klassen”

Kvinnliga dirigenter diskrimineras säger föreningen KUPP som tydligen är en förening för kvinnor som viftar med pinnar.

kvinnliga dirigenter

Jo, de påstår att det handlar om diskriminering

kvinnliga dirigenter1

De räknar upp en radda ställen där det är en kraftig övervikt av just män. Varför det är så vet jag inte men lite intressant är hur de själva säger, första exemplet i deras lilla uppräkning är

Kungliga Operan i Stockholm: 167 dirigenter varav 26 är kvinnor.

Det var det första alltså och inte det värsta för det finns faktiskt exempel där det är noll kvinnor. Men det var med i deras uppräkning som då ska visa på diskriminering.

Hur låter det då om Folkoperan i Stockholm?

kvinnliga dirigenter2

Då heter i sort sett samma siffror fast omvänt då (nästan 16% kvinnor hos Kungliga mot nästan 21% män hos Folkoperan, en väldigt liten skillnad hos den grupp som det finns minst av) att det är ett ”positivt exempel” och att de är ”överlägset bäst i klassen”. Om man är ”överlägset bäst i klassen” då man har cirka 80% av ena könet, det vill säga att ju fler desto bättre, så borde ju Malmö Opera med sina 114 män och 0 kvinnor vara just överlägset bäst i klassen? Går liksom inte att bli mer överlägsen än så.

Nu undrar ni säkert varför jag, som bara ser en som viftar lite med en pinne, nämner det är? Ja FÖRUTOM att de föll i den klassiska fällan att ju fler kvinnor desto bättre jämställdhet, här var ju cirka 80% kvinnor överlägset bäst i klassen medan 85% män var tydlig diskriminering, så såg jag även det här

kvinnliga dirigenter3

De vill kvoteras. Man vill alltså kvotera in folk som ska vifta med en pinne…

Ja jag vet att jag är förlöjligande när jag säger att de viftar med en pinne men det är ju vad jag ser? Jag gissar att de som spelar faktiskt kan både läsa noter och spela samtidigt? Att de vet ganska exakt hur det ska låta och hur man själv ska spela? Så jag ser bara en som viftar med en pinne helt enkelt.

Så de föll alltså i den klassiska fällan att ju fler kvinnor desto bättre jämställdhet och vill ha kvotering. Nu vet jag inte hur många kvinnliga dirigenter det finns och hur många det finns totalt och sånt. Jag kan ju tycka att 0 stycken, som på Malmö Opera, är lite väl snålt…

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

64 kommentarer

 1. En Erik till

   /  11/26/2015

  Dirigenten har en uppgift i en orkester, att hålla ihop framförandet. Samma roll finns i ett rockband, men där används två pinnar att vifta med.

  Svara
 2. amnexis

   /  11/26/2015

  Hur många kvinnor jobbar på däckfirmor? När får vi se den branschen granskas för sin ”könsdiskriminering”?

  Svara
 3. morpheus

   /  11/26/2015

  Det här utgår ju från att kvinnor och män är lika intresserade av att vara dirigenter…

  Så nej, det är inte ett bevis på diskriminering.

  För övrigt behövs dirigenten för att diktera tempo (vilket vanligen görs av en trummis i t.ex. ett rockband), dynamik, vem som ska spela högt och vem som ska spela tyst, osv.

  Det räcker alltså inte med noterna, två olika dirigenter kan få samma stycke att spelas väldigt olika.

  Man kan ha en dirigent i en kör också, av samma anledningar.

  Som här t.ex.:

  Svara
 4. Leif

   /  11/26/2015

  Kvinnliga sopåkare diskrimineras. Manliga lärare diskrimineras. Manliga damfrisörer diskrimineras. Kvinnliga boxare diskrimineras.

  Svara
 5. Men hur ska det någonsin kunna bli jämställt genom kvotering? För kvoterar man så kommer man aldrig att komma upp i 80% kvinnliga dirigenter…

  Svara
  • Ivar L

    /  11/26/2015

   Det är väl bara att minska på antalet föreställningar 😀
   Kan ju bli självreglerande om publiken uteblir.

   Tänk hur långt man är beredd att gå för en dröm om något som egentligen inte finns. Att alla män och kvinnor är identiska och vill precis samma sak. Sverige skall bli något slags låtsasland, en slags könsjante.

   Svara
   • Lurven

     /  11/27/2015

    Haha! Tack för ett nytt underbart ord, könsjante. 🙂

    Svara
 6. Ivar L

   /  11/26/2015

  Vad jag förstår är det framförallt innan konserterna som arbetet ligger för en dirigent. Så lite annat än ”vifta” handlar det nog om. Dessutom är det inte lätt för 100 personer att spela i takt. Det finns ju sällan någon trummis som håller takten i operor.

  Den klassiska musikbranschen är ju rätt internationellt så det som skall bli intressant att se är hur det går med karriären för de inkvoterade kvinnorna utomlands. Då framförallt ”sexistiska” länder som Tyskland och Österrike (de är nog mer älskare än klassisk musik än sexister men ni vet ju hur det kommer att beskrivas i hjärndöd media).

  Är det inte väldigt ofta internationellt kända nordiska dirigenter kommer från Finland förresten? Kvotering månne eller jävlarannama?

  Hoppas förresten de kvoterar harpspelare också, de är nästan aldrig män. Mer än Harpo Marx då.

  Svara
 7. SvenP

   /  11/26/2015

  Åjo, visst behövs kvotering på Folkoperan. Bara 80% kvinnliga dirigenter. Alltså en bra bit kvar tills målet på 100% är uppnått. Det är ju först då det blir jämställt på riktigt.

  Svara
  • Ivar L

    /  11/26/2015

   Är det inte väldigt ojämställt i rollbesättningarna? Hur många män får spela Carmen till exempel? Nä, skärpning och kvotering. Om noterna är skrivna för kvinnor enbart så är de sexistiska.

   Visste ni förresten att körmusik är uppdelad i stämmor beroende på kön. Tydligen finns någon bisarr idé om att män och kvinnor har olika tonlägen i sina röster. Fram för flera henkörer där alla får sjunga alla noter samtidigt så det inte blir orättvist för ovanliga noter.

   Ja just det, gissa vart Folkopran ligger?
   Trummvirvel….

   SÖDERMALM!

   Svara
   • Kristian

     /  11/26/2015

    ”Jag sjöng Aida. I Oslo. Där är de inte så noga.”
    -Martin Ljung som Byfånen, ”Glaset i Örat”.

    Svara
 8. Ivar L

   /  11/26/2015

  OT/Migration:
  Vad säger Fredrik Reinfeldt?
  Ärligt talat, jag undrar verkligen.
  Jag tycker det är så synd att det inte var han som satt i regeringsställning under hösten med sitt förbaskade ”Öppna era hjärtansnack”.Fastn vad han drog fort och gick under jorden den gubben. Jag tycker på många sätt han är värre än Svetsarn och Båtfärgen, för han har byggt upp det här problemet i 8 år. De han knappt ta över rodret innan allt föll ihop.

  Svara
  • MiT

    /  11/26/2015

   Jag håller med, nuvarande regering har ju ärvt problemet som var i full gång och frodades så att säga. Och MP också då såklart, de är enormt skyldiga till att det ser ut som det gör.

   Svara
   • Ja den har ärvt det men jag tror problemen började långt innan dess och av någon outgrundlig anledning började en borgerlig regering okritiskt anamma vänsterpolitik och intersektionell analys. Varför de trodde att det var en bra idé förstår jag inte.

    Svara
    • Svenne

      /  11/26/2015

     Jag skyller på Folkpartiet under Bengt Westerberg…

     Svara
    • tror FR fick panik när han såg att SD började växa. Då ville han inte ta delar av deras politik utan trodde han kunde behålla fler röster på en mycket liberal mig. pol. men oj vad han bedrog sig.

     Svara
     • Kristian

       /  11/26/2015

      Tror inte han brydde sig om röster. Hämnd på S och folkhemmets avskaffande låter mer troligt.

     • Ivar L

       /  11/26/2015

      Just det att han i princip sade tack (eller snarare ”fuck you”) och hej innan det ens var klart med regeringsbildningen. Fegt men också oerhört märkligt. Han omöjliggjorde i princip en regering där alliansen hade kunnat regera om de böjt sig en aning åt SD. Hans eget ego förstörde för hela alliansen och ett helt land. Även om migrationspolitiken är av äldre datum så anser jag att Reinfeldt kanske gjorde det mest oförlåtliga av allihop genom att, istället för att ta ansvar för landet i ett svårare parlamentariskt läge (med stort SD), släppa regeringsmakten till totala vettvillingar. Jag har svårt att släppa känslan av att gubbfan hämnades på svenska folket faktiskt, genom det han gjorde. Han gillar nog inte det sovande folket.

  • Hmm

    /  11/26/2015

   Ivar: Jag tänker precis tvärtom. Alla som klagade på alliansen och hur hårda och kalla de var. Kan du tänka dig hur tonerna gått om alliansen suttit kvar? S hade bröstat upp sig tillsammans med Mp och stoppat huvudet i la la land och sagt att deeee minsann hade löst allt bättre. Alliansen är en brun variant som går i SDs ledband.

   Nu har äntligen har folket fått svart på vitt det som de unga aldrig vetat och de gamla verkar glömt, se vad S och Mp egentligen går för. S med en hoper brutna vallöften och Mp som de posörer som de verkligen är. Nu kan de inte gömma sig bakom fagra ord längre utan allt är ute till bevis att ingen kan ignorerar situationen vi sitter i. Inte ens de gooooooda Mp,Och hela folket ink media är vittnen!

   Svara
 9. En Erik till

   /  11/26/2015

  Jag vet att jag är tjatig, men…

  Marknaden har löst könsfördelningen vad gäller sopåkare, eftersom mest killar tycker det är värt pengarna att göra det jobbet. Man kan göra precis på samma sätt vad gäller kulturarbete: låt all kultur sköta sig själv och stå på egna ben ekonomiskt. Om publiken väljer kvinnor som dirigenter, kommer det bli mest kvinnor. Och den som vill se en kvinna, får se till att betala för en kvinna.

  För mer partipropaganda, se http://www.liberalapartiet.se/var-politik/liberala-partiet-a-till-o/

  Svara
  • E.S

    /  11/26/2015

   Hörni! Ta’t lugnt! Eller saknar alla taktkänsla? 😁

   Svara
  • MiT

    /  11/26/2015

   Det var du som frågade om det var ok med partipropaganda va 😛

   Och som du märkt så är det inga problem, du får propagera för Fi om du vill 😀
   Nu finns ju inte SvP längre men det hade jag nog inte gillat. Så det mesta går bra, de som inte vill läsa om det kan strunta i dina inlägg helt enkelt.

   Svara
  • Ivar L

    /  11/27/2015

   Den liberala drömmen om fri invandring som ni står för är såpass problematisk som realistisk lösning på dagens världsproblem att den nog bäst passar i sagoböckerna, eller i någon positiv sci-fi:
   http://www.tino.us/2014/01/1529/

   Marknadsekonomiska lösningar för tillsättandet av dirigenter kan man nog lösa utan att avskaffa Sverige.

   Svara
 10. Men jösses, kvotera då allting. En man skall föda vartannat barn (det måste bara gå) varannan ton tas av en kvinna, varannan ord sägs av en kvinna fast det blir svårt för kvinnor är mer pratsamma, varannan matlagning, tvätt, statsminister, fysiker, gatsopare, sopgubbe, vårdbiträde… kvotera för Guds skull hela samhället från botten till toppen så vi alla blir så lyckliga och allt faller samman.

  Svara
  • Kristian

    /  11/26/2015

   Se ”Sagan om den rättvisa Gudrun” av Tage Danielsson.
   (Han var 15-20 år före med ett namn som skulle visa sig passa rätt bra.)

   Svara
 11. MiT

   /  11/26/2015

  Svara
 12. Greta Garbo

   /  11/26/2015

  Märk väl att dessa fejkfeminister aldrig någonsin knystar ett ord om ojämställdheten inom stenkastar ideologin islam!

  Svara
  • Grodan Boll

    /  11/26/2015

   Intersektionella maktordningar.
   Man får bara uttala sig om sin egen kast och uppåt!

   Svara
 13. Svenne

   /  11/26/2015

  Tidningen Fokus framsida:)

  Svara
 14. Jan

   /  11/26/2015

  100 procent kvinnor: Absolut jämställdhet
  80 procent kvinnor: Bäst i klassen!
  50 procent kvinnor: På väg mot jämställdhet
  49 procent kvinnor: Ojämställt
  40 procent kvinnor: Gubbvälde
  10 procent kvinnor: fascism…

  Svara
  • Lurven

    /  11/27/2015

   Tänk om vi kunde ha absolut jämställdhet överallt i samhället! Vad skönt att slippa jobba. 😉

   Svara
 15. Svenne

   /  11/26/2015

  Ledarsidorna: Kraschlandat.

  Svara
  • Kristian

    /  11/26/2015

   Tyvärr optimistiskt på gränsen till naivt.

   Svara
 16. Svenne

   /  11/26/2015

  Antonsson sågar Stefan Löfven:

  Svara
 17. Jan

   /  11/26/2015

  Branscher där jämställdhet är viktigt:

  1) Regering och riksdag
  2) Chefsjobb inom kultursektorn
  3) Läkare, jurister och andra akademikeryrken
  4) Poliser
  5) Journalister

  Branscher där jämställdhet är oviktig:

  1) Sopåkare
  2) Verkstadsarbete
  3) Vaktmästare
  4) Lagerarbetare
  5) Elektriker
  6) Bilmekaniker
  7) Byggnadsarbetare
  8) Transportarbetare
  9) Slaktare
  10) VVS-montörer

  Svara
  • Ivar L

    /  11/26/2015

   Tillägg och korrigering:
   Jämställdhet viktig:
   Du kan rätt snart stryka journalist för det är redan nu en majoritet kvinnor men möjligen lite glesare på prestigepositionerna. Så snart de är ”jämställa” blir det tyst.
   Du kan addera ”brandman” fast där är det med förbehåll. De skall inte behöva klara fystesterna.

   Jämställdhet oviktig, tillägg:
   11) Skogsarbetare
   12) Taxichaufför
   13) Nätverkstekniker (enbart de mer glassiga IT-jobben bör vara ”jämställda”)

   Svara
 18. Pelle2

   /  11/26/2015

  Vår vän Andres Lokko på Svd tycker,precis som rädda barnen, att Sverige skall fortsätta ta emot flest flyktingar i Europa. Det andra länder inte vill/klarar av klarar naturligtvis den humanitära stormakten Sverige av bara vi försöker tillräckligt mycket.
  http://unvis.it/www.svd.se/skicka-genast-springsteen-till-nordkorea/om/kultur

  Naturligtvis passar han på att raljera över de som kritiserar dagens flyktingpolitik och menar självklart att vi alla är rättshaverister som skyller allt på kommunisterna.Åtminstone är det bara sådan reaktioner han visar upp.

  Så upp till bevis Andres. Hur skall du hitta boende,försörjning,sjukvård med mera till alla flyktingar som kommer hit och hur skall det finansieras ?

  Men han menar förmodligen,som de flesta andra godhetsapostlarna, att det ordnar sig med god vilja och höjda skatter..

  Svara
 19. Motkraft

   /  11/26/2015

  Om det finns lika många kvalificerade manliga som kvinnliga dirigenter så är det diskriminering om övervägande delen som anställs är män.

  Inte annars.

  De som anställer kan välja att anställa lite fler kvinnor även om inte exakt samma kvalifikationer, av något skäl. Men att ha 50/50 om inte nära 50/50 vad gäller mängden kvalificerade blir ju diskriminerande i sig.

  Rätt enkelt.

  Svara
  • Olof

    /  11/26/2015

   Det finns några andra aspekter med; man måste vara villig att arbeta de tider som produktionen pågår, etc. I många prestigefyllda yrken där männen är mest representerade gör kvinnor helt enkelt det (kanske smartare) valet att det helt enkelt inte är värt att offra så mycket av sitt liv för tveksam utdelning.

   Svara
   • Jan

     /  11/26/2015

    Jag tror att många unga kvinnor utbildar sig länge men när de väl fått in en fot på arbetsmarknaden så minskar karriärlustan och längtan efter barn och heminredning tilltar.

    Svara
  • Ivar L

    /  11/26/2015

   Mycket intressant reportage.

   Naturligtvis är hon inte representativ för genomsnittsflyktingen men det är inte heller myten om barnfamiljerna ”som flyr för sitt liv” (över 10 fredliga gränser). Tänk om man kunde få läsa lite sånt i gammelmedia i Sverige då och då. Det var ju inget hånfullt reportage utan bara en bra redovisning av hur det också kan vara.

   Svara
   • Gurkburken

     /  11/27/2015

    ”flyr från sina liv” vore mer korrekt.

    Svara
 20. Pelle2

   /  11/26/2015

  Till skillnad mot godhetsapostlarna har Tino Sanandaji ett antal förslag på hur vi skall kunna ta hand om de flyktingar som har anlänt och får stanna i landet.
  http://www.tino.us/2015/11/skademinimering/

  Svara
  • Ivar L

    /  11/26/2015

   Jag är inte ekonom men det låter bra mycket mer realistiskt än det mesta annat man hört.
   Det vore kul att försöka komma ihåg att läsa detta inför valet 2018.

   Det kan ju faktiskt vara så att om inte den typen av förslag som Tino ger genomförs kan vara avgörande för om Sverige är ett välfungerande eller förfallande land om tre år. Jag tror inte vi står vid ruinens brant 2018 men trender som vi invandringskritiska anat fram till nu kommer att vara rätt tydliga då.

   Svara
  • Gurkburken

    /  11/27/2015

   Det räcker inte. Förutom att stoppa inflödet kommer det att krävas en repatrieringspolitik genom sänkta bidrag och förmåner och/eller bidrag för utflyttning, åtminstone till de som är mest kulturfrämmande och som står för de största nettokostnaderna.

   Svara
 21. Alex Nyström

   /  11/26/2015

  Tänk om det är så att en majoritet, eller i alla fall en betydande del, av den röstberättigade befolkningen som faktiskt är EMOT nuvarande migrationspolitik, oavsett skäl? Ska inte politikerna respektera det då? Jag har en känsla av att här finns inget val: Vi SKA tamigdjävulen inte ha någon negativ åsikt om detta ämne. Det är koskematon, oberörbart.

  Det är helt surrealistiskt att se Åsa Romson snyfta med anledning av de nya riktlinjerna. Hon är ledsen för människor hon aldrig träffat, från en kultur hon inte delar, med språk hon inte talar, med helt andra kulturella normer och värderingar. Men var är tårarna för svenska hemlösa, uteliggare, narkomaner, utförsäkrade, småbarnsmorsor, funktionsnedsatta osv?

  Är jag dum i huvudet som tycker att ett sunt land bryr sig om andra, men inte före sina egna?

  Svara
  • Alex Nyström

    /  11/26/2015

   Ursäkta, naturligtvis är det här inget nytt under solen. Men just Åsas uppsyn, det rörde upp något i mig. Hon är så borta, så väck från svenskens vardag och den svenska befolkningen att det inte går att beskriva. Kanske skulle Strindberg lyckas, men han är ju tyvärr död.

   Svara
   • Ivar L

     /  11/26/2015

    Om man dessutom tänker rationellt i frågan så kanske detta beslut kommer att rädda mängder av människor från döden i Medelhavet, indirekt. Hon gråter över beslut som faktiskt mycket troligt kommer att rädda fler liv än det förstör.

    Svara
 22. Rikard

   /  11/26/2015

  Hej.

  En sak jag med viss framgång tagit upp vid diskussion med mer sansade feminister (deras egen beteckning) är att det egentligen är få yrken där personens kön och genus spelar roll: själv kan jag bara tänka mig att det gäller prostituerade (eller sexarbetare om termen föredras) och tillsättning av roller vid pornografisk film. I övriga yrken bör det gå att bedöma utifrån betyg, meriter, arbetsprov och faktisk förmåga att utföra arbetet (jag som är nästan döv och praktiskt taget halvblind vill du inte se inkvoterad som pilot t ex).

  Om diskussionen blir mer teoretisk (o/e om feministen är av den mer akademiska sorten) brukar det vara givande att påpeka paradoxen mellan att de har en argumentationslinje där kön (alla definitioner) inte skall spela någon roll för något, och ingen sortering eller strukturering utefter könskaraktär skall kunna göras (eller egentligen tänkas; begreppet som sådant skall försvinna är tanken (hård-draget; har bara träffat en som menade detta på allvar)), samtidigt som de argumenterar för att kvinnor skall diskrimineras till mäns nackdel, vilket ju inte är möjligt om föregående resonemang hålls som sant, och omvänt att det föregående resonemanget aldrig kan uppfyllas om man ständigt fäster sin uppmärksamhet vid individens kön (återigen: alla kategorier).

  Med det sagt blir dirigenternas upprördhet lättare att förstå: i det rådande paradigmet finns en åsiktshegemoni (eller -struktur) som gör att krav på att frånta arbetsgivaren kontroll över vem som anställs inte igenkänns som strävan efter fördelar utan framstår som rättrådig strävan efter jämlik bedömning. Det är samma unkna skråmentalitet som alltid: just den grupp jag tillhör har unika egenskaper, insikter och färdigheter vilka inte låter sig påvisas men bestämt finns (endast en ond-ist hävdar annorlunda) och jag skall därför ha privilegierad behandling. Det kan vara att många som ser sig som feminister har ett starkt mindervärdeskomplex parat med en svag självkänsla: det skulle i så fall förklara varför de ivrar för diskriminering till kvinnors fördel istället för dubbelblindtester av objektivt mätbar förmåga: de vet undermedvetet att män klarar vissa saker bättre (sett till hela populationer, inte individer) och kvinnor andra, samt att dubbelblindtester utsätter kvinnor för samma påfrestningar i konkurrens via kompetens och social status som en följd av denna kamp (oavsett framgång: det är min erfarenhet att män ofta belönar tapper kamp mer än seger), där kvinnor är mer socialiserade och vana vid att erhålla bedömning och belöning utifrån tillkämpad status.

  Ovanstående är givetvis bara mina egna åsikter, även om de är grundade i studier av relevant litteratur. Jag tror dock de flesta av oss inte resonerar i termer om kvinnor eller män är ‘bättre’ rent intrinsikalt; de flesta verkar se könet som en del av personligheten, inte tvärtom, i den mån de alls går att särskilja.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
  • Ivar L

    /  11/26/2015

   På min arbetsplats har chefen för en av avdelningarna nyligen beslutat sig för att plocka bort ett nästan helt objektivt dubbelblindstestliknande förfarande vid tillsättning av en viss eftertraktad position. Enligt henne själv för att det skall bli mer ”rättvist” men egentligen därför att det objektiva förfarandet (där chefen alltså inte själv visste vem den sökande var) ledde till ojämn könsfördelning med övervikt åt män. Hur det nya urvalet skall gå till är oklart men den första som tillsattes var i alla fall en kvinna.

   Lika utfall istället för rättvist och kompetensbaserat urval.
   Den tiden lever man i – där ansträngning inte lönar sig.

   Så var det i forna östblocket också (andra likheter inte implicerade) och vi vet ju hur bra det fungerade i längden.

   Svara
 23. Svenne

   /  11/26/2015

  Från okänd Fb-grupp:

  Svara
  • MiT

    /  11/27/2015

   Du vet inte varifrån? Kan du snoka upp och i så fall skicka mig via DM på twitter? Om jag inte följer så säg till, jag har haft en ganska stor ökning av antalet följare de senaste månaderna så har dålig koll på vem som följt osv.

   Svara
 24. michael

   /  11/27/2015

  Får mig att tänka på en film av Fellini där orkestern gör uppror och säger till dirigenten varför ska du bestämma hur vi ska spela,och sen börjar alla spela som dom vill vilket självklart låter för jävligt.
  Den orkestern är nog en bra metafor för det postmodernistiska Sverige med sin kränkthet normkritik och krossande av strukturer vilket självklart leder till något för jävligt.

  Svara
 25. Jan

   /  11/27/2015

  80 000 asylsökande på två månader. Börjar vi närma oss nivåer som till och med asylvänstern skulle kalla massinvandring? Eller är begreppet fortfarande tabu och rasism? Hur stora siffror ska vi upp i innan man törs använda ordet massinvandring? 800 000 på två månader? Eller 8 miljoner på två månader?

  Svara
 26. MiT

   /  11/27/2015

  Svara
 27. MiT

   /  11/27/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  11/27/2015

   Precis vad jag tänkte.Är inte Sossarna och MP starkare än att de låter en ledarskribent på SVD vara den som bestämmer deras politik ? I så fall kanske Gudmundsson skall vara statsminister och inte Löfven ?
   Man kan ju också undra om Priftis anser att det är Gudmundsson som är ansvarig för alla andra Eu-länders flyktingpolitik eller om de på egen hand är ansvariga för sin ännu mera restriktiva flyktingpolitik ??
   Vidare undrar jag om Priftis tycker att vårt samhälles flyktingmottagning fungerar bra eftersom han tydligen vill fortsätta med den trots att olika myndigheter säger att den inte fungerar.
   Antingen är han genuint korkad eller så är han bara ytterligare en godhetsapostel från kulturens allt åt alla falang.Fast det är ju i och för sig samma sak…

   Svara
 28. MiT

   /  11/27/2015

  Svara
 29. Pellle2

   /  11/27/2015

  OT:
  Den gamle MP-politikern Per Gahrton sällar sig till radikalfeministerna när han i en artikel menar att Margot Wallström och Åsa Romson är utsatta för en hetskampanj bara för att dom är kvinnor och inte för sina politiska handlingar och uttalanden.
  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/debatt/article21837760.ab
  Han menar att Wallströms uttalanden efter Parismassakern där hon ursäktade dådet med
  situationen i Palestina var ok och rimligt. Han tycker också att Romsons prat om det kommande miljömötet i Paris i samband med massakern var helt ok.
  De som kritiserar detta håller på med sexism och kvinnohat enligt Gahrton.
  Självklart menar han att ingen manlig minister har drabbats av något motsvarande.
  Han jobbar alltså enligt den feministiska regeln att om man upprepar en lögn tillräckligt ofta blir den sann.
  Minns hatet och drevet mot Olof Palme och Håkan Juholt. Jimmie Åkesson har väl knappast behandlats med silkesvantar heller. Även andra manliga politiker har blivit utsatta för hån och hat i olika sammanhang.Då var det inga feminister som hade några synpunkter…
  Gahrton menar dessutom att de borgerliga partiledarna skall ta avstånd från kritiken som Romson och Wallström utsätts för.Varför skall dom ta ansvar för vad enskilda personer gör ? Gahrton har ju inte visat på att det så kallade drevet är initierat av oppositionen.
  När har en Mp eller S-politiker ställt upp och försvarat en borgerlig politiker ?

  Skulle vilja påstå att Gahrton, i vanlig feministisk anda, förminskar kvinnors förmåga att ta ansvar för sina handlingar och ta konsekvenserna av dessa. Istället skall dom behandlas med silkesvantar och betraktas som mindre kompetenta när det passar dom.
  I andra sammanhang pratas det om hur kompetenta alla kvinnor är och hur stort värde det är med kvinnlig representation i makten. Visa då det genom att ta ansvar för era handlingar
  och sluta gråta om ni får kritik !!

  Svara
 30. Pellle2

   /  11/27/2015

  OT:
  Otroligt nog håller inte Åsa Linderborg med om att SVT är vänstervridet.
  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/kultur/article21835764.ab Vad förvånad jag blir…
  Hon ser heller inte att det journalistiska arbetet påverkas av medarbetarnas ideologi.
  Eller hur ?

  Svara
 31. Lurven

   /  11/27/2015

  Googlade lite snabbt och hittade ”svenska dirigentföreningen”.
  Jag vet inte om dom är representativa men se nedan urklipp från deras hemsida:

  ”Svenska Dirigentföreningen (SDF) bildades 1999 och är en opolitisk, ideell förening för svenska och i Sverige verksamma utländska dirigenter. Svenska Dirigentföreningen har för närvarande 116 medlemmar; 13 kvinnliga, 103 manliga.”

  Endast 17 % av uppsättningarna dirigerades av kvinnor säger KUPP ovan. Ja, det kanske inte är så konstigt om 11% av dirigenterna är kvinnor (13 av 116). Kvinnor är alltså överrepresenterade om antalet medlemmar i SDF är representativt för branschen.

  Jag vet inte om SR förstår vad dom säger själva eller om dom försöker lura sig själva, men förtroendet var inte högt innan och nu sjönk det ännu mer.
  Hälsar

  Lurven

  Svara
 1. November 2015 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: