Hur mycket vet vi egentligen?

Hur mycket vet vi om problemen med den havererade asylmottagningen och vad det innebär?

verklighet på asylboende

verklighet på asylboende1

verklighet på asylboende2

verklighet på asylboende3

En från twitter igår som hade pratat med en bekant…

Vi kunde se en liten aning på UG för två veckor sedan, det var en kvinna där som försiktigt försökte berätta om problemen på asylboendet och vad de berodde på. Nu var vinkeln på programmet inte problemen på boendena utan Bert Karlsson och maten så det försvann lite i det hela. Men hon nämnde att det var yngre män där som bland annat trakasserade.

Det var ett fall på ett boende där ett 30-tal hotade att våldta en kvinna och döda hennes barn. Orsaken var att hon var där ensam utan man… Den storyn var DN snabba med att ifrågasätta, vi får se om DN är lika snabba med ifrågasättande nästa gång det handlar om en gruppvåldtäkt. Men vad fallet mynnade ut i vet jag inte, följde inte så noga.

Sen var det ett fall i östra Småland med en som uppenbart hade starka sympatier för IS och hotade folk med att skära halsen av dem om de inte levde rättroget. Han var visst i farten vid fler tillfällen.

Det är problem på boenden VARJE dag och då pratar jag inte om småproblem utan grova saker som knivslagsmål, misshandel, hot, våldtäkter, trakasserier och så vidare. När det brinner så skyndar sig tidningar att försöka vinkla det som om det är svenskar som tänt på när det i själva verket nästan alltid är någon på asylboendet. Eller så är det en olycka med spis eller liknande. Man mörkar så hårt att Aftonbladet (tror jag) till och med skrev att det brann i ett radhus när det handlade om ett asylboende.

Jag tror att vi bara får veta en ytterst liten bråkdel av alla jätteproblem som vi själva har skapat i Sverige. Än så länge är det någorlunda isolerat till boendena men när de inte längre bor där får den övriga befolkningen samma problem i knät.

Medan media VARJE gång de rapporterat om asylhaveriet under hösten har illustrerat inslagen med bilder på småbarn, helst småtjejer som går barfota, så är det unga män som kommit in i Sverige. Nästan enbart män har kommit. Män dominerar totalt. Media illustrerar dessa män med bilder på småtjejer som är barfota…

Nu har det gått så långt att vi för första gången har ett överskott på unga män i Sverige. Och de som stått för den ökningen är unga män från i första hand kulturer som är totalt dysfunktionella i jämförelse med hur det funkar här. Vi har själva skapat detta utan minsta lilla krav på de som kommit hit, i de flesta fall så vet vi inte ens vem som kommit eftersom nästan alla har slängt passen på resan hit…

Och jo, kulturerna är totalt dysfunktionella eller vad säg om en 14-åring som väntar sitt andra barn med sin man som är 23 år? I Norge den här gången men det finns nog en hel del sådana exempel i Sverige också…

De män som orsakat detta överskott är alltså män som kommer från stenhårda hederskulturer där det också är brist på kvinnor eftersom det i flera av dem är tillåtet med flera fruar. Brist på kvinnor skapar problem, det är ingen tillfällighet att det i de länderna STÄNDIGT är kaos på det ena eller andra sättet. I Sverige parar vi ihop de unga männen med gymnasietjejer som går första året.

Vi har bara sett början av alla problem som detta kommer att orsaka. Sverige har högst medvetet skapat ett monster som vi aldrig kommer att kunna kontrollera. Jo det är medvetet eftersom alla siffror hur det ser ut har funnits i många år.

Finns det NÅGON som inte är klädd i batik som tror att det kommer att bli bra i Sverige framöver…?

MVH

MiT

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

28 kommentarer

 1. MiT

   /  12/13/2015

  Det här är intressant
  ”Trollfabriker försöker fräta sönder demokratin”
  https://archive.is/5HSYW

  Och sen läser man det här…
  ”Jönköpings-Posten ljuger för skolbarn”
  http://www.nyatider.nu/jonkopings-posten-ljuger-for-skolbarn/

  Svara
  • Ivar L

    /  12/13/2015

   ”dagens unga inte kommer att exponeras för samma nyhetskällor som tidigare generationer och inte heller socialiseras in i en norm av att följa nyheterna på samma sätt som tidigare. Därmed finns risken att de får sämre kunskap om politik, svagare incitament att intressera sig för och att delta i demokratins processer”

   Byt ut ”sämre” mot ”bättre” och ”svagare” mot ”starkare” i meningen ovan så är Olle Wästberg något på spåren. Att barn lär sig källkritik är naturligtvis bra men något säger mig att det nog inte är alla källor som man skall vara kritisk till om sådana som Wästberg får bestämma.

   Svara
  • Gorby

    /  12/13/2015

   Husen lär nog behövas byggas om eftersom brandförsvaret nu mera rekryterar brandmän efter mångfald…

   Samhällsmagasinet har granskat Södertörns Brandförsvarsförbund och deras satsning på mångfald vid nyanställningar.

   Svara
  • T

    /  12/13/2015

   1,70 i takhöjd?

   Svara
 2. MiT

   /  12/13/2015

  Svara
 3. MiT

   /  12/13/2015

  ”Allt fler våldshändelser på asylboenden”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=6324909

  Svara
 4. MiT

   /  12/13/2015

  Svara
 5. Dom jag känner som jobbar med ensamkommande barn säger att minst hälften är äldre än 22-23 år. Men dom ska bara anmäla om det är extremt tydligt att personerna är gamla. +35 år.

  Svara
 6. Svenne

   /  12/13/2015

  Att minska de fysiska kraven på brandmännen mm:
  http://affiliatex.se/design-som-skrotar-stereotyperna/
  Hittade denna genom http://www.friatider.se/genusforskare-vill-bygga-om-hus-f-r-att-passa-kvinnliga-brandm-n
  ”Projekt Origo har drivits av Högskolan i Halmstad i samarbete med designforskare på Kungliga tekniska högskolan. De har utvecklat en särskild metod för jämställdhetsarbete i organisationer.

  Synliggöra normer som hindrar
  Den ska synliggöra och höja medvetenheten kring de normer som hindrar att kvinnor och män kan ha samma möjligheter och villkor. Denna metod för praktiskt jämställdhetsarbete är ny på så sätt att den bygger på normkritisk design.”
  //
  ”Projektet pågick mellan 2013 – 2015 och finansierades av Sveriges innovationsmyndighet Vinnova. Under arbetets gång har man samverkat med Hälsoteknikscentrum i Halland och Södertörns brandförsvar.

  Återhämtningsrum – omklädningsrum för alla, oavsett kön, sexuell läggning eller religion för att skapa gemenskap.
  Brandlås – Lås kopplat till brandvarnare som låser upp vid rökutveckling, minskar de fysiska kraven på brandmannen.”

  Svara
  • Ivar L

    /  12/13/2015

   Om jag fattar brandlås rätt är det alltså dörrar till bostadshus (eller vad för slags hus?) som öppnar vid rökutveckling.

   Det låter som ett drömscenario för inbrottstjuvar och lockar till att fjutta på.

   Svara
 7. Den som bor på Södertörns område vet att 152 cm lång inkvoterad nageltekniker inte kan rädda en. Vi har fått gratis rökvarnare. Alltid något.

  Svara
  • Svenne

    /  12/13/2015

   Det är imponerande av en 40 kg nageltekniker/rökdykare, med nästan lika mycket utrustning, att snabbt kunna bryta upp en säkerhetsdörr och släpa/bära ut dem som råkat illa ut. #ironi

   Svara
 8. Motkraft

   /  12/13/2015

  Naturligtvis rasist den där PicyVicy, för människor som flyr är alla goda. De vet ju vad lidande är och är därför följaktligen fulla av empati och respekt mot andra människor. De flyr ju dessutom från islamistisk terror så därför är de alla sekulariserade som kommer hit och har inga problem att smälta in i det svenska samhället. Talet om rutten kvinnosyn bland manliga flyktingar är också fel, det finns ingen skillnad alls mot vår syn i Sverige. Speciellt då de som kommer alla är högutbildade och det vet vi ju att intellektuella varken är aggressiva, Islamister eller kvinnoförtryckare.

  Så det är bara rasistisk propaganda av PicyVicy, det är lugnt och fint på asylboendena. Det vet alla som har rätt uppfattning.

  [Slut på ironi]

  Är därför jag vill vi ska stänga gränsen helt och bara i bevisbara fall ge asyl åt de som behöver skydd. Om Sverige anser sig rikt nog att ta ett större ansvar så är det bättre att kraftigt öka andelen kvotflyktingar än att ge företräde åt de som via smugglare tar sig till Sveriges gräns.

  Det kommer inte att ta bort alla problem men minska dem för det är då ”vanligt folk” som vi hämtar i lägren. Som PicyVicys bekanta med familj, inte unga män som vill ha ett bättre liv i Sverige men behålla de privilegier de haft som man i den kultur de kommer ifrån.

  Om vi ger företräde åt unga arga män som vill ha ett bättre liv så får vi konsekvensen av det också.

  Svara
 9. ”stenhårda hederskulturer där det också är brist på kvinnor eftersom det i flera av dem är tillåtet med flera fruar.”
  ?

  Svara
  • Könsfördelningen kvinnor-män är ungefär 50-50.

   Om en grupp män har flera fruar (kvinnor) blir alltså en annan grupp män helt utan; det blir s.a.s. kvinnobrist trots att det finns lika många kvinnor som män.

   Det argumenteras ibland att de män som blir utan fru i Muslimska samhällen har lägre tröskel för radikalisering och vidhängande våldsbenägenhet vad gäller terrordåd, krig, etc. dels då de saknar familjelivets lugnande inflytande samt dels att de särskilt genom krig (erövring) kan få tillgång till just kvinnor (jfr ISIS och yaziderna samt slavhandeln i ISIS-kontrollerade områden).

   Svara
   • Om ”Könsfördelningen kvinnor-män är ungefär 50-50.”, så finns det ingen kvinnobrist, oavsett hur relationerna mellan kvinnor och män ser ut.

    Men visst kan man göra tillägget, som du gjorde:
    ”Om en grupp män har flera fruar (kvinnor) blir alltså en annan grupp män helt utan; det blir s.a.s. kvinnobrist trots att det finns lika många kvinnor som män.”
    fast vet du att det förhåller sig så?

    Hur vet du att de män, som har flera fruar, inte delar med sig av dem till andra män, som s.a.s., med dina ord, har blivit utan?

    Du får väl även lov att räkna in tidens förlopp i sammanhanget?
    Utslaget på X antal år, så kanske alla män, i de länder som åsyftas, någon gång under sitt liv, trots allt lyckas hitta en kvinna och det räcker väl för att inte bli ”helt utan”? Eller hur tänker du?

    Räknar du endast in ”livslånga” (från vuxen ålder) äktenskap, för att någon ska kvalificera sig till gruppen ”inte bli helt utan”?

    Tycker i och för sig att du är inne på något viktigt här, även om jag funderar över var du menar att det ibland argumentas för detta och vänder mig emot den ytterst trångsynta och tråkiga manssynen:
    ”Det argumenteras ibland att de män som blir utan fru i Muslimska samhällen har lägre tröskel för radikalisering och vidhängande våldsbenägenhet vad gäller terrordåd, krig, etc. dels då de saknar familjelivets lugnande inflytande samt dels att de särskilt genom krig (erövring) kan få tillgång till just kvinnor (jfr ISIS och yaziderna samt slavhandeln i ISIS-kontrollerade områden).”.

    Menar du på allvar att bristen på kvinnor gör män till presumtiva terrorister?!
    Skulle det i såfall bara gälla män i muslimska samhällen, eller alla män i alla typer av samhällen?

    Vore intressant att läsa en utveckling av ditt resonemang, som gäller för alla krig, t.ex. första och andra världskrigen, svenska krig, Könskriget, m.m.

    Det jag tycker att du var inne på och som är viktigt, är ”familjelivets lugnande inflytande”, som verkar angränsa till det, som jag kallar för ”Kram-obalansen”, mellan kvinnor och män.

    Jag menar att det råder en väsentlig skillnad mellan hur fördelningen av kramar och pussar ser ut mellan män och kvinnor i t.ex. Sverige och har börjat fundera över vilken effekt, om någon, detta har för hälsa, konflikter, krig, etc.

    Det finns någon sorts otydliga, ”sociala koder” för vem som kramar och pussar vem, vem som ger komplimanger till vem, vem som ”gillar” vem, genom en ”uppåt-tumme”, m.m.

    1.
    Kvinnor kan krama och pussa varandra, ”utan att det behöver betyda något”
    2.
    Män kan krama, men inte gärna pussa, varandra i sportsliga sammanhang, ”utan att det behöver betyda något”
    3.
    Vissa män kan ta sig friheten att krama kvinnor, ”utan att det behöver betyda något”, men för vems skull? Kanske för männens, eftersom de har ett ”kram-underskott”?
    4.
    Det verkar vara ovanligare att kvinnor tar initiativet till att krama en man, som de inte har en jättenära relation till.
    5.
    Kvinnor kan ”gilla” andra kvinnor, genom en ”uppåt-tumme” i ett socialt medium och kommentera med ord som ”älskar”, m.m. Även i ”verkliga livet”. Män gör sällan det vad gäller andra män och rivalitet uppstår lätt, om en man skriver till ”fel” kvinna och vice versa.
    6.
    Kvinnor jobbar oftare ”med människor”, i yrken genom vilka de ibland får och ger kramar, fysisk närhet, m.m. Där man kan ”leka med dockor” på riktigt.
    7.
    Kvinnor ”jobbar” oftare som prostituerad.

    Bara några iakttagelser, utan statistik.

    Min tanke är att kvinnor har utvecklat en kram-/pusstrategi, kanske p.g.a. hormoner, kanske p.g.a. någonting annat, som har effekten att de får utlopp för ett outtömligt behov av fysisk närhet och därigenom kanske blir lugnare.

    Svara
 10. Olof

   /  12/13/2015

  Jisses, såg inte föränn nu att S tänker överge balansmålet och börja lånefinansiera istället. Då lär AAA betyget ryka och räntan börja stiga för lån till Sverige, oavsett vad riksbanken gör. Om inte högerpartierna fäller regeringen nu så kan man vänta sig att det här drar igång dominot som släpar med sig huslånen, bankerna och hela den svenska ekonomin.

  Den här regeringen är helt fullkomligt oansvarig, de är inte kapabla att regera ens en sandlåda.

  Svara
  • T

    /  12/13/2015

   Tillbaka till 80-talet fast nu med mycket större arbetslöshet.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  12/14/2015

   Vi är några stycken som poppat popcornen och bänkat oss framför spektaklet. De kan ta allt ifrån oss, utom vår skadeglädje….

   Svara
 11. M

   /  12/14/2015

  Sverige har alltid haft ett överskott av män. Det föds normal ungefär 103-105 pojkar per 100 flickor. Med invandringen är vi uppe i en ratio av 107 ”pojkar” per 100 flickor.

  Så ett problem vi haft länge kommer bli värre. Ändå anledningen till att det tidigare ansetts som 50/50 är för att män dör tidigare. Så om killar i 20 års åldern velat ha 80-åringar så har ju fältet varit öppet.

  Svara
  • Låt oss säga att du har rätt. Spelar det någon roll och för vem? Varför måste det vara en 50-50 könsfördelning till att börja med? Vem gynnas och missgynnas av det?

   Som jag tidigare skrev, så låter det som en trångsynt och tråkig manssyn.
   Du ser ett problem i t.ex.:
   ”Med invandringen är vi uppe i en ratio av 107 ”pojkar” per 100 flickor. Så ett problem vi haft länge kommer bli värre.”.
   Därför att?

   Vari ligger problemet med ett tänkt överskott av män?
   Ur en strikt antifeministisk synvinkel, alltså.
   Fel män?

   Det är något som inte stämmer i analysen.
   Utveckla den, så att jag kan få en möjlighet att förstå.

   Även detta är lite otydligt för mig:
   ”Ändå anledningen till att det tidigare ansetts som 50/50 är för att män dör tidigare. Så om killar i 20 års åldern velat ha 80-åringar så har ju fältet varit öppet.”.

   Que?

   Svara
   • Grodan Boll

     /  12/14/2015

    Det är lite svårt att argumentera med någon som på fullaste allvar menar att arabiska män altruistiskt bjuder ut sina fruar till män som inte får knulla.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: