Uppfostringslappen i Karlstad

Karlstad har skickat ut en dekal till samtliga hushåll att sätta på dörren eller brevlådan

lappen i karlstad

Man ska alltså märka ut huset där man bor…

lappen i karlstad1

Med rött… Var det inte något sådant i Egypten också för rätt länge sedan?

Men bortsett från färgen på lappen och den historiska vinklingen, vad händer om man inte sätter upp lappen? Fritt fram för diverse ”påtryckningar”? Reinfeldt sa ju att folk får ju skylla sig själva? Tänk er vilken bra stämning det skapar i ett hyreshus där ett par stycken inte vill sätta upp lappen av olika skäl… Eller i ett litet villaområde? För vad säger det om man INTE vill sätta upp lappen? Är det en märkning att ”här bor en dålig människa”? Att man istället står för ”Öppenhet – Nej tack”?

På twitter såg jag att en satte ett bra namn på lappen, ”En uppfostringslapp”. Jag tycker det är utmärkt namn. För det är precis vad det är, en uppfostringslapp från kommunen.

Vem kläcker sådana här dumheter egentligen? Hur kommer man ens på tanken?

MVH

MiT

Lämna en kommentar

41 kommentarer

 1. Jens

   /  12/08/2015

  Jag tycker att det är ett fantastiskt initiativ. Nu behöver vi bara registerföra alla hushåll som har satt upp lappen och sedan kan vi tvångsplacera alla kolonisatörer i dessa hem.

  Svara
 2. MiT

   /  12/08/2015

  Klart att en miljöpartist, en ”integrationssamordnare”, är med i det hela…
  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmland/dekal-ska-markera-oppenhet

  Svara
 3. MiT

   /  12/08/2015

  ”Knivbråk vid asylboende
  ”Ett 40-tal personer drabbade samman på ett asylboende i Bollstabruk i Västernorrland, rapporterar Sveriges Radio Västernorrland.”
  http://unvis.it/http://www.expressen.se/nyheter/knivbrak-vid-asylboende/

  Svara
 4. otillstaendig

   /  12/08/2015

  Hur tänkte Karlstad här?

  Svara
 5. Hypocrita

   /  12/08/2015

  Har Postkodlotteriets marknadsavdelning varit inblandad? Eller Bush-administrationen?

  ”Om du inte är med oss – är du emot!”

  Undrar bara när dom gula 6-taggade stjärnorna ska sättas upp på alla dörrar som inte är rödmärkta…..

  Svara
  • Mikro

    /  12/08/2015

   Eller ett vitt kors som vid den traditionsrika digerdöden. Med modernt språk ”besöksförbud”.

   Svara
 6. MiT

   /  12/08/2015

  Debattartikel undertecknad av Muf och Grön Ungdom 😛
  http://unvis.it/http://www.dn.se/debatt/skatteavdrag-satter-fart-pa-framtidens-delningstjanster/

  ”Rasmus Törnblom, förbundsordförande Muf
  Lorentz Tovatt, språkrör Grön Ungdom
  Magnus Engervall, grundare Flexidrive
  Erik Wallin, grundare Baghitch”

  Svara
  • Pelle2

    /  12/08/2015

   Kommer säkert gå alldeles utmärkt för Sverige om vi konkurrerar ut företag som genererar arbetstillfällen och skatt genom att ge skattelättnader till sådant som inte genererar arbetstillfällen och ger mindre skatt.Undrar vart pengarna till invandringsmottagningen och annat skall komma ifrån ??

   Svara
 7. Det enda som sitter uppe här nu med röd bakgrund, är med texten ”Reklam, nej tack!”. På min gård bor det redan många migranter av nyare typen … Berörda dekaler har jag inte sett skymten av (än).

  Svara
 8. En Erik till

   /  12/08/2015

  @MiT: det är nog 2 Mos. 12:7-12:12 du tänker på.

  Svara
 9. Svenne

   /  12/08/2015

  Fler reaktioner:

  Svara
  • Vem kläcker sådana här dumheter egentligen? Hur kommer man ens på tanken?

   I Karlstads kommun satsar man mycket pengar på kultur (tillfälliga projekt är inte ovanliga) och penningslukande ‘miljöprojekt’ (ex. ‘tivolit’ ute i Vänern). Samtidigt drar man in på omvårdnadsbiten … Det centrala stadshuset är idag flyktingboende och har under flera år stått tomt. (med systembolaget ett stenkast ifrån … Enklare för polisen med allt samlat, som nu tydligen har reserverat parkeringsplats för sin piket utanför stadshuset …)

   Svara
  • Karlstads Kommun hade för något år sedan en ‘anonym’ undersökning, för att få redan på vad de boende tyckte om verksamheten och staden. Anonym i den bemärkelsen att varje enkät ‘enbart’ var numrerad. Ansåg inte att den var helt seriöst gjord, bl.a. med några repeterande frågor, frågor med saknade svarsalternativ samt några som i praktiken innebar politisk kartläggning …

   Skickade inte in den, så efter några veckor dök det upp en påminnelse. Så anonymt var det …

   Svara
 10. Pelle2

   /  12/08/2015

  Man kan verkligen undra hur Karlstad tänker. Skall man som sagt var peka ut dom som inte vill ha invandring på dagens nivåer ? Vad blir nästa dekal som skal tala om vilka åsikter medborgarna förväntas ha ?

  Svara
 11. Man kan kontra med en grön dekal:

  ‘Jag är miljöpartist och stöder regeringens asylpolitik’

  Svara
 12. Jan

   /  12/08/2015

  Det där är politisk indoktrinering. Kommuner ska inte syssla med sådant. Det kan bryta mot lagen. Vad blir nästa steg? De som inte delar värdegrunden tvingas sy på gula stjärnor på sina kläder?

  Svara
 13. Den här sortens åsiktsregistrering har inte använts i Västeuropa sedan 30-40 talet. Det var väl fint att ta upp gamla fina traditioner. Jag är säker på att dom styrande i Karlstad har ett förslag på ”den slutgiltiga lösningen” också.

  Svara
 14. Jan

   /  12/08/2015

  Nästa steg blir förmodligen att du måste skriva på särskilda värdegrundsavtal för att arbeta i kommunen eller ta del av dess tjänster.

  Svara
  • Mikro

    /  12/08/2015

   Och för att få bo i kommunen.

   Svara
  • Rikard

    /  12/08/2015

   Hej.

   I praktiken föreligger redan sådant för alla som arbetar inom kommunal verksamhet; du är skyldig att arbeta enligt värdegrunden. Att du skall tillämpa gällande lagar och förordningar är däremot mindre viktigt.

   Angående Karlstads tilltag: (national)socialismen förnekar sig inte. Som alla totalitära ideologier saknas möjligheten att välja att avstå. det enda du får välja har hur villigt du deltar, från passivt till inspirerande hängivenhet.

   Detta är en triumf för socialpsykologin. Med inspiration hämtad från världshistoriens mest förtryckande regimer måste du nu bevisa att du är tillräckligt duktig, med ett ständigt ökande men okänt och godtyckligt värde för ‘tillräckligt’.

   För att mot verka detta rekommenderas följande; specifikt stycket om hur man arbetar inom kommittéer och liknande:
   [https://www.cia.gov/news-information/featured-story-archive/2012-featured-story-archive/CleanedUOSSSimpleSabotage_sm.pdf]
   Klamrarna skall tas bort vid sökning.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Jan

     /  12/08/2015

    Det verkar finnas två värdegrunder; en, ganska självklar, yrkesetisk sådan som nog de flesta kan skriva under på och en överförd värdegrund som i själva verket är politisk. Den senare omfattar sådant som invandring och identitetspolitik. De här två verkar ha glidit samman vilket är högst illavarslande.

    Svara
    • Rikard

      /  12/08/2015

     Hej.

     Du har tragiskt rätt, och de flesta kan inte förnimma att det föreligger någon skillnad mellan dessa. Med förbehåll för att föregående är en personlig åsikt, men dock erfarenhetsbaserad: jag som är tydlig med att min uppgift som lärare i bland annat samhällsvetenskap är att vara, bland mycket annat, opartisk. Det är inte lätt men eleverna brukar uppskatta att man presenterar varje huvudideologi dels så som den beskriver sig själv och sina mål, dels med konkreta exempel ur verkligheten för att nyansera. En liknelse som fungerat väl genom åren är med färgtuber: väl man stryker dessa på duken uppstår blandningar, kontraster och nyanser.

     Majoriteten yngre kollegor verkar tyvärr vara av uppfattningen att opartiskhet innebär att följa värdegrunden. Återigen: personlig erfarenhet, inte fakta.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
   • Mikro

     /  12/09/2015

    Haha, den där CIA-länken var ju en guldgruva! Det verkar som att många av mina medarbetare har läst sidan 28 med stort engagemang (grrr).

    Sidorna 29 och 30 beskriver dessutom rätt allmänt hur samhället nuförtiden formar sig till att gå långsammare och långsammare.

    Svara
 15. havre flarnstad

   /  12/08/2015

  hittar knappt ord för att beskriva idiotin bakom blir helt ”flabbergasted” som att ingen inblandad kunnat tänka på hur dom delar upp samhället i goda vs onda det finns inga gråskalor längre antingen går du all-in signalerar din öppna godhet med en lysande röd skylt eller så skiter du i det och får räkna med blickar från rödskyltande grannar.

  Föräldrar kanske inte vill att ungarna leker hos kompisar utan skylten. Familjer splittras redan pga beröringsskräcken för avvikande åsikter har läst flera gånger om släktingar som säger upp kontakten.

  Om det vore ett privat initiativ så och en så visst kör på ungefär som om AB bett folk sätta upp sin gilla olika kampanj på dörren men att staten uppmuntrar till detta ger det en annan dimension.

  Svara
  • Mikro

    /  12/09/2015

   Den där ”Vi gillar olika”-kampanjen har mest visat sig vara ”Vi gillar olycka” med tiden.

   Svara
  • Helt otroligt!

   Svara
   • Alla resonerar inte så i Karlstad. Man får vara medveten om det moderna ‘journalist’-tricket – man frågar folk om något och nöjer sig när man har tillräckligt med ‘godkända’ svar …

    Svara
    • Hypocrita

      /  12/09/2015

     Rekordet står väl Metro för. En hel bilaga lyckades dom knåpa ihop med ”dom rätta kommentarerna” (i början av september)

     Svara
 16. T

   /  12/08/2015

  SD växer varje dag i Värmland. Det är en propagandagrej liknande den som LO kör nu när SD troligen är största parti bland de manliga medlemmarna.

  Svara
 17. Ivar L

   /  12/08/2015

  Stora monster i dödsryckningar kan skada människor när de trillar omkull och slår med svansen. Det börjar bli ganska tydligt att det är en era som är till ända. Det blir nog rätt rörigt framöver.

  Svara
 1. Värdegrunden i Karlstad | WTF?
 2. Oxytocin | Jan Millds blogg
 3. När politikerna i Karlstad blev helt galna #asylkaos | Asylkaos
 4. Om uppförandekoder, makt och imitatörer. | iniskogen
 5. Uppfostrarna i Karlstad | WTF?
 6. Från december 2015 | WTF?
 7. Påminnelse inför valet: Del 12 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: