Förra vinterns drev mot Birro

För lite drygt en vecka sedan hade jag ett inlägg med lite som hände förra hösten, det var lite väl mycket för ett inlägg så här kommer fortsättningen.

Och det passar bra med vad Marcus Birro råkade ut för eftersom han själv har skrivit om det idag, ”På andra sidan drevet.”. Nu började inte drevet mot Birro där i november utan det hade pågått lågintensivt under en längre tid innan. Men det tog fart på allvar då. Jag samlade ihop en del tweetar som postades om honom då i inlägget ”Lite som Marcus Birro fått på twitter”. Det var just lite jag samlade ihop, det fanns enorma mängder som bara var snäppet under de som jag har med! Några exempel från mitt inlägg nedan

virtanenbesatt34

Så skrev han den fjärde november förra året. Är väl inget konstigt där? Det enda konstiga är att han säger att religioner inte är farliga.

birro5

birro36

birro46

Visst är det trevliga grejer han fick? Sen var han i hetluften igen flera gånger om, Rödvinsvurmaren från Södermalm var väldigt aktiv mot Birro och kämpade hårt med att försöka sänka honom så mycket det bara gick. Allt som Birro fick i form av hot och hat ifrågasatte han, när han efterfrågade bevis för att han fått hot så postade jag de tre ovan till Rödvinsvurmaren. Jag postade alltså det han själv efterfrågade på twitter, det borde ju vara finemang för vilken normal person som helst? Att man får svar på det man efterfrågar? Jag blev blockad istället…

Det var så mycket mot Birro under hösten och tidiga vintern att jag samlade ihop alla inlägg om detta under fliken ”Om Marcus Birro”.

Jag håller alltså inte med Birro i allt han skriver men den långvariga skitstorm han var i måste vara fruktansvärd. Den var dessutom påhejad av flera journalister och media i stort, det var INGEN artikel i någon tidning som ifrågasatte det han drabbades av. Allt saknade rimliga proportioner.

I slutet av januari tog skitstormen extra fart igen när guldspadevinnaren Loan Sundman startade tidernas twitterdrev mot Birro som fick de andra dreven att blekna i jämförelse.

birrohatet35

Det gick så långt att folk började undra om Birro funderade på att ta livet av sig innan de ytterst MOTVILLIGT började sansa sig. Det var Henrik Johansson från ”Inte rasist men” som uppmärksammade några fb-statusar som han tolkade som att Birro var rejält i gungning. Nu var det nog inte omtanke om Birro som var huvudorsaken utan mer att OM det verkligen skulle hända något så skulle deras egen medverkan börja synas i sömmarna. I själva verket satt han nog som en gam och tryckte frenetiskt på F5 för några nya smaskiga saker att posta när det andra dök upp stället…

För även ”Inte rasist men” har gärna deltagit i drev mot Birro innan omtanken ovan, framför allt i ett inlägg på facebook som de råkade tappa bort när det uppmärksammades av mig, ”Inte hatisk men…”. Tur att det finns bevarat för framtiden…

Går gärna in och läs alla inläggen om Birro och se själva vad han fått ta emot!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

64 kommentarer

 1. Pelle2

   /  12/07/2015

  Det förvånar mig inte ett dugg att Virtanen blockade dig när du skickade bevis på hatet mot Birro.Det passade ju inte in i hans världsbild att Birro faktiskt blev hotad och hatad utan han ville få det till en osanning.
  Han blev väl också rädd för att du skulle lägga in ett inlägg om hans eget hat och drevande mot Birro.
  Virtanen är en hycklande kulturmarxist som inte tål att någon har en annan åsikt än vad han själv har. Helst skulle han väl vilja förbjuda allt som strider mot hans ”värdegrund”
  och ideologi.

  Svara
  • T

    /  12/07/2015

   Enbart sett till Virtanens och diverse andras raljerande svammel så tyder tecknen på att det rör sig om personer med väl tilltagen alkoholkonsumtion. 9 gånger av 10…

   Svara
   • MiT

     /  12/07/2015

    Det var påfallande ofta fredags- och lördagskvällar Virtanen var igång kan jag säga…

    Svara
 2. MiT

   /  12/07/2015

  Svara
  • Intenso

    /  12/07/2015

   ”Identifierar du dig inte som man och ändå vill nätverka med oss?”

   suck

   Svara
  • Pelle2

    /  12/07/2015

   Kollade lite på deras hemsida och det handlade om strukturer och normer och det gör väl de flesta av oss skeptiska.
   En sak som var positiv var att Pernilla skrev ett inlägg om att man skall sluta förlöjliga internationella mansdagen men det landade i att det var bra när en pojke gråter när han får en spruta. Med andra ord är det positivt när en pojke agerar som en hel del flickor traditionellt har gjort. När skriver någon att det är positivt om en flicka inte gråter utan biter ihop när de får en spruta ?
   Så jag är också skeptisk till om deras version av jämställdhet är så mycket annorlunda än radikalfeministernas.

   Svara
 3. MiT

   /  12/07/2015

  Svara
 4. MiT

   /  12/07/2015

  Svara
  • Intenso

    /  12/07/2015

   Om de lovar att målet med strategin är att män och kvinnor skall ha samma möjlighet att välja sin framtid ställer jag upp helhjärtat. Men, nånting säger mig att de vill något heeeeelt annat.

   Svara
 5. MiT

   /  12/07/2015

  Svara
  • Intenso

    /  12/07/2015

   Pow! Smack! av Mats Skogkär

   Tror förövrigt att Jan Gulliksen, utredningens ordförande, aldrig haft en rättvisande klocka i hela sitt överbetalda liv.

   Svara
 6. MiT

   /  12/07/2015

  Svara
 7. Rikard

   /  12/07/2015

  Hej.

  Marcus Birro skriver ibland på ‘Det goda Samhället’ för den som är nyfiken. Behandlingen av honom är ett av många exempel på att majoriteten journalister och kulturmänniskor är mobbare i själ och hjärta. Det är fullt möjligt att bemöta vad han skriver med sakkunskap, fakta och god ton samt sammanhängande retorik. Att man väljer att mobba honom tolkar jag som ett tecken på att man fruktar att han skall tjäna som exempel på att man kan behålla sin integritet.

  Inom skolan är det just det som många mobbare och deras stövelslickare fruktar mest: att det skall uppenbaras att man kan både göra motstånd mot deras klickvälde, och att det går att lämna mobbarnas skara utan någon egentlig förlust. På så vis blir ju deras eget agerandes låghet och meningslöshet uppenbarad även för dem själva.

  Vad jag tycker om honom eller det han skriver tänker jag inte ange: det har ingen relevans för ovanstående.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
 8. MiT

   /  12/07/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  12/07/2015

   Så härligt normkritiskt och positivt att styrelsens majoritet är kvinnor !
   Äntligen har vi satt gubbslemmet på plats med hjälp av några starka kvinnor ;-).
   Om bara resten av männen försvinner ur styrelsen så blir det 100% jämställt.
   Kampen fortsätter..

   Svara
 9. MiT

   /  12/07/2015

  Svara
 10. MiT

   /  12/07/2015

  Svara
 11. MiT

   /  12/07/2015

  Svara
  • Ivar L

    /  12/07/2015

   Intressant, så en muslim kan inte vara vit alltså? Jihad Jane var således ”brun”?

   Svara
  • Daniel

    /  12/07/2015

   Kan man vara feminist och rätttroende muslim? Vad säger Imanerna, vilka håller med och vilka säger emot? Är det ok att vara Iman i Sverige och samtidigt förorda kvinnomisshandel som i Koranen? Vad säger feministerna där, är kvinnomisshandel ok bara man är muslim?

   Svara
  • AV

    /  12/07/2015

   Undrar hur han vet att en person är muslim? Visst om personen är klädd i kaftan eller slöja, finns det goda grunder att anta personen är muslim, men en majoritet av muslimer i världen är klädda i jeans och t-shirt. Och kommer från typ Indonesien. Att en person ser ut att komma från MENA betyder knappast att personen är muslim. Många därifrån är lika sekulariserade som de flesta svenskar. Sen finns det en massa ”vita” muslimer också. Att vara muslim är ett ställningstagande, inte ett yttre medfött attribut.

   Ständigt visar godhetsapostlar att mycket grundar sig i de egna fördomarna. Att det skulle vara ett problem att sitta brevid någon som ”ser ut som” en muslim, betyder att man i grunden har fördomar själv om dom. Antingen står man för fördomarna och är uttalad rasist, eller så försöker man dölja det genom att anta alla andra har samma problem.

   Svara
  • Rikard

    /  12/07/2015

   Hej.

   Undrar vad Karlsten har för erfarenheter? Jag är regelbundet med om muslimer som aktivt undviker att råka snudda vid en ‘oren’, som spottar efter att man passerar, inte vill åka i hissen samtidigt, och överlag visar avsmak och fientlighet. Jag har ett par väninnor som är direkt oroliga då de vid flera tillfällen omringats av muslimska män och fått hotfulla frågor varför de inte bär slöja, går ensamma och liknande. Gäller både de svenska och invandrade. Dessa incidenter inkluderar vandrande tält som hellre kliver ut i en trafikerad gata än att riskera att tältet snuddar vid en svensk.

   Nå, som andra gör mot mig ger de mig lov att göra tillbaka.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Grodan Boll

     /  12/08/2015

    Hur många muslimer vill inte sitta brevid en muslim?
    Kommer det vandrande tältet (utan mahram med sig) att sätta sig vid en manlig muslim?

    Svara
 12. MiT

   /  12/07/2015

  Svara
 13. MiT

   /  12/07/2015

  Svara
  • Ivar L

    /  12/07/2015

   Den måste jag skaffa! Passar bra bredvid ”Rum, rytm och resande
   Genusperspektiv på järnvägsstationer”.

   Svara
  • Pelle2

    /  12/07/2015

   Ja,det är naturligtvis ett jätteproblem med de fallosliknande träden och de manliga sågarna som penetrerar träden.Självklart får ju heller ingen kvinna som vill och kan arbete som skogsröjare för att patriarkatet !

   Svara
 14. MiT

   /  12/07/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  12/07/2015

   Tycker dåren att Androstolen var ett bra sätt att slösa skattepengar på ? Tror inte att många människor med hjärnan i behåll håller med honom om det…

   Svara
 15. MiT

   /  12/07/2015

  Svara
  • Perry

    /  12/07/2015

   Jag antar att de pratas om hur dessa två verktyg kan liknas vid ett manligt könsorgan? Isåfall undrar jag om dessa tre flickor någonsin sett ett manligt könsorgan…

   Att dessa verktyg är utformade för att vara så praktiska som möjligt i sitt användningsområde är förstås irrelevant och otänkbart?

   Svara
   • Perry

     /  12/07/2015

    Strunt i vad jag skrev. Ser nu på bilden vad det pratas om

    Svara
    • robert

      /  12/07/2015

     Hjälp mig som inte fattar då, vad pratar dom om??

     Svara
     • Icke-svensk

       /  12/07/2015

      it’s not a bad thing if you don’t understand.Trust me.

     • Grodan Boll

       /  12/08/2015

      Preferenser och prioriteringar.

      Män vill ha funktion, vi bryr oss inte om utseende, vilket är anledningen varför borrmaskiner brukar se ut som stavmixern gör här.

      Kvinnor anser att utseende är viktigare än funktion, vilket är varför borrmaskinen på bilden fått ett väldigt ”designat” yttre, på det sätt en stavmixer brukar se ut.

      TL;DR:
      Kvinnliga preferenser är ett utslag för patriarkatet och internaliserad manlig härskarteknik.

  • Daniel

    /  12/07/2015

   Jag antar att dom föredrar maskiner och verktyg som skapats utan tanke på ändamålet. Manlig design är oftast rent funktionell och siktar på att utstråla proffessionalism. Kvinnlig däremot siktar på estetik där funktion ibland offras för utseende.

   Finns inte rätt eller fel här, bara olika åsikter och marknaden följer slaviskt vad kunderna vill ha. Så om kvinnor vill ha mer funktionella produkter så måste dom också efterfråga såna. Men att tvinga oss män att kräva rosa borrmaskiner med söta vingar osv är faktiskt inte okej. Vi har lika stor rätt till vår egen åsikt som kvinnor har.

   Svara
  • AV

    /  12/07/2015

   Hörde om en kille som var på en sådan där verktygsföreläsning. Då satte de upp två borrmaskiner. En ”manlig” och en ”kvinnlig”. De frågade vad man skulle välja. Killen sa den ”manliga”, varvid den kvinnliga genusföreläsaren sa att det var för att han var maskulint präglad. ”Nej, jag valde den för att det är en proffsmaskin, medan den rosa är skräp från Jula eller Clas Olson. Hade proffsmaskinen varit rosa hade jag valt den.” Föreläsaren accepterade inte svaret, utan hävdade med en dåres envishet att hon hade rätt. Hon hade själv inte koll på skillnaden mellan olika elverktygsmärken. Ingen skillnad på en Metabo och en Cotech…

   Svara
  • Undrar om han funderade på om utformningen på skalpellen var hård manlig eller kvinnligt vass innan doktorn utförde lobotomin?

   Svara
 16. Ivar L

   /  12/07/2015

  Centrum för Rättvisa är väl en rätt vettig organisation om jag fattat rätt?
  http://centrumforrattvisa.se/

  De verkar för formell likabehandling och likhet inför lagen om jag fattat rätt.
  Eller har jag missat något?

  I så fall hade de förmodligen varit en bättre rättviseförmedling en den ökända diskrimineringsorganisation som lade beslag på ordet.

  Svara
 17. MiT

   /  12/07/2015

  Såklart måste det dyka upp en feministisk journalist och försvara 😛

  Svara
  • Pelle2

    /  12/07/2015

   En mera öppen dörr än att dra ner på julklapparna är väl svårt att finna i dessa dagar.Hon är ju inte den enda godhetsaposteln som har föreslagit det..
   Hon drog ju dessutom upp den felaktiga summan för julklappsköp som även inkluderar kostnaden för julmaten i sammanhanget.
   Godhetsaposteln och radikalfeministen Zara vill helt enkelt få lite mera ryggdunk från kulturmarxisterna på Söder.Det var ju länge sedan hon fick några rubriker nu.

   Svara
   • T

     /  12/07/2015

    Julmat = pizza med julskinka och julmust i stället för cola.

    Svara
  • Nykteroklok

    /  12/07/2015

   Mitt förslag: Less talk.

   Skippa julklapparna om du så önskar Zara. Skänk överskottet till flyktinghjälp – åk direkt till boendena och dela ut pengarna direkt i deras händer. Det fina med kråksången är att du kan göra det utan att resten av Sverige måste vara med på noterna – du gör vad du vill med dina pengar Zara. Vi har rätt att konsumera, men vi har också rätt att låta bli. Vägen ligger öppen. Kanske kommer andra att göra som du, kanske inte. Folk gör som de vill. Alla fattar redan att om de lät bli att köpa julklappar skulle de få mer pengar över till annat. Du är ingen Einstein Zara.

   Svara
  • Jan

    /  12/07/2015

   Och det ska komma från en bortskämd gräddhylleflicka som vadar i märkesväskor och märkeskläder! De där ungen tycks komma undan med allt!

   Svara
   • Icke-svensk

     /  12/07/2015

    I don’t know much about her, but I remember a sentence that she put on twitter, or somewhere else. It was something like this: Generalisations are necessary to make visible the underlying structures.

    Didn’t sound like an utterance from the mind of a teenager.

    Svara
 18. MiT

   /  12/07/2015

  ”Rosling: ”Hade kunnat sälja asylrätten för 20 000″”
  http://www.svd.se/man-hade-kunnat-salja-asylratten-for-20-000-spann/om/sverige

  Svara
 19. Dreadlock

   /  12/07/2015

  Nu är ju Marcus Birro något utav en ”Enfant Terrible” som genererat många klick åt kvällstidningarna när han skrev sina krönikor , långt innan det journalistiska hajstimmet på söder luktade till sig bytet . Men det var ju inte förrän Birro vek ut vingarna och lämnade den trygga puppan av egentillverkat socialistisk spindelväv, och morfade till en vacker konservativ fjäril, som hajstimmet vädrade sitt byte. En före detta socialist som lämnade den trygga famnen av ryggdunkare och startar eget. Finns inget mer enerverande för pekpinne-vänstern än att förlora en broder som helt öppet byter däck på det politiska fordonet i rörelsens garage och till på köpet klonkar in backväxeln, som första åtgärd.

  Marcus Birro in retrospektiv var en lika naiv yngling som den evige medelålders fjortisen Virtanen är idag. Men man kan l-u-g-n-t påstå att Birro vinner på walkover. Han är en en gång en underdog. Positionen som han trivs bäst med.

  Virtanen är en typ som bara kan finnas till i ett Stockholmsreservat, Birro är den evige Underdog-drömmaren som inte alla gånger har alla hästar i hagen.

  Svara
  • Cain

    /  12/07/2015

   Nästan alla punkter är värda en facepalm, denna är värd flera:

   ”7. Det är bara vita människor med i flera avsnitt. Då kan man tro att ni är rasister.”

   Barnen som ska ha skickat in dessa åsikter har minst sagt ”fantasifulla” namn följda av ett mycket vanligt svenskt efternamn. Det luktar radikalföräldrar lång väg. Det är oerhört beklämmande att vissa uppfostrar sina barn på detta sätt idag. Goda små postmoderna radikalfeminister. Tycker så synd om dem.

   Läs gärna även artikeln som detta är ett svar på. En tjej som svarar på julkalenderkritiken med att historieutbildning inte behöver vara tråkigt. (Det finns hopp, hon studerar till lärare!) På detta får hon alltså svaret ”Rasism” från någons morsa…

   http://asikt.dn.se/asikt/debatt/vad-ar-de-kritiska-foraldrarna-for-forebilder/

   Svara
 20. MiT

   /  12/07/2015

  Svara
 21. MiT

   /  12/07/2015

  Svara
 22. Lövet

   /  12/07/2015

  Den fete lille flatlusen Virtanen bör påminnas om sina mobbartweets för evigt…
  …han må gå till historien som den asociale och oempatiske 2:a-handsmobbare han är…
  …ger mig fan på att han stod bakom värsta ligisten på skolan i Motala och hejade på när dagens offer fick huvudet nerkört i toan.

  …han är ett vidrigt kryp!

  Svara
 23. Svenne

   /  12/07/2015

  OT: Arpi: ”Fortsätter det såhär får vi nog arbeta hela vägen till graven.”

  Svara
  • Ivar L

    /  12/07/2015

   Denna ”sanning” återupprepas ständigt men ingen verkar reflektera över det lilla problemet att även invandrare blir äldre vilket leder till att även dessa måste ”ersättas” med ännu fler ”nya svenskar” o.s.v. Befolkningsutbyte på lång sikt alltså. Komplett värdelös lösning på det s.k. ”problemet” med att folk lever längre och är friskare.

   Svara
 24. Jan

   /  12/07/2015

  Sexisten Monica Green är i gång igen med sitt 555:e inlägg i samma fråga. Som vanligt utan kommentarer: http://monicagreen.webblogg.se/2015/december/jamstalldhet-framjar-tillvaxten.html

  Svara
 25. MiT

   /  12/07/2015

  Svara
 26. Svenne

   /  12/07/2015

  OT: NWT sågar Wallström och den feministiska utrikespolitiken:

  Svara
  • Hon är en stjärna, en inkvoterad kvinna. Alla dom måste lyftas fram och överdrivas. Ingen kan få tänka tanken att kvotering är dåligt.

   Svara
  • Minst sagt förvirrad text i NWT. Man behöver ju inte direkt hitta på saker för att kritisera Wallström men det gör de ändå.

   Svara
 27. Sven

   /  12/09/2015

  Vad som hände Birro kanske var följande: Jag tänker mig att hela denna arme kulturvänster ändå är några sorts egna företagare som får betalt per publicerad artikel? Ifall man kan röja undan en konkurrent blir det mer utrymme för kvarvarande att tjäna pengar?
  Det är extremt skumt att så många som säger sig vilja ha ett samhälle som verkligen inte är muslimskt ändå i varje tum står upp och stödjer islam när det kommer till sådana här frågor. Den största förloraren på ett islamskt Sverige är väl Fi och kulturvänstern? Män med traditionella värderinringar skulle väl komma bra ut i ett islamskt Sverige, man fick offra alkoholen och julskinkan.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: