Partiernas mansproblem

Johan Ingerö skrev en artikel i Dagens Samhälle igår om att riksdagspartierna har ett mansproblem. Det har länge nu ansetts som suspekt att som parti vilja attrahera män, han nämner V som ansågs som mest jämställda efter valet 2014 med 57% kvinnor. S och M med 48% ansågs inte alls jämställda på något sätt. Detta i Aftonbladet då. Han säger att ingen reagerade då men det är fel, VI är många som reagerat under lång tid men det passar väl inte i lilla Sverige att bloggare påpekar det uppenbara. Här är två exempel från mig, det finns dock fler på bloggen

Vänsterpartiets jämställdhet”, det är V i Västmanland som tycker det är katastrof när det råkade bli fler män än kvinnor på poster för det FÅR det inte vara i V. Tvärtom går förstås alldeles utmärkt…

vänsterpartiets vaksamhet

Vänsterpartiets internfeministiska vaksamhet mot män”, här kan man till exempel se att som aktiv vänsterpartistisk man får man inte prata med andra män utan en kvinnlig övervakare. Jo, det är sant, män får inte prata med varandra utan kvinnlig överrock eftersom de då kommer att konspirera mot kvinnor… Man ska vara ”vaksam” mot män som pratar med varandra… Detta är alltså klubbat på deras kongress. V är extremt radikalfeministiska.

Romsons almedalstal

Vi har Miljöpartiet där Åsa Romson står i Almedalen och säger att vita heterosexuella män inte ens är människor. MP är liksom Vänsterpartiet också extremt radikalfeministiska. Det finns så mycket galet runt MP där allt syftar till att misstänkliggöra män på något sätt men hennes tal trumfar det mesta. Det talet tyckte för övrigt Petersén som då skrev på Dagens Arena var alldeles fantastiskt och hon lyfte upp Romson som en politisk gigant som kände av tidens anda… Att rösta på MP som vit heterosexuell man måste ju vara höjden av dumhet? Kan man bli dummare än så? Rösta på ett parti som inte ens anser att man är en människa?

lc3b6fvenrc3a4ttvisefc3b6rmedlingen

Vi har Socialdemokraterna (som jag för övrigt röstade på och det misstaget gör jag aldrig om igen trots att jag är en arbetare…) som är så infekterat av radikalfeminism att ingen antibiotikakur i världen hjälper. Samma sak där som i de andra partierna, allt som benämns som ”jämställdhet” på något sätt innebär ALLTID mot män på de mest fantasifulla sätten. De kallar de mest horribla sakerna för ”jämställdhet” bara för att få möjligheten att få hacka på män. Om S någonsin ska reda upp sina problem inom det här så måste de sparka ut så många från höga poster att de i princip får börja om. S är ett radikalfeministisk parti med radikalfeministisk syn på jämställdhet, det vill säga allt som är mot män är jämställdhet… Näsviseförmedlingen är i princip Fi i synen på män, då vet ni ungefär var S står. Och glöm inte att regeringen har anlitat Näsviseförmedlingen genom kulturdepartementet och Bah Kuhnke…

Folkp… Liberalerna satt i regering och drev radikalfeministisk politik och kallade det jämställdhet. Det vill säga allt som var mot män var bra. Arnholm gick i spetsen där.

Kristdemokraterna är väl det enda av de sju som inte varit lika mycket radikalfeministiska som de andra sex men det pyste/pyser igenom där också. Samma sak egentligen, det som är mot män på något sätt är jämställdhet.

Centerpartiet är precis likadant, det som är mot män är finfint. Man vänder sig till och med till Näsviseförmedlingen för att söka personal.

batrarc3a4ttvisefc3b6rmedlingen-e1425376819716

Moderaterna har vandrat samma väg som de andra, de har anammat Näsviseförmedlingens syn på män rakt av.

Radikalfeminism är vad partierna driver i praktiken. De kallar det ”jämställdhet” men det enda det är är extremvänsterpolitik och inget annat. De som inte vill vara extremvänster utan kanske bara lutar lite åt vänsterhållet i några frågor får finna sig i att få hela paketet med renodlat manshat.

Samtliga partier ovan har tagit till sig ”genusvetenskapen” och använder den som verktyg för att kunna attackera män på de mest fantasifulla sätten. Det är nämligen det enda som den är till för, Fi är ”genusvetenskapens” politiska gren. Den sysslar med ideologisk sloganproduktion och ladorna är aldrig tomma när det gäller dem. De nästlar sig in överallt. Precis ALLT som kommer från dem går ut på att på något sätt ge sig på män. ALLT alltså. Finns INGET från dem som inte har det syftet!

Man har hamnat i ett läge där så många rena idiotier kallas ”jämställdhet” att det kommer att ta år att reda upp i det!

Vi har alltså sett vad en radikalfeministisk politik leder till (jo, politiken har varit starkt influerad av radikalfeminism/postmodernism de senaste åren…), det är bara att se hur det ser ut idag i samhället:

 • Skolan rasar ner i ett avgrundshål på flera olika sätt samtidigt
 • Polisen håller på att haverera totalt, mest pga politiskt tillsatta chefer?
 • Socialtjänsterna håller på att falla ihop
 • Sjukvården klarar inte av att ge nödvändig sjukvård
 • Kommunerna kommer att rasa ihop totalt om några år
 • Vi har ingen koll på vilka som kommit till Sverige de senaste åren
 • 95-åringar kastas ut från äldreboenden för att ge plats åt ensamkommande
 • Vi utvisar inte våldtäktsmän och mördare för att de kan råka illa ut…
 • Migrationsverket har skenande kostnader och lurar skattebetalarna på MINST 20 miljarder varje år bara på ensamkommande som ljuger om sin ålder då man inte har kontrollerat ålder alls på något sätt.
 • Det finns inga bostäder
 • Vi har media som så mycket det bara går försöker undvika att nämna allt det negativa som kommer med asylinvandringen men som gärna attackerar män på de mest fantasifulla sätten. Och där går Public Service i täten. De har också anlitat Näsviseförmedlingen…

Osv osv osv osv. Hela samhället håller på att braka ihop och radikalfeminismens tankar och idéer finns där och pyr och ser till att det fortsätter. De flesta såg detta komma för flera år sedan men inte politikerna för de var fullt upptagna med att attackera vita män i Sverige. Inte ens fem i tolv, det vill säga för två månader sedan, ville de erkänna faktumet att det gått åt helvete utan då kallade man Danmark för rasister istället. Samma Danmark som man nu vill ha hjälp av.

Då dyker det upp ett annat parti på arenan, Sverigedemokraterna, som har vuxit månad för månad i opinionen och de har hela tiden sagt ”Nä, radikalfeminism är inget för oss, vi tror på jämställdhet, att folk får välja själva vad de vill göra. Vi ser inga problem med att det kan vara fler män än kvinnor på några poster. Folk får ju välja vad de vill göra själva. Vill fler kvinnor än män läsa till sjuksköterska så är det så och vill fler män läsa till ingenjör så är det också så. Vi gillar INTE ”genusvetenskapen” då den bara är till för indoktrinering av extrem vänsterpolitik.” Och så vidare. Vad tror man händer? Klart att män som ändå är hatade och icke önskvärda av de andra partierna ser detta! Varför ska man vara trogen ett parti som ändå både i ord och handling hatar allt vad man är och gör? Som anser att man är världens samlade ondska?

ärkepampen thorwaldsson

LO goes full radikalfeminism. Är ju otroligt roligt att se Pamp Thorwaldsson där, undrar om han kämpar med att glömma att det han kom fram till som utredare om föräldraförsäkringen går helt på tvärs med radikalfeminismens syn på det…?

kvotera kvinnor

En utredare som inte ens vet vad han själv säger i sann radikalfeministisk anda. Det handlar om att det är fler killar än tjejer som studerar något med IT och då ska det straffas! Att kvinnor är enormt överrepresenterat på högskolor och universitet spelar ingen roll så länge det finns ett område där killar är fler. Då ska man genast slå ner på det för så får det inte vara! Exakt så här fungerar radikalfeminism. Han förstår inte ens att det han själv säger är formell diskriminering. Ett TYDLIGT exempel på radikalfeminismens syn på vad som är jämställdhet…

Det som ligger bakom situationen i Sverige NU är radikalfeminism/postmodernism. Och det har ALLA de partier som anammat det orsakat. De attackerar de helt vanliga hyggliga svenska männen och anklagar dem för allsköns skit som eventuellt finns eller så gör de som vanligt, hittar på själva. Och så finns det ett parti som INTE har anammat det och som inte anklagar de vanliga hyggliga männen och det partiet växer så det knakar främst för att män sökt sig dit. Är det konstigt? Vara hatad, avskydd och inte ens anses vara människa i ett parti eller vara varmt välkommen i ett annat? Vilket väljer man…

Nu är det inte enda skälet till SD växer men att det har en stor betydelse är jag övertygad om!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

36 kommentarer

 1. Leif

   /  12/02/2015

  ”Att kvinnor är enormt överrepresenterat på högskolor och universitet spelar ingen roll…” Ett förslag i Gulliksens anda vore ju att erbjuda alla män som studerar vid högskola/universitet efterskänkta studielån. Bara för att vi ska uppnå balans mellan könen när det gäller högskoleutbildning. Jaså inte.

  Svara
 2. Peter Jacobsson

   /  12/02/2015

  Libanon är ett prakt exempel på vad som händer med ett land när man släpper in för många arga muslimer. Det leder till inbördeskrig och ett muslimskt maktövertagande. Vi ser samma sak i Sverige, där de flesta (75%) av de som kommer är män. Säg då att vi får en liknande utveckling i Sverige, kommer då radikalfeminismen att ha någon framtid i ett muslimskt Sverige? Eller kommer det att bli en återgång till 700-talets kvinnosyn?

  Svara
  • Rikard

    /  12/02/2015

   Hej.

   Sjuhundratalets svenska kvinnosyn vore kanske inte så illa, jämfört med arabers/muslimers, med tanken på kvinnans ställning som den som håll ordning på gods och gård när gubbarna var ute på jobb.

   Sedan skall vi inte glömma att det är kvinnor (i första hand) som upprätthåller social kontroll och definierar vad som är godtagbara val för yngre kvinnor.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 3. MiT

   /  12/02/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  12/02/2015

   Som sagt var, de som inte har hållit med godhetsapostlarna och twittervänstern förväntas alltid hålla en god ton och inte raljera när deras världsbild rasar ihop.
   Karin Pettersson på Aftonbladet blev upprörd När Alice Teodorescu ironiserade över vänsterns hållning i flyktingpolitiken medan Aftonbladet inte inte hade något problem med att driva en kampanj mot tillsättningen av Alice T.
   Hyckleriet är vänsterns främsta kännemärke !

   Svara
 4. Ivar L

   /  12/02/2015

  Själv har jag alltid haft svårt för grabbighet och vissa typer av manliga gemenskaper så jag var rätt positiv till feminismen i början som ung. Jag var i och för sig dåligt insatt men formell jämställdhet mellan könen och rättvisa såg jag som självklart.

  Men jag kände allteftersom åren gick en allt större obekvämhet med saker jag läste och hörde. Det var något i feminismen som kändes fel, men som sagt jag gick inte på djupet.

  Sedan skickade mitt jobb alla på genuskurs. Det var spiken i kistan för min del. Efter den svängde allt för mig. Jag läste på och anlade ett kritiskt perspektiv och spolade slutligen ner feminismen i toan. I samma veva sade jag upp DN, efter ytterligare ett manshatande feministiskt uppslag. Detta ledde dessutom till att jag också satte mig in mer i postmodernismen som, till största delen, hamnade i toan också.

  Nu menar nog jag att vissa delar av framförallt postmodernismen skulle kunnat vara en bra jämvikt till ohämmad positivism men till skillnad från positivismen har postmodernismen inte lyckats behålla ett kritiskt vetenskapligt anslag utan utvecklats mot ideologiskt och närmast religiös riktning med guruer och obegripliga urkudner snarare än positivismens vetenskapliga resultat som alltid är öppna för omprövning.

  Stor besvikelse. Att en före detta Dagens Arenaskribent kommer ut som kritisk är helt i linje med Åsa Lindebrogs kritik mot identitetspolitiken. De ser över sina egna privilegier precis som de alltid gjort. Historerevisionism är de som vänstermänniskor vana vid så det är en barnlek för dem att låtsas som att inte internet fanns innan 2014.

  Svara
  • Rikard

    /  12/02/2015

   Hej.

   Jag tror vi är många män och kvinnor som gjort den resan. förr eller senare kan man stå inför valet att gå ut i världen och fråga sig ”Hur” och ”Varför”, eller att sluta ställa frågor. Ett krävande steg, och därför värt att ta.

   Postmodernismen är ett verktyg för analys, vilket ideologiserats till att bli en ontologisk position: kappvändande och egoistisk självisk hänsynslöshet förklädd i godhet. Jag upptäckte skillnaden när jag efter studier i Lund på nittiotalet (när genushysterikorna var isolerade på institutionen för kvinnoforskning, som den hette då) under mitten på 00-talet läste lite på Malmö Högskola: på litteraturvetenskapen var po-mo en metod bland andra, men i Malmö var den närmast med sanningen och ljuset.

   Jag tror ekonomer och ingenjörer under sextio- och sjuttiotalet hade samma upplevelse av ideologiserad verksamhet, när marxismen skulle genomsyra allt.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 5. Ivar L

   /  12/02/2015

  Asylhaveriet:
  Har ni tänkt på att höstens asylhaveri påminner en hel del om UD:s haveri vid Tsunamikatastrofen i Thailand? Fast i kolossalformat.

  Svara
 6. Pelle2

   /  12/02/2015

  Saco skriver ett kritiskt inlägg i dagens SVD angående förslaget att kvinnor skall få studera utan att betala tillbaka studielånet som du nämnde.
  http://www.svd.se/ogenomtankt-forslag-att-gynna-kvinnor/om/debatt.
  Skönt att någon reagerar på idiotierna som radikalfeministerna producerar !

  Svara
 7. T

   /  12/02/2015

  39% SD sympatisörer bland LO-medlemmarna. S har troligen under 50% då resterande partier har några procent vardera. Bland de bygganställda på min tid var minst 20% M, då det har varit i princip obligatoriskt att vara med i Bygg för att få jobba i branschen.

  Svara
 8. Ivar L

   /  12/02/2015

  OT
  Ganska intressant artikel om islamiska tänkare som vill modernisera islam:
  http://www.svd.se/nytankare-leder-sharia-mot-samtiden/om/kultur:under-strecket

  Texten är rätt pratig och säger samma sak flera gånger vilket tyder på att det kanske inte finns så oerhört mycket att säga i frågan. D.v.s. det finns inte någon överväldigande mängd islamiska tänkare som (vågar?) utmana den mer dogmatiska synen. Men naturligtvis är det glädjande om det finns krafter inom islam som verkligen vill förnya religionen så den passar in i ett västerländskt samhälle. För vi kommer att få leva med islam i Sverige och Europa framöver vare sig vi vill det eller inte.

  När jag läser texten får jag en känsla av att islam ligger en 200-300 år efter motsvarande tankegångar inom kristendomen. Det känns som 1700-talet ungefär. Det jag främst undrar är hur mycket stöd sådana här tankar har egentlige bland imamer i Sverige. De moskéer som stödjer sådana här moderniseringstankar tycker jag borde vara mycket mer tydliga med det. Jag har själv ingen aning om hur representativa de idéer som presenteras i artikeln är bland ickefundamentalistiska muslimer i västvärlden. Åkessons attitydundersökningsförslag har sina poänger.

  Svara
 9. MiT

   /  12/02/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  12/02/2015

   Identitetspolitiken firar nya triumfer. Har dom inte läst chefsideologen Åsa Linderborgs dekret om att identitetspolitik är ute ?

   Svara
   • Ivar L

     /  12/02/2015

    Man skall bara ner och vända i helvetet först.
    Risken finns att det blir bestående brännskador dock.

    Tänk om sådana där som Arnstad kunde se VAR det är ”historien upprepar sig”? Det de inte fattar är att det inte är det historiska förloppen som reproduceras utan att det är samma ohälsosamma ideologier i olika klädedräkt.

    Svara
    • Grodan Boll

      /  12/02/2015

     Sista fjärdedelen eller så av videon.

     Svara
  • Ivar L

    /  12/02/2015

   Det intressanta med Botkyrka är att inte ens hälften av invåndarna är svenska (= saknar utländsk bakgrund) och att undersökningen enbart verkar endast vilja ringa in hudfärg och muslimsk identitet. Den verkar riggad så att en svensk eller kristen som känner sig diskriminerad (högst sannolikt i just Botkyrka) kommer inte att kunna identifieras som just detta.

   ”– Vi kommer inte att samla data om etniskt ursprung, utan i första hand hudfärg och muslimsk identitet, säger Helena Rojas, verksamhetschef för mänskliga rättigheter i Botkyrka kommun.”

   Dessutom:
   ”– Det är en metod där de svarande själv identifierar sig i den grupp eller grupper som de anses sig tillhöra, säger Tobias Hübinette, som är lektor i interkulturella studier vid Karlstads Universitet”

   Det finns således inga objektiva kriterier och det är en riktig extremist som ligger bakom plus att Afrosvenskarna är med på ett hörn. Detta är hittepåforskning av värsta sort. Jag är inte emot att man forskar på problem med diskriminering men detta är så oseriöst att alla redan nu vet vad de kommer att komma fram till.

   Svara
   • Pelle2

     /  12/02/2015

    Det är ju rent skrattretande när dom hyr in en genustomte och identitetspolitiker som tycker att det räcker att man identifierar sig till en viss grupp för att räknas som en som tillhör gruppen.Patriarkala härskartekniker som fakta duger naturligtvis inte…

    Svara
    • Ivar L

      /  12/02/2015

     Det finns all anledning att följa utvecklingen i invandrardominerade kommuner som Botkyrka och Södertälje, de är en slags försmak av vad vi har att se fram emot i hela Sverige om det fortsätter som det gjort de senaste 20 åren (och då avser jag inte höstens asylhaveri, även en återgång till 2010-talets genomsnittsnivåer kommer att få omfattande konsekvenser).

     Jag gissar att Salems kommun som bröt sig ur Botkyrka 1983 inte direkt ångrar sitt val med tanke på utvecklingen.

     Svara
    • Det är ju den egendefinierade identiteten som räknas, åtminstone för religionen. Hudfärg kan mätas med spektrofotometer, men jag antar att Hubinette et al saknar såna i sin verktygslåda.

     Svara
     • Ivar L

       /  12/02/2015

      Jag kan se metodologiska problem med egendefinierad religion. Framförallt undrar jag om nyanser i olika versioner av islam fångas upp med det luddiga begreppet ”muslimsk identitet”. Det här är låtsasforskning av sämsta slag men om jag fattar rätt är det i vart fall inte jag utan Botkyrkas kommuninvånare som betalar. Men snart betalar jag säkert någon liknande skit i min egen kommun.

  • Rikard

    /  12/02/2015

   Hej.

   Personuppgiftslagen:
   ”Förbud mot behandling av känsliga personuppgifter

   13 § Det är förbjudet att behandla personuppgifter som avslöjar

   a) ras eller etniskt ursprung,
   b) politiska åsikter,
   c) religiös eller filosofisk övertygelse, eller

   d) medlemskap i fackförening.” (texten fortsätter, min anm.)

   Antar att man i demokratin Sverige inte behöver bry sig om lagen. Problemet vi har är att (bortsett från det rasistiska förslaget) det egentligen inte finns något sätt att tvinga kommuner att följa lagar. Det här är ett av många exempel på att vårt statsskick och vår regeringsform desperat behöver göras om. Den har ju några år på nacken om man säger så.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Ivar L

     /  12/03/2015

    Vad jag förstår skall uppgifterna vara anonyma så det bryter nog inte mot lagen.

    En sak som slog mig nu, aporopå att det enbart är ”muslimsk identitet” som skall undersökas om jag fattat rätt. Inte ”judisk identitet” ens? Jag föreställer mig att det finns ett antal områden i Botkyrka där det närmast är omöjligt att uppvisa ”judisk identitet”. Men det jag verkligen undrar är om det ens bor några judar i en kommun som Botkyrka längre. Risken är stor att de som funnits har flyttat av ren självbevarelsedrift. Den typen av problem talas det mycket tyst om, för där har vi något ur historien som verkligen upprepar sig i så fall. Det är riktigt läskigt.

    Svara
 10. Pelle2

   /  12/02/2015

  Att det allmänna manshatet och radikalfeminismen kan få ett antal män att lämna de traditionella partierna är ju inte så konstigt. Tror nog att det även är en hel del, som jag själv, funderar på att avstå från att rösta i riksdagsvalet eftersom SD heller inte är något alternativ..
  Kommunalpolitkerna är ju vanligtvis inte lika tokiga som rikspolitikerna så där kan det ju fortfarande gå bra att rösta på de traditionella partierna.

  Får hoppas på att t.ex Borgerlig framtid kan bli ett seriöst alternativ i riksdagsvalet 2018…

  Svara
  • Du vill stå still alltså? Konstigt med tanke på hur du gnäller.
   Jag vill inte rösta på dom men jag kommer göra det iaf, för ab, dn och dom säger att sd är dumma

   Svara
   • Pelle2

     /  12/03/2015

    Jag kommer förmodligen inte rösta på de traditionella partierna i riksdagsvalet men förmodligen göra det i kommunalvalet eftersom jag som sagt var tycker att lokalpolitukerna oftast är vettigare än riksdagpolitikerna.
    Jag röstar inte på SD eftersom jag inte tror att deras politik kommer att fungera och inte för att folk gnäller på dom.Om du vill rösta på SD så var så god.

    Svara
 11. Tycker det skulle vara väldigt intressant o veta hur många som inte kommer att rösta. SD kanske ligger helt still på 13% men de andra partierna har tappat enormt på att folk helt enkelt tappat tron på demokratin o inte röstar längre.

  Svara
  • Sist var det 19 % som inte gav något parti. Osäkra, ovilliga att säga eller de som skippar valet?

   Svara
   • I vilken undersökning står det? Har inte sett det i något stapel iaf?

    Svara
    • Sorry. Någon någonstans angav 19 % osäkra men nu hittar jag inte det. Men senaste SIFO var 14.4 osäkra. Säkert, sök SIFO. De brukar inte lägga staplar så det blir inte synligt. Inte ok för ingen röst är också en röst.

     Svara
 12. Ivar L

   /  12/02/2015

  Det jag tycker är synd är att en hel del verkar rösta utifrån någon slags identitetstanke. Att man ser partierna som något absolut som man antingen måste stå bakom fullt ut eller inte alls.

  Jag tycker det är bättre att se partierna som ett medel snarare än ett mål i sig. Partierna är väljarnas instrument och därför utan problem utbytbara. Då blir SD med sin problematiska historia och ett antal byfånar (de är färre nu) inte så förskräckliga längre. De sitter ju trots allt inte mer än fyra år så man kan ju rösta annorlunda nästa gång om man blir besviken. Den här trofastheten till ett parti (främst S) och rädslan för ett parti (främst SD) minskar demokratins sanna potential att uttrycka folkviljan.

  Svara
 13. Det tog år för sonen att hitta en kvinna som kunde datorer/IT tillräckligt för just IT jobbet. Men tro inte att han fick tack för det idoga letandet utan måste producera jämlikhetsplan varje år och få skäll för den usla jämlikheten. (Alla med fler än tio anställda ska göra det och är de missnöjda med planen kan de försöka plåga livet av en och ödsla massa tid för ingen nytta.) Det är inga kvinnor som söker jobben, trots bra betalt och flexibelt också.

  Oavsett hur man gullar med kvinnorna väljer de precis som män det de gillar, har anlag för eller tror sig kunna stå ut med. Nu hoppas jag direkt att män som söker IT utbildningar överklagar sedan studiemedlen för det kanske inte är tillåtet att gynna enskilda personer. Jurist någon?

  Svara
 1. Jämställdhet på SVT. Kampen fortsätter! | WTF?
 2. Lite blandat från 2015 del 5 | WTF?
 3. Från december 2015 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: