När man vet att man har rätt

Igår kom ju Moderaternas omvändelse under galgen, de sa att de drivit fel flyktingpolitik. Vad de gjorde igår var att de praktiskt taget kastade hela Reinfeldt med det öppna hjärtat och allt på soptippen. Nu pratas det om att man ska vända blad och sånt, att det inte är rätt tid för bitterhet och gnäll i det läget som Sverige är nu. Man ska bara svälja att det som var guld och gröna skogar för bara några månader sedan nu inte ens är värt att gå till återvinningen med utan det går till tippen direkt.

Om jag vore M-väljare skulle jag nog anse att det är precis rätt tid att vara bitter och förbannad och verkligen visa det också. För om det inte är rätt tid att kräva att få ordentliga ursäkter, vilket är ett minimum av anständighet att få efter de senaste åren för alla de stämplat i pannan, när är det då rätt läge om inte när det är som värst i Sverige,? Om de inte ens kan göra en sådan anständig sak NU när det gäller Sverige, när kan de då göra det? Om inte de ledande politikerna har ett uns anständighet och skam i kroppen varför ska då väljarna bara le och svälja?

Nä, om jag var M-väljare hade jag bråkat jävligt HÖGLJUTT och mycket om detta för just nu är exakt rätt tid att göra det. Väljarna är inte till för politikernas skull utan tvärtom, politikerna sitter där för väljarna skull. Många har tyvärr glömt bort det, inte bara moderater utan det gäller över hela linjen. Lite ödmjukhet inför sina uppdragsgivare hade inte skadat…

tino har rätt

Några dagar efter valet så var Tino Sanandaji och Ulrika Karlsson (M) inbjudna till Gomorron Sverige för att diskutera M.s valresultat. Tino hade det hela väldigt klart för sig baserat på de fakta och siffror som fanns. Karlsson försökte med lite olika trix förklara att de gjort ett jättebra val, det var rapporter som inte alls visade det Sanandaji påstod men när de frågade om dem så fanns inga svar. Observera också skillnaden mellan Sanandajis fakta och Karlssons ”fakta”… Kolla minen på Sanandaji ovan, så ser en person ut som vet att den har helt rätt och torrt på fötterna och samtidigt hör den andra svamla i nattmössan…

Och visst hade han helt rätt redan då. Moderaternas omvändelse under galgen nu bevisar ju just det. Tänk om de lyssnat på honom där efter valet? Då hade de sluppit kasta bort ett helt år. Ett helt år som varit extremt kostsamt för dem på många olika sätt men där den största kostnaden kanske är att INGEN nu har politiker som man kan lita på eftersom detta inte bara är en en sak för Moderaterna utan det gäller också över hela linjen, alla partierna borde rannsaka sig själva ordentligt. Och offentligt…

Söders hjältar, del 7 – Lille pojk

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

30 kommentarer

 1. MiT

   /  12/11/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  12/11/2015

   Helt sjukt att en lågstadieunge ens kan komma på tanken att göra något sådant.

   Svara
 2. MiT

   /  12/11/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  12/11/2015

   Det visar tydligt vilken sekt för kvinnor radikalfeminismen är. Dom kräver tolkningsföreträde i allt och en man skall inte ens få kalla sig gay om han inte är feminist.
   Vilka dårar dom är !

   Svara
   • havre@flarnstad

     /  12/11/2015

    Det värsta dom vet är bögar med politiskt inkorrekta åsikter så som jag förstår det blir sådana åsikter snabbt tystade på dom stora online forumen som QX vill mig minnas vittnesmål på flashback om hur regnbågsparaplyet inte gärna inkluderade avvikande åsikter.

    Finns ju även en hack ordning i hbtqx världen där homosexuella vita män står allra längst ner på stegen det är nästan så att dom inte ska få räknas med längre enligt gängse postkolonialt nonsens finna tex dom som vill att vita bögar ska bort från pride paraderna med det där vanliga lämna plats argumentet.

    Kommer bli väldigt intressant i framtiden dem dagen dom själva i större skala hamnar i kläm med religiösa bokstavstroende och folkmassor med en kulturellt annorlunda syn på hbtqx och friheten att utagera sin läggning offentligt tex pride.

    Svara
    • Rikard

      /  12/11/2015

     Hej.

     RFSL har två huvudkärnor: den yttre synliga som är rejält influerad av idioti som ovanstående twits. Den inre mindre synliga är de interna grupper där det ofta är homosexuella, vita, medelålders män med relativt god inkomst och inte sällan akademisk och/eller teknisk utbildning. I direkt kontakt med dessa finns en grupp män med försänkningar inom media och kultursektorn. För att inte splittra förbundet i en manligt dominerad och mer socialt konservativ del, samt en kvinnlig och socialistiskt radikal del, så råder en obekväm borgfred internt.

     Anledningen till männens kvarblivande är det lilla faktum att kvinnogrupperna är duktiga på att klaga och finna fel, men inte mycket annat (möjligen demonstrationer). Man bedömer internt att man skulle tappa legitimitet och politisk makt vid en splittring. Via ungdomsgrupperna stöttar man inte bara unga som kommer ut, man kan även påverka deras värderingar i övrigt och ingjuta det feministiska destruktiva skuldkomplexet.

     Ett enkelt ‘lackmustest’: fråga en representant för RFSL när organisationen tänker fördöma moskéer och islamska hatpredikanter i Sverige, samt manifestera och demonstrera för krav på öppet homosexuella imamer (för att inte nämna kvinnor som imamer). Var beredd på att bli utbuad, och inte få något svar. Källor internt på vad som predikas saknas inte – det fanns och finns ett stort internt motstånd mot att erkänna att det förekommer hat, hets och förföljelser av homosexuella muslimer i Sverige – och detta motstånd leds av samma kvinnor som är engagerade i diverse vänsterradikala grupper.

     Källa på ovanstående? Har en medlem i den närmaste familjekretsen, så ta det för vad det är värt (hörsägen i tredje hand).

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
   • En Erik till

     /  12/11/2015

    Lite lustigt att kräva att få bestämma vad de homosexuella männen ska tycka. Utan bögarna skulle HBTQxx-rörelsen förlora mycket. Dels den allra största gruppen, dels den glittriga glädjen som gör att vi på utsidan tycker så mycket om dem, dels den gruppen som hela tiden gått före och som riskerade mest då det begav sig.

    Bögarna ville i huvudsak bara ha lika rättigheter som oss hetrosar: lika äktenskap, rätt att ge blod, rätt att prövas för adoption. De har i huvudsak sitt på det torra idag, om de blir skrämda ut ur HBTQxx-världen, kommer det bara återstå en liten sekt som ingen kommer lyssna på och få kommer gilla.

    Svara
 3. Ivar L

   /  12/11/2015

  För mig är det totalt obegripligt att rösta på moderaterna om man är kritisk till invandringspolitiken. Det hade makten i åtta år och det finns absolut ingenting som garanterar att de inte kommer att bedriva samma politik igen. Nu senast backade de om Öresundsbron. Partiet är komplett och fullständigt opålitligt. Gäller för övrigt alla allianspartier utom C.

  Men minnet är kort så det skulle inte förvåna mig om de vinner på detta i valet 2018. Fast det kan ju hända mycket innan dess.

  Svara
  • För mig är det totalt obegripligt att rösta på moderaterna om man är kritisk till invandringspolitiken. Det hade makten i åtta år och det finns absolut ingenting som garanterar att de inte kommer att bedriva samma politik igen.

   Inte bara vad gäller invandringspolitiken. Hade jag röstat på alliansen hade jag känt mig grymt sviken, där droppen som fått bägaren att rinna över var #DÖ. (Att AKB dessutom tyckte det var en smart ide att lagstadga denna fullständigt antidemokratiska skapelse bör få alla demokratiförespråkare att reagera) För att utestänga ett parti som ligger mellan S o M vad gäller ekonomipolitik så ingår man en kartell och gör därmed V (!) till vågmästarroll. Fy fan vad arg jag hade blivit! (För oss SD:are var det ju mest positivt.) Det är ett svek av gigantiska mått, som jag inte hade förlåtit och min tillit hade varit förbrukad för evigt oavsett hur mycket man låter sin skolade politikertunga spela vid galgen.

   Saken är att det är inte ett fel som råkat ske. Redan 2004 tutade Reepalu i varningens signalhorn och man hade därför, under hela tiden man satt i regeringsställning, tillgång till resultatet från ”pilotförsöket Malmö”. Allt fanns för dem, de har alla experter att tillgå. Så antingen är deras drivna invandringspolitik utförd för medveten förstörelse, av ignorans eller inkompetens. Oavsett vilket så har de gjort sitt som landets ledare, anser jag. Får hoppas svenska folket är kloka nog 2018.

   Jag tror det, för det kommer under denna tid drabba någon i personers privata sfär och när det står på ens tröskel, då vaknar de som ännu sover.

   Svara
   • Rp

     /  12/11/2015

    Jag har en sak att anmärka på, du skriver att det var positivt för SD att S och M samarbetade och därmed gjorde V till vågmästare, hur resonerar du då? Som jag ser det så anser du att det är viktigare att det går bra för SD än att SDs politik får gehör.

    Svara
    • Därför att det satte SD i en position som enda oppositionsparti. Oppositionsparti är en stark position i det parlamentariska spelet, där man *ursäkta uttrycket* kan agera blåslampa i röva på minoritetsregering.

     Ett annat sätt att agera på, som hade varit demokratiskt helt korrekt, hade varit om M och S bildat regering. Det hade gett en majoritetsregering som var stark och det hade varit ett mycket sämre parlamentariskt läge för SD. Dels för de hade varit ett oppositionsparti av sex, dels för att en majoritetsregering kan ”köra sitt eget race”.

     Det innebär inte att jag tycker situationen är bra, jag vill inte se att V alls påverkar budgeten som Sverige styrs av. Det är, i mina ögon, direkt skadligt för landet. Men SD fick så att säga maximal kraft för sina 13 % av #DÖ, än vad de hade fått av andra möjliga vägar.

     Svara
 4. Ivar L

   /  12/11/2015

  Mycket nyttigt att se om klippet med Tino och Ulrika. Valet 2014 känns oerhört avlägset.

  Svara
 5. MiT

   /  12/11/2015

  Svara
  • Kristian

    /  12/11/2015

   Tino Sanandaji använder SCBs siffror och invandrares egna utsagor, och drar uppenbara slutsatser. Om han inte är seriös … jag orkar inte med det här landet ibland.

   ”yrkeshögskola eller på universitet” – är detta detsamma som tidigare, alltså att en halvårs svetsarutbildning klumpas ihop med ”akademisk utbildning”?

   Redovisa alla siffror, Arbetsförmedlingen. Jag är skeptisk till att så många akademiker skulle ha kommit på en månad.

   Läst Tinos inlägg. Har SCB, norska motsvarigheten, Dansk TV, IZA (Tyska arbetsmarknadsstudier), Die Welt och Världsbanken fel allihop? Och politiskt styrda AF har rätt?

   Svara
  • havre@flarnstad

    /  12/11/2015

   Transkribering på lättläst nysvenska.

   Du ljuuuuger ni ondingar talar endå aldrig sanning det vet ju alla.

   : OK varsågod här är källa och offentlig statistik.

   Det var lite för mycket att orka läsa liksom! Dessutom har faktiskt Schyffert sagt att ……

   Svara
  • Jan

    /  12/11/2015

   Mattisdotter är anti-rasist och feminist. Det innebär att fakta inte biter på henne. Det är ungefär som att ha att göra med en sektmedlem. Det krävs hjärntvätt för att hon ska ändra sig på en enda punkt.

   Svara
   • Rikard

     /  12/11/2015

    Hej.

    Man kan inte vara anti-rasist utan att vara rasist: bägge förutsätter tänkande i raser och rasegenskaper. Däremot kan man låta bli att vara rasist genom att döma och bedöma utifrån bevisat beteende och framsagda åsikter. Testa gärna den tesen på en ‘anti-rasist’ och se vad som händer.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
  • Senior

    /  12/12/2015

   Nej, hon lyssnar nog bara på riktiga nationalekonomer som Schyffert och Virtanen…..

   Svara
 6. Ivar L

   /  12/11/2015

  Mycket intressant artikel av Jonas Hellamn om bristen på IS-fanatiker bland Indiens fattiga muslimer.
  http://www.svd.se/utanforskapets-mylla/om/kriget-mot-is

  ”i Indien bor mer än 180 miljoner muslimer, många fler än i Europa […] 23 indier fanns i Syrien eller Irak och var anslutna till IS, att jämföra med de 125 svenskar som Säpo hade identifierat vid ungefär samma tidpunkt”

  Vill man dra analysen ett steg till så kan man fundera på det besvärande faktum att det kanske snarare är välstånd och möjligheter än utanförskap och desperation som föder IS-krigare i Västvärlden och en del arabländer.

  Svara
  • Kristian

    /  12/11/2015

   Precis. Ideologin är viktigare än strukturvänstern vill erkänna.
   Skulle gissa att Indiska muslimer inte dagligen valsar omkring i anti-väst propaganda.

   Som någon sade nyligen på en annan blogg, på översta steget av Maslows behovstrappa finns det utrymme för mycket tokeri.

   Svara
 7. MiT

   /  12/11/2015

  Svara
 8. Hamon

   /  12/11/2015

  ”Ett helt år som varit extremt kostsamt för dem på många olika sätt men där den största kostnaden kanske är att INGEN nu har politiker som man kan lita på eftersom detta inte bara är en en sak för Moderaterna utan det gäller också över hela linjen, alla partierna borde rannsaka sig själva ordentligt. Och offentligt…”

  Alla förutom SD som har haft rätt hela tiden.

  Svara
 9. MiT

   /  12/11/2015

  Svara
  • Bo

    /  12/11/2015

   Vad är det för djävla lekstuga i regeringen? Är de tolv år gamla eller?

   Svara
 10. Kristian

   /  12/11/2015

  Som Fnordspotting tar upp, så skall M nu ändra sin migrationspolitik – med hänvisning till en opinionsundersökning. Det är alltså ett taktiskt spel om röster och inget annat.

  Komikerduon Mitchell och Webb hade en sketch där kostymklädda makthavare har problem med pågående lågkonjunktur. Chefen vill veta vad datorsimuleringen skulle säga om förslaget ”döda alla fattiga”. Experterna tycker det är fruktansvärt, men chefen vill veta, rent teoretisk, om det skulle fungera. Datorn säger, ”nej, det fungerar inte”. Experterna säger ”där ser du.”

  Chefen säger ”Jaha, så det är därför vi inte skall göra det? Därför att datorsimulering säger att det inte kommer att fungera? Inte för att det är moraliskt fel?”

  Svara
 11. Kristian

   /  12/11/2015

  ”Badboy”? Är det bara jag som får vissa associationer till ett pågående rättsfall med en australiensare? Inte i hur de inblandade beter sig, men hur makten vill synas med makten eller vad man skall säga.

  Svara
  • Kristian

    /  12/11/2015

   Äsch, för långsam igen. Beklagar dubblett.

   Svara
 12. MiT

   /  12/11/2015

  Svara
 13. MiT

   /  12/11/2015

  Svara
 14. Majsan

   /  12/11/2015

  Japp! Som gammal moderatisk väljare tänker då inte jag ”komma tillbaka i första taget. Jag vill se aktion bakom orden ett bra tag, kanske lika länge som sedan Reinfeldt svek med sin överenskommelse med MP.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: