Dags att börja använda ordet ”papperssvensk” igen?

Förr i tiden kallades nya svenskar papperssvenskar ganska länge efter att de fått medborgarskapet. Många ansåg att man inte blev svensk i och med medborgarskapet utan att det krävdes mer för att vara svensk och att det tar tid, att medborgarskapet bara är den första biten på stigen till att bli svensk.

papperssvenska

Kanske dags att börja använda ordet ”papperssvensk” igen? Är ju inte direkt något svenskt att samla pengar till islamiska terrororganisationer? Varje gång det poppar upp terrorister i omvärlden så står det ”svensk” terrorist. De i Göteborg som står åtalade för terrorbrott i Syrien benämns som svenskar. Han som det handlar om i Libanon kom till Sverige 1984 och återvände för 4 år sedan. Det sägs att han inte kommer att återvända till Sverige utan stanna där. Ja det är nog fan bäst! Bara att rycka medborgarskapet från honom så OM han någonsin vill återvända så är det en fot i arslet ut igen!

NEJ, de är fan inga svenskar och har uppenbarligen aldrig heller önskat att bli det! Dags för media att börja skriva ”papperssvensk” för att hålla isär vilka som gör vad? Jag förstår inte medias sjukliga besatthet för att allt dåligt i världen ska ha med svenskar att göra. Händer ju till och med att sådana som inte ens är papperssvenskar sägs vara svenskar i media så fort de gjort något groteskt och dåligt någonstans!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

32 kommentarer

 1. ‘Terrorsvensken’, som TV4 kallade nyanlände Moder i Boliden

  Svara
  • Ivar L

    /  12/05/2015

   Han var ju dessutom inte svensk på något sätt eftersom han inte fått sitt asylfall prövat ens en gång.

   Svara
 2. MiT

   /  12/05/2015

  Svara
  • Ivar L

    /  12/05/2015

   Undrar om han gick korrespondenskurs i arabiska först innan han åkte ner. Svenskar pratar vanligtvis inte arabiska.

   Svara
 3. Sven

   /  12/05/2015

  Var begreppet papperssvensk officiellt eller bara folkmun? Kommer faktiskt inte ihåg det. Men jag tycker idén är sympatisk. Och i sammanhanget så bör man som svensk inte kunna få ut pass så lättvindigt som det varit hittills. Högst ett extra på en femårsperiod. Det kan inte vara någon mänsklig rättighet att få lämna Schengen. Vi är ju några som tycker det är tveksamt det är en MR få komma in i Schengen, än mindre då att få lämna området.

  Svara
 4. Den som inte uppfattat att MSM i Sverige är konsekvent svenskfientlig –
  är antingen själv illojal mot det svenska folket eller är mentalt nedsatt.

  Svara
 5. MiT

   /  12/05/2015

  Svara
  • Ivar L

    /  12/05/2015

   Det intressanta är att det finns en grupp som man faktiskt kan testa riktig rasism på, på ett objektivt sätt istället för Botkyrkas hittepåforskning och det är utlandsadopterade som växt upp i en helsvensk familj sedan unga år (säg före tre års ålder). Om man kan påvisa konkret diskriminering i den gruppen så är rasism den enda rimliga förklaringen eftersom vare sig språk eller kulturellt avvikande inslag finns med i bilden.

   Jag har aldrig hört talas om att det forskats på det. Jag tror definitivt det finns rasism (av alla möjliga slag) i Sverige, men inte i särskilt stor utsträckning. Men det som Botkyrka gör är bara hittepå och förstör förtroendet för hela antidiskrimineringsgrejen.

   Svara
  • Rikard

    /  12/05/2015

   Hej.

   Hur Josefin Utas kan vara Miljöpartist övergår mitt förstånd. Hon är intelligent, artig och trevlig oavsett åsiktsskillnad och en fröjd att debattera med. Botkyrkas rasregister kan omöjligen vara lagligt, men vad hjälper det närt det är lagstiftarens förlängda arm som agerar.

   Jag undrar hur de skall gå till väga? Skall de mäta melanin och pigmentering, eller skall de damma av kraniometri och liknande, eller nöjer de sig med att bokföra ursprungsland? Om det är det sistnämnda så kan det vara på sin plats att påpeka att till skillnad från det tidigare etniskt homogena Sverige (med färre än var tjugonde som invandrare, även med en förälder inräknad) så är många länder i världen mångkulturella, med flera etniciteter inom samma stat. Botkyrka (Botmoské?) kommun kanske inte vet detta. Och hur räknar man någon med mormor från Karelen, morfar från Kaliningrad, farmor från Panama, och farfar från Sameland? Tänker kommunen damma av gamla unkna rasbiologiska klassificeringsbegrepp också?

   Ännu mer pikant: vad händer när någon vill samköra kommunens rasregister med statistik för ekonomiskt bistånd (socialbidrag), och andra mindre smickrande data för mångkulturrasismens riddare? Drar man till med PUL då?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Ivar L

     /  12/06/2015

    Registret är anonymt så det kan inte samköras. Det bygger på att respondenten själv bedömer hur ”rasifierad” den är. Sedan skall respondenten uppge om den har ”muslimsk identitet”. Detta enligt den artikel jag läste. Det är därför det är struntforskning. Det bygger på subjektiva bedömningar av den egna personen samt utelämnar mängder av viktiga ”identiteter” såsom judisk eller kristen. Det är enbart en ursäkt för att äska bidrag för att ”motverka diskriminering” och utfallet är redan givet.

    Svara
 6. Dreadlock

   /  12/05/2015

  OT

  Margot Wallström som

  1. Erkände staten Palestina ,ökade statsbidragen till att fylla fickorna på terroriststämplade organisationer som Hamas och Fatah med våra skattemedel. som…..
  2. gjorde ett utspel i samband med Paris-massakern ( Det är situationen mellan Palestina och Israel som bär största ansvaret för händelserna) och som igår …
  3. I mycket motsägelsefulla ordalag igår gav följande lektion i mellanösterproblematiken gällande slumpartade knivattacker (57 st på en månad) gentemot oskyldiga israeliska civila :

  ” – Jag tar avstånd från knivattacker. Jag tycker det är fruktansvärt, och det får inte förekomma. Israel har alltid rätt att försvara sig, att försäkra sig om sin säkerhet. Och på samma sätt får inte responsen vara sån, och det ser ju jag i andra situationer, när responsen blir sådan att responsen blir utomrättsliga avrättningar eller där det blir oproportionerligt, så att de dödade på den sidan överstiger det ursprungliga dödsantalet flera gånger om, svarade utrikesminister Margot Wallström och tillade:

  – Det är inte rätt väg framåt för Mellanöstern. Man måste sansa sig på båda sidor och vi måste vara vän av freden.

  Wallström har i.o.m uttalandet fördömt principen om självförsvar. Men varför ? Är hon en antisemit och skyddar palestinska intressen först och främst och varför det dubbeltydiga uttalandet ? Dags att komma ur garderoben Margot. Du har i rekordfart förstört Sveriges rykte och anseende i stora delar av världen. Världen behöver inte ännu en antisemit.

  Avgå Wallström !

  Svara
 7. MiT

   /  12/05/2015

  Svara
  • Jan

    /  12/05/2015

   Från utrikesministerns kansli kommer inget annat än propaganda. De som ifrågasätter propagandan stängs av. Förr eller senare. Att de sedan sorterar in ovälkomna åsikter under hot, spam och kränkningar är väl knappast någon överraskning. De vill inte ha sin propaganda ifrågasatt.

   Svara
  • Jan

    /  12/05/2015

   Apropå pressekreterare: Stridshingsten knullade sin pressekreterare. Om någon kommer ihåg det?

   Svara
 8. Peter Kostin

   /  12/05/2015

  Min pappa kom till Sverige 1954, han blev svenskmedborgare 1964, men det var först när han hade gjort ”lumpen” som andra såg honom som svensk. Idag blir du svensk om du åker T-bana.

  Svara
 9. MiT

   /  12/05/2015

  Svara
 10. Ivar L

   /  12/05/2015

  Apropå flyktingfrågan. Madeleine Levy föreslår att konstnärerna skall hugga i och hjälpa till. Rent principiellt så håller jag med henne, konstnärer och kulturarbetare är garanterat överrepresenterade bland människor som tycker vi skall ha en frikostig immigration och de som har sin inkomst från det offentliga kan gärna styras om till att hugga i på flyktingförläggningar nu när det ser ut som det gör.

  Fast det Madeleine Levy verkar mena är att konstnärer är så otroligt kreativa och påhittiga så att det kommer att uppstå mirakel:
  http://unvis.it/www.svd.se/lat-konstnarerna-skota-flyktingmottagandet/om/flyktingkrisen-i-europa

  Lite gulligt faktiskt för hon är naturligtvis helt uppe i det blå och yrar, Men intressantast av allt, om hon gjorde ett upprop för detta, hur många konstnärer skulle nappa tror ni? Inte många tror jag för det är mycket snack och lite verkstad.

  Svara
  • Dreadlock

    /  12/05/2015

   Låter fint med ”frisinnade konstnärer” som ska sköta om flyktingmottagandet. Dessvärre är majoriteten ”frisinnade” konstnärer fattigare än en kyrkomus. 9 av 10 konstnärer har sin brödföda i helt vanliga svenssonjobb. 1 av 10 konstnärer kan försörja sig med en vanlig lön, en promille har det gott ställt. Av den promillen finns engagemang för att uppfostra övriga skattebetalare att tänka rätt och riktigt i flyktingmottagandet.
   Om inte Levy vill bli betraktad som ännu en i raden av moralisk väktare för humanitärt arbete, så föreslår jag att hon kvickt gör allvar av sitt eget inlägg i debatten och omedelbart bums gör verklighet av dessa storvulna löften. Vad väntar hon på ? Ett diplom , eller en nominering till ett alternativt nobelpris ?

   Men som sagt. Det kanske var ett upprop menat till Malena Ernman, Henrik Schyffert, Ulf Lundell m.fl. som brukar moralisera på rätt sätt när de sitter på sina ägor som ockuperar flera hektar med prima förutsättningar för flyktingboende.

   leverera eller dra

   Svara
 11. Dreadlock

   /  12/05/2015

  När jag blir äldre ska jag dricka Rom och Cola varannan dag och lyssna på mina Foo-Fighters skivor hela dagarna samt öppna en privat caféteria i mitt lilla rum på ålderdomshemmet.

  Fight the power !

  Svara
  • robert

    /  12/05/2015

   Gulligt att du fortfarande tror det kommer finnas ålderdomshem i framtiden. Själv är jag pessimistisk och tror på ättestupa och eutanisering.
   Vi får hoppas att du får rätt!

   Svara
 12. MiT

   /  12/05/2015

  Svara
 13. Jan

   /  12/05/2015

  Off topic: Är det någon som vet vart Pär Ström tog vägen sedan Genusnytt lades ner? Är han aktiv på nätet i något forum?

  Svara
  • Vad man hörde vid tiden när han blev utmobbad så slutade han med jämställdhetsfrågan o körde helt på nätsäkerhet o så istället, som var hans jobb.

   Svara
   • Ivar L

     /  12/06/2015

    Han var ju lite av en förtrupp och trodde på humor och ett sansat samtal. Han missbedömde situationen grovt och var nog inte alls beredd på den smutskastning som kom. Det var inget för honom. De som hoppade på tåget senare visste vad som väntade och merparten valde därför att vara anonyma istället. Undrar hur samtalsklimatet i Sverige hade sett ut om hans motståndare hade valt en mer anständig debatteknik. Kawa Zolfagary, Sveland och resten av anhanget är mer skyldiga än några andra till det förgiftade debattklimat vi har haft i Sverige sedan dess.

    Svara
 14. MiT

   /  12/05/2015

  Svara
 15. MiT

   /  12/05/2015

  Svara
 16. MiT

   /  12/05/2015

  Svara
 17. MiT

   /  12/05/2015

  Svara
  • havre@flarnstad

    /  12/06/2015

   hehe kul att det händer något på kulturelitens bakgård mindre kul att polisen ska behöva stå ut med det här tror 90% av befolkningen förväntar sig att ordningsmakten får lösa tyglar och order om att ta tag i det här snart.

   Den här jävla utvecklingen måste avstanna vad är det för skitsamhälle vi håller på att få när inte ens polisen kan garantera medborgarnas säkerhet längre dom är ju inte ens kapabla att försvara sig själva pga konflikträdda chefer och politiker med tungan rakt upp i medias arslen.

   Är tvärsäker på att det vore andra bullar om efter några veckors löpsedlar i stil med ”folket kräver vattenkanoner och tårgas” inte som nu när det är attackartiklar i varenda kvällstidning så fort en husbyterrorist eller svartklädd upprorsmakare fått smaka välförtjänt batong.

   Allt ont (inte långt ifrån) går att spåra tillbaka till hur rädda makthavarna är för opinionsmakarna och eventuella förlusten av sin plats vid köttgrytan.

   Svara
  • Hans Odeberg

    /  12/07/2015

   Herrejävlar, nej! Att Sverige skall flöda över av människor vi inte har råd utspisa och inhysa är en sak, så länge de har rekorderligt konservativa värderingar. Men om de först skall svära trohet till svensk värdegrund (definierad av Arnstad och Schyffert, antagligen…) – då säger jag stopp.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: