Nobelpris och kvinnor

Nobelfesten har ju varit i veckan och innan den har media kört det vanliga racet med hur få kvinnor som vinner nobelpris. Det pratas om att det är ”strukturell diskriminering” som ligger bakom. De kallar det för dålig ”jämställdhet” att färre kvinnor än män vinner nobelpriset. Som om tävlingar handlar om rättvisa och lika fördelning av pristagare.

Så vad har nobelpriset handlat om i media veckans som gått? Jo FESTEN! Allt annat har varit ointressant och kvinnorna har med lysande ögon flockats i media både innan, under och efter festen för att diskutera klänningar, byxor, håruppsättningar och SMYCKEN!!! Ni vet, precis de ämnen man får nobelpriset i…

Man kanske ska instifta nobelpriset i några fler kategorier så även de svenska kvinnorna vinner några i de otroligt viktiga ämnen där de uppenbarligen excellerar?

 • Klänningsvetenskap
 • Håruppsättningsvetenskap
 • Byxvetenskap
 • SMYCKEN!!!
 • Radikalfeminism (genusvetenskap)
 • SMYCKEN!!!
 • Urringningsvetenskap
 • Klänningsfärgsvetenskap
 • SMYCKEN!!!

Apropå punkten Radikalfeminism, där det säkert kommer ett nobelpris snart, så var Lasse Anrell med i Gomorron Sverige igår och sa vad de andra genusmedvetna i den nästan 100% jämställda soffan inte alls ville se, att han var där som äldre manligt alibi i den annars jämställda soffan. Och jo, det var ungefär så han menade tror jag, det var en gliring åt de annars så högljudda könsräknarna.

lasse anrell i gomorron sverige

När han sagt det såg Hanna Fahl ut så där så gliringen gick nog hem. Hon ser nästan lite ertappad ut faktiskt…

Gomorron Sverige hade till och med en ”modespecialist” eller nåt igår som skulle prata kläder, förlåt, klänningar skulle hon prata om såklart. Jag antar att det inte är för den manliga publiken?

I princip en hel vecka har de ägnat åt vilka kläder, förlåt klänningar menar jag, som gästerna ska ha på sig, vilka smycken de ska, hur håret ska se ut och så vidare. Idel nobelämnen som kvinnorna har flockats kring, nästan med dregel i mungiporna. Och jag tror inte de svenska kvinnorna är några unika snöflingor bland världens kvinnor, undantaget utvecklingsländerna för där har de inte tid och råd med trams utan de utbildar sig i viktiga och riktiga ämnen istället. Och de kvinnor i framtiden som kommer att få nobelpriset i riktiga ämnen lär inte komma från Sverige i alla fall utan från de länderna.

Enda chansen kvinnor i Sverige har på nobelpriset är om listan ovan blir verklighet. Innan dess kan de gapa så mycket de vill om jämställdhet i soffor, kolumner, krönikor och ledare. Veckan som gått har tydligt visat att själva nobelprisen inte är så viktiga utan det är klänningarna som gäller.

För det är knappast så att veckans alla program om klänningar och hår är till för männens skull. Om jag får gissa vilt så tror jag att en STOR majoritet män skiter fullkomligt i det. Inte bara i Sverige utan i hela världen…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

43 kommentarer

 1. trollan

   /  12/12/2015

  Lite på ämnet….

  Svara
 2. Tycker du inte det vore lite snålt att slå ihop två VIKTIGA vetenskaper som radikalfeminism och genus? Tvärtom säger jag, låt där vara med radikalfeminism, queerfeminism, HBTQ-vetenskap, genusvetenskap, misandri och henvetenskap som skiljda ämnen. Så att det blir jämställt!

  Och så det här med klänningar… Det är klart att klänningar även är till för män! Normbrytande män, som bejakar sina kvinnliga (och således bättre) sidor.
  Hell Gudrun!

  Svara
 3. Peter Kostin

   /  12/12/2015

  Det är väl med kvinnor och Nobelpriset som med araber och Nobelpriset, det finns inga representanter inom det två grupperna som gör något utöver det vanliga inom vetenskapen. Araberna är duktiga på halshuggning och feministerna har gnäll som bästa gren. Men varken gnäll eller halshuggning tillhör de pris som instiftades till Nobels minne.

  Svara
  • Är det fler än jag som längtar efter att livets stora frågor belyses från vår synpunkt?
   MSM är nedbrytande!

   Svara
  • Anders Senior

    /  12/12/2015

   Skulle du skriva feminister och islamister istället för kvinnor och araber kunde jag nog tycka att du hade en poäng…

   Svara
  • Grodan Boll

    /  12/13/2015

   Tänker du på Neil DeGrass Tysons förklaring?

   Svara
 4. Men snälla ni! Det var ju oerhört viktigt att se hur fult Margot var klädd. Det harmonierade med hennes uttalanden i olika saker. Och varför hade ingen hjälp stackars Svetlana med kläder? Det var höjden av orättvisa för herrarna FÅR en frack med allt om de inte har en egen.
  Där ser ni. Ett enda stort förtryckarparty.

  Svara
 5. michael

   /  12/12/2015

  Ja det är tragiskt att SVT objektifierar kvinnor,om vi inte levt under ett patriarkalt förtryck så hade självklart dom kvinnliga reportrarna diskuterat viktigare saker än frisyrer och klänningar.

  Svara
 6. MiT

   /  12/12/2015

  Första länken i inlägget skulle vara den här, åtgärdat nu men för dem som missat
  http://www.susannavaris.com/blogg/2015/12/funderingar-kring-sakernas-tillstand/

  Svara
 7. Svenne

   /  12/12/2015

  Inrätta ett Nobelpris i Mode(vetenskap)!
  Därtill: varför inte lägga ner de gamla unkna, patriarkalt förtryckande prisen till förmån för nya, härligt radikalfeministiska – 100% jämställda…

  Svara
 8. AV

   /  12/12/2015

  Kul att man å ena sidan säger att män inte ska kommentera kvinnors utseende, kvinnor ska bedömas för vad de gör. Sen gör man program där kvinnor kommenterar andra kvinnors utseende.
  Humor.

  Svara
 9. pneff

   /  12/12/2015

  Äh. Måste ditt (högst befogade) agg mot genusidioterna och identitetsfeministerna gå ut över kvinnor i allmänhet? Hårt arbetande kvinnor som ger blanka fan både i FI och nobelklänningar. Lite under din värdighet, det här inlägget.

  Svara
  • Det är befogad kritik mot mediernas rapportering, som fokuserar på bisaker och är exkluderande mot män. Förvisso hade Aftonbladet Edward Blom som kommenterade maten, men i övrigt var det recensioner av kvinnokläder för hela slanten och väldigt lite om de vetenskapliga bedrifterna.

   Svara
 10. Rikard

   /  12/12/2015

  Hej.

  Inför nästa års nobla fest föreslår jag att samtliga gäster och andra närvarande antingen samfällt har födelsedagskostym på sig, eller folkdräkt. Så kan journalissan få ha ett par antropologer eller etnologer som bisittare, och de som tittar kan få lite hjärnans fägnad.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
  • Kristian

    /  12/12/2015

   Till och med folkdräkt har väl en del att kommentera.
   Tycker vi kan införa Seinfelds förslag efter scifi-filmer och köra silveroverall för alla.

   Svara
  • Anders Senior

    /  12/12/2015

   Varför inte påbjuden klädsel som i kommunistdiktaturerna, så alla ser ut på exakt samma sätt, så ingen sticker ut och därmed får oförtjänt uppmärksamhet?

   Ungefär som feminister propagerar för ”könsneutrala” kläder på våra barn för att ”ge dem samma förutsättningar” i bemötandet…..

   Frågor på det kamrat hen? 😉

   Svara
 11. Svenne

   /  12/12/2015

  OT: Budgetunderskottet tillåts rusa:

  Svara
 12. Svenne

   /  12/12/2015

  OT: Thomas Gür sågar Moderaterna:

  Svara
 13. Kristian

   /  12/12/2015

  OT: ”Anmäler Liberalerna för falsk marknadsföring”
  http://www.di.se/artiklar/2015/12/10/anmaler-liberalerna-for-falsk-marknadsforing/

  Finns flera partier som kör falsk marknadsföring.

  Svara
 14. Vänster nationalism

   /  12/12/2015

  OT men mycket aktuellt:
  http://www.svd.se/morka-krafter-kan-kapa-upplysningsarv

  ”Med identitetspolitiken har dagens vänster gjort högerns övergivna kulturkonservatism till sin. Risken med den identitetspolitiska diskursen är att reaktionära nationalister alltmer högljutt använder sig av i princip samma tankearv, men med motsatta förtecken.”

  ”Det mystiska som hänt i dag är att de ideologiska polerna kastats om. Det är inte längre högern som tror på folks inneboende olikheter (utom en extremt nationalistisk och rasistisk höger, som knappast tillhör mainstream i dagens Sverige), utan det är en betydande del av vänstern som förfäktar dessa teser.”

  Svara
  • Is@mail

    /  12/13/2015

   Det där bekräftar bara en tes som jag alltid använt som kommentar om någon frågar varför jag prompt vägrar att rösta,ja jag vägrar att blankrösta med.

   ”De säger samma saker fast på olika sätt,och i slutändan blir Ingenting bättre för mig som person eller för samhället i stort.”

   Svara
 15. MiT

   /  12/12/2015

  Var SR:s och Public Service sympatiserar allra mest med har man ju vetat men sällan har det blivit så här bekräftat antar jag?

  Svara
  • havre@flarnstad

    /  12/13/2015

   Jo det är ju ingen hemlighet men som jag förstår det pratar hon ju inte om läget hemma på redaktionen utan reaktionerna på plats vid mötet nere i paris och studion där.

   Svara
 16. Svenne

   /  12/12/2015

  Hyckleri i Karlstad:
  http://nwt.se/karlstad/2015/12/12/osynlig-oppenhet-bland-politikerna
  ” KARLSTAD: De allra flesta politiker har valt bort dekalen
  Karlstad kommun uppmanar invånarna att sätta dekalen ”Öppenhet – Ja tack!” på sin brevlåda.
  Samtidigt gapar de ledande politikernas egna brevlådor tomma.”

  Svara
  • Rikard

    /  12/13/2015

   Hej.

   Rätt väntat. Det är ju fråga om ‘öppna ERA hjärtan’, troligen på samma sätt som Mola Rahm i ‘De Fördömdas Tempel’.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Ivar L

    /  12/13/2015

   Ännu en kampanj som motverkade sitt eget syfte således.
   Varenda gång blir det SD-poäng fast de tror det motsatta.

   Svara
 17. Jan

   /  12/13/2015

  Nu ser man resultatet av att SVT uppnått full jämställdhet, alltså bara kvinnor, i bevakningen av Nobelprisen. Det blir damtidning av alltihopa! Flams om bordsskick, frisyrer och klänningar. Brackigt så det förslår. Modigt av Anrell att driva med hönshuset!

  Det här är heller ingen engångsföreteelse: det har varit så här i många år nu. Prat om serviser, blommor och i vilken ordning man ska skåla. 99 procent fokus på festen och 1 procent fokus på Nobelpristagarna.

  Svara
  • Ivar L

    /  12/13/2015

   Jag tror inte Anrell drev med någon. Hans brandtal var snarare en jobbansökan, han sitter löst. Han har ju redan knipit ihop benen efter kritik. Han vet att dagarna är räknade. Jag såg det inte som kritik för fem öre faktiskt.

   Svara
   • Jan

     /  12/13/2015

    Nå, Lasse Anrell slutade på Aftonbladet 2012 och är frilans sedan dess. Han är dessutom 62 år gammal och kan i princip be vem som helst att dra åt helvete! Därför hans frispråkighet, förmodligen…

    Svara
    • Svenne

      /  12/13/2015

     Ja, och Janne Josefsson är 63 år. Behöver inte heller slicka uppåt…

     Svara
 18. Svenne

   /  12/13/2015

  OT: Per T Ohlsson om ”regeringens allmänna oskicklighet”

  Svara
 19. Cis

   /  12/13/2015

  Svt Lucia, Vad nu inga brölande inkvoterade mulatter och gangsta-rap i år eller har de redan vart? Men obligatorisk normkritik med HBTQ och genus-gender bender – check!

  Svara
  • Ivar L

    /  12/13/2015

   Sju vackra gossar fick gå i ringen i år. Det var väl tillräckligt illa med en vacker flicka som Lucia tyckte svt, sju till hade varit för mycket.

   Annars var det väl egentligen rätt traditionellt rakt igenom. Rickard Söderberg må vara hbtq-aktivist (eller något i den stilen) men han är ju faktiskt en duktig sångare. Naturligtvis var valet av just honom ingen slump, men samtidigt var det fullt rimligt. Fast O Helga natt fixade han inte riktigt. Det är det inte många som gör.

   Svara
 20. MiT

   /  12/13/2015

  Svara
  • Olof

    /  12/13/2015

   Jag förstår inte riktigt, menar PicyVicy att den syriska familjen måste köpa billigare rödvin nu? Eller är det PicyVicy som måste köpa billigare rödvin? Eller är det för få pizzor? Behöver de mer netflix?

   Vad jag hört från Virtanen och Schyffert är det ju faktiskt inte allvarligare än så.

   Välkomna till Sverige, där ‘ansvar’ betyder att gäster bjuds att sova i sin egen bajs när godhetsvänstern lovar mycket men inte fullföljer ett skit.

   Svara
 21. Ivar L

   /  12/13/2015

  Bra att Toklandet lyfter Nobelhyckleriet!

  Vi som är intresserade av själva vetenskapen har ju i princip inget att hämta i rapporteringen. Journalisterna vet så lite att de inte kan ställa intressanta frågor ens när de får chansen.
  En av reportrarna kläckte till och med ur sig att fysikpriset inte hade något med vardagliga saker att göra och därför svårt att relatera till. Då vet man inte mycket om teknik och vetenskapshistoria. Förmodligen en merit om man skall bli journalist. Ju mindre man kan om naturvetenskap desto bättre, dels för att passa in men också för att inte besväras av kritiskt tänkande när man presenteras idiotisk statistik från opinionsbildare.

  Svara
 1. Olikbehandling behöver inte vara diskriminering | Susanna's Crowbar
 2. Från december 2015 | WTF?
 3. Påminnelse inför valet: Del 12 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: