Bron 2016

Nästa säsong av Bron tar avstamp i asylhaveriets 2015. Den 3 december 2015 hittar man en asylsökare exakt mitt på Öresundsbron. Genast börjar tvekampen mellan Danmark och Sverige om i vilket land den okände passlösa asylsökaren ska söka asyl och registreras i.

bron

Följ den spännande kampen mellan Sverige och Danmark om asylsökaren där inga medel skys för att slippa ta ansvar. Det är ett maktens spel med knivhugg i ryggen, lögner, käbbel, båtfärger, mentolcigaretter och feministisk utrikespolitik i en salig rödgrön röra. I rollerna ser vi bland annat Åsa Romson, Stefan Löfven, Gustav Fridolin, Gabriel Wikström, Henrik Arnstad och Margot Wallström. Se det enkla fallet kompliceras ju mer av Wallströms feministiska utrikespolitik som blir realitet. Blir det krig med Danmark för att flytta fokus från det verkliga käbblet i Sverige?

Se den dramatiska säsongen av Bron 2016! Snart i ett parlament när dig…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

42 kommentarer

 1. MiT

   /  12/03/2015

  Svara
 2. Avsnitt 1: Henrik Arnstad sticker sig på en hakkorsliknande apelsin och Gustav Fridolin lovar att fixa allt på 100 dagar.

  Svara
 3. MiT

   /  12/03/2015

  Svara
  • Kristian

    /  12/03/2015

   Det var någon som sade att naturvetare är lite förlägna när de säger att de inte har läst den klassiska litteraturen. Humanister är stolta över att inte kunna matematik.

   Svara
   • Ivar L

     /  12/04/2015

    Och missar inte en chans att kokettera med det heller. Generellt sett tror jag dock det finns bra många fler naturvetare med bra koll på kultur än det finns kulturvetare med bra koll på naturvetenskap.

    Svara
   • Jan

     /  12/04/2015

    Genusvetenskap är oxymoron.

    Svara
    • Jan

      /  12/04/2015

     ”En” föll bort ovan! En oxymoron heter det!

     Svara
 4. MiT

   /  12/03/2015

  Svara
  • Rikard

    /  12/03/2015

   Hej.

   Fanns båtar. Att försöka begripa varför båtar inte får fortsätta att transportera folk, bro eller ej, leder snabbt ut i skumma träskmarker och konspirationsteorier. En personlig favorit är att båttrafiken förbjöds för att garantera att bron blev en framgång. Före bron besökte jag Köpenhamn minst fyra till sex ggr/år. Sedan bron öppnades har jag besökt stället totalt fyra gånger. Så spännande är inte ‘byen’ att jag slantar upp priset oftare än nödvändigt, speciellt inte för en bro jag redan varit med och betalat.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Is@mail.com

     /  12/03/2015

    ”Fanns båtar. Att försöka begripa varför båtar inte får fortsätta att transportera folk, bro eller ej, leder snabbt ut i skumma träskmarker och konspirationsteorier. ”

    VA?vad pratar du om.

    http://hhferries.se/ -VI SEGLAR VAR 15:E MINUT!

    Var det längesen du var hemma i Skåneland?

    Svara
    • Rikard

      /  12/04/2015

     Hej.

     Japp, tydligen! 🙂 Men tack för det, nu kanske man kan ta sig en tur när man passerar!

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
     • Rikard

       /  12/04/2015

      Hej.

      Ett tillägg: är jag helt teknikanalfabet eller finns det ingen rutt Malmö – Köpenhamn på Scandlines hemsida? Rödby, Puttgarden, Helsingör, Rostock och Gedser i all ära, men min fundering ovan gällde Malmö – köpenhamn, som tidigare trafikerades av Pilen vill jag minnas, samt nån gammal båt som tog uppemot en och en halv timme att för överfart?

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, lärare

   • Kristian

     /  12/04/2015

    Tage Danielsson hade som bekant en kuplett om detta på 70-talet, där han framförde teorin att det som saknades var ”servering av sprit på bron.”

    Svara
  • Is@mail.com

    /  12/03/2015

   Det var ingen varken här eller på andra sidan som fattade varför vi skulle ha den där jävla bron alls! För Malmö sa alla … jo ..men 90% av de som finns i Malmö vill vi exportera.Vi vill inte importera mer skit dit.

   Resten av oss Skåningar vet att det går en färja i halvtimmen,det kostade senast jag åkte 32 spänn tur och retur och det tar max 20 minuter att åka över nu kostar det kanske 35 spänn tur och retur och om man har bil med sig ligger det på 250 kanske?

   på tal om Skåne .jag läste att nån sverigedemokrat sagt att Judar inte är Svenskar något förenklat men ja,
   Det är inte Skåningar heller.Vi är Skåningar.

   Svara
  • Svenne

    /  12/03/2015

   Trafiken har tydligen tredubblats:

   Svara
   • Ivar L

     /  12/04/2015

    Broar och tunnlar är väl alldeles utmärkta saker så det i sig är ju inget att haka upp sig på?

    Lösningen finns redan! Det finns betalstationer på bron, hur svårt är det att bygga om till kontroller? Man måste väl inte stänga hela bron heller? Vilken total idioti! Känns mer som någon slags bestraffning. De som pendlar kan ju få en transponder eller något i den stilen och köra i en exklusiv snabbkö efter att ha kontrollerats en gång ordentligt.

    Här har man kanske den bästa möjligheten i hela Europa (bortsett från Island) att skapa en riktigt bra gränsstation som ändå tillåter stor mängd transporter per timme men nä, då skall den stängas helt istället. De är ju helt dumma i huvudet jag tror jag blir galen över den totala idioti som pågår i Sverige.

    Svara
    • Hans Odeberg

      /  12/04/2015

     Problemet med betalstationen är att den ligger på svensk mark – fångas du där i ID-kontrollen är det bara att söka asyl. Och det är ju just asylsökeri som Morgan Johansson vill hindra till varje pris.

     Svara
     • T

       /  12/04/2015

      Mellan bron tunneln borde fungera. Pepparholmen är dansk mark och det finns plats på båda sidor av vägen. Vid checkpoint Morgan (betalstationen) kan de rulla ut taggtråd, kravallstaket och några kulsprutor. Vid tunnelinfarten i Danmark får de sätta upp ett riktigt högt staket så de inte kan hoppa ner på långtradarna som går på nätterna.

 5. Is@mail.com

   /  12/03/2015

  OT. men en annan Elefant
  Jag läste att larmoperatörerna på 112 har problem att skicka brandbilar till asylboende som brinner.
  Detta eftersom asylboendena fått skyddade adresser som ni kanske minns.För att det bara är rasister som eldar upp dom annars..nu är min fråga..om det fortsätter att brinna i asylboendena Trots att inga rasister har adresserna och kan elda upp dom.

  Är inte det ett järntecken på att det inte ÄR rasisterna som eldar upp boendena,utan dom som bor där ?Varför skulle det annars fortsätta att brinna när adresserna inte längre är offentliga?

  Sen undrar jag om det är lagligt att göra asylboende adresser till o-offentlig handling?Går inte det lite emot hela offentlighetsprincipen?

  Svara
  • Rikard

    /  12/03/2015

   Hej.

   Du kan relevant myndighet om adress. Om de meddelar att adressen till ett specifikt boende har hemligstämplats begär du att få ut beslutet om detta, och skälen till beslutet. Som alla beslut går detta att överklaga om man nu ser någon anledning till detta. Man måste dock själv se till att vara påläst på relevant lagrum; du kan inte påräkna hjälp från myndigheter när du överklagar deras beslut.

   Eftersom det inte (enligt SÄPO iaf) finns någon organiserad rasistisk organisation kapabel till att planera och koordinera mordbränder och andra attentat rör det sig troligen om ortsbor som fått nog i de flesta fall. Inte omöjligt att människor på mindre orter som mycket väl vet hur det ser ut i invandrartäta områden, eller i de områden där svenskar är en liten minoritet, bränner ner fastigheter i förebyggande syfte. Notera också att ett flertal bränder startat inne på boendena, av boende.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Ivar L

    /  12/04/2015

   Rätt säker på att en och annan marodör har fjuttat på blivande asylboenden, det kan ju gå att lista ut även utan att allt är offentligt, men naturligtvis tuttas det på av boenden också. Gissningsvis i mycket större omfattning. En och annan olycka är det säkert dessutom. Jag gissar att det inte direkt är ett under av ordning och reda på en del av de där ställena.

   Svara
   • Lokalt, speciellt i mindre samhällen, så känner såklart majoriteten till om vart asylboenden ligger. Såvida man inte tror på att några galna rasister/nazister gör landsturné så är det således rätt onödigt att hålla det hemligt eftersom det knappast går att hålla det hemligt speciellt länge. Folk pratar ju med varandra.

    Svara
  • Det brinner en skola om dagen enligt skolverket, när dessa skolor som skulle brunnit istället blir asylboenden så blir det ett väldans stohej. För att inte tala om att en tredjedel av bränderna bevisligen startas av folk boende på ställena.

   Svara
   • Rikard

     /  12/04/2015

    Hej.

    Det är inte direkt en karriärstrategi att som lärare yrka på att elever som fjuttar fyr (och det sker dagtid också) eller orsakar översvämningar, stjäl, eller utlöser larm okynnes, skall tvingas ta konsekvenserna av sitt agerande. Du blir snabbt känd som en jobbig typ, och ledningen är mer rädd för negativ publicitet än något annat, så det blir sällan tal om mer än ett samtal med rektor eller mentor. Kommer eleven från en invandrarfamilj eller en familj som har en känd ekonomisk o/e social problematik är man ännu mer försiktig, för att inte straffa dubbelt och orsaka stigmatisering. Det är svårt att som lärare hantera skötsamma elevers kritik mot detta system, och nåde den lärare som hänvisar deras föräldrar till rektor. då ryker du snabbare än en rutten tand.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
  • Nilsson

    /  12/04/2015

   Inget problem, brandkåren vet var de ligger, de har varit där ett antal gånger redan.

   Svara
  • T

    /  12/04/2015

   I hemkommunen har de boende själva tänt på varje gång enligt tillförlitlig källa. Det har inte blivit några riktiga brasor, mest rökskadat efter någon somnat med tänd cigarett.

   Svara
 6. Schyman uppmanar alla att protestera mot stängning av bron. Annat lät det 1994 när hon var partiledare för V, som reserverade sig mot riksdagsbeslutet att den överhuvudtaget skulle byggas

  Svara
 7. Ivar L

   /  12/04/2015

  Fin broffisch förresten.
  Hem och putsa på manus!

  Svara
  • Ivar L

    /  12/04/2015

   ”Broaffisch” menar jag såklart.

   Svara
   • Dreadlock

     /  12/04/2015

    Broffisch

    [ slang] Snabbmat av Friterad Öresundströmming med stänk av vinäger inslagen i ett par dagar gammal sida av skånska dagbladet.
    populärt tillbehör : majonäs, bostongurka och rå lök. Bestick : En st. tandad plastgaffel.

    Mums

    Svara
 8. Blir de nya karaktäerna mindre robotlika, än bokstavsdiagnos-karaktären ”Saga”, vars skådespelerska 2014 vann priset för ”Årets kvinnliga skådespelerska i en tv-produktion” i samma tv-serie? Träffande namn! Sagor är ju alltid till behag. Lys upp! Berätta sagorna!

  Svara
 9. Pelle2

   /  12/04/2015

  OT:
  Veronica Palm talar ut i Expressen om det kvinnohat som drabbar feminister och kvinnor.
  Som vanligt glömmer hon bort att prata om sitt eget manshat där hon väldigt ofta går till
  angrepp mot alla män enbart utifrån vårt kön. Hon pratar också tyst om att även offentliga män utsätts för hat och hot för det är ju alltid kvinnor som är utsatta.

  Jag menar inte att det är ok att hata Palm eller någon annan kvinna men det är inte mera rätt att öppet hata män som hon själv gör.
  Om hon sopade rent utanför sin egen dörr så är jag säker på att hatet och hoten skulle försvinna i väldigt stor utsträckning.

  http://unvis.it/www.expressen.se/ledare/satt-at-natets-kvinnohatare/

  Svara
  • Menar hon att manliga feminister utsätts för kvinnohat? Eller vad utsätts de för? Om hon menar att feminister som grupp är särskilt utsatt för hat, så kanske det är något fel med budskapet?

   Det är viktigt att skilja mellan feminister och kvinnor, feminism och jämställdhet, hat mot enskilda personer och hat mot grupper samt hat och kritik. Därmed inte sagt att något hat är ok. Allra minst det omotiverade. Sedan är det alltid intressant om påstådda hot kunde presenteras, så att alla finge ta del.

   Svara
 10. Pelle2

   /  12/04/2015

  OT:
  Maria Ludvigsson på SVD sågar Romsons ojämställda kansli där kvinnor,tro det eller ej,
  dominerar..
  http://www.svd.se/romson-later-kompetens-ga-fore-kon/om/ledare

  Svara
 11. MiT

   /  12/04/2015

  Och några minuter senare så kom det 😛

  Svara
 12. Kristian

   /  12/04/2015

  Emanuel Karlsten: Vi måste våga vara naiva
  https://archive.is/reW2E
  ”Jag vill vara naiv. Jag vill att hela samhället ska våga vara mer naivt, kämpa för att vara mer naiva. Jag vill ha en statsminister som vågar vårda naiviteten. Medborgare som vågar sätta sig bredvid muslimer på bussen, som bjuder hem flyktingar på middag för att de är nyfikna.”

  1) Många muslimer vill inte sitta bredvid kuffar. Kvinnor i niqab vill garanterat inte sitta bredvid män.
  2) Du får gärna var naiv med det du har – lås inte ytterdörren, gå med plånboken tydligt synlig i bakfickan, lämna nyckel i bilen när du parkerat. Gör vad du vill! Men låt bli att slösa bort vad andra äger.

  Svara
  • havre@flarnstad

    /  12/04/2015

   Visst men långt ifrån alla muslimer bryr sig det minsta det är ganska lätt numera att man vid ordet muslim direkt associerar med terror och allt annat som att dom är helt omöjliga att integrera och vägrar att anpassa sig då det är många av dom som gör dålig reklam för själva religionen men långt ifrån alla är muslimer mer än att dom inte äter fläsk och firar lite andra högtider att ligga på en matta och be eller tvångsmässigt springa till moskén är för många lika främmande som för vissa svenskar att vistas i kyrkan varje söndag.

   Jag arbetar med flera muslimer varav en kanske är något praktiserande och har en del barndomsvänner med muslimsk bakgrund och ingen av dom skulle någonsin använda ord som ”kuffar” några av dom som själva har emigrerat hit är minst lika trötta på massinvandringen som jag är och tycker svenskarna är tokiga som låter vilket pack som helst våldföra sig över vårat generösa samhälle.

   Tycker det är tråkigt att det blir så lätt att bara klumpa ihop muslimer som en homogen grupp jag gör det tyvärr ofta själv.

   Ska man få bot på alla problem icke-sekulära religiösa för med sig gäller det att stödja motståndet inifrån det är många muslimer som vill att samhället sätter ner foten och gör klart att taskig kvinnosyn , särlagstiftning etc inte accepteras här och att religion främst är en privatsak inte något vi andra ska behöva anpassa oss efter.

   Svara
   • Kristian

     /  12/04/2015

    Om de väntar på att ”samhället” skall säga ifrån har de verkligen blivit integrerade!

    Svara
  • Ivar L

    /  12/05/2015

   Errmmm….. varför skulle det vara naivt att sätta sig bredvid en muslim? En sådan obegriplig utsaga kan enbart produceras av någon som aldrig åker kollektivtrafik. Jag sitter förmodligen bredvid muslimer var och varannan dag. Herregud, vilken planet bor de på?

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: