Om ni inte tror att ”genus” gör er dumma i huvudet så läs det här…

Så närmar vi oss Lucia igen då. Och de vanliga tramsiga genusgrejerna dyker upp. Som vanligt. Den här gången i Aftonbladet

genuslucia

Det är så genusproblematiskt det här med Lucia att de bestämt sig för att en Staffan ska gå med längst fram.

– Det blir ingen bra lösning att killar inte får vara lucia, men inte heller att de får vara lucia, säger Hage till Aftonbladet.

Ja om det är dåligt oavsett så förstår jag att hon vrider sig. Som vanligt så är allt som har med killar att göra något dåligt som ska bekämpas…

Hon menar att frågan om pojkar får vara lucia är väldigt snårig. Fördelen är att man luckrar upp indelningen mellan pojkar och flickor. Samtidigt hamnar man i en annan rådande stereotyp – att pojkar och män tar mer plats och får mer uppmärksamhet.

– Vad händer om en pojke kliver fram och tar platsen som Lucia och rampljuset? Då får flickorna kliva tillbaka återigen fast det nu för en gångs skull faktiskt fanns en högtid där en kvinna står i fokus. Så det blir ingen bra lösning att killar inte får vara lucia, men inte heller att de får vara lucia.

– Varje klass har fått nominera kandidater utifrån ett värdegrundstema, någon som är en extra bra kompis eller medmänniska.

Kom inte och säg att man inte blir dum i huvudet av genus efter att ha läst det här…

Det verkar som om genus dödar hjärnceller i en rasande takt…

Det går bra för Sverige nu…

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

69 kommentarer

 1. Jan

   /  12/02/2015

  Ibland tycker jag att du för snabbt fram, MiT. När du startar en ny tråd ”dödar” du den gamla. Låt en tråd bli ”mättad” innan du går vidare. Ingen vill skriva i intet. OBS: Det här är bara en personlig åsikt. MiT bestämmer, det är hans blogg. Jag hoppas att personliga åsikter är tillåtna här.

  Svara
  • MiT

    /  12/02/2015

   Såklart är personliga åsikter tillåtna! 😛
   Men ibland när det dyker upp något så blir det som det blir liksom 😉

   Svara
   • E.S

     /  12/02/2015

    Döda varje tråd, hur du vill. Alla har alltid ngt att säga ändå i nästa som dyker upp.

    Svara
  • Apropå ”döda”, hur ser du då på feminister som vägrar ta debatten? ”RIP” innan de föddes?

   Svara
  • Grodan Boll

    /  12/03/2015

   MiT brukar å andra sidan vara ganska ok med att man skriver off topic. Är det något du verkligen vill debattera i ett dött inlägg så är det bara att flytta med det till den senaste.

   Svara
 2. MiT

   /  12/02/2015

  Svara
  • Varför känns det som om det inte är helt ok att den där f.d. Okej-strippan inte är rätt person att uttala sig om viktigare saker, som hon inte förstår sig på? F-n Svenne-banan, vakna upp!

   Svara
   • Det är inte ok att hon är rätt person. O.s.v. Två X ”inte” var inte meningen.

    Svara
   • Pelle2

     /  12/03/2015

    Tyck vad du vill om Bah Khunkes politik och kritisera gärna hennes politiska handlingar men gör det utan låga personangrepp.
    Vad jag vet har hon aldrig jobbat professionellt som strippa utan hon förekom på en toplessbild.När det begav sig på det glada 80-talet var det inne att bada topless så det är många kvinnor som skulle kunna kallas för strippor om man har din måttstock.

    Svara
    • Det går inte att bli politiker, utan sakkunskap, utan att i något stadium på resan dit först ha sålt sina värderingar och sin kropp. Svart tejp och cigarr är tydligen ett okej recept, näst laktosfri kncäk utan nötter, ägg eller mjölk. Monica Lewinsky är väl ett kvitto på ett galant lyckat cigarrtrick?

     Svara
 3. michael

   /  12/02/2015

  Hennes svar visar väldigt bra varför det går så dåligt för pojkar i skolan,om pojkar tar plats och är framåt så är det ett bevis på patriarkala strukturer som måste tryckas ner,om tjejer tar plats och är framåt så är det att bryta ner patriarkala strukturer och ska uppmuntras.
  Även en femteklassare förstår att detta synsätt leder till diskriminering av pojkar.

  Svara
 4. Mattias Borg

   /  12/03/2015

  Intressant att det för en gångs skull kvoterats in en pojke samtidigt som det hela så klart är oerhört tramsigt. Gick på musikskola när jag var liten och varken jag eller de andra killarna brydde oss om att vi inte fick vara Lucia. Sedan tror jag inte att många av oss som läser här egentligen skulle bry oss om en pojke fick vara Lucia någonstans, det är ju bara det att det alltid ligger feminism bakom och gärna skrivs artiklar om vilket progressivt och bra beslut det var.

  En annan grej jag reagerade på var följande citat:

  ”Så det blir ingen bra lösning att killar inte får vara lucia, men inte heller att de får vara lucia.”

  Så det finns ingen bra lösning alltså, oväntat. Nästan så man kan få för sig att feminister vill kunna fortsätta gnälla och klaga för evigt…

  Svara
  • Svennen Calle Lidbom sade att det var trams och då är det så än idag! Så det så! Feminism är också trams! Lucian bör tändas på bål, liksom Gävlebocken.

   Traditioner är till för att bevaras.

   I annat fall bör man skicka alla moderna Lucior till RFSL och könskorrigera de Lucior, som har ”fel” kön. Alternativt internera dem någonstans tills de har lärt sig veta hut, såsom Calle Bildt aldrig lärde sig. Eller att sjunga rätt. Eller att kamma sig och växa upp och ta ett hederligt jobb utanför sociala medier.

   I verklighetens jul. Där romerna och flyktingarna fryser.
   Midvinternattens köld är hård.

   Svara
  • Ivar L

    /  12/03/2015

   Personligen tycker jag i princip Lucia skall vara tjej och tomten (alltså tomtefar) och Jesus kille och Jesus morsa Maria skall vara kvinna o.s.v.

   Sedan finns det naturligtvis inget som hindrar en påhittig att vända på könen någon gång för att de har kommit på något finurligt och kul. Men det är ju inte det det är frågan om längre. Allt som kan associeras till ett särskilt kön är under ständigt ifrågasättande och det skall ständigt bytas ut (se min post om julkalendern nedan t.ex.) och det är ju bara så in i h-vete TJATIGT. Det är kanske 5% av befolkningen som tycker det här är viktigt men det skall ältas och ältas och ältas i medierna varenda år och det skall bytas och bytas och bytas hela tiden och varje gång är det typ: Woaw, vi har kommit på en jätteny grej: Lucian skall vara kille! Eller: Jag tänkte att kunde det inte vara kul om Muhammed spelas av en tjej… eller näh, den kommer vi aldrig att få se. Men Jesus däremot.

   Svara
   • ”Personligen tycker jag i princip Lucia skall vara tjej och tomten (alltså tomtefar) och Jesus kille och Jesus morsa Maria skall vara kvinna o.s.v.”

    Är du en så’n där traditionalist?
    En så’n som vill att traditioner ska vara traditionella?
    En så’n som tycker att tydlighet är viktigt, så att inte människor blir förvirrade och kaos den logiska följden?
    Det låter så.

    Problemet här är den totala könsfixeringen!
    Hur stor eller liten plats någon av det eller det könet tar eller nekas.
    Att vara aktiv eller passiv.
    Utvald eller ratad.

    Fan, är detta någon jävla lek och rollspel, med livet som insats?
    Medan livet pågår där ute.
    Är det någon som ens går på detta?!

    Den totala könsfixeringen är så totalt ointressant.
    På riktigt!
    För dem utan i-landsproblem.

    ”det är ju bara så in i h-vete TJATIGT.”
    Ja, det är bara förnamnet!

    ”Jag tänkte att kunde det inte vara kul om Muhammed spelas av en tjej… eller näh, den kommer vi aldrig att få se. Men Jesus däremot.”

    Det är lika fel att driva med alla religioner för provokationens skull. Där främsta syftet är att såra så effektivt, som det bara är möjligt.

    Klart att man ska kunna skämta MED någon eller några men inte OM någon eller några. Ingen systematisk drift med någon eller några, på deras bekostnad.

    Däri ligger en väsentlig skillnad. Såsom skillnaden mellan kritik och mobbing.

    Svara
  • Internera dem båda på en diet av Bur-q-ua och Bröd, med hårda bullar men utan kanel.

   Svara
   • Inget socker eller russin heller.
    Bur-q-ua och bröd åt folket!

    Svara
    • havre@flarnstad

      /  12/03/2015

     Jag tror sådana tramskommentarer blir bättre mottagna på valfritt motståndsforum eller vad ni nu kallar dom.

     Prat om att ”döda annat än hjänceller” bränna bål och lysa upp sverige luktar riktigt unket en massa nonsens som vanligt folk tack och lov inte känner sig speciellt lockade av.

     Hoppas det inte är jag som missförstår men din retorik påminner mest om den smörja man skulle kunna höra från SvP anhängare eller på Nordfront.

     Svara
     • Du missförstod min retorik väldigt grovt. Antagligen medvetet. Om du satte dig in i vår sak, skulle du kanske veta bättre om hur och varför och med vilka medel.

    • 1-5 eftersom ni tycker om socker och russin? Alla kan inte få allt och det vet vi nästan alla!

     Svara
   • 1-10? Det säger något om bristen på hårda bullar utan kanel. Vad hände med era öppna hjärtan och kök?

    Svara
  • michael

    /  12/03/2015

   Usch och fy den manliga Lucians lussebullar är ju billigare än den kvinnliga Lucians,precis som om det är bättre och billigare för kunder med män,vart är genusanalysen va.

   Svara
  • Den där teckningen är en helt logisk och rimlig verklighetsbeskrivning i ett genus- och sexfixerat samhälle. Ljus som ljus. Lys upp mörkret! Alltför många vandrar i mörkret.

   Bur-q-ualicious!

   Svara
 5. Jeeezuuz:

  ”Att ha en pojke som lucia och en flicka som Staffan är dock inte aktuellt – i alla fall inte i år. Detta eftersom Marie Sandelin påmint om att det kan vara jobbigt för någon som är transperson att följa tåget.
  – Tänk om det kliver fram en manlig lucia och folk skrattar åt det. Det skulle kunna bli väldigt negativt för en elev som är transperson. Det är inte säkert att det skulle bli så men vi måste tänka till väldigt noga. Så vi kommer inte göra så i år, säger Cecilia Hage.”

  Det måste vara svårt att vara dom.

  Svara
  • Haha jag ger upp, det var droppen, lycka till sverige

   Svara
  • Hur många elever i svenska skolor är ”transpersoner”? I antal och procent av alla elever? Har någon räknat ut det? Är det ens viktigt?

   Betyder ”transperson” att man befinner sig i ett övergångsstadium mellan människa och robot, innan den ”oundvikliga”, nära förestående, robot-revolutionen?

   Därför är det så viktigt just nu med ”Bröd och Bur-q-ua åt folket” (och tvärtom).
   Olja behövs ju till nutidens och framtidens robotar. Som smörjmedel för kommunikation och krig.

   Svält dem!

   Svara
  • Ivar L

    /  12/03/2015

   Det som är så dj-vla tråkigt i allt det här är att man förstör något som nog många av oss lite äldre tycker var något fint som barn. Jag tyckte det var helfestligt att vara tomte, lite fånigt att vara stjärngosse men framförallt tyckte jag det var fint med luciatåg, musiken och hela grejen. Ända upp till gymnasiet. Verkligen en barnvänlig men samtidigt vacker tradition som passar perfekt i det svenska vintermörkret. Varför måste det förvandlas till ett politiskt slagfält? Det har säkert hänt att någon kille någon gång velat vara lucia (och det har säkert gått minst trehundra tjejer som inte heller fick bli lucia på varje sådan kille) men det hade väl den skolan kunnat få lösa på sitt sätt utan att hela det genusindustriella komplexet måste dra in med sin stridsmaskin?

   De som inte gillar våra gamla svenska traditioner kan dra åt helvete och starta sina egna traditioner, så kan vi som gillar traditionerna (precis som andra minoritetsfolk runtom i världen) få behålla våra som de är och låta dem utvecklas naturligt!

   Svara
  • Ja, för det måste ju alltid finnas ett ”dom”?
   Naturlagarnas naturlag.

   Svara
 6. Jan

   /  12/03/2015

  Nu har Anders Lindberg på Aftonbladets ledarsida gjort bort sig. Han placerar Ådalen, en viktig plats i arbetarrörelsens historia, i Västerbottens inland! http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article21875074.ab

  Svara
  • Anders

    /  12/03/2015

   Västerbotten, Ångermanland, Norr om tullarna. För en Stockholmcentrerad journalist är Norrland den där stora obygden norr om Uppsala. Kul att namedroppa lite för effektens skull, men verkligen veta något om det eller än värre faktiskt vara där? Näää. Intressant att han inte gjorde en könsanalys. Juholt och Löfven attackerades inte för att de var män utan arbetarklass. Romson och Wallström för att de är kvinnor.

   Svara
 7. Ja, Sveriges extremistiska genuspolitik, och sex-exploatering är någoting som Sällskapet B. på avstånd och nära håll har studerat under alltför många år på denna ohälsosamma planet, där människor (”Homo Sapiens Sapiens” och andra) dödar sina egna, av enkom materiella och själviska motiv.

  Ok, nu tycker jag att vi gör så här. Vet inte om alla är överens om detta i Sällskapet B. (och borde ha dragit detta på senaste mötet) eller övriga men det ser helt klart mörkt ut i Svenneland just nu. Så vad vore bättre än att lysa upp det rejält?

  Inför midvinterblotet. Över hela klotet, liksom.
  Agenda B, innan ”Agenda 2030”.

  Ja, alltså fira Lucia på riktigt, riktigt historiskt och traditionellt?
  Med bål och allt som hör därtill.
  Kanske bröllop?

  Döda mer än bara hjärnceller?

  Vad vore bättre än att fira en högtidlig Lucia med hedniskt bål?
  Alkoholfritt för den som så vill.
  Gärna även utan nidbilder av min bror.
  Tycker faktiskt att han förtjänar bättre än så!

  Lars Vilks och Elisabeth Ohlson Wallin, läs och lär.
  Måla helig konst, så ska ni se att allt flyter på.
  Fäger flyter in i varandra och konst blir mer än provokativ för provokationens skull.

  Nej, ni är inte mogna för detta än.
  Ni är inte mogna för någonting alls utom narcisissm, självhävdelse och destruktiva krafter inom er själva.

  Varför kasta pärlor åt svin?
  Bättre att kasta lera, som de kan vältra sig i.

  Svara
  • Ska vi tolka 1-7 som att ni är Bur-q-uafientliga? Då är läget ytterst allvarligt! Ni är inte välkomna. Eller så är det vi, som inte är det.

   Svara
 8. Skrivet av en man?

  Svara
 9. Pelle2

   /  12/03/2015

  Varför är det så viktigt för genustomtarna att förstöra traditioner och varför skall just Lucia vara ett genuspolitiskt slagfält varje år ?
  Luciatågen har sett likadant ut i hur många år som helst och jag tror inte att någon vettig människa har haft något problem med att en tjej/kvinna är den som man fokuserar på..
  Fast det är väl det där med vettig som är den springande punkten. Genusdårarna är allt annat än vettiga,
  De skrev bl,a följande:
  ”Att ha en pojke som lucia och en flicka som Staffan är dock inte aktuellt – i alla fall inte i år”.
  Feministerna brukar ju tjata om hur viktigt det är att de pojkar som vill vara lucia skall få vara det men det är visst inte så intressant att de flickor som vill vara staffan får vara det.
  Det är väl lite grann som deras tjat om hur fint det är med killar som vill ha klänning och leker med dockor men det är aldrig någon feminist som tycker att det är fint med tjejer som leker med bilar eller alltid har på sig traditionella manskläder.

  Hela deras livsprojekt går ut på att göra om pojkar/män till hederskvinnor för att vara man/traditionellt manlig är ju alltid fel….

  Svara
  • Grodan Boll

    /  12/03/2015

   Nja.
   De är revolutionärer av det mer marxistiska slaget i botten.

   Kärnfamiljen och könsroller ska på alla sätt och vis krossas. Medborgarna ska vara (identifiera sig som) kuggar åt samhällsmaskinen, inte se sig som män/kvinnor och inte arbeta för eller känna ansvar för någon så liten och självisk enhet som en familj.

   Svara
   • Rikard

     /  12/03/2015

    Hej.

    Helt rätt analys. Det är en av marxismens ur-metoder: attackera, assimilera och ockupera traditioner som hör till etnisk, nationell, religiös eller annan än av socialismen given sammanhållning. Att splittra det som håller samman människor (på gott och ont) gör att de som är talespersoner för socialismen kan agera både reformivrare, progressiva och uttolkare av det politiskt korrekta, då all annan grund för gemenskap och empatisk förståelse av nästan inlemmats och anpassats efter ideologin.

    Denna metod har tillämpats med större eller mindre framgång under hela nittonhundratalet. Oftast med begränsat resultat då det har varit lättare för socialistiska ledare att agera mer nationalistiskt. I Sveriges fall är det dels det långsamma tempot, dels symbiosen med föreningsliv och folkrörelser, och nu i modern tid inlemmande eller anammande av postmodern identitetspolitik och kosmopolitiska vulgärliberala idéer, som gjort att någon stark motreaktion dröjt så länge.

    All annan gemenskap än partisanktionerad (parti får väl förstås i utvidgad betydelse numera) är ett hot mot tolkningsföreträdet, och måste dekonstrueras. Mot detta är det effektivt att ställa individens eget val.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
    • Ivar L

      /  12/03/2015

     Bra analys där!

     Vill bara lägga till att socialister, postmodernister, genusvetare och kommunister liksom alla möjliga andra varianter på dessa ganska snabbt utvecklar egna traditioner eller tar till sig traditioner de känner uttrycker deras egen gemensamhetstanke.

     Pridefestivalen och Första Majtåg är två exempel. Den ena lyckades de till och med upphöja till helgdag. Kanske den andra också så småningom?

     Svara
     • Svenne

       /  12/03/2015

      Ge dem inte några idéer nu, vi har väl röda dagar så det räcker:)

  • En annan Andreas

    /  12/03/2015

   Syftet med att attackera traditioner är givetvis att det utgör en maktdemonstration om de kan få igenom en, om än helt meningslös, förändring av något som många är vana vid och känner igen och dessutom få lite uppmärksamhet i media för förändringen som annars snart fallit i glömska. Det är givetvis därför de också är så fokuserade på andra symboler och galjonsfigurer, de vill skapa ett intryck av att de har mer makt än de egentligen har. De vill få folk att tro att det finns ett brett ”folkligt stöd” när det egentligen bara handlar om några enstaka personer som ger efter för att inte mobbas ut av det där i sverige ca femtio-talet hatiska twittermobbare med för mycket fritid.

   Svara
 10. Pelle2

   /  12/03/2015

  Såg även detta citat:
  ”– Många kan tro att det här med genus är ganska lätt. Men man måste alltid tänka i flera olika steg – och det finns nästan aldrig någon enkel lösning. Det gäller att tänka noga på alla konsekvenser.”
  Med tanke på att alla blir kränkta av något i genusdårarnas värld så kommer vi inte kunna göra någonting.
  Det är väl också typiskt för deras sektmentalitet att dom trots allt tycker att just dom gör rätt.

  Svara
 11. Svenne

   /  12/03/2015

  OT: Festligt! Vad glad jag blir! #sarkasm

  ?ref_src=twsrctfw

  Svara
 12. Hur blir det med våra barn i framtiden när de i varje läge informeras och undervisas om att orättvisa råden mellan könen fast det egentligen finns inte olika kön bara sociala konstruktioner. eller hur det nu är i genusexperternas värld. Börjar det inte bli kriminellt att vara man eller kvinna, i alla fall väldigt obehagligt?

  Lucia död år 304 kan inte byta kön. Helige Stefanos dog 35 och kan inte heller genuscertifieras. Släpp händerna från båda.

  Svara
 13. havre@flarnstad

   /  12/03/2015

  Ovanligt klarsynt och frispråkigt från KD om vilken unken syn på jämställdheten vänstern och radikalfeminismen har gällande gratis studielån för kvinnor.

  Kan inte Skyttedal bara ta över ledarskapet så har dom en chans i framtiden som det ser ut stoppas ju allt av vänsterfalangen med Busch som ansvarig dödgrävare.

  http://www.svd.se/en-helt-oacceptabel-konsdiskriminering/om/debatt

  Unvis.it/http://www.svd.se/en-helt-oacceptabel-konsdiskriminering/om/debatt

  P.s Den som vill läsa SvD obegränsat utan att betala kan använda sig av inkognito läget i webläsaren tror även det fungerar att rensa cookies för att då nollställa antalet fria artiklar.

  Svara
  • Pelle2

    /  12/03/2015

   Skönt att ganska många har reagerat negativt på detta idiotiska och könsdiskriminerande förslag.
   Hoppas verkligen att Kaplan inte är en så stor idiot som jag befarar att han är och driver igenom förslaget…

   Svara
  • Gratis studielån för kvinnor? Är det inte lagstridigt då …? [/ret]

   Svara
 14. Ivar L

   /  12/03/2015

  Apropå genus.
  Dagens morgontvpersonal i SVT var idag 100% jämställd!

  Framför kameran:
  Programledare: Åsa & Hiba
  Nyheter: Linda
  Sport: Therese
  Väder: Åsa

  Sedan kollade jag eftertexterna:
  Redaktörer: Eva och Eva
  Sändningsproducenter: Ann-Chatrin & Nadja
  Där stod ansvarig utgivare och det var en Ulf, men han var nog knappast på plats. Mer ett juridiskt ansvar om jag fattat rätt. Gissningsvis måste det jobba några till bakom kameror och liknande men de var i så fall inte så viktiga att de behövde namnges. Så fanns det män där så var de osynliggjorda i så fall.

  9 kvinnor av 9 möjliga på viktiga posterna!
  100% jämställt!
  Hade det motsatta varit möjligt i dagens SVT, enbart män i rutan och på de positioner som förtjänar omnämnande i eftertexten? Mindre troligt.

  Svara
  • Ivar L

    /  12/03/2015

   Som grädden på moset var Kakan med i julkalendern och spelade riddare.
   Klart riddaren måste spelas av en kvinna eftersom det var män som var riddare på medeltiden.

   Svara
   • Hon var med igår också och spelade nån sorts storbonde på vikingatiden.
    https://bergersjo.wordpress.com/2015/12/03/folket-rasar-i-juletid/

    Svara
    • Pelle2

      /  12/03/2015

     Så härligt normkritiska dom är i adventskalendern som låter en homosexuell kvinna spela man. Äntligen säger jag !
     Prisa Gud run och den heliga Maria Sveland.

     Svara
    • Ivar L

      /  12/03/2015

     Ah, kan det vara så att de mansroller man vill förlöjliga lite grand kommer att spelas av Kakan?

     Makes sense! Det är ju rätt populärt numer att köra en slags omvänd variant av Monty Pythons kärringar (som spelades av män). Gissningsvis kommer dock inte eventuella hjältelika roller (jmf riddare) med kvinnlig huvudperson (tänker mig Heliga Birgitta eller något i den stilen) att spelas på ett förlöjligande vis av någon malplacerad manlig skådespelare det kan jag nästan garantera. Men vi får se!

     Notera att Monty Python (och för den delen Fawlty Towers) förlöjligade både män och kvinnor så jämförelsen är lite orättvis mot dem.

     Svara
  • Detta är en ”sjuka” som har större spridning än vi vet. Såg Al Jazeera/BBC sändningar i Tanzania en halv dag. De har nyheter som går hela dagen. Programledare kvinna, nästa kvinna, nyhetsuppläsarna bara kvinnor, någon expert som intervjuades var en man men fick inte säga så mycket, väder kvinna, det blev dock bara 90 % jämlikt för det dök upp någon manlig ekonom och någon president också.
   Al Jazeera alltså. Inga slöjor på damerna.

   Svara
   • Ivar L

     /  12/03/2015

    OBS Att jag egentligen inte menar att det är ett problem men var är kvoteringsivrarna och rättviseförmedlarna? De brukar ju hugga på ojämn könsfördelning i attraktiva yrken.

    Svara
   • Jämför med Al Jazeera på arabiska … Hur ser det ut där?

    Svara
  • Jan

    /  12/03/2015

   Männen förblir ett anonymt proletariat bakom kameran men kvinnorna glänser framför kamerorna. Med högre löner och klädbidrag. Tänk om de manliga teknikerna skulle gå i strejk: Hur skulle kvinnorna klara sig då?

   Svara
 15. Ivar L

   /  12/03/2015

  Men jisses, har ni sett detta angående förslaget att skriva av studielån för kvinnor som läser IT:
  ”bidragsdelen ska dessutom ‘nollställas’ så att kvinnorna får möjlighet att gå en helt ny utbildning om de skulle ångra sitt studieval.”
  http://www.svd.se/en-helt-oacceptabel-konsdiskriminering/om/debatt

  D.v.s. de kan softa några år på en IT-utbildning, nollställa bidraget och sedan läsa genusvetenskap eller sjuksköterska lik förbannat. Inte nog med att förslaget är diskriminerande det är ju utformat av kompletta dårar som inte ens är förmögna till den mest grundläggande konsekvensanalys!

  Svara
  • Jan

    /  12/03/2015

   Om det är något kön som ska kvoteras eller ges gräddfiler på högskolorna så är det väl det kön som är i klar minoritet i den högre utbildningen: männen. Ett kontraförslag på det här vore väl att män som väljer att utbilda sig till lärare, jurist, präst, socionom eller veterinär fick sina studieskulder avskrivna. Det vore mera logiskt.

   Annars blir ju slutsatsen av satsningen på jämställdhet i högre utbildningen att kvinnor ska gynnas på mäns bekostnad men aldrig tvärtom!

   Svara
   • En annan Andreas

     /  12/03/2015

    Den slutsatsen har väl varit uppenbar i åtminstone 30 år eller så?

    Svara
 16. För övrigt, Toklandet, varför har du tagit bort möjligheten att kunna ”gilla” och ”ogilla” inlägg? 🙂

  Svara
 1. Lucia byts ut mot veganer istället! | WTF?
 2. Från december 2015 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: