Söders hjältar: Veronica

Ny film från Idiothem igen. Tror de bytt namn till Söders hjältar, eller i alla fall klippen har bytt namn. Mycket passande dock!

Det här klippet tycker jag är det bästa hittills med många träffande och typiska detaljer! Bara en sådan sak som Veronica Palmswärd, eller fåglarnas namn. Kanske även Fittcaféet får vara med någon gång?    😛

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

41 kommentarer

 1. MiT

   /  12/03/2015

  ”Nuri Kino: Hot och våld – vad är asylrätten värd då?”
  http://www.svd.se/nuri-kino-vad-ar-asylratten-vard-om-den-innebar-hot-och-vald

  Svara
  • Från Nuris facebooksida:
   ” Min vän, hjälten Alireza Akhondi, är på plats. Det finns de som har påstått att han är naiv. Jag har sett honom på plats, han organiserar som få andra, delar ut mat, kramar, och ger av hela sig. Så här skrev han tidigare idag på sin FB status: ”Kära Facebook, det här är vansinne. Vi har sett döda kroppar här. Människor har total-vandaliserad hela lägret. Olika folkgrupper ger sig på varandra. Lukten av tårgas är överväldigande. Alla organisationer har evakuerat sin personal. MSF (Läkare utan gränser) finns dock på plats, dock utanför området. Vi mår bra men är riktigt skärrade. Det finns inget mat, vatten eller annan hjälp att få för dessa 8000 personer här. Men det kommer inte att gå att få till en matutdelning här under rådande omständigheter, det är rent av livsfarligt. Vi är just nu utanför Idomeni och funderar på vad som går att göra. Det troliga är att även vi måste överge dessa människor. Vi har alla familjer som vill få tillbaka oss helskinnade. Jag återkommer med mer information senare.” Lägret byggdes för några månader sedan och finns på den grekiska sidan av gränsen mellan Makedonien och Grekland. Alireza Akhondi har varit där i fyra dagar, när jag får tag på honom håller han på att köpa ved för natten. Han är 15 kilometer från lägret och ska åka tillbaka när han har fått ihop tillräckligt med ved. Han är skakad och trött men säger att han inte kan åka därifrån, han måste göra det lilla han kan för dessa skeppsbrutna människor. När jag frågar vad hans FB status handlar om säger han att situationen är kaotisk. Att olika folkgrupper ger sig på varandra, att det har utbrytit flera slagsmål. Syrier och iraiker slåss mot iranier och marockaner. Två personer har dödats. “Jag är skärrad och trött.” När jag frågar varför flyktingar började bråka med varandra svarade han: “De var trötta, hungriga och blockerade gränsövergången för varandra, iranier och marockoaner blockerade för syrier”. Jag ber Alireza att komma hem, han behöver vila, komma bort från alla misär, landa och sedan åka tillbaka. Han svarar: “Jag bryr mig inte om den ena eller andra folkgruppen, jag bryr mig om barnen som lider, det finns många barn här, de behöver oss”. Han fortsätter: “Det finns varken vatten eller mat och dessutom är det mycket kallt på nätterna nu, dessa barn behöver all hjälp de kan få, jag kan inte åka härifrån”. Innan vår kontakt bryts säger jag att han är en hjälte. Hans svar: “Tack Nuri, jag gör mitt bästa, men det är långt ifrån tillräclkligt.”

   Svara
  • Pelle2

    /  12/03/2015

   Kanonbra skrivet av Maria Ludvigsson. Hon sågar identitetspolitiken och radikalfeminismen jäms med fotknölarna om än på ett subtilt sätt.
   Hon är ju dessutom trovärdig till skillnad mot Åsa Linderborg som igår också sågade identitetspolitiken fast då enbart inom kulturen.Maria L har ju, vad jag vet, aldrig köpt det radikalfeministiska och identitetspolitiska skitsnacket till skillnad från Åsa L.

   Svara
 2. MiT

   /  12/03/2015

  Svara
  • Ivar L

    /  12/03/2015

   Intressant att det ändå är så många som 244, jag hittar dock inte siffrorna själv hos Migrationsverket. Det blir en knapp promille i varje fall. Illa nog.

   Notera den efterföljande debatten på Twitter som är helt korrekt, att ”ensamkommande” betyder utan (officiell) vårdandshavare inte att de kommer ensamma. Han riktar det mot invandringskritiska men man kan lika gärna rikta det mot media och deras sätt att rapportera där termen ofta används så att den uppfattas som att barnen är just ensamma.

   Här finns naturligtvis oerhört intressanta (och tragiska) berättelser där det förmodligen är allt annat än svart och vitt om hur dessa små barn skickas iväg med någon slags bulvaner till främmande land. Det skulle även vara intressant att veta mer om hur sådant här hanteras av myndigheterna. Det måste ju sägas ligga i gränslandet till ren trafficking.

   Svara
 3. MiT

   /  12/03/2015

  ”Tidning beklagar sig över att unga inte litar på dem – “De alternativa medier­na skrev inte en rad om morden i Trollhättan””
  http://nyheteridag.se/tidning-beklagar-sig-over-att-unga-inte-litar-pa-dem-de-alternativa-medier%C2%ADna-skrev-inte-en-rad-om-morden-i-trollhattan/

  Svara
 4. Ivar L

   /  12/03/2015

  Skåden skenheligheten i sin prydno:
  http://www.svd.se/jo-det-finns-rasister-i-sverige

  Adam Svanell låtsas att han, liksom alla andra inklusive Soran Ismail, är rasist.
  Men egentligen, för den som förstår spelreglerna, går ju texten ut på att säga motsatsen. Att den gode Adam är en av de få som verkligen vågar säga att hen är rasist och därmed kvalicficerar sig som en extra praktfull antirasist. Notera den oerhört grunda analys han för när han påstår att ordet ”rasist” sällan används i Svensk media som tillmäle. Jag hörde det senast igår på Aktuellt när en från afrosvenskarna berättade om den svenska ”strukturella” rasismen.

  Svara
 5. Crltr

   /  12/03/2015

  Svara
  • Ivar L

    /  12/03/2015

   Nu vet vi ju inte hur många av höstens ankomster som leder till asyl men med de anknytningssiffrorna (som även liknar siffror från tidigare år) kan vi räkna med att det antal som beviljas asyl sedan skall multipliceras med två för att få den totala asyrelaterade invandringen. En liten del kanske i och för sig skall relateras till arbetsmarknad men jag har för mig att anknytningen brukar följa asylinvandringen till stor del.

   Svara
  • Is@mail.com

    /  12/04/2015

   Jag läste nånstans en kommentar från just en migrationshandläggare att varje handläggare,handhar 2 ärende om dagen jag ska inte svära på korrektheten i det uttalandet dock.
   (det var i samband med att en handläggare hade gått på lunch och när h*n kom tillbaka så var h*n tvungen att ge avslag eller liknande och menade på, att om h*n hade tagit hand om det ärendet innan lunch hade det inte blivit avslag.)

   Svara
 6. MiT

   /  12/03/2015

  Svara
  • Intenso

    /  12/03/2015

   Mycket trångt i primadonnakorridoren. En del får läsa tal på nyårsafton och andra får gå till Arbetsförmedlingen.

   ”Vi gillar bara rätt åsikter” borde föreningen heta

   Svara
  • Ivar L

    /  12/03/2015

   Kanske i och för sig inte är så konstigt att hon inte fick sjunga på ”mångfaldsdagarna”. Varför skulle hon ens vilja det med tanke på hur hela grejen med mångfald (som skulle kunna vara en bra grej) utvecklats på senare år. Den rörelsen är på väg mot samma avgrund som feminismen.

   Svara
 7. MiT

   /  12/03/2015

  Svara
  • Ivar L

    /  12/03/2015

   Toklandet har fått upp vittring på ännu ett ytterst intressant spår: ”Det är fint att vara naiv.” För att citera en gammal känd bloggare: man baxnar!

   Kan de inte bilda ett utbrytarparti, Löfven, hon och alla andra hens som tycker det är fint att vara naiv?
   Socialnaivisterna…

   Fram för en mer naivistisk politik. Vi kommer att bilda världens första naivistiska regering. Sverige kommer nu att bedriva naivistisk utrikespolitik. Allvarsmaktsordningen är något som vi naivister kämpar för att bryta. Mona Nahlin, Sveriges samordnare för extremnaivism har öppnat en telefonlinje för de med allvarliga tankar.
   Häpp!

   Svara
   • Rikard

     /  12/04/2015

    Hej.

    Känner att beröm är på sin plats. Fyndigt och träffande!

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
  • Intenso

    /  12/03/2015

   Känner hennes väljare till att de valt en medvetet naiv person som sin representant i riksdagen??? Kanske läge att stryka den människan från vallistan. Men de är väl ”stolt” naiva hela bunten.

   Svara
  • Nykteroklok

    /  12/03/2015

   Notera också att hon skiljer mellan vad hon anser vara fint å ena sidan, och vad som är bra att göra å den andra. Lite som jag misstänkt – ens åsikter ska vara vackra att titta på, men inte vara förankrade i verkligheten.

   Svara
  • Svenne

    /  12/03/2015

   Passar rätt bra…
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Naivism
   ”Naivism, en riktning inom den moderna konsten som anknyter till barnens och folkkonstens naiva konstskapande. Naivismen bygger på att den utbildade konstnären vill återfå förmågan att betrakta världen genom barnets eller den oskolades ögon. Bildskapandet är ofta föreställande och berättande.”

   Svara
 8. MiT

   /  12/03/2015

  Svara
  • Casey Jones

    /  12/04/2015

   Alldeles för ofta, men försöker skära ner. Nu har jag 3-4 vänner kvar 😉

   Svara
 9. MiT

   /  12/03/2015

  Svara
  • Intenso

    /  12/03/2015

   Ännu en öppen dörr som inte behövde sparkas in.

   Svara
 10. MiT

   /  12/03/2015

  Svara
 11. Pelle2

   /  12/03/2015

  Klockren film av idiothem igen 🙂
  Skrattade gott åt alla blinkningar åt kulturmarxisterna,godhetsapostlarna och radikalfeministerna på Södermalm.

  Svara
 12. MiT

   /  12/03/2015

  Svara
 13. Pelle2

   /  12/03/2015

  OT:
  Dom fina flyktingvännerna i SSU Stockholm anklagar regeringen för att vara rasistisk
  med deras nuvarande flyktingpolitik.
  http://www.svd.se/ssu-stockholm-regeringens-politik-ar-rasistisk/om/svenskt-flyktingmottagande.
  Lite som Fridolin och Romson alltså att de inte ställer upp på sitt partis regeringspolitik.
  Men inte nog med det, de säger också:
  ”Migrationsöverenskommelsen och regeringens senaste migrationspolitiska förslag är i sin helhet borgerlig och i praktiken rasistisk politik”
  Med andra ord har dom nu gått över till att brunmåla de borgerliga och menar att dom är rasister.Undrar vilka ord dom skall ta till när dom träffar på riktiga rasister ?

  Är Löfven,Morgan Johansson och de andra i regeringen rasister också då när dom säger att vi inte kan ta emot flera flyktingar eller är dom bara ett offer för sin naivitet ???
  Var Ingvar Karlsson en rasist när ha stängde gränserna betydligt tidigare för den flyktingvåg som kom till Sverige ?

  Att Polisen,invandrarverket och andra myndigheter säger att vi inte klarar av att ta emot flera flyktingar är naturligtvis bara ett uttryck för rasism….

  Och tro det eller ej men SSU Stockholm har inte heller någon ide´ om hur vi skall göra för att kunna ta emot flyktingar på dagens nivå. Åtminstone berättar dom inte hur vi skall göra.

  Kanske dags att åka tillbaka till broilerfabriken Bommersvik och fundera en gång till över hur verkligheten ser ut ?

  Svara
  • Ivar L

    /  12/03/2015

   Nä, men där har du fel sörrdu för Adam Svanell slår fast i dagens SvD att ordet ”rasist” knappt används mot någon (se längre upp för länk). Alla är rädda för att lägga det i sin mun så det där har du nog hittat på. Adam Svanell kan ju knappast ha hittat på det för han är kulturskribent på en fin tidning och därmed extra trovärdig. ;-P

   Skämt åsido, här kan man läsa både initierat och intressant om sossarnas eventuella snara söderfall:
   http://ledarsidorna.se/2015/12/vilsen-i-pannkakan/

   Löfven får uppdatera sin devis till ”det är något som har gått sönder i socialdemokraterna”.

   Svara
   • Pelle2

     /  12/03/2015

    Självklart ljuger jag.När den fina kulturskribenten Svanell säger att ingen blir kallad för rasist så har han rätt eftersom han känner att han har det :-). Som en sann postmodernist måste han självklart ha rätt..
    Läste ledarsidorna som du länkar till. Briljant text som vanligt !

    Svara
  • Kristian

    /  12/03/2015

   ”Distriktet menar också att regeringen ställer välfärden mot ett stort flyktingmottagande.”

   Jävla verklighet.

   Svara
  • Rikard

    /  12/04/2015

   Hej.

   Ursäkta, men din rad om ”Undrar vilka ord de skall ta till om de träffar på riktiga rasister?” väckte en gammal tanke. Jag har själv funderat i sådana banor, och kommit fram till att den idag gängse definition av rasism och vem som är rasist inte bara har spårat ur pga po-mo och relaterade åsiktskluster, utan också för att de flesta som är pådrivande med ‘brunstämpling’ är under trettio och är således för unga, eller levde inte i Sverige, under åttio- och första halvan av nittiotalet.

   Jag undrar hur dagens genusapostlar, SSu-are, och andra av deras slag skulle stå sig i en konflikt med en tre-fyra bängbulor modell Helikopterplattan-88? Feministisk ickevåldsretorik möter storlek 46 Killer-boots, typ. Ingen vacker syn. Ett tag gick man inte ensam genom G:a Stan på natten om man säger så.

   Undrar just hur de reagerat; de har ju aldrig mött den fiende de säger sig bekämpa.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 14. MiT

   /  12/03/2015

  Skrev denna

  efter att jag faktiskt kollade på just det här idag. Och på Höj Larsen lite senare…

  Svara
  • Ivar L

    /  12/03/2015

   Ett mycket skickligt framförande. Fullt av patos och med en anklagande ton som nog kan få den oförberedde att rodna. Hon talar rätt till hjärtat på dem som inte riktigt tänkt igenom hela konsekvenskedjan och hur saker och ting hänger ihop.
   Två små passager som passerar rätt snabbt identifierar jag som de två akilleshälarna i hennes resonemang.

   1. Hon målar upp en bild av hur fasansfullt det blir för de flyktingar som var redo att göra färden till Grekland men fångades in av Turkiets polis och skickades tillbaka till lägren. Men hon missar att utvidga resonemanget till alla de andra i lägret som aldrig ens kunde ta sig därifrån. Hon fokuserar enbart på dem som har kraft nog (fysiskt och ekonomiskt) att inleda ett flyktförsök över till Europa. Om empatin om de svaga vore hennes mål så måste hon berätta hur de andra i lägret skall kunna få sin chans likaså. Men då blir det genast mycket svårare och hela flyktnarrativet kompliceras av att det finns en ännu större massa med människor som inte är ”i flykt” men som förmodligen har det minst lika svårt. Hela dynamiken med människor som rör sig mot ett mål men stoppar faller platt om man tar in de som blev kvar i lägret.

   2. I en mycket snabb passage framåt slutet antyder hon varför vi inte kan ta emot fler och vad vi borde göra åt det. Fast hon säger det inte rent ut. Men det är vårt välfärdssystem hon kritiserar. Där ligger hela kärnan i den politik C driver nu. Den avreglerade nattväktarstaten full av människor från mellanöstern. Det man undrar är om det verkligen är värt låga skatter och mer vinster åt storföretagen att medverka till det kaos som garanterat skulle bli resultatet.

   Svara
 15. Ivar L

   /  12/03/2015

  Mass-stöld chockade butikspersonal (Visby):
  http://www.helagotland.se/blaljus/mass-stold-chockade-butikspersonal-12307475.aspx

  Polisen:
  – Just nu har vi inget signalement att gå på.

  Hur kan polisen inte ha signalement om 20 personer stjäl i en butik medan personalen försöker stoppa dem? De var ju inte maskerade.
  Svaret står att läsa i alternativmedia, men ni kan nog räkna ut hur det hänger ihop.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: