Uppfostrarna i Karlstad

Igår blåste det lite om Karlstad kommun och deras uppfostringsdekal som de skickade ut och samtidigt UPPMANADE folk att klistra på brevlådorna eller dörrarna

Vår förhoppning är att dörrar och brevlådor ska lysa röda och signalera ”varmt välkommen till Karlstad”.

En uppmaning från kommunen att ta ställning i en infekterad politisk fråga. Om man klistrar upp en dekal så gillar man alltså öppenhet. Om man inte vill klistra upp den så gillar man inte öppenhet? Då är man en inskränkt otäck rasist? Det är faktiskt budskapet som blir om man kör en sådan här kampanj, alla som har klisterlappar ska titta snett på de som inte har, barnen som bor där det inte finns klisterlappar ska få frågor i skolan, föräldrar ska säga till barnen ”Nej, du får inte leka med X barn, de har ingen klisterdekal på brevlådan”. Och så vidare. Det här måste vara en av de mer obehagliga politiska kampanjerna i Sverige på mycket länge. I en kommuns namn ska INGA politiska kampanjer drivas alls tycker jag.

nisser i karlstad1

Kommunalrådet i Karlstad som tycker det här är en toppenidé, Per-Samuel Nisser, verkar dock inte så ivrig att sätta en klisterlapp på sin egen brevlåda enligt den här Flashbackskribenten. Han borde ju annars ivrigt stå först i kön kan man tycka…

Det var klisterlappen det, sen finns det ju en websida också dit man kan anmäla sig för att verkligen visa hur fin och öppen man är. Websidan är faktiskt en betydligt bättre idé än klisterlappen men de tänkte inte färdigt riktigt, bara en sådan sak att vem som helst kan (kunde?) lägga in vem som helt utan kontroll ledde ju till att döda människor var anmälda. Vem kunde ana att folk skulle visa hur korkad hela grejen är på alla tänkbara sätt… Under dagen försökte kommunen skylla ifrån sig på hatsidor och rasister när det bara kan skylla sig själva, åtminstone en död person var reggad tidigt på morgonen innan någon alls hade uppmärksammat det.

Man kan notera att det där kommunalrådet som tycker det här är jättebra inte har skrivit in sig på dejtingsidan heller. Han verkar inte vara för öppenhet så mycket som han låtsas vara. Han borde ju vara först där också! Ingen klisterlapp på brevlådan och inte reggad på sidan. Är han kanske en sådan där…rasist…?

lappen i karlstad8

Ansvaret för reggade på sidan (som närmast kan liknas vid en dejtingsida…) har endast Karlstad kommun och ingen annan. Det är deras webplats, deras kampanj, deras ansvar. Ingen annans. Samma sak som om det är kommunen som skrivit in de som finns där. Bara löjligt att skylla ifrån sig efter att ha klantat sig så mycket. Och som ni ser så har de såklart friskrivit sig för eventuella händelser. Först kör man igång en kampanj med klisterlappar och allt, man uppmanar folk att regga sig på en sida för kontakt för att där omedelbart friskriva sig från allt ansvar. Kommunen gör allt detta alltså…

Det verkar vara amatörer som har varit inblandade rakt igenom, från klisterlappen till websidan och hur den fungerar. Om det INTE är amatörer så blir man orolig för något så här ogenomtänkt får bara inte vara utfört av proffs…

En annan sak är att kommunens politiker är extremt fega och ryggradslösa, de har skickat fram tjänstemän att försvara detta när media har ställt lite snälla frågor. Om Nisser med flera står bakom så ska de självklart också försvara det, inga tjänstemän. De har gjort kampanjen i kommunens namn, finansierat med skattepengar, kommunens anställda har varit inblandade och så vidare.

Det sades igår i intervjuer att HELA Karlstad står bakom det här, borde inte samtliga anställda på kommunen åtminstone ha klisterlapp på brevlådan och vara reggade på dejtingsidan då också? De ska ju vara först på plats? Så idag och de närmaste dagarna kan man alltså vänta sig en anstormning av politiker från Karlstad till dejtingsidan? Sätt igång bara! Annars hycklar ni!

Karlstad kommun är ett utmärkt exempel på hur kan det bli när man genom den heliga Värdegrunden rensat ut de som tycker olika eller sett till att de inte säger något. Då finns inga kvar som säger stopp till idiotiska och korkade grejer från början, man möter ingen som säger ”Har ni tänkt på …?”, man möter ingen som säger ”Det här kan jag inte ställa mig bakom för att …”. Man möter helt enkelt inget motstånd alls oavsett vilken galenskap man föreslår. Så blir det när man bara gillar lika. Samma sak gäller inom media, det är därför SVT anlitar Näsviseförmedlingen för att räkna hudfärger och kön. Alla någorlunda normala i huvudet fattar att det är genomkorkat men ingen säger ifrån. Because the Värdegrund…

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

20 kommentarer

 1. MiT

   /  12/09/2015

  Svara
  • havre@flarnstad

    /  12/09/2015

   Tänk då på att detta är bara början när alla som kommit på hösten/vintern lämnat sina boenden och dom fyllts på med nya kommer såna här historier vara vardagsmat effekterna av den fria invandringen har bara börjat detta är ingenting emot vad som komma skall även om för inv minskar kommer det endå komma många tusen fler lägg till anhörig.inv och framtiden ser dyster ut

   Inte så svårt att förstå heller för det följer inte med ett par nya sjukhus och tandläkarmottagningar i migranternas kappsäckar vad trodde folk skulle hända att det bara magiskt skulle lösa sig?

   Min gissning är att stämningen kommer bli hätsk ute i stugorna framöver när alla känner någon närstående som fått lida av konsekvenserna och inte får vård eller tillgång till välfärden. Dom som nu skriker sig hesa om plats åt alla och öppna gränser får sig en funderare när mormor inte ens kan få prata med en läkare och dom själva får en köplats på två år till folktandvården samtidigt som migranterna har gräddfil direkt förbi väntrummet.

   Och föga förvånande kommer Virtanen , Schyffert och Ernman fortsätta att propagera att det inte alls är någon fara med någonting.

   Svara
 2. MiT

   /  12/09/2015

  Svara
 3. Kristian

   /  12/09/2015

  Thomas Gür om Annie Lööf:

  ”Hon synes inte ha någon förståelse för hur det samhälle som hon vuxit upp i fungerar vad gäller övergripande strukturer som kulturella koder, tillit, infasning (socialisering) i samhället av nyanlända och allt det där.”

  Svara
  • Gür är uppenbart inte insatt i gällande konvensioner, lagar och regler som gäller och som har förbisetts …

   Svara
  • Hon har just kommit tillbaka från sin mammaledighet. Då är en kvinna alltid känslomässigt oerhört instabil och börjar i regel gråta när hon ser stackars barn på teve. Det är hormonerna som spelar henne ett spratt. Det går över med tiden. Men hon borde inte få göra sådana oöverlagda uttalanden i media för sitt parti, med tanke på det kroppsliga tillstånd hon befinner sig i.

   Svara
  • Jan

    /  12/09/2015

   Lööf är en hjärntvättad nyliberal. Det är en katastrof att hon har släppts fram till de högsta politiska nivåerna i Sverige. De som röstar på henne och hennes tokliberala parti är kanske inte hjärntvättade men desto mer korkade. Tydligen finns det gott om sådana i väljarkåren.

   Svara
 4. michael

   /  12/09/2015

  Kanske dags att trycka upp klisterlappar med texten Jag var naiv.
  Det verkar finnas ett stort behov av dessa inte minst i Karlstad kommun.

  Svara
 5. Reblogga detta på SasjaL och kommenterade:
  Mycket bra inlägg!

  Annat finns det att säga om kommunpolitikerna här, befintliga och tidigare. Många prestigebeslut genom åren och inte många igenomtänkta …

  Svara
 6. Senior

   /  12/09/2015

  Precis så fungerar detta ”värdegrundsarbete” det får mig osökt att tänka på boken ”inte bara stasi”. Precis som titeln antyder så var det inte bara stasi som såg till att det blev som det blev i DDR.

  Värdegrundsindoktrinerade medborgare var faktiskt nyckeln till att det kunde fortgå så länge som det gjorde utan att någon protesterade, precis som du tar upp i ditt inlägg ovan.

  Svara
  • Jan

    /  12/09/2015

   Om man nu ska dra paralleller mellan forna DDR och Sverige, (Vilket moderater är förtjusta i men jag mer tveksam till), så hade i varje fall Stasi statens bästa framför sina ögon. Den nya värdegrund vi ser i Sverige har inte ens det. Snarare den svenska statens upplösning till fromma för folkmassor från andra länder. Så, på sätt och vis, var den Östtyska värdegrunden mer förståelig och patriotisk än den svenska.

   Svara
 7. Rikard

   /  12/09/2015

  Hej.

  Om jag förstår kommunens respons rätt, så motiverar man kampanjen med att man fått mycket grov, vulgär och onyanserad kritik i form av rasistiska och främlingsfientliga påhopp. Så, den kampanj som provocerat fram obalanserade responser (den mer sakliga kritiken låtsas man inte om) är nödvändig för att bemöta de responser den framkallat.

  Det hela är fegt, mycket fegt, och ett sorgligt exempel på att demokrati både i värderingshänseende och som administrativt verktyg i händerna på partikulturen blir bara en annan variant på totalitära ambitioner och folkuppfostran.

  Boktips såhär inför julen: ”Om de politiska partiernas allmänna avskaffande” av Simone Weil. boken (snarare pamfletten) är mycket kort och liten. Ryms i bakfickan, och är skriven för alla. Rekommenderas varmt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
  • Kristian

    /  12/09/2015

   Tack för boktips!

   Svara
  • Jan

    /  12/09/2015

   Tack för påminnelsen! Jag läste recensionen för något år sedan men tycks ha glömt bort boken sedan dess.

   Svara
 8. Reblogga detta på Norah4you's Weblog och kommenterade:
  I natt jag drömde något som…. tanken kan vara hur god som helst, men verkligheten är att ALLA människor är lika värda, men olika. Att en kommun försöker sig på att sätta sin ”Tyck som jag” uppfattning över andras, är inte tillåtet enligt

  Regeringsformen
  1 kap Statskickets grunder

  2§ Den offentliga makten ska utövas med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans frihet och värdighet.

  Den enskildes personliga, ekonomiska och kulturella välfärd ska vara grundläggande mål för den offentliga verksamheten. Särskilt ska det allmänna trygga rätten till arbete, bostad och utbildning samt verka för social omsorg och trygghet och för goda förutsättningar för hälsa.

  Det allmänna ska främja en hållbar utveckling som leder till
  en god miljö för nuvarande och kommande generationer.

  <span style="color:#0000ff;" Det allmänna ska verka för att demokratins idéer blir vägledande inom samhällets alla områden samt värna den enskildes privatliv och familjeliv.

  Det allmänna ska verka för att alla människor ska kunna uppnå delaktighet och jämlikhet i samhället och för att barns rätt tas till vara. Det allmänna ska motverka diskriminering av människor på grund av kön, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, språklig eller religiös tillhörighet, funktionshinder, sexuell läggning, ålder eller andra omständigheter som gäller den enskilde som person.
  …. slut på utdrag….

  Det är totalt förbjudet enligt Regeringsformens 1 kapitel 2§ för någon enskild eller kommun att sätta sig ovanför andra och bestämma att personens eller kommunens tolkning av vad som är demokrati och vad som är öppenhet respektive rasism sker. Det är i sig en grund som i förlängningen kan leda till fascism för det är där det börjar med att några tror sig vara för mer och äga rätten att avgöra vad andra skall tycka, göra samt säga!

  Samiska folkets och etniska, språkliga och religiösa

  2§ inte heller enligt Tryckfrihetsförordningen.

  Observera att åsiktsfrihet och yttrandefrihet är villkorade – det är inte så att någon äger rätten att försöka kräva avbön eller avgång för att det finns stockkonservativa män/kvinnor som inte är up to date med vad som anses com il faut
  Alla människor är lika värda, men olika. Allt annat är början på åsikternas diktatur a la Östtyskland!
  Tyck som jag-syndromet

  För övrigt visar Karlstads Kommun att de inte heller lärt sig det som förr krävdes i ordförståelse för att gå från 3:an till 4:an på den gamla Folkskolans och Enhetsskolans tid.
  Definition fascism, nazism och rasism
  Skrämmande att så dålig ordkunskap kan ha hamnat på beslutande poster i en kommun. Oavsett om vi talar om administrativa chefer eller beslutande politiker.

  Svara
 9. Is@mail

   /  12/11/2015

  http://www.vf.se/nyheter/karlstad/nissers-svar-efter-kampanjdebatten

  ”– Det är intressant när såna här debatter drar igång men det är viktigt att komma ihåg att tanken med den här kampanjen är att de personer som besöker Karlstad ska känna sig välkomna i vår kommun. Det här är ett förhållningssätt från kommunen som har med medmänsklighet och humanism att göra. Det är grundtanken i kampanjen, säger han och fortsätter:

  – Kampanjen handlar däremot inte om flyktingströmmarna och de krig som pågår på flera platser. Inte heller hur många som kommer hit och hur fördelningen ser ut över Sverige och Värmland har med den här kampanjen med att göra.

  Öppenhet och välkomnande för de som kommer till Karlstad, kort sagt.”

  Jo fast Nisser .
  Timingen på den här ”kampanjen” tyder på att allt du svarat i din kommentar är skitsnack.

  Svara
 1. Oxytocin | Jan Millds blogg
 2. Från december 2015 | WTF?
 3. Påminnelse inför valet: Del 12 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: